Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 1 hour ago, MK2012 είπε:

      Τι προβιοτικά παίρνει αν επιτρέπεται ; Εμάς πάντως σε 4 γιατρούς που πήγαμε πρόσφατα, κανείς δε μας είπε πως επηρεάζει στη διαδικασία. Το θέμα είναι πως πρέπει να φύγει το μικρόβιο και για τον ίδιο γιατί μακροπρόθεσμα κάνει θέμα στον προστάτη.

      Θα σας τα πει ο ανδρολόγος λογικά.  Και εμένα ο άντρας μου με μικρόβιο, πέρα από τις αντιβιώσεις, έπαιρνε. 
      Εγώ δεν πιστεύω ότι ένα σπερμα με μικρόβιο είναι το ίδιο με ένα σπερμα χωρίς μικρόβιο. Εμάς μόνο αυτό βρέθηκε να ενοχοποιεί το κακό σπερμα. 

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)


melita

Recommended Posts

Νηστίσιμη πίτσα: η ζύμη με αλεύρι, λάδι, νερό, μαγιά και αλάτι. Από πάνω βάζεις ντοματούλα, πιπεριές, φυτικό τυρί αν θέλεις, ελίτσες, ό,τι νηστίσιμο θέλεις τεσπα. Κλά τα λέω Ελένη μου;


Mother of 4:-D

Χρήστος-22/3/2008

Μιχάλης-30/11/2009

Δημήτρης-3/4/2012

Γεωργία-3/2/2013

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

    3924

  • Eviri

    2615

  • fefi

    1922

  • peristeraki

    1785

α! οκ ενταξει τα ιδια υλικα σκεφτηκα και εγω αλλα για τυρι δεν ηξερα τι μπορω να βαλω.

τωρα που το σκεφτομαι ειχε βαλει μια φορα ο Μαμαλακης τριμμενη πατατα.

Ευχαριστω Αρετουλα..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Άρνι, θα το δω! Αλλά έλεγα μήπως τα κορίτσια εδώ έχουν κάποια δοκιμασμένη συνταγή!

Μαρία-Ελπίδα, ωραία μου φαίνονται αυτά που φτιάχνετε εσείς!!


Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Α μην ανησυχείς ούτε εγώ έφτιαξα τίποτα, λόγω κατάστασης, είμαι και κρυωμένη...άστα! Θα δω μήπως κάνω την Μ.Πέμπτη που είναι και το έθιμο. Αυγά και κουλούρια μαζί! Το θέμα είναι πως θα τα προλάβω όλα μαζί :rolleyes: αφού το πρωί δουλεύω κιόλας!:confused:

Εσύ είσαι εγγυούλα!

Ελενη μου εινια κουλουρακια που φτιαχνονται με γαλα-αυγο-βουτηρο-αλευρι και αρωματικα. Τα ψηνουμε με αυγο αλειμμενο ή με σουσαμι.

ειναι πολυ απλα αλλα εδω στην Καλαματα τα λεμε κουλουρια της Λαμπρης.

νηστισιμη πιτσα??? πως γινεται?

Περιμένω συνταγή για τα κουλουράκια!

Νηστίσιμο κασερι (κατά προτίμηση κολιός),ότι λαχανικά γουστάρεις (μανιτάρια, ντομάτα, ελιές, πατάτα, κρεμμύδι, κολοκυθάκια. μελιτζάνα)!

Νηστίσιμη πίτσα: η ζύμη με αλεύρι, λάδι, νερό, μαγιά και αλάτι. Από πάνω βάζεις ντοματούλα, πιπεριές, φυτικό τυρί αν θέλεις, ελίτσες, ό,τι νηστίσιμο θέλεις τεσπα. Κλά τα λέω Ελένη μου;

Τέλεια Αρετή μου!!!!


line_flow1_beg_girl_time_1217304000_text_c720ecf0eff5ecf0dff4f3e120eceff520e5dfede1e9.gif

4Suap3.png

line_flow1_beg_girl_time_1217304000_text_c720ecf0eff5ecf0dff4f3e120eceff520e5dfede1e9.gif

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κοριτσάκια. Σήμερα έφτιαξα ρεβύθια άσπρα και μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο. Τώρα, φτιάχνω κουλουράκια λαμπριάτικα και αύριο θα κάνω τσουρέκια.

Μαρία-Ελπίδα σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Κορίτσια η πίτσα θα γίνει τέλεια αν της βάλετε νηστίσιμο τυρί σόγιας κίτρινο για να λιώσει και κομματάκια άσπρο (σόγιας πάλι) για γεύση. Επίσης, για τη γέμιση της πίτσας στη σάλτσα βάλτε πελτέ, (μπορείτε να βάλετε και ρευστή σάλτσα ή κέτσαπ) ρίγανη, λάδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό (ελάχιστο). Από πάνω λαχανικά όπως: πιπεριές, ντομάτα, μανιτάρια, ελιές, ακόμη και τηγανιτές μελιτζάνες ή ό,τι άλλο σας αρέσει εσάς.

Ιδέες για αύριο:

Όσπρια: φάβα, άσπρη φασολάδα ή και κόκκινη μιας και κάνει κρύο, γίγαντες με όποια χόρτα σας αρέσουν, ρεβύθια, φακές.

Λαχανικά: Πατάτες φούρνου ή τυλιχτές στο αλουμινόχαρτο (τις τελευταίες μπορείτε να τις συνοδεύσετε με ελιές και κρεμμύδι), αγκινάρες με κουκιά και αρακά, κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι, μελιτζάνες ψευτομουσακά με κιμά σόγιας, μελιτζάνες με ζυμαρικά, σούπα λαχανικών, ντολμαδάκια, χόρτα με τηγανιτές πατάτες, σπανακόρυζο.

Θαλασσινά: καλαμαράκια γιαχνί, γεμιστά με ρύζι, τηγανιτά με πατάτες. Χταπόδι στο φούρνο με κριθαράκι ή ζυμαρικά, κοκκινιστό κατσαρόλας με ρύζι ή ζυμαρικά, βραστό με λαδολέμονο ή λαδόξιδο, ένα τουρλού θαλασσινών (χταπόδι, καλαμάρι, ελιές, τυρί νηστίσιμο, πατάτα ροδέλες στην κατσαρόλα, ελιές, άνηθο, μάραθο).

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να σας δώσω τη συνταγή για κουλούρια που φτιάχνω τώρα.

650γρ φυτίνη,

750γρ ζάχαρη,

9 αυγά,

3 βανίλιες

1φακ. αμμωνία

1φλ γάλα

2κ. αλεύρι μαλακό.

αυγό-ζάχαρη-νερό σε ένα μπολ για το άλειμμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις φουσκώσουν καλά, προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αυγά. Όταν ομογενοποιηθούν ζεσταίνουμε το γάλα (χλιαρό) και διαλύουμε την αμμωνία μέσα. Προσοχή, αυτό το κάνουμε πάνω από τη λεκάνη με το μίγμα, γιατί η αμμωνία θα φουσκώσει και θα χυθεί από το φλιτζάνι. Εγώ κατέβασα από το μίξερ το μίγμα πριν βάλω την αμμωνία γιατί έτσι κι αλλιώς δε χωράει το αλεύρι μέσα στον κάδο μαζί τα υπόλοιπα υλικά. Μετά προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας απαλά. Το προσθέτουμε σταδιακά γιατί ίσως να μην το πάρει όλο. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ μαλακή, αλλά όχι λάσπη στα χέρια. Εγώ μετά την πέρασα από τη μηχανή κουλουριών (μοιάζει με τη μηχανή του κιμά και βγάζει αφράτο το κορδόνι της ζύμης από μέσα για να το πλάσω σε σχήματα). Βουτύρωσα λαδόκολλα στο ταψί και έπλασα σχήματα. Έβαλα στο μπολ το μίγμα αυγό-λίγη ζάχαρη-λίγο νερό και τα άλειψα. Τα έψησα για λίγη ώρα (ο φούρνος μου δεν δουλεύει καλά και δεν έχω ακριβή ώρα να σας πω) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Μυστικά: χρησιμοποιώ πάντα φυτίνη σ' αυτή τη συνταγή γιατί όσες φορές έβαλα άλλες μαργαρίνες ή βούτυρα δεν έγιναν καθόλου καλά και υπήρχε διαφορά και στο φούσκωμα και στην υφή. Η αμμωνία που γράφω ένα φακελάκι μου φάνηκε μεγάλη ποσότητα τα 30γρ που περιέχει η μάρκα που πήρα, γι' αυτό με το μάτι τη χώρισα στη μέση και δεν την έβαλα όλη.

Σχήματα: να σας θυμίσω σχήματα έστω και θεωρητικά, το όμικρον, το οχτάρι, το απλό λάμδα που απλώς ενώνουμε τα σκέλη, στο λάμδα σταυρώνουμε τα σκέλη μία φορά για απλή κοτσίδα, και δύο φορές για πιο στριφτή κοτσίδα, κοτσίδα κανονική όπως των μαλλιών μας, κοτσίδα που θα την κάνετε όμικρον, λάμδα στριφτό, και λάμδα στριφτό σε όμικρον, κέρατα κριαριού όπως τα λέω εγώ (είναι ίσιο κορδόνι που στρίβουμε σε σπείρα τις δύο άκρες του μέχρι αυτές να συναντηθούν στο κέντρο), το ίδιο ακριβώς με τις δύο άκρες στην αντίθετη φορά σαν σίγμα, σκέτο σίγμα τελικό, φιδάκι σαν m που να είναι λίγο ενωμένα τα σκέλη του, το θήτα όπως αυτό (θ) που οι άκρες του κορδονιού θα συναντιούνται στο κέντρο.

Αυτή τη στιγμή αυτά μου ήρθαν πάω να δω τα κουλούρια μου στο φούρνο και αν θυμηθώ κι άλλα θα ξανάρθω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλησπερα.

σημερα καθώς λειπαμε το πρωι για δουλειες,φαγαμε ωραιοτατη πατατοπιτα

αλλα για το βραδυ και αυριο βραζω ρεβίθια.για τον μικρουλη εκανα κατσικακι με σπανακι,αλλα βγηκε μονο για σημερα.αυριο θα δω τι θα του κανω!!!!!

καλη μεγαλη εβδομαδα σε ολους.


r.gif

an1cEXP0cr60000Mjg5ZHw0NTQ4NjY0NWRhfCYjOTI0O3kgYm95cyBpcw.gif

an1cvcAVM0V0000MDAwMDEwN2x8MDAwMDEzZGF8TG92ZQ.gif

Ο Θεος να μας φυλαει.....

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια καλησπερα,

σας βαζω την συνταγη για τα κουλουρια, διαβασα και παρακατω της Eviri, δεν διαφερει και πολυ.

καλη επιτυχια οποια και να κανετε!

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΩΡΑΣ (ΑΥΓΟΚΟΥΛΟΥΡΑ)

ΥΛΙΚΑ:

6 αυγα

1 ποτηρι φυτινη

1 ποτηρι φρεσκο γαλα

5 βανιλιες

½ κιλο ζαχαρη

1 φακ. Αμμωνια

1 κ.γ. σοδα (την διαλυουμε σε χυμο από 3 πορτοκαλια)

Αλευρι οσο παρει για να εχουμε μια μαλακη ζυμη (περιπου παιρνει 1 ½ κιλο)

Αυγο για το αλλειμα (διαλυουμε μονο τον κροκο με λιγο νερακι) ή σουσαμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη να ασπρισουν και τα ασπραδια ξεχωριστα μαρεγκα.

Σε μια μεγαλη λεκανη βαζουμε τους κροκους χτυπημενους προσθετουμε την φυτινη, το γαλα στο οποιο διαλυουμε την αμμωνια, το χυμο πορτοκαλι με την διαλυμενη σοδα και επειτα το αλευρι με τις βανιλιες.

Την ζυμη πρεπει να την κανουμε μαλακη, μολις παγωσει η φυτινη θα σφιξει.

Ζυμωνουμε καλα και στο τελος με λιγο ελαιολαδο καθαριζουμε τα χερια μας και τα τοιχωματα της λεκανης.

Αφηνουμε την ζυμη κανα τεταρτακι να ξεκουραστει.

Απλωνουμε λαδοκολλα σε λαμαρινες και πλαθουμε κουλουρακια σε ότι σχημα θελουμε (στρογγυλα, πλεξιδουλες).

ΜΗΝ τα πλασετε πολύ μεγαλα γιατι φουσκωνουν πολύ και μην τα βαλετε πολύ κοντα μεταξυ τους.

Αλειφουμε με αυγουλακι ή εναλλακτικα περναμε τα κουλουρακια από βρεγμενο και στεγνωμενο σουσαμι.

Θελουν περιπου κανα 20λεπτο ψησιμο στον αερα στους 180ο -200ο , θα καταλαβεις ότι ψηθηκαν από το χρωμα τους.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Link to comment
Share on other sites

Μαρία-Ελπίδα η αμμωνία που χρησιμοποίησες πόσα γραμμάρια ήταν; Το δικό μου φακελάκι έγραφε 30γρ. Οπτικά μου φάνηκε πολύ, αλλά έχω ξεχάσει από προηγούμενα χρόνια τι ποσότητα είχαν τα φακελάκια. Αυτή τη συνταγή έχω να την φτιάξω περίπου 3-4 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα φάγαμε πατατούλες τηγανητές με καλαμαράκια και ντοματοσαλατούλα και για αύριο μπριαμάκι...

Εγγυούλα, καλά πάς βλέπω από συνταγες!


Παστάκια ενωμένα, ποτέ νικημένα

lE4Jp3.png

p2Jtp3.png?8Se464zK

Παιδί μου, ζωή μου, ψυχή μου.....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Για σήμερα έφτιαξα τελικά τα μαυρομάτικα και βγήκαν πολύ ωραία! Για αύριο σκέφτομαι να φτιάξω τη νηστίσιμη πίτσα που λέγαμε χθες.;)


Mother of 4:-D

Χρήστος-22/3/2008

Μιχάλης-30/11/2009

Δημήτρης-3/4/2012

Γεωργία-3/2/2013

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...