Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Καλημέρα και καλή εβδομαδα! Πως τα περασατε το ΣΚ;

Νινα ζηλεψα σπιτικο χαμπουργκερ! Πηγες για μπανιο τελικα ή σας τα χαλασε ο καιρος;

Τζενη εχεις απολυτο δικιο και για τα γαιδουρια αλλα και για το μαγειρεμα.

Εδω ο καιρος ψυχρανε αρκετα αλλα τουλάχιστον σταματησε η βροχη. Το Σαββατο φτιαξαμε ψαροσουπα και την Κυριακη αρνακι στο φουρνο με πατατουλες και τζατζικακι για να φαει η μικρη με τον μπαμπα της. Κατι τσιμπησε δεν εχω παραπονο. Χτες το βραδυ εφτιαξα ζυμη κουρου και τη γεμισα με λουκανικακια και κασερι - γαλοπουλα. Εψησα μερικα για να παρει η μικρη στο σχολειο μαζι της μια και τα ζητησε και τα αλλα τα εβαλα καταψυξη για να εχω. Οργανωνομαι σιγα σιγα. Ο άντρας μου ηρθε, ειδε και απηλθε ξανα. Τωρα μαλλον παμε για το ΣΚ της 28ης Οκτωβριου. Στο ενδιαμεσο ελπιζω να τα καταφερω να ανεβω κι εγω ενα ΣΚ Αθηνα για να κανω κατι δουλειες που θελω οπωσδηποτε.

Φιλια

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Καλημέρα παρεούλα!!! ΚΑλή εβδομάδα να έχουμε!!!

Μ'αρέσει που έχει ψυχράνει ο καιρός!!!!:D

Φωτεινή μου με το καλό να ξαναβρεθείτε με τον άντρα σου και μακάρι να μπορέσεις να έρθεις Αθήνα στο ενδιάμεσο να μοιράσετε λίγο το χρόνο μέρχι την 28η.

Νινάκι κι εγώ ζήλεψα τα χάμπορυγκερ και ειδικά τα σπιτικά! Θα τα βάλω στο πρόγραμμα, αλλά μάλλον για Σαββατοκύριακο. Πώς ήταν το κέικ με τα σταφύλια;

Τζένη μου σου χρωστάω τη συνταγή για τα κούκις... μόλις γυρίσω σπίτι θα μπω να τη γρράψω. Τα κρουασανάκια που κάνεις είναι αφράτα; Ρωτάω γιατί παλιότερα είχα προσπαθήσει να κάνω και τα πέταγες στον τοίχο- γύριζαν πίσω και σου έκαναν καρούμπαλο (τόσο σκληρά!)!:oops:

Τώρα που το θυμήθηκα...Νίνα νομίζω εσύ με είχες ρωτήσει για την ζύμη της πίτσας...δεν κάνω κάτι διαφορετικό βάζω αλεύρι-νερό-λίγο λάδι και αντί για ξερή μαγιά βάζω νωπή κσι σφήνω να φουσκώσει. Με την ξερή δεν την πετύχαινα πάντα τη ζύμη, με τη νωπή γίνεται απίστευτα αφράτη και ζουμερή.

Μαγειρικά το Σάββατο φάγαμε αρακά και την Κυριακή μοσχαράκι εξοχικό. Χθες επίσης έφτιαξα κάτι...πως να τα πω...τυρολουκουμαδάκια;... Βρήκα τη συνταγή σε περιοδικό και τη δοκίμασα. Έχει ως εξής:

1 πακέτο φαρίνα

1 κούπα λάδι (σπορέλαιο έλεγε, εγώ έβαλα ηλιέλαιο)

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 αυγό και 1 ακόμη για το αύγωμα στο τέλος

1 κούπα κεφαλογραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί τριμμένο

300γρ φέτα

150 γρ λουκάνικο φρανκφούρτης ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. ζάχαρη

λίγο αλάτι

Τα ανακατεύεις όλα μαζί και φτιάχνεις μπαλάκια σε μέγεθος κεφτέ. Τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα, τα περνάς με το δεύτερο αυγό και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.

Η συνταγή έλεγε ότι είναι για 30 κομμάτια, εγώ έβγαλα 41.

Ο άντρας μου είπε ότι του θυμίζει λίγο κουρού. Περιττό να πω ότι κόντεψε να τα φάει όλα χθες το βράδυ, αλλά ευτυχώς άφησε μερικά για να πάρω στη δουλειά σήμερα και να φάει γαι πρωινό!:rolleyes:

Για σήμερα δεν έχω μαγείρεμα αφού περίσσεψε μοσχαράκι από χθες.

Τα λέμε αργότερα! Φιλιά πολλά σε όλους!!!

GP3ap2.png
dEK1p3.png

Καλό μεσημέρι μαγειροπαρέα!

Σήμερα τρώμε φασολάκια. Χτες είχα φτιάξει χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο και τις συνόδεψα με ρυζάκι και μία τηγανιά πατάτες. Έκοψα και ντοματοσαλάτα και οκ!

Το Σαββατο το μεσημέρι φάγαμε ψαράκια τηγανιτά ενώ το βράδυ ψήσαμε παιδάκια κοτόπουλο και λουκάνικα.

Χθες το απόγευμα έβγαλα λίγα χειμωνιάτικα ελαφριά για τις δροσούλες που έχει. Σιδέρωσα και κάμποσα ρούχα αλλά έχω και συνέχεια.

Σήμερα αισθάνομαι κάπως κουρασμένη και πολύ φοβάμαι ότι κάτι με τριγυρίζει γιατί με ενοχλεί και λιγάκι ο λαιμός μου. Ελπίζω να μην κρεβατωθώ!

Πάω να δουλέψω και τα λέμε πιό μετά...

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Καλημέρες!!

Το φθινόπωρο τελικά ήρθε για τα καλά... χτες κρύωνα τόσο που έβαλα και μακρυά μπλούζα μέσα από τη φόρμα... αν είχα και κουβέρτα το βράδυ, δεν θα με χάλαγε:)... οπότε Φωτεινή το μπάνιο αποκλείστηκε... προς το παρόν;)... τα μαγιό δεν τα φυλάω ακόμα! έχω και ένα καλό κρύωμα πια, ή ίωση... δεν ξέρω τι είναι, αλλά με ταλαιπωρεί!

Smurfita και εγώ έκανα μία παρόμοια συνταγή με τα ... τυρολουκουμαδάκια... ούτε εγώ ξέρω πώς να τα πω... εγώ έβαλα φέτα, λιαστή ντομάτα και γαλοπούλα... είναι ωραία ιδέα για σνακ! το κέικ έγινε πολύ ωραίο... χτες ήρθαν φίλοι σπίτι και ενώ η κοπέλα μου είπε ότι είχα σκάσει από φαί και γλυκό στο σπίτι της, έφαγε 2 κομμάτια από το κέικ.:P ευχαριστώ για την πίτσα!

Αγγελική και εγώ σκέφτομαι να βγάλω κανένα χειμωνιάτικο... βασικά πρέπει σίγουρα να φυλάξω τα πολύ καλοκαιρινά ρούχα, όπως σορτσάκια και τιραντάκια... αλλά όχι τα μαγιώ! είμαι λίγο αισιόδοξη ακόμα:tongue:

Πού είναι η υπόλοιπη μαγειροπαρέα? για παρουσιαστείτε!:P

Εβίρι ήθελα να σε ρωτήσω: οι πίτες για σουβλάκι που γράφεις στο μπλόγκ, μπορώ να τις κάνω και να τις βάλω κατάψυξη? ή καλύτερα να κάνω την ζύμη και να την βάλω κατάψυξη?

Από φαί θα κάνω αρακά σήμερα, μαζί με λίγο κοτόπουλο που περίσσεψε από χτες... το είχα κάνει με μακαρόνια.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Για αυτή την εβδομάδα έχουμε τα εξής:

Εχθές σπαγγέτι με κιμά.

Δευτέρα λαζάνια με κιμά (που περίσσεψε από εχθές).

Τρίτη σπανακόρυζο.

Τετάρτη φασολάδα.

Πέμπτη μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες.

Παρασκευή τυχόν περισσεύματα εβδομάδας με αυγά τηγανιτά.

Σάββατο μπακαλιάρο πλακί στον φούρνο με κρεμμύδια και πατάτες.

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά.

Σήμερα έφτιαξα ψάρι με βραστά λαχανικά (μπρόκολο, καρότα, πατάτα) και λαδολέμονο.

Σήμερα χάρηκα με ένα πρόβλημα που έλυσα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας: είχα φτιάξει ψάρια κάποια προηγούμενη μέρα και μύριζε πολύ η κουζίνα μου μετά, παρόλο που είχα πλύνει τα σχετικά πιατικά και είχα απολυμάνει τον νεροχύτη... τελικά ανακάλυψα ότι μύριζε το φίλτρο του απορροφητήρα... το έπλυνα λοιπόν με ζεστό νερό και σαπούνι, αλλά τίποτα! η μυρωδιά παρέμεινε... το έβαλα τελικά στην μπανιέρα με μπόλικο ζεστό νερό, σαπούνι πιάτων και λευκό ξύδι... η μυρωδιά εξαφανίστηκε! τελικά το ξύδι είναι θαυματουργό!:P

Μπράβο Νίνα κάνεις πολύ καλά που το χρησιμοποιείς. Κι εγώ βάζω αρκετά συχνά άσπρο ξύδι για καθάρισμα.

Εβιράκι ξεκίνησες το μπλόγκ σου πάλι? θα μπω να δω!

Λίγα πράγματα έβαλα. Σ' ευχαριστώ.

Απο φαγητο σημερα το μοσχαρι που εμεινε απο προχτες το εκανα γιουβετσι με κριθαρακι.

Αγαπημένο φαγητό.

Αυτή την εβδομάδα, δεν κατάφερα να τηρήσω το πρόγραμμα φαγητού γιατί οι μικρές συναχώθηκαν και έτσι έφτιαξα σουπίτσες .

Περαστικά τους Αφροδιτάκι.

Τελικα δεν βουτηξα - μονο λιγο τα ποδια μου εβρεξα.

Πάλι καλά (έστω και προσωρινά).

Μην νομιζετε οτι τη γλιτωσα, απλά ξεκινησε η βροχη και σταματησαμε. Θα ξαναπαμε. Εν τω μεταξυ ημαστε σε ανοιχτο χωρο, ψιλοβρεχε, φυσουσε - αν γλιτωσω το κρυωμα θα ειμαι πολυ τυχερη.

Κάτι πρέπει να γίνει για να τη γλιτώσεις και να μην ξαναπας.

Εβιρι δυστυχως καποια πραγματα δεν μπορω να τα αποφυγω γιατι μερικοι ανθρωποι απλά δεν ειναι ανθρωποι. Χτες μας ελεγαν κατι αντρες απο συνεργαζομενη υπηρεσια "μα καλά στελνουν κοπελες για τετοιες δουλειες;" κι οταν ζητησα τη βοηθεια τους για να μην μπω στη θαλασσα η απαντηση ηταν "δεν πειραζει, ειναι ρηχα". Απο εκει και περα τι να πεις....

Βολεψάκηδες τι περιμένεις!!!!! Λίγοι είναι οι τζέντλεμαν στις μέρες μας. Πάντως αν είχες τον άντρα μου συνάδελφο δε θα σε άφηνε να πας.

Όλη την εβδομάδα έτρεχα σαν το Βέγγο. Η μικρή ζορίζεται πολύ και πλέον ξυπνάει από τις 4 το πρωί και θέλει να παίξουμε.

Σε δυσκολεύει αυτό αλλά δε θα κρατήσει πολύ γιατί τα μωρά αλλάζουν συνήθειες σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στη δουλειά προς το παρόν είναι όλα καλά. Με έχει σώσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα φαγητού γιατί αν είχα να σκέφτομαι και το φαγητό εκτός από τη δουλειά, τη μικρή, τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού και τις απρόσμενες επισκέψεις...βοήθειά μου!

Θέλει γερό ατσάλωμα η καθημερινότητά σου.

Ευτυχώς ο άντρας μου μπόρεσε και πήρε εκείνος την άδεια ανατροφής τέκνου και κρατάει τη μικρή τα πρωινά και όσο μπορεί βοηθάει και στο σπίτι, αλλά πόσα να κάνει κι εκείνος;;;

Έχεις άντρα σαΐνι.

Κ εμενα το ΣΚ θα παρει φωτια η κουζινα μου, ο μεγαλος ζηταει παστιτσιο κ σπανακοπιτα κ δεν μπορω να του χαλασω χατηρι. Κ γεμιστα ζηταει αλλα θα τα κανω Τριτη.Αν τα καταφερω λεω να φτιαξω παλι ζυμη κουρου κ να την γεμισω με ανθοτυρο-φετα,λουκανικο κ κασερι γαλοπουλα να τα εχω προχειρα για ψησιμο στην καταψυξη.

Να μην περνει κ συνεχως τυροπιτα. Αν προλαβω θα φτιαξω κ κρουασανακια με μαρμελαδα η μερεντα κ παλι καταψυξη γιατι ξεκινανε κ διαβασματα τωρα κ ο χρονος μου στενευει ακομα περισσοτερο.

Αυτά είναι έργα τέχνης!!!!!!

Εβιρουλα καλημερα!!

Γεια σου και σένα Τζένη.

Το Ρικολακι μας που χαθηκε παλι?

Ας ελπίσουμε ότι θα γράψει σύντομα.

Παρασκευη ..... ακομα δεν ξερω κοτοπουλο λεω αλλα με τιιιιι???

Αναλόγως και με τον καιρό με μακαρόνια κοκκινιστό ή λεμονάτο, γιουβέτσι στο φούρνο, με κριθαράκι στην κατσαρόλα, με πουρέ, με πατάτες στο φούρνο, με πατάτες τηγανητές, με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια, ψητό στη λαδόκολλα με λαχανικά, σουβλάκι και πιτούλες, με ρύζι άσπρο, με πιλάφι, σούπα (αν κάνει ψύχρα), με μπάμιες, με αρακά, με ανάμεικτα λαχανικά.

Εψησα μερικα για να παρει η μικρη στο σχολειο μαζι της μια και τα ζητησε και τα αλλα τα εβαλα καταψυξη για να εχω. Οργανωνομαι σιγα σιγα.

Την καλύτερη δουλειά έκανες. Θα σου λύσει τα χέρια.

Ο άντρας μου ηρθε, ειδε και απηλθε ξανα. Τωρα μαλλον παμε για το ΣΚ της 28ης Οκτωβριου. Στο ενδιαμεσο ελπιζω να τα καταφερω να ανεβω κι εγω ενα ΣΚ Αθηνα για να κανω κατι δουλειες που θελω οπωσδηποτε.

Μακάρι να μπορέσεις κι εσύ να μοιράσεις τη χρονική διαφορά.

Τζένη μου σου χρωστάω τη συνταγή για τα κούκις... μόλις γυρίσω σπίτι θα μπω να τη γρράψω. Τα κρουασανάκια που κάνεις είναι αφράτα; Ρωτάω γιατί παλιότερα είχα προσπαθήσει να κάνω και τα πέταγες στον τοίχο- γύριζαν πίσω και σου έκαναν καρούμπαλο (τόσο σκληρά!)!:oops:

χαχαχαχαχα έλα μωρέ Στρουμφίτα υπερβάλλεις, αλλά μ' έκανες και γέλασα.

Χθες επίσης έφτιαξα κάτι...πως να τα πω...τυρολουκουμαδάκια;...

Μπράβο Στρουμφίτα, 'γεια στα χέρια σου.

Σήμερα αισθάνομαι κάπως κουρασμένη και πολύ φοβάμαι ότι κάτι με τριγυρίζει γιατί με ενοχλεί και λιγάκι ο λαιμός μου. Ελπίζω να μην κρεβατωθώ!

Αγγελική μου ελπίζω να μη συνεχιστεί και να σου περάσει μέχρι αύριο. Περαστικά σου.

Το φθινόπωρο τελικά ήρθε για τα καλά... χτες κρύωνα τόσο που έβαλα και μακρυά μπλούζα μέσα από τη φόρμα... αν είχα και κουβέρτα το βράδυ, δεν θα με χάλαγε:)... οπότε Φωτεινή το μπάνιο αποκλείστηκε... προς το παρόν;)... τα μαγιό δεν τα φυλάω ακόμα! έχω και ένα καλό κρύωμα πια, ή ίωση... δεν ξέρω τι είναι, αλλά με ταλαιπωρεί!

Θα ξανανέβει η θερμοκρασία σε λίγες μέρες Νίνα, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι κρύα η θάλασσα.

Smurfita και εγώ έκανα μία παρόμοια συνταγή με τα ... τυρολουκουμαδάκια... ούτε εγώ ξέρω πώς να τα πω... εγώ έβαλα φέτα, λιαστή ντομάτα και γαλοπούλα... είναι ωραία ιδέα για σνακ!

Ωραία συνταγή.

το κέικ έγινε πολύ ωραίο... χτες ήρθαν φίλοι σπίτι και ενώ η κοπέλα μου είπε ότι είχα σκάσει από φαί και γλυκό στο σπίτι της, έφαγε 2 κομμάτια από το κέικ.:P ευχαριστώ για την πίτσα!

Νίνα μου όπως φαίνεται είσαι υπεύθυνη που τα φτιάχνεις νοστιμότατα και κάνεις και τον κόσμο να σκάει από φαγητό.:D:D

Εβίρι ήθελα να σε ρωτήσω: οι πίτες για σουβλάκι που γράφεις στο μπλόγκ, μπορώ να τις κάνω και να τις βάλω κατάψυξη? ή καλύτερα να κάνω την ζύμη και να την βάλω κατάψυξη?

Ναι, ναι και βέβαια. Εγώ τις έχω φυλάξει πάμπολλες φορές στην κατάψυξη και τις αποψύχω ακόμη και στην τοστιέρα γυρνώντας τις γύρω γύρω να ξεπαγώσουν παντού.

Για αυτή την εβδομάδα έχουμε τα εξής:

Εχθές σπαγγέτι με κιμά.

Δευτέρα λαζάνια με κιμά (που περίσσεψε από εχθές).

Τρίτη σπανακόρυζο.

Τετάρτη φασολάδα.

Πέμπτη μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες.

Παρασκευή τυχόν περισσεύματα εβδομάδας με αυγά τηγανιτά.

Σάββατο μπακαλιάρο πλακί στον φούρνο με κρεμμύδια και πατάτες.

Όλα πολύ ωραία.

Καλημέρα παρεούλα!!!

Αγγελική πολύ ωραία τα φαγητά σου! Ελπίζω να μην έχεις κρυώσει και να είσαι καλά. Κρύωσε λίγο απότομα ο καιρός και δεν είναι δύσκολο να αρρωστήσουμε...

Νίνα ναι είναι πολύ ωραία συνταγή για σνακ. Δεν ξέρω για σένα, αλλά από χθες η κουβερτούλα απέκτησε μόνιμη θέση στο κρεβάτι!

Αφροδιτάκι μια χαρά το πρόγραμμά σου. Κι εμείς κάνουμε κάθε Κυριακή και με διευκολύνει πάρα πολύ μέσα στην εβδομάδα να μην έχω να σπαζοκεφαλιάζω για το μαγείρεμα και να υπολογίζω τις μερίδες, αλλά και τα πράγματα που χρειάζομαι από σούπερ μάρκετ και λαϊκή.

Έβιρι μου πολύ ωραί το ψαράκι και συνοδεία λαχανικών το λατρεύω! Ευτυχώς η μικρή το έκοψε το τόσο πρωινό ξύπνημα και εγώ έχω αρχίσει να βρίσκω τους ρυθμούς μου. Όσο για τα κρουασανάκια χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις, αλλά πραγματικά έτσι ήταν. Βέβαια ίσως φταίει ότι είχα προσπαθήσει να τα κάνω όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με τα μαγειρικά.

Η Ρίκολα είμαι σίγουρη ότι θα μας γράψει σύντομα. Ελπίζω να είναι καλά!

Η υπόλοιπη παρέα τι κάνει;;;

Πάω για δουλειά και τα ξαναλέμε!

GP3ap2.png
dEK1p3.png

Καλημερα τι κανετε? κρυωσα αυτες τις μερες κι εβγαλα κουβερτουλες και ρουχα του μικρου φορμες και λεπτα μακρυμανικα. Το σ/κ το περασαμε ωραια με παρεα.

Φαγαμε καλαμαρακια την κυριακη κι εχτες φακες. Για σημερα εχουμε μακαρονια με καμμενο κιμα καθως ο μικρος εκλαιγε ολο το απογευμα, ηταν χαλια γιατι βγαζει δοντια παλι και τον ξεχασαμε, ευτυχως οτι δεν καηκε τρωγεται.

Εγω ξεκινησα μαθηματα και ηδη εγραψα το πρωτο μου τεστακι με το καλημερα σας.

Λετε η ρικολα να εχει κανα θεμα με τη γιαγια της?

Δεν σχολιαζω αναλυτικα καθοτι ειμαι στη δουλεια, θα τα πουμε παλι

Γεια σας κοριτσακια τι κανετε?

Χαθηκα λιγο αυτες τις μερες αλλα παλι πηζω κ κατ ασυνεπεια δεν εχω προλαβει να διαβασω τιποτα.

Τα νεα μας ειναι οτι απο αυριο ο μεγαλος αρχιζει ολοημερο στο νηπιαγωγειο κ ετσι θα κοιμαται κ ο μικρος στον παιδικο.Θα τα περνει κ τα δυο σχολωντας ο συζυγος.Αρα οπως καταλαβαινετε θα σταματησουμε την γυναικα.Απο την μια ειναι μεγαλη οικονομικη ανασα για μας αλλα πο την αλη τα λυπαμει που θα λειπουν τοσες ωρες... Βλεποντας κ κανοντας.Αρα θα πρεπει καθε μερα ο μεγαλος εκτος απο το κολατσιο να παιρνει κ μεσημεριανο.Δεν με αγχωνει ιδιεταιρα το φαγητο γιατι καθε μερα εγω μαγειρευω κ το τρωει την αλλη μερα ζεσταμενο αλλα οσο να πεις δεν ξερω καπως μου φαινεται με το ολοημερο ....

Το Σαββατοκυριακο κουραστηκα παρα πολυ με το σπιτι,τις δουλεις κ με μαγειρεματα μιας κ ετυχαν κ δουλειες εκτος σπιτιου γι ατον συζυγο κ δεν μπορεσε να με βοηθησει πολυ.

Εφτιαξα παστιτσιο κ σπανακοπιτα με δικο μου φυλλο , κρουασανακια για το πρωινο της Κυριακης κ λουκανικοπιτες κ τυροπιτες κουρου για την καταψυξη κ το καθημερινο μαγειρεμα .... πφφφ

Σημερα τρωμε φασολαδα κ για αυριο θα κανω γεμιστα.

Ηθελα να σας ρωτησω αν το ψημενο παστιτσιο μπαινει σε μεριδες στην καταψυξη κ αν μετα ζεσατινοντας τρωγεται ανετα ...

ευχαριστω

Διαφημίσεις

Παρεακι καλησπερα!!

Εδω ειμαι!Ευχαριστω που με νοιαζεστε!Ολα καλα!

Απλα δεν πολυπρολαβαινω εχω ανοιξει και ενα σωρο δουλειες(σπαθολαδο,κηραλοιφη,τουρσι,χειμερινα,ρουχα μικρου και μια μεταφραση ζορικη)και επισης εχει ποοολλλυυυ δουλεια και ο καλος μου οποτε...

Το προηγουμενο Σαββατο τελικα πηγε η μαμα μου στην Ελβετια,με τα χιλια ζορια να βρεθει εισητηριο...και ο κουκος αηδονι!!Η γιαγια λοιπον ενω μας ειπαν πως ηταν ετοιμοθανατη..συνηλθε!!!!!!!!!!Δεν θα παει σπιτι....απλα ας πουμε πως τη γλυτωσε για την ωρα.

Ο μικρος μια χαρα και αυτος...κανει κατι περιεργα βεβαια οπως την ημερα κοιμαται μονο αν ειμαι διπλα του...ευτυχως οχι το βραδυ...τη νυχτα ξυπναει με κλαμμα..θηλαζει ηρεμει και ξανακοιμαται....γκρινιτσα...οποτε να ξαναπω δοντια??Παντως ουτε ενα δεν εχει καν φανει.

Στα μαγερικα μας..ειχαμε....μμμμμ...κοτοπουλο με πιπεριες,γυρο κοτοπουλο,ομελετα με κολοκυθακια και πατατες,μακαρονια με κιμα,μπιφτεκια,μακαρονακι με Σαμιωτικο χταποδακι(πεθερουλα),φακες,ρεβυθοκριθαρακι.....εφτιαξα ψωμι,κεικ μηλου,φανουροπιτοκεικ,τουρσι λαχανο και μαρμελαδα βανιλιες...αυτα θυμαμαι!

δεν θυμαμαι απολυτως τιποτα απ οσα εχω διαβασει αυτες τις μερες..παρα μονο την απορια της Ggeny που διαβασα τελευταια και απαντω...ναι και μια χαρα ειναι μετα!

πολλα πολλα φιλια!!!!!!

Καλησπέρα σε όλες και σε όλους.

Το φαγητάκι μας σήμερα ήταν απλά μακαρόνια με σαλτσούλα.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά από χθες η κουβερτούλα απέκτησε μόνιμη θέση στο κρεβάτι!

Ο Έβιρος κάπου διάβασε μέσα στο ίντερνετ ότι ο φετινός Οκτώβριος θα είναι ο πιο κρύος των τελευταίων εκατό ετών παντού στην Ευρώπη ακόμα και με χιόνια στην Ελλάδα. Εγώ άκουσα σήμερα ότι θα έχει πάλι ζέστες αυτή τη βδομάδα στην Ελλάδα. Ίσως από τα μέσα του μήνα να κάνει τίποτα απότομα κρύα.

Για καλό και για κακό κορίτσια προετοιμαστείτε με τα χειμωνιάτικα ρούχα/παπούτσια των παιδιών και τα δικά σας με τις κουβέρτες και ίσως και με το πετρέλαιο/ξύλα να υπάρχει λίγη καβάτζα.

Όσο για τα κρουασανάκια χαίρομαι που σε έκανα να γελάσεις, αλλά πραγματικά έτσι ήταν. Βέβαια ίσως φταίει ότι είχα προσπαθήσει να τα κάνω όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με τα μαγειρικά.

Όλες μας είχαμε και έχουμε τις αποτυχίες μας είτε στο ξεκίνημα είτε και μετά από πολύ εμπειρία. Αρκεί να μαθαίνουμε απ' αυτές τι πρέπει να αλλάξουμε την επόμενη φορά.

Μετά έρχεται και η επιτυχία.

Για σημερα εχουμε μακαρονια με καμμενο κιμα καθως ο μικρος εκλαιγε ολο το απογευμα, ηταν χαλια γιατι βγαζει δοντια παλι και τον ξεχασαμε, ευτυχως οτι δεν καηκε τρωγεται.

Προηγείται το παιδί και ήταν να τύχει το μισοκάψιμο. Αφού τρώγεται, τέλος καλό όλα καλά.

Εγω ξεκινησα μαθηματα και ηδη εγραψα το πρωτο μου τεστακι με το καλημερα σας.

Λες για τη σχολή στην οποία πέρασες;

Απο την μια ειναι μεγαλη οικονομικη ανασα για μας αλλα πο την αλη τα λυπαμει που θα λειπουν τοσες ωρες...

Έχεις δίκιο κι εγώ έτσι θα το έβλεπα. Όπως είπες πιο κάτω βλέποντας και κάνοντας.

Εφτιαξα παστιτσιο κ σπανακοπιτα με δικο μου φυλλο , κρουασανακια για το πρωινο της Κυριακης κ λουκανικοπιτες κ τυροπιτες κουρου για την καταψυξη κ το καθημερινο μαγειρεμα .... πφφφ

Αχχχχ, τι ωραία που τα λες. Λέγε εσύ μαζεύω σάλια εγώ.

Ηθελα να σας ρωτησω αν το ψημενο παστιτσιο μπαινει σε μεριδες στην καταψυξη κ αν μετα ζεσατινοντας τρωγεται ανετα ...

Είχα φτιάξει πέρσι στη μεγάλη μου Εβιρίνα και το έφαγε μια χαρά όταν έφυγα από την Ελλάδα.

Εδω ειμαι!Ευχαριστω που με νοιαζεστε!Ολα καλα!

Απλα δεν πολυπρολαβαινω εχω ανοιξει και ενα σωρο δουλειες(σπαθολαδο,κηραλοιφη,τουρσι,χειμερινα,ρουχα μικρου και μια μεταφραση ζορικη)και επισης εχει ποοολλλυυυ δουλεια και ο καλος μου οποτε...

Ρικολάκι δεν πειράζει που απείχες για λίγο, αρκεί που είσαι καλά στην υγεία σου μαζί με την οικογένεια και θα μπαίνεις όταν θα μπορείς. Τι ωραία πραματάκια ακούω ότι φτιάχνεις!!!!!!!!!!!!! Το σπαθόλαδο το φτιάχνεις μόνη σου με το συγκεκριμένο χόρτο; Και την κηραλοιφή με μελισσοκέρι; Μετάφραση στα γαλλικά ή γερμανικά;

Το προηγουμενο Σαββατο τελικα πηγε η μαμα μου στην Ελβετια,με τα χιλια ζορια να βρεθει εισητηριο...και ο κουκος αηδονι!!Η γιαγια λοιπον ενω μας ειπαν πως ηταν ετοιμοθανατη..συνηλθε!!!!!!!!!!Δεν θα παει σπιτι....απλα ας πουμε πως τη γλυτωσε για την ωρα.

Ευτυχώς η γυναίκα.... Είναι γλυκιά η ζωή σε όλες τις ηλικίες.

Ο μικρος μια χαρα και αυτος...κανει κατι περιεργα βεβαια οπως την ημερα κοιμαται μονο αν ειμαι διπλα του...ευτυχως οχι το βραδυ...τη νυχτα ξυπναει με κλαμμα..θηλαζει ηρεμει και ξανακοιμαται....γκρινιτσα...οποτε να ξαναπω δοντια??Παντως ουτε ενα δεν εχει καν φανει.

Συνήθως τα δοντάκια προειδοποιούν 2-3 μήνες νωρίτερα με συμπτώματα και βγαίνουν τόσο καιρό μετά.

Στα μαγερικα μας..ειχαμε....μμμμμ...κοτοπουλο με πιπεριες,γυρο κοτοπουλο,ομελετα με κολοκυθακια και πατατες,μακαρονια με κιμα,μπιφτεκια,μακαρονακι με Σαμιωτικο χταποδακι(πεθερουλα),φακες,ρεβυθοκριθαρακι.....εφτιαξα ψωμι,κεικ μηλου,φανουροπιτοκεικ,τουρσι λαχανο και μαρμελαδα βανιλιες...αυτα θυμαμαι!

Είσαι άπιαστηηηηηηηη!!!!!!!!!!!!

Καλημέρα και καλό μήνα να εχουμε. Ελπιζω να είστε όλοι καλα

Εβιρι ναι στο σεμιναριο που ειχα δηλωσει συμμετοχη στο καποδιστριακο πανεπιστημιο.

Σημερα τρώμε κοτοπουλο στο φουρνο με πιπεριες και φετα και συνοδευτικο ρυζακι

Καλημέρα! Καλό μηνα να εχουμε!

Ιωαννα μου δεν πειραζει για τον κιμα. Συμβαινουν αυτα. Ο μικρος προηγειται. Απο την αρχη ξεκινησαν τα τεστ στο σεμιναριο; Καλη επιτυχια να εχεις.

Εβιρι μου δυστυχως δεν ειναι ολοι σαν τον Εβιρο. Παντως τελικα τη γλιτωσα τη βουτια. Βρεθηκε τελευταια στιγμη καποιος που μας βοηθησε - προς μεγαλη μου ανακουφιση. Για τον καιρο που λετε χτες το πρωι ειχε εδω 15 βαθμους και το μεσημερι 27. Αντε μετα να γλιτωσεις το κρυωμα.

Τζενακι κι εγω ολοημερο την εχω αλλα λογω διαφορετικων συνθηκων που εχουμε στη δικη μας ζωη δεν το θεωρω πολυ κουραστικο γιατι ειναι πολλα τα θετικα του (επαναλαμβανω στη δικη μας περιπτωση). Μηπως ομως πρεπει να εχεις stand-by - που λεμε και στο Ελλαντα- καποια για την περιπτωση που αρρωστησουν; Καλά διαβαζω πρωι πρωι τα φαγητα τα δικα σου και των αλλων κοριτσιων κι αν δεν ειχα φαει πρωινο θα λιποθυμουσα σιγουρα. Το παστιτσιο φυλλασσεται μια χαρα στην καταψυξη. Εμεις το κανουμε συνεχεια.

Smurfita να δεις που ολα θα μουν σε μια σειρα. Το εβδομαδιαιο προγραμμα ειναι σωτηριο απο πολλες αποψεις.

Ρικολα τι καλα που η γιαγια συνηλθε! Φανταζομαι την ανακουφιση της μαμας σου παρα την ταλαιπωρια της. Τα δοντακια δυστυχως εχουν διαφορα συμπτωματα. Μπορει καποιες μερες να ενοχλειται περισσοτερο απο καποιες αλλες. Από οταν γινομαστε γονεις παντως δυο ειναι οι λεξεις που πρεπει να εχουμε στο μυαλο μας: υπομονη και κουραγιο.

Χτες τελικα ειχαμε φασολαδα αλλα εγω δεν εφαγα γιατι γυρισα πολυ κουρασμενη απο την αυτοψια και δεν αντεχα να φαω κατι τοσο βαρυ. Για σημερα εχουμε μακαροναδα σκετη.

Φιλια

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Καλημέρα παρεούλα!!!

Καλό μήνα να έχουμε!!!

Ιωάννα από νωρίς νωρίς τα τεστάκια βλέπω.... καλή συνέχεια και καλή επιτυχία!

Τζένη καταλαβαίνω αυτό που λες για το ολοήμερο. Κι εμένα ίσως να μου κακοπήγαινε, αλλά αν δεν έχεις κάποιον ή κάποια να σου κρατήσει τα παιδιά είναι η μόνη λύση. Παστίτσιο εγώ δεν έχω φυλάξει ποτέ στην κατάψυξη, αλλά έχω φάει σε φίλους και ήταν μια χαρά. Ούτε που κατάλαβα την διαφορά.

Ρίκολα δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που διάβασα νέα σου! Χαίρομαι βέβαια ακόμη περισσότερο για τη γιαγιά σου! Μακάρι να πάει καλύτερα η γυναίκα και να την έχετε για πολλά ακόμη χρόνια μαζί σας! Η κουζίνα σου πήρε φωτιά ή νομίζω με τόσα που έκανες;;; Η γκρινίτσα που βγάζουν τα μικρούλια με τα δόντια είναι άλλο πράγμα... Έχει ξεκινήσει και η μελένια μας για τα καλά και ώρες ώρες τη λυπάμαι...:(

Έβιρι είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό ότι ο καιρός για τα επόμενα περίπου 15 χρόνια θα είναι περίεργος. Ουσιαστικά δεν θα υπάρχουν οι μεταβατικές εποχές άνοιξη-φθινόπωρο και θα αντιμετωπίζουμε μεγάλες διαφορές στις θερμοκρασίες (υψηλές το πρωί- χαμηλές το βράδυ). Τώρα τι θα γίνει...θα το δούμε...

Φωτεινή πάλι καλά που γλύτωσες τη βουτιά! Ο καιρός έχει τρελαθεί κανονικά. Θέλει μεγάλη προσοχή για να μην κρυώσουμε και ακόμη περισσότερη για τα μικρά μας!

Όπως είπα και πριν η μικρούλα μου έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες να γκρινιάζει για τα δοντάκια της και κάνει μια περίεργη γκρίνια σα να "μαρσάρει"...είναι απίστευτο. Κάθε φορά πεθαίνω απ'τα γέλια όταν το κάνει και μετά προσπαθώ να την ηρεμήσω, αλλά είναι πραγματικά αστείο.

Μαγειρικά, χθες το βράδυ μαγειρέψαμε για σήμερα φασόλια χάντρες κοκκινιστά. Είχα πολλά και δεν τα έβαλα όλα, οπότε τα υπόλοιπα τα φύλαξα στην κατάψυξη και θα τα βγάλω άλλη μέρα να τα κάνω με κοτόπουλο και πιπεριές.

Καλή συνέχεια!!!

GP3ap2.png
dEK1p3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...