Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 34 λεπτά , *Vasoula είπε:

Γειά σου κορίτσι μου!!!!όχι είναι πολύ φυσιολογικό θα τα νοιωθεις συνέχεια αυτά!!!!μήπως τα νοιώθεις περισσότερο και όσο είσαι όρθια??

Πολύ καλό ενδομητριο τέλεια!!!εννοείς την άλλη Δευτέρα την μεταφορά????

Όρθια, καθιστή!!! Σε όλες τις στάσεις χαχαχχαχα... φοβήθηκα μην είναι συσπάσεις, δεν ξέρω βέβαια και πως είναι 

Αλήθεια πότε ένιωσες τα δίδυμα πρώτη φορα;;;

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Σαν να είναι λίγο καλύτερος ο καιρός σήμερα αλλά το κρύο καλά κρατεί! Κι εγώ άκουσα πως φτιάχνει το Σαββατοκύριακο, για να δούμε...

Και για σήμερα δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο καθώς υπάρχει στοκ φαγητών στο ψυγείο! Μόνο για τον μικρό έφτιαξα σε ένα κατσαρολάκι λίγες φακές που πήρε στο σχολείο.

Ιωαννάκι φαγητό από τα χεράκια της μανούλας διαβάζω... Τι καλά!

Νινάκι μπράβο για το λαχανάκι σου! Τώρα ειδικά που το έπιασε και το κρύο πρέπει να έχει γίνει μούρλια! Λένε ότι αν δεν πιάσει κρύο τα λάχανα δεν γλυκαίνουν. Το κόλπο για τον φούρνο θα το κάνω κι εγώ. Όλα αυτά που λες τα έβαλες ταυτόχρονα μέσα? Πόση ώρα άφησες τον φούρνο αναμένο?

Εβιράκι δεν το φτιάξατε ακόμη το λαπτοπ ε? Άντε κάνε κάτι γιατί μας λείπεις!

Πολλά φιλιά και στην υπόλοιπη μαγειροπαρέα!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

καλημέρα παρεακι τι κανετε;

Νινακι καλοφαγωτο το λαχανο !! ειδες μοσχομυριστος ο φουρνος !! Εγω μια φορα ειχα δοκιμασει λεμονια με καρφιτσωμενα γαρυφαλλα κ κανελα αλλα δεν μυριζε ρε συ, μαλλον κατι δεν εκανα καλα.Με το καλο να δεχτεις τον αδελφουλη σου !

Φωτεινη οσες φορες κ να το πεις για λοχο θα μαγειρευει η μαμα ε; κ ποσες μερες να φας το ιδιο οσο ωραιο κ να ειναι ενα φαγητο το βεριεσαι μετα.

Αγγελικη ολα καλα με τον οδοντιατρο;

Ιωαννακι ευχαριστουμε για τις πληφοροριες για την Κυρα Σαρακοστη! Εμενα μου φερνουν απο το σχολειο/παιδικο καθε χρονο.Φετος ελεγα μπας κ κανω απο ζυμαρι η πηλο αλλα ακομα δεν τα καταφερα κ το Σαββατο πρπ να κοπει κ το πρωτο ποδι.

Εγω ειχα αυτες τις μερες εντονο πονοκεφαλο κ ατονια,ζαλαδα απιστευτη.Ο πονοκεφαλος σταματησε αλλα η ζαλαδα καλα κρατει.

Χτες φαγαμε σπανακορυζο κ σημερα κοκορα με χυλοπιτες απο το χωριο κ τα δυο.

Για αυριο εχει μεινει μια μεριδα σπανακορυζο θα το φαω εγω κ θα κανω για τους αντρες μπιφτεκια με πατατες στο φουρνο .

Γειά σου Τζενάκι!

Τελειώνει ο μικρούλης μου. Άλλο ένα ραντεβού έχουμε για ένα τελευταίο σφράγισμα και λογικά ξεμπερδεύουμε! Πάντως είναι εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα χάλασαν κάποια δόντια του. Μέσα σε ένα καλοκαίρι!

Εγω ειχα αυτες τις μερες εντονο πονοκεφαλο κ ατονια,ζαλαδα απιστευτη.Ο πονοκεφαλος σταματησε αλλα η ζαλαδα καλα κρατει.

Ο καιρός Τζενάκι μου δεν βοηθάει καθόλου. Αλλά μήπως πρέπει να κάνεις και εξετάσεις αίματος? Τα μάτια σου τα έχεις τσεκάρει?

Για αυριο εχει μεινει μια μεριδα σπανακορυζο θα το φαω εγω κ θα κανω για τους αντρες μπιφτεκια με πατατες στο φουρνο .

Σπανακόρυζο είναι ένα από τα φαγητά που έχει και στο δικό μας ψυγείο. Δεν ξέρω όμως ποιός θα το φάει...

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Kαλημέρα απο το βροχερο Ιονιο!

Πως ειστε; Παρασκευη σημερα! Γρηγορα μου φανηκε οτι περασε αυτη η εβδομαδα.

Τζενη μηπως εχει πεσει παλι ο σιδηρος; Σπανακορυζο κι εμενα μου εχει λειψει φετος αλλά σχεδον μονο εγω το τρωω οπότε ολο το αναβάλλω.

Αγγελικη τωρα που θα βγαζει τα μονιμα δοντακια να προσεχεις. Κι εγω θελω να τα παω τα δικα μου.

Για σημερα ρυζι με εκειονο το κατσικακι που κανενας δεν τιμησε και ζυμαρικά κοχυλια για την μικρη μου...

Φιλια

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Καλημερα κοριτσια!

Νινα λαχανο κηπου διαβαζω και ζηλευω. Τι κανουν τα σκυλακια? Ευτυχως που ξεμυρισε ο φουρνος! Οντως καλα θα ειναι να το εφαρμοσουμε οταν μυριζει ο φουρνος απο ψητο

Φωτεινη ο καιρος σας ειναι σκετη τρελα! Εδω εμεις στην Αθηνα και δεν αντεχουμε ποσο μαλλον εκει! Οσο για την κυρα Σαρακοστη μη νομιζεις οτι το ηξερα, περσι το εκανε ο μικρος στον παιδικο και το εμαθα και ειπα φετος να το κανω

Αγγελικη να του προσεχεις τα δοντια απο δω και περα και κυριως τα μονιμα για να μην ταλαιπωρητε το παιδι

Τζενη απ οτι καταλαβαινω πρεπει επειγοντως να ξεκουραστεις και να προσεξεις τη διατροφη σου, αν ειχες θεμα με τον αιματοκριτη δες αν σου εχει πεσει

Εβιρακι ελπιζω να φτιαξεις γρηγορα τον υπολογιστη σου

Τελικα ο Νικος και η Στρουμφιτα μας χαιρετησαν ε?

Σημερα θα φαμε φασολακια φρεσκα, εχουμε και χαλβα. Εκανα αυτους τους λουκουμαδες με το αλευρι και την πορτοκαλαδα, δεν ενθουσιαστηκα γιατι νομιζω οτι κραταςει αρκετο λαδι αλλα για τη νηστεια καλοι ειναι

Διαφημίσεις

Δεν μπορώ άλλο αυτόν τον καιρό λέμε....

Θέλω να έρθει η άνοιξη τώρα!!!!!

Φωτεινή σε καταλαβαίνω απόλυτα που σε έχει κουράσει ο καιρός. Ειδικά οι περιοχές της δυτικής Ελλάδας είναι να κόβεις τις φλέβες σου απο τις βροχές! Τα ξέρω βλέπεις κι εγώ καλά αφού πηγαίνουμε Γιάννενα ουκ ολίγες φορές τον χρόνο. Αυτό με το σπανακόρυζο το παθαίνω κι εγώ μιά και το τρώμε πλέον μόνο εγώ με την κόρη μου. Ο μικρός αποφάσισε ξαφνικά ότι δεν του αρέσει και του άντρα μου του πέφτει βαρύ. Οπότε...

Ιωαννάκι το θέμα με τα δόντια του μικρού προέκυψε ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι. Ενώ μέχρι το χειμώνα το στόμα του ήταν άψογο μέσα στο καλοκαίρι χάλασαν αρκετά δόντια. Τα βούρτσιζε κάθε βράδυ προσεχτικά αλλά από ότι μου είπε η οδοντιατρος δεν αρκούσε γιατί μασούλαγε όλη μέρα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει το σάλιο να καθαρίζει τα δόντια από τις πολλές τροφές. Ευτυχώς την έχει κόψει αυτήν την συνήθεια τώρα που πηγαίνει σχολείο.

Τελικά βλέπω ότι έχουμε μείνει 3 και ο κούκος, αν και από ότι φαίνεται κι αυτός μας εγκατέλειψε λόγο φόρτου εργασίας... Ελπίζω να έιναι όλοι καλά τουλάχιστον...

Πολλά φιλάκια στην μαγειροπερέα!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Καλημέρα!:tongue:

Με χαμόγελο η καλημέρα σήμερα! Μήπως και χαρούμε λίγο!:D

Μόλις γύρισα από κομμωτήριο... έκανα μία μικρή ανανέωση, μετά από πολύ καιρό... τίποτα ιδιαίτερο, προς το παρόν, γιατί έχουμε γάμο και βάπτιση το καλοκαίρι και θέλω να έχω λίγο μακρύ μαλλί για χτένισμα... αλλά μετά θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή:P Σήμερα θα κάνω ντολμαδάκια με ντολμαδοπαρασκευαστή!:D... μου τον πήρε η μαμά... άκουγε ότι έκανα ντολμαδάκι και είπε να βοηθήσει την κατάσταση... για να δούμε πώς θα γίνουν!

Καλημέρα κι απο μενα!

Απο χτες με τυραννάει πονοκεφαλος. Εδω φυσαει και δεν λενε να σταματησουν οι βροχες. Να φανταστειτε προχτες που περπατησα μια αποσταση 100-150 μετρων το πολύ ξεκινησα χωρις βροχη, αρχισε να ψιχαλιζει, το γυρισε σε χαλαζακι και σταματησε οταν εφτασα στον προορισμο μου!!!!! Μετα λενε γιατι τρελαινεται εδω ο κοσμος. Πω πω τόσο μεγάλη αλλαγή σε λίγα μέτρα, είναι πράγματι να τρελαίνεσαι!;)

Αγγελικη καλά εκανες και δεν μαγειρεψες με τετοιο τρεξιμο!

Νινα ωραια αυτα τα κολπα! Οσο για το χωριο - δεν εχω παραπονο παντα με φροντιζουν!

Ιωαννα χτες μου εφερε ο γιος μου απο τον παιδικο την κυρα σαρακοστη. Το επαιζα και γνωστης του θεματος (να εισαι καλά). Ωραια η φακη!

Για σημερα μαλλον περισσευματα και λιγο κατσικακι που εκανα λεμονατο μπας και δοκιμασει η κορη αν και για το σχολειο της εφτιαξα ζυμαρικα κοχυλια. Η γιαγια ηταν μονη της κι εφτιαξε την Κ.Δευτερα πατατοσαλατα κι εχει ακομη αν κι οπως λεει τρωει καθε μερα (φανταστειτε ποση εφτιαξε). χα χα η κλασσική γιαγιά!:)

Φιλια

Σαν να είναι λίγο καλύτερος ο καιρός σήμερα αλλά το κρύο καλά κρατεί! Κι εγώ άκουσα πως φτιάχνει το Σαββατοκύριακο, για να δούμε... Πολύ κρύο! Εντωμεταξύ βγαίνεις έξω με λίγη ηλιοφάνεια και σου έρχεται κεραμίδα το κρύο!

Και για σήμερα δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο καθώς υπάρχει στοκ φαγητών στο ψυγείο! Μόνο για τον μικρό έφτιαξα σε ένα κατσαρολάκι λίγες φακές που πήρε στο σχολείο.

Ιωαννάκι φαγητό από τα χεράκια της μανούλας διαβάζω... Τι καλά!

Νινάκι μπράβο για το λαχανάκι σου! Τώρα ειδικά που το έπιασε και το κρύο πρέπει να έχει γίνει μούρλια! Λένε ότι αν δεν πιάσει κρύο τα λάχανα δεν γλυκαίνουν. Ααα δεν το ήξερα. Βασικά το έκοψα γιατί είδα ότι δεν μεγάλωνε ιδιαίτερα. Το κόλπο για τον φούρνο θα το κάνω κι εγώ. Όλα αυτά που λες τα έβαλες ταυτόχρονα μέσα? Πόση ώρα άφησες τον φούρνο αναμένο? Αρχικά δοκίμασα μόνο την κατσαρόλα με το λεμόνι, αλλά δεν έκανε τίποτα. Οπότε τα έβαλα όλα μαζί και άφησα τον φούρνο αναμμένο για 10 λεπτά στους 150 βαθμούς. Μετά τα άφησα μέσα όλη την νύχτα.

Εβιράκι δεν το φτιάξατε ακόμη το λαπτοπ ε? Άντε κάνε κάτι γιατί μας λείπεις!

Πολλά φιλιά και στην υπόλοιπη μαγειροπαρέα!

Νινακι καλοφαγωτο το λαχανο !! ειδες μοσχομυριστος ο φουρνος !! Εγω μια φορα ειχα δοκιμασει λεμονια με καρφιτσωμενα γαρυφαλλα κ κανελα αλλα δεν μυριζε ρε συ, μαλλον κατι δεν εκανα καλα.Με το καλο να δεχτεις τον αδελφουλη σου ! Ευχαριστώ!:tongue:

Φωτεινη οσες φορες κ να το πεις για λοχο θα μαγειρευει η μαμα ε; κ ποσες μερες να φας το ιδιο οσο ωραιο κ να ειναι ενα φαγητο το βεριεσαι μετα.

Ιωαννακι ευχαριστουμε για τις πληφοροριες για την Κυρα Σαρακοστη! Εμενα μου φερνουν απο το σχολειο/παιδικο καθε χρονο.Φετος ελεγα μπας κ κανω απο ζυμαρι η πηλο αλλα ακομα δεν τα καταφερα κ το Σαββατο πρπ να κοπει κ το πρωτο ποδι.

Εγω ειχα αυτες τις μερες εντονο πονοκεφαλο κ ατονια,ζαλαδα απιστευτη.Ο πονοκεφαλος σταματησε αλλα η ζαλαδα καλα κρατει. Κοίταξε το όμως, μην το αφήνεις... ίσως είναι απλά κούραση ή να σου έπεσε ο σίδηρος.

Καλημερα κοριτσια!

Νινα λαχανο κηπου διαβαζω και ζηλευω. Τι κανουν τα σκυλακια? Μεγαλώνουν και είναι πανέμορφα! Χτες επιτέλους κατάφερα να δω τι είναι: 2 αγόρια και 3 κορίτσια. Τα τρία ήδη έχουν κλειστεί να φύγουν, μόλις μεγαλώσουν (ευτυχώς):tongue: Ευτυχως που ξεμυρισε ο φουρνος! Οντως καλα θα ειναι να το εφαρμοσουμε οταν μυριζει ο φουρνος απο ψητο

Φωτεινη ο καιρος σας ειναι σκετη τρελα! Εδω εμεις στην Αθηνα και δεν αντεχουμε ποσο μαλλον εκει! Οσο για την κυρα Σαρακοστη μη νομιζεις οτι το ηξερα, περσι το εκανε ο μικρος στον παιδικο και το εμαθα και ειπα φετος να το κανω

Αγγελικη να του προσεχεις τα δοντια απο δω και περα και κυριως τα μονιμα για να μην ταλαιπωρητε το παιδι

Τζενη απ οτι καταλαβαινω πρεπει επειγοντως να ξεκουραστεις και να προσεξεις τη διατροφη σου, αν ειχες θεμα με τον αιματοκριτη δες αν σου εχει πεσει

Εβιρακι ελπιζω να φτιαξεις γρηγορα τον υπολογιστη σου

Τελικα ο Νικος και η Στρουμφιτα μας χαιρετησαν ε? Ναι,αυτό βλέπω και εγώ... ελπίζω να είναι καλά τουλάχιστον. Νομίζω ότι η Αγγελική ή η Φωτεινή μιλάει με την Στρουμφίτα... για πείτε κορίτσια.

Σημερα θα φαμε φασολακια φρεσκα, εχουμε και χαλβα. Εκανα αυτους τους λουκουμαδες με το αλευρι και την πορτοκαλαδα, δεν ενθουσιαστηκα γιατι νομιζω οτι κραταςει αρκετο λαδι αλλα για τη νηστεια καλοι ειναι Ναι και εγώ νομίζω ότι κρατάνε πολύ λάδι, αλλά έτσι δεν είναι πάντα οι λουκουμάδες? Δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν έχω κάνει τους κλασσικούς.

Δεν μπορώ άλλο αυτόν τον καιρό λέμε....

Θέλω να έρθει η άνοιξη τώρα!!!!! Και εγώ μαζί σου είμαι!!!:D

Φωτεινή σε καταλαβαίνω απόλυτα που σε έχει κουράσει ο καιρός. Ειδικά οι περιοχές της δυτικής Ελλάδας είναι να κόβεις τις φλέβες σου απο τις βροχές! Τα ξέρω βλέπεις κι εγώ καλά αφού πηγαίνουμε Γιάννενα ουκ ολίγες φορές τον χρόνο. Αυτό με το σπανακόρυζο το παθαίνω κι εγώ μιά και το τρώμε πλέον μόνο εγώ με την κόρη μου. Ο μικρός αποφάσισε ξαφνικά ότι δεν του αρέσει και του άντρα μου του πέφτει βαρύ. Οπότε...

Ιωαννάκι το θέμα με τα δόντια του μικρού προέκυψε ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι. Ενώ μέχρι το χειμώνα το στόμα του ήταν άψογο μέσα στο καλοκαίρι χάλασαν αρκετά δόντια. Τα βούρτσιζε κάθε βράδυ προσεχτικά αλλά από ότι μου είπε η οδοντιατρος δεν αρκούσε γιατί μασούλαγε όλη μέρα με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει το σάλιο να καθαρίζει τα δόντια από τις πολλές τροφές. Ευτυχώς την έχει κόψει αυτήν την συνήθεια τώρα που πηγαίνει σχολείο.

Τελικά βλέπω ότι έχουμε μείνει 3 και ο κούκος, αν και από ότι φαίνεται κι αυτός μας εγκατέλειψε λόγο φόρτου εργασίας... Ελπίζω να έιναι όλοι καλά τουλάχιστον...

Πολλά φιλάκια στην μαγειροπερέα!

καλημερα κοριτσακια τι κανετε; τι καλα που πηγε γρηγορα γρηγορα Παρασκευη !!!

Μια χαρα την βγαλαμε κ η επομενη εβδομαδα παλι θα ειναι κουτση με την αργια την παρασκευη.Εγω προσπαθω να παρω αδεια την πεμπτη που δεν θα εχει ο μεγαλος σχολειο. Τους βαλανε κ εκδρομη μεσοβδομαδα οποτε μονο μια μερα 2 μερες θα κανει μαθημα την επομενη εβδομαδα κ η μια μαλιστα θα ειναι μιση αφου θα παρακολουθησουν την γιορτη.

Αγγελικη ετσι την πατησαμε κ εμεις με τον μεγαλο αλλα δεν ειχε αρχισει ακομα να βγαζει τα μονιμα δοντια.Ειδα ενα μαυρακι στον ενα τραπεζιτη κ η ακτινογραφια εδειξε κ αλλες 6 τελιτσες αναμεσα στα δοντια τα μπροστινα κ για να μην σου τα πολυλογω καταληξαμε με 6 σφραγισματα κ μια ψευτοθηκη στον τραπεζιτη γιατι διαφορετικα θα του χαλαγανε ολα .Ετσι μας ειπε κ εμας απο το σαλιο κ το συνεχες τσιμπολογημα.

Τωρα τον κηνυγαμε γιατι βαριεται να τα πλενει αλλα δνε γινεται διαφορετικα.

Ιωαννακι μου ο οργανισμος μου βαραει καμπανακι.Το καταλαβαινω κ εγω πως εχω κουραστει πολυ κ εχω φτασει στα ορια μου.Πως να ξεκουραστω ομως χωρις βοηθεια κ με πιεση στην δουλεια για ακομα περισσοτερα ... μπας κ καταφερω τουλαχιστον κ κατσω την ερχομενη εβδομαδα 4 μερες κ κατι γινει.Ολο λεω να παω να κανω κ εξετασεις για αιματοκριτη ,σιδηρο κ φεριττινη που τα εχω χαμηλα αλλα ακομα δεν τα εχω καταφερει.

Αγγελικη κ εμενα ετσι ελεγε ο συζυγος οτι του μουδιαζε το στομα με το σπανακι κ του καθοταν βαρυ , αλλα απο οταν αρχισα κ βαζω μεσα μπολικο πρασο ,το τρωνε κ πολυ τα παιδια δεν λεει τιποτα.

Φωτεινη ασε δραμα η κατασταση με τον καιρο φετος, η μαλλον καλυτερα με τον αρρωστοκαιρο !! Καλα απορω πως δεν το τρωνε τοσο ωραιο φαγακι ,τι να πεις !!

Ιωαννακι σιμιγδαλενιο χαλβα εχεις; εκανα κ εγω στο χωριο την Καθαρη Δευτέρα κ τον τσακισαμε .... τρελαινομαι για χαλβα !! Κ εμενα αυτη η συνταγη με την πορτοκαλαδα δεν μου εχει κατσει καλα χωρις να την εχω δοκιμασει, δεν ξερω.Εξαλλου κ η κλασσικη συνταγη που κανουμε τους λουκουμαδες κ ειναι τελειοι ειναι κ νηστισιμη κ χωρις πολλα υλικα γιατι να βαλεις πορτοκαλαδα. Εγω κανω τους παραδοσιακους αλευρι ,μαγια,νερο,λιγο ουζο για αρωμα ,λιγο αλατι-ζαχαρη λαδι τα ανακατευεις να γινει ενας χυλος πηχτος ,το αφηνεις φουσκωνει ,τηγανι κ ετοιμοι.

Νινακι μεγεια κ το μαλλι κ ο ντολμαδοπαρασκευαστης !!

Εμεις σημερα οπως εγραψα κ εχτες μπιφτεκια με πατατες κ εχω κ περισευμα σπανακορυζο.Για τον μικρο εκανα φιλες φακες σε ενα μικρο κατσαρολακι γιατι δεν τρωει μπιφτεκια,σπανακορυζο εφαγε 2 μερες σπιτι κ σχολειο μην το παρακανουμε .

Μόλις γύρισα από κομμωτήριο... έκανα μία μικρή ανανέωση, μετά από πολύ καιρό... τίποτα ιδιαίτερο, προς το παρόν, γιατί έχουμε γάμο και βάπτιση το καλοκαίρι και θέλω να έχω λίγο μακρύ μαλλί για χτένισμα... αλλά μετά θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή:P Σήμερα θα κάνω ντολμαδάκια με ντολμαδοπαρασκευαστή!:D... μου τον πήρε η μαμά... άκουγε ότι έκανα ντολμαδάκι και είπε να βοηθήσει την κατάσταση... για να δούμε πώς θα γίνουν!

Με γειά το μαλλάκι! Μόλις δοκιμάσεις τον ντολμαδοπαρασκευαστή πές μας εντυπώσεις γιατί εγώ το σκέφτομαι....

Μια χαρα την βγαλαμε κ η επομενη εβδομαδα παλι θα ειναι κουτση με την αργια την παρασκευη.Εγω προσπαθω να παρω αδεια την πεμπτη που δεν θα εχει ο μεγαλος σχολειο. Τους βαλανε κ εκδρομη μεσοβδομαδα οποτε μονο μια μερα 2 μερες θα κανει μαθημα την επομενη εβδομαδα κ η μια μαλιστα θα ειναι μιση αφου θα παρακολουθησουν την γιορτη.

Ελπίζω να την πάρεις την άδεια. Την χρειάζεσαι άμεσα! Εγώ την Πέμπτη έχω γονική γιατί ο μικρός μου λέει ποίημα στην γιορτή του σχολείου και θα πάω να το καμαρώσω το αντράκι μου!

Αγγελικη ετσι την πατησαμε κ εμεις με τον μεγαλο αλλα δεν ειχε αρχισει ακομα να βγαζει τα μονιμα δοντια.Ειδα ενα μαυρακι στον ενα τραπεζιτη κ η ακτινογραφια εδειξε κ αλλες 6 τελιτσες αναμεσα στα δοντια τα μπροστινα κ για να μην σου τα πολυλογω καταληξαμε με 6 σφραγισματα κ μια ψευτοθηκη στον τραπεζιτη γιατι διαφορετικα θα του χαλαγανε ολα .Ετσι μας ειπε κ εμας απο το σαλιο κ το συνεχες τσιμπολογημα.

Τωρα τον κηνυγαμε γιατι βαριεται να τα πλενει αλλα δνε γινεται διαφορετικα.

Εμένα ευτυχώς έχει σαν παράδειγμα την αδερφή του που τα πλένει ανελειπώς κι έτσι δεν τα αφήνει. Ευτυχώς δεν έχει αρχίσει ακόμη να βγάζει τα μόνιμα. Τώρα ψιλοκουνιέται 1 δόντι.

Αγγελικη κ εμενα ετσι ελεγε ο συζυγος οτι του μουδιαζε το στομα με το σπανακι κ του καθοταν βαρυ , αλλα απο οταν αρχισα κ βαζω μεσα μπολικο πρασο ,το τρωνε κ πολυ τα παιδια δεν λεει τιποτα.

Πράσο ε? Θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

Ιωαννακι σιμιγδαλενιο χαλβα εχεις; εκανα κ εγω στο χωριο την Καθαρη Δευτέρα κ τον τσακισαμε .... τρελαινομαι για χαλβα !!

Κι εγώ τον σιμιγδαλένιο τον χαλβά τον ταράζω! Φαντάσου ότι είχε φτιάξει η μαμά μου και έιχε φέρει ένα μεγαλούτσικο πυρέξ την Καθαρή Δευτέρα και είχε μείνει το μισό. Κάθε πρωί πριν ξεκινήσω για την δουλειά τρώω και από ένα κομμάτι. Άλλα δύο έχουν μείνει.

Κ εμενα αυτη η συνταγη με την πορτοκαλαδα δεν μου εχει κατσει καλα χωρις να την εχω δοκιμασει, δεν ξερω.Εξαλλου κ η κλασσικη συνταγη που κανουμε τους λουκουμαδες κ ειναι τελειοι ειναι κ νηστισιμη κ χωρις πολλα υλικα γιατι να βαλεις πορτοκαλαδα. Εγω κανω τους παραδοσιακους αλευρι ,μαγια,νερο,λιγο ουζο για αρωμα ,λιγο αλατι-ζαχαρη λαδι τα ανακατευεις να γινει ενας χυλος πηχτος ,το αφηνεις φουσκωνει ,τηγανι κ ετοιμοι.

Λουκουμάδες είχε κάνει παραγγελιά στην γιαγιά του χτες ο μικρός και έφτιαξε για όλους μας. Αλλά αντί για μέλι τους περιέχυσε με μερέντα. Σκέτη κόλαση!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Εδω απο τα αστραποβροντα και τη βροχη ειχαμε και διακοπη ρευματος για κανενα μισαωρο κι ελπίζουμε να μην κάψει και τιποτα!

Αγγελική φετος ειμαι ενταξει ακομη με τον καιρο. Αφου αντεξα τον περσινο χειμώνα και δεν με επισκεφθηκατε σε κανενα Δαφνί μη μιλάτε.

Κι εμενα η γιαγια εφτιαξε σιμιγδαλενιο χαλβα αλλά δεν ειναι εδω ο παππους να τον τελειωσει σε 2 μέρες.

Νινα μεγεια το μαλλακι! Κι η μαμα μου τον πηρε τον ντολμαδοπαρασκευαστη αλλά ακομα δεν τον εχει χρησιμοποιησει. Για πες μας εντυπωσεις.

Βρε Τζενη δεν μπορεις να παρεις μια γυναικα για καποιες δουλειες ωστε κι εσυ να ξεκουραζεσαι λιγακι; (Δυσκολο σε τετοιες εποχες που ζουμε αλλά λεω τωρα)

Εχω το τηλεφωνο της Στρουμφιτας αλλά δεν την εχω παρει. Αν το θυμηθω θα την παρω το ΣΚ.

Οντως μειναμε λίγες...

Δευτερα κι εγω θα παρω γονικη γιατι μου προεκυψε ενα θεμα με τη μικρη και το σχολειο της και θα πρεπει να το επισκεφτω. Εχτες μου εκανε παραπονα οτι ολα τα παιδακι τα πανε οι γονεις τους στο σχολειο (γιατι εχουν εποχιακες δουλειες) ενω εκεινη οχι και μου ζητησε να σταματησω να δουλευω. Προσπαθω να απαντησω στο συναισθημα με λογικη αλλά δεν γινεται παντα αντιληπτο απο τα παιδακια.

Φιλια και παλι και καλό ΣΚ

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια.

Ούτε που κατάλαβα πώς πέρασε η εβδομάδα:P... και η επόμενη θα είναι κουτσή, οπότε μία χαρά θα πάει!:D

Μην ξεχάσω: μίλησα με την Στρουμφίτα και έχετε πολλά χαιρετίσματα όλες! Είναι καλά, αν εξαιρέσουμε ένα θεματάκι με την χολή που έχει, αλλά έχει χαθεί λόγω δουλειάς... έχει αυξηθεί πολύ! Το μικρούλι της είναι καλά και έχει γίνει ζωηρή δεσποινιδούλα, όπως μου είπε:D Όταν κανονίσουμε για καφεδάκι, θέλει να έρθει.

Αγγελική λουκουμάδες με μερέντα!!! Αχ τι μου κάνεις!:P Μόνο κόλαση?!

Φωτεινή εγώ δεν το έχω με τις κρέμες για τούρτα...η μόνη που ξέρω είναι η κρέμα σοκολάτας για προφιτερόλ, που την κάνω και σκέτη, όταν με πιάνει η γνωστή...λιγούρα-υπογλυκαιμία:D

Αχ ο χαλβάς μου αρέσει και εμένα κορίτσια, αλλά δεν τον τρώει ο σύζυγος:mad:... ευτυχώς με αφορμή την Καθ. Δευτέρα τον έφτιαξα, έδωσα στην πεθερά και στη μαμά και τον υπόλοιπο τον "χτύπησα" διακριτικά μόνη μου! Μετά διαμαρτύρομαι για τα 2-3 κιλάκια;)...

Ο ντολμαδοπαρασκευαστής είναι ωραίος τελικά... αφού βρήκα την ποσότητα που χρειάζεται και το μέγεθος του φύλλου, έγιναν πολύ ωραία... το καλό είναι ότι είναι ευπαρουσίαστα, καθώς βγαίνουν όλα το ίδιο... σαν της κονσέρβας μοιάζουν!:D

Σήμερα ψήσαμε πέστροφες, με συνοδεία σαλάτας... έφτιαξα και ένα κέικ, το οποίο έκανε 1 ώρα και ένα τέταρτο να ψηθεί... πολύ ώρα δεν είναι? Εσάς πόση ώρα κάνει? Στις αντιστάσεις το βάζω.

Η asteraki χάθηκε και αυτή...;)

Καλό Σαββατοκύριακο.

καλημέρα κ καλη εβδομάδα να έχουμε !!

Την Πεμπτη κ εγω γονικη θα την ζητησω, εχει κ ο μικρος γιορτη αλλα χωρις γονεις αλλα δεν πειραζει θα κατσω με τον μεγαλο κ θα παω νωρις να τον παρω κ αυτον !

Αχ Φωτεινη μου κ εμενα τα δικα μου παραπονιουνται γιατι δνε τα παιρνω εγω απο το σχολειο, εχουν δικιο κ αυτα ζηλευουν.Φαντασου εχω πει στο μικρο οτι θα παρω αδεια την Πεμπτη κ θα τον παρω εγω κ καθε μερα με ρωταει ποτε θα παρω την αδεια.

Αγγελικη με το καλ να το καμαρωσεις το παιδακι σου !

Νινακι τα ειδα τα ντολμαδακια σου, οντως σαν ψευτικα ειναι ολα ιδια.Εμενα με το χερι ενα βγαιενι ετσι το αλλο αλλιως!

Φωτεινη για σοκολατενια κρεμα θα σου γραψω 4 επιλογες αρχιζοντας απο την πιο ευκολη κ γρηγορη κ εσυ αποφασιζεις.

1) γκαρνι σοκολατας που απλα το χτυπας με γαλα

2) γκαρνι ασπρο η σοκολατενιο που οταν το χτυπησεις ριχνεις μεσα μερεντα

3)κρεμα ζαχαροπλαστικης σοκολατα

1 λιτρο γαλα

6 κσ κορν φλαουρ (100 γρ)

3 κσ κακαο

1 κουπα ζαχαρη

2 βανιλιες

1-2 κουταλιες της σουπας βιταμ

1 κουβερτουρα σε κομματια

Κρατας μιση κουπα γαλα κ το υπολοιπο το ζεσταιενςι μαζι με την ζαχαρη ,τις βανιλιες κ το κακαο.Στο υπολοιπο γαλα διαλυεις το κορν φλαουρ.

Οταν βρασει το γαλα ριχνεις μεσα το κορν φλαουρ κ ανακατευεις μεχρι να δεσει.ΑΠοσυρεις απο την φωτια κ ριχνεις το βιταμ κ την κουβερτουρα.

4 )μους σοκολατενια τελεια απο τις συνταγες της παρεας https://www.sintagespareas.gr/sintages/tourta-sokolatina.html

4) κρεμα ζαχαροπλαστικης σοκολατα

1 λιτρο γαλα

6 κσ κορν φλαουρ (100 γρ)

3 κσ κακαο

1 κουπα ζαχαρη

2 βανιλιες

1-2 κουταλιες της σουπας βιταμ

1 κουβερτουρα σε κομματια

Κρατας μιση κουπα γαλα κ το υπολοιπο το ζεσταιενςι μαζι με την ζαχαρη ,τις βανιλιες κ το κακαο.Στο υπολοιπο γαλα διαλυεις το κορν φλαουρ.

Οταν βρασει το γαλα ριχνεις μεσα το κορν φλαουρ κ ανακατευεις μεχρι να δεσει.ΑΠοσυρεις απο την φωτια κ ριχνεις το βιταμ κ την κουβερτουρα.

αα αξεχασα κ η απλη κρεμα ανθος αραβοσιτου ειναι ωραιοτατη !

Στα δικα μου μαγειρικα τωρα,το Σαββατο εκανα πιτσα κ χτες κανελλονια με κιμα κ τυρι .Αν και νηστεια φαγωθηκαν οι αντρες για τα κανελονια να τα φανε ζεστα κ ετσι μετεφερα τα γεμιστα να τα κανω σημερα.Πηρα κ σφολιατα κ εκανα κ μια ζαμπονοκασεροπιτα.Για τον μικρο ιδιοτροπο εκανα λιγα γιουβαρλακια. Για σαλατα εβρασα κολοκυθακια με πατατες κ καροτα.

Για την γυναικα που λετε πολλες φορες το εχω σκεφτει αλλα εκτος απο το οικονομικο ειναι κ το θεμα που ο αντρας μου δουλευει τα περισσοτερα Σαββατα κ εγω θα πρεπει να βγω με τα παιδια για λαικη κ ποδοσφαιρο κ δεν θελω να φυγω κ ν ατην αφησω μονη στο σπιτι κ ετσι παει στο επομενο σκ κ αντε παλι τα ιδια .

Καλημέρα στηνμαγειροπαρέα και καλή εβδομάδα!

Τι ωραίο και ζεστό καιρό που είχε το Σαββατοκύριακο? Δεν έχω ακούσει κάτι για τις επόμενες μέρες αλλά νομίζω πως θα παραμείνει καλός.

Μαγειρικά το Σαββατοκύριακό μας είχε ως εξής:

To Σάββατο το μεσημέρι έφτιαξα μακαρόνια τα οποία έβρασα σε ζουμάκι από γαρίδες που είχα βράσει την Καθαρή Δευτέρα και το είχα κρατήσει στο ψυγείο. ΄Εγιναν μούρλια! Το βράδυ παραγγείλαμε σουβλάκια. Την Κυριακή το μεσημέρι φάγαμε στην μαμά μου μουσακά και σουφλέ ζυμαρικών. Τα πήρα και τα ταπεράκια μου για το σπίτι. ΄Ηδη σήμερα ο μικρός στο σχολείο πήρε σουφλέ για να φάει. Το απόγευμα έφτιαξα κι ένα σοκολατένιο κέικ το οποίο βγήκε πολύ αφράτο. Το έψησα στις αντιστάσεις, γιατί η λειτουργία του αέρα έχει χαλάσει στον φούρνο μου και βγήκε τέλειο! Έχω ξαναφτιάξει στις αντιστάσεις κέικ και δεν έχω ούτε μία φορά αποτυχία. Οπότε κατέληξα ότι οι αντιστάσεις μαγειρεύουν καλύτερα από ότι ο αέρας καθώς δεν στεγνώνουν το φαγητό και το ψήνουν ομοιόμορφα. Για αύριο έχω βάλει να μουλιάσουν φασόλια για φασολάδα.

Νινάκι ευχαριστούμε για τα νέα της στρουμφίτας! Έλπίζω να ξεπεραστεί το θέμα της χολής χωρίς περιπέτειες!

Πολλά φιλάκια σε όλη την μαγειροπαρέα, που όσο πάει μικραίνει...

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Καλησπερα κοριτσια! Καλη βδομαδα!

Το Σαββατο φαγαμε μακαρονια με κιμα και το βραδυ κοκκινιστο σε μια φιλη μου. Εχτες ψαρακι και σημερα εχουμε σνιτσελ γαλοπουλας με πατατες.

Ομορφη μερα και η σημερινη αλλα ακουσα οτι θα χαλασει τις επομενες μερες. Μακαρι μετα να μην ξαναχαλασει και μια που μεγαλωνει και η μερα να βγαινουμε πιο πολυ.

Κι εγω θ αηθελα να πηγαινω το παιδι σχολειο και να ειμαι σπιτι οταν γυρναει αλλα δυστυχως δεν γινεται, αυτα εχει η ζωη.

Φιλια σε ολες!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...