Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)


melita

Recommended Posts

Εβιρι μου σ ευχαριστω!!

Αυτο με το ψησιμο λιγο θα με δυσκολεψει διοτι εχω το αγχος μη τους βγαλω μισοψημμενους, και τρωμε ζυμη....Βουτυρο να βαλω φρεσκο στυλ Λουρπακ, η' μισο μισο με τυπου Κερκυρας?

Παρεπιπτοντως Ελλαδα ειμαι:P


Eleni

bd5c7983f7.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

    3924

  • Eviri

    2615

  • fefi

    1922

  • peristeraki

    1785

Ναι είναι λίγο άγχος το ψήσιμο, ειδικά αν δεν έχεις ξαναφτιάξει και δεν είσαι σίγουρη για το χρόνο που χρειάζονται και την όψη που πρέπει να έχουν. Στην αρχή ίσως να είναι αρκετά μαλακοί, μη σε ξεγελάσουν, καθώς θα κρυώνουν θα σφίξουν και θα γίνουν πιο σκληροί.

Αν σε δυσκολέψουν στην αρχή στο ζαχάρωμα, επειδή είναι μαλακοί, άστους λίγο να κρυώσουν και άχνισέ τους μετά.

Βούτυρο εγώ θα έβαζα το Σαβόι που είναι αγελαδινό, πολύ μυρωδάτο και νόστιμο. Αν δε σου αρέσει η γεύση του, δεν έχω δοκιμάσει σε κουραμπιέδες κανένα απ' τα δύο που ρωτάς. Οπότε βάλε αυτό εσύ θεωρείς πιο νόστιμο.

Ααααα είσαι στην Ελλαδίτσα μας!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα μαγειροκόριτσα!

τί μου κάνετε; εεύχομαι όλες να είστε καλά! τα παιδιά σας καλύτερα κ τα σποράκια στην κοιλίτσα ακόμα πιο καλά!

εμείς είμαστε καλά, δουλειά αρκετή, τρέξιμο κ φόρτωμα επίσης.

από γλυκάκια δεν ξεκινήσαμε ακόμα. λέμε γι' αυτό το ΣΚ να ξεκινήσουμε με μελομακάρονα κ κουραμπιέδες. μελομακάρονα κάνω της μπαρμπαρήγου κάθε χρόνο, κουραμπιέδες θα δοκιμάσω του παρλιάρου πρώτη φορά,θα δείξει. εκτός εβιρούλα μου αν έχεις κάποια δοκιμασμένη συνταγή εγγύηση!

δίπλες θέλει το αγόρι μου κ θα δούμε τί θα προλάβουμε να κάνουμε.

το ΠΣΚ περάσαμε πολύ όμορφα, αγαπησιάρικα κ σήμερα μου φαίνεται περίεργη η επιστροφή στο γραφείο.

σήμερα τρώμε πένες με σάλτσα τόνου, κρεμμύδι, βασιλικό, ντομάτα! γιάμι! το απόγευμα έχω ξεπαγώσει χοιρινά σνίτσελ κ θα ετοιμάσω κ ρυζάκι συνοδευτικό.

για βράδυ μας βλέπω με τοστάκια.

φιλάκια στα μαγουλάκια!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλή εβδομάδα !!!!

Βρε πω πω φτάνουν τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!! Σαν ψέμα μου φαίνεται !!!

Εβίρι μας,

Με το καλό να υποδεχθείς μαμά και κόρη και ... κάνε λίγο "κράτει" με την μέση σου, ναι μεν δουλίτσες, γλυκά, προετοιμασίες (όλα αυτά είναι ευτυχή γεγονότα) αλλά πάντοτε να θυμάσαι ότι οι δικοί σου άνθρωποι επιθυμούν να σε έχουν κοντά τους και να είσαι καλά ! χωρίς να πονάς !!!;)

Υ.Γ. Φωτιά και λαύρα οι τιμές που αναέφερες για τα εισιτήρια... όσο για την κα στο μετρό που ανέφερες... δεν ξέρω, εμένα προσωπικά, μού φάινεται τραβηγμένο από τα μαλλιά σαν περιστατικό... δεν θα το άφηνα μόνο του και πάλι το 3τριχρονο μετά από την τούμπα !!! Άλλος λαός, άλλη νοοτροπία... :cool:

Ντίντι μας,

Πολύ χάρηκα που διάβασα ότι ο Παντελάκος σας είναι μια χαρά μες την κοιλίτσα της μανούλας του !

Φωτεινή763,

Έδεις τρέξιμο διάβασα αυτές τις μέρες !!!! Καλά κουράγια και λάου λάου κι εσύ στην κατάστασή σου !!!!

Είδα Αγγελικούλα2 όντως το Σάββατο και πολύ χάρηκα !!! Σας τα είπε !

Στα δικά μας τώρα : για πρώτη φορά στη ζωή μου τόλμησα να φτιάξω μελομακάρονα και κουραμπιέδες (έφτιαξα τις συνταγές του Παρλιάρου) !!! Και ω ναι , είναι η γνωστή τύχη της πρωτάρας... αφού βγήκαν σούπερ !

ΈλενΑγγλία (περαστικά σου παρεπιπτόντως, πάααααλι με το στομάχι σου βρε παιδί μου, ελπίζω να είναι ίωση).

Ως άπειρη που είμαι με τους κουραμπιέδες κλπ ακουλούθησα τη βασική συμβουλή του Παρλιάρου που έλεγε ότι το μυστικό είναι στο αρχικό χτύπημα του βούτυρου με τη ζάχαρη (15-20 λεπτά τα χτύπαγα τούς πήρα τα αυτιά)... και στο ψήσιμο θέλουν κάπου 20-30 λεπτά το πολύ να είναι σχεδόν λευκοί ... μην περιμένεις να δεις χρώμα, θα βγουν πέτρες, όπως σου είπε και η φίλατη πρόεδρος... τώρα, στο θέμα της επιλογής του βούτυρου εγώ έβαλα όλο αιγοπρόβειο -το φρέσκο που είναι σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο- κι ενώ αρχικά είχα επιφύλαξη σχετικά με το εάν θα βρωμάνε... τελικά, δεν έχουν έντονη μυρωδια... ο Π όμως έλεγε ότι μπορείς να βάλεις και μισό/μισό τί να σου πω, είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα !

Α, τι άλλο έπαθα ... μεγάααλη πλάκα με τα μπισκότα... βρε κόρες, δεν έχω γάντζο/ αυτό το εξάρτημα για ζύμες τέλος πάντως στο μίξερ το μεγάλο (μόνο στο χειρός που δεν έχει τόση ισχύ όμως) και πήγα η καλή σου να φτιάξω μπισκότα χριστουγεννιάτικα (της Βέφας) που από μυρωδιά ήταν σούπερ .... μάαααπα η ζύμη, να μην πλάθεται με τπτ, τριβόταν... πρόσθεσα ακόμη λίγο αλεύρι ... και πάλι τζίφος... κι επειδή ΚΑΙ νευρίασα και δεν δεν μου πήγαινε η καρδιά να το πετάξω... έστρωσα όλη τη ζύμη ωραία ωραία σε λαδόχαρτο, την έψησα και μόλις κρύωσα την κοπάνησα με το γουδί και την φύλαξα ως τρίμμα μπισκότου πλέον (για κανένα γλυκό τύπου παγωτό με γλυκό του κουταλιού ή σε κανένα γιαουρτάκι έτσι να υπάρχει)...

και το απόγευμα, επειδή μου είχε μείνει απωθημένο :evil: έκανα κάτι πολύ νόστιμα κουλουράκια πορτοκαλιού (Μαμαλάκη) που ήταν ζυμένια κανονικά και παίξαμε με τα παιδιά !!!!

Στα λοιπά μαγειρικά το ΣΆΒΒΑΤΟ φάγαμε χοιρινές μπριζολίτσες μαριναρισμένες και πεντανόστιμες με ρυζάκι ή/και πατάτες κι εχθές ψαρόσουπα...

σήμερα, μάλλον με κάτι πρόχειρο θα την βγάλουμε γιατί έχει μάθημα ο μικρός... μας βλέπω με καμία ομελέττα φούρνου συνοδεία ψητών λουκάνικων και γρήγορη σαλατούλα ...

Φιλάκια πολλά σε όλες τις όμορφες !!! Ματς-σμουτς !!!

Link to comment
Share on other sites

διαβάζοντας το μήνυμα της κάντυ, έμαθα τιπ για τους κουραπιέδες. μπράβο βρε κάντυ!

όλα τα έγραψες κ τόνισες σωστά!

εβιράκο μου με το καλό να υποδεχτείς τις αγαπημένες σου μάνα κ κόρη! να περάσετε πολύ πολύ όμορφα!

αυτό με το μετρό κ το παιδί...δεν θα το χωνέχ ποτέ ως μάνα! κ γιαγιά να γίνω, το νου μου θα τον έχω στο παιδί, αν έφαγε, αν κοιμήθηκε, αν κρυώνει, κλπ! άλλη νοοτροπία εντελώς!

ντίντι μου, τί καλά που με θυμήθηκες! έμειναν 6 εβδομάδες! με το καλό κούκλα μου, με έναν πόνο, γερός να είναι ο Παντελάκος σου!αχ αυτές οι αγορές...όλη η περίοδος είναι γεμάτη από αγάπη!

Έλεν γαστρεντερίτιδα; περαστικά! τί νερό πίνετε; μια ο στομάχης, μια το έντερο...δεν μπορεί, κάτι σε πειράζει.

καλλιοπάκι, αρκεί να προσπαθείς κ να τρώγονται!

αγγελικούλα τί έψησε ο σύζυγος; πες μου γιατί πεινάω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπερα μαγειροκοριτσακια τι κανετε?

Βρε βρε καλως την Καντυ κ την Φεφη μας!!! Ρωτια πηρε η κουζινα σου παλι καντυ ε? Φεφακι να φτιαξεις Χριστουγεννιατικα γλυκα κ να παρεις κ την μικρη βοηθο θα ξετρελαθει.Αυτες οι αναμνησεις μενουν τελικα στα παιδακια!!

Ντιντι μου πολυ χαρηκα που εμαθα νεα σου κ που ειστε ολοι καλα!!

Περιστερακι ειχα βαλει μια συνταγη για τουρτα ριξε μια ματια.Επισης αν ειστε φαν της σοκολατας εχω κ αλλη γεμιση φανταστικη!! Κ του χρονου να εισαι καλα να φτιαξει παλι γύκακια να μοσχομυρισει το σπιτακι σας!

Αγγελικη τι καλ απου βρεθηκατε με την καντυ!! να τον χαιρεστε το ανηψιο-βαφτιστηρι !!!

καλιοππακι απο ιδεες ενα σωρο!!! Εσυ ορεξη να εχεις να μαγειρευεις!!Ααα θα κανω κ εγω το βραδυ σαλατα με ροδι!!!

Ήλιαχτιδα ωραιο φαγακι εκανες!

Εβιρακι ολοι οι καλοι χωρανε κ εσυ θα βρεις τον τροπο κ ν ατους χωρεσεις αλλα κ σιγουρα να τους χορτασεις κ μαλιστα να τους καλοταισεις!

Εγω κοριτσακια την Παρασκευη ειχα αδεια γιατι ηθελα να παω στην γιορτη στον παιδικο να δω τον γιο μου.Μετα το απογευμα τον ειχα βοηθο κ φτιαξαμε μαζι κουραμπιεδες κ μελομακαρονα τις συνταγες που σας ειχα βαλει κ βγηκαν πεντανοστιμα.Μονο που μου επεσε ενα τακ πιο πολυ το γαρυφαλλο στα μελομακαρονα αλλα κ παλι ειναι πολυ καλα!

Στους κουραμπιεδες τα υλικα ειναι απλα αλλα οπως ειπαν τα κοριτσια πρπ ν ακανεις μερικα βηματα σωστα για ν απετυχουν.Να ειναι πρωτα απο ολα το βουτυρο πολυ μαλακωμενο σε θερμοκρασια δωματιου.Οχι δηλαδη κατευθειαν απο το ψυγειο χτυπημε.Μετα θελει παρα πολυ καλο χτυπημα με την αχνη μαζι ( εγω τα χτυπησα κανα 15λεπτο). Βουτυρο βαζατε αναλογα με το γουστο σας.Αλλος θελει Κερκυρας, αλλος λουρπακ ,αλλος δεν θελει βουτυρο κ βαζει Φυτινη γουστα ειναι αυτα.Μετα θελει κοσκινισαμ το αλευρι να εινα αφρατο.Το αλευρι να ειναι για ολες τις χρησεις.Εγω βαζω μεσα κ για αρωμα ουζο κ ανθονερο. Το ζυμωμα να μην ειναι πολυ ωρα οπως ας πουμε στο ψωμι ισα ν αανακατευτουν τ αυλικα κ ν α ειναι μια ζυμη μαλακη αλλα να μην κολαλει στα χερια.Το ψησιμο εγω τα εψησα 25 λεπτα στους 200 αντιστασεις πανω κατω.Μην περιμενετε να ροδισουν σαν τα κουλουρακια.Μωλις μπορεις κ τα σηκωνεις απο το ταψι κ δεν τριβονται ειναι ετοιμα.Ισα να αλλαξουν χρωμα.Για το αχνισμα μετα εγω τα αφηνω να κρυωσουν γι αν αμην νοτισει η αχνη.Μωλις βγουν απο το φουρνο τα βρεχω με λιγο ανθονερο κ τα αφηνω μεσα στο ταψι οπως ειναι κ κρυωνουν.Μετα σε λαδοκολα ριχνω αχνη τ αβαζω πανω κ με το αχνηστηρι τα πασπαλιζω με την αχνη που θελω.Μεσα μου αρεσει κ βαζω παντα αμυγδαλο καβουρδισμενο κ λιγο λεμονι ξυσμα κ χυμο.

Τα μελομακαρονα τελικα τα σιροπισα οπως τα εκανα κ τα αλλα χρονια κρυο σιροπι κ ζεστα μελομακαρονα κ βγηκαν σουπερ.Επισης δεν εβαλα ολο το αλευρι γι αολες τις χρησεις αλλα εβαλα κ λιγο χωριατικο μεσα κ ετσι γιναν τραγαν απ εξω κ μεσα μελωμενα.Ακουσα κ τις συμβουλες σας κ τα εψησα καλα γυρω στην μιση ωρα κ γιναν σουπερ.

ααχχχ εμεις πως θα γινουμε μεχρι αρχες του χρονου ......

Link to comment
Share on other sites

Αααα ξεχασα να γραψω τι φαγαμε. Την παρασκευη λογω γιορτης στο σχολειο κ παρασκευης γλυκων την βγαλαμε με απλη μακαροναδα με κοκκινη σαλτσα.Το Σαββατο εκανα μοσχοαρι κοκκινιστο με πατατες τηγανιτες κ χτες κατσικαι στην γαστρα με πατατες κ τζατζικι. Σημερα τρωμε αρακα που ειχε μεινει στην καταψυξη κ γι ααυριο λεω να κανω γεμιστα παραγγελια του γιου μου .Με εχει στα δυο στενα εδω κ μερες να του φτιαξω.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα μαγειροκοριτσακια τι κανετε?

πεινάω. δεν πρόλαβα να φάω.

Βρε βρε καλως την Καντυ κ την Φεφη μας!!!

καλώς σας ξαναβρήκα!

Ρωτια πηρε η κουζινα σου παλι καντυ ε? Φεφακι να φτιαξεις Χριστουγεννιατικα γλυκα κ να παρεις κ την μικρη βοηθο θα ξετρελαθει.Αυτες οι αναμνησεις μενουν τελικα στα παιδακια!!

ναι, έχουμε κάνει μαζί κουλουράκια βουτύρου κ ξετρελλάθηκε με τις κουπ άτ!

Περιστερακι ειχα βαλει μια συνταγη για τουρτα ριξε μια ματια.Επισης αν ειστε φαν της σοκολατας εχω κ αλλη γεμιση φανταστικη!! Κ του χρονου να εισαι καλα να φτιαξει παλι γύκακια να μοσχομυρισει το σπιτακι σας!

ξαναβάλε συνταγες για τούρτες αν δεν σου είαι δύσκολο. πληηηηηηηζ!

καλιοππακι απο ιδεες ενα σωρο!!! Εσυ ορεξη να εχεις να μαγειρευεις!!Ααα θα κανω κ εγω το βραδυ σαλατα με ροδι!!!

εγώ θα κάνω τοστ με γραβιέρα τοσίτσα! χορταστικό! κ σκέτο ηδονή!

Ήλιαχτιδα ωραιο φαγακι εκανες!

Εβιρακι ολοι οι καλοι χωρανε κ εσυ θα βρεις τον τροπο κ ν ατους χωρεσεις αλλα κ σιγουρα να τους χορτασεις κ μαλιστα να τους καλοταισεις!

Εγω κοριτσακια την Παρασκευη ειχα αδεια γιατι ηθελα να παω στην γιορτη στον παιδικο να δω τον γιο μου.Μετα το απογευμα τον ειχα βοηθο κ φτιαξαμε μαζι κουραμπιεδες κ μελομακαρονα τις συνταγες που σας ειχα βαλει κ βγηκαν πεντανοστιμα.τί καλός βοηθός! κ του χρόνου! πώς τα πήγε στη γιορτούλα; φαντάζομαι καμάρι!

Στους κουραμπιεδες τα υλικα ειναι απλα αλλα οπως ειπαν τα κοριτσια πρπ ν ακανεις μερικα βηματα σωστα για ν απετυχουν.Να ειναι πρωτα απο ολα το βουτυρο πολυ μαλακωμενο σε θερμοκρασια δωματιου.Οχι δηλαδη κατευθειαν απο το ψυγειο χτυπημε.Μετα θελει παρα πολυ καλο χτυπημα με την αχνη μαζι ( εγω τα χτυπησα κανα 15λεπτο). Βουτυρο βαζατε αναλογα με το γουστο σας.Αλλος θελει Κερκυρας, αλλος λουρπακ ,αλλος δεν θελει βουτυρο κ βαζει Φυτινη γουστα ειναι αυτα.Μετα θελει κοσκινισαμ το αλευρι να εινα αφρατο.Το αλευρι να ειναι για ολες τις χρησεις.Εγω βαζω μεσα κ για αρωμα ουζο κ ανθονερο. Το ζυμωμα να μην ειναι πολυ ωρα οπως ας πουμε στο ψωμι ισα ν αανακατευτουν τ αυλικα κ ν α ειναι μια ζυμη μαλακη αλλα να μην κολαλει στα χερια.Το ψησιμο εγω τα εψησα 25 λεπτα στους 200 αντιστασεις πανω κατω.Μην περιμενετε να ροδισουν σαν τα κουλουρακια.Μωλις μπορεις κ τα σηκωνεις απο το ταψι κ δεν τριβονται ειναι ετοιμα.Ισα να αλλαξουν χρωμα.Για το αχνισμα μετα εγω τα αφηνω να κρυωσουν γι αν αμην νοτισει η αχνη.Μωλις βγουν απο το φουρνο τα βρεχω με λιγο ανθονερο κ τα αφηνω μεσα στο ταψι οπως ειναι κ κρυωνουν.Μετα σε λαδοκολα ριχνω αχνη τ αβαζω πανω κ με το αχνηστηρι τα πασπαλιζω με την αχνη που θελω.Μεσα μου αρεσει κ βαζω παντα αμυγδαλο καβουρδισμενο κ λιγο λεμονι ξυσμα κ χυμο.

το καβουρδισμένο αμύγδαλο κάνε ιτη διαφορά!το ξέρω γιατί το τρώω στους κουραμπιέδες κωνσταντινίδη. δεν έχω κάνει ποτέ.

Τα μελομακαρονα τελικα τα σιροπισα οπως τα εκανα κ τα αλλα χρονια κρυο σιροπι κ ζεστα μελομακαρονα κ βγηκαν σουπερ.Επισης δεν εβαλα ολο το αλευρι γι αολες τις χρησεις αλλα εβαλα κ λιγο χωριατικο μεσα κ ετσι γιναν τραγαν απ εξω κ μεσα μελωμενα.Ακουσα κ τις συμβουλες σας κ τα εψησα καλα γυρω στην μιση ωρα κ γιναν σουπερ.

ααχχχ εμεις πως θα γινουμε μεχρι αρχες του χρονου ......

άστα να πάνε. έκοψα κ το τσιγάρο κ τρώω αβέρτα κουβέρτα.

Αααα ξεχασα να γραψω τι φαγαμε. Την παρασκευη λογω γιορτης στο σχολειο κ παρασκευης γλυκων την βγαλαμε με απλη μακαροναδα με κοκκινη σαλτσα.Το Σαββατο εκανα μοσχοαρι κοκκινιστο με πατατες τηγανιτες κ χτες κατσικαι στην γαστρα με πατατες κ τζατζικι. Σημερα τρωμε αρακα που ειχε μεινει στην καταψυξη κ γι ααυριο λεω να κανω γεμιστα παραγγελια του γιου μου .Με εχει στα δυο στενα εδω κ μερες να του φτιαξω.

κατσικάκι γάστρας κ κοκκινιστό! θέλω:oops:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα μαγειροκοριτσακια τι κανετε?

Βρε βρε καλως την Καντυ κ την Φεφη μας!!! Ρωτια πηρε η κουζινα σου παλι καντυ ε? ...............

;);) φωτιά η κουζίνα φωτιά και η όρεξη... άσχημος συνδυασμός... όλημερίς κι οληνυχτίς φαγητά και γλυκά σκέφτομαι !!!! {και δεν έκοψα το κάπνισμα να έχω δικαιολογία σαν την Φέφη !) :oops:

.....Μεσα μου αρεσει κ βαζω παντα αμυγδαλο καβουρδισμενο κ λιγο λεμονι ξυσμα κ χυμο.

....

ααχχχ εμεις πως θα γινουμε μεχρι αρχες του χρονου ......

:rolleyes::rolleyes: χα χα ε μα ναι... γιατί στις αρχές του προηγούμενου ήμανε αδύνατη !:cool:

διαβάζοντας το μήνυμα της κάντυ, έμαθα τιπ για τους κουραπιέδες. μπράβο βρε κάντυ!:P

όλα τα έγραψες κ τόνισες σωστά!

...... διάβασα τώρα για το καβουρδισμένο αμύγδαλο που έγραψε η Τζένη (σωστά) και θυμήθηκα ότι ο Π έλεγε να τους αφήσουμε να κρυώσουν πολύ καλά προτού αχνίσουμε (εγώ τους έβαζα λίγους λίγους σε σακκούλα στην οποία είχα βάλει ζάχαρη άχνη με 1 κγ baking γιατί λέει κάτι έχει μέσα, μια ουσία, και δεν επιτρέπει να τραβήξουν υγρασία)

Σας τα γράφω... ότι έλεγε σας λέω ... όσα και ότι θέλει η κάθε νοικοκυρά θα κρίνει μόνη της !

...

αγγελικούλα τί έψησε ο σύζυγος; πες μου γιατί πεινάω.

κι εγώ πεινάω βαριέμαι θέλω να πάω σπίτι μου !!! με τα πιτσίνια μας !

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας μαγειροκόριτσα!

Κάτι κινείται σήμερα στην παρέα,βλέπω!

Και τι χαρά που μάθαμε νέα από τη didi μας!Αναρωτιόμουν τι κάνεις και πού χάθηκες βρε κοριτσάκι!Με το καλό να υποδεχθείς το μπεμπάκι σου και όποτε μπορείς να μπαίνεις να μας λες τα νέα σου.

Τώρα τελευταία βαριέμαι που ζω...Πού θα πάει,θα μου περάσει και θα ξαναβρώ την χαμένη μου διαθεση...

Σήμερα δεν μαγειρεψα,καθότι υπήρχε αρκετό φαγητάκι από χθες,αρνάκι στο φούρνο με πατατούλες.Ο περιστέρης ειδικα το τίμησε δεόντως.Εγω δεν είμαι φίλος..

Αύριο λέω να φτιάξω πράσινες στάλες από την πρασινοχώρα-που θα λεγε και η Λόλα από το "Τσάρλι και Λολα"-κοινώς αρακά.

Πολλά φιλιά σε όλα τα κοριτσάκια!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


1730030lxqwcu36ck.gif

ομολογω οτι μου λειψατε :D

αγγελικη ησασταν ολες πολυ ομορφες στο ονειρο μου και ολες με τ παιδακια σας αγκαλια

σας ειχα δει πριν κανενα μηνα δεν το θυμαμαι καλα το ονειρο θυμαμαι μονο οτι μια απο εσας ή η φεφη ή η καντυ ηταν με κοντο σγουρο κοκκινο μαλλακι :D

σημερα παρηγγειλα και την κουνια με το στρωμα!!

και σημερα εφτιαξα σνιτσελ με ρυζι με τσιγαρισμενη πιπερια, καλαμποκι και καρυ!

φιλακια και καληνυχτα σας


UzVGp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, κοριτσάκια μου καλή σας εσπέρα.

Σήμερα η πλάτη μου, η μέση μου, τα πόδια μου, το κεφάλι μου δεν περιγράφονται, είναι απερίγραπτα.

Βγήκα για ψώνια στις 10.30 και γύρισα μετά τις 13.30.

Φαγητό δεν έφτιαξα, τη βγάλαμε με αποφάγια, αλλά έφτιαξα γλυκά. Καρύδωσα τα μελομακάρονα, έφτιαξα δίπλες, τις καρύδωσα κι αυτές (εμένα ποιος θα με καρυδώσει), έφτιαξα μία παρτίδα άσπρα σοκολατάκια και μία παρτίδα μαύρα. Αυτή τη στιγμή δεν αντέχω άλλο, ή θα τινάζομαι στον ύπνο μου από την κούραση ή θα ροχαλίζω.

καλημέρα μαγειροκόριτσα!

Επιτέλους εφάνηκες.

κουραμπιέδες θα δοκιμάσω του παρλιάρου πρώτη φορά,θα δείξει. εκτός εβιρούλα μου αν έχεις κάποια δοκιμασμένη συνταγή εγγύηση!

Πραγματικά μου βγαίνουν πολύ νόστιμοι και εύκολοι στην προετοιμασία οι κουραμπιέδες της Βέφας που έβαλα στο πιο πάνω ποστ.

Εβίρι μας,

Με το καλό να υποδεχθείς μαμά και κόρη και ... κάνε λίγο "κράτει" με την μέση σου, ναι μεν δουλίτσες, γλυκά, προετοιμασίες (όλα αυτά είναι ευτυχή γεγονότα) αλλά πάντοτε να θυμάσαι ότι οι δικοί σου άνθρωποι επιθυμούν να σε έχουν κοντά τους και να είσαι καλά ! χωρίς να πονάς !!!;)

Μα πραγματικά έτσι είναι, αλλά είμαι κι εγώ ανυπόμονη. Τώρα σ' εύρα, τώρα στέκα. Έτσι λειτουργώ, ή όλα μαζεμένα ή καθόλου λες και το κάνω επίτηδες.

Υ.Γ. Φωτιά και λαύρα οι τιμές που αναέφερες για τα εισιτήρια... όσο για την κα στο μετρό που ανέφερες... δεν ξέρω, εμένα προσωπικά, μού φάινεται τραβηγμένο από τα μαλλιά σαν περιστατικό... δεν θα το άφηνα μόνο του και πάλι το 3τριχρονο μετά από την τούμπα !!! Άλλος λαός, άλλη νοοτροπία... :cool:

Ναι βρε παιδί μου, εντελώς άλλη νοοτροπία, έχω δει πολλά παρόμοια περιστατικά. Να είμαι στην αποβάθρα και οι γραμμές του τρένου να είναι περίπου 1μ. πιο χαμηλά στο ύψος του εδάφους, κάποιες μαμάδες (βλέπεις δεν το κάνει μόνο μία αυτό, αλλά διαφορετικές μεταξύ τους), αφήνουν τα μικρούλια παιδάκια τους 1.5 -2 ετών να παίζουν και να τρέχουν παράλληλα με την αποβάθρα. Κάποια στιγμή βέβαια, τρέχουν να τα αρπάξουν επειδή απομακρύνονται. Φαντάζομαι όμως, ότι τα φυλάει ο Θεός που δεν τρέχουν προς το κενό, στις γραμμές, αλλά τρέχουν παράλληλα. Εγώ εν τω μεταξύ, είμαι με το ένα χέρι απλωμένο να τα πιάσω σε περίπτωση που κάνουν κάτι κακό.

Είδα Αγγελικούλα2 όντως το Σάββατο και πολύ χάρηκα !!! Σας τα είπε !

Ναι, ναι μας τα είπε. Μπράβο που βρεθήκατε.

Στα δικά μας τώρα : για πρώτη φορά στη ζωή μου τόλμησα να φτιάξω μελομακάρονα και κουραμπιέδες (έφτιαξα τις συνταγές του Παρλιάρου) !!! Και ω ναι , είναι η γνωστή τύχη της πρωτάρας... αφού βγήκαν σούπερ !

χαχαχα όχι μωρέ και του χρόνου ωραία θα σου βγούνε. Να είσαι καλά να ξαναφτιάξεις.

έστρωσα όλη τη ζύμη ωραία ωραία σε λαδόχαρτο, την έψησα και μόλις κρύωσα την κοπάνησα με το γουδί και την φύλαξα ως τρίμμα μπισκότου

Λοιπόν, μ' αυτό το τρίμμα θα φτιάξεις ένα τσιζ κέικ άλλο πράγμα. Καλά έκανες και την κοπάνησες.

εβιράκο μου με το καλό να υποδεχτείς τις αγαπημένες σου μάνα κ κόρη! να περάσετε πολύ πολύ όμορφα!

Αχ, σ' ευχαριστώ Φέφη μου.

αυτό με το μετρό κ το παιδί...δεν θα το χωνέχ ποτέ ως μάνα! κ γιαγιά να γίνω, το νου μου θα τον έχω στο παιδί, αν έφαγε, αν κοιμήθηκε, αν κρυώνει, κλπ!

Έτσι όπως το λες είναι η σωστή η μάνα.

Εβιρακι ολοι οι καλοι χωρανε κ εσυ θα βρεις τον τροπο κ ν ατους χωρεσεις αλλα κ σιγουρα να τους χορτασεις κ μαλιστα να τους καλοταισεις!

Να σου πω ότι από σήμερα ξεκίνησα να κάνω σχέδια τι θα μαγειρέψω, χωρίς να έχω ακόμη τηλεφωνήσει να συνεννοηθώ αν θα συγκεντρωθούμε.

Μετα το απογευμα τον ειχα βοηθο κ φτιαξαμε μαζι κουραμπιεδες κ μελομακαρονα τις συνταγες που σας ειχα βαλει κ βγηκαν πεντανοστιμα.

Και του χρόνου να είσαι καλά.

άστα να πάνε. έκοψα κ το τσιγάρο κ τρώω αβέρτα κουβέρτα.

Έκανες πάρα πολύ καλά, τα συγχαρητήριά μου.

Τώρα τελευταία βαριέμαι που ζω...Πού θα πάει,θα μου περάσει και θα ξαναβρώ την χαμένη μου διαθεση...

Να βάλω σε ένα βαθύ πιάτο άχνη και να βουτήξω τη μούρη μου μέσα, να σε κάνω να γελάσεις;

Δωράκι εσύ που είσαι;

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια ευχαριστω για τις συμβουλες!!

Καντυ, δε ξερω ρε συ τι με πειραζει..βασικα η γαστρεντεριτιδα πρεπει να ναι ασχετη, γιατι εδω σερνεται γενικα και εχουν πολλα ατομα...και μεσα σ αυτους κ εγω!! Αλλα για μενα ειναι και παραδοση:? γιατι εχω παθει 4 φορες γαστρεντεριτιδα στη ζωη μου, και τις 4 Χριστουγεννα η' κοντα στα Χριστουγεννα.:?

Για τους κουραμπιεδες βρηκα μια ωραια συνταγη με ξυσμα πορτοκαλιου για αρωμα, και λεει να βαλω μεσα και λικερ πορτοκαλι. Εγω εν τω μεταξυ δε βρηκα λικερ πορτοκαλι..εχω μονο λικερ με αρωμα μαστιχα Χιου και Λιμοντσελο...Να βαλω λιμοντσελο που ειναι λεμονι και ειναι παρεμφερες στο αρωμα?(εσπεριδοειδες). Η' επειδη θα βαλω ξυσμα πορτοκαλι να αποφυγω το λιμοντσελο και να το συνδυασω με λιγο λικερ μαστιχα? Τι θα βαζατε εσεις?


Eleni

bd5c7983f7.png

Link to comment
Share on other sites

Για τους κουραμπιεδες βρηκα μια ωραια συνταγη με ξυσμα πορτοκαλιου για αρωμα, και λεει να βαλω μεσα και λικερ πορτοκαλι. Εγω εν τω μεταξυ δε βρηκα λικερ πορτοκαλι..εχω μονο λικερ με αρωμα μαστιχα Χιου και Λιμοντσελο...Να βαλω λιμοντσελο που ειναι λεμονι και ειναι παρεμφερες στο αρωμα?(εσπεριδοειδες). Η' επειδη θα βαλω ξυσμα πορτοκαλι να αποφυγω το λιμοντσελο και να το συνδυασω με λιγο λικερ μαστιχα? Τι θα βαζατε εσεις?

Γεια σου Έλεν.

Εγώ αν έφτιαχνα με τα υλικά που λες, θα έβαζα το λιμοντσέλο συνδυασμένο με ξύσμα λεμονιού για ομοιομορφία στη γεύση.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...