Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

      Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

      Συμφωνώ ! 

ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (η συνέχεια)


melita

Recommended Posts


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 31,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ2

    3924

  • Eviri

    2615

  • fefi

    1922

  • peristeraki

    1785

Έφτιαξα τη ζύμη του ψωμιού:

-4φλ αλεύρι,

-1 κύβο μαγιά νωπή (25γρ)

-2κουτ. γλ. ζάχαρη

-2κ.γ. αλάτι

-θα μπορούσα να έβαζα και λάδι 3κ.της σούπας, αλλά εγώ δεν έβαλα.

-πρόσθεσα λιόσπορο μέσα στη ζύμη και σουσάμι απ' έξω

Διέλυσα τη μαγιά σε χλιαρό νερό πρόσθεσα τη ζάχαρη κι ανακάτεψα καλά. Άνοιξα λακκούβα στο αλεύρι ανακάτεψα τη μαγιά με το αλεύρι που βρίσκεται γύρω και μετά πρόσθεσα το αλάτι στο αλεύρι γύρω γύρω. Ζύμωσα καλά, αφού πρόσθεσα κι άλλο νερό με το μάτι. Μόλις το ζυμάρι ξεκολλούσε από τα χέρια κι έγινε ομοιόμορφο, σκέπασα τη λεκάνη με πετσέτα κουζίνας και το έβαλα πάνω στο καλοριφέρ για 1 ώρα. Μετά έκοψα κομμάτια μικρά τα οποία έπλασα φιδάκια, τα βούτηξα στο νερό (εδώ αν το θυμόμουν θα έβαζα ζαχαρόνερο,αλλά το θυμήθηκα όταν τα έψηνα) και μετά τα κύλησα στο σουσάμι. Τα έψησα στους 180 βαθμούς και ενδιάμεσα έβαζα και λίγο αέρα.

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια μολις φαγαμε μπριαμακι.

τελειο και πενταγλυκο!

μπραβο σε οσες καταφερατε να κρατησετε την νηστεια..

Εviri, παχαινουν αυτα τα κριτσινια, ωραια ακουγονται! θα τα δοκιμασω...

Link to comment
Share on other sites

καλημερα κοριτσακια.

σημερα φαγαμε κριθαράκι σουπα,(χωρις κρεας) εκανα και κοκκινιστά μανιτάρια,

σαλατουλα μπροκολο και ταραμοσαλατα.

για τον μικρο μας θησαυρο εκανα μοσχαρακι με λαχανικα.(φασολακια,πατατα,σπανακι,κολοκυθακι,ντοματα και καροτο.)


r.gif

an1cEXP0cr60000Mjg5ZHw0NTQ4NjY0NWRhfCYjOTI0O3kgYm95cyBpcw.gif

an1cvcAVM0V0000MDAwMDEwN2x8MDAwMDEzZGF8TG92ZQ.gif

Ο Θεος να μας φυλαει.....

Link to comment
Share on other sites

Μαρία-Ελπίδα να σου πω, έχω την εντύπωση ότι αυτά τα κριτσίνια θα πρέπει να παχαίνουν όσο το ψωμί συν τα σποράκια που έβαλα, που δεν ήταν πολλά. Στην πραγματικότητα όμως τρώμε σχετικά μικρή ποσότητα, εκτός αν τα βουτήξουμε σε τίποτα, όπως ταραμοσαλάτα κλπ ή τα φάμε συνοδεία με τυριά κλπ, οπότε, τότε παχαίνουν επειδή υπάρχουν τα παρελκόμενα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

α! ενταξει φανταζομαι οτι παιζει ρολο και η ποσοτητα..

δηλαδη αν φας κανα δυο για πρωινο δεν νομιζω να πειραζει;; (αντε αμα τα πετυχω μπορει να φαω και 3-4, χαχα!!)

Link to comment
Share on other sites

Έφτιαξα τη ζύμη του ψωμιού:

-4φλ αλεύρι,

-1 κύβο μαγιά νωπή (25γρ)

-2κουτ. γλ. ζάχαρη

-2κ.γ. αλάτι

-θα μπορούσα να έβαζα και λάδι 3κ.της σούπας, αλλά εγώ δεν έβαλα.

-πρόσθεσα λιόσπορο μέσα στη ζύμη και σουσάμι απ' έξω

Διέλυσα τη μαγιά σε χλιαρό νερό πρόσθεσα τη ζάχαρη κι ανακάτεψα καλά. Άνοιξα λακκούβα στο αλεύρι ανακάτεψα τη μαγιά με το αλεύρι που βρίσκεται γύρω και μετά πρόσθεσα το αλάτι στο αλεύρι γύρω γύρω. Ζύμωσα καλά, αφού πρόσθεσα κι άλλο νερό με το μάτι. Μόλις το ζυμάρι ξεκολλούσε από τα χέρια κι έγινε ομοιόμορφο, σκέπασα τη λεκάνη με πετσέτα κουζίνας και το έβαλα πάνω στο καλοριφέρ για 1 ώρα. Μετά έκοψα κομμάτια μικρά τα οποία έπλασα φιδάκια, τα βούτηξα στο νερό (εδώ αν το θυμόμουν θα έβαζα ζαχαρόνερο,αλλά το θυμήθηκα όταν τα έψηνα) και μετά τα κύλησα στο σουσάμι. Τα έψησα στους 180 βαθμούς και ενδιάμεσα έβαζα και λίγο αέρα.

σε ευχαριστώ.θα τα δοκιμάσω γιατι τα κριτσίνια αρέσουν πολύ και σε εμένα και στον γιοκα μου:P


.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ ozalina. Να ξέρεις ότι εγώ τα έφτιαξα λίγο πρόχειρα χωρίς να ψάξω να βρω συνταγή για κριτσίνια (επειδή βαριόμουν το ψάξιμο). Αλλά με τη συνταγή του ψωμιού μου βγήκαν καλά. Το ζαχαρόνερο που αναφέρω το είχα δει στην τηλεόραση όχι για τα κριτσίνια αλλά για το κουλούρι Θεσσαλονίκης (ίσως στη Μενεγάκη, δε θυμάμαι). Σκεφτόμουν να το δοκιμάσω και στα κριτσίνια, αλλά το θυμήθηκα όταν τα έψηνα κι έτσι δεν ξέρω πώς θα έβγαιναν αν το είχα βάλει.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα απο την ηλιολουστη Θεσσαλονικηηηηη!!!

σημερα θα φαμε ψαρακια(στην μανουλα) κ σαν δευτερη επιλογη(παντα στην μανουλα)μακαροναδα του ψαρα!!!


χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα!!!!

9892a30fbd.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλο μεσημερι, εμεις φαγαμε μακαρονια με κιμα, απο τα αγπημενα μας και γρηγορα καθως χαζεψαμε στην ηλιολουστη πλατεια για καφε!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κι από μένα. Μακαρόνια είχαμε κι εμείς σήμερα αλλά με κόκκινη απλή σάλτσα. Τηγάνισα και μια κίτρινη κολοκύθα, έφτιαξα και λίγα fishsticks για τη μικρή. Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα κόρες!

χθες είχα πένες α λ κρεμ, έκανα αβγοφέτες.

σήμερα θα φάμε σαρμαδάκια πεθεράς, θα κάνω το απόγευμα φασολάκια για μένα για μέσα στην εβδομάδα.

φιλούρες!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...