Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)

melita

Recommended Posts

Ωχ ωχ ωχ τα ποδαράκια μουυυυυ και η πλατούλα μουυυυυ. Γεια σας κορίτσια, όπως βλέπετε σας γράφω με πόνο (κυριολεκτικά). Σήμερα φάγαμε σουπιές με σπανάκι για μεσημέρι, και το βράδυ πιροσκάκια, τυρομπουκίτσες, σνίτσελ χοιρινό, μπουκιές κοτόπουλου πανέ, αρνάκι στη λαδόκολλα, πατάτες ροδέλες στο φούρνο, κρέπες με σπανάκι, σαντουιτσάκια τόνου, πίτσα, σαλάτα ζυμαρικών, ντολμαδάκια και στο τέλος μια πανέμορφη εξωτερικά τούρτα φτιαγμένη από μένα αλλά στολισμένη θεϊκά από το μεγάλο το καμάρι μου που το Σάββατο έκατσε με τις ώρες για να την τελειώσει.

Όπως θα καταλάβατε, έκανα πάρτυ επειδή είχε τα γενέθλιά της το μικρό μου καμάρι. Ελπίζω να μπορέσω κάποια στιγμή να σας βάλω και φωτό από την τούρτα, η οποία χάρις στην καλλιτεχνική φλέβα της μεγάλης μου κόρης έγινε πανέμορφη. Όσο για τη γεύση δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά όσο ωραία μπορεί να είναι μια σπιτική τούρτα.

Σας καληνυχτίζω και σας καλημερίζω ταυτόχρονα λόγω της ώρας, άντε και καλή μου ξεκούραση.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

3924

• Eviri

2615

• fefi

1922

• peristeraki

1785

Επίσης, αυτό με την κρέμα γάλακτος στη μπεσαμέλ το κάνω κι εγώ όταν έχω κέφια και γίνεται πεντανόστιμη. Αλλά το γαρύφαλο δεν το έχω δοκιμάσει. Μόνο το μοσχοκάρυδο ξέρω.

Εviri να την χαιρεσαι την μικρη σου, να ειναι γερη και να τα εκατοστησει!!!!!

με τοσα που φαγητα που εκανε δικαιολογημενη η κουραση και ο πονος!!!!!

περιμενουμε φωτο!

καλη ξεκουραση!

Ωχ ωχ ωχ τα ποδαράκια μουυυυυ και η πλατούλα μουυυυυ. Γεια σας κορίτσια, όπως βλέπετε σας γράφω με πόνο (κυριολεκτικά). Σήμερα φάγαμε σουπιές με σπανάκι για μεσημέρι, και το βράδυ πιροσκάκια, τυρομπουκίτσες, σνίτσελ χοιρινό, μπουκιές κοτόπουλου πανέ, αρνάκι στη λαδόκολλα, πατάτες ροδέλες στο φούρνο, κρέπες με σπανάκι, σαντουιτσάκια τόνου, πίτσα, σαλάτα ζυμαρικών, ντολμαδάκια και στο τέλος μια πανέμορφη εξωτερικά τούρτα φτιαγμένη από μένα αλλά στολισμένη θεϊκά από το μεγάλο το καμάρι μου που το Σάββατο έκατσε με τις ώρες για να την τελειώσει.

Όπως θα καταλάβατε, έκανα πάρτυ επειδή είχε τα γενέθλιά της το μικρό μου καμάρι. Ελπίζω να μπορέσω κάποια στιγμή να σας βάλω και φωτό από την τούρτα, η οποία χάρις στην καλλιτεχνική φλέβα της μεγάλης μου κόρης έγινε πανέμορφη. Όσο για τη γεύση δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά όσο ωραία μπορεί να είναι μια σπιτική τούρτα.

Σας καληνυχτίζω και σας καλημερίζω ταυτόχρονα λόγω της ώρας, άντε και καλή μου ξεκούραση.

πολυχρονο το καμαρι σου.

να ειναι γερη και καλοτυχη!!!!!!!!

καλη ξεκουραση κοριτσακι!!!:-P

r.gif

an1cEXP0cr60000Mjg5ZHw0NTQ4NjY0NWRhfCYjOTI0O3kgYm95cyBpcw.gif

an1cvcAVM0V0000MDAwMDEwN2x8MDAwMDEzZGF8TG92ZQ.gif

Ο Θεος να μας φυλαει.....

Eviri, χιλιόχρονη η μικρή! Χαλάλι η κούραση, αφού περάσατε (και φάγατε) καλά. Κι εμένα έχει γενέθλια αύριο ο δικός μου ο μεγάλος αλλά μάλλον θα αγοράσω διάφορα γιατί οι περισσότεροι νηστεύουν... Τα νεύρα μου... να δώ: τούρτα θα φάνε; Κάθε χζρόνο τα ίδια έχουμε...

Για σήμερα, μπριζόλες με πατάτες.

Mother of 4:-D

Χρήστος-22/3/2008

Μιχάλης-30/11/2009

Δημήτρης-3/4/2012

Γεωργία-3/2/2013

Διαφημίσεις

eviri χρόνια πολλά και καλά.......

arnikol δύσκολο να κάνεις πάρτυ με νηστισιμα :(

σήμερα δεν μαγειρεύω γιατι έκανα πολλά χθες οπότε θα τα τελειώσουμε.......

καλημέρα και καλή εβδομάδα.:P

Eviri,

Πολύχρονο το μαναράκι σου...

Καλή εβδομάδα σε όλες !

Σήμερα το πρόγραμμα έχει ομελέττα φούρνου ... και σαλατικό από δίπλα ! Έχω βγάλει και κιμά να πλάσω μπιφτέκια για αύριο όμως..

επισης ξεχασα να γραψω οτι σημερα φαγαμε στης μαμας,

μπριζολιτσες στα καρβουνα!!!!

έτσι μπράβο!;):)

μπράβο Ρούλα!

μας πέθανες!

πώς την έκανες την τούρτα;

να χαίρεσαι την κορούλα σου, γερή κι ευτυχισμένη.:D

Eviri, χιλιόχρονη η μικρή! Χαλάλι η κούραση, αφού περάσατε (και φάγατε) καλά. Κι εμένα έχει γενέθλια αύριο ο δικός μου ο μεγάλος αλλά μάλλον θα αγοράσω διάφορα γιατί οι περισσότεροι νηστεύουν... Τα νεύρα μου... να δώ: τούρτα θα φάνε; Κάθε χζρόνο τα ίδια έχουμε...

Για σήμερα, μπριζόλες με πατάτες.

τα ίδια κ η αδερφή μου που θα γιορτάζει η Εβελίνα...

τα νεύρα της!;):P:)

Καλημέρα σας κορίτσια. Καλά το πρωί ήμουν σαν κουτάβι. Με πρησμένα μισόκλειστα μάτια. Πού θα βρω τέτοια smilies; Ακόμα μαζεύω το σπίτι, δεν μπορώ να σας περιγράψω τι έγινε χτες εδώ. Έγινε της Λιβύης στο σπίτι μου. Μόνο αντιαεροπορικά δεν είχαμε.

Σεβούλα για την τούρτα επέλεξα μια εύκολη και πετυχημένη συνταγή για παντεσπάνι. Χωρίζω 5 αυγά, τα χτυπάω μαρέγκα μαζί με 2 βανίλιες. Μόλις φουσκώσει καλά προσθέτω τους κρόκους, να ενσωματωθούν καλά. Μετά ρίχνω 1 ποτήρι ζάχαρη, συνεχίζω το καλό χτύπημα. Τέλος, 1 ποτήρι αλεύρι το οποίο το ανακάτεψα με το κουτάλι πάντα με την ίδια φορά κατεύθυνσης στο χέρι για να μη ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Το ψήνω στους 200 για 15 λεπτά και φουσκώνει και διπλασιάζεται. Αν θες το κόβεις στη μέση ή φτιάχνεις και δεύτερο. Εγώ έφτιαξα δύο.

Για την κρέμα έφτιαξα μια κρέμα Γιώτης βανίλια, στην οποία πρόσθεσα επιπλέον κορνφλάουρ 1-2κουτ. σούπας περίπου για να πήξει περισσότερο. Έλιωσα 300γρ κουβερτούρα που της πρόσθεσα 3κ.σ. βούτυρο,3κ.σ. κονιάκ, 1φλ άχνη ζάχαρη και 1φλ γάλα μέσα για να γλυκάνει λίγο. Τα ένωσα και έτοιμη η κρέμα.

Έφτιαξα ένα απλό σιρόπι με 2ποτ νερό και 1ποτ ζάχαρη και λίγο κονιάκ μέσα. Μόλις έβρασε για 5 λεπτά το κατέβασα και έβρεξα καλά τα παντεσπάνια. Η δική μου τούρτα τελικά ήθελε κι άλλο σιρόπι γιατί ήταν μεγάλη.

Για το γλάσο χρησιμοποιήσαμε ζαχαρόπαστα την οποία έφτιαξε εξ' ολοκλήρου η κόρη μου. Ζύμωσε τα υλικά σε εύπλαστη ζύμη, κράτησε ένα μέρος τους το χρώματισε με δύο χρώματα κίτρινο-κόκκινο για πετύχει πορτοκαλί και σκέτο κίτρινο με τα οποία έφτιαξε το κεντρικό θέμα του ανεμόμυλου και ένα περίγραμμα κορνίζα με δύο στριφτά κορδόνια σε κίτρινο και πορτοκαλί. Στη βάση της τούρτας κάναμε ένα περίγραμμα με κίτρινα ζαχαρωτά σε σχήμα μπανάνας.

Το θέμα των γενεθλίων ήταν ο ανεμόμυλος. Όταν το σκέφτηκα, είχα ακούσει ότι θα έφτιαχνε ο καιρός και είπα μέσα μου: "Ααα ωραία θα είναι η πρώτες μέρες της άνοιξης, ότι πρέπει θα είναι ένας τόνος αισιοδοξίας οι ανεμόμυλοι". Πού να ήξερα ότι θα είχαμε βροχή χτες, κρύο σήμερα. Τέλος πάντων. Έφτιαξα που λέτε, και προσκλήσεις σε σχήμα ανεμόμυλου θα το ανεβάσω κι αυτό σε φωτό. Έκοψα και 8 μεγάλους ανεμόμυλους που τους κόλλησε σε διάφορα σημεία η κόρη μου, δηλαδή στην κεντρική είσοδο, στην εξωτερική μας πόρτα και σε κουρτίνες και τοίχους. Έβαλα και 3 μικρούς πάνω στο τραπέζι του μπουφέ, στο οποίο έστρωσα γκοφρέ χαρτιά αντί για τραπεζομάντηλο, αριστερά δεξιά κίτρινο, και στη μέση πορτοκαλί.

Με τα παιδιά έπαιξα παιχνίδια, στα οποία ο κάθε νικητής κέρδιζε το δώρο που θα έπαιρνε φεύγοντας. Όλη την ώρα με ρωτούσαν τι άλλο θα παίξουμε. Στο τέλος, είχα ήδη φουσκώσει μπαλόνια στα οποία την προηγούμενη μέρα είχα βάλει μέσα χαρτοπόλεμο και καραμέλες. Τα έδεσα σε σχοινί, που κρατούσαμε ψηλά εγώ και η μεγάλη μου κόρη. Τους έδωσα οδοντογλυφίδες και έδωσα το σύνθημα να πηδήσουν και να τα σπάσουν. Το τί έγινε μετά φανταστείτε το.

Βέβαια είχα και πολλές ζημιές στο σπίτι γιατί τα παιδιά ήταν πολύ ζωηρά. Αλλά δε βαριέσαι, μείναμε όλοι ευχαριστημένοι και χαρήκαμε.

Άμα ξανακάνω εγώ πάρτυ πριν κλείσει τα 18 και η μικρή μου κόρη.............

Διαφημίσεις

Επιχείρηση σκούπα επετεύχθη. Τώρα ήρθε η ώρα για τις φωτό. Η πανέμορφη τουρτίτσα μου και ο ανεμόμυλος-πρόσκληση. Το κείμενο το είχα γράψει από λίγο σε κάθε έλικα και στο κέντρο στο τετραγωνάκι, το όνομα του παιδιού.

img2602z.jpg

img2596ca.jpg

Eviri να σου ζησει το μικρο σου θαυματακι,να ναι γερο,δυνατο κ παντα χαμογελαστοοοο!!!αχ τι ομορφα ολα αυτα που μας εγραψες,ποσο χαιρομαι οταν διαβαζω μανουλες να φτιαχνουν τοσα πραγματακια για τα παιδακια τους...ετσι μας εκανε παντα κ η δικη μου μανουλα,κ να σας πως τα παιδια παντα ελεγαν στης κ.Ειρηνης(μανουλας μου) περναμε καλυτερα απο καθε αλλο σπιτι,και ενιωθα τοσο περηφανη!!!ειμαι σιγουρη Eviri οτι κ τα δικα σου παιδια θα χουν τις ιδιες υπεροχες αναμνησεις με μενα!!!

λοιπν για σημερα φαγαμε σπανακορυζο,κ εγινε μουρλια.αμα το σπανακι ειναι φρεσκο το φαγητο ειναι απιστευτα νοστιμοοοοοοο!!!

φιλακια πολλα σε ολες!!!

υ.σ.για την μπεσαμελ κ το γαρυφ που προσθετω να θυμαστε πως θελει λιγο,στην μυτη του μικρου κουταλιου!!!

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα!!!!

9892a30fbd.png

Άννα μου σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και σου εύχομαι σύντομα με τη βοήθεια του Θεού ν' αποκτήσεις ένα χαμογελαστό μωράκι.

Να προσθέσω κι εγώ κάτι για τη μπεσαμέλ. Όσες δεν έχετε δοκιμάσει, βάλτε ένα κύβο κότας στο γάλα και προσέξτε το αλάτι να αφαιρέσετε λίγο.

Eviri καλέ εσύ είσαι καλλιτέχνιδα! Μπράβο!

Εμείς για σήμερα, έχουμε καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι.

Καλημέρα!

Mother of 4:-D

Χρήστος-22/3/2008

Μιχάλης-30/11/2009

Δημήτρης-3/4/2012

Γεωργία-3/2/2013

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...