Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

      Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

      Συμφωνώ ! 

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)


melita

Recommended Posts


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

    3924

  • Eviri

    2615

  • fefi

    1922

  • peristeraki

    1785

:confused::confused: Έλα να κάνουμε παρέα... Λυσσάει να φτιάξω λαδερό, όσπριο - τρώει μία φορά και μένει το υπόλοιπο να το λιβανίζω μόνη μου.

Την τελευταία φορά που έφτιαξα φακές -την περασμένη εβδομάδα δλδ- του υποσχέθηκα πως θα κάνω το 1/2 πακέτο είναι κρίμα από τον Θεό κιόλας. Κι εγώ βαριέμαι να τρώω όλη την ώρα το ίδιο και τα παιδιά πόσο να φάνε ? Έλεος...

Όσο για το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος δεν είναι δική μου ιδέα... αλλά της Αργυρούς (η γνωστή Αργυρώ) :-P.... γίνεται νόστιμο όμως... δοκίμασέ το !

θα την κάνω κάποια στιγμή, γιατί τα ζυμαρικά με κρέμα γάλακτος του αρέσουν.

όσο για τα όσπρια, λαδερά... μεγάλη ιστορία.

κοριτσακι τιποτα δυσκολο, ετριψα στον τριφτη κολοκυθι, καροτο, κρεμμυδι, εβαλα ψιλοκομενη πιπερια, μανιταρια τα σοταρα ολα αυτα, εριξα επειτα ψιλοκομενη ντοματα, τα αφησα να σιγοβρασουν με λιγο νερο.

στο τελος εριξα τις πενες βρασμενες και το αφησα για λιγο να χυλωσει.

τυρακι βαλαμε στο πιατο.

ελαφρυ και γρηγορο!!!!

τί χρυσοχέρα είσαι εσύ!

Λοιπόν .....Σουβλάκια και ήταν και πολύ ωραία παρακαλώ....:P:p:p

κι άλλη καλή ιδέα!!!!:tongue:

Link to comment
Share on other sites

κι εδώ βρέχει.

χθες έκανα μοσχάρι με πατάτες. 3η φορά που έβαλα χύτρα.

σαν να ανακάλυψα την Αμερική...

πόσο πίσω ήμουν χωρίς τη χύτρα. έτρωγα μισή μέρα για μαγείρεμα, ενώ τώρα στο τσάκα τσάκα έχω έτοιμο φαγητό. γουάου!

κ λιώμα το μοσχάρι!!!!!!!

φίσλερ φορέβερ!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το ομολογώ: εάν με αφήσετε ΧΩΡΙΣ χύτρα στην κουζίνα... δεν πρόκειται να ξαναμαγειρέψω τίποτε (νόστιμο εννοώ που να γλείφεις τα δαχτυλάκια)... όλα εκεί τα κάνω κρεατικά-όσπρια-λαδερά εκτός από την φακή και τα μακαρόνια βεβαίως μην τρελλαθούμε !!!!

Link to comment
Share on other sites

κι εδώ βρέχει.

χθες έκανα μοσχάρι με πατάτες. 3η φορά που έβαλα χύτρα.

σαν να ανακάλυψα την Αμερική...

πόσο πίσω ήμουν χωρίς τη χύτρα. έτρωγα μισή μέρα για μαγείρεμα, ενώ τώρα στο τσάκα τσάκα έχω έτοιμο φαγητό. γουάου!

κ λιώμα το μοσχάρι!!!!!!!

φίσλερ φορέβερ!

καλημερα φιλεναδα, καλα μαγειρευες χωρις χυτρα;

εγω απο μικρη την εμαθα και τωρα δεν το συζηταω να μην την βαλω..

αντε βρε! καλοριζικη!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κι εδώ βρέχει.

χθες έκανα μοσχάρι με πατάτες. 3η φορά που έβαλα χύτρα.

σαν να ανακάλυψα την Αμερική...

πόσο πίσω ήμουν χωρίς τη χύτρα. έτρωγα μισή μέρα για μαγείρεμα, ενώ τώρα στο τσάκα τσάκα έχω έτοιμο φαγητό. γουάου!

κ λιώμα το μοσχάρι!!!!!!!

φίσλερ φορέβερ!

πλάκα κάνεις ε??????????

τα τελευταία 11 χρόνια μαγειρεύω αποκλειστικά στην χύτρα......στην κτσαρόλα μαγείρευα μόνο στον γιό μου όταν ήταν μωράκι για να μην χάνουν πολλές βιταμίνες τα λαχανικά και το κρές του.......


.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το ομολογώ: εάν με αφήσετε ΧΩΡΙΣ χύτρα στην κουζίνα... δεν πρόκειται να ξαναμαγειρέψω τίποτε (νόστιμο εννοώ που να γλείφεις τα δαχτυλάκια)... όλα εκεί τα κάνω κρεατικά-όσπρια-λαδερά εκτός από την φακή και τα μακαρόνια βεβαίως μην τρελλαθούμε !!!!

ερώτηση. τα φασόλια, τα ρεβύθια, τον αρακά τα μαγειρεύετε στην χύτρα;

τις φακές όχι;

τα μακαρόνια το καταλαβαίνω.

άντε να εγκληματίζομαι...;)

καλημερα φιλεναδα, καλα μαγειρευες χωρις χυτρα;

εγω απο μικρη την εμαθα και τωρα δεν το συζηταω να μην την βαλω..

αντε βρε! καλοριζικη!!!!!

την έχω από το γάμο μου, δώρο. δηλ, από Οκτ του 2008.:tongue:

από τη μάνα μου είχα μάθει να μαγειρεύω μόνο σε κατσαρόλα.

χύτρα δεν υπήρχε στο πατρικό μου κ δεν την καταδεχόταν η κιουρία Ειρήνη. επάγγελμα οικιακά. εγώ όμως δουλεύω... έπρεπε να την είχα ξεκινήσει νωρίτερα.

κάλλιο αργά παρά ποτέ.:P

πλάκα κάνεις ε??????????

τα τελευταία 11 χρόνια μαγειρεύω αποκλειστικά στην χύτρα......στην κτσαρόλα μαγείρευα μόνο στον γιό μου όταν ήταν μωράκι για να μην χάνουν πολλές βιταμίνες τα λαχανικά και το κρές του.......

δεν χάνεται τίποτα στη χύτρα. το αντίθετο. όλα μένουν στη χύτρα. αρκεί να μην την αφήνεις πολλή ώρα, παραπάνω από όσο χρειάζεται.

ρε τί έπαθα η 34άχρονη!:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Σεβακι, στην χυτρα βαζουμε ο,τι θελει πολυ ωρα βρασιμο.

οι φακες δεν χρειαζονται αλλα εγω αν βιαζομαι τις βαζω.

η πεθερα μου βαζει μεχρι και τα χορτα αλλα δεν συμφωνω...

οι βιταμινες δεν χανονται αλλα θελουν τον σωστο χρονο.

και να ξερεις πως η μαμα σου εκανε την καλυτερη!!!

τιποτα δεν γινεται τοσο νοστιμο οσο οταν το σιγοβραζουμε σε χαμηλη φωτια σε κατσαρολα....αλλα την σημερον που τρεχουμε ολες αντε να προλαβεις!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλά να σου πω για τα φασόλια (κάτσε λέμε γιατί θα πάθεις "πλάκα")... τα μουσκεύω αποβραδίς κανονικά και τα ρίχνεις στη χύτρα με το καροτάκι, το κρεμμυδάκι, μπόλικο σέλινο, αλάτι, πιπέρι, πελτέ, το λαδάκι τους και σε μισή ώρα είναι μούρλια !!!

Το "μυστικό" στην χύτρα είναι να την αφήσεις να πέσει η βαλβίδα μόνη της μόλις αποσύρεις από την φωτιά. Έτσι (μου έχουν πει δλδ) δεν χάνονται οι βιταμίνες.... Μετά αν σου βγει "νερουλή" η φασολάδα ας πούμε την ξαναβάζεις ανοιχτή όμως στο μάτι στο δυνατό και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση χαμηλώνεις (εγώ από το 3 που είναι το μάξιμουμ καταβάζω στο 2 π.χ.) για 10 λεπτάκια - και τσουπ... έτοιμη χυλωμένη χυλωμένη η φασολάδα !

Όλα τα κάνεις καλέ. Και αρακά και φασολάκια και ρεβύθια τα πάντα !

Link to comment
Share on other sites

καλημερα κοριτσια!!!καλα τωρα που λετε για χυτρα πρεπει να αρχισω να την δουλευω,απο οτι διαβασα ειναι ολα ετοιμα στο τσακ μπαμ!!!!αλλα κ εγω μια απο τα ιδια με την Σεβουλα,κ η δικια μου κ.Ειρηνη ουτε να την δει οποτε εμαθα στην κατσαρολα.ομως πλεον θα κανω την επανασταση της χυτρας κ μαζι θα νικησουμε κ τον χρονο κ την μανουλα!!!!!

λοιπον σημερα εχουμε μακαροναδα με θαλασσινα,μυδια,καλαμαρακια κ γαριδες!!!κ επειδη εχω πολλα μυδια θα κανω τα μισα μυδοπιλαφο κ θα το βαλω στην καταψυξη για καποια αλλη στιγμη.


χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα!!!!

9892a30fbd.png

Link to comment
Share on other sites

Σεβακι, στην χυτρα βαζουμε ο,τι θελει πολυ ωρα βρασιμο.

οι φακες δεν χρειαζονται αλλα εγω αν βιαζομαι τις βαζω.

η πεθερα μου βαζει μεχρι και τα χορτα αλλα δεν συμφωνω...

οι βιταμινες δεν χανονται αλλα θελουν τον σωστο χρονο.

και να ξερεις πως η μαμα σου εκανε την καλυτερη!!!

τιποτα δεν γινεται τοσο νοστιμο οσο οταν το σιγοβραζουμε σε χαμηλη φωτια σε κατσαρολα....αλλα την σημερον που τρεχουμε ολες αντε να προλαβεις!

βρε Μαρία, δεν υπάρχει χρόνος ούτε για ζήτω.

η πεθερά μου κάνει κάτι όσπρια νια νια. γι' αυτό δεν την δούλευα την χύτρα. νόμιζα πως όλα γίνονται νιανια.

αλλά μετά μου είπε τί βασσανιστήρια κάνει στα ρεβύθια κ αναθάρρησα.

άχυρο τα κάνει. αλλά τα βάζει σε σόδα, τα βράζει αιώνα, τα αλλάζει βρασμένα νερά καμιά εικοσαριά φορές. ε μετά τί να μείνει...

εγώ τα μαγειρεύω όλα στην χύτρα......και οι φακές 4 λεπτάκια και είναι έτοιμες.........τα μακαρόνια στην κατσαρόλα......κανονικά.....

θα λυθούν τα χέρια σου....:tongue:

:shock::shock::shock:

πλάκα κάνεις; θα κάνω σύντομα. μιαμ μιαμ!:D:D

Καλά να σου πω για τα φασόλια (κάτσε λέμε γιατί θα πάθεις "πλάκα")... τα μουσκεύω αποβραδίς κανονικά και τα ρίχνεις στη χύτρα με το καροτάκι, το κρεμμυδάκι, μπόλικο σέλινο, αλάτι, πιπέρι, πελτέ, το λαδάκι τους και σε μισή ώρα είναι μούρλια !!!

έτσι μου είπε κ η αδερφή μου.

Το "μυστικό" στην χύτρα είναι να την αφήσεις να πέσει η βαλβίδα μόνη της μόλις αποσύρεις από την φωτιά. Έτσι (μου έχουν πει δλδ) δεν χάνονται οι βιταμίνες.... Μετά αν σου βγει "νερουλή" η φασολάδα ας πούμε την ξαναβάζεις ανοιχτή όμως στο μάτι στο δυνατό και μόλις αρχίσει να παίρνει βράση χαμηλώνεις (εγώ από το 3 που είναι το μάξιμουμ καταβάζω στο 2 π.χ.) για 10 λεπτάκια - και τσουπ... έτοιμη χυλωμένη χυλωμένη η φασολάδα !

Όλα τα κάνεις καλέ. Και αρακά και φασολάκια και ρεβύθια τα πάντα !

μάλιστα κυρία!

κορίτσια ευχαριστώ πολύ πολύ!:D

Το σπανακόρυζο π.χ. θέλει οκτώ λεπτά !!!!

Δεν είναι σούπερ ??? Λατρεύω τις χύτρες...

8;;;;;;;;;:shock::D

τί είπες τώρα!!!!!

καλημερα κοριτσια!!!καλα τωρα που λετε για χυτρα πρεπει να αρχισω να την δουλευω,απο οτι διαβασα ειναι ολα ετοιμα στο τσακ μπαμ!!!!αλλα κ εγω μια απο τα ιδια με την Σεβουλα,κ η δικια μου κ.Ειρηνη ουτε να την δει οποτε εμαθα στην κατσαρολα.ομως πλεον θα κανω την επανασταση της χυτρας κ μαζι θα νικησουμε κ τον χρονο κ την μανουλα!!!!!

λοιπον σημερα εχουμε μακαροναδα με θαλασσινα,μυδια,καλαμαρακια κ γαριδες!!!κ επειδη εχω πολλα μυδια θα κανω τα μισα μυδοπιλαφο κ θα το βαλω στην καταψυξη για καποια αλλη στιγμη.

κι άλλη μανούλα Ειρήνη!!!!!

μαζί, μαζί!

μαρή τί θα φας; στείλε κανά τάπερ Λάρισα. μην το βάλεις κατάψυξη. κρίμα το θαλασσινό......

θαλασσινό μαγειρεμένο ποτέ στην κατάψυξη. κάνω λάθος;:confused:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...