Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Όντως; Εγώ ξεκίνησα τα τύπου cross, functional, strength. Σε τι επηρεάζει η γυμναστική; Ζορίζομαι αλλά δεν ζαλίζομαι όταν τελειώνω. 

Εγώ βάρη κάνω μόνο, δεν με έχει επηρεάσει κάπου. Μπορώ να σου πω πως είχε φτιάξει ο κύκλος μου 28 ημερών όλοι με ωορρηξίες, επίσης ρυθμίζει θυροειδη, αιματωνεται η μητρα σωστά. Κ σε γιατρό που ρώτησα αν πρέπει να αλλάξω στυλ μου είπε ούτε καν.

2 ώρες πρίν, linaa είπε:

Ναι Κ γενικά κάτι γίνετε με τις γυναικείες ορμόνες παράγονται διαφορά με την έντονη άσκηση Κ επιρεαζουν τον γυναικείο κύκλο . 

Γυμναστική με βάρη κ κυκλική,  έμεινα έγκυος φυσιολογικά 3 φορές και είχε φτιάξει ο κύκλος μου.

1 ώρα πρίν, Winnie7 είπε:

Αν έχετε διαβάσει την ιστορία της Εριεττας Λατση, είχε σταματήσει για 4 χρόνια η περίοδος της (έπαθε υπόθαλαμικη αμηνορροια) , εξαιτίας διατροφής (έλεγε ότι έτρωγε πολύ υγιεινά όχι εξαντλητική δίαιτα ) και έντονης γυμναστικής. Ο οργανισμός όταν κάνεις έντονη γυμναστική ( ακραία πράγματα ), στρεσαρετε και η περίοδος μπορεί να σταματήσει. Σαν να λέει ότι σε αυτή τη φάση, το σώμα δεν δύναται να κυοφορήσει. Ισως έχετε ακούσει πολλές γυναίκες μετά από μεγάλη απώλεια κιλών να σταματάει αρκετό διάστημα η περίοδος τους. 

Αυτό συμβαίνει με την απώλεια λίπους,  λογικά η συγκεκριμένη κυρια έκανε δίαιτα για να στεγνώσει με αποτελεσμα να πέσει το λίπος της σε μικρό ποσοστό με αποτελεσμα να σταματήσει η περίοδος. Για κάποιους το υγιεινό σημαινει σαλατα και φρουτα....

Γυμνάζομαι χρόνια κ ξέρω αρκετά πράγματα, μέχρι κ κροσφιτ έχω κάνει κ περίοδο είχα πάντα.

2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Τέλεια. Δεν το ήξερα και έχω πληρώσει 3 μήνες. Αδειαθετησα μια φορά και τώρα είμαι 15η μέρα του κύκλου και δεν βλέπω τίποτα. Αυτό που είπες για τα οιστρογόνα. Απόλυτη ξηρασία πάλι, σαν να μην έχω κύκλο πάλι. Μήπως ευθύνεται η γυμναστική; Μια φορά έχω αδιαθετήσει μόνο. 

Αν είσαι αρχάρια απλά θέλει σιγά σιγά, δηλ αν χρησιμοποιείς αλτήρες σε ασκησεις δε θα πάρεις κατευθείαν τα 10κιλα, ξεκινάς από χαμηλα, 2κιλα για παραδειγμα κ κάθε 3 βδομάδες ανεβαίνεις σε κιλά ώστε ο οργανισμός να προσαρμόζεται. Επίσης μην πιεζεσαι να βγάλεις τις επαναλήψεις, από τις 10 κάνε τις 7 8, σιγά σιγά το σώμα θα φτάσει παραπάνω να βγάζεις.

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Καλημερα παρεουλα!

Νικο τι ομορφος γατουλης ειναι αυτος?

Νινακι χρονια πολλα πολλα και καλα! Ειπαμε, ειναι κολασμενο το μερεντοψωμο μη μας κολαζεις αλλο, φτανει δεν αντεχω πειναωωωω!!!!!

Τζενη περαστικα στο παιδακι σου, ελπιχω να συνελθει γρηγορα και μην τον πιεσεις για φαγητο, θα το ζητησει μονος του

Αγγελικη το ιδιο σκεφτομουνα κι εγω για τον καφε και μετα ξυπνησα!

Εχτες βρηκαμε ενα σκυλακι πανεμορφο στη δουλεια που φαινοτανε οτι ηταν απο σπιτι, καθαρο με τα λουρακια του και του καημενου του ορμηξανε κατι σκυλια που εχουμε υιοθετησει εδω στη δουλεια. Τελικα τον πηγαμε σε εναν κτηνιατρο και ηταν τσιπαρισμενο οποτε βρηκαμε τον ιδιοτητη και του το παραδωσαμε, πολυ χαρηκα που ξαναβρηκε το σπιτι του.

Κοριτσια ετοιμαζομαστε για γεννεθλια. Στις 3 του μηνα ο κανακαρης μου κλεινει τα 3 και λεω την Κυριακη να καλεσω τους φιλους του γυρω στα 15 ατομα και ανημερα των γεννεθλιων παπουδες και θειους γυρω στα 13 ατομα. Τι μαγειρευουμε οεο? Για τα παιδια σκεφτομουνα να κανω καμμια πιτσα, κεφτεδακια και κανελονια που τρωγεται ευκολα και για τους μεγαλους κανα ρολο κοτοπουλο με ρυζι αναμεικτο, μια ταρτα με κιμα και τι αλλο?? για ριχτε καμμια ιδεα!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

ΤΙ ωραιες φωτογραφιες ! Θα το φτιαξω και εγω καποια στιγμη. Προσπαθω να αποφευγω τα γλυκα (ειμαι πολυ γλυκατζου) γιατι κανω διατροφη και εχω χασει 20 κιλα που δεν θελω με τιποτα να τα ξαναπαρω!

Έχεις δίκιο! Το να χάσεις 20 κιλά είναι πολύ σημαντικό και καλά κάνεις και προσέχεις!

Νικο σε ευχαριστω πολυ για το καλοσωρισμα!

Σημερα δεν ειμαι και στα πολυ καλα μου η μικρη μου εβηχε απο τις 5:30 το πρωι μπορει να τα τα παω στο γιατρο σημερα γιατι βηχουμε οικογενειακως.

Πάντως από ότι ξέρω υπάρχει μία ίωση που κάνει πολύ βήχα χωρίς άλλα παρατράγουδα. Αλλά αργεί πολύ να περάσει.

Εμεις σημερα και αυριο τρωμε αρακα και ειχαμε και κεικ με σοκολατα που μας εστειλε η θεια μας γιατι χθες μας κρατουσε τα παιδια και το κεικ το φτιαξε η κορη μου με τις οδηγιες τις θειας οποτε επρεπε να το δοκιμασουμε να τις πουμε ποσο ωραια το εφτιαξε... Και εγω σκεφτομουν πως μεγαλωνουν τοσο γρηγορα!

Αν μεγαλώνουν λέει....Ρώτα κι εμένα που η κόρη έφτασε τα 15 και δεν μπορώ να καταλάβω πως περασαν έτσι τα χρόνια! Πόσο είναι η δικιά σου?

Μπράβο της που ασχολείται με την μαγειρική!

Καλημερα παρεουλα!

καλημέρα Ιωαννάκι!

χαχαχαχα! Θα προτιμούσα να μην ξυπνούσα πάντως!!!

Εχτες βρηκαμε ενα σκυλακι πανεμορφο στη δουλεια που φαινοτανε οτι ηταν απο σπιτι, καθαρο με τα λουρακια του και του καημενου του ορμηξανε κατι σκυλια που εχουμε υιοθετησει εδω στη δουλεια. Τελικα τον πηγαμε σε εναν κτηνιατρο και ηταν τσιπαρισμενο οποτε βρηκαμε τον ιδιοτητη και του το παραδωσαμε, πολυ χαρηκα που ξαναβρηκε το σπιτι του.

Ευτυχώς που βρήκατε το αφεντικό του ξανά γιατί δεν θα την έβγαζε καθαρή με τα αδέσποτα...

Κοριτσια ετοιμαζομαστε για γεννεθλια. Στις 3 του μηνα ο κανακαρης μου κλεινει τα 3 και λεω την Κυριακη να καλεσω τους φιλους του γυρω στα 15 ατομα και ανημερα των γεννεθλιων παπουδες και θειους γυρω στα 13 ατομα. Τι μαγειρευουμε οεο? Για τα παιδια σκεφτομουνα να κανω καμμια πιτσα, κεφτεδακια και κανελονια που τρωγεται ευκολα και για τους μεγαλους κανα ρολο κοτοπουλο με ρυζι αναμεικτο, μια ταρτα με κιμα και τι αλλο?? για ριχτε καμμια ιδεα!!!

Οι ιδέες σου είναι πολύ καλές! Τα παιδιά ειδικά τρελαίνονται με την πίτσα!

Για τους μεγάλους μπορείς να φτιάξεις και σαλατούλα με ζυμαρικά, καρότα και τόνο και θα τα ανακατέψεις όλα τα υλικά μαζί με μαγιονέζα.

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Καλημέρα!

Επεστρεψα κι εγω γιατι ειχα παει στα μερη του συζυγου για ψηφο (και για να ιδωθουμε να πω την αλήθεια).

VGI καλως μας ηρθες! Θα χαρουμε να διαβαζουμε τις συνταγουλες σου! Να χαιρεσαι τα ζουζουνια σου και περαστικά σας! Μπραβο για τα 20 κιλά εγω ουτε 2 δεν εχω καταφερει.

Νινακι πολύχρονη να εισαι! Αυτη η χρονια να ειναι η τυχερη σου! Το μερεντοψωμο διεχνει κολαση. Φυσικά και δικαιουσαι να μη μαγειρεψεις!

Τζενακι περαστικά στα παιδακια σου! Ελπιζω να περασει γρηγορα. Φυσικο ηταν να προσαρμοσεις το μενου. Ζηλεψα τους λουκουμαδες!

Νικο πολύ γλύκα η γατουλα σου! Και κυρια! Καλά φανταζομαι την αλλη γατα αλλά και τη γιαγια που ανεφερες!

Αγγελικη ωραιο ονειρο ειχες! Ιδανικές καταστασεις! Πως ειστε εσεις;

Αφροδιτη ισορροπημενο το εβδομαδιαιο μενου σου! Μπραβο που τα προσεχεις ολα!

Ιωαννα μου μπραβο για το σκυλάκι που βρηκατε τον ιδιοκτητη του. Πως ειναι ο μικρος; Για τα γενεθλια πιστευω οτι οι πιτσες αρεσουν στα πιτσιρικια.

Δεν ξερω για εσας αλλά εγω ζω μεσα στη βροχη εδω και 4 μερες! Σταζουν τα παντα! Ειχε και μποφορ το Σαββατο στο ταξιδι κι η κορη τα επαιξε. Στο χωριο φαγαμε μπιφτεκάκια, αρνάκι, σαλατουλες αλλά η μικρη ουτε που τα αγγιξε.Σημερα εχουμε περισσευματα μπαμιες και σουτζουκακια με ρυζι. Για αυριο λεω ψαροσουπα. Ρωτησα χτες τη μικρη τι θελει να της φτιαξω για το σχολειο και μου ειπε μπιφτεκια αρκει να προσεξω να μην τα κανω μπλιαξ όπως την αλλη φορα!!!!!!! Ελπιζω να τα καταφερα.....

Φιλια

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Ninaki μου χρονια πολλα γλυκα κ ευτυχισμενα! πολυχρονη να εισαι κ παντα χαρουμενη! Ευχιμαι αυτη την χρονια να πραγματοποιηθουν ολες σου οι επιθυμιες κ του χρονου στα γεννεθλια σου να κρατας αγκαλια το παιδακι σου!

Καλα εκανες κ δεν μαγειρεψες ενοειται! πολυ ωραιο θα ειναι κ με την μαρμελαδα! Τα κανελορολα φαντασου ειναι η ιδια ζυμη , την ανοιγεις ενα μεγαλο φυλο κ πασπαλιζεις μαυρη ζαχαρη,βουτυρο κ κανελα.Τυλιγεις ρολο,κοβεις φετα ψηνεις κ μετα τα λουζεις αν θες με μια θεικη κρεμα τυριου..αλλο να στο λεω κ αλλο να το τρως.Τα εχω κανει κ χωρις την κρεμα κ στην γεμιση εβαλα μηλο κομματακια κ σταφιδες, θεικα!

VGI πολλα συγχαρητηρια για τα κιλα που εχασες! για πες μας κ εμας τι εκανες!! Μπραβο στην κορη σου για το κεικ, ειμαι σιγουρη πως θα ητηα πολυ νοστιμο.

Φωτεινη μου πηξατε στην βροχη ε; υπομονη μωρε να περασει ενα διμηνο ακομα να ανοιξει λιγο ο καιρος. Καλα η μικρη μαζι με τον μπαμπα δεν παρασυρθηκε να φαει τιποτα; αχ αυτα τα παιδια μας !!!

Αγγελικη τι ωρα σχολας ειπαμε να περασω να φαμε; εννοειτε δεν θα ερθω με αδεια χερια θα σου φερω κεικ !!

Ιωαννακι μπραβο σας για το σκυλακι!!

Για τα γεννεθλια που λες, για τα μικρα φτιαξε πραγματακια που τρωγονται με το χερι μικρα μικρα.Πολυ ωραια ειναι τα κανελονια αλλα δεν καθονται να φανε με μαχαιροπιρουνο τα μικρα.Οι γονεις τους βεβαια θα τα τσακισουν! Καλυτερα κανε κανενα κεφτεδακι κ κοτομπουκιες που τρωγονται ευκολα, πιτσουλα που εγραψες, κανα τοστακι,σφολιατοειδη μια χαρα!

Για τους μεγαλους πολυ ωραια ιδεα ειναι το ρολο.βαλε κ πατατες μεσα να εχεις κ συνοδευτικο κ το ρυζακι που λες.μακαρονοσαλατα που εγραψε κ η Αγγελικη η σουφλε ζυμαρικων,καμια μεγαλη πρασινη σαλατα με διαφορα μεσα κ την ταρτα που εγραψες η μια πιτα κ μια χαρα θα εισαι.

Καλημέρα!

Επεστρεψα κι εγω γιατι ειχα παει στα μερη του συζυγου για ψηφο (και για να ιδωθουμε να πω την αλήθεια).

Ευτυχώς άργησε η κακοκαιρία και ταξίδεψες καλά υποθέτω! Τι καλά που βρέθηκες με τον αντρούλη σου!

Αγγελικη ωραιο ονειρο ειχες! Ιδανικές καταστασεις! Πως ειστε εσεις;

Καλά είμαστε φτου φτου!!!!

Δεν ξερω για εσας αλλά εγω ζω μεσα στη βροχη εδω και 4 μερες! Σταζουν τα παντα! Ειχε και μποφορ το Σαββατο στο ταξιδι κι η κορη τα επαιξε.

Ωχ! Μου αρέσει που πίστευα ότι δεν είχατε κακοκαιρία!

Ρωτησα χτες τη μικρη τι θελει να της φτιαξω για το σχολειο και μου ειπε μπιφτεκια αρκει να προσεξω να μην τα κανω μπλιαξ όπως την αλλη φορα!!!!!!! Ελπιζω να τα καταφερα.....

Μόλις γυρίσει από το σχολείο θα σου πει!!!!

Φιλια

Φιλάκια!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Διαφημίσεις

Αγγελικη τι ωρα σχολας ειπαμε να περασω να φαμε; εννοειτε δεν θα ερθω με αδεια χερια θα σου φερω κεικ !!

2,30 σχολάω αλλά θα περάσω πρώτα από τον οπτικό οπότε κατά τις 4,30 θα είμαι σπίτι. Κάτσε να τους τηλεφωνήσουν να σου κρατήσουν μερίδα!!!;)

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

κούκλες καλημέρες!

Μπήκα μια να γράψω την συνταγή της Νινας μας και να πάω σουπερ να παρω οτι χρειάζεται οπότε είπα να γράψω και μια καλημέρα! θα κανω το μερεντόψωμο και θα επιστρέψω να σας πω πως έγινε! Τα φιλιά μου κουκλες

Ωωωωω ευχαριστω πολυ !!!

Κοριτσια δεν τον πιεζω να φαει γιατι ειναι ευαισθητο τωρα το στομαχακι του.Δεν αχγωνομαι θα τα φαει μαζεμενα μολις συνελθει. Εντομεταξυ ηταν χτες λες κ με πειμενε να παω σπιτι για να αρχισει το πανηγυρι.Ενω εχει πολυ αδυναμια στην μαμα μου ολη μερα με ζηταγε κ οταν μπηκα μεσα στο σπιτι ειχα περασει απο σμ κ ειχα παρει διαφορα μιας κ λειπαμε το ΣΚ κ δεν ειχαμε ψωνισει,πηρε τα δικα του πραγματα αγκαλια κ δεν προλαβε να φαει τιποτα το καημενο αμεσως ετρεξε στο μπανιο κ ξεκινησε ... το βραδυ φοβηθηκα λιγο γιατι πονουσε πολυ στην κοιλια αλλα μετα συνηλθε κ ηρεμησε κ κοιμηθηκε.

Αν μεγαλώνουν λέει....Ρώτα κι εμένα που η κόρη έφτασε τα 15 και δεν μπορώ να καταλάβω πως περασαν έτσι τα χρόνια! Πόσο είναι η δικιά σου?

Η μικρη μου ειναι 7 χρονών και ο γιος μου 3,5 χρονων. Να σου ζησει και εσενα το κοριτσακι σου. Ολοκληρη κοπελα!

VGI πολλα συγχαρητηρια για τα κιλα που εχασες! για πες μας κ εμας τι εκανες!! Μπραβο στην κορη σου για το κεικ, ειμαι σιγουρη πως θα ηταν πολυ νοστιμο.

Πηγα σε διατροφολογο γιατι μονη μου δεν μπορουσα με τιποτα να τα χασω. Η διατροφη τωρα ειναι 5 γευματα απο ολες τις ομαδες τροφων αλλα βασιζεται στις ποσοτητες. Η αληθεια ειναι οτι δεν πεινουσα και αυτο με βοηθησε στο να μην τρωω βλακειες... Τωρα ειμαι στην συντηρηση και ελπιζω να μπορεσω να μεινω σταθερη!

4fnbp3.png

fdBUp2.png

κούκλες καλημέρες!

Μπήκα μια να γράψω την συνταγή της Νινας μας και να πάω σουπερ να παρω οτι χρειάζεται οπότε είπα να γράψω και μια καλημέρα! θα κανω το μερεντόψωμο και θα επιστρέψω να σας πω πως έγινε! Τα φιλιά μου κουκλες

Νίκο καλά έκανες και μας είπες ένα γειά! Θα περιμένουμε νέα σου για το μερεντόψωμο!

Κοριτσια δεν τον πιεζω να φαει γιατι ειναι ευαισθητο τωρα το στομαχακι του.Δεν αχγωνομαι θα τα φαει μαζεμενα μολις συνελθει. Εντομεταξυ ηταν χτες λες κ με πειμενε να παω σπιτι για να αρχισει το πανηγυρι.Ενω εχει πολυ αδυναμια στην μαμα μου ολη μερα με ζηταγε κ οταν μπηκα μεσα στο σπιτι ειχα περασει απο σμ κ ειχα παρει διαφορα μιας κ λειπαμε το ΣΚ κ δεν ειχαμε ψωνισει,πηρε τα δικα του πραγματα αγκαλια κ δεν προλαβε να φαει τιποτα το καημενο αμεσως ετρεξε στο μπανιο κ ξεκινησε ... το βραδυ φοβηθηκα λιγο γιατι πονουσε πολυ στην κοιλια αλλα μετα συνηλθε κ ηρεμησε κ κοιμηθηκε.

Νομίζω ότι αυτό ήταν! Πέρασε!

Η μικρη μου ειναι 7 χρονών και ο γιος μου 3,5 χρονων. Να σου ζησει και εσενα το κοριτσακι σου. Ολοκληρη κοπελα!

Ευχαριστώ κορίτσι μου!

Πηγα σε διατροφολογο γιατι μονη μου δεν μπορουσα με τιποτα να τα χασω. Η διατροφη τωρα ειναι 5 γευματα απο ολες τις ομαδες τροφων αλλα βασιζεται στις ποσοτητες. Η αληθεια ειναι οτι δεν πεινουσα και αυτο με βοηθησε στο να μην τρωω βλακειες... Τωρα ειμαι στην συντηρηση και ελπιζω να μπορεσω να μεινω σταθερη!

Είναι πολύ σημαντικό να μην πεινάς κατά την διάρκεια της δίαιτας γιατί αυτό δεν σου ρίχνει την ψυχολογία!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Διαφημίσεις

Τσα να ΄μαι πάλι.. μπήκα να σας πω ότι έκανα πείραμα με το μερεντόψωμο και έβαλα 2 στρώσεις μερέντα και 1 γλυκό πορτοκάλι...επίσης μου άρεσε πολύ η ιδέα της Τζένης και κράτησα λίγο ζυμάρι και το έκανα με μήλο, κανέλα και σταφίδες ρολό και το έκοψα φέτες... θα σας πω αύριο πώς έγιναν:o

ΤΙ ωραιες φωτογραφιες ! Θα το φτιαξω και εγω καποια στιγμη. Προσπαθω να αποφευγω τα γλυκα (ειμαι πολυ γλυκατζου) γιατι κανω διατροφη και εχω χασει 20 κιλα που δεν θελω με τιποτα να τα ξαναπαρω!

Νικο σε ευχαριστω πολυ για το καλοσωρισμα!

Σημερα δεν ειμαι και στα πολυ καλα μου η μικρη μου εβηχε απο τις 5:30 το πρωι μπορει να τα τα παω στο γιατρο σημερα γιατι βηχουμε οικογενειακως.

Εμεις σημερα και αυριο τρωμε αρακα και ειχαμε και κεικ με σοκολατα που μας εστειλε η θεια μας γιατι χθες μας κρατουσε τα παιδια και το κεικ το φτιαξε η κορη μου με τις οδηγιες τις θειας οποτε επρεπε να το δοκιμασουμε να τις πουμε ποσο ωραια το εφτιαξε... Και εγω σκεφτομουν πως μεγαλωνουν τοσο γρηγορα! Μπράβο στο κορίτσι σου! της αρέσει να ανακατεύετε στην κουζίνα ή ήταν της στιγμής? και περαστικά σας!!

Καλημερα παρεουλα!

Νικο τι ομορφος γατουλης ειναι αυτος?

Νινακι χρονια πολλα πολλα και καλα! Ειπαμε, ειναι κολασμενο το μερεντοψωμο μη μας κολαζεις αλλο, φτανει δεν αντεχω πειναωωωω!!!!! Έλααα να φας... κοντά είμαστε!!:tongue:

Τζενη περαστικα στο παιδακι σου, ελπιχω να συνελθει γρηγορα και μην τον πιεσεις για φαγητο, θα το ζητησει μονος του

Εχτες βρηκαμε ενα σκυλακι πανεμορφο στη δουλεια που φαινοτανε οτι ηταν απο σπιτι, καθαρο με τα λουρακια του και του καημενου του ορμηξανε κατι σκυλια που εχουμε υιοθετησει εδω στη δουλεια. Τελικα τον πηγαμε σε εναν κτηνιατρο και ηταν τσιπαρισμενο οποτε βρηκαμε τον ιδιοτητη και του το παραδωσαμε, πολυ χαρηκα που ξαναβρηκε το σπιτι του. Μπράβο βρε παιδιά, πολύ χαίρομαι να ακούω τέτοια! ευτυχώς υπάρχουν και φιλότιμοι άνθρωποι, εκτός από αυτούς που τα παίρνουν και τα παρατάνε μετά:mad:

ένα χρήσιμο site για να πάρεις ιδέες: http://syntagesgiapaidia.blogspot.gr/p/blog-page.html#.VMeaymisXCt
Ninaki μου χρονια πολλα γλυκα κ ευτυχισμενα! πολυχρονη να εισαι κ παντα χαρουμενη! Ευχιμαι αυτη την χρονια να πραγματοποιηθουν ολες σου οι επιθυμιες κ του χρονου στα γεννεθλια σου να κρατας αγκαλια το παιδακι σου!

Καλα εκανες κ δεν μαγειρεψες ενοειται! πολυ ωραιο θα ειναι κ με την μαρμελαδα! Τα κανελορολα φαντασου ειναι η ιδια ζυμη , την ανοιγεις ενα μεγαλο φυλο κ πασπαλιζεις μαυρη ζαχαρη,βουτυρο κ κανελα.Τυλιγεις ρολο,κοβεις φετα ψηνεις κ μετα τα λουζεις αν θες με μια θεικη κρεμα τυριου..αλλο να στο λεω κ αλλο να το τρως.Τα εχω κανει κ χωρις την κρεμα κ στην γεμιση εβαλα μηλο κομματακια κ σταφιδες, θεικα!

Τα έκανα Τζένη!! μου φάνηκε πολύ ωραία ιδέα!! ευχαριστώ!!

VGI πολλα συγχαρητηρια για τα κιλα που εχασες! για πες μας κ εμας τι εκανες!! Μπραβο στην κορη σου για το κεικ, ειμαι σιγουρη πως θα ητηα πολυ νοστιμο.

Φωτεινη μου πηξατε στην βροχη ε; υπομονη μωρε να περασει ενα διμηνο ακομα να ανοιξει λιγο ο καιρος. Καλα η μικρη μαζι με τον μπαμπα δεν παρασυρθηκε να φαει τιποτα; αχ αυτα τα παιδια μας !!!

Ιωαννακι μπραβο σας για το σκυλακι!!

Για τα γεννεθλια που λες, για τα μικρα φτιαξε πραγματακια που τρωγονται με το χερι μικρα μικρα.Πολυ ωραια ειναι τα κανελονια αλλα δεν καθονται να φανε με μαχαιροπιρουνο τα μικρα.Οι γονεις τους βεβαια θα τα τσακισουν! Καλυτερα κανε κανενα κεφτεδακι κ κοτομπουκιες που τρωγονται ευκολα, πιτσουλα που εγραψες, κανα τοστακι,σφολιατοειδη μια χαρα!

Για τους μεγαλους πολυ ωραια ιδεα ειναι το ρολο.βαλε κ πατατες μεσα να εχεις κ συνοδευτικο κ το ρυζακι που λες.μακαρονοσαλατα που εγραψε κ η Αγγελικη η σουφλε ζυμαρικων,καμια μεγαλη πρασινη σαλατα με διαφορα μεσα κ την ταρτα που εγραψες η μια πιτα κ μια χαρα θα εισαι.

κούκλες καλημέρες!

Νικόλα ξέχασα να σου πω ότι κολλάει λίγο η ζύμη, αλλά μην μασήσεις... βάλε λίγο αλεύρι... επίσης άσε τη ζύμη να ανέβει καλά, ίσως και παραπάνω ώρα από όση σου λέω... εμένα αργούσε να ανέβει και την άφησα 1 1/2 ώρα το πρώτο ζυμάρι και 2 ώρες το δεύτερο.

Και ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σας... μακάρι να έχουμε όλοι μας υγεία να περνάμε όμορφα!

Γεια σας κι από μένα.

Το φαγητό μας σήμερα ήταν σάντουιτς που έφαγα μόνο εγώ. Οι υπόλοιποι της οικογένειες κάθε Τρίτη τρώνε έξω κι έτσι βαρέθηκα να μαγειρέψω για μένα μόνο. Όμως έφτιαξα μ' ένα σμπάρο δυο τρυγώνια. Μου είχε φέρει ο Έβιρος κυδώνια και έφτιαξα στη μία κατσαρόλα γλυκό του κουταλιού και στην άλλη μαρμελάδα.

Εβιρι απ οτι βλεπω εισαι μεσα σε ολα, μου αρεσει η ενεργεια που εχεις.

Σ' ευχαριστώ Ιωάννα μου. Βασικά αισθάνομαι τόσο κουρασμένη το τελευταίο διάστημα...αλλά δεν θα τα παρατήσω. Με κέντρισε αυτό που κάνω και θα το συνεχίσω.

Ο συναδελφος ειχε φερει και λουκανικα που ενω εγω δεν ειμαι φαν με αυτα ξετρελαθηκα, τα ψησαμε στη δουλεια που εχουμε παρει μια ηλεκτρικη ψηστιερα, ειχαμε παρει και κρασακι και μια χαρα τη βγαλαμε. Τα κανουμε κατι τετοια στη δουλεια. Τωρα περιμενω να ανεβει παλι και θα του πω να μου αγορασει

Αααααα πολύ ωραίους σας βρίσκω. Μακάρι να ήταν έτσι όλοι οι συνάδελφοι.

Σημερα θα φαμε ταρτα με κοτοπουλο

Εγκρίνω απόλυτα. Μου αρέσουν κάτι τέτοια φαγητά ενώ ο Έβιρος αυτά τα θεωρεί ότι δεν είναι φαγητά αλλά κολατσιό.

Εβιράκι είσαι πολυπράγμων τελικά! Σε θαυμάζω!

Σ' ευχαριστώ Αγγελική μου.

Έβιρι πολυπράγμων!!! Μπράβο σου για την ενέργεια που διαθέτεις, την όρεξη να καταπιάνεσαι με πολλά πράγματα!

Σ' ευχαριστώ πολύ Στρουμφίτα μου.

ο μπαμπάς τελικά έχει γεροντική άνοια και πάρκινσον:wink:

Θα ξαναπώ την κουβέντα που είχα πει πριν από καιρό στην αρχή του ψαξίματος ότι θα χρειαστεί να ατσαλωθείτε και να οπλιστείτε με υπομονή.

Ευτυχώς τελικά που η διάθεση μου αλλάζει τόσο εύκολα... και σήμερα είχα δύο λόγους, ή μάλλον τρεις, που άλλαξε... α. ο υπέροχος ήλιος, β. βρήκα στο facebook μία παιδική μου φίλη, που είχαμε να μιλήσουμε χρόνια και γ. το μερεντόψωμο που έγινε τελικά καταπληκτικό! Τι λέτε?

Βρε Νίνα μου το μερεντόψωμο που έφτιαξες είναι τέλειο, λαχταριστό και μοσχομυριστό. Μου έρχεται να κόψω κομμάτι από την οθόνη. Μωρέ αν γινόταν αυτό θα σου έλειπε το μισό ταψί σήμερα. Γεια στα χέρια σου και χίλια μπράβο.

Το έχει φτιάξει και η μεγάλη μου Εβιρίνα για να το πάει σε επίσκεψη στη θεία της κι έγινε τέλειο όπως μου το έδειξε σε φωτογραφία. Λέω να το φτιάξω κι εγώ.

Σε ευχαριστώ Αγγελική μου:tongue:... αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι αν σταματήσω να φτιάχνω διάφορα στην κουζίνα μου, τότε είναι που πρέπει να ανησυχώ... με ανεβάζει πολύ η δημιουργία και ας μην είναι πάντα επιτυχημένη... λειτουργεί φαίνεται ψυχοθεραπευτικά:tongue:

Και φυσικά είσαι πολύ δημιουργική και στην κουζίνα και στον κήπο για να σταματήσεις να ασχολείσαι. Κρίμα θα ήταν.

Γεια σας κορίτσια! Δεν μου αρεσει που βρέχει .

Σημερα φαγαμε πατατες τηγανιτές , κολοκυθοκεφτεδες, τυροπιτακια κα ι μου ειχε μείνει και ενα φιλετο κοτόπουλου που το εκανα με κρέμα γάλακτος και τορτελινια συνοδευτικό

Ειδικά το κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος είναι αδυναμία μου.

Το Σάββατο το μεσημέρι φάγαμε καλαμαράκια τηγανιτά με πατατούλες τηγανιτές και σαλάτουλα λάχανο-καρότο. Το βράδυ είχαν έρθει οι δικοί μου γιατί είχε τα γενέθλιά του ο άντρας μου και έψησα στον φούρνο κοντοσουβλάκια ατομικά, έκανα σε ένα πυρεξάκι πατατούλες φούρνου, έψησα και τυροπιτάκια κι έκοψα και σαλάτα λάχανο.

Ααααα να εκατοστήσει και να ζήσει σαν τα ψηλά βουνά χωρίς το χιόνι στην κορυφή. Να τον χαίρεσαι.

Το Σαββατο που φτασαμε μας περιμεναν λουκουμαδες, το μεσημερι εφτιαξε η μαμα μπιφτεκια με πατατες τηγανιτες κ σαλατα κ το βραδυ κοκορα χωριατικο κοκκινιστο με μακαρονια χοντρα. Χτες ειχαμε το μεσημερι κοτοσουπα κ οι δυο μεγαλοι αντρες διαμαρτυρυθηκαν μιας κ ειχαμε κ Πεμπτη -Παρασκευη γιουβαρλακια κ ασκησαν βετο δεν εφαγαν ηθελαν αυγα τηγανιτα.Ετσι εμεινε για σημερα σουπα να φαω εγω κ ο μικρος .Το βραδυ τους εφτιαξα πιτσα φαγανε ευχαριστηθηκαν κ εμεινε κ για σημερα το μεσημερι.

Εφτιαξ και ενα κεικ με γιαουρτι κ λεμονι παλι μιας κ το προηγουμενο εγινε πολυ ωραιο.

Τι να πρωτοπώ όλα είναι τόσο νόστιμα!!!!!!!!!!!!!

Σάββατο φάγαμε όπως είχα γράφει πένες με σάλτσα ντομάτα.

Κυριακή φάγαμε κοτόπουλο με noodles και λαχανικά στο wok και μαγείρεψα για σήμερα Δευτέρα μπάμιες στην κατσαρόλα και brownie για το σχολείο από αύριο.

Τρίτη θα φάμε μακαρόνια με κιμά.

Τετάρτη φασολάδα.

Πέμπτη κρεατόσουπα με μοσχάρι και λαχανικά

Παρασκευή σπανακόρυζο.

Σάββατο καλαμαράκια με ρύζι (το μαγειρεύω όπως το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι).

Πάντως είναι πολύ ωραίο το μενού. Πεθύμησα κι εγώ κρεατόσουπα. Τώρα που το σκέφτομαι έχω μοσχαράκι στην κατάψυξη για βραστό ίσως να φτιάξω την Πέμπτη ή .....

Κι εγώ το χαίρομαι όταν φτιάχνω κάτι και βγαίνει πετυχημένο! Είναι σίγουρα ψυχοθεραπεία! Εγώ έχω πάντα και ανοιχτό το ραδιόφωνο όταν μαγειρεύω οπότε ρίχνω και καμία στροφή στο τσακίρ κέφι!

χαχαχα την καλύτερη δουλειά κάνεις.

Σήμερα πήγα τον γάτο μου στον γιατρό και αφού μια γάτα που ήταν εκεί έγινε μαχαιρόδοντας και έκανε κομμάτια ιδιοκτήτες, γιατρούς, περαστικούς, μια γιαγιά (με μπαντάνα, δερμάτινο και αρβύλες!!! σόρυ αλλά αυτό έπρεπε να το αναφέρω) που πέρναγε απ έξω κτλ φοβήθηκα μπας και είχαμε τα ίδια αλλά ο καλός μου ο γατούλης έκατσε ήρεμος τον εξέτασε κάναμε και το εμβόλιο και φύγαμε με όλα μας τα μέλη :-D Κοιτάξτε το το καλό μου το γατίιιιιιι

Ναι αλλά η φωτογραφία έχει ιατρικό απόρρητο και προσωπικά δεδομένα. Έχεις πάρει άδεια από τη γάτα;

Εμεις δεν ειματσε καλα , ο μεγαλος μου ο γιος χτες απο το απογευμα μεχρι το βραδυ εκανε 4-5 φορες εμετο. Ειχε κανει τα ιδια κ ο μικρος το Σαββατο οποτε μαλλον καποια ιωση. Ο μικρος απο το Σαββατο κ μετα ειναι μια χαρα κ ο μεγαλος σημερα ξυπνησε ευδιαθετος αλλα δεν εχει ορεξη να φαει. Ελπιζω να σταματησει εδω...

Αμάααααν. Περαστικά τους τα καημένα είναι και τα δύο άρρωστα.!!!!!!

Εμεις σημερα τρωμε μοσχαρι βραστο σουπα

Αφού το βλέπω συνέχεια μπροστά μου θα το φτιάξω κι εγώ.

θα τον κεράσω, μιας και έχω γενέθλια... και αυτός θα με βγάλει έξω για φαγητό:-D

Νινάκι μας έχεις γενέθλια!!!!:-D:grin: Να τα εκατοστήσεις και να είσαι πάντα το ίδιο γλυκιά και καλοσυνάτη. Εύχομαι επίσης, φέτος τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα.

Μπράβο για το κουράγιο σου σε συγχαίρω. Έτσι πρέπει να προσέχεις μετά από τέτοιο κόπο που έκανες.

Περαστικά σας.

Μπράβο σας Ιωάννα, φαντάζομαι χαρά οι ιδιοκτήτες του.

Μικρά τοστάκια μίνι, πατατοκροκέτες, ζυμαρικά σουφλέ, σνιτσελάκια χοιρινού ή κοτόπουλου, μικρά σουβλάκια, τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, ...........πάει μπλόκαρα γιατί δεν βλέπω μπροστά μου από την κούραση. Ιωάννα μου αύριο θα ξελαμπικάρω και θα επανέλθω.

Ειχε και μποφορ το Σαββατο στο ταξιδι κι η κορη τα επαιξε.

Φοβήθηκε η καημένη!!!!

Η μικρη μου ειναι 7 χρονών και ο γιος μου 3,5 χρονων. Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου.
Τσα να ΄μαι πάλι.. μπήκα να σας πω ότι έκανα πείραμα με το μερεντόψωμο και έβαλα 2 στρώσεις μερέντα και 1 γλυκό πορτοκάλι...επίσης μου άρεσε πολύ η ιδέα της Τζένης και κράτησα λίγο ζυμάρι και το έκανα με μήλο, κανέλα και σταφίδες ρολό και το έκοψα φέτες... θα σας πω αύριο πώς έγιναν:eek:

Νίνα μου σε θαυμάζω!!!!!!!!!! Αξίζεις πολλά και για τη φαντασία σου και για την επιδεξιότητά σου. Χίλια μπράβο.

ένα χρήσιμο site για να πάρεις ιδέες: http://syntagesgiapaidia.blogspot.gr/p/blog-page.html#.VMeaymisXCt

Πολύ ωραίο μπλογκ Νίνα έχει θαυμάσια πράγματα για πάρτι, ευχαριστούμε που μας το έδωσες.

bonsoir γλύκες

Η ώρα είναι σχεδόν 3 και μόλις τελείωσα με την δουλειά! Το σπίτι είναι ήσυχο και δεν έχω τελειώσει το τσάι μου ακόμα οπότε αποφάσισα να μπω να σας διαβάσω αναλυτικά γιατί ποτέ δεν προλαβαίνω και νιώθω τύψεις!

λοιπόν λοιπόν θα ξεκινήσω με την μαγειροστρατηγό μου την EVIRI

EVIRI μου μην τα παρατάς! Εμείς δεν τα παρατάμε! Είσαι τόσο δημιουργική που πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να είσαι τόσο δραστήρια!!!!Τόσο ενέργεια!! Είναι φορές πχ με το blog σου που χάνομαι και μετά όταν μπαίνω στους θησαυρούς βλέπω ότι το πηγαίνεις πάντα ένα βήμα παραπέρα!

ΑΓΓΕΛΙΚΗ να τα εκατοστήσει ο άντρας σου και να τον καμαρώνεις πάντα γερό και δυνατό και να σας καμαρώνει και αυτός!!!

SMURFITA τώρα είδα ότι πέρασες ένα σωρό περιπέτειες!!Ελπίζω να είσαι οκ τώρα.

ΤΖΕΝΑΚΙ περαστικά σας! Πως είναι το παιδί σήμερα; ελπίζω ακμαίος και έτοιμος για σκανταλιές :D

χαχαχα ΦΩΤΕΙΝΗ μου! Έτσι είπε η για τα μπιφτέκια σου!! Μικρή είναι δεν ξέρει! Είμαι σίγουρος ότι ήσαν υπέροχα :D Από τα δικά μου που μοιάζουν με μεταλλαγμένα ζόμπι μετά από πυροβολισμό σίγουρα είναι καλύτερα!

Το μερεντόψωμο ΝΙΝΑ το έκανα αλλά μου βάλε χέρι η σύζυγος μου να μην δοκιμάσω γιατί είναι αργά και έχω γίνει πολύ βαρύς πλέον οπότε κάνω υπομονή για το πρωί για να δοκιμάσω και να στείλω και φωτό. Τι να κάμω ο κακομοίρης...πάω με τους κανόνες!

Αυτά προς το παρόν έχω και άλλα που θέλω να γράψω για τα υπόλοιπα κορίτσια αλλά ειλικρινά είμαι ένα βήμα πριν κόψω το μερεντόψωμο και αθετήσω την υπόσχεση μου οπότε πρέπει να κλείσω. Διάολε...γιατί τα γλυκά να είναι τόσο....γλυκά; χμ....ρητορική ερώτηση....

Καλημερα σας!

Εβιρι μπλοκαρες? εζησα να το δω κι αυτο! εννοειται πως θα σε συγχωρεσω!

Νινα μου πολυ ωραιο το blog, θα κατσω να το χαζεψω κατα τη διαρκεια της μερας, ευτυχως θα εχω κατι να κανω γιατι 8 ωρες χωρις να κανεις τιποτα δεν περνανε

Νικο ασε το μερντοψωμο για τα παιδια καλυτερα και πηγαινε να ξεκουραστεις

Φωτεινη πως πας με τη μεση? απο οτι καταλαβαινω εχεις συνελθει τελειως ε?

Τζενη το παιδι πως ειναι? Τελικα φετος ολοι εχουμε περασει απο μερικες εξαγωγες ε? αχ και ακομα εχουμε δρομο μπροστα μας

Νινα βλεπω να σου ερχομαι, οντως ειμαστε και κοντα οποτε βαλε καφε κι ερχομαι. Ο αντρας σου συνηλθε? τελειωσατε με το συνθετο?

Αγγελικη κι εγω οταν ειμαι σπιτι βαζω μουσικουλα και το απολαμβανω και η καλυτερη στιγμη της μερας ειναι το πρωι που οδηγω, θελω να εχω δυνατη τη μουσικη, ειναι οι μονες προσωπικες μου ωρες

Την καλημερα μου και στις υπολοιπες της παρεας μας

Σημερα θα φαμε μακαρονια με κιμα αλλα απο το πρωι που σηκωθηκα ποναει πολυ το στομαχι μου

Εχτες ειχα ενα δυσκολο απογευμα. Πηγαμε οικογενειακως για κουρεμα, ο μικρος δεν καθοταν με τιποτα, ουρλιαζε, εκλαιγε χαλια μαυρα και τωρα βεβαια ειναι στραβα τα μαλλια του. Του ειπα οτι για τιμωρια δεν θα κατσω διπλα του να κοιμηθει και αρχισε ενα κλαμα μια υστερια απο τις 10 το βραδυ μεχρι τις 11.30. Σηκωνοτανε απο το κρεβατι να ερθει σε μενα, τον μαλωνε ο μπαμπας του κι εκλαιγε πιο πολυ, δεν ακουγε τιποτα. Εξαντληθηκα κι εννοειται οτι ειμαι ψυχραμαινει με τον αντρα μου

Καλημέρα στην μαγειροπάρεα!

Σήμερα τρώμε φακές.

Ήλιο με δόντια έχει σήμερα αλλά το προτιμώ από την βροχή.

Χτες πήγα και παρήγγειλα σκελετό για τα γυαλιά μου γιατί αυτός που είχα έσπασε πάνω στο παιχνίδι με τον μικρό μου. Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να ανανεώσω τα γυαλιά μου γιατί τα είχα βαρεθεί!

Νινάκι μου πως περάσατε χτες? Που σε πήγε ο αντρούλης σου?

Εβιράκι μου σου το έχω ξαναπεί ότι σε θαυμάζω με τόσα πράγματα που καταπιάνεσαι! Είναι λογικό κάποιες στιγμές να κουράζεσαι αλλά είμαι σίγουρη ότι θα βρεις τρόπο να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να επανέλθεις δριμύτερη!

Νίκο την γλύτωσε το μερεντόψωμο χτες ή το τίμησες?

Ιωάννα όταν πεισμώνουν τα μικρά θέλει να έχεις ατσάλινα νεύρα! Χτες ο μικρός έφερε στο σαλόνι όλα του τα παιχνίδια και όταν ήρθε η ώρα για ύπνο και του είπα να επιστρέψει στο δωμάτιο του έκανε την πάπια. Του έδωσα ένα πεντάλεπτο να τα μαζέψει λέγοντάς του πως αν δεν το έκανε θα μάζευα τα παιχνίδια και θα τα έπαιρνα μαζί μου στην δουλειά για να δώσω σε ένα άλλο παιδάκι. Αρνήθηκε πεισματικά και πάλι οπότε κι εγώ πήρα μία μεγάλη σακούλα κι άρχισα να τα βάζω μέσα. Εκεί κλονίστηκε κι άρχισε να κλαψουρίζει αλλά και πάλι δεν τα μάζευε παρά τις προτροπές του πατέρα του. Όταν τα μάζεψα όλα τα έβγαλα έξω από την πόρτα, για να τα παρω υποτίθεται σήμερα μαζί μου. Εκεί έβαλε περισσότερο τα κλάματα και πήγε και χώθηκε στην αγκαλιά του άντρα μου λέγοντας " δεν θέλω....".

Τελικά μετά από κανένα πεντάλεπτο του είπε ο άντρας μου και άνοιξε την πόρτα και έφερε μέσα την σακούλα με τα παιχνίδια. Τα πήγε λίγα λίγα στο δωμάτιό του και εμένα μου έφερε την άδεια σακούλα να την βάλω στην θέση της.

Αυτά τα νέα μας για την ώρα! Πολλά φιλιά και στα υπόλοιπα κορίτσια της παρεούλας μας!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...