Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 9 λεπτά , Katker είπε:

Καλησπέρα και καλή επιτυχία. Φαντάζομαι είναι η πρώτη φορά που κάνεις εμβρυομεταφορά;

Είναι πολύ καλά οι 12 βλαστοκύστες σου μην αγχώνεσαι καθόλου. με το καλό να ξεκινήσεις. 🤞🏻

Καλησπέρα,ναι πρώτη φορα,ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σας,δεν περνανε οι μερες για να φτασω στην εμβρυομεταφορα με τιποτα!

πρίν από 5 λεπτά , dimi.tra είπε:

12 βλαστοκύστες είναι πάρα πολύ καλά, εδώ προσευχόμαστε για τουλάχιστον μία! Είναι φυσιολογικό αυτό που αισθάνεσαι θα στο πουν όλες οι κοπέλες. Δεν μας πρίζεις, γι αυτό είμαστε εδώ να τα μοιραζόμαστε αυτά και να βρίσκουμε λίγη κατανόηση. Καλή επιτυχία και να μην χρειαστείς άλλη εμβρυομεταφορά, να είναι αυτή η τυχερή σου ❤️ 
      Πόσες θα μεταφέρεις έχετε αποφασίσει; 

Αποφασίσαμε να βάλουμε 2 δεν ξέρω αν είναι καλό η κακό εκ του αποτελεσματος θα κριθει αλλα και ο γιατρος αυτο προτεινε κ μας βρηκε συμφωνους,αληθεια μου δινετε ολες τοση δυναμη.🥰

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Καλημέρα και καλό μηνα!

Πρωινη σημερα. Εχω παλι καποιες εξωτερικες δουλιτσες οποτε θα φτιαξω μακαρονια με κιμα μπας και φαει και το καμαρι μου.

Νινα μου αφου ξεκινας σιγα σιγα στερες τροφες όλα πανε καλά. Αν σου πω οτι ζηλευω που θα φας πουρε....

Φιλακια

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

καλημερα κοριτσακια μου κ καλο μηνα να εχουμε!

Νινακι εχεις απολυτο δικιο.Μια φορα να πας σε δημοσια υπηρεσια κ να εξυπηρετηθεις δεν γινεται.Παντα θα φυγεις με σπασμενα νευρα κ θαα αναγξαστεις να πας 2 κ 3 φορες για να κανεις την δουλεια σου! Αντε σιγα σιγα να αρχισεις να τρως φαγακι .Ολα καλα θα πανε μην ανησυχεις κ σε λιγο καιρο θα το εχεις ξεχασει.Ελπιζω απο διαθεση να εισαι καλυτερα σημερα.

Φωτεινη σιγουρα θα αρχισει η μικρη να τρωβει στο σταθμο,θεμα χρονου ειναι.

Για τα ψωνια που λες κ εγω πριν τα παιδια μου αρεσε πολυ να πηγαινω να χαζευω βιτρινες να δοκιμαζω.Τωρα με την κουραση που εχω με τα παιδια δεν θελω να παω με τιποτα νομιζω κουραζομαι παρα πολυ κ προτιμω αν ειναι δυνατον να παω σε ενα μαγαζι να παρω οτι ειναι να παρω απο εκει να ξεμπερδευω. Αφου κ για τ απαιδια εχω στανταρ μαγαζια που παω κ ψωνιζω κ τελειωνω.

Αρετουλα μου καλημερα.μια χαρα βολευτηκατε ολοι μπραβο! καλε τι σουπα ειναι αυτη που δεν την πηρα εγω γραμμη?

Η Εβιρι μας εγγυηση δεν το συζηταω σε οτι κ να μας πει!!

Αγγελικουλα καλημερα !!!

Για σημερα κοριτσακι αμου εφτιαξα φακες κ μπροκολο σαλατα για το λοχο κ για μενα μπιφτεκακια με σαλατα.Ειχα κανε χτες βραδυ μπιφτεκια γιατι ηθελε ο Δημητρακης να του φτιαξω χαμπουρκερ.Ειδε ενα παιδακι κ δεν ηξερε τι ειναι κ μολις του το εφτιαξα χτες το κοιταζε περιεργα το εψαχνε μεσα κ ελεγε αααα εχει κ μπιφτεκι ααα εχει κ τυρακι χαχαχα

Κοριτσια την Κυριακη εχω τραπεζι κ δεν ξερω τι να φτιαξω .Ειναι κ ατομα που δεν εχουν ξαναρθει σπιτι μας κ ουτε ξερω τι τρωνε τιποτα.

Για κυριως ειμαι αναμεσα σε μπριζολες η χοιρινο στην λαδοκολα. Εσεις τι λετε τι ειναι καλυτερο? Μετα λεω να κανω η κανελονια με κιμα η σουφλε με ζυμαρικα κ αλλαντικα κ παλι δεν μπορω να αποφασισω. Εχουν παραγγειλει κ σπλιναντερο το εχει κανει ηδη ο πεθερος κ εγω μονο θα το ψησω με πατατες.Απο εκει κ περα παλι ειμαι αναμεσα σε σπανακοπιτα η λουκανικοπιτακια-τυροπιτακια, λεω να κανω κ κεφτεδακια για τα παιδια η κανα σπετζοφαι ,τζατζικακι κ σαλατες ουφφ σπαζοκεφαλια..τι λετε κ εσιες βρε κοριτσια ??

Για γλυκο παλι δεν ξερω , ελεγα να κανω ενα κοκ πανεσπανι δηλαδη κομμενο στην μεσι με λιγο σιροπακι κ κρεμα ζαχαροπλαστικης ενδιαμεσα κ απο πανω γκανας.. Βασικα το Σαββατο θα ειμαι κ μονη μου με τ απαιδια μιας κ δουλευει ο αντρας μου, εχουμε κ προπονηση οποτε το Σαββτο το απογευμα πρεπει να κανω τα περισσοτερα συν το καθαρισμα του σπιτιου.ΣΔε αυτο θα με βοηθησει κ ο συζυγος.Εχω αγχωθει ....

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλα τα μαγειροκόριτσα!

Σήμερα τρώμε φακές.

Αγγελικουλα τι ωραια που περιμενεις αυτην την εβδομαδα!Αυτο που λες για την μπυριτσα συμφωνω...

Μία εβδομάδα του Νοέμβρη θα είναι αλλά δεν ξέρω ποιά! Αυτήν την μπύρα στο χαλαρό άχτι την έχω!

Αρετη μη σου κανει εντυπωση τιποτα. Απεχθανομαι να βγαινω να ψωνισω ρουχα. Προετοιμαζομαι ψυχολογικα μερες πριν. Οποτε μπορεις να φανταστεις και τη διαθεση μου οταν το κανω.

Να κάνεις παρέα με τον άντρα μου ο οποίος ακούει ψώνια και μαγαζιά και του ανεβαίνει η πίεση! Ακόμη και στο σούπερ μάρκετ που πάει το κάνει με ταχύτητα φωτός! Ψωνίζει μόνο ότι είναι στην λίστα και εξαφανίζεται!!!!

Σημερα ειχα εξωτερικες δουλειες κι ετσι εφτιαξα ομελετα με πατατες και λουκανικα. Αγγελικουλα δεν τα πολυπετυχα τα κολοκυθακια (μη με κακοχαρακτηρισει κι ο αντρας σου).

Οκ! Την επόμενη φορά λοιπόν!

Η μικρη δεν ξαναεφαγε στον παιδικο. Δεν της αρεσαν λεει τα φαγητα. Παντως πιστευω οτι σιγα σιγα θα στρωσει.

Σίγουρα θα ξεκινήσει να τρώει αφού θα βλέπει τα άλλα παιδάκια!

Μηπως το μηνυμα για ιο εχει σχεση και με το προγραμμα που χρησιμοποιει καθε μια για να σερφαρει στο ιντερνετ; (μπορει να λεω και βλακεια τωρα) Εγω χρησιμοποιω mozilla.

Φιλακια σε ολες

Με internet explorer μπαίνω εγώ από την δουλειά και δεν μου βγάζει κάτι. Μάλλον κάτι άλλο φταίει!

Καλησπέρα κορίτσια.

Καλημέρα Νίνα!

Τελικά τώρα κατάφερα να μπω από το πρωί.... πήγα για δουλειά σε δημόσιο και έφυγα με σπασμένα τα νεύρα:mad: μία φορά να πάω και να βρω άκρη, δεν γίνεται!

Δυστυχώς η κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες έχει γίνει χειρότερη από ότι ήταν. Έχουν μειωθεί οι υπάλληλοι και όσοι έχουν μείνει μάλλον αδιαφορούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αβεβαιότητα που τους περιβάλει! Λες και ο υπόλοιπος κόσμος είναι εντάξει και μόνο αυτοί αντιμετωπίζουν προβλήματα :confused:

Σήμερα έκανα μακαρόνια με σάλτσα... επιτέλους έφαγα αληθινό φαγάκι:tongue: χτες έβγαλα τα ράμματα και είμαι πολύ καλύτερα... ο γιατρός είπε να ξεκινήσω να τρώω και κανένα μακαρόνι, πουρέ, κ.α. αλλά καθόλου χόρτα, σαλάτα και φρούτα... καλά είναι και αυτά!

Άντε επανέρχεσαι σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς! Οι τροφούλες που πρέπει να αποφεύγεις προκαλούν αέρια στον οργανισμό γι΄αυτό και σου είπε ο γιατρός να μην φας ακόμη κάτι από αυτές!

Φιλιά σε όλες και ας με συγχωρήσουν όσες δεν σχολιάζω... η διάθεση μου δεν είναι και στα καλύτερα της.

Στην πυρα!!!!!!!!!:tongue::tongue::tongue::tongue:

Καλημερα σε όλες! Για σήμερα δε μαγείρεψα (μην το παρακάνω:tongue:). Μου έστειλε η πεθερά χθες κοτόπουλο με κριθαράκι και σπανακόρυζο από Τετάρτη. Εγώ θα φάω το τελευταίο, ο Βασ ό,τι έχει σήμερα η πεθερά και τα παιδιά το κοτόπουλο με το κριθαράκι. όλοι βολευτήκαμε λοιπόν....

Μια χαρά σας βρίσκω!

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλα τα κορίτσια

Σήμερα θα φτιάξω γίγαντες στο φούρνο.

Εβιρακι εμενα δεν μου βγαζει καποιο μηνυμα. Πως εισαι κατα τα αλλα;

Είμαι αρκετά καλά εκτός από κάτι μικρές ενοχλήσεις. Μου έδωσε θαυματουργά χάπια ο γιατρός για την κλείδα τα οποία λειτούργησαν και για τη μέση.Το συστατικό τους είναι η δικλοφενάκη.

Η μικρη Εβιρινα προσαρμοστηκε στο νεο σχολειο; Τη σκεφτομουν τις προαλλες αλλά ξεχασα να σε ρωτησω.

Όπως είχες πει κι εσύ, χρειάζεται περισσότερη δουλειά σ' αυτό το σχολείο αλλά έδειξε ότι προσαρμόστηκε (ευτυχώς Παναγία μου).

Χθες μου ειπε η μικρη οτι εφαγε στον παιδικο. Η μπλουζα της ηταν οντως λερωμενη με σαλτσα. Λετε;

Κι εγώ πιστεύω ότι θα ακολουθήσει τα άλλα παιδιά σιγά-σιγά και θα τρώει εκεί μέσα παρασυρόμενη. Μία θα τρώει, δύο φορές δε θα τρώει (για να μην καταργήσει τις συνήθειές της) και μετά ξανά θα τρώει μέχρι να το οριστικοποιήσει.

Χθες έφτιαξα κουνουπιδάκι γιαχνί που είχα καιρό να το κάνω και το δοκίμασε μια φίλη μου και ξετρελάθηκε. Δεν το ξέρουν εδώ αυτό το φαγητό, δεν το φτιάχνουν.

Ευκαιρία είναι τώρα που το δοκίμασε να το εντάξει στο οικογενειακό της μενού. Εδώ που τα λέμε είναι τόσες πολλές οι συνταγές και οι παραλλαγές τους -και μόνο οι ελληνικές πού να βάλει κανείς και τις ξένες- που πόσες να ξέρει κανείς;

Εβιρούλα, ούτε εμένα μου βγάζει τέτοιο μήνυμα, για να σε βοηθήσω. Μήπως αν ρώταγες κάποιο διαχειριστή του φόρουμ;

Καλά λες, πρέπει να ρωτήσω τουλάχιστον, γιατί εξακολουθεί και μου το βγάζει και δεν ξέρω τι να κάνω.

Τζένη, έχω την εντύπωση ότι τα φτιάχνετε πολύ συχνά τα κολοκυθολούλουδα γεμιστά. Είναι εύκολο; Πώς τα κάνετε;

Λίγο μπελαλίδικα είναι, γιατί πρέπει να προσέχουμε να μη σχιστούν τα λουλουδάκια την ώρα που κόβουμε τους στήμονες. Κατά τα άλλα είναι το μιρ μιρ να γεμίσεις προσεκτικά μικρότερα σε μέγεθος λουλούδια από τις ντομάτες που ξέρουμε που με λίγες κουταλιές πεταχτές γέμισαν αμέσως. Κατά τα άλλα έχουν την ίδια διαδικασία με τα γεμιστά που γνωρίζουμε.

Αυτό που ίσως να μην έχεις δοκιμάσει και στο συνιστώ είναι κολοκυθολούλουδα αλατισμένα, περασμένα από κουρκούτι και τηγανισμένα. Είναι ωραίο ορεκτικό και μεζές για κρασάκι.

προσωπικά μου αρέσει η σούπα με ζωμό από μοσχαράκι και πεπονάκι (κοκκινιστή). Τώρα υπάρχουν και κάτι μανιταρόσουπες αλλά δεν τις κατέχω, δεν είμαι φαν.:-)

Και οι δύο σούπες που λες είναι πολύ νόστιμες.

Καλά αν έφτιαχνα σπίτι τώρα θα το γέμιζα με αποθηκευτικούς χώρους, μη σου πω ότι θα έφτιαχνα και υπόγειο με ντουλάπες και ράφια απ'άκρη σ'άκρη. Ωραίο όνειρο!

Πολύ ωραίο όνειρο ακόμη και δικό μου είναι.

Απαντάω γρήγορα στην Eviri και θα επανέλθω αργότερα... και εμένα μου βγάζει ότι έχει ιό το πάρεντς... από προχτές γίνεται αυτό.. φαντάζομαι ότι δεν βγαίνει στους υπόλοιπους λόγω του antivirius που έχει ο καθένας.... για ψάξτε το κορίτσια!

Εγώ έχω τον αβάστ λες να φταίει αυτό και να μην είναι τόσο δυνατός; Πάντως μέχρι τώρα από το 2009 που είμαι μέλος δεν έχει ξανασυμβεί.

Εφτιαξα αυτο που σας ελεγα το τραιφλ.Πηρα πλαστικες θηκες απο τζαμπο οπως αυτες που βαζουν τις παστες στα ζαχαροπλαστεια τις καπως τετραγωνες κ εβαλα σαν βαση κεικ σοκολατας το οποιο εβρεξα με το ζουμι απο κομποστα βυσσινο.Απο πανω λιγη μαρμελαδα φραουλα , λιγα βυσσινακια,κρεμα ζαχαροπλαστικης σοκολατα σπιτικη,κ τελειωσα με λιγη σαντιγυ κ τριμμενη τρουφα κ σπρινγκλς χρωματιστα.

Τέλειο γλυκό έφτιαξες Τζένη.

Μηπως το μηνυμα για ιο εχει σχεση και με το προγραμμα που χρησιμοποιει καθε μια για να σερφαρει στο ιντερνετ; (μπορει να λεω και βλακεια τωρα) Εγω χρησιμοποιω mozilla.

Κι εγώ από το μοζίλα μπαίνω.

Σήμερα έκανα μακαρόνια με σάλτσα... επιτέλους έφαγα αληθινό φαγάκι:tongue: χτες έβγαλα τα ράμματα και είμαι πολύ καλύτερα... ο γιατρός είπε να ξεκινήσω να τρώω και κανένα μακαρόνι, πουρέ, κ.α. αλλά καθόλου χόρτα, σαλάτα και φρούτα... καλά είναι και αυτά!

Νίνα μου καλή ανάρρωση σου εύχομαι.

Εβίρι σε ευχαρίστησα για την συνταγή της σούπας? δεν θυμάμαι... έτσι πάντως κάνω την ψαρόσουπα, αλλά χωρίς το αλεύρι.

Δε χρειάζεται να με ευχαριστήσεις, η ευχαρίστηση είναι δική μου.

Καλημερα σε όλες! Για σήμερα δε μαγείρεψα (μην το παρακάνω:tongue:).

χαχαχαχα

Εβιρί, την έφτιαξα την κοτόσουπα για τη Γεωργία μου χθες μόνο που ξέχασα να βάλω μαϊντανό και έβαλα κουνουπίδι που είχε απομείνει στο ψυγείο μου. Πολύ ωραία βγήκε από το λίγο που δοκίμασα. Κι να φανταστείς τη δοκίμασα και ανάλατη!Ααααα είσαι εγγύηση τελικά!

Τα φιλιά μου Αρετή.:-D:grin::-D:grin:

Η Εβιρι μας εγγυηση δεν το συζηταω σε οτι κ να μας πει!!

:-D:grin::-D:grin:

Ειχα κανε χτες βραδυ μπιφτεκια γιατι ηθελε ο Δημητρακης να του φτιαξω χαμπουρκερ.

Μπράβο Τζένη, τέλεια ιδέα. Εγώ είχα προτείνει στην Εβιρίνα να της φτιάξω σπιτικό χάμπουργκερ αλλά δεν το θέλει, τι να της πεις τώρα.

Ειδε ενα παιδακι κ δεν ηξερε τι ειναι κ μολις του το εφτιαξα χτες το κοιταζε περιεργα το εψαχνε μεσα κ ελεγε αααα εχει κ μπιφτεκι ααα εχει κ τυρακι χαχαχα

χαχαχα έκπληξη ο Δημητράκης.

Κοριτσια την Κυριακη εχω τραπεζι κ δεν ξερω τι να φτιαξω .Ειναι κ ατομα που δεν εχουν ξαναρθει σπιτι μας κ ουτε ξερω τι τρωνε τιποτα.

Για κυριως ειμαι αναμεσα σε μπριζολες η χοιρινο στην λαδοκολα. Εσεις τι λετε τι ειναι καλυτερο?

Μιας και αναφέρεις παρακάτω ότι θα είσαι μόνη σου, κάτι που είναι καθοριστικός παράγοντας για να αποφασίσεις ανάμεσα στα δύο, εγώ θα σου πρότεινα το χοιρινό στη λαδόκολλα, που το βάζεις στο φούρνο και το ξεχνάς μέχρι να γίνει. Ενώ οι μπριζόλες θα χρειαστούν πρόσεγμα.

Μετα λεω να κανω η κανελονια με κιμα η σουφλε με ζυμαρικα κ αλλαντικα κ παλι δεν μπορω να αποφασισω.

Εδώ δε θα προτείνω ακριβώς ένα, αλλά θα σου πω ότι τα κανελόνια είναι πιο εμφανίσιμα και πιο σπάνια για ένα τραπέζι. Θα κάνεις μεγαλύτερο εφέ αν τα φτιάξεις. Όμως να ξέρεις ότι έχουν περισσότερη δουλειά από το σουφλέ. Αν δε σε πειράζει να καταναλώσεις λίγο περισσότερο χρόνο σ' αυτά θα σου πρότεινα να τα προτιμήσεις.

Εχουν παραγγειλει κ σπλιναντερο το εχει κανει ηδη ο πεθερος κ εγω μονο θα το ψησω με πατατες.Απο εκει κ περα παλι ειμαι αναμεσα σε σπανακοπιτα η λουκανικοπιτακια-τυροπιτακια,

Ανάμεσα σε σπανακόπιτα και λουκανικοτυροπιτάκια εγώ θα σου πρότεινα τη σπανακόπιτα επειδή θα χρειαστεί στο τραπέζι και κάποιο ορεκτικό που να περιέχει το λαχανικό της σπανακόπιτας. Αλλιώς θα γίνει πολύ βαρύ τραπέζι για την πέψη και θα έχει τη μονοτονία των πολλών κρεατικών. Μπορείς όμως, αν έχεις το χρόνο να βάλεις και τα τυροπιτάκια ή μεγάλη τυρόπιτα και να παραλείψεις τα λουκανικοπιτάκια.

λεω να κανω κ κεφτεδακια για τα παιδια η κανα σπετζοφαι ,τζατζικακι κ σαλατες ουφφ σπαζοκεφαλια..τι λετε κ εσιες βρε κοριτσια ??

Τα κεφτεδάκια τα τρώνε εύκολα τα παιδιά. Όμως λάβε υπ' όψιν σου ότι θα έχεις κιμά στα κανελόνια αν τα φτιάξεις. Οπότε θα έχεις δύο κιμάδες με διαφορετική συνταγή στο τραπέζι. Ίσως να προτιμούσες κοτόπουλο για τα παιδιά που είναι διαφορετικό κρέας και θα έχεις μεγαλύτερη ποικιλία. Παρόλ' αυτά δε θεωρείται και υπερβολικό ακριβώς να έχεις κεφτεδάκια μαζί με τα υπόλοιπα κρέατα για το λόγο που ανέφερες.

Το σπετζοφάι είναι πολύ ωραίο να το φτιάξεις και να το προτιμήσεις εφόσον θα αφήσεις τα λουκανικοπιτάκια. Έτσι θα υπάρχει ένα πολύ ωραίο ορεκτικό που θα πιάνει και στη γκάμα και τα λουκάνικα.

Το τζατζίκι ταιριάζει πάντα σε ένα ελληνικό τραπέζι και φυσικά να το φτιάξεις.

Στις σαλάτες βάλε ωμά λαχανικά (ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, ρόκα) επειδή χρειάζονται για να ελαφρύνουν το βαρύ από τα κρέατα φαγητό. Να αποφύγεις να φτιάξεις σαλάτες βραστές που θα περιέχουν πατάτα, μαγιονέζα, κρεατικά κλπ

Για γλυκο παλι δεν ξερω , ελεγα να κανω ενα κοκ πανεσπανι δηλαδη κομμενο στην μεσι με λιγο σιροπακι κ κρεμα ζαχαροπλαστικης ενδιαμεσα κ απο πανω γκανας..

Πολύ ωραίο ακούγεται. Να το φτιάξεις.

Διαφορετικά μια εναλλακτική που έχεις είναι ένα παγωτό (αφού στην Ελλάδα κάνει ακόμη ζέστη) σπιτικό ή αγοραστό και στο τσακίρ κέφι να έχεις φτιάξει ένα ραβανί ή καρυδόπιτα ή άλλο παρόμοιο γλυκό ταψιού και να το βάλεις από πάνω.

Διαφημίσεις

Αχ Εβιρακι μου σε ευχαριστω πολυ πολυ με ξε-αγχωσες!!!

καταρχην γι αγλυκο αυτο σκεφτομουν κ εγω αρχικα το ραβανι αλλα μετα ειπα να κανω κατι πιο πρωτοτυπο κ επισης αρεσει κ στο Δημητρακη κατι τετοιο κ λεω να κανω αυτο τελικα.Δεν ειναι κ καθολου μπελαλιδικο, θα κανω σημερα το παντεσπανι κ αυριο το πρωι θα σιροπιασω γεμισω με κρεμα κ μετα την γκανας κ ετοιμο.Να μεινει κ μια μερα στο ψυγειο να δεσει κ πιστευω θα ειναι μια χαρα.

Βασικα στο κυριως εγω απο την αρχη ελεγα για χοιρινο στην λαδοκομα ο αντρας μου ελεγε μπριζολες αλαλ εμενα δεν μου πολυκαθονται γιατι οπως κ να το κανουμε αν δεν εχεις καρβουνα μεσα στην κουζινα δεν λενε κ πολλα κ ποσο μαλλον να τις παρουσιασεις κ σε τραπεζι.Οποτε το χοιρινο θα ειναι καλυτερο.Βαζω κ ντοματα-πιπεριες μεσα, λιγο σκορδακι κ γινεται λουκουμι.

Βασικα σκεφτομαι να κανω απο αυριο το βραδυ την σπανακοπιτα να ειναι ετοιμη ψημενη δεν νομιζω να παθει τιποτα τι λετε?

Κ να κανω επισης αυριο το βραδυ τον κιμα κ την σαλτσα για τα κανελονια κ το πρωι μονο γεμιστα κ μπαμ μπαμ τηνμπεσαμελ κ ψησιμο.κ το τζατζικι επισης απο το Σαββατο.

Ετσι την Κυριακη να εχω μονο ψησιματα κ το σπετζοφαι που γινεται πολυ γρηγορα.Κεφτεδακια δεν θα κανω μαλλον κ σκεφτομαι για τυροπιτακια αν προλαβω.

Θα βαλω λεω να ψηνεται το χοιρινο στην λαδοκολα με αντιστασεις κ μια ωρα κ κατι πριν γιναι θα το γυρισω στον αερα να βαλω κ το σπληναντερο με τις πατατες.Γυρω στην μιαμιση ωρα που ειπε ο πεθερος θελει ψησιμο κ λεω να τα βαλω ετσι γιατιτρωγονται κ τα δυο ζεστα.

Σαλατες δεν κανω τυπου πατατοσαλατα η μακαρονοσαλατα θα ειναι πολυ βαριες πιστευω θα κανω μονο λαχανο-μαρουλι με διαφορα οπως ειπα δυο μπολ κ μια χαρα θα ειμαστε.

χρειαζετε να προσθεσω κατι αλλο? τι λετε?

Στην ουσια θα ειναι σπληναντερο με πατατες το οποιο περα απο τους αντρες δεν ξερω αν το τρωι καποιος αλλος.

χοιρινο στην λαδοκολα

κανελονια με κιμα κ μπεσαμελ

σπετζοφαι

σπανακοπιτα

τυροπιτακια κουρου

τζατζικι

σαλατα λαχανο-καροτο-πιπερια κοκκινη

σαλατα μαρουλι-κρεμμυδακι φρεσκο-αγγουρι-ντοματα-χρωματιστες πιπεριες

γλυκο τουρτα κωκ

να ρωτησω κ κατι αλλο βρε κοριτσια, αν γεμισω τα κανελονια απο το βραδυ κ τα εχω στο ψυγειο θα παθουν τιποτα?ετσι το πρωι να εχω μονο μπεσαμελ κ ψησιμο...

Τζένη πυρετώδεις ετοιμασίες διαβάζω! Το μενού σου το βρίσκω μία χαρά και η βοήθεια της Εβιρι ανεκτίμητη όπως πάντα!

Για τα κανελόνια δεν ξέρω αν πάθουν κάτι αν τα γεμίσεις από το βράδυ. Μήπως σου παραμαλακώσουν όμως?

Όσο για την σπανακόπιτα δεν νομίζω ότι έχει ανάγκη αν την φτιάξεις από το προηγούμενο βράδυ. Ασε την να κρυώσει όμως καλά πάνω στον πάγκο σου πριν την φυλάξεις για να μην μαλακώσει το φύλλο.

1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Ευχαριστω Αγγελικουλα!!!

Μωρε ξερεις τι παθαινω εγω στα τραπεζια ειδικα αν ειναι με πολλα άτομα? Αγχωνομαι μεχρι να καταληξω στο τι θα φτιαξω γιατι θελω να προγραμματισω τον χρονο μου κ τις δουλειες μου.Ειδικα τωρα με τα παιδια δεν ειναι ευκολο. Θελω να ξερω ποτε θα κανω τι.Ποτε θα παω σμ,τι θα ψωνισω ,ποτε θα αρχισω να φτιαχνω το ενα μετα το αλλο καταλαβες ....

Αχ Εβιρακι μου σε ευχαριστω πολυ πολυ με ξε-αγχωσες!!!

Δεν έκανα τίποτα, αντιθέτως εσύ θα κάνεις τα πάντα.:D

καταρχην γι αγλυκο αυτο σκεφτομουν κ εγω αρχικα το ραβανι αλλα μετα ειπα να κανω κατι πιο πρωτοτυπο κ επισης αρεσει κ στο Δημητρακη κατι τετοιο κ λεω να κανω αυτο τελικα.

Κι εμένα μου αρέσει το γλυκό που είπες αρχικά.

Βαζω κ ντοματα-πιπεριες μεσα, λιγο σκορδακι κ γινεται λουκουμι.

Τέλειο θα γίνει με αυτά.

Για να το προχωρήσω λίγο περισσότερο να σου δώσω την εξής ιδέα για την παρουσίαση. Δεν ξέρω πόσα άτομα περιμένεις, αλλά αν βολεύει, τότε βάλε ατομικά πουγκάκια με το χοιρινό και τα λαχανικά του να ψηθούν, έτσι που στο πιάτο του καθενός να έχει μόνο τη δική του μερίδα με το πουγκί δεμένο.

Τα πουγκάκια μπορείς να τα στρίψεις από πάνω και να τα δέσεις με κλωστή στο ψήσιμο κι όταν τα σερβίρεις να πετάξεις την κλωστή και να βάλεις έναν όμορφο σπάγκο που δε θα είναι καμμένος για να είναι πιο ευπαρουσίαστα.

Βασικα σκεφτομαι να κανω απο αυριο το βραδυ την σπανακοπιτα να ειναι ετοιμη ψημενη δεν νομιζω να παθει τιποτα τι λετε?

Ίσως να μαλακώσει λίγο το φύλλο. Μπορείς όμως να την μισοψήσεις και να την αποτελειώσεις την ίδια μέρα του τραπεζιού.

Κ να κανω επισης αυριο το βραδυ τον κιμα κ την σαλτσα για τα κανελονια κ το πρωι μονο γεμιστα κ μπαμ μπαμ τηνμπεσαμελ κ ψησιμο.κ το τζατζικι επισης απο το Σαββατο.

Ακόμα και τη μπεσαμέλ μπορείς να κάνεις από το Σάββατο και να τη φυλάξεις στο ψυγείο μέχρι να ψηθεί την επόμενη.

Ετσι την Κυριακη να εχω μονο ψησιματα κ το σπετζοφαι που γινεται πολυ γρηγορα.

Στο σπετζοφάι θα γλιτώσεις λίγο χρόνο αν κόψεις από το Σάββατο το λουκάνικο σε ροδέλες, τις πιπεριές το κρεμμύδι κλπ να είναι έτοιμα σε σακουλάκι ή ταπεράκια στο ψυγείο.

Θα βαλω λεω να ψηνεται το χοιρινο στην λαδοκολα με αντιστασεις κ μια ωρα κ κατι πριν γιναι θα το γυρισω στον αερα να βαλω κ το σπληναντερο με τις πατατες.Γυρω στην μιαμιση ωρα που ειπε ο πεθερος θελει ψησιμο κ λεω να τα βαλω ετσι γιατιτρωγονται κ τα δυο ζεστα.

Ναι αυτά φτιάξτα την ίδια μέρα.

Σαλατες δεν κανω τυπου πατατοσαλατα η μακαρονοσαλατα θα ειναι πολυ βαριες πιστευω θα κανω μονο λαχανο-μαρουλι με διαφορα οπως ειπα δυο μπολ κ μια χαρα θα ειμαστε.

Σωστά.

χρειαζετε να προσθεσω κατι αλλο? τι λετε?

Θεωρώ ότι είναι ήδη πολύ πλούσιο τραπέζι. Εξαρτάται πάντα από τον αριθμό των ατόμων που θα έχεις.

Κατατάσσοντας τα φαγητά που θα κάνεις έχεις επιλέξει αρκετά από τη γκάμα ομάδων τροφίμων:

κρεατικά,

λαχανικά (πατάτες, σπανάκι, πιπεριές, σαλάτες)

ζυμαρικά (κανελόνια)

γαλακτοκομικά (τζατζίκι, τυριά, μπεσαμέλ, τυροπιτάκια)

Το πολύ πολύ χωρίς να είναι απαραίτητο αν σου μείνει χρόνος να κάνεις και ένα ρυζάκι που μπορεί να συνοδέψει το χοιρινό, μιας και το σπληνάντερο θα έχει συνοδεία τις πατάτες. Όμως και να μην το φτιάξεις το τραπέζι που θα κάνεις θα είναι υπέρ πλούσιο.

να ρωτησω κ κατι αλλο βρε κοριτσια, αν γεμισω τα κανελονια απο το βραδυ κ τα εχω στο ψυγειο θα παθουν τιποτα?ετσι το πρωι να εχω μονο μπεσαμελ κ ψησιμο...

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Αλλά όπως είπε και η Αγγελική ίσως να μαλακώσουν αρκετά και μετά να σε δυσκολέψουν. Αν σκεφτούμε ότι τα ζυμαρικά ρουφάνε το νερό (δηλαδή τη σάλτσα του κιμά και την υγρασία του ψυγείου) τότε ίσως να μην πρέπει. Αν κάποιο άλλο κορίτσια ξέρει να μας διαφωτίσει......

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια.

Σήμερα έκανα κοτοπουλάκι με κριθαράκι σούπα... μας άρεσε πολύ και θα το φάμε και αύριο.

ARNIKOL βασικά επειδή η επέμβαση πείραξε και το έντερο, δεν πρέπει να το ερεθίσω με χόρτα, σαλάτες ή φρούτα... ευτυχώς δεν με έχει πιάσει δυσκοιλιότητα και τα αέρια είναι επιθυμητά, μην σου πώ απαραίτητα στην περίπτωση μου:tongue:

ggeny έχεις δουλειά με φούντες, που λέει και ο απλός λαός... πάντως καλά θα κάνεις να ετοιμάσεις ότι μπορείς από τις προηγούμενες μέρες και να αφήσεις τα πλεόν απαραίτητα για την ίδια μέρα... ας πούμε το τζατζίκι μπορείς να το κάνεις και από σήμερα, δεν παθαίνει τίποτα. καλή επιτυχία και καλή δύναμη... θα την χρειαστείς:P

Καλό μήνα ξέχασα να πω... ωραίες μέρες πάντως μας κάνει ακόμα, για χειμώνα!

Καλησπέρα κοριτσάκια μου.

Σήμερα έφτιαξα κολοκυθάκια με ρύζι αυγολέμονο - όπως είχε και η Φωτεινή χτες προχτές και ένα ρύζι κίτρινο για την Εβιρίνα, μα να μην τρώει αυτό το παιδί τίποτα!!!!!!!!!!!!!

Να σας πω και μια μικρή λεπτομέρεια από τη μαγνητική που έκανα σήμερα. Όταν πήγα να πάρω την απεικόνιση η ακτινολόγος μου έδωσε μία φωτοτυπία της σε γυαλιστερό χαρτί, την αυθεντική την κρατάνε ως αρχείο. Το ίδιο είχε κάνει και ο παθολόγος όταν είχα κάνει γενική αίματος κράτησε τις απαντήσεις των εξετάσεων.

Η λεπτομέρεια τώρα είναι ότι η διάγνωση της ακτινολόγου θα πάει με φαξ κατευθείαν στο γραφείο του ορθοπεδικού, χωρίς να ανακατευτώ εγώ καθόλου.

Άραγε σε πόσα χρόνια θα το δούμε κι εμείς αυτό στη χώρα μας;

ARNIKOL βασικά επειδή η επέμβαση πείραξε και το έντερο, δεν πρέπει να το ερεθίσω με χόρτα, σαλάτες ή φρούτα... ευτυχώς δεν με έχει πιάσει δυσκοιλιότητα και τα αέρια είναι επιθυμητά, μην σου πώ απαραίτητα στην περίπτωση μου:tongue:

Εύχομαι να αναρρώσεις πολύ σύντομα Νίνα μου.

Καλησπέρα κορίτσια.

Σήμερα μας μαγείρεψε ο Έβιρος χοιρινό μπούτι στο ταψί (σκέτο με μοναδικό υλικό στο ταψί το αλατοπίπερο) και σε άλλο ταψί πατατούλες ολόκληρες με τη φλούδα.

Σας βάζω φωτογραφία που την έβγαλα λίγο νωρίτερα, και γι' αυτό στο ταψί το λίπος του χοιρινού έχει αρχίσει να παγώνει, η πέτσα (όση γλίτωσε από τα δόντια του Έβιρου) είναι καπακωμένη στο μπούτι και οι πατατούλες είναι αυτές που σώθηκαν από το μεσημεριανό μακελειό.

Η δε σαλάτα του Έβιρου ήταν άπαιχτη. Να σας δώσω τα υλικά που έβαλε μέσα κι όταν θα τη φτιάξετε θα με θυμηθείτε.

Μαρούλι, λάχανο, αγγούρι, τριμμένο καρότο, μαϊντανό, άνηθο, κρεμμυδάκι φρέσκο, σταφίδες, αποξηραμένα κράνμπερις, κυβάκια μήλου, ρώγες άσπρου και μαύρου σταφυλιού, ρόδια, αμύγδαλα, ηλιόσπορους, μπαλσάμικο, μέλι, λάδι, αλάτι. Κορίτσια δεν αποκλείεται να έχω ξεχάσει και κάποιο υλικό. Η γεύση όμως ήταν........ φτιάξτε τη και θα καταλάβετε. Φυσικά, αφού έβγαλα αργά τις φωτογραφίες δε γινόταν να τη δείτε κι αυτή.

Έβγαλα όμως το σόκο μπράουνι όρεο που όμως δεν το έφτιαξα ακριβώς μόνη μου γιατί υπάρχει έτοιμο σε κουτί το οποίο θέλει μόνο 3 υλικά να προσθέσουμε εμείς, να το ανακατέψουμε και να το ψήσουμε. Δυστυχώς βγαίνει πολύ μικρό, ίσα ίσα για να μας ανοίγει την όρεξη. Η όρεξη της μικρής Εβιρίνας είναι ήδη ανοιγμένη.

i349.jpg

dke4.jpg

98u5.jpg

Καλημέρα κι απο μενα και καλή εβδομαδα!

Πως τα περασατε;

Τζενακι ειμαι σιγουρη οτι ολα πηγαν καλα στο τραπεζι σου. Ειχα δει τη δικη σου λιστα αλλά και τις ιδεες της Εβιρι μας κι ετσι δεν εγραψα κατι γιατι ηταν ολα καλυμμενα. Σε θαυμαζω παντως με 2 μικρα παιδια που τα προλαβαινεις ολα και κανεις και τοσα φαγητα. (Όπως εχετε καταλαβει ακομα εχω προβλημα διαχειρισης του χρονου μου μετα την ελευση του μικρου αλλα που θα μου παει θα το πετυχω)

Εβιρακι δεν σχολιαζω τις φωτογραφιες...σλουρπ!

Νινακι ελπιζω να εισαι καλύτερα σημερα.

Το Σαββατο εφτιαξα παγκασιους με βραστο κουνουπιδι. Χθες εκανα πανσετες με πατατουλες στο φουρνο. Για σημερα δεν εχω αποφασισει ακομα εχω περισσευματα εχω και καταψυξη δεν ξερω. Δεν μου κατεβαινει και καμια ιδεα που να μου αρεσει σημερα.

Φιλακια σε όλες

ktiri7jq0bqkpc3m.png  q93iayvjx.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...