Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Καλησπέρα καλή μεγάλη βδομάδα σε όλους.

Σαββατοκύριακο γεμάτο με βαπτιστήρια λούνα παρκ φαγητό χαμός !

Σήμερα μακαρονακι με σαλτσουλα ντοματας αύριο ρεβίθια με σπανάκι κ σπανακοπιτα για να εχουμε κ πρωινό.

Περαστικα στο μικρουλι σου Ιωάννα κ στον μπαμπά σου Τζενάκι.

Πάω να ξεκινησω μαγείρεμα μιας κ το αστερακι κοιμάται κ σε λίγο θα ξανά παω δουλειά φιλακιαααα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Καλησπέρα παρεούλα.

Κανονίσατε για συνάντηση; Τι κρίμα που δεν θα μπορέσω να έρθω...

Τα νέα τα δικά μου δεν είναι πολύ καλά. 20 μέρες μετά την επέμβαση έπαθα γαστρεντερίτιδα και μπαινοβγαίνω στο νοσοκομείο. Αυτές τις μέρες είμαι στο πατρικό μου για να μην κολλήσω την μικρή. Τα μαγειρικά τα κανονίζει πλέον η μαμά, οπότε δεν έχω να σας πω και πολλά πράγματα καθώς οι υπόλοιποι τρώνε λουκούλια γεύματα εκτός από εμένα που τη βγάζω με τσαγάκι-φρυγανια-ζελέ.

Όπως και να'χει καλά να τα περάσετε και θα περιμένω να διαβάσω τα νέα σας! Φιλιά σε όλες!!!

GP3ap2.png
dEK1p3.png

Γεια σας κορίτσια μου.

Καλή Μ. Εβδομάδα εύχομαι σε όλες σας με τις οικογένειές σας και καλή Ανάσταση.

Σήμερα έφτιαξα σουπίτσα με πατάτα-καρότο για την Εβιρίνα επειδή έχει βήχα και φακές αλάδωτες. Έκανα και τα τσουρέκια του Πάσχα και ξένοισα απ' αυτά.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και λίγο διάστημα είναι με την ηλεκτρική κουζίνα που χάλασε το κάτω μέρος του φούρνου. Δυστυχώς, ούτε και τον αέρα μπορώ να χρησιμοποιήσω γιατί κάθε φορά που τον δοκιμάζω σταματάνε οι βαθμοί, χάνεται η θέρμανση και μένει μόνο ο αέρας.

Αμ το άλλο το απίστευτο...πραγματικά δεν ξέρω αν θα με πιστέψετε αλλά την Κυριακή και σήμερα χιόνισε εδώ. Ακούστε περιγραφή, την Πέμπτη και την Παρασκευή είχε έξω χαρά Θεού, ωραίο ήλιο και ο κόσμος είχε ξεχυθεί με τα κοντομάνικα για γυμναστική και ποδήλατο. Έτσι για δύο μέρες πάλι δεν ανάψαμε καλοριφέρ. Το Σάββατο που βγήκαμε αργά το μεσημέρι ξεκινήσαμε φορώντας μπουφάν κι επιτρέψαμε με ζακέτα και μπουφάν κουμπωμένα μέχρι τα αφτιά και μάλλον θέλαμε και κάτι ακόμη από πάνω. Την επόμενη μέρα της Κυριακής χιόνισε, όπως και σήμερα. Βέβαια δεν το έστρωσε, τουλάχιστον όχι στην περιοχή που μένω εγώ.

Αυτό το πράγμα όμως, μια στο καρφί και μια στο πέταλο οδηγεί στο φρενοκομείο. Είναι η πρώτη φορά στα 4 1/2 χρόνια που είμαστε εδώ να βλέπουμε χιόνι στο τέλος του Απριλίου.

Εβιρι οι συνταγες σου παντα αρεσουν! Συμφωνω με την Εβιρινα για τη Δευτερα του Πασχα...

Σ' ευχαριστώ Φωτεινή μου να είσαι καλά. Μπα όχι, θα πάει κανονικά τη Δευτέρα του Πάσχα στο σχολείο.

Εβιράκι μην πείτε στην Εβιρίνα ότι εδώ μεταφέρθηκε η Πρωτομαγιά για τις 3 του Μάη γιατί την βλέπω να πηγαίνει την Πέμπτη στο σχολείο!

χαχαχα το ξέρει ήδη από τον μπαμπά της. Ευτυχώς στη δουλειά του άντρα μου ακολουθούνε και τις ελληνικές και τις γερμανικές αργίες και θα κάθονται στις 03/05. Ενώ οι Γερμανοί δεν τη μεταφέρουν.

Εβιρακι κ εγω συμφωνω με την μικρη Εβιρινα, η τα τιμουμε τα εθιμα η οχι !! Τεταρτη του Πασχα θα παει σχολειο !!

χαχα έτσι πρέπει:-D:grin:

Καλοριφερ ε; εμεις ειμασταν τυχεροι φετος πολυ λιγο το αναψαμε ..

Είναι κάπως ανέλπιστος ο καιρός φέτος και στα ανοιξιάτικά του και στα χειμωνιάτικά του.

Εβιρακι ο Μπαμπάς μου είναι Λονδίνο για δουλειά γιατί εδώ οπως τα ξέρεις δεν υπάρχει τιποτα.

Ααα τελικά δεν είναι πεθερός είναι μπαμπάς. Το συνδύασα όταν είπες ότι θα ερχόταν και η πεθερά σου στο σπίτι.

Ευτυχως απο χτες δεν εχω πυρετο και πονο στο σωμα αλλα ο λαιμος καλα κρατει ακομα, ποναει.

Δυστυχώς μερικές ιώσεις είναι πολύ επίμονες. Εγώ το κατάλαβα από το βήχα που είχα την τελευταία φορά. Άργησε πολύ να φύγει.

Εχει ψυχρα βρε κοριτσια και απ οτι ειδα ετσι θα ειναι το επομενο 10ημερο κι ελεγα οτι θα ηταν ζεστο το Πασχα

Και σε μας προβλέπεται και κρύο και μάλλον και βροχή.

Εβιρι αναβεις ακομα καλοριφερ? Τι κριμα. Θα ερθεις καθολου στα πατρια εδαφη?

Το καλοκαίρι μια και καλή.

Τι κάνετε κορίτσια? Εγώ είμαι με τα πόδια ψηλά, γιατί ήμουν στον κήπο 2 ώρες και πονάνε πολύ... με έχει πιάσει και η μέση λίγο αυτές τις μέρες , αλλά συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια!

Γιατί άτακτο κορίτσι δεν προσέχεις ώστε να κάνεις με τη ρέγουλα;

Έχω και τα σκυλάκια που δεν με αφήνουν να καθαρίσω την αυλή .... όλο μέσα στα πόδια μου είναι και με κυνηγάνε:-D... έδωσα ένα ήδη, αύριο θα φύγει άλλο ένα και μάλλον την Κυριακή άλλα δύο....στενοχωριέμαι λιγάκι που φεύγουν και τα παίρνω συνέχεια αγκαλιά να τα χορτάσω:-(

Έτσι είναι αφού κάθε μέρα δένεσαι και περισσότερο μαζί τους.

Και καλά κάνεις!:-D Συχνά κάνω περατζάδα και εγώ από εκεί για ιδέες:-D

Σ' ευχαριστώ κι από 'δω Νίνα μου.

Σαββατο φτιαξαμε τα κουλουρακια μας και τα τσουρεκια μας. Η κορη μου ενθουσιαστηκε. Δοκιμασε τσουρεκι κι ειπε οτι ειναι τελειο! Επίσης εφτιαξα και δυο βαζακια μαρμελάδα φράουλα για δοκιμη.

Και του χρόνου να είσαι καλά Φωτεινή μου.

Το σ/κ δεν μας πηγε καλα, ο μικρος επαθε γαστρεντεριτιδα κι εγω εναν πονοκεφαλο που τετοιο στη ζωη μου δεν εχω νιωσει. Ακομα με ψιλοποναει κι εχω αρχισει ν ανησυχω.

Τι γίνεται βρε παιδί μου!!!!!!!! Να πω καταρχήν, περαστικά και στους δυο σας. Στο κεφάλι μήπως έχεις πάθει ψύξη και δεν είναι απλός πονοκέφαλος;

Απο φαγητο σημερα εχουμε φακες, τι αλλο να κανω γι αυτη τη βδομαδα?

Μπορείς να κάνεις ό,τι φρέσκα λαχανικά έχει η εποχή, αρακά, αγκινάρες, φρέσκα κουκιά, μπάμιες κατεψυγμένες, πατάτες, χόρτα, φασόλια χάντρες, σπανακόρυζο, μακαρόνια με σάλτσα χωρίς τυρί, ρύζι μαζί με όσπρια ή λαχανικά όπως ο αρακάς, φασολάδα (άσπρη αν κάνει ζέστη), μαυρομάτικα, φάβα,

το Σάββατο φάγαμε το υπόλοιπο παστίτσιο και σήμερα ξεκινάμε νηστεία, οπότε σκέφτομαι αρακά με ρύζι... να σας ρωτήσω κάτι για την νηστεία: οι γαρίδες είναι νηστίσιμες?

Όλα τα θαλασσινά είναι νηστίσιμα. Αν όμως ρωτάς για τη νηστεία της Μ. Εβδομάδας στην αυστηρότερη εκδοχή της τότε δεν επιτρέπονται επειδή μαγειρεύνται με λάδι και η αυστηρή μορφή περιέχει μόνο αλάδωτα. Αν όμως, φας λάδι τότε γιατί να μη φας και γαρίδες ή άλλα θαλασσινά;

Προσοχή όμως στα σουρίμι και στις απομιμήσεις καβουροδαγκάνων. Κάποια από αυτά να τα διαβάζετε στα συστατικά τους γιατί περιέχουν είτε ασπράδι αυγού είναι ψαχνό από βακαλάο ή άλλα λευκά ψάρια.

Νινα στο σπιτι εχουμε εκκλησακι που γιορταζει την Τριτη του Πασχα, ειναι του Αγ Ραφαηλ, Νικολαου και Ειρηνης και κανουμε λειτουργια καθε χρονο οποτε υπαρχουν αρκετες ετοιμασιες. Επισης γιορταζει και το παλικαρι μου καθως το δευτερο ονομα ειναι Ραφαηλ

Αχ τι ωραία που έχετε δικό σας εκκλησάκι!!!!! Αυτό είναι και ένα όνειρο του άντρα μου που θέλει να το κάνει πραγματικότητα.

Μεσα σε ολα αυτα εσπασε κ ο μπαμπας μου το ποδι του κ η μαμα μου τρεχει κ δεν φτανει.

Ωωωωωωχχχ τι λες βρε παιδί μου!!!!!!!:-(:sad: Περαστικά του και σιδερένιος να είναι ο άνθρωπος από 'δω και πέρα.

Κανονίσατε για συνάντηση; Τι κρίμα που δεν θα μπορέσω να έρθω...

Τα νέα τα δικά μου δεν είναι πολύ καλά. 20 μέρες μετά την επέμβαση έπαθα γαστρεντερίτιδα και μπαινοβγαίνω στο νοσοκομείο.

Αμάααααννννν!!!!!! Έπρεπε να περάσεις κι αυτό τώρα; :-(:sad: Περαστικά σου Στρουμφίτα μου, να γίνεις γρήγορα καλά.

Καλημέρα!

Στρουμφίτα μου περαστικά! Ταλαιπωρια μεγαλη βρε κοριτσι μου. Ειναι κι ατιμη ιωση η γαστρεντεριτιδα. Πρόσεχε κι ελπίζω να μην ταλαιπωρηθεις αλλο!

Ιωαννα μου περαστικά στο παιδι αλλά και σε εσενα! Πως ειστε τωρα; Βοηθεια σας ο Αγιος Ραφαήλ!

Τζενη μου περαστικά στον μπαμπα σου! Θα ταλαιπωρηθει κι ο ιδιος αλλά κι η μαμα σου! Καλά για τη δουλεια το ΣΚ δεν το σχολιαζω - ό,τι χειροτερο!

Νινα με ρεγουλα τις δουλειες για να εισαι καλά το Πασχα! Αφου περασατε ωραια με την παρεουλα δεν πειραζει η αλλαγη σχεδίων. Την μαρμελάδα την έκανα με τη συνταγη της Εβιρι (για λεια υφη). Όσοι τη δοκιμασαν τους φανηκε πολύ ωραια - εγω δεν ειμαι αντικειμενικος κριτης γιατι δεν μου αρεσει η μαρμελαδα φραουλα παρα μονο στο τσιζκέικ. Ο πατερας μου ξετρελαθηκε με το μηλο που έβγαλα απο τη μαρμελάδα!!!

Αστερακι ωραιες οι βολτες με βαφτιστηρια!

Εβιρι κι εδω ο καιρος ειναι περιεργος φετος. Ο χειμώνας ήταν πολύ γλυκος φετος - δεν αναβαμε συχνα το καλοριφερ αλλά δεν ηταν φυσιολογικό αυτο. Σε ευχαριστω για τα καλά σου λόγια. Τυχερος ο άντρας σου που θα γιορτάσει δύο φορες την Πρωτομαγια.

Αγγελική από την Κυριακή χαλασε εδω ο καιρός. Την Κυριακή ψιχαλιζε κι απο χτες κανει τα μπουρινια του. Εγω κοιταζω τα μποφορ για να αποφασισω ποια μερα θα ταξιδεψω.

Χτες είχαμε φακές οι οποίες περισσεψαν και για σήμερα.

Φιλια

Επεξεργάστηκαν by ΦΩΤΕΙΝΗ763
Συμπλήρωση

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Δεν θα σας γράψω για μενού ημέρας γιατί πολύ απλά τώρα που είμαστε οι δυό μας με τον άντρα μου δεν μαγειρεύω! Χτες τηγάνισα μία τηγανιά πατάτες κι έφαγα κι εκείνος έφαγε μακαρόνια που είχα στο ψυγείο από την Παρακευή. Για σήμερα θα βολευτούμε με σαντουιτσάκια νηστίσιμα.

Αστεράκι αφού περνάτε ωραία χαλάλι οι βολτούλες!

Φωτεινή ο καιρός μας το φύλαγε για το Πάσχα μου φαίνεται... Πάντως σήμερα φυσάει πολύ! Ελπίζω να πέσουν οι άνεμοι και να μπορέσετε να ταξιδέψετε ήρεμα με τα παιδιά.

Εβιράκι ο καιρός κι εδώ σε στέλνει άνετα στο ψυχιατρείο! Διάβασα ότι στα Γρεβενά οι άνθρωποι ξύπνησαν και είδαν χιόνια! Ότι να ΄ναι...

Στρουμφίτα περαστικά σου και πάλι... Ήταν ανάγκη να σου κάτσει και η γαστρεντερίτιδα? Καλά έκανες και μένεις μακριά από την μικρούλα σου!

Σήμερα θα πάμε για καφεδάκι με το Ιωαννάκι μας! Ελπίζω να μπορέσει και το Νινάκι αν ξεμπερδέψει νωρίς...

Πολλά φιλάκια σε όλο το μαγειροπαρεάκι μας!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια!

Τζενη περαστικα στο μπαμπα σου! Δυστυχως συμβαινουν κι αυτα

Σμουρφιτα περαστικα και σε σενα, κριμα τετοια ταλαιπωρια, ευχομαι γρηγορη αναρρωση

Φωτεινη κι εδω εβαλε πολυ αερα σημερα και ψυχρα, δες τα μποφορ για να μην ταλαιπωρηθητε

Εβιρι χιονι? Τετοια εποχη? Χαλι μαυρο. Ελα εδω μπορει να εχει ψυχρα αλλα σιγουρα δεν θα εχει χιονι

Νινα, Αγγελικη τι μου κανετε?

Εμεις ειμαστε καλυτερα αλλα οχι τελεια, εχτες κοριτσια τρακαρα, επεσα πισω απο εναν συναδελφο και τραυματιστηκε στο σβερκο, εχει 10 μερες αδεια κι εγω δεν ξερω πως θα φτιαξω το δικο μου!

καλησπέρααααα

Αχ Ιωαννακι δεν ξερω τι ηταν αυτο το πραγμα χτες, εγω οδηγω τοσα χρονια κ χτες δυο φορες στο τσακ την γλιτωσα.Ευχομαι να ειναι περαστικα στον συναδελφο σου κ να βρεθει γρηγορα μια λυση ωρστε να επισκευαστει το αυτοκινητο σου.

Καλα να περασετε κ στο καφεδακι σας σημερα.Εγω για αλλη μια φορα δυστυχως δεν θα μπορεσω να ερθω... κλαψ κλαψ

Εβιρακι το ακουσαμε κ αυτο με το χιονι !!! Δεν το ηξερα πως την Μ.Εβδομαδα κανονικα πρεπει να τρωμε ολες τις μερες αλάδωτα,νομιζα μονο Μ.τεταρτη & Μ.Παρασκευη.Εγω μονο αυτες τις 2 μερες τρωω αλαδωτα,ο συζυγος παλι το λαδι δεν το νηστευει.

Στρουμφιτακι μου περαστικα κ παλι !! Τι ειναι κ αυτο το πραγμα φετος!

Φωτεινη κ εγω εβαλα την Παρασκευη στην μαρμελαδα φραουλα που εφτιαξα ενα φιρικι καθαρισμενο κ κομμενο στην μεση κ ο γιος μου ξετρελαθηκε κ μου ζητησε να φτιαξω κ αλλη μαρμελαδα με πολλα μηλα !!

Εμεις σημερα τρωμε σπανακορυζο.Για αυριο εχωβαλει να μουσκεψουν ρεβυθια κ θα τα κανω λεμονατα με κριθαρακι.Τα εβαλα το πρωι κ πηρανε μια βραση κ πιστευω πως το βραδυ που θα γυρισω θα βρασουν σχετικα γρηγορα.

Αγγελικη καλα κανεις κ δεν μαγειρευεις ξεκουραση.Κ εμεις τα καλαμαρακια τα φαγαμε Κυριακη βραδυ κ χτες μεσημερι βραδυ κ το σημερινο σπανακορυζο το εχω βγαλει απο την καταψυξη. Τα ρεβυθια θα τα φαμε κ αυτα αυριο κ Πεμπτη που θα φυγει ο συζυγος.Ε μετα εγω για μενα σιγα μην μαγειρευω , ειδικαμε τοσο τρεξιμο στο γραφειο,σαλατες μια χαρα ειναι .

Καλησπέρα παρεακι!

Αύριο θα φαμε λαχανοντολμάδες με κινόα κ μανιτάρι κ κόκκινη σάλτσα πρώτη φορά τους έκανε η μαμά για δοκιμή κ ήταν πολύ ωραιοι δοκιμασία εννοείται!

Ιωάννα εσύ δεν επαθες τίποτα ;;;

Περαστικα στον συνάδελφο βάλε κ ένα ματακι πάνω σου καλού κακου;)

Στρουμφιτα περαστικα σου δεν σου έφτανε η χολή.Τέλος καλά όλα καλα καλή ανάρρωσή:P

Εβιρακι η πεθερά θα ερχόταν για να χάρη η μαμά τον μπαμπά μου να μην έχει το αστερακι μία μέρα που φυσικά δεν έγινε γιατί ο παππούς ήθελε να την δει κ πήγαν κοιυνιες.

Αγγελική έχω 3 βαπτιστήρι ένα 14 ένα 8 ετών κ ένα 7 μηνων που θα το βαπτισουμε τον Ιουνιο δύσκολη καιρη βέβαια αλλά τα έξοδα μισά μισά είπαμε οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται δεν προλαβαινα αλλά πραγματικά τα αγαπώ τοσοοοοο όλα που δεν με πειράζει τίποτα.

Πως πέρασατε στο καφεδακι σας ;;;

Φιλάκια σε όλους καληνύχτα:tongue:

Γεια σας κι από μένα.

Καλά ο καιρός το τερμάτισε σήμερα. Το πρωί στις 08:00 χιόνιζε πολύ και μάλιστα το είχε στρώσει πάνω στα αυτοκίνητα, τις στέγες και όπου υπάρχει πρασινάδα. Μόνο στους δρόμους δεν το έστρωσε. Όμως μετά από 2 - 3 ώρες το έλιωσε όλο. Λένε ότι κι αύριο θα έχουμε τα ίδια.

Τι να πω πια!!!! :eek: Θα πάω να πάρω μια γαλοπούλα να ησυχάσω.

Σήμερα έφτιαξα κίτρινο ρύζι με σάλτσα για την Εβιρίνα και βραστές πατάτες με καρότα και συνοδεία από ελιές σε άρμη, μουστάρδα και λίγο νερόβραστο ρύζι με αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

Εβιρι κι εδω ο καιρος ειναι περιεργος φετος. Ο χειμώνας ήταν πολύ γλυκος φετος - δεν αναβαμε συχνα το καλοριφερ αλλά δεν ηταν φυσιολογικό αυτο. Σε ευχαριστω για τα καλά σου λόγια. Τυχερος ο άντρας σου που θα γιορτάσει δύο φορες την Πρωτομαγια.

Μία φορά θα τη γιορτάσει εφόσον πέφτει Κυριακή (του Πάσχα) φέτος και οι Γερμανοί δεν τη μετακινούν.

Εβιράκι ο καιρός κι εδώ σε στέλνει άνετα στο ψυχιατρείο! Διάβασα ότι στα Γρεβενά οι άνθρωποι ξύπνησαν και είδαν χιόνια! Ότι να ΄ναι...

Το είδα κι εγώ στο ίντερνετ! Αυτό κι αν είναι άνω ποταμών!!!!!!! Καλά εμείς εδώ είμαστε Γερμανία και δεν είναι και τόσο παράλογο, αλλά η Ελλάδα μας να έχει χιόνια λίγο πριν μπει ο Μάιος....!!!!!!!!

Εβιρι χιονι? Τετοια εποχη? Χαλι μαυρο. Ελα εδω μπορει να εχει ψυχρα αλλα σιγουρα δεν θα εχει χιονι

Ωραία θα ήταν μακάρι. Ευελπιστώ για του χρόνου που πέφτουν μαζί τα δύο Πάσχα. (Λέτε και τα δύο καλοκαίρια να είναι τα φετινά; )

Εμεις ειμαστε καλυτερα αλλα οχι τελεια, εχτες κοριτσια τρακαρα, επεσα πισω απο εναν συναδελφο και τραυματιστηκε στο σβερκο, εχει 10 μερες αδεια κι εγω δεν ξερω πως θα φτιαξω το δικο μου!

Πωπω τι είναι αυτό βρε παιδάκι μου!!!!!!!! Εύχομαι να έχουν όλα την καλύτερ έκβαση.

Να σου πω, προσπάθησε αύριο Μ. Τετάρτη να πας στο Μέγα Ευχέλαιο στην Εκκλησία και να πάρεις λάδι σε ένα βαμβάκι να βάλεις στο δικό σου και στου παιδιού το μέτωπο.

Αχ Ιωαννακι δεν ξερω τι ηταν αυτο το πραγμα χτες, εγω οδηγω τοσα χρονια κ χτες δυο φορες στο τσακ την γλιτωσα.

Κάτι θα έχει η μέρα δε μπορεί.

Εβιρακι το ακουσαμε κ αυτο με το χιονι !!! Δεν το ηξερα πως την Μ.Εβδομαδα κανονικα πρεπει να τρωμε ολες τις μερες αλάδωτα,νομιζα μονο Μ.τεταρτη & Μ.Παρασκευη.Εγω μονο αυτες τις 2 μερες τρωω αλαδωτα,ο συζυγος παλι το λαδι δεν το νηστευει.

Θα σου πω το εξής, όλοι μας κι εγώ φυσικά, δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα της θρησκείας μας. Μόνο ψάχνοντας και ρωτώντας βρίσκουμε. Εγώ το τελευταίο διάστημα έχω ξεπουπουλιάσει την πρεσβυτέρα, τον εξομολόγο μου και κάποιες σταμπαρισμένες κυρίες που πάνε στην Εκκλησία στις ερωτήσεις. Μου αρέσει που μαθαίνω πράγματα για τα οποία είχα βαθειά μεσάνυχτα μέχρι χτες το βράδυ, έτσι βγαίνω κερδισμένη κι εγώ και πολλοί ακόμη μαζί μου αλλά αισθάνομαι και πιο ενεργό μέλος μέσα στην Εκκλησία.

Η πραγματική νηστεία όπως δόθηκε από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες περιελάμβανε νηστεία με αλάδωτα όλες τις μέρες της Μ. Σαρακοστής πλην κάθε Σαββάτου και Κυριακής στις οποίες υποχρεωτικά τρώμε λάδι και πίνουμε κρασί. Έχει και τις εξαιρέσεις με τις ημέρες του ψαριού (25η Μαρτίου και των Βαΐων). Έτσι γίνεται και τη Μ. Εβδομάδα με τα αλάδωτα. Το μόνο Σάββατο του έτους που περιέχει αλάδωτα είναι το Μ. Σάββατο, ενώ όλα τα υπόλοιπα υποχρεωτικά πρέπει να περιέχουν λάδι.

Δες αναλυτικά ένα λινκ που έχει τις νηστείες του έτους και με πιο τρόπο τις κάνουμε αλλά και πότε τις καταλύουμε. Είναι από το βιβλίο του Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης Συμεών Κούτσα.

http://www.imilias.gr/pote-kai-pos-nistevoume.html

Αγγελική έχω 3 βαπτιστήρι ένα 14 ένα 8 ετών κ ένα 7 μηνων που θα το βαπτισουμε τον Ιουνιο δύσκολη καιρη βέβαια αλλά τα έξοδα μισά μισά είπαμε οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται δεν προλαβαινα αλλά πραγματικά τα αγαπώ τοσοοοοο όλα που δεν με πειράζει τίποτα.

Μπράβο που είναι συγκαταβατικοί οι κουμπάροι σου και θα συμμετέχουν στα έξοδα.

Καλημέρα!

Βρε παιδια τι κρυο έχει βαλει! Το ειδα κι εγω το χιονι στα Γρεβενα!

Ιωαννα μου τι ηταν αυτο προχτες! Ευχομαι ο συναδελφος σου να γινει γρηγορα καλά κι εσυ να μπορεσεις με καποιο τροπο να φτιαξεις το αυτοκίνητο! Επισης ευχομαι να μη σε βρει άλλο κακό!

Τζενη παρολίγο κι εσυ να τρακάρεις ε; Ειναι κατι μερες πραγματικά ανάποδες. Τραβας λουκι στη δουλεια αυτες τις μερες απ'ότι καταλαβαινω (οχι οτι τις αλλες ειναι πολύ καλύτερα αλλά θα ηταν ευκαιρια να ξεκουραστεις)

Αγγελικη τι εγινε συναντηθηκατε χτες; Ηθελα να σας παρω τηλέφωνο αλλά δεν τα καταφερα. Συμφωνω μαζι σου δεν χρειαζεται να μαγειρευεις. Χρειάζεται και το διαλειμμα.

Στρουμφιτα πως εισαι;

Αστερακι δεν εχω δοκιμασει τετοιους λαχανοντολμάδες. Ειμαι λιγο δειλη στις δοκιμες. Ο μπαμπας σου θα μεινει καιρο;

Εβιρι καλά κανεις και ρωτας. Εγω παντως ακομα δεν έχω το κουραγιο να νηστεψω ολη τη Σαρακοστη. Μονο τη Μ. Εβδομάδα κι οχι αυστηρα. Η μαμά μου προσπαθει να τα τηρει ολα αλλά καμια φορα της βαζω τις φωνες γιατι παιρνει αρκετα φαρμακα και ειναι ικανη να μεινει νηστικη και να τρεχω μετα με αλλα. Για την Πρωτομαγια μπερδευτηκα λόγω των αργιών εδω.

Νινα πως εισαι;

Εγω προετοιμαζομαι ψυχολογικά για το ταξιδι γιατι πρακτικά δεν έχω ετοιμάσει τιποτα. Σημερα θα τα κάνω ολα. Για να πω την αλήθεια αισθανομαι πολύ κουρασμένη και ψυχολογικά ειμαι τρομερά πεσμένη και πιεσμένη. Δεν προβλέπεται να ξεκουραστώ -σωματικά τουλάχιστον- στο χωριο. Ευελπιστω στην ψυχολογική αναταση.

Για σημερα δεν ξερω τι θα φαμε. Μαλλον γεμιστα. Τζενη εισαι λιγο μακρια...

Φιλια

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια!

Το τρακαρισμα ηταν λιγο χαζο οπως εγινε χωρις πολλες ζημιες, λογω του οτι δουλευω σε συνεργειο-φανοποιειο θα βρω τροπο να το μπαλωσω χωρις να ξοδευτω γιατι αν αγορασω αυτα που θελει πραγματικα αστα να πανε, αλλα δεν ειναι φανερες οι ζημιες οποτε θα τη βολεψω. Αυτα ειναι μεσα στο προγραμμα, οταν οδηγεις καποια στιγμη θα τυχει. Δεν θα βαλω και το κεφαλι κατω γι αυτο. Εχτες εκανα εξετασεις για σιδηρο και φεριτινη και μ επισαν τα γελια, χαλια ηταν αλλα το ξερω επειδη εχω στιγμα. Θα παιρνω filicine για παντα και θα συνελθω. Με τετοια δεν τρελενομαι πια. Μπορει ν ακουγεται οτι κατι παθαινω συνεχεια αλλα εγω τα βλεπω ως καθημερινοτητα, σε γενικες γραμμες ειμαι καλα.

Φωτεινη ποτε θα ταξιδεψετε τελικα? Δεν θα εχει ασχημο καιρο λενε

Εβιρι μακαρι να φτιαξει ο καιρος. Εδω εχει ψυχρα και βλεπω οτι η θερμοκρασια του σπιτιου εχει πεσει παλι αρκετα.

Τζενη οι μερες τις ξεκουρασης ερχονται, κοιτα να το απολαυσεις!

Νινα σε περιμεναμε αλλα δεν τα καταφερες τελικα! Τι εγινε με τα σκυλακια?

Στρουμφιτα πως εισαι?

Αγγελικη εμεις τα ειπαμε απο κοντα και χαρηκα που σε ειδα!!

Αστερακι καλα που μοιραζεσαι τα εξοδα γιατι 3 βαφτιστηρια ειναι πολλα και οι καιροι δυσκολοι. Εγω δεν χτυπησα και το αυτοκινητο θα το φτιαξουμε με λιγα λεφτα ευτυχως

Σημερα εχω μακαρονια με κιμα για το παιδι κι εγω σκετα μακαρονια με καμμια σαλτσουλα.

καλημερααα !!!

Φωτεινη κουραγιο βρε κοριτσακι μου ! Εγω σου ευχομαι εκτος απο πνευματικα να ξεκουραστεις εστω κ λιγο και σωματικα κ να ανεβεις πολυυυυυ ψυχολογικα !!! Καλες ετοιμασιες κ καλο ταξιδι να εχετε !!!

Ιωαννακι μου μικρο το κακο τελικα, παλι καλα !!! Κ εγω παιρνω κ σιδηρο κ φιλικο ,δεν πειραζει μακαρι ολα μας τα προβληματα να ειναι τετοια !Ωραια τα φαγακια σου !

Εβιρακι σε ευχαριστω παρα πολυ για τις διευκρινησεις !! Δεν εχεις κ αδικο,γαλοπουλα κ μελομακαρονα θελετε οχι αρνια κ σουβλες!!

Εδω σημερα ο καιρος εφτιαξε και φαινεται πως θα εχει καλη μερα.

Αστερακι εγω μια φορα δοκιμασα κινοα αλλα δεν με ενθουσιασε. Μπραβο για τους κουμπαρους που ειναι συννενοησιμοι ανθρωποι !

Νινακι τι κανεις;

Αγγελικη μου ετοιμαζεστε κ εσεις για το χωριο; πως τα περασατε με την Ιωαννα χτες; Την δευρεα ειχα ερθει κ εγω κατω αλλα ειχα κ συνοδεια κ δεν μπορεσα να κατσω εστω κ λιγο παραπανω,ειχα σκοπο να σε παρω αν τελειωνα νωρις ...

Εμεις σημερα τρωμε ρεβυθια λεμονατα.Χτες το βραδυ εβρασα πατατες κ τις φαγαμε σαλάτα.

Πειτε καμια ιδεα για γλυκο για το Πασχα. Γιορταζει ο αντρας μου κ εχω κολλησει δεν ξερω τι να φτιαξω.

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Χτες τελικά είμασταν οι δυό μας με το Ιωαννάκι μας αλλά περάσαμε 2 ώρες πολύ ευχάριστα! Χάρηκα πολύ που την είδα και τα είπαμε! Άντε την επόμενη φορά να μπορέσετε και οι υπόλοιπες να έρθετε...

Τζενάκι κρίμα που δεν βρήκες λίγο χρόνο να σε δω λιγάκι τις προάλλες. Ελπίζω να τα καταφέρουμε την επόμενη φορά. Όσο για το γλυκό τι θα έλεγες για μία ωραία σοκολατόπιτα ή ένα σουφλέ σοκολάτας?

Φωτεινή καλό ταξίδι να έχετε κι εύχομαι να περάσεις καλά και να γεμίσεις μπαταρίες!

Αστεράκι αφού υπάρχει συνεννόηση με τους κουμπάρους τότε όλα καλά! Διαβάζω για δίαφορες κουλές καταστάσεις μέσα στο φόρουμ γενικότερα...

Εβιράκι μου εσείς θα κάνετε Πασχοχριστούγεννα φέτος! Να στολίσετε το αρνί!!!!

Κορίτσια αύριο έχω άδεια και δεν ξέρω να θα μπω καθόλου αυτές τις μέρες γιατί στο χωριό τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα με το ίντερνετ. Εύχομαι σε όλες Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση και να περάσετε όλοι καλά με τις οικογένειές σας!

Πολλά πολλά φιλιά!!!!!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Αγγελικηηηηηηη !!! Που εισαι θελω την βοηθεια σου !!!

Μπορεις να μου πεις πως φτιαχνετε με την κορη σου την μαγιονεζα;

Ευχαριστω πολυ για τις ιδεες αλλα δενθελουν σοκολατενιο γλυκο γρρρρ..κακως δεν το εγραψα βεβαια ...

Καλο ταξιδι να εχετε !!!

Μωρε εγω σε ειχα στο νου να σε επαιρνα να τα λεγαμε εστω κ μιση ωρα αλλα μετα ηρθε μαζι κ ανωτερος κ παρολο που τελειωσαμε νωριτερα δεν μπορουσα να αργησω να γυρισω καταλαβαινεις !! Ελπιζω την επομενη να τα καταφερουμε !!!

Αγγελική μου Καλό Πάσχα και σε εσάς! Καλό ταξίδι να έχετε κι εσείς!

Ευχαριστώ και ολες για τις ευχες σας για ξεκουραση. Για να δουμε... Αυριο λεει καλό καιρο χωρις μποφόρ οπότε θα εχουμε καλό ταξίδι. Έφτιαξε κι εδω ο καιρός.

Ιωαννα μου το ξερουμε οτι ολα αυτά ειναι καθημερινά απλά καμια φορα τυχαινει να συμβαινουν συνεχομενα κατι μερες και λεμε πότε θα γυρισει ο τροχός. Χαιρομαι που θα φτιαξεις το αυτοκινητο οικονομικά γιατι τα ανταλλακτικά ειναι φωτια και λαυρα γενικά.

Αστερακι κι εγω ειμαι άνετη με ολους τους κουμπαρους. Τετοια εποχή μπορουμε να κανουμε μαζεμένες βαφτισεις και γαμους και κατά τη γνώμη μου πολύ πιο καλογουστους!

Τζενη για γλυκάκι αν σε βολευει επειδη ολοι θα ειναι σκασμένοι απο το φαγητό θα μπορουσες να κανεις καποιο γιαουρτογλυκό με ζελέ και ανανά, ταρτα με φρουτα, με μπισκοτα και πορτοκαλάδα, μιλφέιγ ή μετά τα κλασσικά σιροπιαστά ή ραβανί που δεν θελουν και ψυγείο. Κι εγω θα απεφευγα σοκολάτα μετα απο τοσο φαγητό. ΘΑ έπεφτε βαρια.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...