Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 34 λεπτά , *Vasoula είπε:

Γειά σου κορίτσι μου!!!!όχι είναι πολύ φυσιολογικό θα τα νοιωθεις συνέχεια αυτά!!!!μήπως τα νοιώθεις περισσότερο και όσο είσαι όρθια??

Πολύ καλό ενδομητριο τέλεια!!!εννοείς την άλλη Δευτέρα την μεταφορά????

Όρθια, καθιστή!!! Σε όλες τις στάσεις χαχαχχαχα... φοβήθηκα μην είναι συσπάσεις, δεν ξέρω βέβαια και πως είναι 

Αλήθεια πότε ένιωσες τα δίδυμα πρώτη φορα;;;

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια.

Έχω ένα κεφάλι κουρούμπελο και εγώ... λίγο η ατμόσφαιρα, λίγο η περίοδος... ήρθαν και έδεσαν όλα μαζί.

Από φαί χτες έκανα κεφτεδάκια με τηγανιτές πατάτες και παντζάρια και σήμερα τρώμε μπριζόλες με την πεθερά... ευτυχώς γιατί δεν έχω καμία όρεξη για μαγειρέματα. Χτες το βράδυ είχαμε δυστυχώς απώλειες:(... δύο από τα κουταβάκια δεν τα κατάφεραν:(... μάλλον δεν χωράνε στο χώρο που τα έχουμε και ίσως να τα πλάκωσε η σκυλίτσα... δεν ξέρω για σίγουρα, αλλά τους αλλάξαμε μέρος να είναι πιο άνετα και φαίνονται καλύτερα... εντωμεταξύ επισκευάζουμε ένα μικρό δωμάτιο, που ετοιμάζουμε για επισκέπτες που θα έρθουν σε 10 μέρες και αυτό σημαίνει τρίψιμο και σκόνηηη πολλήηηη!! Καταλαβαίνετε τι γίνεται μέσα στο σπίτι:o

Γεια σας κορίτσια μου. Γεια σου! Σε χάσαμε!:P

Χάθηκα γιατί δυστυχώς δεν έχω κομπιούτερ. Είναι 8 μέρες τώρα που το λαπτοπάκι που έχουμε δε με άντεξε άλλο. Εδώ που τα λέμε του τα έβγαλα τα μάτια. Τώρα μου έφερε ο άντρας μου ένα που έχει στη δουλειά του για να ξελαμπικάρω λίγο και θα κοιτάξει τι θα γίνει με αυτό του σπιτιού.

Τουλάχιστον, μπήκα να σας πω αυτά τα νέα μου.

Κατά τα άλλα σήμερα είχα ψάρι και πατάτες. Ο καιρός μας ήταν αρκετά καλός σήμερα χωρίς σύννεφα, με αρκετό ήλιο, αλλά με λίγο θολό ουρανό, ίσως να είχε σκόνη από τη Σαχάρα ή υγρασία δεν ξέρω. Οι θερμοκρασίες βέβαια ακόμη είναι κάπως χαμηλές. Τις επόμενες μέρες όμως θα φτιάξουν. Στου αδερφού μου έχουν πολύ χιόνι! ;)

Νίνα μου διάβασα για τα γεννητούρια σας, να σας ζήσουν, άχου τα μωρέ να ήμουν εκεί να τα χάιδευα λίγο!!!! Είναι τόσο όμορφα και τρυφερά... όταν τα χαιδεύω, είναι πολύ απαλό το δερματάκι τους!:D

Τα υπόλοιπα νέα σας τα διάβασα τόσο βιαστικά που δε θυμάμαι τίποτα. Αν δεν κάνω παραθέσεις δε γίνεται να θυμάμαι.

Η καθαρά Δευτέρα για μας θα είναι μια συνηθισμένη μέρα που το παιδί θα έχει κανονικά σχολείο και μόνο ο Έβιρος θα είναι στο σπίτι λόγω της αργίας.

Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα νέα μου και θα ξαναμπώ μόλις τα καταφέρω.

Φιλιά πολλά από μένα και καλό τριήμερο να περάσετε όλοι.

Καλημέρα!

Εδω φυσικά βρεχει κατα διαστηματα. Τι πρωτότυπο,ε?:D

Ιωαννα σε ζηλευω με τις μελιτζανουλες σου.

Εβιρι τι ωραια που σε ξαναδιαβάσαμε! Κι εσενα χαλασε το λαπτοπακι;

Νινα αυξημένες υποχρεώσεις με τα 7δυμα ε; Σωστο αυτο που λες για τα ζωακια που παιρνουν και μετα τα παρατάνε. Ξέρεις γιατί το λέω? Έχουμε γεμίσει με αδέσποτα, με αυτό τον τρόπο... είναι πολύ κρίμα!:( Χαιρομαι που ο αντρουλης σου φροντιζει να μην παιδευεσαι. Στο κειμενο που παρεθεσα δεν βρηκα τον εαυτο μου αλλά την κορη μου με ολες τις ιδιοτροπίες. Εγω το αντιμετωπιζω πιο ψυχραιμα αλλά η γιαγια καθολου οπότε μπορειτε περιπου να φανταστειτε τι γινεται.

Εμεις θα ταξιδεψουμε το τριημερο και θα βρεθουμε οικογενειακώς στο χωριο του αντρα μου. Θα δουμε ετσι λιγο και την άλλη γιαγια που την αποζηταμε. Αυριο θα κουναει λιγο απ'οτι λενε αλλά πιστευω να μην εχω θεμα με τα πιτσιρικια. Καλά να περάσετε!:tongue:

Για σημερα μακαρονια (παλι) με κιμα αυτη τη φορα.

Φιλια και καλό τριημερο!

καλημερα κοριτσακια τι κάνετε;

Νινακι να σας ζησουν τα σκυλακια !! εφτιαξες λουκουμαδες για τα γεννητουρια; Έφτιαξα χορτόπιτα! Μετράει?:tongue: Ναι εχεις δικιο που ανησυχεις, δυστυχως υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που δεν εχουν συνειδητοποιησει τι φροντιδα χρειαζεται ενα ζωακι κ μολις δουν λιγο τα ζορια τα εγκαταλειπουν.Δεν ειναι ομως ολοι ετσι, ευχομαι τα σκυλακια σου να πανε σε καλα χερια.

Λαγανα ειχα κανει εγω πριν 2-3 χρονια μια απο τις συνταγες της παρεας ,πολυ ωραια ειχε βγει ,αλλα οπως λεει κ ο συζυγος σου δεν αξιζει μωρε τον κοπο να κουραζομαστε κ για αυτα!!

Φωτεινη μου καλο ταξιδι να εχετε!! Οχι δεν τα ζητησε ο μικρος τα τρικολορε, ο μεγαλος!! Εχουμε κ αυτον τωρα, τον εχει πιασει τοσο εντονη ζηλια που πολλες φορες δεν ξερουμε πως να το χειριστουμε!

Εβιρακι εσεις να ειστε καλα κ λαπτοπ θα παρετε καινουριο κ πιο καλο!!

Ιωαννακι κοιτα κ εσυ να χαλαρωσεις λιγο το 3ημερο !!! Κ το ιντερνετ χαλασε εκει; αμαν !!!

Αστερακι τι κανετε; πως ειναι η μικρουλα σου;

Εμεις χτες φαγαμε κοτοπουλο μπουτακια με πατατες στο φουρνο κ για σημερα εχω κανει αρακα.

Αυριο θα φυγουμε κ εμεις σγια χωριο μιας κ εχουμε να παμε απο τα Χριστουγεννα .

Καλά Κούλουμα σε όλους και να περάσετε υπέροχα! Να σας πω και κάτι να γελάσετε: προχτές είπα σε μία κοπελιά "καλά κούλουμα" και με κοίταγε περίεργα! Μου λέει τι θα πει αυτό? Δεν ήξερε την έκφραση!:o Της λέω: δεν είσαι Ελληνίδα? χα χα τι να πω?!:P

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Καλημέρα και Καλή Σαρακοστή!

Πως τα περάσατε;

Εμεις τελικά ταξιδεψαμε. Το Σαββατο ειχε 7 μποφορ τελικά αλλά παρολα αυτά το καναμε το ταξιδι. Ευτυχως ολα καλά γιατι σκεφτομουν αν τα πειραζε η θαλασσα και τα δυο πιτσιρικια τι θα εκανα μονη μου.

Νινα μου κριμα για τις απώλειες σας... Έχετε και μοστορεματα; Σας εχω πει οτι ειναι το χειροτερο μου ε; Καλά δεν ηξερε τα κουλουμα;

Εβιρι τι ωραια που σε ξαναδιαβασαμε; Υπαρχει περιπτωση ανθρωπος να ξινισει σε δικο σου φαγητο; Φαντασου ποσο εχεις καλομαθει τον Εβιρο! Όσον αφορα το σχολειο και τη μικρη Εβιρινα κι εγω ευχαριστημενη θα ημουν. Εχει πολυ καλους βαθμους σε μια δυσκολη γλωσσα την οποια δεν εχει μαθει απο μωρο ουτε και τη μιλάνε άνετα στο σπιτι της για βοηθεια. Στο ειχα πει αλλωστε και πιο παλια αφου προτειναν απο Realschule να παει σε Gymnasium σημαινει οτι ειναι πολύ καλή.

Τζενακι πως τα περασατε στο χωριο;

Αστερακι τι καλά που εχει βρει η μικρη τον ρυθμο της στον υπνο της.

Ιωαννα βγηκες καθολου το τριημερο;

Αγγελικη προσεξε τι θα γραψεις μην αρχισουν να τρεχουν παλι τα σαλια μας!

Εμεις και μονο που βρεθηκαμε σαν οικογενεια σημαινει οτι περασαμε ωραια παρα τις βροχες. Φαγαμε τυροπιτες, κεφτεδακια, μακαρονια με αρνακι κοκκινιστο και τα σαρακοστιανα χτες.

Φιλια σε ολο το παρεακι και του χρονου να ειμαστε καλά!

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Καλημέρα καλή σαρακοστή!!!:tongue:

Εβιρακι εμένα οργανωμένο μου φαίνεται αυτό με το ωράριο για τους καθηγητές εδώ πας κ περιμένεις ώρες χωρίς να ξέρεις ποτέ θα τελειωσεις εκεί έχεις ένα πλάνο τουλάχιστον Μπραβο στο κοριτσάκι σου πάντα χαρές να σας δίνει:tongue:

Φωτεινή πάει ο ρυθμός του ύπνου όλο το τριήμερο ξενυχτισαμε το στόμα του μωρού είναι σαν βόμβα έτοιμο να σκάσει φουσκωμένα ούλα πάνω κάτω χθες τς έβαλα λίγο πάγο για να ηρεμήσει :cry:

Άργησε αλλά ήρθε ο χειμώνας τελικά !!!

Σάββατο λαχανοντολμάδεςκ όλοι μέρα κουνιες Κυριακή πήγαμε στην αδερφή μου κ ψησαμε

Δεύτερα έξω για φαγητό στην Βάρκιζα πήγαμε νωρίς κ δεν ταλαιπωρηθηκαμε καθόλου φαγαμε ωραία κ μετά στην Γλυφάδα για καφέ σε γνωστό μέρος που έχει κ παιδοτοπο εγώ ήμουν κουρασμένη λόγω αϋπνίας αλλά αφου ήθελε οι παρέα πήγαμε γυρισαμε 19:00 μετά εφτιαξα κοκκινιστό με λαχανικά κ ρυζακι κ 21:30 κοιμομουν:P

Τα μπισκοτάκια δεν τα εφτιαξα ελπίζω το επόμενο σκ

Το υπόλοιπο παρεακι πως πέρασε;;;

Καλημερα και καλη Σαρακοστη να εχουμε!

Εβιρι χαλια καιρο εχετε! Κι εδω χαλια ειναι αλλα βλεπομαστε! Οι βαθμοι του παιδιου μια χαρα ειναι και να εισαι περηφανη για οτι εχει καταφερει. Εμενα αυτος ο τροπος ραντεβου μου θυμιζει λιγο ΙΚΑ αλλα απο το να περιμενεις ωρες ολοκληρες στον καθενα και στο τελος να μην προλαβαινεις να μιλησεις καλυτερα ετσι.

Νινα κριμα για τα σκυλακια. Δωστε την προσοχη σας στα υπολοιπα. Και σκυλια κι επισκευες δεν μου φαινεται ωραιο.

Αγγελικη πως περασατε?

Φωτεινη αφου τα παιδια δεν φοβηθηκαν ή δεν τα πειραξε η θαλασσα μια χαρα ειναι! Εγω ακομα θα κουνιομουν. Αντε κι εχουμε κι αλλο 3ημερο να συναντηθειτε.

Αστερακι κουραγιο με το παιδι, υποφερει. Καλα κανατε και βγηκατε εξω να μην εχεις επιπλεον κουραση

Τζενακι εσεις τι κανατε? Πως περασατε? Θα μας ανοιξεις την ορεξη με αυτα που θα γραψεις?

Εγω εκανα λαγανα και την κυρα σαρακοστη η οποια βγηκε πολυ καλη! Εχτες φαγαμε τα γνωστα σαρακοστιανα και σημερα εκανα λιγο φιλετο σολωμου που ειχα ψημενο με μουσταρδα, λεμονι, πορτοκαλι, ανιθο και λαδι και λιγο μπροκολο συνοδευτικο. Εχτες ομως ειχα απιστευτο πονοκεφαλο ολη μερα δεν με επιαναν ουτε τα παυσιπονα ουτε το ξεματισμα, αργα το απογευμα συνηλθα

καλημερα κοριτσακια κ καλη σαρακοστη να έχουμε!

Εβιρακι μου πολυ χαρηκα που σε διαβασα ! Μια χαρα ειναι οι βαθμοι της μικρης Εβιρινας αστερι !!!

Φωτεινη αντε κ στο επομενο 3ημερο που ειναι κοντα !

Αστερακι αφου περασατε καλα αυτο εχει σημασια.Τα δοντακια ειναι ταλαιπωρια οντως!

Ιωαννα κ εγω χτες καπως ετσι ημουν .

Νινακι πως ειναι τα σκυλακια ;

Εμεις με βροχη πηγαμε με βροχη γυρισαμε.Ολες τις μερες δεν σταματησε να βρεχει ουτε λεπτο.Καλα περασαμε ομως ,ειδαμε τις οικογενειες μας ,βγηκαμε κ το Σαββατο το βραδυ, μια χαρα.Φαγεμ κ ηπιαμε του σκασμου !

καλημερααα

Διαφημίσεις

Τσα να'μαι παλι!

Αστερακι δυστυχως τα δοντια εχουν ταλαιπωρια (σε ολες τις ηλικιες). Καλά κανατε και βγηκατε εξω - χρειαζεται.

Ιωαννα ειναι πολυ βαρυς ο καιρος κι ευνοει τον πονοκεφαλο. Τι ειναι η κυρα σαρακοστη; Ο μικρος φοβηθηκε και περασε ολο το ταξιδι στην αγκαλια μου (γλυτωσα το κυνηγι). Η μικρη οταν τρανταξε στην αρχη σε ενα κουνημα με ρωτησε: "μαμα σεισμος; Να μπω κατω απο το τραπεζι;" Το αφηνω απλά ασχολίαστο. Σε αυτην ειχα δωσει σιροπακι κι ετσι ταξιδεψαμε καλά γιατι αλλιως την πιανει το καραβι.

Τζενακι κι εμεις το επόμενο τριημερο βαλαμε στοχο. Παντου εβρεχε αλλά αφου περασατε καλά αυτο μετραει.

Καλό μεσημέρι στην μαγειροπαρέα και καλή Σαρακοστή!

Αν εξαιρέσουμε τον καιρό που δεν άφησε τα παιδιά να ευχαριστηθούν παιχνίδι έξω, περάσαμε όμορφα το τριήμερο. Ξεκουράστηκα αρκετά και έπαιξα με τον μικρούλη μου περισσότερο από ότι συνήθως μιά και αέιχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Το Σάββατο το μεσημέρι φάγαμε γαύρο τηγανιτό με χορταράκια ενώ το βράδυ παραγγείλαμε σουβλάκια.

Την Κυριακή το πρωί έφτιαξα σπανακόρυζο για να έχουμε για σήμερα και επειδή ο άντρας μου είχε πάρει μπόλικο σπανάκι κράτησα λίγο κι έφτιαξα και μία σπανακόπιτα με φύλλο που άνοιξα μόνη μου, για πρώτη φορά! Καλό βγήκε, αν και λίγο σκληρό αλλά δεν είχα βάλει μέσα ξύδι. Πάντως άρεσε σε όλους και έχουν μείνει 2 κομμάτια. Το μεσημέρι φάγαμε στην πεθερά μου μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες τηγανιτές, σαλατούλα λάχανο και ζαμπονοτυρόπιτα.

Χτες μαζευτήκαμε οι δικοί μου, ο αδερφός μου, η πεθερά μου και η αδερφή του άντρα μου στο σπίτι μας και φάγαμε. Το τραπέζι είχε χταποδάκι κοκκινιστό, ρύζι πιλάφι, μυδοπίλαφο, πατατοσαλάτα, φάβα, ταραμοσαλάτα με ψωμι και με πατάτα και γαριδούλες βραστές. Για επιδόρπιο είχαμε χαλβά σιμιγδαλένιο αλλά και εμπορίου και ένα σιροπιαστό γλυκό με καρύδι, σουσάμι, μπαχαρικά σε φύλλο κρούστας.

Θα επιστρέψω σε λίγο να σχολιάσω τα νεα σας. Χαίρομαι πάντως που περάσατε όλοι καλά!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Καλησπέρα στο παρεακι!

Αγγελική όλο λέω για γεμιστά αλλά έχω αντιρρήσεις κ μου αρέσουν τόσο πολύ το θεωρεί καλοκαίρινο φαγητο όπως πολλοί:confused:

Κοίτα κι εγώ καλοκαιρινό φαγάκι το θεωρώ αλλά μία φορά στο τόσο το φτιάχνω και τον χειμώνα για να αλλάζουμε λίγο.

Γεια σας κοριτσάκια μου.

Επιτέλους σε ξαναδιαβάζουμε Εβιράκι μου!

Σήμερα έφτιαξα πρασόρυζο κοκκινιστό. Αρχικά ο Έβιρος μούτρωσε όταν γύρισε σπίτι και ρώτησε με λαχτάρα τι φαγητό έχουμε, μετά όμως το έφαγε και του άρεσε.

χαχαχαχα! Μου θυμίζει τον γιό μου που στραβώνει στην όψη ενός φαγητού και μόλις το δοκιμάσει το κάνει να!!!

Από το πρωί μέχρι νωρίς το μεσημέρι είχαμε ομίχλη σήμερα που νομίζω ότι έχει μπει και μέσα στο κεφάλι μου, έκανε και κρύο. Έχω βαρύ κεφάλι και πονοκέφαλο αρκετές ώρες κι ενώ έχω πάρει πονστάν, ξεματιάστηκα κιόλας...δεν περνάει, απλά έχει ελαχιστοποιηθεί λίγο.

Δε φτάνει που έχουμε αυτό το στέγαστρο στον ουρανό έρχεται και η ομίχλη να μη βλέπουμε τίποτα πια, ούτε ο ένας τον άλλον. Χώρα του σκότους.!!!!:evil::evil:

Αυτός ο καιρός δεν βοηθάει καθόλου τον πονοκέλο!

Τότε οι καθηγητές κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται για παιδί που έχει γεννηθεί στη Γερμανία. Παρόλ' αυτά εγώ είμαι ευχαριστημένη με τους βαθμούς της και δε με νοιάζει να βγάλει μεγαλύτερο βαθμό ενώ θα μπορούσε να το πετύχει. Μέσο όρο στο πρώτο εξάμηνο έβγαλε 2,5 και είναι σε gymnasium.

Το άριστα εδώ είναι το 1 και ο χειρότερος και τελευταίος βαθμός που παρακάτω δεν έχει είναι το 6.

Συμφωνώ μαζί σου πως το παιδί τα πάει μία χαρά! Μπράβο της για όλη της την προσπάθεια!

Καλημέρα κορίτσια.

Έχω ένα κεφάλι κουρούμπελο και εγώ... λίγο η ατμόσφαιρα, λίγο η περίοδος... ήρθαν και έδεσαν όλα μαζί.

Ο καιρός αυτές τις μέρες ήταν ότι χειρότερο για πονοκεφάλους! Δεν περνάνε με τίποτα!

εντωμεταξύ επισκευάζουμε ένα μικρό δωμάτιο, που ετοιμάζουμε για επισκέπτες που θα έρθουν σε 10 μέρες και αυτό σημαίνει τρίψιμο και σκόνηηη πολλήηηη!! Καταλαβαίνετε τι γίνεται μέσα στο σπίτι:o

Κουράγιο κοριτσάκι μου! Τουλάχιστον οι φιλοξενούμενοί σας είναι αγαπητά πρόσωπα για να αξίζει η ταλαιπωρία?

Καλά Κούλουμα σε όλους και να περάσετε υπέροχα! Να σας πω και κάτι να γελάσετε: προχτές είπα σε μία κοπελιά "καλά κούλουμα" και με κοίταγε περίεργα! Μου λέει τι θα πει αυτό? Δεν ήξερε την έκφραση!:o Της λέω: δεν είσαι Ελληνίδα? χα χα τι να πω?!:P

Δυστυχώς πολλά νέα παιδιά δεν ξέρουν πολλά από τις παραδόσεις μας. Φταίμε κι εμείς οι γονείς που δεν φροντίζουμε να τους μιλάμε γι΄αυτά!

Επίσης Φωτεινούλα μου!

Δεν ξέρω τι κατάφερα με το μήνυμά μου!!

Εμεις και μονο που βρεθηκαμε σαν οικογενεια σημαινει οτι περασαμε ωραια παρα τις βροχες.

Έχεις δίκιο! Όταν βλέπεις μία στο τόσο τον αντρούλη σου κι ενώνεται η οικογένεια ο καιρός είναι το τελευταίο που σε απασχολεί.

Φωτεινή πάει ο ρυθμός του ύπνου όλο το τριήμερο ξενυχτισαμε το στόμα του μωρού είναι σαν βόμβα έτοιμο να σκάσει φουσκωμένα ούλα πάνω κάτω χθες τς έβαλα λίγο πάγο για να ηρεμήσει :cry:

Και λίγο ντεπονάκι μπορείς να της δώσεις για να μην παιδεύεται μωρέ!

Άργησε αλλά ήρθε ο χειμώνας τελικά !!!

Έτσι όπως ήρθε να φύγει παρακαλώ!

Δεύτερα έξω για φαγητό στην Βάρκιζα πήγαμε νωρίς κ δεν ταλαιπωρηθηκαμε καθόλου φαγαμε ωραία κ μετά στην Γλυφάδα για καφέ σε γνωστό μέρος που έχει κ παιδοτοπο εγώ ήμουν κουρασμένη λόγω αϋπνίας αλλά αφου ήθελε οι παρέα πήγαμε γυρισαμε 19:00 μετά εφτιαξα κοκκινιστό με λαχανικά κ ρυζακι κ 21:30 κοιμομουν:P

Χαίρομαι που περάσατε καλά και κατάφερες να κοιμηθείς και νωρίς!

Εγω εκανα λαγανα και την κυρα σαρακοστη η οποια βγηκε πολυ καλη!

Και του χρόνου Ιωαννάκι μου!

Εχτες φαγαμε τα γνωστα σαρακοστιανα και σημερα εκανα λιγο φιλετο σολωμου που ειχα ψημενο με μουσταρδα, λεμονι, πορτοκαλι, ανιθο και λαδι και λιγο μπροκολο συνοδευτικο. Εχτες ομως ειχα απιστευτο πονοκεφαλο ολη μερα δεν με επιαναν ουτε τα παυσιπονα ουτε το ξεματισμα, αργα το απογευμα συνηλθα

Αχ αυτός ο καιρός αρρωσταίνει τον περισσότερο κόσμο!

Εμεις με βροχη πηγαμε με βροχη γυρισαμε.Ολες τις μερες δεν σταματησε να βρεχει ουτε λεπτο.Καλα περασαμε ομως ,ειδαμε τις οικογενειες μας ,βγηκαμε κ το Σαββατο το βραδυ, μια χαρα.Φαγεμ κ ηπιαμε του σκασμου !

Και του χρόνου να είστε καλά να ξαναπάτε Τζενάκι μου και με καλύτερο καιρό!

καλημερααα

Ιωαννα ειναι πολυ βαρυς ο καιρος κι ευνοει τον πονοκεφαλο. Τι ειναι η κυρα σαρακοστη; Ο μικρος φοβηθηκε και περασε ολο το ταξιδι στην αγκαλια μου (γλυτωσα το κυνηγι). Η μικρη οταν τρανταξε στην αρχη σε ενα κουνημα με ρωτησε: "μαμα σεισμος; Να μπω κατω απο το τραπεζι;" Το αφηνω απλά ασχολίαστο. Σε αυτην ειχα δωσει σιροπακι κι ετσι ταξιδεψαμε καλά γιατι αλλιως την πιανει το καραβι.

χαχαχαχα! Το κοριτσάκι σου έχει μνήμες από τους σεισμούς και σου λέει κάτσε να φυλαχτούμε!

Τζενακι κι εμεις το επόμενο τριημερο βαλαμε στοχο. Παντου εβρεχε αλλά αφου περασατε καλά αυτο μετραει.

Με το καλό να ξανασμίξετε σε 2 εβδομάδες!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Φωτεινη,επειδή παλιά δεν είχαν τα σημερινά ημερολόγια για να μετρούν το πέρασμα της νηστείας, έφτιαχναν ένα μετρητάρι. Έπαιρναν δηλαδή ένα χαρτί και ζωγράφιζαν τη Σαρακοστή σαν μια καλόγρια, την κυρά –Σαρακοστή. Δεν της έβαζαν στόμα γιατί αντιπροσώπευε τη νηστεία. Τα χέρια της ήταν σταυρωμένα από τις πολλές προσευχές. Και είχε εφτά πόδια, ένα για κάθε βδομάδα της Σαρακοστής. Με το ψαλίδι κόβανε την κυρά Σαρακοστή και την κρεμούσαν στον τοίχο. Κάθε Σάββατο της έκοβαν ένα πόδι.

Το τελευταίο πόδι το κόβανε το Μεγάλο Σάββατο και το βάζανε μέσα σε ένα ξερό σύκο ή σε ένα καρύδι και όποιος το έβρισκε πίστευαν πως θα ήταν καλότυχος.

Γεια σας κορίτσια. Καλή Σαρακοστή να έχουμε!

Εμείς το τριήμερο, όπως σας είπα, δεν φύγαμε... κάναμε διάφορες δουλειές, τελειώσαμε με το δωμάτιο (αφού πέρασα ένα δεύτερο χέρι μπογιά σήμερα), κοιμηθήκαμε πολύ και φάγαμε πολύ:mad:... τα χθεσινά ακόμα τα χωνεύω! Αφού μου ήρθε η μυρωδιά από ψητές γαρίδες πριν λίγο και ανακατεύτηκα! Πήρα και μπόλικη "πεθερόσκονη", αφού και τις 3 μέρες φάγαμε μαζί..;)

Σήμερα έκανα φασολάδα... ταιριάζει και με τον καιρό!

Αγγελική, ο μεγάλος αδερφός μου με την γυναίκα του από την Γερμανία θα έρθουν, οπότε είναι καλή παρέα... πιο πολύ με αγχώνει το φαγητό, στην προκειμένη περίπτωση, διότι η νύφη μου δεν τρώει καθόλου λαχανικά, ούτε γαλακτοκομικά... μάλλον όλο κρέας θα τρώμε, που είναι το χειρότερο μου.

Πως τα περάσατε;

Εμεις τελικά ταξιδεψαμε. Το Σαββατο ειχε 7 μποφορ τελικά αλλά παρολα αυτά το καναμε το ταξιδι. Ευτυχως ολα καλά γιατι σκεφτομουν αν τα πειραζε η θαλασσα και τα δυο πιτσιρικια τι θα εκανα μονη μου.

Νινα μου κριμα για τις απώλειες σας... Έχετε και μοστορεματα; Σας εχω πει οτι ειναι το χειροτερο μου ε; Καλά δεν ηξερε τα κουλουμα; Απίστευτο, ε?;)

Εβιρι τι ωραια που σε ξαναδιαβασαμε; Υπαρχει περιπτωση ανθρωπος να ξινισει σε δικο σου φαγητο; Φαντασου ποσο εχεις καλομαθει τον Εβιρο! Όσον αφορα το σχολειο και τη μικρη Εβιρινα κι εγω ευχαριστημενη θα ημουν. Εχει πολυ καλους βαθμους σε μια δυσκολη γλωσσα την οποια δεν εχει μαθει απο μωρο ουτε και τη μιλάνε άνετα στο σπιτι της για βοηθεια. Στο ειχα πει αλλωστε και πιο παλια αφου προτειναν απο Realschule να παει σε Gymnasium σημαινει οτι ειναι πολύ καλή.

Τζενακι πως τα περασατε στο χωριο;

Αστερακι τι καλά που εχει βρει η μικρη τον ρυθμο της στον υπνο της.

Ιωαννα βγηκες καθολου το τριημερο;

Εμεις και μονο που βρεθηκαμε σαν οικογενεια σημαινει οτι περασαμε ωραια παρα τις βροχες. Φαγαμε τυροπιτες, κεφτεδακια, μακαρονια με αρνακι κοκκινιστο και τα σαρακοστιανα χτες. Σίγουρα αφού σμίξατε πάλι, θα περάσατε καλά!:D

Καλημέρα καλή σαρακοστή!!!:tongue:

Εβιρακι εμένα οργανωμένο μου φαίνεται αυτό με το ωράριο για τους καθηγητές εδώ πας κ περιμένεις ώρες χωρίς να ξέρεις ποτέ θα τελειωσεις εκεί έχεις ένα πλάνο τουλάχιστον Μπραβο στο κοριτσάκι σου πάντα χαρές να σας δίνει:tongue:

Άργησε αλλά ήρθε ο χειμώνας τελικά !!! Ναι, μωρέ! Και αναρωτιόμουν πότε θα ξανάρθει πάλι:mad:!

Σάββατο λαχανοντολμάδεςκ όλοι μέρα κουνιες Κυριακή πήγαμε στην αδερφή μου κ ψησαμε

Δεύτερα έξω για φαγητό στην Βάρκιζα πήγαμε νωρίς κ δεν ταλαιπωρηθηκαμε καθόλου φαγαμε ωραία κ μετά στην Γλυφάδα για καφέ σε γνωστό μέρος που έχει κ παιδοτοπο εγώ ήμουν κουρασμένη λόγω αϋπνίας αλλά αφου ήθελε οι παρέα πήγαμε γυρισαμε 19:00 μετά εφτιαξα κοκκινιστό με λαχανικά κ ρυζακι κ 21:30 κοιμομουν:PΩραιότατα τα περάσατε! Πάντα τέτοια!:D

Τα μπισκοτάκια δεν τα εφτιαξα ελπίζω το επόμενο σκ

Το υπόλοιπο παρεακι πως πέρασε;;;

Καλημερα και καλη Σαρακοστη να εχουμε!

Εβιρι χαλια καιρο εχετε! Κι εδω χαλια ειναι αλλα βλεπομαστε! Οι βαθμοι του παιδιου μια χαρα ειναι και να εισαι περηφανη για οτι εχει καταφερει. Εμενα αυτος ο τροπος ραντεβου μου θυμιζει λιγο ΙΚΑ αλλα απο το να περιμενεις ωρες ολοκληρες στον καθενα και στο τελος να μην προλαβαινεις να μιλησεις καλυτερα ετσι.

Νινα κριμα για τα σκυλακια. Δωστε την προσοχη σας στα υπολοιπα. Και σκυλια κι επισκευες δεν μου φαινεται ωραιο. Πέσανε λίγο μαζεμένα, αλλά τι να κάνουμε?;) Δεν βοηθάει και ο καιρός...

Αγγελικη πως περασατε?

Φωτεινη αφου τα παιδια δεν φοβηθηκαν ή δεν τα πειραξε η θαλασσα μια χαρα ειναι! Εγω ακομα θα κουνιομουν. Αντε κι εχουμε κι αλλο 3ημερο να συναντηθειτε.

Αστερακι κουραγιο με το παιδι, υποφερει. Καλα κανατε και βγηκατε εξω να μην εχεις επιπλεον κουραση

Τζενακι εσεις τι κανατε? Πως περασατε? Θα μας ανοιξεις την ορεξη με αυτα που θα γραψεις?

Εγω εκανα λαγανα και την κυρα σαρακοστη η οποια βγηκε πολυ καλη! Ήμουν σίγουρη! Φαινόταν λαχταριστή!:tongue: Χρυσοχέρα μου εσύ! Εχτες φαγαμε τα γνωστα σαρακοστιανα και σημερα εκανα λιγο φιλετο σολωμου που ειχα ψημενο με μουσταρδα, λεμονι, πορτοκαλι, ανιθο και λαδι και λιγο μπροκολο συνοδευτικο. Εχτες ομως ειχα απιστευτο πονοκεφαλο ολη μερα δεν με επιαναν ουτε τα παυσιπονα ουτε το ξεματισμα, αργα το απογευμα συνηλθα

καλημερα κοριτσακια κ καλη σαρακοστη να έχουμε!

Εβιρακι μου πολυ χαρηκα που σε διαβασα ! Μια χαρα ειναι οι βαθμοι της μικρης Εβιρινας αστερι !!!

Φωτεινη αντε κ στο επομενο 3ημερο που ειναι κοντα !

Αστερακι αφου περασατε καλα αυτο εχει σημασια.Τα δοντακια ειναι ταλαιπωρια οντως!

Ιωαννα κ εγω χτες καπως ετσι ημουν .

Νινακι πως ειναι τα σκυλακια ; Τα υπόλοιπα φαίνονται καλά! Φαγανά φαγανά! Σαν ντολμαδάκια!:D

Εμεις με βροχη πηγαμε με βροχη γυρισαμε.Ολες τις μερες δεν σταματησε να βρεχει ουτε λεπτο.Καλα περασαμε ομως ,ειδαμε τις οικογενειες μας ,βγηκαμε κ το Σαββατο το βραδυ, μια χαρα.Φαγεμ κ ηπιαμε του σκασμου ! Τέλεια! Και του χρόνου!!

καλημερααα

Τσα να'μαι παλι!

Αστερακι δυστυχως τα δοντια εχουν ταλαιπωρια (σε ολες τις ηλικιες). Καλά κανατε και βγηκατε εξω - χρειαζεται.

Ιωαννα ειναι πολυ βαρυς ο καιρος κι ευνοει τον πονοκεφαλο. Τι ειναι η κυρα σαρακοστη; Ο μικρος φοβηθηκε και περασε ολο το ταξιδι στην αγκαλια μου (γλυτωσα το κυνηγι). Η μικρη οταν τρανταξε στην αρχη σε ενα κουνημα με ρωτησε: "μαμα σεισμος; Να μπω κατω απο το τραπεζι;" Το αφηνω απλά ασχολίαστο. Έχει εκπαιδευτεί πια το κορίτσι, με τόσο κούνημα που έχετε στο νησί.... Σε αυτην ειχα δωσει σιροπακι κι ετσι ταξιδεψαμε καλά γιατι αλλιως την πιανει το καραβι.

Τζενακι κι εμεις το επόμενο τριημερο βαλαμε στοχο. Μακάρι να έχουμε καλό καιρό, να κάνουμε κάτι έξω! Παντου εβρεχε αλλά αφου περασατε καλά αυτο μετραει.

Καλό μεσημέρι στην μαγειροπαρέα και καλή Σαρακοστή!

Αν εξαιρέσουμε τον καιρό που δεν άφησε τα παιδιά να ευχαριστηθούν παιχνίδι έξω, περάσαμε όμορφα το τριήμερο. Ξεκουράστηκα αρκετά και έπαιξα με τον μικρούλη μου περισσότερο από ότι συνήθως μιά και αέιχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Το Σάββατο το μεσημέρι φάγαμε γαύρο τηγανιτό με χορταράκια ενώ το βράδυ παραγγείλαμε σουβλάκια.

Την Κυριακή το πρωί έφτιαξα σπανακόρυζο για να έχουμε για σήμερα και επειδή ο άντρας μου είχε πάρει μπόλικο σπανάκι κράτησα λίγο κι έφτιαξα και μία σπανακόπιτα με φύλλο που άνοιξα μόνη μου, για πρώτη φορά!

Μπράβο!!
:tongue:

Καλό βγήκε, αν και λίγο σκληρό αλλά δεν είχα βάλει μέσα ξύδι. Πάντως άρεσε σε όλους και έχουν μείνει 2 κομμάτια. Σιγά που δεν θα τρωγόταν!:tongue: Το μεσημέρι φάγαμε στην πεθερά μου μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες τηγανιτές, σαλατούλα λάχανο και ζαμπονοτυρόπιτα.

Χτες μαζευτήκαμε οι δικοί μου, ο αδερφός μου, η πεθερά μου και η αδερφή του άντρα μου στο σπίτι μας και φάγαμε. Το τραπέζι είχε χταποδάκι κοκκινιστό, ρύζι πιλάφι, μυδοπίλαφο, πατατοσαλάτα, φάβα, ταραμοσαλάτα με ψωμι και με πατάτα και γαριδούλες βραστές. Για επιδόρπιο είχαμε χαλβά σιμιγδαλένιο αλλά και εμπορίου και ένα σιροπιαστό γλυκό με καρύδι, σουσάμι, μπαχαρικά σε φύλλο κρούστας.

Θα επιστρέψω σε λίγο να σχολιάσω τα νεα σας. Χαίρομαι πάντως που περάσατε όλοι καλά!

Φωτεινη,επειδή παλιά δεν είχαν τα σημερινά ημερολόγια για να μετρούν το πέρασμα της νηστείας, έφτιαχναν ένα μετρητάρι. Έπαιρναν δηλαδή ένα χαρτί και ζωγράφιζαν τη Σαρακοστή σαν μια καλόγρια, την κυρά βΣαρακοστή. Δεν της έβαζαν στόμα γιατί αντιπροσώπευε τη νηστεία. Τα χέρια της ήταν σταυρωμένα από τις πολλές προσευχές. Και είχε εφτά πόδια, ένα για κάθε βδομάδα της Σαρακοστής. Με το ψαλίδι κόβανε την κυρά Σαρακοστή και την κρεμούσαν στον τοίχο. Κάθε Σάββατο της έκοβαν ένα πόδι.

Το τελευταίο πόδι το κόβανε το Μεγάλο Σάββατο και το βάζανε μέσα σε ένα ξερό σύκο ή σε ένα καρύδι και όποιος το έβρισκε πίστευαν πως θα ήταν καλότυχος.

Μπράβο Ιωάννα ενημέρωση! Δεν την ήξερα την ιστορία.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Αγγελική μια χαρά τα κατάφερες! Μπραβο για τη σπανακοπιτα- σιγα μην εμενε τιποτα! Και του χρόνου να ειστε καλά και να ξαναμαζευτειτε! Οι σεισμοι ειναι κομματι της ζωης μας και γενικά στα σχολεια τους κανουν συχνα ασκησεις οπότε η μικρη ειναι παντα ετοιμη!

Νινα - τρεις μερες με την πεθερα; Μπραβο αντοχες! Καλώς να δεχτεις τον αδελφο σου!

Ιωαννα όταν διαβασα την ιστορια που εγραψες θυμηθηκα οτι κατι μου ελεγε η κορη μου περυσι για την κυρα σαρακοστη που εφτιαξαν στο σχολειο. Εγω ομως προηγουμενως νομιζα οτι ηταν καποιο ειδος κουλουρας οπως ειναι η λαμπροκουλουρα πχ (ο νους μου στο φαι οπως βλέπεις). Ευχαριστουμε για την ενημερωση!

Χτες ειχαμε αρακά απο τον οποιο η κορη μου εφαγε 4 ολόκληρες κουταλιες (πανηγυριζουμε!). Για σημερα ομελετα με πατάτες, λουκάνικο και τυρια μεσα με αυγά που φεραμε απο το χωριο.

Φιλια

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Για σήμερα δεν μαγείρεψα αφού στο ψυγείο υπάρχουν κάμποσα σαρακοστιανά και όχι μόνο υπόλοιπα φαγητών. Άλλωστε δεν είχα και χρόνο να μαγειρέψω χτες καθώς είχαμε οδοντίατρο με τον μικρό και γυρίσαμε σπίτι 8,30 το απόγευμα. Οπότε ίσα που πρόλαβα να του φτιάξω το ταπεράκι του για το σχολείο, να μαζέψω νεροχύτη, να ετοιμάσω τα ρούχα του μικρού για το σχολείο πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία του ύπνου.

Νινάκι τριήμερο με την πεθερά διαβάζω... overdose κανονικό! Ξεκίνα αποτοξίνωση γρήγορα! :tongue: Με το καλό να δεχτείς τον αδερφούλη σου!

Φωτεινή η μικρή διαβάζω ξεσάλωσε με τον αρακά ε? Πάντα τέτοια!

Πολλά φιλάκια σε όλο το μαγειροπαρεάκι!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Καλημέρες κορίτσια!!

Πού είσαστε? Μας έριξε ο παλιόκαιρος ή μου φαίνεται?;) Μην πτοείστε... από Σαββατοκύριακο λένε αλλαγή καιρού!

Σήμερα το μενού έχει μακαρονάδα και χτες έκανα κοτόσουπα. Είχα και ένα θεματάκι με το φούρνο μου, που μύρισε άσχημα, με γαρίδες και άλλα ψαρικά που άφησα μέσα, αλλά με την βοήθεια συμβουλών, τα κατάφερα να ξεμυρίσει: κατσαρόλα με λεμόνια και ξύδι μέσα, αλουμινόχαρτο με ελληνικό καφέ (ευχαριστώ Ιωάννα:)) και βανίλια και άναψα το φούρνο για λίγο. Το πρωί ήταν μοσχομυριστός! Μην σας πω ότι θα το κάνω πιο συχνά, ειδικά μετά από ψήσιμο ψαριού:D

Χτες έκοψα το πρώτο λάχανο του κήπου μας:D

Καλημέρα!

Αγγελική μια χαρά τα κατάφερες! Μπραβο για τη σπανακοπιτα- σιγα μην εμενε τιποτα! Και του χρόνου να ειστε καλά και να ξαναμαζευτειτε! Οι σεισμοι ειναι κομματι της ζωης μας και γενικά στα σχολεια τους κανουν συχνα ασκησεις οπότε η μικρη ειναι παντα ετοιμη!

Νινα - τρεις μερες με την πεθερα; Μπραβο αντοχες! Καλώς να δεχτεις τον αδελφο σου! Ευχαριστώ!:D

Ιωαννα όταν διαβασα την ιστορια που εγραψες θυμηθηκα οτι κατι μου ελεγε η κορη μου περυσι για την κυρα σαρακοστη που εφτιαξαν στο σχολειο. Εγω ομως προηγουμενως νομιζα οτι ηταν καποιο ειδος κουλουρας οπως ειναι η λαμπροκουλουρα πχ (ο νους μου στο φαι οπως βλέπεις). Ευχαριστουμε για την ενημερωση!

Χτες ειχαμε αρακά απο τον οποιο η κορη μου εφαγε 4 ολόκληρες κουταλιες (πανηγυριζουμε!). Για σημερα ομελετα με πατάτες, λουκάνικο και τυρια μεσα με αυγά που φεραμε απο το χωριο. Μιαμ μιαμ! Όταν ακούω για πράγματα από χωριό, μου τρέχουν ακόμα περισσότερο τα σάλια:D

Φιλια

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Για σήμερα δεν μαγείρεψα αφού στο ψυγείο υπάρχουν κάμποσα σαρακοστιανά και όχι μόνο υπόλοιπα φαγητών. Μία χαρά ήταν, για τέτοια μέρα που είχες τρεξίματα... εξάλλου, τίποτα δεν πετιέται! Άλλωστε δεν είχα και χρόνο να μαγειρέψω χτες καθώς είχαμε οδοντίατρο με τον μικρό και γυρίσαμε σπίτι 8,30 το απόγευμα. Οπότε ίσα που πρόλαβα να του φτιάξω το ταπεράκι του για το σχολείο, να μαζέψω νεροχύτη, να ετοιμάσω τα ρούχα του μικρού για το σχολείο πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία του ύπνου.

Νινάκι τριήμερο με την πεθερά διαβάζω... overdose κανονικό! Ξεκίνα αποτοξίνωση γρήγορα! :tongue:χα χα χα αυτό έχω σκοπό!:tongue: Με το καλό να δεχτείς τον αδερφούλη σου!Ευχαριστώ!

Φωτεινή η μικρή διαβάζω ξεσάλωσε με τον αρακά ε? Πάντα τέτοια!

Πολλά φιλάκια σε όλο το μαγειροπαρεάκι!

Καλημερα τι κανετε? Εχτες φαγαμε φακη και σημερα μαλλον κοτοπουλο ρολο, μαγειρευει η μαμα οποτε δεν ξερω σιγουρα. Που ειστε ολες?

Έλα ντε Ιωάννα! Η Εβίρι νομίζω ότι έχει πρόβλημα ακόμα με το λαπτοπ, γιατί δεν βλέπω κίνηση στο μπλογκ της... οι υπόλοιπες όμως?:)

Καλημέρα κι απο μενα!

Απο χτες με τυραννάει πονοκεφαλος. Εδω φυσαει και δεν λενε να σταματησουν οι βροχες. Να φανταστειτε προχτες που περπατησα μια αποσταση 100-150 μετρων το πολύ ξεκινησα χωρις βροχη, αρχισε να ψιχαλιζει, το γυρισε σε χαλαζακι και σταματησε οταν εφτασα στον προορισμο μου!!!!! Μετα λενε γιατι τρελαινεται εδω ο κοσμος.

Αγγελικη καλά εκανες και δεν μαγειρεψες με τετοιο τρεξιμο!

Νινα ωραια αυτα τα κολπα! Οσο για το χωριο - δεν εχω παραπονο παντα με φροντιζουν!

Ιωαννα χτες μου εφερε ο γιος μου απο τον παιδικο την κυρα σαρακοστη. Το επαιζα και γνωστης του θεματος (να εισαι καλά). Ωραια η φακη!

Για σημερα μαλλον περισσευματα και λιγο κατσικακι που εκανα λεμονατο μπας και δοκιμασει η κορη αν και για το σχολειο της εφτιαξα ζυμαρικα κοχυλια. Η γιαγια ηταν μονη της κι εφτιαξε την Κ.Δευτερα πατατοσαλατα κι εχει ακομη αν κι οπως λεει τρωει καθε μερα (φανταστειτε ποση εφτιαξε).

Φιλια

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...