Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

Κορίτσια μου, η βοηθός μου στη δουλειά μου έδειξε κάτι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου που της έγραψε ο γιατρός της και ανάμεσα σε αυτές ήταν κ β-χοριακη. Μακάρι να είναι έγκυος η κοπέλα, κανένα πρόβλημα και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μου απλά επειδή μόλις ήρθε στη δουλειά πρέπει να κάνω προγραμματισμό για το πως θα ανταπεξέλθω με τον όγκο εργασίας μόνη κ λίγο αγχώθηκα. Ασε που με τις ωοληψιες έχω απρογραμμάτιστες απουσίες από τη δουλειά κ πρέπει να έχω αντικατάσταση. Ηταν ένα κάρο εξετάσεις κλασικές που κάνουμε όλες κ ανάμεσά τους β χοριακη. Προφανώς δεν είπα κάτι για να μη τη φέρω σε δύσκολη θέση αλλά υπάρχει περίπτωση να μη της την έγραψε για πιθανή εγκυμοσύνη; Ή αλήθεια είναι δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο 😂

Καλημέρα! Κάποιες φορές γράφουν β χοριακή, αν πρέπει να γίνει κάποια εξέταση και πρέπει οπωσδήποτε να μην είσαι έγκυος, για λόγους ασφαλείας. Αλλά γενικά, έχεις δίκιο, μόνο με εγκυμοσύνη σχετίζεται..

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Kαλημέρα,

Σέβη υπομονή και με τη δουλειά και με το παιδί. Θα μου πεις πως? Ε εμείς οι εργαζόμενες μανούλες έχουμε πάντα μια λύση για όλα, στο τέλος πάντα τα καταφέρνουμε!

υ.γ. Την επόμενη φορά μη βάλεις καθόλου αβγό στη μπατζίνα!

Κι εγώ αρχίζω τώρα να σκέφτομαι πως να διαμορφώσω το δωμάτιο των μωρών μου. Περιμένω κι άλλο κοριτσάκι βλέπεις και είμαι όλο χαρά! :D Προσεχώς θα πάω να δω για κρεβάτι της μεγάλης!

υπομονή.

θέλω ν αποδράσω.

την επόμενη φορά θα την κάνω με 2 αβγουλάκια.

τί ωραία! 2 αδερφούλες! έτσι είμαι με την αδερφή μου, αδερφές ψυχές!

Καλημέρα !

Σέβη,

Με τον Νικόλα (ζωή να έχει) έχω περάσει όλες τις φάσεις που αναφέρεις με την μικρή σου. Θέλει πολύ πολύ υπομονή και ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ εκ μέρους σου. Μπορεί η κάθε γιαγιά και ο κάθε παππούς να μην είναι σε θέση να "επιβάλλουν όρια". Θα της το θέσεις εσύ. Προσπάθησε να έρχεται πιο νωρίς στο σπίτι. Για ένα διάστημα ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις και πολλές πολλές δουλειές στο σπίτι, αλλά είναι προφανώς προτιμότερο να έχεις στο τέλος ένα παιδί ισορροπημένο και συνεννοήσιμο από τα να μην έχει σκόνη το πάτωμα.... Ο Νικόλας ήταν κυριολεκτικά ένα αγριμάκι. Κοπάναγε τόσο πολύ το κεφάλι του όπου έβρισκε, που έλεγα πάει θα το ανοίξει στα 2 σαν καρπούζι.... Βέβαια, σε εμάς έπαιξε ρόλο και ο ερχομός στα καπάκια της μικρής... Ήταν μια περίοδος ΤΡΑΓΙΚΉ. Με υπομονή όμως και αγάπη ΌΛΑ διορθώνονται...

Δεν σου κρύβω κιόλας πως από την στιγμή που πήγε στον σταθμό (μιλάμε στα 2,5) άλλαξε εντελώς. Τώρα πλέον είναι πολύ πολύ καλός και ήρεμος.

Εγώ είμαι στην φάση αυτή με την Σεμίνα. Δεν κάνει τόσα πείσματα βέβαια αλλά, καλώς ή καλώς, μιλάμε για ΆΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ... Κουράγιο: μετά τα 2,5-3 κυριολεκτικά μεταμορφώνονται....

όσο για το tefal κι εγώ τέτοιο είχα προ πρέσας. Είναι πολύ δυνατό σίδερο... αξίζει τα λεφτά του...

Χα χα ,

Σήμερα έκανα μια "μεγάλη π.....νιά" που λέμε στο χωριό μου: έφτιαξα χέρια-πόδια πρωί πρωί πού ???? Στο γραφείο...... Ήρθε η κοπέλα στις 7¨30 το πρωί . Μέχρι τις 9+ που έρχονται οι άλλοι ήμουν έτοιμη !!!! Πότε θα φάω ξύλο ΔΕΝ ΞΕΡΩ !!!!Τί να κάνω η δόλια η μάνα. Ούτε να κατουρήσω δεν προλαβαίνω σπίτι...

σωστή!

Αρετή είναι πολύ ωραία τα υλικά που έβαλες και θα έβγαινε πολύ ωραία η γεύση αν δεν στέγνωνε το μπιφτέκι. Τότε, δοκίμασε την επόμενη φορά να βράσεις καλά τα φασόλια, ώστε να είναι σχεδόν λιωμένα. Έτσι θα γίνει μαλακή η ζύμη που θα προκύψει. Τη φλούδα τους το πολύ πολύ αν δεις ότι σε δυσκολεύει να τη βγάλεις λιώστη μαζί με τα φασόλια στο μπλέντερ να γίνουν πολτός, στον οποίο θα βάλεις τα υπόλοιπα στερεά υλικά κι αν χρειαστεί επιπλέον σφίξιμο, προσθέτεις στο μίγμα τριμμένη φρυγανιά ή αλεύρι. Διαφορετικά βάλε μέσα τριμμένη ντομάτα αντί για υγρό.

Την επόμενη φορά θα γίνουν καλύτερα μην απογοητεύεσαι, εγώ μια φορά είχα φτιάξει ρεβυθοκεφτέδες με ωμά μουλιασμένα ρεβύθια, όπως το έλεγε η συνταγή. Καταρχήν, η γεύση δε μας άρεσε, πήγαν χαμένα τα υλικά, το ρεύμα που έκαψα και ο κόπος που έκανα, αλλά κατάλαβα ότι με ωμό το όσπριο τα μπιφτέκια βγαίνουν ξερά και πειράζουν και το έντερο.

αυτούς τους ρεβυθοκεφτέδες τους δοκίμασα κι εγώ. χαμένα υλικά, κόπος, χρήμα...

Το έπαθα και αυτό με τους ρεβυθοκεφτέδες πέρυσι το καλοκαίρι. Πέτρα βγήκαν!

εμείς οι δυο πάμε πακέτο, την ίδια περίοδο τους έκανα κι εγώ. στόκος.

'καλημερα.σημερα ειμαστε χαλια ,μαμα και γιος.

πηγαμε πρωι πρωι παιδιατρο.........:confused:

ο μικρος ειναι με κατακοκκινο λαιμο......εσκασαν μυτι και 3 δοντια που τον εχουν τρελανει στον πονο...φτερνιζεται και βγαζει μυξουλες και εχει και εναν χοντροβηχα αλλο πραγμμα!!!!!!!!!!!!(ευτυχως δεν εχει ακροαστικα!!!!)

κατα τα αλλα καλα!!!!!!!!!!!!!

οσο για την συμπεριφορά της μικρης....κι εγω πιστευω οτι ειναι καθαρα λογο παππουδογιαγιαδων!!!!!!!!αλλαζει 3 σπιτια και 3 συμπεριφορές........λογικο το βρησκω!!!!!γρηγορα παιδικο....να προλαβεις την κατασταση.

χθες το χώνεψε κ ο Σ που χαζοείχε αμφιβολίες. πείστηκε ότι ο παιδικός είναι η μόνη λύση, όπως κ το να μας την φέρνουν νωρίτερα κ όχι όποτε τους βολέψει.

Μαράκι, πήγαμε ήδη στο κατάστημα ηλεκτρικών και πήραμε ένα πρεσσοσίδερο της Rowenta. Νομίζω ότι έτσι το είπε... Μοιάζει πάντως πολύ με το πρώτο που έδειξες. Από τιμή 70. Πήρα και 2 κατσαρόλες και μια τηλεόραση LCD 32άρα... Ή βγαίνω για ψώνια ή δε βγαίνω! Σωστή;

Παιδιά να σας πω κάτι; Έχω επέτειο γάμου σήμερα. Κλείνουμε 4 χρόνια. Πώς περνάνε έτσι βρε παιδί μου....

να ζήσετε γεροί κ αγαπημένοι, να καμαρώνετε τα βλαστάρια σας!

κάντε κι ένα 3ο τώρα που μπήκε στο Δημόσιο.

κ με γειά!:)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Αρετή να ζήσετε ευτυχισμένοι κι αγαπημένοι κι όλα να σας έρθουν όπως επιθυμείτε. Εύχομαι τα 4 χρόνια να γίνουν 14, 24, 34, 44, 54, αλλά και 64. Με 'γεια και το σίδερο και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά.

Δωράκι, περαστικά και στους δυο σας. Τα παιδάκια είναι καλό που κάνουν εμετό και βγάζουν φλέγματα, για να μη συσσωρεύονται αυτά στους πνεύμονες. Άρα ο εμετός σ' αυτή τη φάση έχει και το καλό του.

Εδώ Δωράκι μου εγώ. Τι θες να πούμε?

ουφφφφ ειμου καπως εκεινη την ωρα και ηθελα παρεα.αλλα καμια μεσα!!!!!!!!

μετα περασε μια φιλη και βγηκαμε με τα παιδια βολτα στις κουνιες.

τωρα η ωρα ειναι αργα μιση.....και ακομα δεν εχω κοιμηθει,οπως βλεπετε!!!!!!!

Δωράκι, περαστικά και στους δυο σας. Τα παιδάκια είναι καλό που κάνουν εμετό και βγάζουν φλέγματα, για να μη συσσωρεύονται αυτά στους πνεύομονες. Άρα ο εμετός σ' αυτή τη φάση έχει και το καλό του.

σε ευχαριστω αρετουλα μου.

καλο βραδυ!!!!!

αααααα ξεχασα,σημερα...(21/05) γιορταζει ο θησαυρος μου!!!!!!!!!!!

και θελω να του ευχηθω...να ειναι πολυχρονος γερος και καλοτυχος!!!!

(και πολλααααα πολλααααααα αλλα που δεν με χωρανε εκατομμύρια σελιδες να τα γραψω!!!!!!!!!;);););););))

:P:p:p:p:p:p:p:p

r.gif

an1cEXP0cr60000Mjg5ZHw0NTQ4NjY0NWRhfCYjOTI0O3kgYm95cyBpcw.gif

an1cvcAVM0V0000MDAwMDEwN2x8MDAwMDEzZGF8TG92ZQ.gif

Ο Θεος να μας φυλαει.....

Διαφημίσεις

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΤΙΣ ΕΛΕΝΕΣ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ!!!!!!

eleni2008 χρονια πολλα και καλα,να εισαι γερη κ ευτυχισμενη με την οικογενεια σου!!!!

Δωρακιιιιιιιιιιιιιιιιιι να χαιρεσαι τον θησαυρουλη σου,παντα γερος κ παντα ευτυχισμενος!!!!

λοιπον σημερα ο καιρος ειναι καλοκαιρινος οποτε θα παμε για φαγητο καπου εξω,καπου κοντα στην θαλασσα!!!φιλακια πολλα!!!

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα!!!!

9892a30fbd.png

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΣΤΙΣ ΕΛΕΝΕΣ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ!!!!!!

eleni2008 χρονια πολλα και καλα,να εισαι γερη κ ευτυχισμενη με την οικογενεια σου!!!!

Δωρακιιιιιιιιιιιιιιιιιι να χαιρεσαι τον θησαυρουλη σου,παντα γερος κ παντα ευτυχισμενος!!!!

λοιπον σημερα ο καιρος ειναι καλοκαιρινος οποτε θα παμε για φαγητο καπου εξω,καπου κοντα στην θαλασσα!!!φιλακια πολλα!!!

σε ευχαριστω αννουλα μου καλη.

ευχομαι με ενα μωρακι συντομα να γεμίσει η αγκαλιτσα σου!!!!!!!

ελενη χρονια πολλα,οτι επιθυμεις!!!!!

χρονια πολλα επεισης σε ολους οσους γιορταζουν....και μαζι με αυτους.....

η πολυαγαπημένη αδερφουλα,η ανεψουλα μας και τα πολλααααα ξαδερφια που εχω,κωσταδες και ελενες!!!!!!

φυσικα να μην ξεχναμε και τον θησαυρο μου!!!!!!!:P:p:p:p

σημερα φτιαχνω σπανακι με καλαμαρακια για εμας και μοσχαρι με ζυμαρικά...(ακομα δεν αποφάσισα τι.) για τον θησαυρουλη μου!!!!!

φιλακια σε ολες.

r.gif

an1cEXP0cr60000Mjg5ZHw0NTQ4NjY0NWRhfCYjOTI0O3kgYm95cyBpcw.gif

an1cvcAVM0V0000MDAwMDEwN2x8MDAwMDEzZGF8TG92ZQ.gif

Ο Θεος να μας φυλαει.....

Γεια σας κοριτσάκια.

Ελένη χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα με την οικογένειά σου.

Δωράκι να χαίρεσαι το βλασταράκι σου, να είναι πολύχρονο.

Σε όλες τις Ελένες σε όλες τις Κων/νες και τους Κων/νους εύχομαι να είναι πολύχρονοι, πάντα υγιέστατοι κι ευτυχισμένοι όλοι.

Σήμερα φάγαμε αποφάγια, αλλά έφτιαξα ένα ωραιότατο ψωμάκι για τις μικρές μου. Αύριο θα φτιάξω κι άλλο γιατί το σημερινό το έκανα μικρό.

γεια σας και απο μενα,

Δωρακι μου να χαιρεσαι το αγορακι σου!!!

και επισης χρονια πολλα σε ολους οσους γιορταζουν!

σημερα εκανα τον αρακα που εκαψα προχτες!

Εννοείται τα χρόνια πολλά μου σεόλους όσους γιορτάζουν!

Σήμερα φάγαμε απόξω! /βαριόμουν να μαγειρέψω .....απλά έτσι..

Μαρή Μαρία Ελπιδούλα κοντεύεις ψυχή μου!...άντε μπράβο με το καλό...η ώρα η καλή!

Παστάκια ενωμένα, ποτέ νικημένα

lE4Jp3.png

p2Jtp3.png?8Se464zK

Παιδί μου, ζωή μου, ψυχή μου.....

Διαφημίσεις

καλημερα, εχω βγαλει κιμα αλλα δεν ξερω ακομα τι θα κανω!!

μαλλον λαζανια στον φουρνο θα κανω!

Μαρή Μαρία Ελπιδούλα κοντεύεις ψυχή μου!...άντε μπράβο με το καλό...η ώρα η καλή!

ναι γλυκια μου, σαν ψεμα μου φαινεται... ευχαριστω πολυ!!!

Καλημέρα στα όμορφα κορίτσια. Έχω βάλει κοτόπουλο με κάρυ στην κατσαρόλα και θα το συνοδεύσω με κίτρινο ρύζι. Παραγγελιά των κοριτσιόνε. Εγώ ήθελα κοτόπουλο με αρακά αλλά δε με αφήκανε.

κοριτσια εγω τελικα μετα απο απαιτηση του αντρουλη εκανα μπιφτεκια με πουρε πατατας με σαφραν (πολυ ωραιο!)

το μονο προβλημα ειναι οτι τα μπιφτεκια μου βγηκαν λασπερα και ανοστα.

δεν εβαλα κατι ιδιαιτερο μεσα, μηπως επειδη ο κιμας ηταν σε σουρωτηρι απο χτες το βραδυ στο ψυγειο?

(eviri, περιμενω την αποψη σου..)

Μαρία μου αν κράτησε ο κιμάς νερό λόγω της απόψυξής του και δεν έβαλες μέσα στο ζύμωμά του κάτι στερεό όπως τριμμένη φρυγανιά ή ψωμί καλά στυμμένο, τότε ίσως είναι αυτός ο λόγος που έγιναν νερουλά. Δεν φταίει αυτό καθεαυτό το γεγονός ότι τα άφησες στη συντήρηση για ένα βράδυ.

Όσο για το άνοστο, εντάξει σ' αυτό όσο περισσότερα υλικά βάλεις μέσα, τόσο πιο νόστιμα γίνονται. Να σου πω τι βάζω εγώ στα μπιφτέκια: κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα τριμμένη ή κέτσαπ ή πελτέ (όχι πάντα), μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη, ψωμί μουλιασμένο στυμμένο ή φρυγανιά τριμμένη ή αλεύρι, κρασί (ό,τι να 'ναι), λίγο γάλα, λάδι, αυγό, αλάτι, πιπέρι, άλλες φορές κανέλα, άλλες φορές κάρυ και κάποιες φορές τυρί σε κομματάκια πολύ μικρά (ό,τι να 'ναι από φέτα μέχρι και κίτρινο).

Από τα υλικά που σου γράφω, τις περισσότερες φορές κάνω παραλλαγές και δεν βάζω πάντα τα ίδια, ούτε απαραίτητα όλα. Μπορεί να παραλείψω για παράδειγμα το κρασί, ή το κάρυ, ή τη ντομάτα ή το τυρί κλπ. Τη φρυγανιά ή το ψωμί τα βάζω για να συγκρατείται η ζύμη του κιμά και να μην γίνεται νερουλή, αλλά και για να πλουτίζει η μάζα και ο όγκος τους. Το λάδι χρειάζεται όχι μόνο για γεύση αλλά και για να κάνει ομοιόμορφη τη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια κατά το πλάσιμο. Το κρασί το βάζω μόνο για γεύση. Το γάλα το βάζω για να κρατάει τα μπιφτέκια μαλακά. Τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά το κρεμμύδι και η ντομάτα δίνουν νοστιμιά.

Επίσης, αν τα φτιάξω στην κατσαρόλα, τα τσιγαρίζω με λίγο λάδι και μόλις πάρουν λίγο χρώμα από τη μία πλευρά, τα γυρίζω από την άλλη. Μόλις πάρουν κι από 'κει χρώμα, τα ξαναγυρίζω και ρίχνω λίγο νερό (μπορεί να ρίξω και λίγο κρασί). Μέσα στο νερό σπάω κομματάκια κι ένα κύβο κότας, αλλά αν ξέρω από την αρχή ότι θα τον βάλω, τότε λιγοστεύω το αλάτι στη ζύμη του κιμά.

Τα μπιφτέκια με τα πιο λίγα υλικά, κατά τη γνώμη μου, είναι απαραίτητο να έχουν μέσα: ψωμί ή φρυγανιά, αυγό, λάδι, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι και μαϊντανό. Όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι κατά βούληση και κατά προτίμηση.

Ελπίζω να φάνηκα χρήσιμη.

Εviri μου, σε ευχαριστω παρα πολυ!

και εγω περιπου τα ιδια υλικα βαζω και σημερα εβαλα κρεμμυδι, αυγο, γαλα,ντοματα,αλατι, πιπερι, γαλα,φρυγανια,τριμενη πιπερια αλλα εγιναν νερουλα και ανοστα.

σκεφτομαι μηπως επειδη στραγγιζαν ολη νυχτα εφυγε ολη η νοστιμια του κιμα..:rolleyes:

τελος παντων ηταν μια ατυχη μαγειρικη... αλλη φορα θα γινουν καλυτερα!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...