Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

      Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

      Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

      Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

      Ναι ναι,σαν τις arvekap

      πρίν από 28 λεπτά , Nima21 είπε:

      Κατάλαβα.. κάνεις διαδικασία δηλ! Τις Prolutex δεν τις ξέρω, τυπου arvekap ειναι; αλλά φαντάσου στις cetrotide πχ  πιο πολυ με ζοριζε η μεταφορά φαρμάκου παρα η βελόνα που δεν την ελεγες καθόλου μικρη! Αλλα επειδη την έπαιρνα λιγες μερες εκανα υπομονη.. σιγουρα βεβαια συνηθεια ειναι ολα! Αφου ειμαστε πολλες παρηγοριεμαι!! Χαχα! Σε ευχαριστώ  παρα πολυ!!!! Να πανε ολα καλά και να εχεις μια υπέροχη εγκυμοσυνη!!!!! 

      Τέλεια!! Σε ευχαριστώ!!!

      Ευχαριστώ πολύ!!! Πραγματικά με ηρεμούν τα σχόλια σας!!! Ωραίο ακουγεται και το tip με το παγάκι! Θα το έχω υπόψιν!! Καλό υπολοιπο εγκυμοσύνης!!! 

      Ναι ναι,σαν τις arvekap

      • Μου αρέσει 1

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)


melita

Recommended Posts

οπότε, έχουμε κ λέμε!

θα βάλω κρεμμύδια ξερά κ φρέσκα, άνηθο που έχω, κρασί δεν σκέφτομαι να βάλω, εκτός κ αν ξεχωρίσω για μας κ αφήσω χωρίς κρασί για το παιδί.

ντομάτα, αλάτι, πιπέρι.

ούτε δυόσμο ούτε μάραθο έχω κ δεν θα πάρω τα βουνά για να βρω.

γιατί έτσι κ αλλιώς αυτά δεν τα χρησιμοποιώ στα φαγητά μου αφού δεν τα βρίσκω φρέσκα.

αγγελικούλα εννοείται ανάψαμε! ήδη από οκτώβρη ανάβαμε από μια ωρίτσα πρωί βράδυ.

πλέον εδώ δεν την παλεύουμε από το κρύο! χειμώνιασε κ μύρισε χριστούγεννα! χθες το βράδυ κάπνιζα στο μπαλκόνι κ ο αέρας μύριζε χιόνι! τα βουνά έχουν χιόνι κ φαίνονται από την πόλη!

τζίγκα μπελ! τζίγκα μπελ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

    3924

  • Eviri

    2615

  • fefi

    1922

  • peristeraki

    1785

Ευτυχώς εμείς ακόμη δεν έχουμε τόσα κρύα οπότε και δεν χρειάζεται να ανάψουμε ακόμη καλοριφέρ. όσο πιο αργά τόσο καλύτερα για να μην καίμε πετρέλαιο!


1040078pjtfxwjzwi.gif

uVnHp3.png

ticker.php?img=9,104,124,0,CD,MjAxMC8wNy8xNw==,Q2hyaXN0b3Mg

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κοριτσάκια μου.

Φτιάχνω φάβα, αλλά θα βάλω και μακαρόνια με σάλτσα που μου ζήτησε ο Έβιρος.

εβίρι μου καλή δύναμη σε σένα κ κυρίως στο κορίτσι σου!

Σ' ευχαριστώ Φέφη μου.

η μεγάλη πώς τα πάει με τη σχολή;

Δόξα τω Θεώ μέχρι τώρα όλα καλά.

κυριακή σπέσιαλ φαγητό σουπιές με σπανάκι παραγγελιά του άντρα μου. θα βάλω κρεμμύδια φρέσκα, κρεμμύδι ξερό κ ντομάτα στο μπλέντερ.

δεν το έχω ξανακάνει το φαγητό.

για πείτε πώς το κάνετε εσείς; εβίρι, τα φώτα σου!

Τσιγαρίζω λίγο τις σουπιές. Ρίχνω το κρεμμύδι και περιμένω μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά που βγάζουν οι σουπιές στο τσιγάρισμα, για να πάρει και το κρεμμύδι λίγο τσιγάρισμα.

Μετά, τις σβήνω με λίγο κρασί και προσθέτω νερό, σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, άνηθο κι αφήνω να βράσουν μόνες τους για λίγη ώρα.

Το σπανάκι το βράζω πρώτα για 5' ξεχωριστά και το χύνω το ζουμί.

Το προσθέτω στις σουπιές κι αφήνω να αποτελειωθεί το φαγητό μαζί. Κοιτάω αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμη επειδή πρόσθεσα το σπανάκι.

Καλή επιτυχία.

Σας ευχαριστώ για τις παρηγοριές, είχα πολύ απογοητευτεί. Τέτοια αποτυχία μαζεμένη..... Συνεχίζω όμως! Έφτιαξα εχθές εύκολη τυρόπιτα και για σήμερα ή αύριο προγραμματίζω ελιοπιτάκια ή ελιόψωμο.

Μπράβο Καλλιοπάκι, είδες που δεν πρέπει να το βάζεις κάτω!!!

Φαγητό σημερινο κοτοπουλάκι στη γάστρα από τη μαμά. Αυτή η γάστρα βρε παιδιά μαγική... ότι γίνεται στη γάστρα νόστιμο βγαίνει!!! (βέβαια αν το κάνω εγώ.... μπορεί και να χαλάσει η γάστρα, τι να πω... ;))

Δεν το πιστεύω.

Έβιρι κουράγιο , η εβιρίνα θα περάσει δύσκολα μεν, αλλά όταν με το καλό επιστρέψετε θα είναι πολυυυ πιο μπροστά σε γνώσεις :) αυτό να σκέφτεσαι, θα έχει 3 σχεδόν μητρικές.

Δεν έχεις άδικο, αν και, δε νομίζω να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κορίτσια μου.

Σήμερα έχουμε καπνιστό σολομό σερβιρισμένο με λαδολέμονο, μαϊντανό, κρεμμύδι ροδέλες και από δίπλα τηγανητές πατατούλες.

Το πρωί είχαμε βροχή κι ενώ τώρα έχει σταματήσει, η μέρα δείχνει ότι μάλλον έτσι θα συνεχίσει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γεια σας!

Σήμερα το έχω ρίξει στις δουλίτσες!

Εχω κάνει τα χίλια μύρια...

Από φαγητάκι έχουμε μπιφτεκάκια στο φούρνο με πατατες από χθες και για τον μικρό φτιάχνω για να υπάρχει μοσχαράκι με λαχανικά και μακαρόνια

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια μου γεια σας κι από μένα.

Έφτιαξα κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες.

Χτες το βράδυ είχα φτιάξει πίτσα και μια γαλατόπιτα από μια παλιά συνταγή που είχα κρατήσει η οποία λέγεται για την ακρίβεια "αχαμνόπιτα". Κορίτσια βγήκε πεντανόστιμη. Γίνεται με λίγα υλικά, απλά, εύκολα και πολύ οικονομικά. Σας βάζω τη συνταγή να τη φτιάξετε κι εσείς γιατί είναι πολύ επιτυχημένη.

Αχαμνόπιτα.

Υλικά: 1λίτρο γάλα, 2φλ ζάχαρη, 5 αυγά, 125γρ αλεύρι, 125γρ βούτυρο, 1 βανίλια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζεσταίνουμε λίγο στην κατσαρόλα να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε αλουμινένιο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα. Ανακατεύουμε στο ταψί το μίγμα 2-3 φορές κατά τη διάρκεια ψησίματος.

Εγώ πρώτα ανακάτεψα καλά το γάλα με το αλεύρι πριν ανάψω το μάτι, ώστε να διαλυθεί χωρίς να σβωλιάσει. Πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά και τα άφησα ανακατεύοντας συχνά (με προσοχή να μην κολλήσει το μείγμα) μέχρι να πήξει η κρέμα.

Την έριξα σε βουτυρωμένο πυρέξ (δεν έχω αλουμινένιο) στους 180ο μέχρι που πήρε καλό χρώμα από πάνω. Επίσης, εγώ δεν την ανακάτεψα καθόλου μέσα στο ταψί όση ώρα ψηνόταν.

Όσο κρυώνει το γλυκό τόσο καλύτερα κόβεται.

Link to comment
Share on other sites

παρασκευή βράδυ έκανα γαλατόπιτα. Σάββατο μεσημέρι έκανα τηγανιά στη γάστρα, σήμερα σουπιές με σπανάκι.

χθες βράδυ ο φέφος έκανε ψωμάκι στον αρτοπαρασκευαστή! απλή συνταγή. έπονται κ παραλλαγές.

γενικώς καλοφάγαμε!

αύριο τρώμε το σημερινό κ Τρίτη τρώμε της πεθερούλας μοσχάρι με κριθαράκι.

άρα μαγείρεμα ξανά Τρίτη απόγευμα.

η μάνα μου έστειλε σπανακόπιτα!

η αδερφή μου έδωσε κέηκ σοκολάτας. το κέηκ εξαφανίστηκε!

σας γλυκοφιλώ. πάω για σιδέρωμα!

Link to comment
Share on other sites

Χτες το βράδυ είχα φτιάξει πίτσα και μια γαλατόπιτα από μια παλιά συνταγή που είχα κρατήσει η οποία λέγεται για την ακρίβεια "αχαμνόπιτα".

Μεχρι να διαβάσω τις λεπτομέρειες,μια...λαχταρίτσα την πήρα!!:tongue:

Εύκολη και γρηγορη φαίνεται

Θα καταγραφεί στα πρακτικά:P

παρασκευή βράδυ έκανα γαλατόπιτα. Σάββατο μεσημέρι έκανα τηγανιά στη γάστρα, σήμερα σουπιές με σπανάκι.

χθες βράδυ ο φέφος έκανε ψωμάκι στον αρτοπαρασκευαστή! απλή συνταγή. έπονται κ παραλλαγές.

γενικώς καλοφάγαμε!

αύριο τρώμε το σημερινό κ Τρίτη τρώμε της πεθερούλας μοσχάρι με κριθαράκι.

άρα μαγείρεμα ξανά Τρίτη απόγευμα.

η μάνα μου έστειλε σπανακόπιτα!

η αδερφή μου έδωσε κέηκ σοκολάτας. το κέηκ εξαφανίστηκε!

σας γλυκοφιλώ. πάω για σιδέρωμα!

Καλοφάγατε αδερφούλα μου!Τι νοστιμιές!!

Πώς βγήκαν οι σουπιές;Σίγουρα μούρλια!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


νόστιμες, αλλά δεν ξετρελλάθηκα! μάλλον φταίει που ήταν κατεψυγμένες, φταίει που θα προτιμούσα κάτι σε κατσικάκι, αρνάκι για σήμερα!

πάντως εύκολο φαγητό!

τις έβρασα, έχυσα το νερό, τις ξέπλυνα, τις ξαναέβαλα στην κατσαρόλα με λάδι, κρεμμύδι, μετά πήραν μια βράση με νεράκι, στο τελείωμα με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο κ σπανάκι κ πρόσθεσα κ χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι.

Link to comment
Share on other sites

παρασκευή βράδυ έκανα γαλατόπιτα. Σάββατο μεσημέρι έκανα τηγανιά στη γάστρα, σήμερα σουπιές με σπανάκι.

χθες βράδυ ο φέφος έκανε ψωμάκι στον αρτοπαρασκευαστή! απλή συνταγή. έπονται κ παραλλαγές.

γενικώς καλοφάγαμε!

η μάνα μου έστειλε σπανακόπιτα!

η αδερφή μου έδωσε κέηκ σοκολάτας. το κέηκ εξαφανίστηκε!

Εδώ μιλάμε για βασιλικό γεύμα κι ας μην τα φάγατε όλα σε μία μέρα.

Μεχρι να διαβάσω τις λεπτομέρειες,μια...λαχταρίτσα την πήρα!!:tongue:

χαχαχαχαχαχαχα καταλαβαίνω τι εννοείς. Έχεις δίκιο.

Εύκολη και γρηγορη φαίνεται

Θα καταγραφεί στα πρακτικά:P

Περιστεράκι μου να τη φτιάξεις είναι πολύ νόστιμη και πραγματικά εύκολη.

Εβιράκι μου,τι βούτυρο έβαλες;

Ένα απλό φυτικό σε μορφή πακέτου στο αλουμινόφυλλο (μάρκα γερμανική). Σίγουρα αν έβαζα ζωικό αγελαδινό θα μοσχοβολούσε.

νόστιμες, αλλά δεν ξετρελλάθηκα! μάλλον φταίει που ήταν κατεψυγμένες, φταίει που θα προτιμούσα κάτι σε κατσικάκι, αρνάκι για σήμερα!

Μάλλον αυτό φταίει Φέφη μου, όπως λέει κι ο Έβιρος, το καλύτερο ψάρι είναι το ψαρονέφρι.

Link to comment
Share on other sites

Τι μου κάνετε παλιοκόριτσα?:tongue:

Σήμερα, είχαμε μεσημεριανό πάρτυ γενεθλίων μιας φίλης και δεν μαγείρεψα. Βρε παιδιά, είχε φτιάξει μια κιμαδόπιτα μούρλια! Είναι κάτι σαν παστίτσιο με φύλλο. Δεν είχα ξαναφάει, έπεσα με τα μούτρα στην πιατέλα!:mrgreen: Λέτε γι' αυτό να έχει τουμπανιαστεί το εντεράκι μου και τώρα πίνω χαμομήλι το νιάτο μπας και ισιώσω και κοιμηθώ κιόλας?:cool:

Για αύριο λέω να φτιάξω κάτι σε κρέας αλλα γρήγορο. Για πείτε καμιά ιδέα!:confused:

Ο γιος μου συνήλθε πολύ γρήγορα από τη "δηλητηρίαση", σας ευχαριστώ για τις ευχές!

Εύχομαι να έχουμε καλή εβδομάδα,

πολλά φιλιά!!

υ.γ. Εβίρι, η γαλατόπιτα (δεν έχω φτιάξει ποτέ) μοιάζει με το γαλακτομπούρεκο (η κρέμα εννοώ)? Αχαμνόπιτα... πως να πήρε αυτό το όνομα άραγε...?:rolleyes:


Link to comment
Share on other sites

πώς θα τα κάνεις τα ελιόψωμα ή ελιόψωμο;

έχω κ εγώ ζυμάρι φυλαγμένο στην κατάψυξη κ δεν θέλω άλλη πίτσα, γιατί είχα κάνει την τετάρτη. σκεφτόμουν κάτι σε τυρόψωμο ή κασερόψωμο. ζυμώνω το ζυμάρι με το κύριο υλικό ρίχνοντας ελάχιστο λάδι.

Το αυτό και για το ελιόψωμο. Τα ελιοπιτάκια τα κάνω αλά κουρού και βάζω την ελιά είτε στη γέμιση, ή στο ζυμάρι και τα γεμίζω πχ με μανιτάρι και πιπεριά. Δεν τα έκανα τελικά, έκανα κάτι άλλες αποτυχίες, ας μην μπω σε λεπτομέρειες, πετάχτηκαν όπως βγήκαν από το φούρνο. Τι κακό είναι αυτό ρε γμτ, και συνεχίζεται!!!

kalliopaki που να δοκιμάσεις και φαγητό φτιαγμένο σε παραδοσιακή γάστρα στα κάρβουνα!!!

αμάν αμάν!!!!

Σήμερα φακές από μαμά. Το απόγευμα θα κάνω ή κέικ ή μάφινς, να έχουν τα μικρά για τσιμπολόγημα. Εάν αποτύχει ΚΑΙ αυτό, εεε, παραδίδω τις κουτάλες μου!!!

Μ'αρεσε και η αχαμνόπιτα (βρε όνομα να σου τύχει.....). Εβιράκι θυμίζει τη γέμιση της γαλατόπιτας ? είναι συμπαγές το γλυκό όταν κρυώσει?

Τώρα μ'αυτά και μ'αυτά λιμπίστηκα κρεμ μπρουλέ, έχετε κάνει ποτέ? (έτσι, την τραβάει ο οργανισμός μου την αποτυχία....)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλα τα κορίτσια.

Για σήμερα φτιάχνω φασολάδα ελληνική και πατροπαράδοτη. Έρε τι έχει να γίνει πάλι.

και τώρα πίνω χαμομήλι το νιάτο μπας και ισιώσω και κοιμηθώ κιόλας?:cool:

χαχαχαχα

Για αύριο λέω να φτιάξω κάτι σε κρέας αλλα γρήγορο. Για πείτε καμιά ιδέα!

Το πιο γρήγορα μαγείρεμα κρέατος που μπορώ να σκεφτώ, είναι το τηγανητό:

Μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες,

Κοτόπουλο φιλετάκια πανέ ή σκέτο,

Μπιφτέκια τηγανητά ή κεφτεδάκια

Αν θυμηθώ κι άλλα θα γράψω ξανά, αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλος σύντομος τρόπος μαγειρέματος. Στην κατσαρόλα και στο φούρνο χρειάζεται οπωσδήποτε από 1-2 ώρες μαγείρεμα-ψήσιμο. Αν όμως, θες να προτείνω κάτι πιο συγκεκριμένο πες μου.

υ.γ. Εβίρι, η γαλατόπιτα (δεν έχω φτιάξει ποτέ) μοιάζει με το γαλακτομπούρεκο (η κρέμα εννοώ)?

Μοιάζει πάρα πολύ.

Αχαμνόπιτα... πως να πήρε αυτό το όνομα άραγε...?:rolleyes:

χαχαχαχα το σοκ που έπαθε και η Περιστεράκι. Φαντάζομαι ότι την ονόμασαν έτσι επειδή, ενώ είναι πίτα, δεν έχει φύλλο. Αχαμνός είναι αυτός που είναι λίγος, ισχνός, αδύνατος κλπ. Έτσι πιστεύω.

Δεν τα έκανα τελικά, έκανα κάτι άλλες αποτυχίες, ας μην μπω σε λεπτομέρειες, πετάχτηκαν όπως βγήκαν από το φούρνο. Τι κακό είναι αυτό ρε γμτ, και συνεχίζεται!!!

Ναι αλλά υπάρχει ένα πολύ θετικό σημείο σ' αυτό. Η αποτυχία σε δίδαξε τι να μην κάνεις την επόμενη φορά που θα φτιάξεις το ίδιο φαγητό-γλυκό.

Έτσι θα το πετύχεις κάποια στιγμή. Και τότε.....ποιος σε πιάνει!!!!!!

Εάν αποτύχει ΚΑΙ αυτό, εεε, παραδίδω τις κουτάλες μου!!!

Οι μαγείρισσες είναι σαν τους στρατιώτες, δεν παραδίδουν τα όπλα ποτέ.:D:D

Μ'αρεσε και η αχαμνόπιτα (βρε όνομα να σου τύχει.....). Εβιράκι θυμίζει τη γέμιση της γαλατόπιτας ? είναι συμπαγές το γλυκό όταν κρυώσει?

Ναι έτσι ακριβώς. Είναι ίδια με τη γαλατόπιτα (ίσως πιο νόστιμη) και όταν κρυώσει καλά είναι συμπαγής και κόβεται τέλεια. Όσο είναι χλιαρή στο κόψιμο χαλάει λίγο.

Τώρα μ'αυτά και μ'αυτά λιμπίστηκα κρεμ μπρουλέ, έχετε κάνει ποτέ? (έτσι, την τραβάει ο οργανισμός μου την αποτυχία....)

Αυτό δε θα το ξαναγράψεις.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...