Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Γεια σας κι από μένα.

Σήμερα έφτιαξα μακαρόνια με σπιτική σάλτσα και ρολάκια σφολιάτας με ζαμπόν-τυρί.

Όπως είδα από το πρωί η μισή Ελλάδα υπέφερε από βροχές και ψύχρα. Παραδόξως εδώ σαν ανάποδη χώρα που είναι είχε καλό καιρό με ήλιο και ζέστη.

εβιρι όταν μπορέσεις βάλε τη συνταγή με τους ντοματοκεφτέδες, έψαξα στο μπλογκ και δε μπόρεσα να τη βρώ

Καστεράκι μου στο μπλογκ μου την έβαλα απόψε, γι' αυτό δεν την έβρισκες. Δεν τα βάζω με τη σειρά που τα φτιάχνω στο σπίτι, αλλά φρόντισα να τη βάλω νωρίτερα αφού είδα ότι την ήθελες.

Καλημέρα κι απο μενα! Εδω βρεχει κι απ'οσο εμαθα βρεχει και σε αλλα μερη της Ελλαδας. Μου φαινεται λιγο περιεργο αυτο το καλοκαιρι.

Εβιρι μακαρι να μπορουσα να ερθω. Δεν πεταγεσαι ομως εσυ εδω; Θα κανεις και τα μπανακια σου.

Αυτό σίγουρα θα είναι πιο ωραίο.

Δυστυχως για το θεμα της μεταθεσης δεν εχω και πολύ ευοιωνα μηνυματα. Σιγουρα μπορω να το κοιταξω του χρονου. Προσπαθω να δω και τι μπορω να κανω εν τω μεταξυ αλλα δεν το βλεπω κι ευκολο.

Εγώ το εύχομαι να μπορέσεις να έρθεις στην Αθήνα.

Την Κυριακη ειχαμε μπριζολες πανε με πατατουλες και τζατζικακι και στα παιδια τις μπριζολες τις ειχα κανει σουβλακι.

Κι αυτό το πεθύμησα, μια μπριζόλα στα κάρβουνα με πατάτες και τζατζίκι.

Εμενα απο χτες ο μικρος δεν ειναι καλα, ποναει πολυ η κοιλια του και εκανε και δεκατα που οδευουν προς πυρετο

Περαστικά του του μικρού. Τουλάχιστον τώρα το καλοκαίρι οι ιώσεις περνάνε γρηγορότερα. Αυτό του εύχομαι κι εγώ.

Εβιρι πως καταφερνουν ολοι οι γερμανοι να μαθαινουν τα παιδια να τρωνε μονα τους απο μικρη ηλικια και να καθονται ησυχα στην ταβερνα? τι κολπο εχουν?

Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω γιατί δεν τους συναναστρέφομαι καθόλου. Συμπεραίνω όμως ότι ίσως να μη μαγειρεύουν και πολύ στο σπίτι τους. Αν συμβαίνει αυτό και τα παιδιά τη βγάζουν όλη μέρα με πρόχειρα ψευτοπράγματα για να χορτάσουν τότε πώς να μην κάθονται ήσυχα να απολαύσουν το νόστιμο ελληνικό φαγητό τους στις διακοπές τους στην Ελλάδα.

Κατά τα άλλα πιστεύω ότι πολλά οφείλονται στο ταμπεραμέντο που το ελληνικό είναι αρκετά θορυβώδες.

Σήμερα θα φάμε μακαρόνια με τυρί και κέτσαπ. Έχω οδοντίατρο το απόγευμα να συνεχίσουμε την απονεύρωση.

Κουράγιο Αγγελική.

Εβιράκι μετράτε αντίστροφα για τον ερχομό σας. Ανυπομονώ να σε ξαναδώ!

Κι εγώ το ίδιο.

Εβίρι σε λίγο θα μας πούνε οι Γερμανοί και το σουβλάκι Βουλγαρέζικο! επειδή αυτοί έχουν άχρηστη κουζίνα, τους φταίνε οι υπόλοιποι!

χαχαχα

Όσο αφορά τα μαγειρικά, θα κάνω κοτόπουλο μπυράτο με πατάτες και σκέφτομαι για κολοκυθόπιτα, καθώς πήρα ωραία κολοκύθια το πρωί... πρέπει να ψάξω τις συνταγές μου:D

Μπράβο Νίνα.

Αντε να κανεις τα μπανακια σου!!! κι εγω εχω οδοντιατρο αυριο γιατι μου ραγισε λιγο ενα δοντι ουτε καταλαβα πως εγινε.

Αχ Παναγία μου, μην το λες έτσι απότομα γιατί θα με πιάσει η καρδιά μου. Ξεκίνα πρώτα λέγοντας ότι ανέβηκε στα κεραμίδια.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Εβιρι δεν ειναι κατι τραγικο, απλα ενιωθα οταν ακουμπαγα τη γλωσσα σαν να με γδερνει ελαχιστα, δεν εχει φυγει κομματι ειναι σαν να εκανε μια πολυ πολυ μικρη γραμμουλα.

Σημερα θα φαμε τα γεμιστα απο χτες.

Που εχετε χαθει ολοι? φυγατε διακοπουλες?

Αχ μονη θα με αφησετε

Καλημέρα. Βρηκα λιγη ησυχια και μπηκα! Απο το πρωι ηρθε ο κοσμος σημερα γκρρρρ.

Ιωαννα μου περαστικα του μικρου. Να σου πω οπως το περιεγραψες χτες κι εγω σκωληκοειδιτιδα φανταστηκα (ειμαι και λιγο ευαισθητη με αυτο το θεμα) και γαστρεντεριτιδα. Ευτυχως δεν ηταν κατι σοβαρο. Το δοντι καλα κανεις και το κοιτας γιατι μπορει να σπασει ευκολα τωρα που ραγισε.

Νινα τι ειναι αυτα που γραφεις καλέ; Ακομα δεν εχω κατορθωσει να φτιαξω το μπυρατο μοσχαρι που ειχε γραψει η Τζενη. Χτες το βραδυ διαπραγματευομουν μοσχαρι γιουβετσι και μοσχαρι με μελιτζανες μπας και αλλαξουμε λιγο φαγητα. Καλό το σχολιο για το σουβλακι.

Αγγελικη αντεχεις με την απονευρωση; Ο οδοντιατρος εμενα δεν μου προκαλει κανενα αγχος- ειμαι πολυ αναισθητη τελικα.

Εβιρι ζηλεψα συναντησουλα. Φετος δυστυχως δεν θα μπορω να ειμαι και μου εχετε λειψει όλοι και ολες. Εν τω μεταξυ κατι λεγαμε για κολοκυθακια γεμιστα με αυγολεμονο με τη μαμα μου χτες και της ειπα οτι την επομενη φορα θα φτιαξουμε τη συνταγη της Εβιρι και με κοιταζε με τα ματια ανοιχτα διαπλατα.

Τι κανει η υπολοιπη παρεουλα;

Ιωαννα μου ειναι διαφορετικη εντελως η νοοτροπια στο εξωτερικο απ'οτι στην Ελλαδα. Τα παιδια δεν βλεπουν αλλα παιδακια να σηκωνονται απο το τραπεζι κι ετσι ξερουν απο την αρχη οτι δεν επιτρεπεται. Επισης οταν μαθαινει κατι τετοιο η μαμα στα παιδια της δεν πεταγεται ολο το σοι να πει "αστο το παιδι δεν πειραζει". Γενικα το σοι δεν παιζει και πολύ στη ζωη του παιδιου. Εμεις μεγαλωναμε μαθαινοντας πιο πολυ καλους τροπους και λιγο πιο αυστηρα. Οι δικες μας ενοχες που τα παιδια μας δεν εκτονωνουν την ενεργεια τους αρκετα και τα δικα μας βιωματα με την αυστηροτητα μας κανουν πιο ανεκτικους πιστευω. Απο την αλλη οι ξενες δεν εχουν και τοσο αγχος ποσο θα φαει το παιδι τους ωστε να το κυνηγανε με το πηρουνι.

Στα μαγειρικα μας τωρα. Για σημερα εφτιαξα φακες ταιριαζει με τον καιρο που εχει ψυχρανει αρκετα. Ο μικρος δεν εφαγε χτες αρακα - μαλλον δεν του άρεσε. Βεβαια εκανα μια κουβεντα με τη γιαγια γιατι εχουν μπει ψυλλοι στα αυτια μου οτι μπορει να αρχιζει να μιμειται τη μεγαλη σε συνδυασμο με το γεγονος οτι η γιαγια θελει να φτιαχνουμε μονο ο,τι τρωει το μεγαλο καμαρι της κι εχει περιοριστει η ποικιλια. Γιαυτο και μιλουσαμε για φαγητα και συνταγες βραδυατικα.

Φιλια γιατι παλι εχουμε επισκεψεις.

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Τελικά στον Πειραιά δεν έριξε σταγόνα, αν και σκοτείνιασε κάποια στιγμή! Έχει όμως δροσίσει και κοιμήθηκα σαν πουλάκι!

Δεν πήγα οδοντίατρο χτες γιατί χτύπησε η μικρούλα της κι έτρεχε το απόγευμα. Θα μιλήσω μαζί της σε λίγο κι ελπίζω να είναι καλά τώρα...

Χτες έφτιαξα αμπελοφάσουλα που φέραμε από το Πευκί για να τα φάει ο άντρας μου σαλάτα που του αρέσουν. Εγώ δεν ξέρω τι θα φάω, θα δω...

Ιωάννα χαίρομαι που ο μικρούλης σου δεν έχει κάτι σοβαρό. Όσο για το δόντι να πας να το δει ο οδοντίατρος για να μην σου χαλάσει.

Εβιράκι λες να μην τρώνε σπιτικό φαγητό τα γερμανόπουλα? Τόσο άχρηστες οι Γερμανίδες που δεν μαγειρεύουν? Τι να πω...

Σας φιλώ όλες και όλους για την ώρα. Θα ξαναμπώ σε λίγο γιατί έχω δουλίτσα...

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Καλημέρα. Βρηκα λιγη ησυχια και μπηκα! Απο το πρωι ηρθε ο κοσμος σημερα γκρρρρ.

Δύσκολο να έχεις να κάνεις με κόσμο πρωί πρωί!

Αγγελικη αντεχεις με την απονευρωση; Ο οδοντιατρος εμενα δεν μου προκαλει κανενα αγχος- ειμαι πολυ αναισθητη τελικα.

Ούτε κι εμένα μου προκαλεί για να είναι ειλικρινής! Το δόντι ευτυχώς σταμάτησε να πονάει εδώ και 3 μέρες. Δεν ξέρω τι θα γίνει βέβαια στην συνέχεια μέχρι να ολοκληρωθεί η απονεύρωση αλλά μάλλον τα ζόρικα πέρασαν!

Ιωαννα μου ειναι διαφορετικη εντελως η νοοτροπια στο εξωτερικο απ'οτι στην Ελλαδα. Τα παιδια δεν βλεπουν αλλα παιδακια να σηκωνονται απο το τραπεζι κι ετσι ξερουν απο την αρχη οτι δεν επιτρεπεται. Επισης οταν μαθαινει κατι τετοιο η μαμα στα παιδια της δεν πεταγεται ολο το σοι να πει "αστο το παιδι δεν πειραζει". Γενικα το σοι δεν παιζει και πολύ στη ζωη του παιδιου. Εμεις μεγαλωναμε μαθαινοντας πιο πολυ καλους τροπους και λιγο πιο αυστηρα. Οι δικες μας ενοχες που τα παιδια μας δεν εκτονωνουν την ενεργεια τους αρκετα και τα δικα μας βιωματα με την αυστηροτητα μας κανουν πιο ανεκτικους πιστευω. Απο την αλλη οι ξενες δεν εχουν και τοσο αγχος ποσο θα φαει το παιδι τους ωστε να το κυνηγανε με το πηρουνι.

Έχεις δίκιο σε όλα!

Στα μαγειρικα μας τωρα. Για σημερα εφτιαξα φακες ταιριαζει με τον καιρο που εχει ψυχρανει αρκετα. Ο μικρος δεν εφαγε χτες αρακα - μαλλον δεν του άρεσε. Βεβαια εκανα μια κουβεντα με τη γιαγια γιατι εχουν μπει ψυλλοι στα αυτια μου οτι μπορει να αρχιζει να μιμειται τη μεγαλη σε συνδυασμο με το γεγονος οτι η γιαγια θελει να φτιαχνουμε μονο ο,τι τρωει το μεγαλο καμαρι της κι εχει περιοριστει η ποικιλια. Γιαυτο και μιλουσαμε για φαγητα και συνταγες βραδυατικα.

Ξεσυνερίζεται την μικρή ο γιός σου ε? Βάλε φωνή στην γιαγιά να αφήσει στην άκρη τα ιδιαίτερα φαγητά! Αλλά θα μου πεις ακούει?

Φιλια γιατι παλι εχουμε επισκεψεις.

Καλό κουράγιο!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Διαφημίσεις

Παλι μαυρισε ο καιρος.

αχ Φωτεινη μαλλον πρεπει να βαλεις χερι στη γιαγια, ειναι κριμα να σου χαλασει και ο μικρος που ειναι καλοφαγος.

Αγγελικη υπαρχει και ενας αλλος τροπος για απονευρωση που πας μια φορα και τελειωνεις αλλα ειναι πιο ακριβος καπου στα 200€ αλλα ξενοιαζεις μια κι εξω.

Εχει κανεις να μου προτεινει τι αποσμητικο ντουλαπας να παρω που να κραταει το αρωμα? Παιρνω τα γνωστα αλλα δεν κραταει πανω απο μια βδομαδα

Ιωάννα μάλλον τώρα το δόντι πάει για σφράγισμα. Αλλά αν δεν με δει από κοντά η οδοντίατρος δεν μπορώ να το πω με σιγουριά.

Αποσμητικό, για να είμαι ειλικρινής, δεν βάζω στην ντουλάπα, οπότε δεν γνωρίζω να σου πω...

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

καλησπερα παρεακι τι κανετε?

εγω κλασικα πηζωωωω. πφφφφφ

δενε χω προλαβει παλι να διαβασω τιποτα αλλα εχω ελπιδες!!!

Το Σαββατο δεν θυμαμαι αν σας εγραψα πολυ ωραια περασαμε στο παρτυ! τα μικρα ευχαριστηθηκαν παιχνιδι κ οι μεγαλοι φαγητο κ καλη παρεα!!

Εμενα εκτος απο τα προβληματα στην δουλεια μου κουνιεται κ ενα σπασμενο δοντι στο τσακ ειναι να φυγει κ ποναω ....

μαγειρικα σημερα τρωμε λιγα φασολακια που μειναν απο χτες κ λιγα κεφτεδακια απο προχτες κοκκινιστα που τα εμπλουτισα με μικρο χυλοπιτακι. Εφτιαξα κ μια γαλατοπιτα για πρωινο κ μια χαρα.

Για αυριο λεω να κανω κοτοπουλο με πατατες

Τζενάκι υπομονή με την δουλειά!

Χαίρομαι που περάσατε καλά στο πάρτυ σας! Και του χρόνου να ξαναγιορτάσετε!

Θα αρχίζω να πιστεύω ότι κυκλοφορεί ίωση δοντιών!!!!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας παιδιά.

Σήμερα κι εγώ είχα φασολάκια πράσινα κι έβαλα μέσα πατάτα, καρότο και λίγα μανιτάρια.

Εβιρι δεν ειναι κατι τραγικο, απλα ενιωθα οταν ακουμπαγα τη γλωσσα σαν να με γδερνει ελαχιστα, δεν εχει φυγει κομματι ειναι σαν να εκανε μια πολυ πολυ μικρη γραμμουλα.

Πάλι καλά.

Εβιρι ζηλεψα συναντησουλα. Φετος δυστυχως δεν θα μπορω να ειμαι και μου εχετε λειψει όλοι και ολες.

Εγώ έχω ελπίδες ότι ίσως να κάνετε κάποιο δρομολόγιο και να ταιριάσουν οι μέρες να βρεθούμε. Ποτέ μη λες ποτέ.

Εν τω μεταξυ κατι λεγαμε για κολοκυθακια γεμιστα με αυγολεμονο με τη μαμα μου χτες και της ειπα οτι την επομενη φορα θα φτιαξουμε τη συνταγη της Εβιρι και με κοιταζε με τα ματια ανοιχτα διαπλατα.

χαχαχα σ' ευχαριστώ για την προτίμηση Φωτεινή.

Εβιράκι λες να μην τρώνε σπιτικό φαγητό τα γερμανόπουλα? Τόσο άχρηστες οι Γερμανίδες που δεν μαγειρεύουν? Τι να πω...

Σαν μαγείρισσες δεν έχω ιδέα πώς είναι. Στις συναντήσεις στα σχολεία φτιάχνουν συνέχεια κέικ και μηλόπιτες, αυτό μόνο έχω δει.

Σαν νοικοκυρές πρέπει να είναι καθαρές και με τάξη, αν κρίνω από τους κήπους τους, από τα παράθυρα με τα λουλούδια, τα κεντήματα στις κουρτίνες, και το λίγο που βλέπω από τη γειτόνισσά μου που μένει πάνω από μένα και είναι Γερμανίδα γιαγιά. Βέβαια, μόνο ό,τι φαίνεται από το χωλ έχω δει.

Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι κάτι άλλο, στα καθαριστήρια που πηγαίνω βλέπω άπειρα πουκάμισα να κρέμονται. Αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι δεν σιδερώνουν και πολύ. Στα ελληνικά καθαριστήρια βλέπουμε κυρίως σακάκια και παντελόνια κουστουμιού καθώς και ό,τι άλλο δεν πλένεται στο πλυντήριο ή στο χέρι.

Ενώ εδώ βλέπω κυρίως πουκάμισα.

Στο φαγητό μια Ελληνίδα φίλη, μου είχε εξιστορίσει ότι το παιδί της θα έτρωγε πρωινό και μεσημεριανό στο σπίτι ενός συμμαθητή του. Το αποτέλεσμα ήταν το απόγευμα να φάει ένα ψημένο λουκάνικο σε σάντουιτς για γεύμα. Ενώ για πρωινό πρέπει μάλλον να ήπιαν κάποιο χυμό. Ίσως βέβαια, αυτό να είναι εξαίρεση και σύμπτωση που να μην αφορά όλες τις γερμανικές οικογένειες.

Εχει κανεις να μου προτεινει τι αποσμητικο ντουλαπας να παρω που να κραταει το αρωμα? Παιρνω τα γνωστα αλλα δεν κραταει πανω απο μια βδομαδα

Βασικά δε χρησιμοποιώ αρωματικά για τη ντουλάπα, αλλά έχω να σου προτείνω κάτι. Να βρέξεις με μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου κομμάτια βαμβακιού να τα βάλεις σε τούλι και να τα κρεμμάσεις με κορδέλα μέσα στη ντουλάπα.

Έχω διαβάσει ότι κρατάει αρκετό καιρό.

Το Σαββατο δεν θυμαμαι αν σας εγραψα πολυ ωραια περασαμε στο παρτυ! τα μικρα ευχαριστηθηκαν παιχνιδι κ οι μεγαλοι φαγητο κ καλη παρεα!!

Τζένη μου πολύ χαίρομαι. Ήμουν εξάλλου σίγουρη ότι θα είναι έτσι. Μα με τέτοια χέρια στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική δε γίνεται να μην περάσουν καλά.

Εμενα εκτος απο τα προβληματα στην δουλεια μου κουνιεται κ ενα σπασμενο δοντι στο τσακ ειναι να φυγει κ ποναω ....

Παναγία μου!!!!!!! Κι άλλο κρούσμα;

Θα αρχίζω να πιστεύω ότι κυκλοφορεί ίωση δοντιών!!!!

Στο μυαλό μου είσαι.

Κάτι που ξέχασα να σας πω τις προηγούμενες μέρες.

Το Σάββατο είχαμε βγει για ψώνια σε ένα πολυκατάστημα. Όποιος γνωρίζει το Galeria Kaufhof από τους Έλληνες που μένουν στη Γερμανία και μας διαβάζει τώρα, του συνιστώ να προσέχει πολύ αυτά που πληρώνει στο ταμείο.

Είχε εντοπίσει που λέτε ο Έβιρος ένα αντρικό σακάκι που είχε αρχική τιμή 99 ευρώ, με τελική τιμή στα 59 ευρώ, ενώ ενδιάμεσα είχε γίνει η προηγούμενη έκπτωση στα 79 ευρώ που την είχαν σβήσει. Συνοψίζοντας, το σακάκι έγραφε πάνω τις τιμές 99 ευρώ, 79 ευρώ και την τελική του τιμή 59 ευρώ.

Στο ταμείο το χτύπησαν στα 79 ευρώ δηλαδή με την προηγούμενη έκπτωση. Επίσης, η πωλήτρια έβαλε ένα αυτοκόλλητο που έγραφε "Danke" (ευχαριστώ) με πολύ μεγάλη προσοχή πάνω ακριβώς από όλες τις τιμές, ελπίζοντας ότι αν στο σπίτι έχουμε αμφιβολία για τις τιμές δε θα μπορούμε να το ελέγξουμε.

Το είπαμε στην κοπέλα και μας απάντησε ότι το κομπιούτερ και η ταμιακή δεν κάνουν λάθος, άρα αυτή είναι η σωστή τιμή. Φυσικά, πριν της το πούμε της πήγαμε στον πάγκο ένα άλλο σακάκι από την κρεμάστρα με την ίδια τιμή.

Τη ρωτάμε για ποιο λόγο κάποιος υπάλληλος έγραψε σε όλα τα υπόλοιπα σακάκια 59 ευρώ αφού ισχύουν τα 79; Μας απάντησε ότι έκανε λάθος στον κωδικό του μπαρκόουντ.

Τότε ζητήσαμε να μιλήσουμε στον προϊστάμενό της. Ήταν μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας η οποία έδωσε αμέσως εντολή σε έναν υπάλληλο να μας αφαιρέσουν τα 20 ευρώ της διαφοράς.

Αυτό που έκανε ο υπάλληλος μετά ήταν να κόψει την καρτέλα με την τιμή πάνω στην οποία υπήρχε και η φίρμα του σακακιού, πιθανότατα επειδή φοβήθηκε την καταγγελία.

Αυτά σας τα λέω για να βλέπετε με απτά παραδείγματα ποιοι είναι αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο ότι δεν είμαστε σωστοί, ότι είμαστε λαμόγια και απατεώνες.

Καλησπέρα στην παρέα, εγω όπως καταλάβατε ακόμα πήζω και σαν να μην έφτανε η δουλεια που έχω και δεν τελειώνει ήρθα κ 2 μέρες Βρυξέλλες. Να δώ ποτε θα βρω χρόνο να διαβάσω νεα σας, θα φύγετε για διακοπές και δεν θα ξέρω ούτε που είστε :)

Μαγειρικα δεν έχω πολλα, αυτη την εποχή. Την Παρασκευή είχα φτιάξει για την Ολγα που γιόρταζε σε ατομικά φορμάκια, μους σοκολάτας με μια βάση απο μπισκότο καραμέλας-φουντουκι και cheesecake ατομικά. Σάββατο ψήσιμο καλαμακια κ μπιφτέκια, κυριακη τσιπούρες πελαγισιες (πολυ ωραίες!) και Δευτέρα φασολάκια (και για χθες) σήμερα η Ολγα ειναι στη μαμά της οπ΄οτε θα αναλάβει εκείνη :P.

Αυτα απο μένα, σας αφήνω γιατι σε 10' πρεπει να κατέβω να βρω τους άλλους

Καλο βραδυυυ

Γεια σας παιδιά.

Σήμερα κι εγώ είχα φασολάκια πράσινα κι έβαλα μέσα πατάτα, καρότο και λίγα μανιτάρια.

Κάτι που ξέχασα να σας πω τις προηγούμενες μέρες.

Το Σάββατο είχαμε βγει για ψώνια σε ένα πολυκατάστημα. Όποιος γνωρίζει το Galeria Kaufhof από τους Έλληνες που μένουν στη Γερμανία και μας διαβάζει τώρα, του συνιστώ να προσέχει πολύ αυτά που πληρώνει στο ταμείο.

Είχε εντοπίσει που λέτε ο Έβιρος ένα αντρικό σακάκι που είχε αρχική τιμή 99 ευρώ, με τελική τιμή στα 59 ευρώ, ενώ ενδιάμεσα είχε γίνει η προηγούμενη έκπτωση στα 79 ευρώ που την είχαν σβήσει. Συνοψίζοντας, το σακάκι έγραφε πάνω τις τιμές 99 ευρώ, 79 ευρώ και την τελική του τιμή 59 ευρώ.

Στο ταμείο το χτύπησαν στα 79 ευρώ δηλαδή με την προηγούμενη έκπτωση. Επίσης, η πωλήτρια έβαλε ένα αυτοκόλλητο που έγραφε "Danke" (ευχαριστώ) με πολύ μεγάλη προσοχή πάνω ακριβώς από όλες τις τιμές, ελπίζοντας ότι αν στο σπίτι έχουμε αμφιβολία για τις τιμές δε θα μπορούμε να το ελέγξουμε.

Το είπαμε στην κοπέλα και μας απάντησε ότι το κομπιούτερ και η ταμιακή δεν κάνουν λάθος, άρα αυτή είναι η σωστή τιμή. Φυσικά, πριν της το πούμε της πήγαμε στον πάγκο ένα άλλο σακάκι από την κρεμάστρα με την ίδια τιμή.

Τη ρωτάμε για ποιο λόγο κάποιος υπάλληλος έγραψε σε όλα τα υπόλοιπα σακάκια 59 ευρώ αφού ισχύουν τα 79; Μας απάντησε ότι έκανε λάθος στον κωδικό του μπαρκόουντ.

Τότε ζητήσαμε να μιλήσουμε στον προϊστάμενό της. Ήταν μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας η οποία έδωσε αμέσως εντολή σε έναν υπάλληλο να μας αφαιρέσουν τα 20 ευρώ της διαφοράς.

Αυτό που έκανε ο υπάλληλος μετά ήταν να κόψει την καρτέλα με την τιμή πάνω στην οποία υπήρχε και η φίρμα του σακακιού, πιθανότατα επειδή φοβήθηκε την καταγγελία.

Αυτά σας τα λέω για να βλέπετε με απτά παραδείγματα ποιοι είναι αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο ότι δεν είμαστε σωστοί, ότι είμαστε λαμόγια και απατεώνες.

Η αληθεια ειναι οτι παντου υπαρχουν λαμογια, το θεμα ειναι τι αποτελεσμα εχει σε καθε χωρα και πως ζουν οι πολιτες της. Εμεις παντως συνεχιζουμε να μη βαζουμε μυαλο.

Με παιρνουν στις διακοπες να μου πουν οτι υπαρχει προσφορα σε σερβις a/c και για τα 2 μαζι 30€. Στο τελος αφου το εκαναν ειπαν οτι εννοειται πως ειναι χωρις αποδειξη. Εγω γιατι πρεπει να τα δηλωνω ολα? γιατι πρεπει να πληρωνω συνεχεια φορους και να ειμαι και απληρωτη? και αυτο ειναι πταισμα μπροστα σε ολα αυτα που συνεχιζουν και γινονται

Καλημέρα!

Πως μου ειστε; Σαν να καλυτερεψε ο καιρος μου φαινεται.

Εβιρι μου η προτιμηση στις συνταγες σου ειναι γνωστη. Το αστειο ηταν η αντιδραση της γιαγιας που δεν ηξερε για ποια μιλαω. Γενικα οι γερμανιδες ειναι τακτικες και νοικοκυρες και μαγειρευουν αρκετα σπιτι τους - καμια σχεση με τις αγγλιδες. Η κουζινα τους ομως δεν ειναι τοσο πλουσια οσο η δικη μας και βασιζονται και αρκετα σε διαφορα ετοιμα μιγματα σαν αυτα που εχουμε εμεις για τον πουρε π.χ. Όσον αφορα το Kaufhof λαμογια υπαρχουν παντου και γενικα κατα τη γνωμη μου το χρημα δεν εχει ηθικη. Απλα εκει εχεις την αισθηση οτι θα βρεις πιο ευκολα το δικιο σου αν το διεκδικησεις.

Τζενακι ημουν σιγουρη οτι ολα θα ηταν τελεια. Κι εσυ δοντι; Ωχ κοιταξε το πριν σου κανει μεγαλη ζημια. Παντα μου εκανε εντυπωση πως τα δοντια στον κοσμο εβγαζαν προβληματα παντα πριν απο τις διακοπες και τις γιορτες - λες και το ηξεραν οτι θες να ξεφυγεις και αποφασιζαν να σου χαλασουν τη διαθεση.

Ιωαννα δεν εχω ακουσει αυτο που λες για την απονευρωση. Λογικα θα εξαρταται και απο την κατασταση του δοντιου. Πως ειναι ο μικρος σου; Αυτο που λες για τη φορολογια εχεις απόλυτο δικιο. Εμεις οι μισθωτοι την πληρωνουμε (και κυριως οι κακοπληρωμενοι).

Δημητρη να χαιρεσαι την Ολγα σου! Με το καλο να δεχτειτε το μωρακι σας! Τι λαχταριστα γλυκα της εφτιαξες! Βρυξελλες ε; Περνας καλά τουλαχιστον δεδομενων των συνθηκων; Με την αδεια τι εκανες τελικα;

Τι νεα οι υπόλοιποι;

Χτες ο μικρος εφαγε μια χαρα τις φακες και το βραδυ του εδωσα μπιφτεκακια μια και καθε μερα πρεπει να τρωει κατι με αυγο. Η μικρη φυσικα ουτε που τις αγγιξε εφαγε μονο τις ελιες. Για σημερα εφτιαξα μοσχαρακι ωστε να το κανει η γιαγια γιουβετσακι το μεσημερι.

Φιλια

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Χρόνια Πολλά στις Μαρίνες και του Μαρίνους για την σημερινή μέρα!

Σήμερα έχει γενέθλια και ο μικρούλης μου! Πως πέρασαν 4 χρόνια...

Το Σάββατο θα κόψουμε τούρτα και θα ψήσουμε μπριζολίτσες στο Πευκί για να το γιορτάσουμε!

Χθες έφυγα από την δουλειά στις 9 το βράδυ, οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν έφτιαξα τίποτα για φαγητό! Αντίθετα ήρθε και με πήρε ο άντρας μου από την δουλειά και πήγαμε για μπύρες!

Αύριο τελευταία μέρα στην δουλειά και μετά 15 μέρες διακοπές με τα ζουζούνια μου. Το απόγευμα θα ετοιμάσω τα πράγματά μου.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα... πάω να δουλέψω λιγάκι και τα ξαναλέμε...

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...