Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , vivina είπε:

σε ευχαριστώ πολύ πολύ… είναι δύσκολο να το αποδεχτώ ακόμη, αλλά πιστεύω ότι με τον καιρό θα το ξεπεράσω… δύσκολο βέβαια…

Δεν ξέρω τι να σου πω για να νιώσεις λίγο καλύτερα, πιστεύω ότι και να πω θα είναι βλακεια. Να είσαι δίπλα στον αντρουλη σου και θα το ξεπεράσετε σιγά σιγά. Είναι μια πληγή που πάντα θα πονάει όσο καλά και να είσαι, αλλά μην το βάζεις κάτω, χαμόγελα και προχώρα 

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

εμείς ακόμα βήχα, αραιά, αλλά βήχουμε. εχουμε ακόμα μύξες. δεν μας βλέπω να πηγαίνουμε παιδικό από εβδομάδα.

κατά τα άλλα χορτάσαμε αγκαγιές κ φιλάκια, χαδάκια!

αυτό το παιδί με γεμίζει. "μαμούλα μου, αγκαγιά" κ χώνει τη μουσούδα της στα μούτρα μου! με κάνει τις πιο γλυκιές αγκαγιές έβερ!

Δώρα πού είσαι;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Καλημέρα φαίη!Πιστεύω ότι θα περάσετε καλύτερα στο σπίτι με τους φίλους σας παρά έξω.Μου αρέσει πολύ η διαδικασία της προετοιμασίας δείπνου για φίλους.Με τα ίδια χρήματα που θα διέθετες για έξω ίσως και με λιγότερα θα περιποιηθείς την παρέα σας και θα νιώσεις και μεγάλη ικανοποίηση σαν οικοδέσποινα.Επιλογές σίγουρα υπάρχουν πολλές, αλλά επειδή υπάρχει και η κρίση που μας επιβάλλει πιο οικονομικές λύσεις, μπορείς να φτιάξεις κάτι κλασικό, όπως κρεατικά ψητά, μακαρόνια φούρνου ή καμιά πίτα, σαλάτες και τυριά.Σε μεγάλα σουπερμάρκετ υπάρχουν και πολύ ωραία κρασιά με 3-4 ευρώ το μπουκάλι.Εμείς πολύ συχνά παίρνουμε το Απέλια.Είναι οικονομικό και έχει μεγαλύτερη ποσότητα από τα συνήθη εμφιαλωμένα.

Μαγειρισσές μου, πριν από λίγους μήνες ανακάλυψα εντελώς τυχαία ψάχνοντας συνταγές στο διαδίκτυο μια ιστοσελίδα μαγειρικής καταπληκτική, που μου έχει δώσει πολλές ιδέες.Ισως να την γνωρίζετε...Syntages apo spiti αν γράψετε στο google το βρίσκετε εύκολα.

Πρόκειται για απλές και όχι μόνο συνταγούλες, που δεν τις αναρτούν απλά, αλλά τις εκτελούν και τις παρουσιάζουν με τέλειες φωτογραφίες δικές τους δυο κοπελιές από την Θεσσαλονίκη.Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά...φάτε μάτια ψάρια!Μπήκα σήμερα και λιγώθηκα με κάτι γλυκάκια που είδα...

Κάποιες φορές έχω δοκιμάσει κάποια φαγητά ή έχω πάρει ιδέες για φαγητά που ήδη φτιάχνω.

Ρίξτε μια ματιά και δεν θα χάσετε...

Γεια σας κορίτσια μου.

Γράφω λίγο βιαστικά γιατί δεν έχω τελειώσει τις δουλειές μου ακόμη. Φτιάχνω ψωμί, σαρδέλα στο φούρνο πασπαλισμένη με κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό και λαδολέμονο. Στην κατσαρόλα βράζω μπρόκολο (αύριο θα έχει νέφος πάλι), καρότο και πατάτα για συνοδεία.

Αργότερα θα διαβάσω αυτά που έχετε γράψει.

Καλό μεσημέρι σε όλες.

γεια σας κοριτσια, γραφω και εγω βιαστικα γιατι φιλιξενω μια φιλη μου και δεν θελω να την αφηνω μονη της..

σημερα φαγαμε μπιφτεκια με πατατες και πλευρωτους μανιταρια ψητα και χτες πατατες και αυγα... (δεν μας αφησαν οι βολτες να μαγειρεψουμε...)

φιλακια σε ολες!!

Διαφημίσεις

Τυρόπιττα και μπρόκολο σαλάτα.

Και εγώ προτιμώ φαγητό στο σπίτι με τους φίλους παρά εξω. Τρως και μετά χαλαρώνεις πίνοντας καφέ ή ποτάκι. Και λες και 2 κουβέντες ανθρωπινες.

image.php?type=sigpic&userid=27413&dateline=1319625984

Τα παιδάκια μου...

κοριτσια σας ευχαριστω.αυτο θα κανω.οσο για τις σαλατεσ και τα τυρια δεν το ειχα σκεφτει καθολου...πολυ καλη ιδεα:-):smile::-)γεμιζει το τραπεζι το ματι και το στομαχι.σημερα ηρθαμε στην μαμας μου στο χωριο.φαγαμε πιτες.πρασοπιτες κολοκυθοπιτες χορτοπιτες και εβαλα τον παππουλη μου να μου σφαξει μια κοτουλα.πηρα και φρεσκα αυγουλακια οποτε αυριο εχει σουπιτσα.εχω και τον αντρουλη αρρωστο:(οτι πρεπει θα ειναι

Αχ βρε Αννούλα, είσαι ευαίσθητο κοριτσάκι, γι' αυτό είσαι πολύ γλυκιά.

Φαίη, είναι πολλά τα λεφτά Άρη και στις μέρες μας ακόμη και η Βαρδινογιάννενα συγκρατείται. Γι' αυτό παρεούλα στο σπίτι είναι το ιδανικότερο. Θα σε βοηθήσουμε εμείς στις ιδέες. Λοιπόν έχω να προτείνω μερικά κι εσύ διαλέγεις ό,τι σου αρέσει.

Ορεκτικά:

Σουδάκια γεμιστά με φιλαδέλφια και σολομό (με ένα πακέτο σολομού το πιο φθηνό, φτιάχνεις ένα σωρό απ' αυτά γιατί θα βάλεις ένα μικρό κομματάκι και μάλλον θα έχεις και περίσσεμα)

Ψημένα ψωμάκια του τοστ κομμένα στα 4 σε τετράγωνο ή σε τρίγωνο σχήμα με τα προηγούμενα υλικά ή με πάστα ελιάς και μια κομμένη πράσινη γεμιστή ελιά σε ροδέλες.

Ντάκους παξιμάδια με ντομάτα-φέτα-λαδορίγανη.

Τα πλευρώτους στα κάρβουνα (που είπες) κι από πάνω μετά μπαλσάμικο είναι επίσης πολύ ωραία ιδέα.

ντομάτα και φέτα με ρίγανη ψημένα στο αλουμινόχαρτο στο φούρνο

Σπεντζοφάι λουκάνικο

λουκάνικα ψημένα ή τηγανισμένα και τυλιγμένα με μπέικον

τζατζίκι

μελιτζανοσαλάτα

τυροκαυτερή (γίνεται εύκολα, στο μούλτι φέτα με λίγη καυτερή πιπεριά και λάδι κι αν δεν έχεις καυτερή πιπεριά βάλε μπούκοβο)

μελιτζάνα και κολοκυθάκι τηγανητά τα τυλίγεις ρολό με τυρί ή κομμάτια κοκκινιστού κρέατος ή λουκάνικο κοκτέιλ

Κρέπες:

γεμιστές με σπανάκι και κρέμα γάλακτος

γεμιστές με ζαμπόν-τυρί

γεμιστές με κοτόπουλο και μπεσαμέλ

Κρεατικά:

κεφτεδάκια

μπριζολάκια που είπες είναι ό,τι πρέπει να ψήσεις μαζί και μπιφτέκια ή κοτόπουλο

ρολό κιμά γεμιστό με αυγό βραστό

ρολό κοτόπουλο

ρολό νουά γεμιστό με ζαμπόν-τυρί ή σκέτο

κατσικάκι στη λαδόκολλα

χοιρινό κρασάτο

χοιρινό μπούτι ψημένο (αυτό που λένε γουρουνοπούλα ψητή) σε λαμαρίνα από 'σένα ή στο φούρνο της γειτονιάς (να ρωτήσεις πόσο θα στοιχίσουν τα ψηστικά) στη λαμαρίνα το μόνο που χρειάζεται είναι αλατοπίπερο και χαμηλή φωτιά (ούτε λάδι, ούτε λεμόνι, ούτε άλλα υλικά, αλλά θέλει κάμποσες ώρες ψήσιμο-περίπου κιλό και ώρα και περισσότερο)

Ζυμαρικά-Ρύζι:

σουφλέ μακαρόνια

παστίτσιο

τρίχρωμο ρύζι (κίτρινο ρύζι βρασμένο που το χρωματίζεις π.χ. πορτοκαλί με τριμμένο καρότο το οποίο έχεις βράσει το λιώνεις και το ανακατεύεις με το ρύζι. Κατά τον ίδιο τρόπο κάνεις πράσινο ρύζι με σπανάκι, κόκκινο ρύζι με σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ και κίτρινο ρύζι με σαφράν) Θα ανακατέψεις σε διαφορετικά μπολ τα τρία χρώματα ρυζιού και σε μία φόρμα του κέικ θα στρώσεις κάθε χρώμα δίπλα στο άλλο προσεκτικά και θα το αναποδογυρίσεις σε πιατέλα. Ειδικά, αν βρεις σγουρό μαϊνταό και το στρώσεις περιμετρικά στη βάση του ρυζιού σε φουντίτσες θα έχεις απίθανη διακόσμηση.

ρύζι τηγανητό με πιπεριά και μανιτάρια (σε τηγάνι σοτάρεις καλά 1ποτήρι ρύζι σε λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να πάρει χρώμα σχεδόν καστανό το ρύζι, ρίχνεις και ροδέλες πιπεριάς (όποιο χρώμα θες) και μανιτάρια, το βάζεις μετά σε ταψί και το σκεπάζεις με νερό σε αναλογία 2 νερό 1 ρύζι, προσθέτεις 2 κύβους κότας λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνεις το ταψί μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αν θες το φορμάρεις μετά που θα το βγάλεις.

Σαλάτα:

1. Σγουρό μαρούλι-κυβάκια αγγουριού-ντοματάκια τσέρυ-κυβάκια κίτρινου τυριού-σπόρια ροδιού-τριμμένο καρότο-άνηθο-κρουτόν-μπαλσάμικο

2. λάχανο -τριμμένο καρότο-πράσινο μήλο τριμμένο-λάδι-λεμόνι-μαγιονέζα

3. σαλάτα τύπου σεφ: βίδες ζυμαρικά-ντομάτα κυβάκια-αγγούρι κυβάκια-αρακά βρασμένο-καλαμπόκι βρασμένο-αυγό σφιχτό σε κυβάκια-καρότο βρασμένο σε κυβάκια-μαϊντανό ψιλοκομμένο-κίτρινο τυρί σε κυβάκια-λάδι-ξίδι-αλάτι-μαγιονέζα-λίγη μουστάρδα.

4. παντζαροσαλάτα

5. πατατοσαλάτα πανεύκολη (έξω από τις συνηθισμένες) που φτιάχνεται από πουρέ βρασμένης πατάτας (χωρίς γάλα και άλλα υλικά μόνο σκέτη πατάτα) τριμμένο κρεμμύδι, και αλάτι (το αλάτι καλύτερα να το βάλεις στο βράσιμο της πατάτας). Στη σαλατιέρα ή στην πιατελίτσα μπορείς να τη στολίσεις με ελιές περιμετρικά ή φυλλαράκια μαϊντανού.

Προσπάθησε να βρεις υλικά φθηνά να φτιάξεις ένα τραπέζι που θα στηρίζεται περισσότερο στην παρουσίαση (το στόλισμα των πιάτων) και λιγότερο στα πολύπλοκα μαγειρέματα και ακριβά φαγητά.

Καλή επιτυχία.

Eviri καταπληκτικες οι ιδεες σου.....ειδικα η ιδεα με το ρυζι μου αρεσε παρα πολυ.πιστευω θα ενθουσιαστουν ολοι.θα τα δοκιμασω και θα σου πω εντυπωσεις.ειμαι νεα νοικοκυρα και φυσικα δεν ειμαι εμπειρη γιαυτο μερικες φορες θα ζηταω τη βοηθεια σας.και οσο να ναι εσεις εχετε πολυ πιο φρεσκιεσ ιδεες απο την μαμα μου.ασχετο αλλα ο μπαμπας μου ειναι σεφ...το μονο που μου εχει μαθει ειναι να κανω ειναι κοκορετσι:D:D:D:p:p:pχαχα...ειναι καλοφαγας

Διαφημίσεις

Φαίη, χαίρομαι που φάνηκα χρήσιμη. Να ξέρεις ότι τα περισσότερα τα έγραψα χωρίς λεπτομέρειες, γι' αυτό σε ό,τι σε ενδιαφέρει και δεν είσαι σίγουρη για τις αναλογίες, τα υλικά, τα βήματα που ακολουθούμε και οποιαδήποτε απορία, να με ρωτήσεις και θα σου τα γράψω λεπτομερέστατα.

Σημερα άλλαξε η ώρα, μη ξεχνιόμαστε...

Μαγείρεψα σπανακόρυζο έχει και τυρόπιττα από εχτές, δεν θ' ασχοληθώ με άλλα.

Ο λαιμός είναι καλύτερα αλλά η καταρροή χειρότερα και φταρνίζομαι 47 φορές το λεπτό. Σε λίγο θα εκραγεί το κεφάλι μου. Και τα μάτια μου τρέχουν λες και βλέπω ελληνική ταινία ξανθόπουλος βουτση.

πρέπει να πάω και οικοδομή-ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ!!!

Τα παιδάκια μου...

Όταν κάνω τραπέζι κάνω λίγα πράγματα. 2 σαλάτες 2 ορεκτικά ή 1 ορεκτικό και σούπα και το κυρίως.

Φίγκερ φουντ βγάζω μόνο όταν είναι απλή συγκέντρωση ή μπουφές (περισσότερα από 8 άτομα καλεσμένοι).

Τα παιδάκια μου...

καλημερουδιαααααααα!!!!σημερα θα φαμε σπιτικα μπεργκερ κ φυσικα πατατουλες τηγανιτες,θα κανω κ σαλατα με λαχανο-καροτο με σως απο μαγιονεζα,μουσταρδα,λαδι,ξυδι κ αλατι-πιπερι θα τα την περασουμε φινα!φιλια σε ολες!!!!!!!!!

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα!!!!

9892a30fbd.png

Καλημερα κοριτσια τι κανετε??Εμεις καλα εδω,καναμε το παρτυ της Μαριας χτες και ειχαμε μονο 1παιδακι:rolleyes:ολα τα αλλα ηταν αποδεκατισμενα απο ιωσεις..Αλλα περασαμε πολυ ωραια και ησυχα!Σημερα θα κανω μακαρονια με κιμα,εχει περισεψει και πιτσα απο χτες μια χαρα!!!Φεφη η ρασελ εχει φαρμακειο με ομοιοπαθητικα εκει στην περιοχη σου!!Την ξερω γιατι παιρνω και εγω απο εκει ;)

:-D

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...