Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Όντως; Εγώ ξεκίνησα τα τύπου cross, functional, strength. Σε τι επηρεάζει η γυμναστική; Ζορίζομαι αλλά δεν ζαλίζομαι όταν τελειώνω. 

Εγώ βάρη κάνω μόνο, δεν με έχει επηρεάσει κάπου. Μπορώ να σου πω πως είχε φτιάξει ο κύκλος μου 28 ημερών όλοι με ωορρηξίες, επίσης ρυθμίζει θυροειδη, αιματωνεται η μητρα σωστά. Κ σε γιατρό που ρώτησα αν πρέπει να αλλάξω στυλ μου είπε ούτε καν.

2 ώρες πρίν, linaa είπε:

Ναι Κ γενικά κάτι γίνετε με τις γυναικείες ορμόνες παράγονται διαφορά με την έντονη άσκηση Κ επιρεαζουν τον γυναικείο κύκλο . 

Γυμναστική με βάρη κ κυκλική,  έμεινα έγκυος φυσιολογικά 3 φορές και είχε φτιάξει ο κύκλος μου.

1 ώρα πρίν, Winnie7 είπε:

Αν έχετε διαβάσει την ιστορία της Εριεττας Λατση, είχε σταματήσει για 4 χρόνια η περίοδος της (έπαθε υπόθαλαμικη αμηνορροια) , εξαιτίας διατροφής (έλεγε ότι έτρωγε πολύ υγιεινά όχι εξαντλητική δίαιτα ) και έντονης γυμναστικής. Ο οργανισμός όταν κάνεις έντονη γυμναστική ( ακραία πράγματα ), στρεσαρετε και η περίοδος μπορεί να σταματήσει. Σαν να λέει ότι σε αυτή τη φάση, το σώμα δεν δύναται να κυοφορήσει. Ισως έχετε ακούσει πολλές γυναίκες μετά από μεγάλη απώλεια κιλών να σταματάει αρκετό διάστημα η περίοδος τους. 

Αυτό συμβαίνει με την απώλεια λίπους,  λογικά η συγκεκριμένη κυρια έκανε δίαιτα για να στεγνώσει με αποτελεσμα να πέσει το λίπος της σε μικρό ποσοστό με αποτελεσμα να σταματήσει η περίοδος. Για κάποιους το υγιεινό σημαινει σαλατα και φρουτα....

Γυμνάζομαι χρόνια κ ξέρω αρκετά πράγματα, μέχρι κ κροσφιτ έχω κάνει κ περίοδο είχα πάντα.

2 ώρες πρίν, Xristina96 είπε:

Τέλεια. Δεν το ήξερα και έχω πληρώσει 3 μήνες. Αδειαθετησα μια φορά και τώρα είμαι 15η μέρα του κύκλου και δεν βλέπω τίποτα. Αυτό που είπες για τα οιστρογόνα. Απόλυτη ξηρασία πάλι, σαν να μην έχω κύκλο πάλι. Μήπως ευθύνεται η γυμναστική; Μια φορά έχω αδιαθετήσει μόνο. 

Αν είσαι αρχάρια απλά θέλει σιγά σιγά, δηλ αν χρησιμοποιείς αλτήρες σε ασκησεις δε θα πάρεις κατευθείαν τα 10κιλα, ξεκινάς από χαμηλα, 2κιλα για παραδειγμα κ κάθε 3 βδομάδες ανεβαίνεις σε κιλά ώστε ο οργανισμός να προσαρμόζεται. Επίσης μην πιεζεσαι να βγάλεις τις επαναλήψεις, από τις 10 κάνε τις 7 8, σιγά σιγά το σώμα θα φτάσει παραπάνω να βγάζεις.

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

πηγαμε στο μαυρο προβατο, σημαντικα θεματα δεν υπαρχουν, η κλεισουρα λογω παιδιου και καταστασεων μςα εφτασε σε σημείο να εχουμε απομακρυνθεί, ειναι και οι βαρδιες του που δεν βλεπομαστε οπότε ηρθε κι εδεσε. Είχαμε πανω απο 3 χρόνια να βγουμε αν εξαιρέσεις τις κουνιες το καλοκαίρι

Το μαύρο πρόβατο δεν το ξέρω... καλό είναι? τι φαί έχει? για πες μήπως το επισκεφτούμε καμία φορά.... χαίρομαι που είσαστε καλά, αλλά πρέπει να βρίσκετε περισσότερο χρόνο για εσάς... το χρειάζεται το ζευγάρι, χωρίς παιδιά μαζί, να κάνει πράγματα... όσο μπορείς, επιδίωξε το... συμβουλή από καρδιάς!:D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Το μαύρο πρόβατο δεν το ξέρω... καλό είναι? τι φαί έχει? για πες μήπως το επισκεφτούμε καμία φορά.... χαίρομαι που είσαστε καλά, αλλά πρέπει να βρίσκετε περισσότερο χρόνο για εσάς... το χρειάζεται το ζευγάρι, χωρίς παιδιά μαζί, να κάνει πράγματα... όσο μπορείς, επιδίωξε το... συμβουλή από καρδιάς!:D

Ειναι στα μελισσια απεναντι απο το νοσοκομείο παπαδημητριου. Πιστευα οτι θα ηταν καλυτερο, δεν ηταν ασχημο αλλα επειδη μου το ειχαν παρουσιασει για τελειο θα πω οτι ηταν μέτριο προς το καλο, δεν ξετρελάθηκα.

Το ξερω βρε νινα μου κι εγω, επειδη τα προβληματα της καθημερινοτητας τα περιμενα και δεν με έριχναν τοσο τελικα τον αντρα μου τον εριξαν κι εγω δεν το καταλαβα.

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα από μία ηλιόλουστη Αθήνα!

Καλέ που είναι οι κακοκαιρίες που μας λέγανε?

Σήμερα τρώμε ρολό κοτόπουλο στον φούρνο. Το συνοδευτικό θα το αποφασίσει ο λαός!

Το Σάββατο το μεσημέρι φάγαμε καλαμαράκια τηγανιτά με πατατούλες τηγανιτές και σαλάτουλα λάχανο-καρότο. Το βράδυ είχαν έρθει οι δικοί μου γιατί είχε τα γενέθλιά του ο άντρας μου και έψησα στον φούρνο κοντοσουβλάκια ατομικά, έκανα σε ένα πυρεξάκι πατατούλες φούρνου, έψησα και τυροπιτάκια κι έκοψα και σαλάτα λάχανο. Την Κυριακή το μεσημέρι φάγαμε στην πεθερά μου.

Σας φιλώ όλους και όλες! Πάω να δουλέψω και τα λέμε σε λίγο....

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

καλημερα κ καλη εβδομαδα να εχουμε!!

Νινακι μου τι χρυσοχερα εισαι εσυ! Μπραβο σου!! φαινεται φανταστικο!! Ελεγα κ εγω να το κανω, βλεπω που το κανουν ολα τα κοριτσια στις συνταγες αλλα αρχισα λιγο διατροφη κ αν το κανω θα ειναι καταστροφη! κ το μοσχαρακι σου ομως με τις πατατες τηγανιτες ειναι απο τα αγαπημενα μου φαγητα!

Ιωαννακι μου μπραβο που βγηκατε τα δυο σας !! Ωραια φαγητα εκανες!!

Αγγελικη μου να τον χαιρεσαι τον αντρουλη σου! τελια ολα οσα εφτιαξες! Αυτα τα κοντοσουβλια σου αχ αχ αχ!!

Αφροδιτακι ειχαμε παει κ εμεις πιο παλι μια εκδρομη στις Πρεσπες κ ειχαμε παρει φευγοντας φασολια,ειναι τα ωραιοτερα κ πιο βραστερα φασολια που εχω φαει.Τωρα εχει βρει ο αντρας μου στην λαικη μι ακυρια που φερνει Πρεσπων κ οντως ειναι πολυ βραστερα δεν χρειαζεσαι καν χυτρα.

Εμεις τελικα φυγαμε Σαββατο πρωι για χωριο και γυρισαμε χτες νωρις πριν το μεσημερι, ωραια περασαμε αλλα λιγο .

Το Σαββατο που φτασαμε μας περιμεναν λουκουμαδες, το μεσημερι εφτιαξε η μαμα μπιφτεκια με πατατες τηγανιτες κ σαλατα κ το βραδυ κοκορα χωριατικο κοκκινιστο με μακαρονια χοντρα. Χτες ειχαμε το μεσημερι κοτοσουπα κ οι δυο μεγαλοι αντρες διαμαρτυρυθηκαν μιας κ ειχαμε κ Πεμπτη -Παρασκευη γιουβαρλακια κ ασκησαν βετο δεν εφαγαν ηθελαν αυγα τηγανιτα.Ετσι εμεινε για σημερα σουπα να φαω εγω κ ο μικρος .Το βραδυ τους εφτιαξα πιτσα φαγανε ευχαριστηθηκαν κ εμεινε κ για σημερα το μεσημερι.

Εφτιαξ και ενα κεικ με γιαουρτι κ λεμονι παλι μιας κ το προηγουμενο εγινε πολυ ωραιο.

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα από μία ηλιόλουστη Αθήνα!

Καλέ που είναι οι κακοκαιρίες που μας λέγανε?

Καλημερα και καλη βδομαδα. Ελα ντε κι εγω περιμενα καταιγιδες

Σήμερα τρώμε ρολό κοτόπουλο στον φούρνο. Το συνοδευτικό θα το αποφασίσει ο λαός!

Πολυ ωραιο φαγακι

Το Σάββατο το μεσημέρι φάγαμε καλαμαράκια τηγανιτά με πατατούλες τηγανιτές και σαλάτουλα λάχανο-καρότο. Το βράδυ είχαν έρθει οι δικοί μου γιατί είχε τα γενέθλιά του ο άντρας μου και έψησα στον φούρνο κοντοσουβλάκια ατομικά, έκανα σε ένα πυρεξάκι πατατούλες φούρνου, έψησα και τυροπιτάκια κι έκοψα και σαλάτα λάχανο. Την Κυριακή το μεσημέρι φάγαμε στην πεθερά μου.

να τον χαιρεσαι, πολυχρονος να ειναι! Ολα τα φαγακια καταπληκτικα!

Σας φιλώ όλους και όλες! Πάω να δουλέψω και τα λέμε σε λίγο....

Καλημερα Τζενακι!

Νινακι μου τι χρυσοχερα εισαι εσυ! Μπραβο σου!! φαινεται φανταστικο!! Ελεγα κ εγω να το κανω, βλεπω που το κανουν ολα τα κοριτσια στις συνταγες αλλα αρχισα λιγο διατροφη κ αν το κανω θα ειναι καταστροφη! κ το μοσχαρακι σου ομως με τις πατατες τηγανιτες ειναι απο τα αγαπημενα μου φαγητα!

Ειδες πως σου κατστρεφουν τη διαιτα εδω μεσα χαχα

Αγγελικη μου να τον χαιρεσαι τον αντρουλη σου! τελια ολα οσα εφτιαξες! Αυτα τα κοντοσουβλια σου αχ αχ αχ!!

Αφροδιτακι ειχαμε παει κ εμεις πιο παλι μια εκδρομη στις Πρεσπες κ ειχαμε παρει φευγοντας φασολια,ειναι τα ωραιοτερα κ πιο βραστερα φασολια που εχω φαει.Τωρα εχει βρει ο αντρας μου στην λαικη μι ακυρια που φερνει Πρεσπων κ οντως ειναι πολυ βραστερα δεν χρειαζεσαι καν χυτρα.

Εμεις τελικα φυγαμε Σαββατο πρωι για χωριο και γυρισαμε χτες νωρις πριν το μεσημερι, ωραια περασαμε αλλα λιγο .

Το Σαββατο που φτασαμε μας περιμεναν λουκουμαδες, το μεσημερι εφτιαξε η μαμα μπιφτεκια με πατατες τηγανιτες κ σαλατα κ το βραδυ κοκορα χωριατικο κοκκινιστο με μακαρονια χοντρα. Χτες ειχαμε το μεσημερι κοτοσουπα κ οι δυο μεγαλοι αντρες διαμαρτυρυθηκαν μιας κ ειχαμε κ Πεμπτη -Παρασκευη γιουβαρλακια κ ασκησαν βετο δεν εφαγαν ηθελαν αυγα τηγανιτα.Ετσι εμεινε για σημερα σουπα να φαω εγω κ ο μικρος .Το βραδυ τους εφτιαξα πιτσα φαγανε ευχαριστηθηκαν κ εμεινε κ για σημερα το μεσημερι.

Λιγο και καλο ομως, ξελαμπικαρεις!

Εφτιαξ και ενα κεικ με γιαουρτι κ λεμονι παλι μιας κ το προηγουμενο εγινε πολυ ωραιο.

Για ακομα μια φορα κανατε πολυ ωραια φαγητα. Μου ανοιξες την ορεξη παλι πρωινιατικα!

Διαφημίσεις

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Το Σάββατο ετοίμασα το πρόγραμμα φαγητού για την εβδομάδα, μακάρι να καταφέρω να το τηρήσω.

Σάββατο φάγαμε όπως είχα γράφει πένες με σάλτσα ντομάτα.

Κυριακή φάγαμε κοτόπουλο με noodles και λαχανικά στο wok και μαγείρεψα για σήμερα Δευτέρα μπάμιες στην κατσαρόλα και brownie για το σχολείο από αύριο.

Τρίτη θα φάμε μακαρόνια με κιμά.

Τετάρτη φασολάδα.

Πέμπτη κρεατόσουπα με μοσχάρι και λαχανικά

Παρασκευή σπανακόρυζο.

Σάββατο καλαμαράκια με ρύζι (το μαγειρεύω όπως το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι).

Σε ευχαριστώ Αγγελική μου:tongue:... αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι αν σταματήσω να φτιάχνω διάφορα στην κουζίνα μου, τότε είναι που πρέπει να ανησυχώ... με ανεβάζει πολύ η δημιουργία και ας μην είναι πάντα επιτυχημένη... λειτουργεί φαίνεται ψυχοθεραπευτικά:tongue:

Κι εγώ το χαίρομαι όταν φτιάχνω κάτι και βγαίνει πετυχημένο! Είναι σίγουρα ψυχοθεραπεία! Εγώ έχω πάντα και ανοιχτό το ραδιόφωνο όταν μαγειρεύω οπότε ρίχνω και καμία στροφή στο τσακίρ κέφι!

πριν λιγο γυρισαμε απο ενα εστιατόριο που πηγα με τον σύζυγο, καλα περασαμε ωρα για υπνο. Επιασε και βροχη οτι πρέπει να την ακους και να χουζουρευεις

Και όχι μόνο να χουζουρεύεις......:wink:

πηγαμε στο μαυρο προβατο, σημαντικα θεματα δεν υπαρχουν, η κλεισουρα λογω παιδιου και καταστασεων μςα εφτασε σε σημείο να εχουμε απομακρυνθεί, ειναι και οι βαρδιες του που δεν βλεπομαστε οπότε ηρθε κι εδεσε. Είχαμε πανω απο 3 χρόνια να βγουμε αν εξαιρέσεις τις κουνιες το καλοκαίρι

Σε καταλαβαίνω! Η καθημερινότητα με τα προβλήματά της σε ρίχνει και δεν το καταλαβαίνεις.

Το ξερω βρε νινα μου κι εγω, επειδη τα προβληματα της καθημερινοτητας τα περιμενα και δεν με έριχναν τοσο τελικα τον αντρα μου τον εριξαν κι εγω δεν το καταλαβα.

Κι εγώ έτσι είμαι! Δεν πτοούμαι αλλά ο άντρας μου επηρεάζεται από τα διάφορα που προκύπτουν κι αγχώνεται!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Επίσης Τζενάκι!

Ευχαριστώ κορίτσι!

Αλλάξατε για λίγο παραστάσεις!

Σάββατο φάγαμε όπως είχα γράφει πένες με σάλτσα ντομάτα.

Κυριακή φάγαμε κοτόπουλο με noodles και λαχανικά στο wok και μαγείρεψα για σήμερα Δευτέρα μπάμιες στην κατσαρόλα και brownie για το σχολείο από αύριο.

Τρίτη θα φάμε μακαρόνια με κιμά.

Τετάρτη φασολάδα.

Πέμπτη κρεατόσουπα με μοσχάρι και λαχανικά

Παρασκευή σπανακόρυζο.

Σάββατο καλαμαράκια με ρύζι (το μαγειρεύω όπως το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι).

Ωραίο το μενού σου Αφροδίτη!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Καλησπέρες!

Αγγελική και Ιωάννα δεν έχετε παράπονο φαντάζομαι... ξεκίνησε η βροχή! και αστραπές πολλές:D ίσα που πρόλαβα να μπω μέσα!

Αγγελική ρίχνεις και τις στροφές σου έ? αυτό και αν είναι ψυχοθεραπεία:D... εγώ έχω μόνιμα ανοιχτό το ραδιόφωνο, ότι και αν κάνω! Να χαίρεσαι τον αντρούλη σου!! πολύχρονος! υδροχόος, ε?

Νινακι μου τι χρυσοχερα εισαι εσυ! Μπραβο σου!! φαινεται φανταστικο!! :tongue::tongue:Ελεγα κ εγω να το κανω, βλεπω που το κανουν ολα τα κοριτσια στις συνταγες αλλα αρχισα λιγο διατροφη κ αν το κανω θα ειναι καταστροφη! σίγουρα θα είναι καταστροφή! αλλά γίνεται και αλμυρό, οπότε ίσως είναι καλή ιδέα για τους υπόλοιπους της οικογένειας... ίσως και για το σχολείο! κ το μοσχαρακι σου ομως με τις πατατες τηγανιτες ειναι απο τα αγαπημενα μου φαγητα!

Το Σαββατο που φτασαμε μας περιμεναν λουκουμαδες, το μεσημερι εφτιαξε η μαμα μπιφτεκια με πατατες τηγανιτες κ σαλατα κ το βραδυ κοκορα χωριατικο κοκκινιστο με μακαρονια χοντρα. τι ωραία! γλίτωσες ένα μαγείρεμα, ειδικά μετά από το ταξίδι! Χτες ειχαμε το μεσημερι κοτοσουπα κ οι δυο μεγαλοι αντρες διαμαρτυρυθηκαν μιας κ ειχαμε κ Πεμπτη -Παρασκευη γιουβαρλακια κ ασκησαν βετο δεν εφαγαν ηθελαν αυγα τηγανιτα.Ετσι εμεινε για σημερα σουπα να φαω εγω κ ο μικρος .Το βραδυ τους εφτιαξα πιτσα φαγανε ευχαριστηθηκαν κ εμεινε κ για σημερα το μεσημερι.

Εφτιαξ και ενα κεικ με γιαουρτι κ λεμονι παλι μιας κ το προηγουμενο εγινε πολυ ωραιο. είμαι σίγουρη!:tongue:

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ μιά χαρά το βρίσκω το μενού σου... και πάλι πήρα ιδέες για δικά μου φαγητά!

Σήμερα μπήκε φασολάδα στην χύτρα και έχω και λουκουμάδες από την μαμά, πασπαλισμένοι με μαρμελάδα.

Φιλιά!

Καλησπέρα κοριτσάρες!

Χάθηκα αλλά τρέχω! Μου λείπετε όμως και βρήκα χρόνο να συναντήσω διαδικτυακά τις φιλενάδες μου.

Λοιπόν πρώτα από όλα να καλωσορίσω την VGI. Καλώς ήρθες στην πιο όμορφη παρέα του κόσμου!

Και μετά να ζητήσω συγνώμη στο ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ μας δημόσια γιατί στα μηνύματα μου δεν την ανέφερα μαζί με τα άλλα κορίτσια στις καλημέρες και καλησπέρες μου! Βλέπεις ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ μου είσαι νέα στο φορουμ και ήρθες σε μια περίοδο που έλειπα και παρόλο που σε διάβαζα μετά ξεχνούσα να σε αναφέρω γιατί δεν είχα συνηθίσει :(.

Νιναααααααααααα το θέλω το μερεντόψωμοοο. Γράψε την συνταγή πουλάκι μου για τον λιχούδη τον φίλο σας!!!

Σήμερα πήγα τον γάτο μου στον γιατρό και αφού μια γάτα που ήταν εκεί έγινε μαχαιρόδοντας και έκανε κομμάτια ιδιοκτήτες, γιατρούς, περαστικούς, μια γιαγιά (με μπαντάνα, δερμάτινο και αρβύλες!!! σόρυ αλλά αυτό έπρεπε να το αναφέρω) που πέρναγε απ έξω κτλ φοβήθηκα μπας και είχαμε τα ίδια αλλά ο καλός μου ο γατούλης έκατσε ήρεμος τον εξέτασε κάναμε και το εμβόλιο και φύγαμε με όλα μας τα μέλη :-D Κοιτάξτε το το καλό μου το γατίιιιιιι

Πάω να σας διαβάσω

DSC_3725_zps93f6f33f.jpg

Διαφημίσεις

καλημερα βροχερη βροχερη

Εμεις δεν ειματσε καλα , ο μεγαλος μου ο γιος χτες απο το απογευμα μεχρι το βραδυ εκανε 4-5 φορες εμετο. Ειχε κανει τα ιδια κ ο μικρος το Σαββατο οποτε μαλλον καποια ιωση. Ο μικρος απο το Σαββατο κ μετα ειναι μια χαρα κ ο μεγαλος σημερα ξυπνησε ευδιαθετος αλλα δεν εχει ορεξη να φαει. Ελπιζω να σταματησει εδω...

Νικο πολυ γελασα με την γιαγια με το δερματινο κ την μπαντανα !!! Μπραβο στο γατακι σου που εκατσε ησυχο!!

Αφροδιτακι το μενου σου τελειο!! Εμας η ιωσουλα των παιδιων αλλαξε το μενου της εβδομαδας το οποιο θα ειναι νοσοκομειακο!

Νινακι το εχω δει κ αλμυρο ασε, κολασμενο φαινεται οπως κ να το φτιαξεις!! Απο οτι διαβασα τα υλικα η ζυμη ειναι ιδια με αυτη των cinnabons τα οποια οποτε φτιαχνω τσακιζω αρα ξερω περι τινους προκειται κ ουτε καν το σκεφτομαι να το φτιαξω!! μονη μου θα το φαω ολο! Ωραια κ η φασολαδιτσα σου κ οι λουκουμαδες μμμ!!

καλημερα σε ολα τα κοριτισια!!

Εμεις σημερα τρωμε μοσχαρι βραστο σουπα

Καλημέρες!

Συννεφιές από εδώ ακόμα Τζένη... περαστικά στα παιδάκια σου! μακάρι να σταμάτησε ο μεγάλος τα ... αδειάσματα;) εξουθενώνουν πολύ! Τα cinnabons δεν τα ξέρω, για να σου πω, αλλά αφού την ξέρεις την συνταγή, ξέρεις τι εννοώ... σήμερα θα ξανακάνω, γιατί άρεσε πολύ στον καλό μου και σκέφτομαι να βάλω μία στρώση με μαρμελάδα... θα τον κεράσω, μιας και έχω γενέθλια... και αυτός θα με βγάλει έξω για φαγητό:D

Νίκο χαίρομαι που σε βλέπω καλά και με τον γατούλη σου! Πολύ ήσυχος δείχνει:P Λοιπόν η συνταγή έχει ως εξής:

Για τη ζύμη:

500γρ. αλεύρι(3 κούπες), 60γρ. ζάχαρη (3 κουταλιές σούπας), 1 Φακελάκι μαγιά, 1 Πρέζα αλάτι, 180γρ. γάλα χλιαρό (3/4 κούπας), 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (4 κουταλιές σούπας), 2 Αυγά, Ξύσμα πορτοκαλιού ή μια βανίλια.

Για τη γέμιση του Μερεντόψωμου: 1 Βαζάκι μερέντα ή Nutella

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύεις.

Στο σκεύος που ζέστανες το γάλα βάζεις, το βούτυρο να μαλακώσει και τα αυγά και ανακατεύεις.

Τώρα ρίχνεις το μείγμα του γάλακτος στο μείγμα του αλευριού και ζυμώνεις 4-5 λεπτά. Αυτό ήταν η ζύμη είναι έτοιμη! Την αφήνεις να φουσκώσει 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη με πετσέτα. Όταν είναι έτοιμη αναποδογυρίζεις σε αλευρωμένη επιφάνεια και χωρίζεις σε 4 ίσα μέρη. Σε μια λαδόκολλα παίρνεις το πρώτο κομμάτι της ζύμης και ανοίγεις σε κύκλο περίπου 25 εκατοστά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πιατέλα για να σε βοηθήσει με το σχήμα και να κόψεις ότι περισσεύει! Αλείφεις την επιφάνεια με μερέντα, αφήνεις 1 εκατοστό κενό και συνεχίζεις με την υπόλοιπη ζύμη. Στο τελευταίο δε βάζεις μερέντα. Δηλαδή 4 στρώσεις ζύμη και 3 στρώσεις μερέντα. Και τώρα αρχίζει το παιχνίδι!

Πάρε ένα ποτήρι και βάλτο στο κέντρο της ζύμης σου. Με ένα μαχαίρι κόψε τη ζύμη στα τέσσερα, μετά στα οχτώ και τέλος στα δεκαέξι.Τώρα πάρε τις λωρίδες της ζύμης ανά δύο και στρίψε τις δύο φορές προς την εξωτερική πλευρά ώστε να δημιουργήσεις τις ακτίνες του αστεριού. Τσίμπησε και ένωσε τις άκρες. Συνέχισε ώστε να έχεις οκτώ ακτίνες. γάλε το ποτήρι και άφησέ το σε ζεστό μέρος να ξαναφουσκώσει περίπου 30 λεπτά. Άλειψε την επιφάνεια με λίγο γάλα ή αυγό και ψήσε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Ψάχνω να βρω και φωτογραφία από ΄την διαδικασία να την βάλω.

Από φαί όπως είπα δεν μαγειρεύω σήμερα... νομίζω το δικαιούμαι:)... προς το παρόν, φυσάω σαν τρελή την μύτη που δε λέει να σταματήσει να τρέχει από χτες και πάω αγκαλιά με τα χαρτομάντηλα να συνεχίσω τις δουλειές μου.

Φιλιά σε όλους και καλή συνέχεια.

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Βροχερή η μέρα σήμερα και θα ήθελα να ήμουν στην εξοχή, δίπλα σε τζάκι ή σομπίτσα και να πίνω καφεδάκι χαζεύοντας έξω απο το παράθυρο. Και μετά ξύπνησα......

Νινάκι μου να τα εκατοστήσεις!!!! Υδροχοάκι κι εσύ ε? Και φυσικά δικαούσαι να μην μαγειρέψεις σήμερα!

Τζενάκι, αν ο γιόκας σου περνάει την ίωση που περάσαμε εμείς τότε σήμερα θα σταματήσει τους εμετούς αλλά δεν θα θέλει να φάει. Μην τον πιέσεις από το βράδυ θα έρθει στα ίσια του!

Νίκο τύπος και υπογραμμός ο γατούλης σου! Εύγε!

Σήμερα τρώμε γεμιστά που είχα από την Παρασκευή.

Πολλές καλημέρες σε όλες και όλους!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Την βρήκα Νίκο!

AnIOywnl.jpg

ΤΙ ωραιες φωτογραφιες ! Θα το φτιαξω και εγω καποια στιγμη. Προσπαθω να αποφευγω τα γλυκα (ειμαι πολυ γλυκατζου) γιατι κανω διατροφη και εχω χασει 20 κιλα που δεν θελω με τιποτα να τα ξαναπαρω!

Νικο σε ευχαριστω πολυ για το καλοσωρισμα!

Σημερα δεν ειμαι και στα πολυ καλα μου η μικρη μου εβηχε απο τις 5:30 το πρωι μπορει να τα τα παω στο γιατρο σημερα γιατι βηχουμε οικογενειακως.

Εμεις σημερα και αυριο τρωμε αρακα και ειχαμε και κεικ με σοκολατα που μας εστειλε η θεια μας γιατι χθες μας κρατουσε τα παιδια και το κεικ το φτιαξε η κορη μου με τις οδηγιες τις θειας οποτε επρεπε να το δοκιμασουμε να τις πουμε ποσο ωραια το εφτιαξε... Και εγω σκεφτομουν πως μεγαλωνουν τοσο γρηγορα!

4fnbp3.png

fdBUp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...