Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Καλημερα και καλη βδομαδα, σας διαβασα στα γρηγορα οποτε δεν μπορω να σχολιασω πολλα. Σημερα τρωμε κοκκινιστο μοσχαρι με μακαρονια απο χτες. Δυστυχως περναμε καποιες δυσκολες μερες οποτε δεν εχω και ιδιαιτερα καλη διαθεση και δυστυχως καποια πραγματα δεν μπορουν ν αλλαξουν κι επηρεαζουν αμεσα την καθημερινοτητα μας. Απλως ευχομαι καποια στιγμη να μπορεσουμε να γελασουμε χωρις να υπαρχει κατι μεσα μας που να μας κραταει και να μην το απολαμβανουμε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Καλημέρα παρεούλα!!!

Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Σήμερα το μενού έχει τραχανά, το σηκώνει και οκαιρός και ο καλός μου ο αντρούληςπ που είναι άρρωστος. Κατεβήκαμε στο χωριό και δεν μπορώ να πω ότι περάσαμε καλά... η μικρή αναστατώθηκε πάρα πολύ και δεν μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ, ήθελαν να την έχουν συνέχεια αγκαλιά και να την κουνάνε πέρα δώθε με αποτέλεσμα να ανακατεύεται και να κλαίει, φαγητό δεν φάγαμε παρά μόνο κάτι ψάρια τηγανιτά 1 φορά, καιρό κακό μας έκανε...Το αποτέλεσμα; Φύγαμε χθες πρωί πρωί, ήρθαμε Αθήνα, η μικρούλα ηρέμησε λίγο, αλλά ο άντρας μου κρύωσε και είναι με πυρετό κι εγώ κουτουλάω καθώς είμαι 3 μέρες άυπνη. Δεν μπορώ να λείψω από το γραφείο και σήμερα έτρεχα στο ΙΚΑ όπου παιδεύτηκα 3 ώρες και άκρη δεν έβγαλα. Τέλος πάντων θα βρούμε τη σειρά μας.

Φωτεινή ελπίζω να περάσατε καλά και να είχες ένα καλό ταξίδι επιστροφής!

Νίνα η ανευθυνότητα είναι ένα από τα εθνικά μας σπορ. Στενοχωρήθηκα κι εγώ πάρα πολύ με αυτό που έγινε και ειλικρινά δεν έχω λόγια.

Αγγελική μούρλια τα φαγάκια!!! Θέλω κι εγώ να μάθω για τα κοντοσούβλια.

Ιωάννα λυπάμαι πολύ για τις δύσκολες μέρες σας και ειδικά όταν είναι για πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν. Ελπίζω και εύχομαι σύντομα να έχετε μόνο καλές μέρες!

Ελπίζω τα υπόλοιπα μέλη της παρέας να είναι καλά! Θα τα πούμε και αργότερα.

Φιλιά πολλά!!!

GP3ap2.png
dEK1p3.png

καλημερα κ καλη εβδομαδα να εχουμε!!

Σμουρφιτακι μαλλον καλα κανατε κ δεν πηγαινατε τοσο καιρο στο χωριο!! καθιστε εδω στην ησυχια σας καλυτερα περνατε!!

Αγγελικη μου τρεχουν τα σαλια με αυτα που εφτιαξες!!Θελω κ εγω συνταγη για κοντοσουβλι! Πολυ χαρηκα που σου αρεσε η συνταγη μου! Επισης θα δεις κ εσυ ειναι απο τις συνταγες που το κρεας τρωγεται ευχαριστα ζεσταμενο.

Ιωαννα μου οτι κ να ειναι αυτο που σου χαλασε την διαθεση ευχομαι να τελειωσει κ απο δω κ περα ολα να πανε καλυτερα κοριτσι.

Νινακι πως εισαι σημερα? Κ εγω δεν ειμαι κ πολυ στα καλα μου λιγο ο λαιμος λιγο κρυαδες...Το ιδιο κ ο μικρος.

Εβιρακι φανταζομαι να φτιαξεις μπανοφι με δικο σου ζαχαρουχο, κολαση θα ειναι!! Βρε τι χρυσοχερα εισαι εσυ!!! Μπραβο σου!

Αννα γεια κ απο μενα! Ελπιζω να σε ξαναδουμε στην παρεα μας!

Φωτεινη τι κανεις?Γυρισες πισω στο νησι?

Εμεις γυρισαμε χτες το απογευμα κ μεχρι να μαζεψω αυτα που φεραμε,να μαγειρεψω λιγο κοτοπουλο , εβαλα κ δυο πλυντηρια ,ερτοιμασα ταπερακια για σημερα βραδυ με πηρε. Σημερα τρωμε κοκορα κοκκινιστο με ρυζι με λαχανικα κ τυροπιτα ( ολα αυτα μαμας) κ εγω κοτοπουλο ψητο με σαλατουλα γιατι αρκετα φαγαμε το ΣΚ.

Καλημέρα κορίτσια!

Καλή βδομάδα:P

Επίσης Νινάκι!

Αγγελική έχω μία απορία και μην γελάσεις: το χτένι είναι το όστρακο ή είναι κάποιο κομμάτι κρέας? επίσης θέλω οπωσδήποτε να μου πεις πώς κάνεις το κοντοσούβλι: το παίρνεις έτοιμο από τον χασάπη ή το φτιάχνεις μόνη σου και τι βάζεις μέσα στο αλουμινόχαρτο.

Το χτένι είναι μέρος του χοιρινού. Ούτε εγώ το ήξερα μέχρι που το ανέφερε η Τζένη.

Το κοντοσούβλι το παίρνω έτοιμο από το χασάπη.

Χτες βρε παιδιά στενοχωρήθηκα πολύ με το μεγάλο ατύχημα στην Εγνατία... άκουσα τώρα ότι έκαναν έργα στον δρόμο 10 το πρωί:confused: αν είναι δυνατόν?! για πόσο θα πληρώνουν με τις ζωές τους την ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων?:cry:

Το μεγαλύτερο θέμα Νίνα είναι ότι κυκλοφορούν στους δρόμους οδηγοί νταλίκας που δεν λαμβάνουν τα μέτρα που πρέπει. Πριν βγει ο οδηγός αυτός στην Εγνατία είχε περάσει έναν δρόμο όλο στροφές. Αναγκαστικά χρησιμοποιούσε πολύ τα φρένα του τα οποία είχαν ανάψει. Αντί λοιπόν να κάνει στην άκρη μέχρι να επανέλθούν βγήκε στην Εγνατία έτσι. Το σημείο ήταν κατηφορικό και δεν μπορούσε με τίποτα να κόψει ταχύτητα.

Φιλιά σε όλους του υπόλοιπους!

Δυστυχως περναμε καποιες δυσκολες μερες οποτε δεν εχω και ιδιαιτερα καλη διαθεση και δυστυχως καποια πραγματα δεν μπορουν ν αλλαξουν κι επηρεαζουν αμεσα την καθημερινοτητα μας. Απλως ευχομαι καποια στιγμη να μπορεσουμε να γελασουμε χωρις να υπαρχει κατι μεσα μας που να μας κραταει και να μην το απολαμβανουμε.

Εύχομαι γρήγορα να μπορέσεις να ξαλαφρώσεις βρε Ιωάννα μου.

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Καλημέρα παρεούλα!!!

Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Επίσης smurfita!

Σήμερα το μενού έχει τραχανά, το σηκώνει και οκαιρός και ο καλός μου ο αντρούληςπ που είναι άρρωστος.

Περαστικά του!

Κατεβήκαμε στο χωριό και δεν μπορώ να πω ότι περάσαμε καλά... η μικρή αναστατώθηκε πάρα πολύ και δεν μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ, ήθελαν να την έχουν συνέχεια αγκαλιά και να την κουνάνε πέρα δώθε με αποτέλεσμα να ανακατεύεται και να κλαίει, φαγητό δεν φάγαμε παρά μόνο κάτι ψάρια τηγανιτά 1 φορά, καιρό κακό μας έκανε...Το αποτέλεσμα; Φύγαμε χθες πρωί πρωί, ήρθαμε Αθήνα, η μικρούλα ηρέμησε λίγο, αλλά ο άντρας μου κρύωσε και είναι με πυρετό κι εγώ κουτουλάω καθώς είμαι 3 μέρες άυπνη. Δεν μπορώ να λείψω από το γραφείο και σήμερα έτρεχα στο ΙΚΑ όπου παιδεύτηκα 3 ώρες και άκρη δεν έβγαλα. Τέλος πάντων θα βρούμε τη σειρά μας.

Μεγάλη ταλαιπωρία βρε κορίτσι! Αλλά έχεις ένα πολύ καλό πάτημα να μην ξαναπάτε αν τεθεί ξανά!

Αγγελική μούρλια τα φαγάκια!!! Θέλω κι εγώ να μάθω για τα κοντοσούβλια.

Τα παίρνω έτοιμα από τον χασάπη και τα τυλίγω σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνω γύρω στην 1 ώρα. Μετά σκίζω λιγάκι το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα. Δεν τα βγάζω από το αλουμινόχαρτο για να μην στεγνώσουν.

Φιλιά πολλά!!!

καλημερα κ καλη εβδομαδα να εχουμε!!

Επίσης Τζενάκι!

Αγγελικη μου τρεχουν τα σαλια με αυτα που εφτιαξες!!Θελω κ εγω συνταγη για κοντοσουβλι! Πολυ χαρηκα που σου αρεσε η συνταγη μου! Επισης θα δεις κ εσυ ειναι απο τις συνταγες που το κρεας τρωγεται ευχαριστα ζεσταμενο.

Το είχα ξαναφτιάξει και παλιότερα. Απλά χτες το επανέλαβα και ναι έχεις δίκιο, εξακολουθεί να είναι λουκούμι ακόμη κι όταν το ζεστάνεις άλλη μέρα!

Εμεις γυρισαμε χτες το απογευμα κ μεχρι να μαζεψω αυτα που φεραμε,να μαγειρεψω λιγο κοτοπουλο , εβαλα κ δυο πλυντηρια ,ερτοιμασα ταπερακια για σημερα βραδυ με πηρε. Σημερα τρωμε κοκορα κοκκινιστο με ρυζι με λαχανικα κ τυροπιτα ( ολα αυτα μαμας) κ εγω κοτοπουλο ψητο με σαλατουλα γιατι αρκετα φαγαμε το ΣΚ.

Περάσατε καλά? Τι καιρό σας έκανε?

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κι από μένα.

Το σημερινό φαγητό μας ήταν αποφάγια μαζί με τηγανητές πατάτες για συμπλήρωμα και μια τονοσαλάτα με λάχανο και πιπεριά κόκκινη. Χτες είχα φτιάξει ψάρι στο φούρνο με λαχανικά (ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, πιπεριά και πατάτες τυλιχτές στη λαδόκολλα).

στενοχωριέμαι... ο καλός μου θα λείπει όλο το Σ/Κ λόγω δουλειάς και εγώ λόγω της ίωσης δεν μπορώ να πάω σε φίλους που θέλω, γιατί έχουν παιδιά και δεν θέλω να τα κολλήσω;) σνιφ σνιφ!

Σήμερα πώς είσαι Νίνα;

Εβίρι ευχαριστώ για τις ιδέες για τα βαφτίσια:D για πες για το ζαχαρούχο γάλα.. πώς φτιάχνεται? ή να μπω στο μπλόγκ?

Όχι μπορώ να γράψω κι εδώ τη συνταγή.

Έβαλα στην κατσαρόλα 500 ml φρέσκο πλήρες γάλα και 250 γρ. ζάχαρη. Τα ανακάτεψα και τα άφησα στο μάτι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του γάλακτος περίπου. Ύστερα από μία ώρα και κάτι όταν το ανακάτεψα άρχισε να φουσκώνει προς τα πάνω και να αφρίζει.

Εντωμεταξύ είχε αλλάξει ήδη το χρώμα προς το κίτρινο/μπεζ. Άρα ήταν έτοιμο και το κατέβασα από τη φωτιά. Ενδιάμεσα το ανακάτευα πού και πού.

Κάτι που πρέπει να το ψάξω και να το αλλάξω είναι ότι την επόμενη μέρα κάπως ζαχάρωσε με την έννοια ότι στο κουτάλι άρχισε να φαίνεται η ζάχαρη. Βέβαια ήταν ρευστό όπως το αγοραστό αλλά η ζάχαρη φαινόταν κάπως.

Ίσως να χρειαστεί λίγο λεμόνι ή ζάχαρη άχνη που είναι σε σκόνη. Δεν ξέρω κάποια άλλη φορά θα κάνω τη δοκιμή.

Χθες κουράστηκα απίστευτα πολύ, έτρεχα όλη τη μέρα για εξωτερικές δουλειές, έπεσα και στην πορεία των συνταξιούχων, δεν λειτουργούσαν και τα ασανσέρ των υπηρεσιών...γενικά τα πόδια μου δεν με βαστούν σήμερα.

Τι ήταν αυτά όλα μαζί!!!!!!!!!!!!!

Έβιρι μπήκα στο blog και είδα το ζαχαρούχο γάλα, όντως πολύ εύκολο. Θα το έχω στο μυαλό μου την επόμενη φορά που θα κάνω μια τούρτα που χρειάζεται ζαχαρούχο.

Σ' ευχαριστώ Στρουμφίτα μου.

Κορίτσια με το Νίκο έχω μιλήσει. Είναι πολύ καλά, απλά τρέχει πάααααρα πολύ με τα βιβλία του έχει και το σχετικό άγχος, οπότε καταλαβαίνετε...

Αααα σ' ευχαριστούμε πολύ που μας ενημέρωσες. Τουλάχιστον ο λόγος που λείπει από το μαγειροκαφέ είναι για καλό.

Σήμερα τρώμε κοτοπουλάκι με σάλτσα μουστάρδα - λεμόνι. Θα το συνοδέψουμε μάλλον με πουρέ.

Νοστιμότατο.

Εμένα η αλλεργία καλά κρατεί! Εντάξει είμαι καλύτερα όνον αφορά τον λαιμό αλλά τώρα έχω αρχίσει και μπουκώνω!

Τουλάχιστον σήμερα να είσαι καλύτερα!!!

Σήμερα πέρασα όλο μου το πρωινό στην κουζίνα μαγειρεύοντας. Έφτιαξα τα εξής:

Καταρχήν χτένι στην γάστρα με μπύρα το οποίο βγήκε λουκούμι! Τζενάκι σούπερ η συνταγούλα σου!

Μετά έβαλα ατομικά κοντοσούβλια σε αλουμινόχατρο και τα έψησα στον φούρνο. Βγήκαν εξίσου μούρλια!

Εφτιαξα μία σως με γιαούρτι, κέτσαπ, μουστάρδα και τηγάνισα και πατάτες.

Πωπω Αγγελική μου είσαι άπαιχτη. Γεια στα χέρια σου. Τι λιχουδιές είναι αυτές που έφτιαξες!!!!!!!!!!!! Βέβαια σε έφαγε η κουζίνα αλλά βλέπω ότι άξιζε τον κόπο.

Χτες βρε παιδιά στενοχωρήθηκα πολύ με το μεγάλο ατύχημα στην Εγνατία... άκουσα τώρα ότι έκαναν έργα στον δρόμο 10 το πρωί:confused: αν είναι δυνατόν?! για πόσο θα πληρώνουν με τις ζωές τους την ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων?:cry:

Κι εγώ στενοχωρήθηκα πολύ. Αυτά που βλέπαμε στις αμερικάνικες ειδήσεις τα είδαμε ανέλπιστα και στη χώρα μας.

Δυστυχως περναμε καποιες δυσκολες μερες οποτε δεν εχω και ιδιαιτερα καλη διαθεση και δυστυχως καποια πραγματα δεν μπορουν ν αλλαξουν κι επηρεαζουν αμεσα την καθημερινοτητα μας. Απλως ευχομαι καποια στιγμη να μπορεσουμε να γελασουμε χωρις να υπαρχει κατι μεσα μας που να μας κραταει και να μην το απολαμβανουμε.

Ιωάννα μου ολόθερμη ευχή μου είναι να τα ξεπεράσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα κι ευκολότερα όσα σε επηρεάζουν.

Σήμερα το μενού έχει τραχανά, το σηκώνει και οκαιρός και ο καλός μου ο αντρούληςπ που είναι άρρωστος.

Περαστικά του και γρήγορα.

Κατεβήκαμε στο χωριό και δεν μπορώ να πω ότι περάσαμε καλά... η μικρή αναστατώθηκε πάρα πολύ και δεν μπορούσε να κοιμηθεί το βράδυ, ήθελαν να την έχουν συνέχεια αγκαλιά και να την κουνάνε πέρα δώθε με αποτέλεσμα να ανακατεύεται και να κλαίει, φαγητό δεν φάγαμε παρά μόνο κάτι ψάρια τηγανιτά 1 φορά, καιρό κακό μας έκανε...Το αποτέλεσμα; Φύγαμε χθες πρωί πρωί, ήρθαμε Αθήνα, η μικρούλα ηρέμησε λίγο, αλλά ο άντρας μου κρύωσε και είναι με πυρετό κι εγώ κουτουλάω καθώς είμαι 3 μέρες άυπνη. Δεν μπορώ να λείψω από το γραφείο και σήμερα έτρεχα στο ΙΚΑ όπου παιδεύτηκα 3 ώρες και άκρη δεν έβγαλα. Τέλος πάντων θα βρούμε τη σειρά μας.

Έτσι είναι Στρουμφίτα μου, αυτά συμβαίνουν σε όλους όσους πηγαίνουν σε συγγενικό σπίτι για λίγες μέρες. Δε βαριέσαι θα κάνεις λίγο ότι δεν καλαβαίνεις, θα προσπεράσεις ορισμένα πραγματάκια που άλλοι θα τα σχολίαζαν και θα περάσουν οι μέρες.

Ευτυχώς όμως όπως είπες θα ξαναμπείτε σε σειρά.

Πολυ χαρηκα που σου αρεσε η συνταγη μου!

Καλέ τι λες τώρα, υπάρχει δική σου συνταγή που να μην είναι ωραία;

Κ εγω δεν ειμαι κ πολυ στα καλα μου λιγο ο λαιμος λιγο κρυαδες...Το ιδιο κ ο μικρος.

Ελπίζω να σταματήσει μέχρι εδώ ό,τι αισθάνεσαι κι εσύ κι ο μικρός.

Εβιρακι φανταζομαι να φτιαξεις μπανοφι με δικο σου ζαχαρουχο, κολαση θα ειναι!! Βρε τι χρυσοχερα εισαι εσυ!!! Μπραβο σου!

χαχαχαχα σ' ευχαριστώ πολύ Τζένη μου.

Καλημέρα κι απο μενα!

Επέστρεψα κι εγω στο βροχερο νησι. Εκανε ενα μπουρινι πριν απο λιγη ωρα, τι να σας λέω. Χτες δεν ηρθα στη δουλεια γιατι εχουν αρρωστησει και τα δυο πιτσιρικια και η γιαγια. Δυστυχως σημερα δεν μπορουσα να το αποφύγω.

Κι εγω ελπιζω να καταφερουμε να τα πουμε οταν κατορθωσω να ερθω για περισσοτερες μερες στην πρωτευουσα.

Ιωαννα μου ελπιζω να περασουν γρηγορα οι δυσκολες μερες κι οσο γινεται πιο ανωδυνα.

Αγγελικη οντως σε εφαγε η κουζινα. Παντως κι η δικη σου ταβερνα απαιχτη ειναι.

Smurfita περαστικα στον αντρα σου. Ταλαιπωρηθηκατε τελικα. Δεν πειραζει. Δυστυχως ετσι συμβαινει συνηθως.

Εβιρι κι εγω την αχνη ζαχαρη σκεφτηκα μολις διαβασα το θεμα με τη ζαχαρη που ανεφερες.

Τζενη περαστικα σας. Τι καιρο σας εκανε στο χωριο;

Νινα κι εγω στενοχωρηθηκα πολυ. Από την αλλη με θλιβει οτι ξεσπουν πλεον πολλοι πολεμοι και την πληρωνουν οι αμαχοι. Δεν βαζει μυαλο η ανθρωπότητα

Το ΣΚ δεν μαγειρεψα καθολου. Ετρεχα για να τα προλάβω ολα. Χτες επίσης δεν μαγειρεψα γιατι η μαμα μου ειχε μαγειρεψει απο την Κυριακη για ενα λοχο.

Φιλια

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Σήμερα τρώμε χτένι ή κοντοσούβλι που έχει μείνει από την Κυριακή. Το συνοδευτικό θα αποφασιστεί το μεσημέρι.

Χτες το απόγευμα η κόρη μου μαζί με τον μικρό και την ανηψιά μου έφτιαξαν μία πολύ εύκολη συνταγή για μπισκότα. Βγήκαν πολύ νόστιμα! Και το κυριότερο έπλυνε η μαιμουδίτσα μου ότι σκεύος χρησιμοποίησε γιατί εγώ σιδέρωνα! Βρήκα την κουζίνα έτσι όπως την είχα αφήσει!

Εδώ ό καιρός ξεκίνησε με ήλιο αλλά τώρα βλέπω ότι συννέφιασε. Ας μην βρέξει τουλάχιστον...

Πολλά φιλιά σε όλη την παρεούλα μας!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

καλημερα παρεακι μου τι κανετε?

Φωτιες πηραν οι κουζινες παλι ε?

Εβιρακι μου ποσο καιρο εχω να το κανω ετσι το ψαρι!! παλι καλα που μου το θυμησες.Θα το κανω το Σαββατο!! Βγαινει λουκουμι!!

Για το ζαχαρουχο που λες δοκιμασε καλυτερα με αχνη να μην κανει χριτς χριτς κ οπως λες σταξε κ 2-3 σταγινες λεμονι να μην ζαχαρωσει.Οπως κ να εχει το σπιτικο δεν συγκρινεται με το αγοραστο που εχει απειρα συντηρητικα μεσα.

Αγγελικη μου μπραβοοοο στα παιδακια!!! Ειχαν να μοιασουν ομως ε, να τα λεμε τα πραγματαμε το ονομα τους!! Αχ τι καλα που δεν ειχες μαγειρεμα για σημερα! Εγω το σιδερωμα θα το κανω σημερα.

Φωτεινη μου πως ειναι τα αρρωστακια μας σημερα? Εσυ την παλευεεις? Αντε αυτο λεω κ εγω να δω ποτε θα καταφερουμε να συναντηθουμε! Χαλια ηταν ο καιρος στο χωριο ... ασε το εχω παρει αποφαση απο τον ΜΑιο Ιουνιο κ μετα εχουμε ελπιδες να παμε κ να εχει καλο καιρο.Λες κ το κανει απιτηδες,εχει συνεχομενες ηλιοφανιες κ οταν παμε εμεις ριχνει καρεκλες κ κλεινομαστε μεσα.

Νινακι που εισαι καλε? Σμουρφιτακι,Ιωαννα ,Ρικολακι καλημερα!

Αφροδιτακι η συνταγη δεν ειναι κρυφη αυτο ελειπε.Την ειχα γραψει κ παλιοτερα εξαλου.

Μοσχαρι ψητο με μπυρα.

Παιρνεις μοσχαρι χτενι κ ζητας να σου το κοψουν μεριδες.Τις πλενεις καλα κ τις στεγνωνεις.Μετα τις αλευρωνεις πολυ ελαφρα κ τις περνας απο το αντικολλητικο με ελαχιστο λαδακι ισα να θωρακιστει το κρεας.Βγαζεις το κρεας απο το τηγανι κ ριχνεις μεσα ενα μεγαλο κρεμμυδι κομμενο σε μικρα καρεδακια να τσιγαριστει λιγο.Προς το τελος του τσιγαρισματος εγω βαζω κ μανιταρια κονσερβας ολοκληρα ενα κουτι κ 2-3 καροτα σε μεγαλα κομματια.Βαζω το κρεας σε μια γαστρα,ριχνω απο πανω το κρεμμυδι με τα μανιταρια-καροτο (αν εχεις βαλει) κ στο τηγανι ριχνω λιγη μπυρα να μαζεψει οτι εχει μεινει αο το κρεας κ τα λαχανικα κ το ριχνω στην γαστρα.Μετα κοβω μια ντοματα στα τεσσερα ( αλλες φορες βαζω αλλες δεν βαζω) κ την βαζω κ αυτη μεσα στην γαστρα.Βαζω αλατι-πιπερι-ενα δαφνοφυλλο κ 2-3 μπαχαρια κ το υπολοιπο κουτι μπυρας κ ψηνω κλειστο στην γαστρα.Συνηθως στο2 ωρο λειωνει!

Για 1, 1 1/5 κιλο κρεας βαζω ενα κουτακι μπυρα μικρο.

Απο φαγητο φασολακια φρεσκα τρωμε σημερα. Εφτιαξα κ μια γαλατοπιτα για να παρουν μαζι για κολατσιο κ μιση δοση κουκις με κομματακια σοκολατας.

Για αυριο εχω παρει κιμα να κανω μπιφτεκια με πατατες στο φουρνο.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα παρεάκι:P

Σας γράφω υπό συνθήκες καρεκλοπόδαρων που ρίχνει εδώ! εντυπωσιακό θέαμα και αν είσαι στο σπίτι σου, το απολαμβάνεις κιόλας:P

Λουκάνικα με πατάτες, καρότα και μανιτάρια στο φούρνο έχω βάλει σήμερα... ελπίζω να γίνουν ωραία, γιατί πρώτη φορά τα κάνω... μου βάλατε ιδέες, μιας και τα αναφέρετε συχνά οι συνμαγείρισες:D

ggeny το χτένι είναι κομμάτι που ενδείκνυται για το φούρνο ή γίνεται και με άλλα κομμάτια? σε ρωτάω γιατί δεν συγκρατώ ποτέ ποια κομμάτια είναι για φούρνο, ποια για κατσαρόλα ή άλλες συνταγές.

Καλημερα και καλη βδομαδα, σας διαβασα στα γρηγορα οποτε δεν μπορω να σχολιασω πολλα. Σημερα τρωμε κοκκινιστο μοσχαρι με μακαρονια απο χτες. Δυστυχως περναμε καποιες δυσκολες μερες οποτε δεν εχω και ιδιαιτερα καλη διαθεση και δυστυχως καποια πραγματα δεν μπορουν ν αλλαξουν κι επηρεαζουν αμεσα την καθημερινοτητα μας. Απλως ευχομαι καποια στιγμη να μπορεσουμε να γελασουμε χωρις να υπαρχει κατι μεσα μας που να μας κραταει και να μην το απολαμβανουμε.

Στο εύχομαι Ιωάννα μου:P... δεν ξέρω για τι μιλάς, αλλά ελπίζω να μπορέσετε σύντομα να το ξεπεράσετε.

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Σήμερα τρώμε χτένι ή κοντοσούβλι που έχει μείνει από την Κυριακή. Το συνοδευτικό θα αποφασιστεί το μεσημέρι.

Χτες το απόγευμα η κόρη μου μαζί με τον μικρό και την ανηψιά μου έφτιαξαν μία πολύ εύκολη συνταγή για μπισκότα. Βγήκαν πολύ νόστιμα! Και το κυριότερο έπλυνε η μαιμουδίτσα μου ότι σκεύος χρησιμοποίησε γιατί εγώ σιδέρωνα! Βρήκα την κουζίνα έτσι όπως την είχα αφήσει! Μπράβο στα παιδιά:P... είδες το σωστό DNA?:D κ

Εδώ ό καιρός ξεκίνησε με ήλιο αλλά τώρα βλέπω ότι συννέφιασε. Ας μην βρέξει τουλάχιστον...

Πολλά φιλιά σε όλη την παρεούλα μας!

Εβίρι ευχαριστώ για την συνταγή του ζαχαρούχου... τελικά την διάβασα και στο μπλόγκ σου.

Φωτεινή περαστικά σε όλους! ελπίζω να είναι η ίωση που δεν κάνει πυρετό και να την περάσετε εύκολα... η δικιά μου πάντως κράτησε 1 βδομάδα, αλλά τουλάχιστον δε σε ρίχνει στο κρεβάτι.

Smurfita είναι καλύτερα ο σύζυγος? τελικά δεν σας θέλει το χωριό με τίποτα. Ο τραχανάς είναι ότι πρέπει για τα κρυώματα και γενικώς μόλις κρυώσει ο καιρός... εγώ έχω χρόνια να φάω, καθώς δεν αρέσει στον σύζυγο...

Σήμερα ξεκίνησα να βγάλω και μερικά ελαφριά χειμωνιάτικα και επίσης κατέβασα και το πάπλωμα, γιατί δεν την παλεύω άλλο με την κουβέρτα...

Φιλιά σε όλους!

Καλησπέρα παρεούλα!!!

Δεν κατάφερα να μπω το πρωί γιατί έπεσε δουλειά και κάποια στιγμή δεν είχα ούτε υπολογιστή για να δουλέψω :rolleyes:

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας για τον άντρα μου. Ευτυχώς σήμερα μετά από αντιπυρετικά, τραχανά και πολλούς χυμούς πορτοκάλι είναι καλύτερα.

Φωτεινή περαστικούλια και στα μικρά σου και στη γιαγιά φυσικά! Ελπίζω να μην ταλαιπωρηθούν πολύ και να αναρρώσουν σύντομα!

Αγγελική τι καλή κορούλα που έχεις! Μάζεψε και καθάρισε κιόλας! Μπράβο της και μπράβο και σε εσένα γιατί δίνεις το καλό παράδειγμα στη μικρή!

Τζένη την έχω κρατήσει κι εγώ τη συνταγή σου. Δεν έχω αξιωθεί να την κάνω ακόμα, αλλά πού θα πάει...θα το κάνω. Γαλόπιτα ε; Μμμμ...καιρό έχω να φτιάξω, θα τη βάλω στο πρόγραμμα.

Έβιρι τι ωραία η τονοσαλάτα... μου έχει λείψει πολύ! Την έκανα πολύ συχνά (χωρίς μαγιονέζα όμως), αλλά στην εγκυμοσύνη δεν με άφηνε ο γιατρός να τρώω τόνο ούτε κονσέρβας ούτε φρέσκο και τώρα δεν έτυχε να τη φτιάξω. Ψαράκι πάντως θα κάνω σουπίτσα μέσα στην εβδομάδα.

Νίνα εδώ ξεκίνησε να βρέχει καρεκλοπόδαρα με το που μπήκα στο σπίτι. Όλη μέρα είχε έναν τεράστιο ήλιο και αναρωτιόμουν γιατί κρατούσα ομπρέλα και στο γυρισμό είδα ότι συννέφιαζε. Τι έγινε τελικά με το φαγητό; Βγήκε ωραίο; Τραχανά δεν έτρωγα πριν παντρευτώ ούτε για αστείο, αλλά μια μέρα έκανα γιουβέτσι και ξέχασα να πάρω κριθαράκι και το μόνο διαθέσιμο ζυμαρικό στο σπίτι ήταν ο τραχανάς. Έτσι ξεκίνησα να τον τρώω και τώρα μ'αρέσει και λευκός και κοκκινιστός.

Βρε παιδιά πολλά νεύρα έχει ο κόσμος τελευταία. Τα είχε και από πριν, αλλά έχει παραγίνει το κακό. Το τι έχω ακούσει από χθες δε λέγεται... επίσης με τρελαίνει το γεγονός ότι πρέπει να μυρίσω τα νύχια μου για να προβλέψω (όχι μόνο να καταλάβω!) τι θέλει ο άλλος και κυρίως τι θα ήθελε να πει. Επίσης σήμερα ήμουν 1 ώρα και 1 τέταρτο σε υποκατάστημα ασφαλιστικού ταμείου για να πάρω μια βεβαίωση εξαίρεσης που τελικά ήταν υπόθεση 5 λεπτών γιατί ο ένας υπάλληλος έπαιζε πασιέτζες, ο άλλος μιλούσε με έναν παλιό του συνάδελφο που είχε έρθει επίσκεψη, ο τρίτος διάβαζε αθλητική εφημερίδα και ο τέταρτος ήθελε να πάει τουαλέτα κ να φτιάξει καφέ, όπως επίσης και οι άλλες κυρίες έπρεπε πρώτα να τελειώσουν τη συζήτηση για το φύλλο της real news του Σαββατοκύριακου που θα έχει ανατολίτικες συνταγές.

Τέλος πάντων, κατέβασα κι εγώ χθες μερικά χειμωνιάτικα όχι όμως πολύ χοντρά ρούχα και βάλαμε και λεπτό παπλωματάκι γιατί όντως κάνει κρύο ειδικά το βράδυ. Μαγειρικά είχε μείνει τραχανάς από χθες και για αύριο θα μαγειρέψω φασολάδα.

Καλό βράδυ σε όλες!!! Φιλιά πολλά!!!

GP3ap2.png
dEK1p3.png

Κορίτσια μου καλησπέρα κι από μένα.

Το φαγητό μας σήμερα ήταν πεντανόστιμο. Έφτιαξα ρεβύθια με κιμά στην κατσαρόλα κι αργότερα έκανα μια παρτίδα καλτσουνάκια.

Εκανε ενα μπουρινι πριν απο λιγη ωρα, τι να σας λέω.

Άρχισαν οι αγριάδες;

Χτες δεν ηρθα στη δουλεια γιατι εχουν αρρωστησει και τα δυο πιτσιρικια και η γιαγια. Δυστυχως σημερα δεν μπορουσα να το αποφύγω.

Ααααα περαστικά και στους τρεις τότε Φωτεινή μου.

Χτες το απόγευμα η κόρη μου μαζί με τον μικρό και την ανηψιά μου έφτιαξαν μία πολύ εύκολη συνταγή για μπισκότα. Βγήκαν πολύ νόστιμα! Και το κυριότερο έπλυνε η μαιμουδίτσα μου ότι σκεύος χρησιμοποίησε γιατί εγώ σιδέρωνα! Βρήκα την κουζίνα έτσι όπως την είχα αφήσει!

Πόσα μπράβο να πρωτοπώ για την ιδέα που είχαν, για τη συνταγή που έφτιαξαν, για την επιτυχία που είχε το γλυκό, για τη νοικοκυροσύνη που έδειξαν μετά... τα χίλια μπράβο δε φτάνουν. Συγχαρητήρια στα παιδιά Αγγελική μου να τα χαίρεσαι (παιδιά κι ανήψια).

Μοσχαρι ψητο με μπυρα.......

Πωωωωωωω!!!!!!!!!!!!

Απο φαγητο φασολακια φρεσκα τρωμε σημερα. Εφτιαξα κ μια γαλατοπιτα για να παρουν μαζι για κολατσιο κ μιση δοση κουκις με κομματακια σοκολατας.

Πωπω βρε Τζένη σκέφτομαι τι θα έφτιαχνες αν δε δούλευες.

Σας γράφω υπό συνθήκες καρεκλοπόδαρων που ρίχνει εδώ! εντυπωσιακό θέαμα και αν είσαι στο σπίτι σου, το απολαμβάνεις κιόλας:P

Ωραία είναι και η καταιγίδα, ειδικά όταν έχει καιρό να ρίξει εεε Νίνα;

Λουκάνικα με πατάτες, καρότα και μανιτάρια στο φούρνο έχω βάλει σήμερα... ελπίζω να γίνουν ωραία, γιατί πρώτη φορά τα κάνω... μου βάλατε ιδέες, μιας και τα αναφέρετε συχνά οι συνμαγείρισες:D

Πάρα πολύ ωραίο. Δεν έχω καμμία αμφιβολία για σένα, θα βγει τέλειο από τα χεράκια σου.

ggeny το χτένι είναι κομμάτι που ενδείκνυται για το φούρνο ή γίνεται και με άλλα κομμάτια? σε ρωτάω γιατί δεν συγκρατώ ποτέ ποια κομμάτια είναι για φούρνο, ποια για κατσαρόλα ή άλλες συνταγές.

Μεταξύ μας ούτε κι εγώ θυμάμαι τα περισσότερα κομμάτια για ποιο μαγείρεμα είναι κατάλληλα. Αλλά κάνω το εξής, στο χασάπη που θα το ζητήσω λέω πάντα τι θέλω να μαγειρέψω και μου δίνει το καταλληλότερο κομμάτι.

Μόνο εδώ που είμαι τα αγοράζω στο περίπου.

Εβίρι ευχαριστώ για την συνταγή του ζαχαρούχου... τελικά την διάβασα και στο μπλόγκ σου.

Σ' ευχαριστώ Νίνα.

Ψαράκι πάντως θα κάνω σουπίτσα μέσα στην εβδομάδα.

Πολύ ωραία ιδέα και ταιριάζει με την αλλαγή του καιρού.

Νίνα εδώ ξεκίνησε να βρέχει καρεκλοπόδαρα με το που μπήκα στο σπίτι. Όλη μέρα είχε έναν τεράστιο ήλιο και αναρωτιόμουν γιατί κρατούσα ομπρέλα και στο γυρισμό είδα ότι συννέφιαζε.

Αυτό είναι που λένε στο τσακ πρόλαβες.

Βρε παιδιά πολλά νεύρα έχει ο κόσμος τελευταία. Τα είχε και από πριν, αλλά έχει παραγίνει το κακό.

Αυτό το παρατήρησα κι εγώ από τα προηγούμενα δύο χρόνια. Έρχομαι και βλέπω νεύρα και καθόλου υπομονή.

Το τι έχω ακούσει από χθες δε λέγεται... επίσης με τρελαίνει το γεγονός ότι πρέπει να μυρίσω τα νύχια μου για να προβλέψω (όχι μόνο να καταλάβω!) τι θέλει ο άλλος και κυρίως τι θα ήθελε να πει. Επίσης σήμερα ήμουν 1 ώρα και 1 τέταρτο σε υποκατάστημα ασφαλιστικού ταμείου για να πάρω μια βεβαίωση εξαίρεσης που τελικά ήταν υπόθεση 5 λεπτών γιατί ο ένας υπάλληλος έπαιζε πασιέτζες, ο άλλος μιλούσε με έναν παλιό του συνάδελφο που είχε έρθει επίσκεψη, ο τρίτος διάβαζε αθλητική εφημερίδα και ο τέταρτος ήθελε να πάει τουαλέτα κ να φτιάξει καφέ, όπως επίσης και οι άλλες κυρίες έπρεπε πρώτα να τελειώσουν τη συζήτηση για το φύλλο της real news του Σαββατοκύριακου που θα έχει ανατολίτικες συνταγές.

Και δε φιλοτιμήθηκε ούτε ένας απ' αυτούς να σε βάλει στη συζήτηση που είχε!!!!

Κουκου!!!!!

Καλησπερα παρεακι!!!!

Χαθηκα παλι.Ο μικρος εδω κ μια βδομαδα μας εχει τεντωσει τα βραδια!!!Ξυπναει συνεχεια...δεν κοιμαται στη κουνια..κτλ.....προχθες εσκασε μυτη το πρωτο δοντι κ χθες το δευτερο!!!!

Σημερα ξεκινησα διαδικασια υπνου στις 9 και ακομα ξυπνιος!!!!κοιμαται κ με ο που τον βαζω στη κουνια χαμος!!!!!

Οποτε καταλαβαινετε....δεν εχω διαβασει κ τιποτα!!!!

Ελπιζω να στε οκες καλα!!!!

Φιλιαααααα!!!!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...