Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Γεια σας κι από μένα.

Σήμερα έφτιαξα μακαρόνια με κιμά και το βράδυ κιμαδοπιτάκια επειδή περίσσεψε ο κιμάς και είπα να φτιάξω μια αρμυρή λιχουδιά.

Γειά σου Έβιρι,

με το καλό να έρθετε, πολύ αργά τελειώνουν 30/7 :confused::confused::confused:, αλλά τι λέω κι εδώ όπως το πάνε θα αρχίσουν του χρόνου λένε αρχές (5) Σεπτεμβρίου και λένε λένε ότι θα τελειώνουν 30/6...

Στην Ελλάδα σε πιο μέρος μένετε? Θα πάτε κατευθείαν για μπανάκια?:P:p:p

Ευτυχώς ναι τελείωσαν οι δουλίτσες και όλα είναι σε τάξη τώρα!!

Τα κανελόνια κι εγώ μπορώ να σου πώ νομίζω πρώτη φορά τα φτιάχνω. Έχω προμηθευτεί άλλη μία συσκευασία, οπότε σίγουρα θα τα ξαναμαγειρέψω.

Σε πιστεύω ότι κοιμόσουν περπατώντας. Όταν έχεις πολύ καιρό πραγματικά όμως να κοιμηθείς, κοιμάσαι όπως τα καταφέρεις. Περαστικά σου, πολύ δύσκολα και με πολύ πόνο φαντάζομαι, ελπίζω τώρα να είσαι καλά!

Να σου πω για τα πειράματα :lol::lol::lol::lol::lol: αυτό ακριβώς μου έχουν πει...ότι τους έχω κάνει πειραμματόζωα. Κάποιο διάστημα πριν αρκετό καιρό είχα δοκιμάσει κάτι ντονατάκια από έναν φούρνο σκέτη τρέλα. Ξεκίνησα το ψάξιμο στο νετ για συνταγές, έλα μου που όλες είχαν αυγό και η φουρνάρισα μου είπε ότι ήταν νηστίσιμα.....Το τι ντόνατ είχα φτιάξει για να πετύχω αντικαταστάσεις με το αυγό και το γάλα..........δεν μπορώ να σου περιγράψω, έδινα σε όλη τη γειτονιά. Τελικά τα κατάφερα μία φορά:confused::confused::confused::confused: κι αυτά με αυγό και γάλα, αλλά βγήκαν επαγγελματικά.....με τη γραμμουλα στη μέση....καμιά φορά μου έρχονται αναλαμπές (βλέποντας άλλες συνταγές) αλλά μου βάζουν τις φωνές και κάνω πίσω.....:lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Καλημερα κοριτσια κι αγορια. Επιτελους Παρασκευη, αυριο λεει θα εχει καλο καιρο και απο Κυριακη για μαντεψτε....... βροχες:mad:Εχτες φαγαμε φακες που ειχαν μεινει και σημερα θα φαμε σνιτσελ χοιρινα και το πρωι που εβγαινα απο το γκαραζ ερχοταν η πεθερα μου μ ενα ταψι γεμιστα:P. Θα τα ψησω το απογευμα για να εχω φαγητο γι αυριο ωστε να μπορω να βολταρω με τους αντρες μου!!! Σημερα εχω αρκετη δουλιτσα, ελπιζω να προλαβω να μπω

Καλημερα κοριτσια κι αγορια. Επιτελους Παρασκευη, αυριο λεει θα εχει καλο καιρο και απο Κυριακη για μαντεψτε....... βροχες:mad:Εχτες φαγαμε φακες που ειχαν μεινει και σημερα θα φαμε σνιτσελ χοιρινα και το πρωι που εβγαινα απο το γκαραζ ερχοταν η πεθερα μου μ ενα ταψι γεμιστα:P. Θα τα ψησω το απογευμα για να εχω φαγητο γι αυριο ωστε να μπορω να βολταρω με τους αντρες μου!!! Σημερα εχω αρκετη δουλιτσα, ελπιζω να προλαβω να μπω

τι καλά που θα έχεις φαγητό...θα είσαι ξέγνοιαστη!

Καλημέρα κι απο μενα! Πρωινη σημερα γιατι μετα θα πλακωσει κοσμος!

Δημητρη εισαι πολυ νοικοκυρης τελικα! Ευγε! Μας επιτρεπεις να σε κλωνοποιησουμε μαγειρικα τουλάχιστον; Συμφωνω με την Εβιρι μου αρεσε κι εμενα ο τροπος που τα εψησες και τα εκοψες. Πως παει η γυναικα σου με την εγκυμοσυνη της; (αν θυμαμαι

καλά)

Ιωαννα τυχερη εισαι που θα εχεις φαγητο και για αυριο. Εκμεταλλευσου το για βολτουλες.

Μομμι δεν πειραζει για τα πειραματα. Μπραβο για την επιμονη σου παντως να μαθαινεις και να φτιαχνεις καινουριες συνταγες. Η μικρη μου ειναι 4 ετων. Δεν γινεται να γυρισουμε στα αλεσμενα. Απλά ειναι κακοφαγο παιδι.

Εβιρι μακαρι να μπορεσουμε να σε δουμε οταν θα ερθεις το καλοκαιρι!

Καστερακι κουραγιο με τα ξυπνηματα! Καλές αγορες για το σπιτι!

Ρικολα χαιρομαι που η διαθεση σου ειναι καλύτερη. Ωραια και τα φαγητακια που εκανες.

Τζενη τι νοστιμιες εγραψες παλι;

Αγγελικη δυσκολη μερα σημερα. Κουραγιο.

Για σημερα εφτιαξα αρακα κοκκινιστο με καροτακια. Χτες η μικρη δεν αγγιξε τιποτα αλλα ουτε κι ο μικρος. Ο πουρες δεν του αρεσε και με μενα εφαγε λιγο κρεας ενω με τη γιαγια τιποτα. Ετσι το βραδακι εφτιαξα προχειρες τυροπιτουλες τηγανητες για να φανε τα τεκνα. Ο μικρος εφαγε δυο τυροπιτες και η κορη δυο μπουκιες απο τη μια τυροπιτα αν και κατα δηλωση της πεινουσε! Τι να πω. Βεβαια το απογευμα που εγω καπου ημουν απασχολημενη η γιαγια της εφτιαξε ψωμι με μερεντα γιατι το παιδι δεν επρεπε να παραμεινει νηστικο...

Φιλια σε ολη την παρεα!

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

mommy έτσι και εγω, κοιμάμαι σε κλάσματα του δευτερολέπτου και φυσικά ροχαλίζω ενίοτε, το λέει ο άντρας:lol:

Κανελόνια φτιάχνω πολύ συχνά και είναι απο τα φαγητά που πετυχαίνω τώρα πια.

Αν κατάλαβα καλά έχεις δύο παιδάκια, πόσο είναι;

Διαφημίσεις

Καλημέρα κι απο μενα! Πρωινη σημερα γιατι μετα θα πλακωσει κοσμος!

Δημητρη εισαι πολυ νοικοκυρης τελικα! Ευγε! Μας επιτρεπεις να σε κλωνοποιησουμε μαγειρικα τουλάχιστον; Συμφωνω με την Εβιρι μου αρεσε κι εμενα ο τροπος που τα εψησες και τα εκοψες. Πως παει η γυναικα σου με την εγκυμοσυνη της; (αν θυμαμαι

καλά)

Ιωαννα τυχερη εισαι που θα εχεις φαγητο και για αυριο. Εκμεταλλευσου το για βολτουλες.

Μομμι δεν πειραζει για τα πειραματα. Μπραβο για την επιμονη σου παντως να μαθαινεις και να φτιαχνεις καινουριες συνταγες. Η μικρη μου ειναι 4 ετων. Δεν γινεται να γυρισουμε στα αλεσμενα. Απλά ειναι κακοφαγο παιδι.

Εβιρι μακαρι να μπορεσουμε να σε δουμε οταν θα ερθεις το καλοκαιρι!

Καστερακι κουραγιο με τα ξυπνηματα! Καλές αγορες για το σπιτι!

Ρικολα χαιρομαι που η διαθεση σου ειναι καλύτερη. Ωραια και τα φαγητακια που εκανες.

Τζενη τι νοστιμιες εγραψες παλι;

Αγγελικη δυσκολη μερα σημερα. Κουραγιο.

Για σημερα εφτιαξα αρακα κοκκινιστο με καροτακια. Χτες η μικρη δεν αγγιξε τιποτα αλλα ουτε κι ο μικρος. Ο πουρες δεν του αρεσε και με μενα εφαγε λιγο κρεας ενω με τη γιαγια τιποτα. Ετσι το βραδακι εφτιαξα προχειρες τυροπιτουλες τηγανητες για να φανε τα τεκνα. Ο μικρος εφαγε δυο τυροπιτες και η κορη δυο μπουκιες απο τη μια τυροπιτα αν και κατα δηλωση της πεινουσε! Τι να πω. Βεβαια το απογευμα που εγω καπου ημουν απασχολημενη η γιαγια της εφτιαξε ψωμι με μερεντα γιατι το παιδι δεν επρεπε να παραμεινει νηστικο...

Φιλια σε ολη την παρεα!

Οι γιαγιάδες δυστυχώς θεωρούν πως για να μη μείνει νηστικό το παιδί πρέπει να φάει οτιφ=δήποτε , έστω και αν αυτό έιναι σοκολάτα, έτσι κάνει και η μαμά μου όταν δεν τρώει για παράδειγμα το απογευματινό του μου λέει φτιάξε του μία φέτα με μερεντα,και εννοείται πως του κάνω φέτα με μαρμελάδα σπιτική τουλάχιστον, και αυτή γλυκιά είναι αλλά τουλάχιστον ξέρουμε πως φτιάχτηκε.

Ο μικρός σου δεν τρώει πια αλεσμένα έτσι δεν είναι;

Και εμένα πέρασε μια φάση όταν ήταν 14 μηνών που κόψαμε τα αλεσμένα και συνήλθε, κατα καιρούς βέβαια περνάει διάφορες φάσεις όσον αφορά το φαγητό, τώρα ας πούμε πίνει πολύ λίγο γάλα.

Καλημέρα στην μαγειροπαρέα!

Δύσκολη μέρα η σημερινή για μένα αλλά θα το παλέψω! Θα φύγω νωρίς σήμερα από την δουλειά οπότε δεν ξέρω αν θα προλάβω να μπω ξανά.

Τις προγούμενες μέρες έμειναν και λίγα γεμιστά και αρακάς οπότε σήμερα τρώμε κατά βούλησην!!!

Φωτεινούλα η γιαγιά αδιόρθωτη ε?

ricola έχεις δίκιο! Καιρός και διάθεση πάνε πακέτο συνήθως!

mommi μιά χαρά την βρήκα την παραλλαγή με το κοτόπουλο! Και από ότι είδα άρεσε! Είναι ωραίο να πειραματίζεσαι πάντως!

Δημήτρη εντυπωσιάστηκα! Το έχεις με την κουζίνα!

Εβιράκι ο φίλος μου ήταν φρεσκοπαντρεμένος και δεν είχαν προλάβει να κάνουν ακόμη παιδί...

30/7 έρχεστε? Αργεί ακόμη :rolleyes:

kasteraki καλά ψώνια!

Ιωάννα μπράβο στην πεθερούλα! Καλές βολτούλες με τους άντρες σου!!!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Καλημερα παρεακι!!!!

Μ αρεσει που σας εγραψα χθες....¨"θα σχολιασω μεσα στην ημερα"..χαχαχαχα..ποια μερα ομως ξεχασα να σας πω!!!

Λοιπον σημερα εχουμε φακες με κριθαρακι!!!

Εχετε καμια καλη συνταγη για νηστισιμο γλυκακι...χωρις γαλα χωρις αυγα και χωρις ξηρους καρπους??

Επισης κατι που εχει κολλησει-καει κατω απο το σιδερο πως το βγαζουμε???

Φιλια πολλααααααααα!!!!!!!

Καλημέρα!

Λοιπόν,έκανα τα κουλουράκια της Εβίρι και βγήκαν πολύ νόστιμα.

Μόνο που έκανα μερικές...αλχημείες! Πρόσθεσα 1 κσ κανέλα, χυμό άπό 1 πορτοκάλι και 2 βανίλιες αντί για ξύσμα (ξύσμα δε βάζω ούτως ή άλλως). "Πήραν" λίγο αλεύρι παραπάνω, ενώ αλάτι έβαλα στη μυτούλα ίσα-ίσα.

Επειδή δεν έχουν αβγό, έδωσα άφοβα τη ζύμη και στα μικράκια, να φτιάξουν τα δικά τους. Αυτός ήταν κ ο λόγος που δεν έφτιαξα της Αγγελικής ακόμη, δεν είχα κάποιον να μου τα απασχολήσει (βάζουν τα χέρια στο στόμα και φοβάμαι το ωμό αβγό). Πάντως είναι εύκολη και διασκεδαστική η όλη διαδικασία. Κάναμε γράμματα και σχηματάκια με κουπάτ και γενικώς το ευχαριστηθήκαμε.

Κορίτσια, καμιά ιδέα στο πώς να βάλω μέλι αντί για ζάχαρη? Φοβάμαι πως αν την αντικαταστήσω απευθείας, η ζύμη θα κολλάει και θα γίνει στόκος.

Προσεχώς της Αγελικής, που θα έχει χρόνο ο σύζυξ να απασχολήσει τα μικρά.

Φιλιά!

Αγγελικουλα μου καποια στιγμη με ρωτησες ποσο ψωμι εβαλα στα μπιφτεκια...εβαλα 3 φετες μουλιασμενες σε νερο(θα προτιμουσα κρασι η γαλα αλλα...)σε μισο κιλο κιμα!

Τον μικρο τον ενοχλουν τα ουλα του νομιζω(ο γιατρος μας ειχε πει πως οντως εχουν φουσκωσει)γιατι αν ξυπνησει τη νυχτα βαζει χερακι στο στομακαι τα τριβει με μανια...αν τον θηλασω,ανακουφιζεται και αποκοιμιεται και παλι!ΓΕνικως κοιμαται σερι αλλα μια στο τοσο ξυπνα!

Σμουρφιτακι σπιτι πανω στη θαλασσα???Αχχχχ ποσο ζηλευω!!!!

Αχου μωρε ζοριζεται το μικρουλακι με κολικους εεε??αχχχ τα εχω προσφατα και εγω!!Υπομονηηηηη!!!Και αγκαλιτσες!!Επισης αν θηλαζεις και αν αντεχεις εχε την στο στηθος οταν ποναει!εγω αυτο προσπαθουσα να κανω και ανακουφιζοταν!!Επισης μας βοηθησαν οι σταγονες biogaia αν δεις οτι δεν πιανει τιποτα μιλα με τον παιδιατρο..δεν ειναι καν φαρμακο αλλα προβιοτικο!ΚΑι αν θηλαζεις προσεχε ισως τα οσπρια να την πειραξουν!

Καστερακι απ οτι λενε τα γαλακτοκομικα θελουν τουλαχιστον 1 μηνα γι ανα καθαρησει ο οργανισμος..απλα την Τριτη ηταν 2 φορες προβληματικα τα κακακια του με περισσοτερο αιμα(μην φανταστεις εκει που ηταν 4 κουκκιδες γιναν :cool:και χαζοπιστευα πως οσο περνανε οι μερες θα βλεπω πιο σπανια και λιγοτερο...απο την Τριτη δεν ξαναειδα..φτου φτου για να δουμε

Ιωαννακι Ο γιατρος το βλεπει σαν να μη τρεχει τιποτα...(συνηθισμενος...γιατρος ειναι)εμενα μου κακοφαινεται....

Με το θεμα του πρωην στη δουλεια....πως παει?

Τζενακι μουυυυυ και τα ιχνη προσεχω...ασε εκει που εκανα μιση ωρα στο σουπερ μαρκετ τωρα κανω μια!!!Προσπαθω να μην καταναλωνω τιποτα που να μην εχω φτιαξει εγω..ακομα και το ψωμι εγω τοκανω!

Πππφφφφφ μεχρι εδω σας προλαβε ο μικρος που ξυπνησε!!!

Φιλακιααααα η συνεχεια.....μεσα στην μερα?????

Διαφημίσεις

Καλημερα παρεακι!!!!

Μ αρεσει που σας εγραψα χθες....¨"θα σχολιασω μεσα στην ημερα"..χαχαχαχα..ποια μερα ομως ξεχασα να σας πω!!!

Δεν πειράζει κορίτσι! Δικαιολογείσαι!

Εχετε καμια καλη συνταγη για νηστισιμο γλυκακι...χωρις γαλα χωρις αυγα και χωρις ξηρους καρπους??

Χαλβάς?

Επισης κατι που εχει κολλησει-καει κατω απο το σιδερο πως το βγαζουμε???

Αυτό με ενδιαφέρει κι εμένα...

Φιλια πολλααααααααα!!!!!!!

Καλημέρα!

καλημέρα και σε σένα!

Κορίτσια, καμιά ιδέα στο πώς να βάλω μέλι αντί για ζάχαρη? Φοβάμαι πως αν την αντικαταστήσω απευθείας, η ζύμη θα κολλάει και θα γίνει στόκος.

Δεν το έχω δοκιμάσει οπότε δεν ξέρω να σου απαντήσω.

Φιλιά!

Αγγελικουλα μου καποια στιγμη με ρωτησες ποσο ψωμι εβαλα στα μπιφτεκια...εβαλα 3 φετες μουλιασμενες σε νερο(θα προτιμουσα κρασι η γαλα αλλα...)σε μισο κιλο κιμα!

Οπότε στο κιλό βγαίνει μισή φράτζολα ε?

Τον μικρο τον ενοχλουν τα ουλα του νομιζω(ο γιατρος μας ειχε πει πως οντως εχουν φουσκωσει)γιατι αν ξυπνησει τη νυχτα βαζει χερακι στο στομακαι τα τριβει με μανια...αν τον θηλασω,ανακουφιζεται και αποκοιμιεται και παλι!ΓΕνικως κοιμαται σερι αλλα μια στο τοσο ξυπνα!

Μεγαλώνει το μικράκι σου και βγάζει δοντάκια ε? Βάζε κανένα μασητικό στο ψυγείο και δίνε του να δαγκώνει. Κι αυτό ανακουφίζει.

Πππφφφφφ μεχρι εδω σας προλαβε ο μικρος που ξυπνησε!!!

Φιλακιααααα η συνεχεια.....μεσα στην μερα?????

Φιλάκια και στο μικρούλι σου!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Γεια σας και πάλι!!!

Ρικόλα και Αγγελική το σίδερο δείτε εδω, έτσι το καθαρίζω και εγώ, έχει γενικά πολλές συμβουλές καθαριότητας για τις οικιακές συσκευές.

http://www.mama365.gr/14898/pos-na-katharisete-sosta-to-sidero.html

Μια χαρά την βλέπω την πεθερά κι εσένα αύριο να βολτάρεις....ότι πρέπει με τον αυριανό καιρό!!!!!!!!!8)8)8):cool:

Σε ευχαριστώ πολύ Φωτεινή για την ενθάρρυνση!!!!τι να κάνω, να σου πώ έχω βρει τη μαγειρική (όχι ότι δεν μου αρέσει) σαν εκτόνωση, όλη τη μέρα στο σπίτι....!

Όσον αφορά την μικρή σου, δεν λέω γενικότερα να γυρίσεις στα αλεσμένα, απλά μήπως τη δελεάσεις μόνο για τις φακές. Μπορεί καμιά φορά να την ενοχλεί να τα μασάει κάτι να την ενοχλεί ή να αηδιάζει.

Να σου πώ προσωπικά δεν είχα τέτοια με τα αλεσμένα, προτιμούσα να τρώνε και να συνηθίζουν τις γεύσεις. Από την άλλη η κουμπάρα μου έλεγε, όχι αλεσμένα θα μάθουν κανονικά.

Απλά έλεγα να κάνεις μία δοκιμή μόνο για τις φακές, από εκεί και πέρα βέβαια εννοείται, εσύ ξέρεις καλύτερα:P:p:p

mommy έτσι και εγω, κοιμάμαι σε κλάσματα του δευτερολέπτου και φυσικά ροχαλίζω ενίοτε, το λέει ο άντρας:lol:

Κανελόνια φτιάχνω πολύ συχνά και είναι απο τα φαγητά που πετυχαίνω τώρα πια.

Αν κατάλαβα καλά έχεις δύο παιδάκια, πόσο είναι;

Ναι η αυπνία δεν παλεύεται, ειδικά όταν συνοδεύεται από ασταμάτητο κλάμα, είναι η αυπνία, οι ορμόνες και το ψυχολογικό, χτυπάς κόκκινο!!!!

Αχ μπράβο βρε καστεράκι για τα κανελόνια, εμένα μου βγήκαν ναι μεν ωραία, αλλά ήταν λίγο κολλημένα μεταξύ τους, ίσως να τα άφησα λίγο παραπάνω στο φούρνο.

Ναι τα μωράκια μου είναι 7 και 5.

Εσύ πόσα έχεις και τι ηλικία (το ένα φαντάζομαι είναι νινάκι τελείως)!!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...