Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 3 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

      Ημουν. Θα σου γράψω αργότερα. 

      4 ώρες πρίν, little miracle είπε:

      Στον Μαστρομ… εισα ; εχω ακουσει εξαιρετικα λογια … πως σου φαινεται ;

      Λοιπόν ο Μαστ*** είναι εξαιρετικός γιατρός και πάνω απ’όλα άνθρωπος. Το κέντρο είναι πολύ οργανωμένο. Ο λόγος που πάω αλλού να δοκιμάσω είναι πως δε κάναμε καμία μετατροπή στα πρωτόκολλα ή αν κάναμε κάναμε λίγα πράγματα κ στη πλειοψηφία για 4-5 κύκλους έπαιρνα τα ίδια ακριβώς φάρμακα. Οκ στο φυσικο τροποποιημένο δεν έχεις άπειρες επιλογές αλλά ήρθε η ώρα να δω αν κάποιος έχει κάτι άλλο να μου προτείνει κ να δοκιμάσω κ ένα άλλο εμβρυολογικό. Τις 2 βλαστοκύστες που μου έμειναν τις έχω εκεί σε περίπτωση που αποφασίσω να ξαναγυρίσω. 

      • Μου αρέσει 3

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)


melita

Recommended Posts

Δώρα πιο πολύ γελούσε, πιο πολύ έπαιζε. βούρτσισμα δεν το λες. δάγκωνε την οδοντόβουρτσα κ γελούσε.

μια παιδική θα ζητήσεις μαλακή. γράφει πάνω στη συσκευασία ηλικία. μάρκα δεν θυμάμαι, αν κ η αδερφή μου μου είπε να ζητήσω aim.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

    3924

  • Eviri

    2615

  • fefi

    1922

  • peristeraki

    1785

Αρετή καλό μεσημέρι κ καλή όρεξη!

Λίνα, ο γιος σου μου θυμίζει την ανεψιά μου. κάνει ακριβώς όπως η αδερφή μου.

μη δει άνηθο, μη δει το ένα, μη δει το άλλο. ίδια κ απαράλλαχτη η ανεψιά μου.

έτσι ήσουν κι εσύ; ή του το πέρασες άθελά σου;

εσύ τρως λαχανικά; σε βλέπει να τρως λαχανικά; πιστεύω ότι είναι πολύ βασικό. να μη σαμποτάρετε η προσπάθειά σου από κανέναν.

ευτυχώς προς το παρόν η μικρή μου τρώει από όλα. κ μάλιστα τρελαίνεται για όσπρια κ λαχανικά.

απλά τελευταία δεν τρώει όπως πριν. το μυαλό της είναι στο παιχνίδι. να τελειώσει με το φαγητό να πάει να παίξει.

εγώ τρώω κυρίως λαχανικά....και πάντα σαλάτα......και πολλά φρούτα....

αλλά έτσι έκανα και εγώ μικρή οπότε του δίνω λίγο δίκιο.

και ναι μόνο το παιχνίδι και την τηλεόραση έχει στο μυαλό και σαλεύει το δικό μου το μυαλό.......

πιστεύω ότι όσο μεγαλώνει θα αλλάζει και την διατροφή αλλιώς θα λυσσάξει της πείνας........

καλό μεσημέρι κορίτσια.......;);)πάω σ/μ και μετά να παραλάβω το τέκνο.......:P:p

Link to comment
Share on other sites

Δώρα πιο πολύ γελούσε, πιο πολύ έπαιζε. βούρτσισμα δεν το λες. δάγκωνε την οδοντόβουρτσα κ γελούσε.

μια παιδική θα ζητήσεις μαλακή. γράφει πάνω στη συσκευασία ηλικία. μάρκα δεν θυμάμαι, αν κ η αδερφή μου μου είπε να ζητήσω aim.

εχω παρει ηδη μια,παιδικη ειναι ,απο18 μηνων.πηρα και οδοντοκρεμα...τρομαρα μου!!!!!!

τωρατην κοιταξα...ειναι οραλ β.


r.gif

an1cEXP0cr60000Mjg5ZHw0NTQ4NjY0NWRhfCYjOTI0O3kgYm95cyBpcw.gif

an1cvcAVM0V0000MDAwMDEwN2x8MDAwMDEzZGF8TG92ZQ.gif

Ο Θεος να μας φυλαει.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λινακι δοκίμασε οποιοδήποτε λαχανικό να το αλέσεις στο μπλέντερ μήπως και τα φάει έτσι!

Αχ, είναι πολύ δύσκολα όταν δεν τρώνε!

Καλό μεσημέρι κούκλες!

εγω του τα αλεθω και δοξα Το Θεο τρωει 250γρ φρουτα καθημερινά;)!!!!!

καλο μεσημερι κοριτσακια.


r.gif

an1cEXP0cr60000Mjg5ZHw0NTQ4NjY0NWRhfCYjOTI0O3kgYm95cyBpcw.gif

an1cvcAVM0V0000MDAwMDEwN2x8MDAwMDEzZGF8TG92ZQ.gif

Ο Θεος να μας φυλαει.....

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια κι εγώ τις αυγοφέτες γλυκές - ή καλύτερα ουδέτερες - τις κάνω. Χτυπάω αυγό και γάλα, τις μουλιάζω μέσα πατώντας τις καλά να ρουφήξουν παντού και τις τηγανίζω σε λίγο λάδι ή μαργαρίνη.

Μετά αφήνω τον καθένα να επιλέξει αν θα πασπαλίσει με ζάχαρη ή θα βάλει μέλι ή πετιμέζι.

Link to comment
Share on other sites

οδοντόκρεμα μου είπαν πως δεν κάνει ακόμα, γιατί την καταπίνουν κ δεν κάνει καλό.

η ανεψιά μου είναι 2 χρόνια μεγαλύτερη από τη δική μου (άρα 3 χρόνων κ 7 μηνών) κ ακόμα μόνο με νερό τα βουρτσίζει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα! Για σήμερα έφτιαξα μια εύκολη τυρόπιτα που βρήκα σε ένα σάιτ για υγιεινό κολατσιό για παιδιά. Πολύ ωραία βγήκε.

Το πετιμέζι είναι πάρα πολύ ωραίο, δεν ξέρω πώς φτιάχνεται (από μούστο νομίζω), μέχρι τώρα έχω φάει μόνο σπιτικό. Πάει πολύ με τηγανίτες...

Ερχόμενη στο γραφείο πήρα και τις Γλυκές Ιστορίες του Παρλιάρου. Το εξώφυλλο και μόνο είναι κόλαση!


Mother of 4:-D

Χρήστος-22/3/2008

Μιχάλης-30/11/2009

Δημήτρης-3/4/2012

Γεωργία-3/2/2013

Link to comment
Share on other sites

Α ξέχασα να πω ότι την τυρόπιτα την έφτιαξα με το Χρήστο! Άλειφε με becel τα φύλλα το γλυκούλι μου και ήταν όλο απορίες. τι είναι αυτό, τι είναι το άλλο... Α και το φύλλο το έλεγε "χαρτί"! χαχαχα


Mother of 4:-D

Χρήστος-22/3/2008

Μιχάλης-30/11/2009

Δημήτρης-3/4/2012

Γεωργία-3/2/2013

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κορίτσια. Σήμερα θα φτιάξω πάλι ψάρι ό,τι βρω στη λαϊκή που θα πάω αργότερα.

Για το πετιμέζι που λέτε, έχω βρει έναν εύκολο τρόπο να φτιάχνω. Αγοράζω γύρω στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου σταφύλια σταφίδα που είναι πολύ φθηνά και χωρίς κουκούτσια (ειδικά αν ο πάγκος της λαϊκής έχει σκέτη ρώγα για γλυκό την προτιμώ-είναι ακόμη πιο φθηνή). Τα πλένω και βγάζω ό,τι κοτσάνι και φύλλο υπάρχει. Μετά βάζω τις ρώγες λίγες λίγες στον αποχυμωτή και το χυμό που συγκεντρώνω τον περνάω από λεπτό σουρωτήρι (σαν αυτά του τσαγιού αλλά σε μεγάλο μέγεθος) στο οποίο στρώνω μέσα χαρτί κουζίνας ή φίλτρο του καφέ.

Εδώ χρειάζεται λίγη υπομονή, γιατί ο χυμός έχει κατακάθι και δεν περνάει γρήγορα από το χαρτί. Το αφήνω το σουρωτήρι σε λεκάνη ή στην κατσαρόλα στερεώνοντας τη λαβή του και κάνω τις δουλείες μου. Μόλις κατεβαίνει η στάθμη ρίχνω κι άλλο. Η χαρτοπετσέτα θέλει σχετικά κάθε τόσο αλλαγή γιατί μπουκώνει. Διαφορετικά μπορείτε μετά τη συγκέντρωση του χυμού του σταφυλιού να αφαιρέσετε με κουτάλι το κατακάθι που στη φάση αυτή, αν το περιμένετε γίνεται αφρός και ανεβαίνει πάνω στην επιφάνεια της κανάτας του αποχυμωτή. Έτσι θα περνάει πιο εύκολα από το χαρτί στο σουρωτήρι.

Η επόμενη φάση είναι το βράσιμο του μούστου. Οι διάφορες συνταγές λένε ότι "κόβεις" το μούστο ή με στάχτη ή με ψωμί ή με ζάχαρη. Να πω την αλήθεια μετά από τέτοιο σούρωμα στην ουσία ούτε καν "κόψιμο" δε χρειάζεται. Εγώ όμως, βάζω ψωμί μπαγιάτικο γιατί τη στάχτη από κάρβουνα δεν την εμπιστεύομαι. Κανονικά θέλει στάχτη από ξύλο όχι από κάρβουνο. Δηλαδή την ώρα που παίρνει την πρώτη βράση ο μούστος ρίχνω μέσα το ψωμί που απορροφά τον αφρό που βγαίνει. Τον υπόλοιπο αφρό τον αφαιρώ με κουτάλι μέχρι να καθαρίσει πλήρως.

Το βράζουμε αρκετές ώρες ανάλογα με την ποσότητα του μούστου. Στο περίπου να σας πω αν έχετε μια γεμάτη 8λιτρη χύτρα θα βράζει για περίπου 3 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία με ανοιχτό καπάκι και θα μείνει το 1/3 ή 1/4 της αρχικής ποσότητας. Ναι, ξέρω όλη αυτή η φασαρία και η ποσότητα των σταφυλιών και του μούστου βγάζει μόνο ένα βάζο; Παιδιά μου, έτσι γίνεται το σπιτικό πετιμέζι. Τουλάχιστον είναι φθηνά τα σταφύλια κι ακόμη καλύτερα όποιος έχει δικό του αμπέλι στο χωριό ή συγγενείς που μπορούν να του δώσουν. Όταν θα έχει εξατμιστεί αρκετή ποσότητα και θα κοντεύει να γίνει ο μούστος, τότε θα αλλάξει χρώμα θα μαυρίσει και θα πήξει σαν σιρόπι. Το βγάζουμε μόλις πυκνώσει και σκουρύνει.

Κανονικά, το καλύτερο πετιμέζι γίνεται με κόκκινα σταφύλια. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν κάτσεις να βγάλεις τα κουκούτσια πριν τα στύψεις θα φας μια ολόκληρη μέρα. Αν τα βάλεις στον αποχυμωτή χωρίς να τα βγάλεις πρέπει να στρώσεις σε όλη την κουζίνα εφημερίδες και νάυλον γιατί ο αποχυμωτής τα πετάει έξω και σε απόσταση τα κουκούτσια. Εγώ γι' αυτό προτιμώ τη σταφίδα επειδή δε θέλω αυτή τη φασαρία με τα κουκούτσια.

Το μόνο μειονέκτημα της διαδικασίας είναι ο χρόνος. Είναι αρκετά χρονοβόρο, αλλά το φτιάχνετε μία φορά σε μεγάλη ποσότητα και το έχετε για όλο το χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κορίτσια. Σήμερα θα φτιάξω πάλι ψάρι ό,τι βρω στη λαϊκή που θα πάω αργότερα.

Για το πετιμέζι που λέτε, έχω βρει έναν εύκολο τρόπο να φτιάχνω. Αγοράζω γύρω στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου σταφύλια σταφίδα που είναι πολύ φθηνά και χωρίς κουκούτσια (ειδικά αν ο πάγκος της λαϊκής έχει σκέτη ρώγα για γλυκό την προτιμώ-είναι ακόμη πιο φθηνή). Τα πλένω και βγάζω ό,τι κοτσάνι και φύλλο υπάρχει. Μετά βάζω τις ρώγες λίγες λίγες στον αποχυμωτή και το χυμό που συγκεντρώνω τον περνάω από λεπτό σουρωτήρι (σαν αυτά του τσαγιού αλλά σε μεγάλο μέγεθος) στο οποίο στρώνω μέσα χαρτί κουζίνας ή φίλτρο του καφέ.

Εδώ χρειάζεται λίγη υπομονή, γιατί ο χυμός έχει κατακάθι και δεν περνάει γρήγορα από το χαρτί. Το αφήνω το σουρωτήρι σε λεκάνη ή στην κατσαρόλα στερεώνοντας τη λαβή του και κάνω τις δουλείες μου. Μόλις κατεβαίνει η στάθμη ρίχνω κι άλλο. Η χαρτοπετσέτα θέλει σχετικά κάθε τόσο αλλαγή γιατί μπουκώνει. Διαφορετικά μπορείτε μετά τη συγκέντρωση του χυμού του σταφυλιού να αφαιρέσετε με κουτάλι το κατακάθι που στη φάση αυτή, αν το περιμένετε γίνεται αφρός και ανεβαίνει πάνω στην επιφάνεια της κανάτας του αποχυμωτή. Έτσι θα περνάει πιο εύκολα από το χαρτί στο σουρωτήρι.

Η επόμενη φάση είναι το βράσιμο του μούστου. Οι διάφορες συνταγές λένε ότι "κόβεις" το μούστο ή με στάχτη ή με ψωμί ή με ζάχαρη. Να πω την αλήθεια μετά από τέτοιο σούρωμα στην ουσία ούτε καν "κόψιμο" δε χρειάζεται. Εγώ όμως, βάζω ψωμί μπαγιάτικο γιατί τη στάχτη από κάρβουνα δεν την εμπιστεύομαι. Κανονικά θέλει στάχτη από ξύλο όχι από κάρβουνο. Δηλαδή την ώρα που παίρνει την πρώτη βράση ο μούστος ρίχνω μέσα το ψωμί που απορροφά τον αφρό που βγαίνει. Τον υπόλοιπο αφρό τον αφαιρώ με κουτάλι μέχρι να καθαρίσει πλήρως.

Το βράζουμε αρκετές ώρες ανάλογα με την ποσότητα του μούστου. Στο περίπου να σας πω αν έχετε μια γεμάτη 8λιτρη χύτρα θα βράζει για περίπου 3 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία με ανοιχτό καπάκι και θα μείνει το 1/3 ή 1/4 της αρχικής ποσότητας. Ναι, ξέρω όλη αυτή η φασαρία και η ποσότητα των σταφυλιών και του μούστου βγάζει μόνο ένα βάζο; Παιδιά μου, έτσι γίνεται το σπιτικό πετιμέζι. Τουλάχιστον είναι φθηνά τα σταφύλια κι ακόμη καλύτερα όποιος έχει δικό του αμπέλι στο χωριό ή συγγενείς που μπορούν να του δώσουν. Όταν θα έχει εξατμιστεί αρκετή ποσότητα και θα κοντεύει να γίνει ο μούστος, τότε θα αλλάξει χρώμα θα μαυρίσει και θα πήξει σαν σιρόπι. Το βγάζουμε μόλις πυκνώσει και σκουρύνει.

Κανονικά, το καλύτερο πετιμέζι γίνεται με κόκκινα σταφύλια. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αν κάτσεις να βγάλεις τα κουκούτσια πριν τα στύψεις θα φας μια ολόκληρη μέρα. Αν τα βάλεις στον αποχυμωτή χωρίς να τα βγάλεις πρέπει να στρώσεις σε όλη την κουζίνα εφημερίδες και νάυλον γιατί ο αποχυμωτής τα πετάει έξω και σε απόσταση τα κουκούτσια. Εγώ γι' αυτό προτιμώ τη σταφίδα επειδή δε θέλω αυτή τη φασαρία με τα κουκούτσια.

Το μόνο μειονέκτημα της διαδικασίας είναι ο χρόνος. Είναι αρκετά χρονοβόρο, αλλά το φτιάχνετε μία φορά σε μεγάλη ποσότητα και το έχετε για όλο το χρόνο.

Συμπέρασμα; Το αγοράζουμε από το σ/μ!:lol::lol:

Α ρε Ρούλα, είσαι χρυσοχέρα, δε θα σταματήσω να το λέω!

Ελένη μου τι είναι τα παγκάσιους (το έχω ακουστά, αλλά δεν μου'ρχεται αυτή τη στιγμή);

Ρε παιδιά με μια πρόχειρη ματιά που έριξα στο περιοδικό, δύσκολα είναι τα γλυκά...:-( Ωραία μεν, αλλά έχουν διαδικασία και απαιτούν και ακρίβεια, εγώ ούτε ζυγαριά δεν έχω... Φάτε μάτια ψάρια είναι...Από τα λίγα καλά της Αθήνας είναι ότι μπορείς να τα βρεις αυτά στα ζαχαροπλαστεία...


Mother of 4:-D

Χρήστος-22/3/2008

Μιχάλης-30/11/2009

Δημήτρης-3/4/2012

Γεωργία-3/2/2013

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...