Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Nima21 είπε:

Μα ναι οχι τπτ.. αλλα παιρνω καιρο προβιοτικα γιατι εχω συνδρομο ευερεθ εντερου και σκεφτομαι οτι ειναι κριμα να μη βοηθάνε και κολπικά.. 

Παντως για το utrogestan πρωτη φορα διαβάζω οτι δεν βοηθαει το ιδιο απο το στόμα.. είχα ρωτήσει καποιες μαιες γιατί δεν ηθελα να το παίρνω απο το στομα  και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει διαφορα

Ο γυναικολόγος μου και εξωσωματικός μου έχει πει οτι υπάρχει διαφορά. Φαντάσου με αιμορραγίες επέμενα να τα συνεχίζω κολπικά. Το ίδιο και η ενδοκρινολόγος. Εδώ κάποιες παίρνουν τα ciclacur κολπικά μήπως έχουν καλύτερη απορρόφηση. Φαντάζομαι ότι έχει να κάνει με την ταχύτητας πχ , η ένεση είναι η ποιο γρήγορη απορρόφηση. Δεν είμαι

Δεν είμαι γιατρός, μπορεί να ήταν η δική τους προσέγγιση και να μην ισχύει. 

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Τζενακι ωραιο κολπο με τη σαλάτα. Μακάρι να δουλευει. Καλε σε τι νηπιαγωγειο βαζουν τοσα πολλά; Ειπαμε αλλά να μην το παρακανουμε. Ας χαρουν λιγο και την παιδικη τους ηλικια.

Αγγελικη με το καλό το πάρτυ σας. Εγω δεν ξερω τι θα κανω με τα γενεθλια της κορης. Εδω ετσι κι αλλιως οι επιλογες δεν ειναι και πολλες. Για τον μικρο εχω αποφασισει για τον παιδικο. Θελω ιδεες για χειροποιητη τουρτα.

Ιωαννα γιατι δεν του κανεις στον παιδικο; Και αυτο που ειπε η Τζενη (αν δεν κανω λαθος) ειναι ωραιο. Αφου τον εχουν βαλει στο προνηπιο ειναι λογικο να μαθαινει γραμματακια. Αλλά μωρε μικρουλης δεν ειναι;

Αστερακι θα τη φαει τη φετα. Τους αρεσουν οι αυθεντικες γευσεις κι οχι τα ανοστα πους τους διναμε στις αρχες. Άλλωστε δεν ειναι και μιζερη η μικρη.

Νινα αποκλειστηκες;

Εδω απο χτες το βραδυ εβρεχε, φυσαγε κι εκανε πολυ κρυο. Τωρα εχει ηλιο αλλά το κρυο κρυο. Για σημερα ρολο κοτοπουλο που εμεινε απο χτες. Σιγα μην το τρωγαμε ολο.

Φιλια

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Φωτεινή σας το γύρισε σε βροχούλες τελικά... Τι πρωτότυπο αλήθεια...

Για τούρτα μπορείς να πάρεις έτοιμο παντεσπάνι και να φτιάξεις κρέμα ζαχαροπλαστικής, που επίσης υπάρχει σε φακελάκι στα σούπερ μάρκετ την οποία μπορείς να εμπλουτίσεις με ξηρούς καρπούς, τρούφα, νιφάδες κουβερτούρας.

Αλλά περίμενε να σου πουν ιδέες και τα άλλα κορίτσια...

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

κοριτσια στις γυαλες που δοκιμασα μια χαρα κρατησε 4 μερες, το βραδυ που θα φαμε κ απο το αλλο βαζακι θα σας πω με σιγουρια κ για 5η.

Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο μια μεγαλη ποσοτητα σε ενα μπολ απο οτι μοιρασμενη σε μικροτερα απο την αποψη οτι οταν χρησιμοποιησεις μια ποσοτητα μηπως επειδη μειωνεται η ποσοτητα κ εχει αερα χαλαει ,αλλα μπορει κ να λεω χαζομαρες.Οπως κ να εχει μια δοκιμη θα μας πεισει.Χτες αφησα λιγη ποσοτητα στην μια γυαλα θα σας πω αυριο τι απεγινε.

Φωτεινη κ ενα απλο κεικ μπορεις να κανεις κ να το στολισεις ομορφα.Αλλιως η τουρτα κατσαρολας που λενε,μια στολισμενη σοκολατοπιτα, η παστα ταψιου που κυκλοφορει πολυ, ενα κωκ ταψιου που ειναι τελειο .Ποσα παιδακια ειναι στην ταξη του;

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα!!!!

Ioanna 81 δίπλα ειμαστε !!!

Ggeny γείτονές δλδ σούπερ!!!

Ε τι να πω το τσάκισε ή μικρή το φαγητό δεν έχουμε πρόβλημα στον φαγητό μέχρι στιγμής για αύριο φασολάδα σκέφτομαι να τς δώσω φοβάμαι μην τς πέσει βαρύ!!έχω λιγο αρακα μάλλον αυτό θα προτιμησω

Α θα το κάνω κ γω αυτό με την σάλα πολύ μου άρεσε εύκολη λύση ότι πρεπει!

Γεια σας παιδιά μου, τι κάνετε;

Σήμερα μαγείρεψα σόγια κοκκινιστή με ρύζι.

Χτες λέγανε κάτι για βόμβα στα τρένα του Μετρό. Κάτι άκουσε ο άντρας μου στα μεγάφωνα κατά την επιστροφή του από τη δουλειά το βράδυ και καθυστέρησαν αρκετά λεπτά κάποιοι συρμοί. Σήμερα το συζητούσαν τα παιδιά στο σχολείο ότι ακούστηκε πώς είχαν βάλει βόμβα κάπου στα τρένα ή στο σταθμό, αλλά ίσως να μην έχει υπόσταση η πληροφορία και να είναι φάρσα ή να απετράπη από την αστυνομία. Ποιος ξέρει ίσως κάποια στιγμή να μάθουμε.

Ο καιρός είναι αρκετά παγωμένος. Στο σπίτι τρομάζει η θερμοκρασία να ανέβει στους 20 ύστερα από πολλές ώρες αναμμένο το καλοριφέρ. Σήμερα είδα έξω από το παράθυρο κάτι που δε θυμάμαι να το έχω ξαναδεί άλλη χρονιά ή ίσως το έχω ξεχάσει. Υπήρχε μια ομίχλη, αλλά δε νομίζω ότι σαν καιρικό φαινόμενο ήταν ομίχλη. Έμοιαζε με τον αχνό της κατάψυξης που όταν ανοίγουμε την πόρτα βγαίνει έξω ένας άσπρος αχνός, αυτό ακριβώς υπήρχε γύρω μας κι ήταν τόσο παγωμένο.!! Επίσης, τα αυτοκίνητα ήταν όπως τα βρεγμένα ποτήρια μπύρας που βάζουμε στην κατάψυξη και μόλις τα βγάζουμε έχουν μια λεπτή θολή στρώση πάγου. Βέβαια τα αυτοκίνητα είχαν χοντρή θολή στρώση.

Το χιόνι έχει παραμείνει στα σημεία που είναι απάτητα, σε ακάλυπτους, λίγο πάνω σε στέγες και στο πάρκο. Το περισσότερο όμως έχει λιώσει γιατί ανέβηκε η χαμηλή θερμοκρασία στους -6 περίπου, ενώ πριν είχαμε -11 ή -14, οι απόψεις διίστανται.

Το Σάββατο είχαμε την κοπή βασιλόπιτας σε ένα ελληνικό σύλλογο και συμμετείχα σε ένα μικρό θεατρικό σκετσάκι. Κατά τα άλλα αυτές τις μέρες ετοίμαζα ένα άρθρο για το περιοδικό της Εκκλησίας με θέμα την καύση των νεκρών, αλλά περιμένω απάντηση από τους υπεύθυνους αν προλαβαίνουμε να το δημοσιεύσουμε γιατί νομίζω ότι είμαι εκπρόθεσμη.

Ενδιάμεσα τον τελευταίο καιρό είχα καταπιαστεί λίγο με το βελονάκι κι έπλεξα ένα κασκώλ με κουκούλα για τη μικρή Εβιρίνα, δύο κασκώλ της μεγάλης Εβιρίνας για να τα πάρει στην Ελλάδα. Το ένα έχει κουκούλα και πλέξη κροκοδιλέ. Το δεύτερο είναι κύκλος και αποτελείται από τρεις λωρίδες που τις έπλεξα κοτσίδα κι έχει πρωτότυπο σχέδιο. Χτυπήθηκα λίγο παραπάνω αλλά τα τέλειωσα έγκαιρα.

Μετά έφτιαξα μία εσάρπα για μένα και τώρα πλέκω ένα μπολερό της μικρής Εβιρίνας.

Πολυλογία με έπιασε.

Καλημερα και καλη βδομαδα.

Την Παρασκευη το βραδυ δεν κοιμηθηκαμε καθολου ποναγε η κοιλια του πολυ και το πρωι με ξυπναει και μ ελουσε με εναν εμετο. Μεχρι τις 11 το πρωι ηταν χαλια και ξαφνικα σηκωνεται και μου λεει εμενα τωρα μου περασε η κοιλια παω να παιξω και πειναω. Τον κοιταγα σαν να εβλεπα εξωγηινο. Τελικα ολη μερα ηταν καλα μονο το βραδυ εκανε 38,5 αλλα ηταν μες την τρελη χαρα. Εχτες περδικι και σημερα σχολειο φυσικα. Τι να πω!

Τουλάχιστον, ξέσπασε και ηρέμησε. Ας είναι!!

Το μενου για σημερα λεει πατσιτσιο!

Αυτό μου ζήταγε χτες και η μικρή Εβιρίνα.

Για σήμερα έχουμε κοτόσουπα, μιας και ο καλός μου έχει κρυωματάκι... για να δούμε θα την γλιτώσω εγώ:wink:

Περαστικά του να είναι.

Χρόνια πολλά και σε όσους γιορτάζουν σήμερα, όπως ο μπαμπάς μου και ο ανιψιός μου.

Χρόνια τους πολλά, να τους χαίρεσαι Νίνα μου.

Εβιράκι μπήκατε κι εσείς για τα καλά στον χειμώνα! Λογικό το βρήσκω μιά και είστε πιό βόρεια! Προσοχή στις μετακινήσεις σας!

Μιας και το ανέφερες την Κυριακή πήγαμε μαζί με τον Έβιρο στην Εκκλησία για ένα μνημόσυνο και επειδή είχε ακόμη πάγο ο δρόμος σε μια στροφή το αυτοκίνητο έκανε ζιγκ ζαγκ και τα χρειαστήκαμε κι οι δυο.!!!:shock::shock:

Νινα μου η χιονοπτωση επηρεασε τα βορειοανατολικα του νησιου, στην περιοχη που μενω και το ψηλοτερο βουνο μας. Το σκεφτομαι γιατι θα εχει αρχισει να σουρουπωνει την ωρα που θα παμε και φοβαμαι τον παγο στον δρομο (δεν εχουμε και το καλυτερο οδοστρωμα).

Χαιρομαι ειλικρινα για τον μπαμπα σου γιατι θυμαμαι την ανησυχια σας.

Είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνο και αγχωτικό!!!

Βρε κοριτσια, τα παιδια σας στο προπρονηπιο μαθαινανε να γραφουν τα γραμματα? εκαναν το ι την περασμενη βδομαδα και απο χτες το α

Εγώ τα δικά μου δεν τα πήγα προνήπιο, αλλά πρώτη φορά το ακούω αυτό. Όλο και πιο νωρίς τα μαθαίνουν χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακό.

Τελικα τον εχουν στη ταξη με τα προνηπια γιατι λενε εχει δυνατοτητες, τι να πω μακαρι να ειναι ετσι.

Αγγελικη ποτε θα κανετε το παρτυ? Κι εμεις εχουμε γεννεθλια αρχες φλεβαρη και δεν ξερω τι να κανω. Θελω κατι οικονομικο, ο μικρος δεν τρελενεται με παρτυ και δεν εχω αποφασισει ακομα

Σκέφτεσαι να το κάνεις στο σπίτι ή έξω;

Εβιρι εσεις τι κανετε?

Βιάστηκα και τα έγραψα όλα στην αρχή. Πάντως κατά τα άλλα χουχουλιάζω στο σπίτι και κάνω όλα τα καθημερινά του σπιτιού.

Ιωάννα την Κυριακή το απόγευμα είναι το πάρτυ μας. Ο μικρός μου ζητούσε να κάνουμε πάρτυ και για να είμαι ειλικρινής σκεφτόμουν να το κάνω στο σπίτι. Αλλά υπολόγισα το κόστος για όσα θα έφτιαχνα αλλά και για κάποιον κλόουν που θα έφερνα για να τα απασχολήσει και τελικά καταλήξαμε με τον άντρα μου ότι μας έρχεται μία η άλλη με τον παιδότοπο. Άσε που δεν θα γίνει και πανικός στο σπίτι...

Παιδικό πάρτυ και χαλιά στο σπίτι δε συμβιβάζονται. Εγώ αυτό σκέφτομαι.

Κοριτσια την προηγουμενη βδομαδα ενα βραδυ χαζευα στο ιντερνετ κ ειδα ένα κολπο για την σαλατα για να διατηρειτε φρεσκια κ θελω να το μοιραστω μαζι σας .Φτιαχνεις την σαλατα που θες ωμη η βραστη κ την κλείνεις σε γυαλινα βαζα στο ψυγειο κ λενε οτι κραταει 4-5 μερες.

Μπράβο Τζένη, ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας.

Για τον μικρο εχω αποφασισει για τον παιδικο. Θελω ιδεες για χειροποιητη τουρτα.

Οι τούρτες είναι κάπως χρονοβόρες, αλλά το καλό που έχουν είναι ότι μπορείς να τις φτιάξεις δύο ή και τρεις μέρες νωρίτερα γιατί έτσι τραβάνε το σιρόπι του παντεσπανιού και γίνονται πιο νόστιμες. Δεν έχω φτιάξει πολλές φορές αλλά όταν έφτιαξα τις είχα στολίσει με πλαστικά παιχνιδάκια και στολιδάκια ζαχαρένια τέτοιου τύπου. Για να είναι και πιο εύκολο για σένα και για να ευχαριστηθούν τα παιδάκια που θα πάρουν στο κομμάτι τους από ένα.

Μπορείς ακόμη να φτιάξεις χρωματιστό γλάσο / ζαχαρόπαστα για την επιφάνεια και να κάνεις κάποια σχέδια με πατρόν από χαρτί.

Το εσωτερικό θα σου προτείνω να είναι απλό γιατί αφενός τα πολλά πολλά δεν τα θέλουν τα μικρά παιδιά κι αφετέρου κάτι που από τη φύση του είναι δύσκολο δεν το κάνουμε δυσκολότερο και στο μαγείρεμα και στο στόλισμα. Τουλάχιστον, ας είναι μόνο η μία δυσκολία.

Κάτι άλλο που έχω να προτείνω και θέλω εδώ και καιρό να φτιάξω αλλά όλο το αμελώ ή το ξεχνάω, είναι να φτιάξεις μια στρογγυλή βάση από ζύμη για σου. Η βάση θα είναι όσο το κανονικό μέγεθος μιας τούρτας. Θα την κόψεις στη μέση αν είναι χοντρή ή θα φτιάξεις δύο. Θα βάλεις στη μέση κρέμα και θα ραντίσεις τη βάση (πάνω και κάτω) με σιρόπι. Το στόλισμα αν το κάνεις με ζαχαρόπαστα που δεν είναι διάφανη ή με γλάσο σοκολάτας δε θα φαίνεται τι είναι από κάτω.

Ε τι να πω το τσάκισε ή μικρή το φαγητό δεν έχουμε πρόβλημα στον φαγητό μέχρι στιγμής για αύριο φασολάδα σκέφτομαι να τς δώσω φοβάμαι μην τς πέσει βαρύ!!έχω λιγο αρακα μάλλον αυτό θα προτιμησω

Ωραίο πράμα να είναι καλόβολο το μωρό στο φαγητό.

Διαφημίσεις

Καλημέρα παρεακι!

Σημερα έχει κρυο αλλά τουλάχιστον ο ουρανος μεχρι στιγμης ειναι καθαρος.

Το χτεσινο μηνυμα μου το εγραφα πολυ βιαστικά και μαλλον ηταν λιγο ασυναρτητο. Συγγνωμη αν σας ταλαιπωρησα.

Ευχαριστω παρα πολυ για τις ιδεες για τις τουρτες. Τζενη τα περισσοτερα απο αυτα που εγραψες ουτε που τα εχω ακουσει. Μου αρεσει να φτιαχνω τουρτες αλλά εχω δοκιμασει με βουτυροκρεμα ως επι το πλειστον. Επισης μου αρεσει η ιδεα της ζαχαροπαστας, εχω δει πως γινεται αλλά δεν εχω τολμησει ποτε να φτιαξω. Εβιρι μου, για εμενα που δεν εχω το δικο σου χερι και αισθητικη δεν ειναι τοσο μπελαλιδικη δουλεια. Τα παιδακια στον σταθμο δεν ειναι πολλά, 13 ειναι ολα κι ολα.

Εβιρι αυτο με τις βομβες θα το εχετε για ενα διαστημα, κυριως στις μεγαλες πολεις. Ωραια αυτα που μας περιγραφεις αρκει να εισαι σπιτι να χουχουλιαζεις.

Αστερακι ολα καλά λοιπον με την μικρουλα σου. Κι εγω φασολάδα εδωσα λιγο πιο μετα γιατι ειναι λιγο βαρυ φαγακι.

Χτες η μικρη δεν εφαγε τιποτα. Γενικα το ξαναεραψε το στομα της. Για σημερα ψαροσουπα που ταιριαζει με το κρυο

Φιλια

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Καλησπέρα!

Τζενακι ωραιο κολπο με τη σαλάτα. Μακάρι να δουλευει. Καλε σε τι νηπιαγωγειο βαζουν τοσα πολλά; Ειπαμε αλλά να μην το παρακανουμε. Ας χαρουν λιγο και την παιδικη τους ηλικια.

Τα ταλαιπωρουν τα παιδια η αληθεια ειναι

Αγγελικη με το καλό το πάρτυ σας. Εγω δεν ξερω τι θα κανω με τα γενεθλια της κορης. Εδω ετσι κι αλλιως οι επιλογες δεν ειναι και πολλες. Για τον μικρο εχω αποφασισει για τον παιδικο. Θελω ιδεες για χειροποιητη τουρτα.

Για το σχολειο εγω θα κανω ενα κεικ σοκολατας με γλασσο απο πανω και θα το στολισω με τρουφα ή καραμελακια. Θες καιτι τετοιο που ειναι ευκολο?

Ιωαννα γιατι δεν του κανεις στον παιδικο; Και αυτο που ειπε η Τζενη (αν δεν κανω λαθος) ειναι ωραιο. Αφου τον εχουν βαλει στο προνηπιο ειναι λογικο να μαθαινει γραμματακια. Αλλά μωρε μικρουλης δεν ειναι;

Ειναι μωρε τωρα θα γινει 4, ευτυχως του αρεσει αλλα φοβαμαι μηπως το βαρεθει

Αστερακι θα τη φαει τη φετα. Τους αρεσουν οι αυθεντικες γευσεις κι οχι τα ανοστα πους τους διναμε στις αρχες. Άλλωστε δεν ειναι και μιζερη η μικρη.

Νινα αποκλειστηκες;

Εδω απο χτες το βραδυ εβρεχε, φυσαγε κι εκανε πολυ κρυο. Τωρα εχει ηλιο αλλά το κρυο κρυο. Για σημερα ρολο κοτοπουλο που εμεινε απο χτες. Σιγα μην το τρωγαμε ολο.

Φιλια

Κι εδω ειχε παγωνια πολυ σημερα ειναι καλυτερα

Φωτεινή σας το γύρισε σε βροχούλες τελικά... Τι πρωτότυπο αλήθεια...

Για τούρτα μπορείς να πάρεις έτοιμο παντεσπάνι και να φτιάξεις κρέμα ζαχαροπλαστικής, που επίσης υπάρχει σε φακελάκι στα σούπερ μάρκετ την οποία μπορείς να εμπλουτίσεις με ξηρούς καρπούς, τρούφα, νιφάδες κουβερτούρας.

Αλλά περίμενε να σου πουν ιδέες και τα άλλα κορίτσια...

Καλη η ιδεα σου και ευκολη

κοριτσια στις γυαλες που δοκιμασα μια χαρα κρατησε 4 μερες, το βραδυ που θα φαμε κ απο το αλλο βαζακι θα σας πω με σιγουρια κ για 5η.

Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο μια μεγαλη ποσοτητα σε ενα μπολ απο οτι μοιρασμενη σε μικροτερα απο την αποψη οτι οταν χρησιμοποιησεις μια ποσοτητα μηπως επειδη μειωνεται η ποσοτητα κ εχει αερα χαλαει ,αλλα μπορει κ να λεω χαζομαρες.Οπως κ να εχει μια δοκιμη θα μας πεισει.Χτες αφησα λιγη ποσοτητα στην μια γυαλα θα σας πω αυριο τι απεγινε.

Για να καταλβω, εσυ την εβαλες σ ενα μπολ ή περισοοτερα? Το λαχανο δεν πικριζει οταν μένει κομμενο? Το καροτο δεν μαυριζει? Βάζεις και λάδι? Πολλες ερωτησεις εκανα

Φωτεινη κ ενα απλο κεικ μπορεις να κανεις κ να το στολισεις ομορφα.Αλλιως η τουρτα κατσαρολας που λενε,μια στολισμενη σοκολατοπιτα, η παστα ταψιου που κυκλοφορει πολυ, ενα κωκ ταψιου που ειναι τελειο .Ποσα παιδακια ειναι στην ταξη του;

Η παστα ταψιου φοριεται οντως πολυ

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα!!!!

Ioanna 81 δίπλα ειμαστε !!!

Ναι, αντε να κανονισουμε καφε να γνωριστουμε κιολας

Ggeny γείτονές δλδ σούπερ!!!

Ημουν σιγουρη οτι θα το φαει, Εισαι απο τις τυχερες

Α θα το κάνω κ γω αυτό με την σάλα πολύ μου άρεσε εύκολη λύση ότι πρεπει!

Γεια σας παιδιά μου, τι κάνετε;

καλα ειμαστε

Σήμερα μαγείρεψα σόγια κοκκινιστή με ρύζι.

Χτες λέγανε κάτι για βόμβα στα τρένα του Μετρό. Κάτι άκουσε ο άντρας μου στα μεγάφωνα κατά την επιστροφή του από τη δουλειά το βράδυ και καθυστέρησαν αρκετά λεπτά κάποιοι συρμοί. Σήμερα το συζητούσαν τα παιδιά στο σχολείο ότι ακούστηκε πώς είχαν βάλει βόμβα κάπου στα τρένα ή στο σταθμό, αλλά ίσως να μην έχει υπόσταση η πληροφορία και να είναι φάρσα ή να απετράπη από την αστυνομία. Ποιος ξέρει ίσως κάποια στιγμή να μάθουμε.

Θα φοβομαστε να βγουμε για βολτα ετσι οπως μας καταντησαν. Μακαρι να ηταν φαρσα

Ο καιρός είναι αρκετά παγωμένος. Στο σπίτι τρομάζει η θερμοκρασία να ανέβει στους 20 ύστερα από πολλές ώρες αναμμένο το καλοριφέρ. Σήμερα είδα έξω από το παράθυρο κάτι που δε θυμάμαι να το έχω ξαναδεί άλλη χρονιά ή ίσως το έχω ξεχάσει. Υπήρχε μια ομίχλη, αλλά δε νομίζω ότι σαν καιρικό φαινόμενο ήταν ομίχλη. Έμοιαζε με τον αχνό της κατάψυξης που όταν ανοίγουμε την πόρτα βγαίνει έξω ένας άσπρος αχνός, αυτό ακριβώς υπήρχε γύρω μας κι ήταν τόσο παγωμένο.!! Επίσης, τα αυτοκίνητα ήταν όπως τα βρεγμένα ποτήρια μπύρας που βάζουμε στην κατάψυξη και μόλις τα βγάζουμε έχουν μια λεπτή θολή στρώση πάγου. Βέβαια τα αυτοκίνητα είχαν χοντρή θολή στρώση.

Το χιόνι έχει παραμείνει στα σημεία που είναι απάτητα, σε ακάλυπτους, λίγο πάνω σε στέγες και στο πάρκο. Το περισσότερο όμως έχει λιώσει γιατί ανέβηκε η χαμηλή θερμοκρασία στους -6 περίπου, ενώ πριν είχαμε -11 ή -14, οι απόψεις διίστανται.

Δεν μπορω να πω οτι ζηλευω αυτο τον καιρο, προτιμω λιγη ζεστη

Το Σάββατο είχαμε την κοπή βασιλόπιτας σε ένα ελληνικό σύλλογο και συμμετείχα σε ένα μικρό θεατρικό σκετσάκι. Κατά τα άλλα αυτές τις μέρες ετοίμαζα ένα άρθρο για το περιοδικό της Εκκλησίας με θέμα την καύση των νεκρών, αλλά περιμένω απάντηση από τους υπεύθυνους αν προλαβαίνουμε να το δημοσιεύσουμε γιατί νομίζω ότι είμαι εκπρόθεσμη.

Ενδιάμεσα τον τελευταίο καιρό είχα καταπιαστεί λίγο με το βελονάκι κι έπλεξα ένα κασκώλ με κουκούλα για τη μικρή Εβιρίνα, δύο κασκώλ της μεγάλης Εβιρίνας για να τα πάρει στην Ελλάδα. Το ένα έχει κουκούλα και πλέξη κροκοδιλέ. Το δεύτερο είναι κύκλος και αποτελείται από τρεις λωρίδες που τις έπλεξα κοτσίδα κι έχει πρωτότυπο σχέδιο. Χτυπήθηκα λίγο παραπάνω αλλά τα τέλειωσα έγκαιρα.

χρυσοχερα μου εσυ

Μετά έφτιαξα μία εσάρπα για μένα και τώρα πλέκω ένα μπολερό της μικρής Εβιρίνας.

Πολυλογία με έπιασε.

Σημερα τρωμε ρολο κοτοπουλο

Νινα που εισαι?

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Σήμερα τρώμε διάφορα που υπάρχουν στο ψυγείο από προηγούμενες μέρες.

Ήλιο έχουμε σήμερα και έχω την εντύπωση ότι μαλάκωσε και το κρύο. Αλλά άκουσα ότι το Σαββατοκύριακο ξαναχαλάει.

Τζενάκι τελικά η σαλάτα πως ήταν και την 5η μέρα?

Αστεράκι μπράβο στην ζουζούνα σου που τρώει το φαγάκι της! Από την φασολάδα θα πρότεινα να της δώσεις να δοκιμάσει λίγο ζουμάκι, έτσι για να πάρει μιά ιδέα.

Εβιράκι μου δεν μου κάνει εντύπωση αυτή η κατάσταση που επικρατεί με την τρομοκρατία εκεί. Βλέπεις η Γερμανία έχει ενοχλήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και κατ΄επέκταση θα δέχεται και απειλές. Ελπίζω να παραμείνουν μόνο απειλές όμως...

Φωτεινή για την διακόσμηση της τούρτας πάρε από το ζαχαροπλαστείο ζαχαρένια στολιδάκια και μπορείς να τα συνδιάσεις και με smarties. Μιά χαρά πολύχρωμη θα βγει!

Ιωαννάκι έχεις δίκιο να φοβάσαι ότι μπορεί να βαρεθεί ο μικρός αν μάθει από τώρα να γράφει γραμματάκια. Φαντάσου ότι έχει μπροστά του άλλα δύο χρόνια ακόμη που θα κάνει τα ίδια. Πάντως, σύμφωνα με την παιδοψυχολόγο που είχαμε τις προηγούμενες χρονιές στο σταθμό, είναι λάθος να προχωράμε τα μικρά παιδιά γρηγορότερα από ότι προβλέπεται. Μαθαίνοντας κάτι πιό νωρίς, όταν έρχεται η ώρα να το διδακτούν κανονικά, γι΄αυτά θα τους είναι πολύ εύκολο να ανταπεξέλθουν σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας τους και θα θεωρήσουν ότι είναι πολύ ικανά. Αλλά όταν κάποια στιγμή φτάσουν σε επίπεδα που δεν τα κατέχουν τότε το γεγονός ότι θα ζορίζονται να ανταπεξέλθουν μπορεί και να τα απογοητεύσει. Αν το καλοσκεφτείς μάλλον έχει δίκιο...

Πολλά φιλάκια και στο υπόλοιπο μαγειροπαρέακι!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Καλημέρα στην παρέα!!!!

Ιωάννα με μεγάλη μας χαρά χθες πέρασα απ την περιοχή σου και αύριο θα είμαι στην περιοχή σου για ένα παιδικό πάρτυ εμάς σκ μας βολευει καλύτερα!!!

Αγγελική Φωτεινή όντως τς έδωσα μόνο ζουμακι χθες για δοκιμή έφαγε αρακά με φετουλαα τελικα!

Εβιρι δυστυχώς με τον φόβο πλέον θα ζούμε. Ο Μπαμπάς μου είναι στο Λονδίνο για δουλειά κ είναι σπίτι δουλεία- δουλεια σπίτι δυστυχως!!!

Χθες λοιπόν πήγα στο mall να πάρω δώρο για το Σαββατο που θα πάμε στο πάρτυ μπήκα σε ένα μαζαγι να δω παπούτσια για μένα!Έρχεται ένας άσχετος κ μίλαγε στη μικρή μετά μου λέει εμένα πολύ όμορφη ποσο ειναι;; 13 λέω πιο μεγάλη φαίνεται μου λέει όντως λέω καλά είναι κούκλα ευχαριστώ λέω να την πάρω αγκαλιά κολησσα όχι λέω είναι πολύ βαριά !!!! Έκανε βολτες γύρω μας εγώ δοκιμασα παπουτσια φοβομουν να φύγω τελικά ζήτησε κ αυτος ένα ζευγάρι παπούτσι οταν εβγαλε τα δικα του εγώ έβαλα γρήγορα τα δικά μου κ έφυγα!!! Μετά συνειδητοποίησα ότι αυτός ούτε μπουφάν δεν είχε !!!!Βλέπω φαντάσματα μπορεί!!Αλλά ποτέ δεν μου έχει ζητήσει κάποιος άσχετος κ άντρας να πάρει αγκαλιά την μικρή!!

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Σήμερα τρώμε μακαρονάκια με τυράκι και όποιος θέλει και κέτσαπ.

Αστεράκι κι εγώ δεν θα άφηνα κάποιος άγνωστος να πάρει αγκαλιά το παιδί μου. Αλλά μου φαίνεται περίεργο το όλο φέρσιμό του δεδομένου ότι οι άστεγοι συνήθως δεν μπαίνουν σε μαγαζιά και πιάνουν κουβέντα στους πελάτες... Και δοκιμάζουν και παπούτσια... Καλά έκανες κι έφυγες, κι εγώ το ίδιο θα έκανα...

Τι κάνει η υπόλοιπη μαγειροπαρέα? Φωτεινή, Ιωάννα, Εβιράκι, Στρουμφιτούλα, Νίκο, Τζενάκι, Νίνα.... πολλές καλημέρες!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσακια τι κανετε;

Ηλιο εχει σημερα αλλα εγω κρυωνω πολυυυ! τα ποδια μου , αν και φοραω χοντρες καλτσες κ μποτες δεν μπορουν να ζεσταθουν με τιποτα.

Αστερακι καλα εκανες κ δεν την εδωσες την μικρη, αγνωστος ηταν μπορει να ηταν ευγενικος κ χαμογελαστος αλλα ποτε δεν ξερεις τις προθεσεις του !!

Εβιρακι μου χρυσοχερα σε ολα σου , μπραβοοοο!!!! Φαντααζομαι θα χαρηκαν πολυ τα κοριτσακια σου με τα κασκολ!!! Το πιστευεις οτι θελω να παω τα παιδια θεατρο κ το αναβαλω γιατι δεν θελω να τα βαλω στο μετρο ;

Φωτεινη μου θα ξανα αρχισει να τρωει μην ανησυχεις ! περναει απλα μια φαση παλι.Αφου ειναι μονο τοσα λιγα παιδακια θεωρω πως ειναι ευκολη δουλεια για σενα γιατι δνε θες μεγαλη ποσοτητα που σε περιοριζε τι να φτιαξεις.Τα ατομα αυτα μπορεις να τα καλυψεις κ με μια τουρτα με τα ετοιμα παντεσπανια κ κρεμες στα σακουλακια.Μετα στολισε οπως μπορεις.Πολυ ωραια ειναι να το γεμισεις πανω με καραμελακια χρωματιστα κ πανω να βαλεις κανα μικρο παιχνιδακι.

Οτι θες απο συνταγες κλπ μου λες!

Ιωαννακι πολυ ωραιο φαγητο εχετε !!!

Αγγελικη η σαλατα κ την 5η μερα ηταν ωραιοτατη ! μονο αυτη που ειχα αφησει λιγη ποσοτητα σε ενα βαζακι ειχε μαραθει λιγο η ντοματα,στο αλλο βαζο ομως που ηταν γεματο μεχρι πανω ηταν ολοφρεσκη. Αυτο το ΣΚ θα δοκιμασω κ βραστες σαλατες να βαλω.Βεβαια εμεις ειμαστε κ σαλαταδες ποσο να προλαβουν να μεινουν ! χαχαχα

Σημερα περισεψαν σουτζουκακια απο χτες κ θα τα φαμε μαζι με πατατες.Εβγαλα την σαλτσα τους κ εβρασα εκει πατατες με 1 κολοκυθακι κ 2 καροτα αφου τις τσιγαρισα λιγο πρωτα κλπ , εριξα κ λιγο νερακι κ εγιναν πολυ ωραια.Στο τελος εβαλα κ τα σουτζουκακια.

Καλησπερα!!! Ενα σωρο πραγματα ειχα γραψει και κατι πατησα και τα εχασα:mad::x

Τεσπα εν περιληψει θα γραψω.

Σημερα τρωμε μακαρονια με λιγο κιμα που ειχα ετοιμο στην καταψυξη και αν δεν φτασει καλα να ειναι και η κετσαπ

Αστερακι σε παιδοτοπο θα πατε? Μπραβο στη μικρη μια χαρα τα παει με το φαγητο.

Τζενη σιγουρα θα δοκιμασω τη σαλατα οπως λες. Το κοτοπουλο το ρολο το ψηνω με πορτοκαλι, λεμονι, λαδι, μουσταρδα και βγαινει καταπληκτικο

Αγγελικη ιδιο φαγητο εχουμε. Οσο για τον μικρο τα σκεφτηκα ολα αυτα αλλα επειδη δεν τον βλεπω πιεσμενο αφηνω τα πραγματα να εξελιχθουν, με τη ζωγραφικη αντιδρα

Φωτεινη, Εβιρι, Νινα ολα καλα? Ελπιζω να μην ξεχασα κανεναν

Καλησπέρα κορίτσια!

Δεν λέω αγόρι, γιατί μας έχει εγκαταλείψει ο Νίκος (επίτηδες το είπα, μήπως εμφανιστεί:D)

Πάρα πολύ κρύο αυτές τις μέρες! Τα χιονισμένα βουνά γύρω μας έχουν κάνει καλή δουλειά, παρόλο που είχε ήλιο σήμερα.

Από φαγητό σήμερα έκανα κοτόπουλο κοκκινιστό στο φούρνο με πατάτες, το οποίο ψιλοέκαψα, γιατί με πήρε ο ύπνος! Ευτυχώς που γάβγισε το σκυλί και ξύπνησε, αλλιώς θα τρώγαμε σαλάτα μόνο!:mad: Χτες είχα ομελέτα φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο από το χωριό και την Τετάρτη μακαρονάδα με κυμά.

καλημερα κοριτσακια τι κανετε; Τι κρυο ειναι αυτο σημερα πωπω !! Πολύύύ!!

Φωτεινη μου ολα καλα εκει;

Ιωαννακι γνωμη μου ειναι να κανετε κατι που θα του αρεσει ,θα περασει καλα κ θα το ευχαριστηθει.Αν δεν θελει παρτυ σπιτι η σε παιδοτοπο παρτε 2-3 φιλαρακια του κ πατε σινεμα η κατι αλλο που του αρεσει κ κοψτε εκει μια τουρτα, το κανουν πολλοι !!

Αγγελικη ωραιοτατος ο αρακας ! Με το καλο το παρτακι σας !

Αστερακι κ εγω δεν νομιζω να εχεις θεμα με τα λαχανικα,εδω εφαγε κοτοπουλο που θελει κ μασημα !! Εγω δεν μενω κοντα σου αλλα δφουλευω κοντα σου !

Νινακι μου τι κάνεις; εριξε καθολου χιονι στην γειτονια σου;

Σημερα εμεις θα φαμε φακουλες.Για αυριο ειχα ζυμωσει το Σαββατο σουτζουκακια κ τα ειχα καταψυξη οποτε τα εβγαλα το πρωι να τα μαγειρεψω γυρνώντας.Μαλλον με ζυμαρικο θα τα συνοδεψω γιατι φαγαμε ρυζι με τα γεμιστα.Θα ρωτησω κ τους αντρες βεβαια να δω τι θα πουν.

Κοριτσια την προηγουμενη βδομαδα ενα βραδυ χαζευα στο ιντερνετ κ ειδα ένα κολπο για την σαλατα για να διατηρειτε φρεσκια κ θελω να το μοιραστω μαζι σας .Φτιαχνεις την σαλατα που θες ωμη η βραστη κ την κλείνεις σε γυαλινα βαζα στο ψυγειο κ λενε οτι κραταει 4-5 μερες.Το αρθρο έλεγε οτι αν θες βαζεις στον πατο κ την σως που θες να την συνοδεψεις.Αυτοι προτεινουν να βαζεις τα λαχανικα αρχίζωντας απο το πιο βαρυ μεχρι το πιο ελαφρυ.

Το Σαββατο ειχα κοψει αναμεικτη σαλάτα μαρουλι-λαχανο-πιπεριες-καροτο-αγγουρι-ντοματα κ περισεψε.Εβαλα για δοκιμη ,ανακατεμενη οπως την ειχα χωρις να ειναι τα λαχανικα σε στρώσεις κ χωρις σως, κ χτες που την εβγαλα κ φαγαμε το βραδυ ηταν ολοφρεσκη !! 4 μερες συνολικα στο ψυγειο.Εχω αλλη μια γυαλα για το βραδυ ,θα την ανοιξω κ θα σας πω.

Κοριτσια ειναι μεγαλη ευκολια να εχεις 2-3 σαλατες ετοιμες μεσα στην εβδομαδα γιατι ειναι πολυ χρονοβορα διαδικασια.

Οι γυαλες που χρησιμοποίησα ηταν 2 του κιλου απο μελι που είχα αγοράσει.

Την αλλη εβδομάδα θα δοκιμασω να βαλω πολίτικη.

Εγώ το κάνω κάθε χειμώνα αυτό με τη σαλάτα, γιατί οι χειμωνιάτικες σαλάτες θέλουν πολύ δουλειά με πλυσίματα και κοψίματα. Απλά τις έβαζα σε ένα πλαστικό τάπερ στο ψυγείο, που κλείνει καλά... δεν είχα σκεφτεί να δοκιμάσω σε γυάλινο, μήπως κρατήσουν περισσότερο... το μόνο που διαπίστωσα πάντως είναι ότι πάνω από 3 μέρες, το μαρούλι άρχιζε να χαλάει... δεν είχα σκεφτεί να σας το πω τόσο καιρό, να το δοκιμάσετε;)

Καλησπέρα!

Νινα αποκλειστηκες; χα χα όχι καλέ:P... έριχνε χιόνι την Δευτέρα όλη μέρα, αλλά ήταν λεπτό και χοροπήδαγε από τον αέρα... απλά ήταν όμορφη εικόνα! Εσύ τελικά πήγατε στο χιόνι με την μικρή? Ο πάγος σίγουρα είναι επικίνδυνος πάντως.

Φιλια

Εγώ για τούρτα σου προτείνω αυτή, που νομίζω είπε και η Αγγελική, με το έτοιμο παντεσπάνι και την κρέμα ανάμεσα, που είναι εύκολη... αν πάλι θες κάτι πιο, πώς να το πω, διαφορετικό, σου προτείνω την πάστα ταψιού, που την έχω κάνει και είναι καταπληκτική... σαν αγοραστή! Οτι θες, εδώ είμαι και εγώ για βοήθεια:D

Καλημέρα στην παρέα!!!!

Ιωάννα με μεγάλη μας χαρά χθες πέρασα απ την περιοχή σου και αύριο θα είμαι στην περιοχή σου για ένα παιδικό πάρτυ εμάς σκ μας βολευει καλύτερα!!!

Αγγελική Φωτεινή όντως τς έδωσα μόνο ζουμακι χθες για δοκιμή έφαγε αρακά με φετουλαα τελικα!

Εβιρι δυστυχώς με τον φόβο πλέον θα ζούμε. Ο Μπαμπάς μου είναι στο Λονδίνο για δουλειά κ είναι σπίτι δουλεία- δουλεια σπίτι δυστυχως!!!

Χθες λοιπόν πήγα στο mall να πάρω δώρο για το Σαββατο που θα πάμε στο πάρτυ μπήκα σε ένα μαζαγι να δω παπούτσια για μένα!Έρχεται ένας άσχετος κ μίλαγε στη μικρή μετά μου λέει εμένα πολύ όμορφη ποσο ειναι;; 13 λέω πιο μεγάλη φαίνεται μου λέει όντως λέω καλά είναι κούκλα ευχαριστώ λέω να την πάρω αγκαλιά κολησσα όχι λέω είναι πολύ βαριά !!!! Έκανε βολτες γύρω μας εγώ δοκιμασα παπουτσια φοβομουν να φύγω τελικά ζήτησε κ αυτος ένα ζευγάρι παπούτσι οταν εβγαλε τα δικα του εγώ έβαλα γρήγορα τα δικά μου κ έφυγα!!! Μετά συνειδητοποίησα ότι αυτός ούτε μπουφάν δεν είχε !!!!Βλέπω φαντάσματα μπορεί!!Αλλά ποτέ δεν μου έχει ζητήσει κάποιος άσχετος κ άντρας να πάρει αγκαλιά την μικρή!!

Πολύ περίεργος τύπος αυτός:wink:... Εγώ έμενα χρόνια Μαρούσι... σου στέλνω μήνυμα να σου πω αναλυτικά.

Εβίρι η αλήθεια είναι πλέον επικίνδυνα τα πράγματα και πολύ φοβάμαι ότι όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε γενικώς τα μέρη με πολύ κόσμο. Και για την Ελλάδα εννοώ βέβαια.;) Χρυσοχέρα βλέπω όχι μόνο στην μαγειρική, αλλά και στο πλέξιμο.:D Μπράβο σου! Εγώ δεν τολμώ να πιάσω το βελονάκι, αν και θα το ήθελα. Το μόνο που έκανα φέτος ήταν να κόψω ένα κασκόλ και να το μετατρέψω σε σκουφί ανοικτό από πάνω, ώστε να το κατεβάζω και να φοριέται και στο λαιμό... δεν ξέρω αν το περιέγραψα σωστά.

Να σας πω και ένα ωραίο κολπάκι, όσες έχετε πλυντήριο πιάτων, τώρα που το θυμήθηκα: όταν κόβετε λεμόνι, μην πετάτε τις κούπες του... να τις βάζετε μέσα στο πλυντήριο 2-3 μαζί, και να τις αφήνετε μέσα στα πλυσίματα και μετά το πλύσιμο... να δείτε τι ωραία που θα μυρίζει το πλυντήριο κάθε φορά που θα το ανοίγετε. Εγώ όποτε στίβω λεμόνι, φυλάω στο ψυγείο τις κούπες και συνήθως στο τρίτο με τέταρτο πλυντήριο, τις αλλάζω. Δοκιμάστε και πείτε μου!

Καλησπέρα άστεγος δεν ήταν σίγουρα πιο πολκυ για το άλλο φοβήθηκα ....ούτε μπουφάν ούτε τίποτα δεν κράταγε σαν να ήταν έτοιμος να τρέξει εάν κάτι γίνει ,τέλος πάντων δεν θέλω να το σκέφτομαι έχουμε κ έναν γνωστό εκεί που λέει ότι συμβαίνουν πολλά που δεν μαθαίνονται για να φαίνεται ασφαλές σαν μέρος!!!απλά το λέω να έχουμε όλοι το νου μας

Οχι Ιωαννα μου δεν θα πάμε σε παιδοτοπο στην κουμπάρα μου θα παμε που είχε ο μικρός γενέθλια κ κάνει το παρτυ σπιτι τς μένει κοντά στο Γερμανικό Σουπέρ μάρκετ .Καταλάβες!!

Φωτεινή από τώρα προσέχει ή κόρη σου την σιλουέτα τς χαχχαχχα Όντως δύσκολο πράγμα να μην τρώνε τα έχω δει με το αστερακι μιας φίλης μου μόνο μακαρόνια άντε κ πατάτες στα κέφια τς!!!!Αλλά εάν έτρωγε γενικότερα σίγουρα θα ξανά επιστρέψει δριμύτερη στο φαγητό τς.

Στο αστερακι άρεσε το σπανακοριζο πολύ (ευτυχως να τα λεμε κ αυτα)αυριο το ίδιο για την μικρή εμείς μάλλον αυγά γιατί στο πάρτυ θα έχει πολύ φαγητό!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...