Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

2o τρίμηνο και άγχος

Nefelh1

Recommended Posts

fairy δεν ξέρω τι ειναι αυτο που λενε ασφαλιστικό βιβλιάριο

εγώ εχω το βιβλιάριο του ικα μέσα έχει κάτι αυτοκόλλητα που σημαινει οτι δεν έχει λήξη

δεν ξέρω σε άλλη ασφάλιση αν θέλουν και κάτι άλλο στο ικα ειναι ένα

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 10,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Mara-76

1673

• _mpoumpou_

1185

• rosebaby

1055

• Nefelh1

742

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οποτε θ απας με το βιβλιαριο του ΙΚΑ και τις δυο εξουσιοδοτησεις , μια δικη σου και μια του εργοδοτη , σωστα?

Θα πας σε λιγοτερο απο 56 μερες που λενε ? μετρας και τα σκ?

Ηρθες και αλλαξες την ζωη μας μικρε αγγελε

The ticker URL: http://lbyf.lilypie.com/z19Fp3.png

τώρα θα πάω στο ικα με το χαρτι της γιατρού που λεει την ΠΗΤ και την ημ. τελευταιας περιοδου για να παρω την βεβαιώση

μετά αυτη την βεβαιωση θα την υπογράψει ο εργοδότης και σε 56 μερες πριν το πάω στο ικα για να παρω τα λεφτα

απο εκει θα ζητήσω και μια εξουσιοδότηση για τον άντρα μου να μπορει να παρει τα λεφτα μετα την γεννα

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Καλημέρα κοριτσάρες...

Τι κανετε...Εγω ξυπνησα στις 12 με το ζόρι πτώμα ήμουν...

Σας ευχαριστω για τις ευχές... Κι εγω ανυπομονώ να τα χαρεί το μπεμπουλίνι μου...(το οποιο στον ενα και μοναδικο υπερηχο που μας εκανε τη χαρη να δουμε τα προσοντα μας ειπαν οτι ειναι κατα 95% αγορακι το χρυσο μας, αλλα ουτως η αλλως ολα ουδετερα ειναι σε χρωματα εκτος απο κατι γαλαζια!)

Fairy μου τα πήρα από το Δημα, στο Κορωπί - εντάξει η εξυπηρετηση ειναι απλά αλλού, ολοι ευγενεστατοι και πολύ προθυμοι και μεγαλη ποικιλια ομως το Λητώ, απλά οχι απρόσωπα... Και γενικα αν παρεις απο κει πολλά πραγματα σου κανουν πολύ καλη εκπτωση ανεξαρτητα εποχής!

Σε λίγο θα φωτογραφίσω και τα σλινγκ μας! Νεφελάκι αμα σου αρεσουν να παρεις πιστευω αξιζει τον κοπο να δοκιμασεις να φορας το μωρο σου, σου λυνει τα χερια!

Σμουτσάκι παιδι μου τι αυπνίες ειναι αυτές!???

Rose, αντε λίγο έμεινεεεεεεεε.\

Ζωζακι καλημερουδια...

Σας ανεβαζω τη λιστα σε ενα λεπτο, μπορουν και οι μαμαδες να μας πουνε αν ξεχασε η μαμα που μου την εδωσε κατι..

497fbd72be.pngtz4jmk1lehww4bsy.png

Διαφημίσεις

Πράγματα για μωρό

-Κορμάκια (τα εσώρουχα του παιδιού): τουλάχιστον 15, καθώς θα τα αλλάζεις πολύ συχνά (εάν γεννηθεί καλοκαίρι ακόμα περισσότερα, γιατί δεν θα φοράει τίποτα άλλο). Προσωπικά τα έχω πάρει κοντομάνικα, αλλά έχω και 3 μακρυμάνικα, μήπως χρειαστούν. Αμάνικα δεν της φόρεσα καθόλου, ούτε το καλοκαίρι, γιατί με το aircondition θα κρύωνε (φυσικά και το καλοκαίρι που φοράει μόνο κορμάκι όταν κοιμάται, πρέπει να είναι σκεπασμένο το μωρό, εφόσον υπάρχει aircondition).

-Φορμάκια: τουλάχιστον 15 (εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν τα πετσετέ και τα βελουτέ και θεωρώ σαφώς καλύτερα τα βαμβακερά. Στο mothercare μου αρέσει πολύ η ποιότητα αν και δεν έχουν πολλά σχέδια, ενώ στο prenatal που έχει σχέδια δεν βρίσκω καθόλου πρακτικό το ότι κουμπώνουν από πίσω και το ότι έχουν γιακά από μπροστά, πράγμα που μπορεί να δυσκολέψει το παιδί όταν είναι μπρούμητα).

-Καλτσάκια (τα νεογέννητα πρέπει να φοράνε καλτσάκια ακόμα και το καλοκαίρι!): 5 ζευγάρια είναι αρκετά

- Εάν είναι χειμώνας, φόρμα εξόδου για τις βόλτες σας

-Σκουφάκι βαμβακερό για μετά το μπάνιο, αν το σπίτι δεν είναι πολύ ζεστό και για τις εξόδους μέσα από την φόρμα εξόδου, αν έχει περισσότερο κρύο

- Υπνόσακος (την κουβερτούλα και δεν την συνιστούν οι γιατροί μέχρι να μεγαλώσει το παιδί και θα ξεσκεπάζεται συνεχώς!! Αυτό είναι όμως ρίσκο γιατί δεν ξέρεις αν το παιδί θα το θέλει . Πχ η δικιά μου δεν τον αντέχει οπότε η λύση ήταν ένα φορμάκι fleece που την κρατάει ζεστή και εγώ κοιμάμαι ήσυχα το βράδυ!)

Σημείωση: ο υπνόσακος της φωτογραφίας είναι από εδώ!

- Σεντόνια: τουλάχιστον 4 κατωσέντονα. Το πανωσέντονο είναι μόνο για εφέ καθώς και να το βάλεις δεν θα μείνει για πολύ στη θέση του! Εγώ προσωπικά προτιμώ τα σεντόνια με το λάστιχο για να πιάνουν καλά στο στρώμα και να μην φεύγει όταν αρχίσει να το τραβάει.

- Ένα αδιάβροχο σεντόνι που πιάνει επίσης με λάστιχο στο στρώμα και αποφεύγεις να βραχεί το στρώμα από διαρροές τις πάνας ή κυρίως από τυχόν εμετό ή σάλια (τα σεντόνια που βρέχονται τα αλλάζουμε, το στρώμα τι το κάνουμε;;;)

- Πάντα, για να μην χτυπάει στα κάγκελα του κρεβατιού. Αναλόγως με το πόσο ζωηρό είναι το παιδί κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστείς και δεύτερη, αλλά όταν μπορεί να το πιάσει και να σηκωθεί (ή να καθίσει μόνο του) πρέπει να βγει, γιατί μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν σκαλοπάτι για το κενό!!

- Κουβερτούλα και σεντονάκι για το καρότσι, αλλά και για να μπορείς να την τυλίξεις με αυτά αν κάποια στιγμή το χρειαστείς.

- Σελτεδάκια: πανάκια που είναι αδιάβροχα από την μία και πετσετέ από την άλλη. Χρησιμεύουν είτε στο σπίτι πχ σε έναν καναπέ που θα ακουμπήσετε το παιδί

- Σαλιάρες. Εγώ προσωπικά προτιμώ τις πετσετέ που είναι διπλές, ώστε να είμαι σίγουρη πως δεν βρέχεται η μικρή, γιατί οι λεπτές υφασμάτινες που αγόρασα βρέχονται τόσο πολύ που βρέχεται και η ίδια.

- Μικρές πετσετούλες για τον ώμο, όταν ρεύεται το μωρό, για να σκουπίζετε το προσωπάκι του. Εγώ έχω πάρει 10 και είναι μια χαρά!

Πετσέτες μεσαίου μεγέθους για το τοπικό πλύσιμο όταν αλλάζουμε πάνα (4 πιστεύω πως είναι αρκετές)

- (4) Μπουρνουζοπετσέτες ή και απλές μεγάλες πετσέτες για μετά το μπανάκι του να το τυλίγουμε να μην κρυώσει… άσε που είναι γλύκες εκεί μέσα

- Σφήνα: Η σφήνα βολεύει για να μένει το παιδί στο πλάι όπως λένε οι γιατροί. Εγώ δεν την χρησιμοποίησα πολύ γιατί την νευρίαζε!

- Εάν δεν θέλεις να αγοράσεις ολόκληρη αλλαξιέρα (όπως εγώ που είχα και κρεβάτι μέσα στο δωμάτιο της), παίρνεις μόνο το πλαστικό, το οποίο και τοποθετείται πάνω στο κρεβάτι ή όπου είναι να αλλάξεις το παιδί και βολεύει περισσότερο από το να βάζεις σελτεδάκια γιατί καθαρίζεται απλά με ένα σφουγγαράκι (εγώ βάζω και λίγο detol που είναι ειδικό για αλλαξιέρες και επιφάνειες φαγητού)

- Κρέμα για το σύγκαμα. Η penaten είναι μια κρέμα που έχει μεγαλωσει γενιές και γενιές αλλά την βρίσκω πολύ συμπαγή και δεν καθαρίζεται εύκολα. Η bepanthol είναι σχετικά πιο καινούρια (όσον αφορά τα συγκάματα) και είναι πολύ απαλή και κάνει καλή δουλειά. Η sudocrem είναι επίσης παλιά (πάνω από 70 χρόνια) και δυνατή οπότε καλύτερα να χρησιμοποιείται σε περίπτωση αρχής συγκάματος ή συγκάματος.

- Φυσιολογικό ορό για την μυτούλα του καθώς και μια συσκευή για να βγάζεις τις μυξούλες.

- Αφρόλουτρο. Εγώ προτιμώ το proderm αφρόλουτρο εώς 1 έτους

- Κρέμα ενυδατική για να μην ξεραθεί το δερματάκι του μωρού. Θα βάζεις κρέμα κάθε φορά μετά το μπάνιο.

- Βούρτσα, χτένα προαιρετικά και το ψαλιδάκι για τα μωρά είναι άχρηστο γιατί δεν κόβει τίποτα. Μετά τις πρώτες 20-30 μέρες τα νύχια σκληραίνουν και πρέπει να αρχίσεις να τα κόβεις γιατί γρατζουνάνε ΠΟΛΥ(!!) εγώ χρησιμοποιώ το δικό μου ψαλιδάκι κανονικά!

- Μobile ή αλλιώς περιστρεφόμενο. Μπορεί στην αρχή να μην δίνει σημασία αλλά η μουσική και τα φώτα θα το ηρεμούν. Όταν αρχίσει να το προσέχει τότε θα γίνει ο καλύτερός του φίλος!

- Εάν δεν αγοράσεις μπανάκι-αλλαξιέρα τότε για μπάνιο, μια απλή λεκάνη που βρίσκουμε και στα super market είναι ότι καλύτερο. Εγώ αγόρασα μια μπανιέρα της Fisher Price και από την αρχή ούτε το μαξιλάρι της άρεσε οπότε το βγάλαμε αμέσως και σύντομα δεν χωρούσε!! Ότι και αν αγοράσεις να έχει ψηλά τοιχώματα για όταν αρχίσει να χτυπάει χέρια και πόδια γιατί τα κάνει όλα μούσκεμα!

-Πιπίλες εκτός και αν δεν θέλεις να μάθει σε αυτήν.

-Μπιμπερό: Εάν δεν πρόκειται να θηλάσεις, τουλάχιστον 6 (όσα και τα βασικά ταίσματα). Αρχικά εγώ αγόρασα μόνο μικρά και μετά από 3 μήνες πήρα και μεγάλα. Από chicco και Nuk προτιμώ της Nuk με θηλή από καουτσούκ. Θεωρώ πως οι θηλές της nuk έχουν πολύ καλύτερο σχεδιασμό. Όσο για το υλικό της θηλής, το παιδί θα σε οδηγήσει αν προτιμάει το λάστιχο (καουτσούκ) ή τη σιλικόνη. Επίσης επειδή μπορεί να χρειαστεί και κάποιο ρόφημα πχ για τους κολικούς, πάρε και 2 μεγάλα. Στην αρχή προτιμάμε τα anti colic μπιμπερό.

-Αποστειρωτής: Για τους πρώτους 6 μήνες θα αποστειρώνονται μπιμπερό και πιπίλες οπότε χρειάζεσαι έναν αποστειρωτή που να τα χωράει. Συνήθως αγοράζουμε αποστειρωτή της ίδιας μάρκας με τα μπιμπερό για να είναι σίγουρο ότι θα χωράνε.

-λαβίδα – τσιμπίδα για τον αποστειρωτή, εάν δεν περιλαμβάνεται στο κουτί με τον αποστειρωτή.

-Proderm για το πλύσιμο των μπιμπερό (υπάρχει σε όλα τα super market)

-Βούρτσα καθαρισμού για μπιμπερό και θηλές

-Κουτί αποθήκευσης μπιμπερό στο ψυγείο όπου κρατάει η αποστείρωση για 24 ώρες

-Θερμαντήρας: Αυτό είναι για μένα σωτήριο!! Αγόρασα έναν της nuk με θερμοστάτη και βάζω μέσα το μπιμπερό και έχω πάντα ζεστό νερό έτοιμο για γάλα ή κρέμα. Επίσης έχω αγοράσει και έναν θερμαντήρα αυτοκινήτου από το cosycorner για να έχω όταν λείπω από το σπίτι

- Δοσομετρητής γάλακτος. Είναι δοχεία για γάλα σκόνη ώστε να παίρνεις μαζί σου όταν λείπεις από το σπίτι. Η nuk έχει ένα υπέροχο σετ με τρία κουτάκια που κουμπώνουν μεταξύ τους και μπορείς να πάρεις το καθένα ξεχωριστά ή όλα μαζί.

Ίσως χρειαστείς ενδοεπικοινωνία, ένα φωτάκι νύχτας για να μπορείς μέσα στη νύχτα να το ταϊζεις και να το αλλάζεις χωρίς να ανάβεις το φως του δωματίου που θα το ενοχλήσει καθώς και ένα θερμόμετρο – υγρόμετρο δωματίου και θερμόμετρο νερού για το μπάνιο του. Και ο κανόνας είναι πως πάντα τα ρουχάκια του παιδιού τα παίρνουμε μεγαλύτερο νούμερο!

Τσουπ, να μαι και εγώ.

Τελειωσα με την εξέταση. Ητανε λίγο μαλάκες στο μικροβιολογικό και με πήρανε αίμα και τις τρεις ώρες γιατί η μικροβιολογος δεν ήτανε εκεί να βγάλει τα αποτελέσματα των πρώτων και να κρίνει αν χρειάζεται και η τρίτη ώρα. Οπότε αναμένω αποτελεσματα την Δευτέρα. Είμαι χαλάρη όμως. Εφτιαξα και το μαλλί και γύρισα σπίτι.

Πω πω αυτό το ικα, είναι μια πίκρα.

Αντε smoutsaki καλό χουζουρεματάκι.

Κορίτσια θέλω το καρότσι της μπέμπας δεν κρατιέμαι, θα πάω να το πάρω από βδομάδα μάλλον.

πωπω μπουμπου ζαλίστηκα με την λίστα

τα βασικά τα έχω πάρει , τώρα μου λειπουν μπιμπερο και αποστειρωτες

απο ρουχα ειμαι οκ

αχ αγχώθηκα πάλι για τον υπέρηχο σε 2 εβδομάδες

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Εγω να δεις ζαλάδα χθες Rose μου που ηθελα σωνει και καλά να τα πάρω ολα οσα μπορουσα για να μην πηγαινοερχομαι...

εχει ομως και σχολια τα οποια ειναι κατατοπιστικοτατα!

Ρουχακια εγω ειμαι σχεδον ετοιμη, θελω αλλη μια 7 αδα εσωρουχα και λιγα ακομη φορμακια, οχι υπερβολες γιατι ολοι φορμακια θα φερουν στο τελος!

Αλλα ειπα να παρω και απο αλλου ρουχακια για ποικιλια!

Τα υπολοιπα σχεδον τα εχω ολα, λειπουν κανα δυο εκκρεμμοτητες πλεον!

Διαφημίσεις

Εχω σκοπό να θηλάσω αλλα δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, ελπίζω...

Οπότε πήρα 4, δύο μεγαλα και δύο πιο μικρά, σε περίπτωση που θελω κιολας να αντλήσω γαλα και να το ταίσω απο κει...Πιπίλα μονο μια πηρα δεν ξερω αν θα θελει και πήρα καουτσουκ.

Βουρτσες και τετοια ναι να τελειωνω αφου εχω μπιμπερό.

Και αποστειρωτη πηρα nuk που χωραει ολες τις μαρκες μπιμπερό και μετα γινεται και ατμομαγειρας για λαχανικα χαμενος δεν θα παει...χιχιχιχιχ

πω πω λιστα , καλε αγχωθηκααααααα τιποτα δεν εχω κανει ,ποτε θα τα κανω??? ααααααααααααααααααα με αγχωσατε και ελεγα να τα κανω ολα μετα!!!!!!!!!!!!

Ηρθες και αλλαξες την ζωη μας μικρε αγγελε

The ticker URL: http://lbyf.lilypie.com/z19Fp3.png

και εγώ θα πάω να πάρω και τα τελευταια που ειναι μπανιερα πιπιλες μπιμπερο αποστειρωτης , βουρσες και βούρτσα για τα μαλλία του - αν έχει -

κρέμα και αφρολουτρο

γενικά όλα όσα έμειναν για το τέλος απλά θα περιμένω τωρα να έρθουν τα επιπλα και να δω εκει τι θα χρειαστει

Αντώνης & Ελένη

c201207d47.png

rh2pp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...