Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια !!! Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία στα σπίτια σας!!! Και σύντομα να γεμίσουν οι αγκαλιές μας!!! 
      Σημερα είχαμε κάποια πολύ ενθαρρυντικά νέα όχι τέλεια αλλά βλέπω λίγο φως στο τούνελ !!!

πήραμε αποτελέσματα σπέρματος και επιτέλους η καλλιέργεια ειναι αρνητική και το dfi έπεσε απο 66% στο 38% ( το ξέρω ειναι ακόμα πολύ ανεβασμένο αλλά θεωρώ καλό σημάδι πως έπεσε αρκετά σε δυο μήνες άρα όντως οφειλόταν ο πυρετός ) και έπισης ανέβηκε ο αριθμός σπερματοζωαρίων από 1,5 εκ στα 15εκ!!

Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε επειδή ακόμα το ποσοστό ποιοσφαιριων είναι αρκετά ανεβασμένο αλλά η καλιεργια αρνητική υπάρχει περίπτωση να υποδηλώνει ουρεοπλασμα μυκόλασμα ή χλαμύδια ; (Τα οποία δεν φαίνονται στην καλιεργια και χρειάζονται άλλη εξέταση ) 

• Μου αρέσει 2
      • Λουλούδια 1

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

Νεφελακι το πρωι οταν εφυγα απ'το σπιτι δεν εριχνε ουτε σταγονα, αλλα εδω στη δουλεια ριχνει καλα. Εγω ειμαι πολυ χαρουμενη που ενιωσα το μωρακι μου επιτελους να κουνιετε! Απ'το Σαββατο που ενιωσα την πρωτη κλωτσια.... δεν εχει σταματησει! Το νιωθω καθημερινα, κυριως βραδινες ωρες και με το χερι το καταλαβαινω οταν ειμαι ξαπλα. Ωρες ωρες αναρωτιεμαι... αν κλωτσαει ετσι απο τωρα... πως θα κλωτσαει αργοτερα? Πρωτα θα πηγαινει κουνηστη η κοιλια μπροστα και απο πισω θα αχνο φαινετε και μια Μαριαννα?? χαχαχα:D

eNortjKzUjIyNLWwMFOyBlwwFaIC2w,,91.png

eNortjKzUjIyMjI1MVGyBlwwFXIC0A,,79.png

Διαφημίσεις

χαχαχα..Μαριανα πολυ γελασα!!Ο Αντωνης μου κλωτσουσε τοσο πολυ που τιναζομουν πανω απ οπου καθομουν!Εδινε στα πλευρα!!!Μιας φιλης μου η μπεμπα ισα ισα που κλωτσουσε ετσι να δωσει το παρον!Ειναι και το τι θα τρως!

Σοκολατες και καφεδες κανουν το παιδι τουρμπο!!

Αχ θελω κι εγω να το νιωσω!!!Πιστευω κι εγω σε κανα δυο βδομαδες θα αισθανθω το πρωτο σκιρτιμα!!

b353ca0f41.png26lWp2.png

Γεια σας!! Κανονικά έιμαι στις μανούλες Οκτωβρίου, αν και θα γεννήσω περίπου μέσα Σεπτεμβρίου λόγω πρώτερης καισαρικής, απλά είπα να βοηθήσω στο θέμα του θηλασμού!

Κορίτσια, εγώ την κόρη μου τη θήλασα αποκλειστικά μέχρι εννιάμιση μηνών, και με αυτό προφανώς εννοώ ότι δεν πήρε καθόλου ξένο γάλα και όχι ότι δεν έτρωγε ότι έπρεπε να φάει στον μήνα που έπρεπε. Δεν μου ήταν καθόλου δύσκολος ο θηλασμός,

μόλις με πήγαν στο δωμάτιο μετά την καισαρική (ολική νάρκωση) μου φέραν το μωρό, το έβαλα στο στήθος, το έπιασε, ήπιε μια γουλιά περίπου και έξαντλήθηκε και ξεράθηκε στον ύπνο. Μετά από λίγες ώρες πάλι το ίδιο. Το γάλα άρχισε να "τρέχει", δηλαδή να ξεφεύγει καμιά σταγόνα από το στήθος μετά από την τρίτη μέρα. Και κανονική ροή είχα μετά την τέταρτη- πέμπτη μέρα. Μην αφήσετε τις μαίες ή όποιον άλλον να σας πει ότι δεν έχετε γάλα, ειδικά τις πρώτες μέρες που είναι μόνο σταγόνες. Αν το μωρό δεν πιει το γάλα του δεν θα σταματήσει να κλαίει μέχρι να χορτάσει. Που και πάλι δηλαδή, όσο και να έκλαιγε εγώ στο στήθος την έβαζα πρώτα και αυτή αν ήθελε να φάει το έψαχνε, αν όχι το έγραφε κανονικά. (Η εικόνα της να τρέμει όλο το κεφαλάκι της μυρίζοντας το στήθος μου και μέχρι να βεντουζάρει στη θηλή και να αρχίσει να ρουφάει μου έχει μείνει στο μυαλό πιο πολύ και από την εικόνα της όταν ήρθε πρώτη φορά τρέχοντας ή μπουσουλώντας πάνω μου ή όταν είπε πρώτη φορά μαμά κοιτώντας με στα μάτια).

Αν δεν θέλετε ή δεν καταφέρετε για διάφορους λόγους να θηλάσετε εντάξει, αν όμως το θέλετε είναι κρίμα να το χάσετε επειδή κάποιος θα σας πει ότι "Να, κοίτα, δεν έχεις γάλα, κανονικά πρέπει να τρέχει". Δεν πρέπει, τουλάχιστον στην αρχή.

Και μια πληροφορία από τη μαία που μας έκανε ανώδυνο και είχε και η ίδια θηλάσει τα παιδιά της : "Μια κουταλιά της σούπας πρωτόγαλα μπορείνα καλύψει ενεργειακά έναν ενήλικα άντρα για ένα εικοσιτετράωρο". Άρα το νεογέννητο πόσο λέτε να θέλει;

as1cJLP0g410000MDAwOGQ0fDAwMDMxODhkfEVpc2FpIG1hemkgbWFz.gif

as1cONE0g410000MDA4NDczZHwwMDAxMjM1ZHxZb3UgYXJlIHdpdGggdXM.gif

Πολύ ωραία η παρέμβασή σου Thanoula! Τόσα ακούμε... Είναι καλό να διαβάζουμε και κάτι αισιόδοξο, ειδικά εμείς που γινόμαστε πρώτη φορά μανούλες και έχουμε όλα τα άγχη για το αν θα τα καταφέρουμε! Με το καλό να υποδεχτείς το νέο σου μωράκι!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας!! Κανονικά έιμαι στις μανούλες Οκτωβρίου, αν και θα γεννήσω περίπου μέσα Σεπτεμβρίου λόγω πρώτερης καισαρικής, απλά είπα να βοηθήσω στο θέμα του θηλασμού!

Κορίτσια, εγώ την κόρη μου τη θήλασα αποκλειστικά μέχρι εννιάμιση μηνών, και με αυτό προφανώς εννοώ ότι δεν πήρε καθόλου ξένο γάλα και όχι ότι δεν έτρωγε ότι έπρεπε να φάει στον μήνα που έπρεπε. Δεν μου ήταν καθόλου δύσκολος ο θηλασμός,

μόλις με πήγαν στο δωμάτιο μετά την καισαρική (ολική νάρκωση) μου φέραν το μωρό, το έβαλα στο στήθος, το έπιασε, ήπιε μια γουλιά περίπου και έξαντλήθηκε και ξεράθηκε στον ύπνο. Μετά από λίγες ώρες πάλι το ίδιο. Το γάλα άρχισε να "τρέχει", δηλαδή να ξεφεύγει καμιά σταγόνα από το στήθος μετά από την τρίτη μέρα. Και κανονική ροή είχα μετά την τέταρτη- πέμπτη μέρα. Μην αφήσετε τις μαίες ή όποιον άλλον να σας πει ότι δεν έχετε γάλα, ειδικά τις πρώτες μέρες που είναι μόνο σταγόνες. Αν το μωρό δεν πιει το γάλα του δεν θα σταματήσει να κλαίει μέχρι να χορτάσει. Που και πάλι δηλαδή, όσο και να έκλαιγε εγώ στο στήθος την έβαζα πρώτα και αυτή αν ήθελε να φάει το έψαχνε, αν όχι το έγραφε κανονικά. (Η εικόνα της να τρέμει όλο το κεφαλάκι της μυρίζοντας το στήθος μου και μέχρι να βεντουζάρει στη θηλή και να αρχίσει να ρουφάει μου έχει μείνει στο μυαλό πιο πολύ και από την εικόνα της όταν ήρθε πρώτη φορά τρέχοντας ή μπουσουλώντας πάνω μου ή όταν είπε πρώτη φορά μαμά κοιτώντας με στα μάτια).

Αν δεν θέλετε ή δεν καταφέρετε για διάφορους λόγους να θηλάσετε εντάξει, αν όμως το θέλετε είναι κρίμα να το χάσετε επειδή κάποιος θα σας πει ότι "Να, κοίτα, δεν έχεις γάλα, κανονικά πρέπει να τρέχει". Δεν πρέπει, τουλάχιστον στην αρχή.

Και μια πληροφορία από τη μαία που μας έκανε ανώδυνο και είχε και η ίδια θηλάσει τα παιδιά της : "Μια κουταλιά της σούπας πρωτόγαλα μπορείνα καλύψει ενεργειακά έναν ενήλικα άντρα για ένα εικοσιτετράωρο". Άρα το νεογέννητο πόσο λέτε να θέλει;

Σ΄ευχαριστούμε πολύ Thanoula. Έχω μια ερώτηση. Τις πρώτες μέρες που δεν είχες ακόμη κανονική ροή δώσατε και συμπλήρωμα; Γιατί οκ, το πρωτόγαλα είναι θρεπτικό, αλλά το παιδί δεν πεινούσε;

Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλή Τσικνοπέμπτη! Θα το τσικνίσετε απόψε;

Λιάνα, μπράβο για το μπέμπη που έφτασε κιόλας τα 125 ολόκληρα γραμμάρια και κάνει και ταρζανιές με τον ομφάλιο λώρο! Πολύ συγκινήθηκα που διάβασα τα νέα σου. Οι μπέμπηδες πάντως πήρανε κεφάλι στο σκορ με τις μπέμπες ή η ιδέα μου είναι; Λέτε να έχουμε ανατροπές στην πορεία; Εγώ πάντως τώρα που συνήθισα την ιδέα για αγοράκι μου φαίνεται ότι δε θα μ' αρέσει αν αποκαλυφθεί ότι ο γιατρός έκανε λάθος στον επόμενο υπέρηχο!

Thanoula, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Αλήθεια, κορίτσια, έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να παρακολουθήσετε μαθήματα ανώδυνου τοκετού / θηλασμού; Η κουμπάρα μου που είχε πάει στα μαθήματα στη Φαιναρέτη, στη Νέα Σμύρνη, μου έχει πει τα καλύτερα λόγια.

Nefeli_13, τέλεια τα δωμάτια και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά είναι για αγοράκια! Ομολογώ ότι μου άρεσε περισσότερο μάλλον το πρώτο με τα τεράστια κρεμαστά γαλάζια πον πον, που είναι το πιο minimal.

Μαράκι8, για πες, πώς το κατάλαβες το μωράκι, πώς ήταν η εμπειρία; Το κατάλαβες χωρίς αμφιβολία;

tt18a28c.aspx

Σ΄ευχαριστούμε πολύ Thanoula. Έχω μια ερώτηση. Τις πρώτες μέρες που δεν είχες ακόμη κανονική ροή δώσατε και συμπλήρωμα; Γιατί οκ, το πρωτόγαλα είναι θρεπτικό, αλλά το παιδί δεν πεινούσε;

Τα ταιζουν οι μαιες γλυκια μου,μπορει να λενε οτι ειναι υπερ του θηλασμου αλλα εμενα ενω ειχα και εγω 2-3 μερες μονο σταγονες ερχοταν χορτατος και κοιμισμενος παντα!! οποτε τους δινουν ξενο

79o6p3.png

Τα ταιζουν οι μαιες γλυκια μου,μπορει να λενε οτι ειναι υπερ του θηλασμου αλλα εμενα ενω ειχα και εγω 2-3 μερες μονο σταγονες ερχοταν χορτατος και κοιμισμενος παντα!! οποτε τους δινουν ξενο

Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό αν δίνουν στο μωρό ξένο γάλα χωρίς να το ξέρεις!!! Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες για μαιευτήρια όπου δίνουν στα μωρά ακόμα και ζαχαρόνερο τις πρώτες μέρες για να τα κρατάνε χορτάτα και κοιμισμένα, που ελπίζω να είναι απλώς φήμες και να μην ισχύουν! Εδώ που τα λέμε πάντως, όντως δεν είναι παράξενο που τα περισσότερα νεογέννητα στα μαιευτήρια είναι εντελώς ήσυχα και αρχίζουν να κλαίνε όταν πηγαίνουν σπίτι; Εκτός κι αν είναι εξαντλημένα από τον τοκετό τις πρώτες μέρες. Τι λένε οι ήδη μανούλες για το θέμα αυτό;

tt18a28c.aspx

Όχι, δεν έδωσα τίποτα απολύτως. ίσως δώσανε κάτι μόλις γεννήθηκε και μέχρι να τελειώσω εγώ από το χειρουργείο (καισαρική με ταυτόχρονη αφαίρεση ινομυώματος) και αυτό το λέω επειδή περάσαν περίπου δυόμιση ώρες μέχρι να πάω στο δωμάτιο. Αλλά δεν έδωσα ποτέ, καθόλου συμπλήρωμα. Πάντα μόλις έκλαιγε την έβαζα στο στήθος, δεν πα να 'χε περάσει μόνο μισή ώρα... Άμα ήθελε έτρωγε, αν όχι ήταν κάτι άλλο..

Η φύση έχει προβλέψει, το γάλα που βγάζεις είναι απολύτως ικανό να θρέψει το μωρό σε ότι ηλικία και να είναι. Αλλάζει σύσταση και χρώμα αναλόγως με τις ανάγκες του παιδιού.

Την πρώτη φορά που έτρεξε στην πιτζάμα, τρίτη μέρα μετά τη γέννα, ήταν σχεδόν κίτρινο, μετά άσπρισε και έγινε πιο πολύ. Και μάλιστα το καλοκαίρι, περίπου 3-6 μηνών η κόρούλα μου, ήταν στην αρχή πιο αραιό ώστε να ξεδιψάει αρχικά το μωρό και μετά πύχτωνε ώστε να τρέφεται.

Πάντως αν και γεννήθηκε 2,5 κιλά και μου είχαν πει να την ξυπνάω ανά 2,5- 3 ώρες και αν θέλω να κοιμηθώ να της δίνω συμπλήρωμα (ΠΡΟΣΟΧΗ: κανονική οδηγία αποθηλασμού είναι αυτή αν γίνεται σε μόνιμη βάση), το μωρό δυσανασχετούσε όταν την ξυπνούσα και ποτέ δεν ήπιε γάλα έτσι. Έπινε μόνο όταν ξυπνούσε από μόνη της λόγω πείνας.

Διαφημίσεις

Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό αν δίνουν στο μωρό ξένο γάλα χωρίς να το ξέρεις!!! Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες για μαιευτήρια όπου δίνουν στα μωρά ακόμα και ζαχαρόνερο τις πρώτες μέρες για να τα κρατάνε χορτάτα και κοιμισμένα, που ελπίζω να είναι απλώς φήμες και να μην ισχύουν! Εδώ που τα λέμε πάντως, όντως δεν είναι παράξενο που τα περισσότερα νεογέννητα στα μαιευτήρια είναι εντελώς ήσυχα και αρχίζουν να κλαίνε όταν πηγαίνουν σπίτι; Εκτός κι αν είναι εξαντλημένα από τον τοκετό τις πρώτες μέρες. Τι λένε οι ήδη μανούλες για το θέμα αυτό;

Δεν ξερω αν γινεται παντου σε ολα τα νοσοκομεια παντως εγω που γεννησα λητω του εδωσαν γιατι οπως το λες την μερα που τον πηρα μεχρι το βραδυ κοιμοταν σαν πουλακι,μετα επειδη το παιδακι πεινουσε εγω το εβαζα βυζι και εκλαιγε αφου δεν ειχα γαλα ξημερωσα με το βυζι εξω και πολυ κλαμα!!

79o6p3.png

Δεν ξέρω αν είναι τακτική να δίνουν κάτι στα μωρά για να κοιμούνται, εγώ γέννησα σε κρατικό νοσοκομείο και την είχα συνέχεια δίπλα μου.

Όσο για το γιατί είναι ήσυχα... Η επιστήμη λέει ότι η φύση προέβλεψε να κοιμούνται λίγο παραπάνω τις πρώτες μέρες μέχρι να πάρει δυνάμεις η μάνα η κουρασμένη από τη γέννα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια παγκόσμια συνομωσία των νεογέννητων η οποία έχει ως εξής: Είναι αγγελούδια στην κλινική που έρχεται κόσμος να τα δει, μόνο και μόνο για να σε βγάζουν εσένα υστερική όλοι μετά που θα τους λες με τη μαύρη σακούλα να έχει φτάσει στο πηγούνι "Δεν κοιμάται καθόλου, μόνο κλαίει, ψόφησα" και να λένε μεταξύ τους "Α την υστέρω, και της έτυχε και ήσυχο παιδί, αφού εγώ το είδα καλέ, όλη την ώρα κοιμάται. "

Δεν ξέρω αν είναι τακτική να δίνουν κάτι στα μωρά για να κοιμούνται, εγώ γέννησα σε κρατικό νοσοκομείο και την είχα συνέχεια δίπλα μου.

Όσο για το γιατί είναι ήσυχα... Η επιστήμη λέει ότι η φύση προέβλεψε να κοιμούνται λίγο παραπάνω τις πρώτες μέρες μέχρι να πάρει δυνάμεις η μάνα η κουρασμένη από τη γέννα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια παγκόσμια συνομωσία των νεογέννητων η οποία έχει ως εξής: Είναι αγγελούδια στην κλινική που έρχεται κόσμος να τα δει, μόνο και μόνο για να σε βγάζουν εσένα υστερική όλοι μετά που θα τους λες με τη μαύρη σακούλα να έχει φτάσει στο πηγούνι "Δεν κοιμάται καθόλου, μόνο κλαίει, ψόφησα" και να λένε μεταξύ τους "Α την υστέρω, και της έτυχε και ήσυχο παιδί, αφού εγώ το είδα καλέ, όλη την ώρα κοιμάται. "

Χα χα χα!!! Και σε μένα έχει συμβεί αυτό, το λέω όλη την ώρα για τις φίλες μου :P:p:p

tt18a28c.aspx

Παρένθεση. Και μιας και λέμε για συνομωσίες, διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι έχει διαπιστωθεί ότι το 90% των επισκεπτών στα μαιευτήρια λένε στους νέους γονείς ότι το παιδί μοιάζει στον πατέρα ή στο σόι του πατέρα (και το πιστεύουν κιόλας), ανεξάρτητα από το αν το μωρό μοιάζει αντικειμενικά ή όχι, γιατί η φύση συνομωτεί να πείσει τον πατέρα ότι όντως αυτό είναι το παιδί του για να το φροντίσει (μιας και οι πατεράδες ποτέ δεν μπορούν να είναι σίγουροι...) Όπως επίσης ότι γι' αυτό τα μωρά είναι τόσο αξιολάτρευτα, στρουμπουλούδια, με απαλό δερματάκι κλπ, γιατί από εξελικτικής πλευράς αυτά τους τα χαρακτηριστικά τα κάνουν τόσο "γοητευτικά" για τους ενήλικες, ώστε να τα φροντίζουν και να έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν. Τραβηγμένο δε λέω - αλλά συνειδητοποίησα ότι κι εγώ όλα τα μωρά των φιλενάδων μου αρχικά πίστευα ότι μοιάζουν στον πατέρα και μετά από μερικούς μήνες έλεγα κοίτα να δεις πόσο άλλαξαν, τώρα μοιάζουν στο άλλο σόι!

tt18a28c.aspx

Να μαι και εγώ!!!!!

Κοριτσάκια ετοιμάζομαι για να πάω να τσικνίσω το μωρό μου για ΠΡΩΤΗ φορά:tongue::tongue::tongue:

Η διάθεση μου είναι καλή και το στομάχι μου σταθερά ανακατεμένο!!!

Μαράκι πως ήταν αυτό που ένιωσες????

Σήμερα είδα και δυο σπίτια.... και ανακάλυψα ότι υπάρχει πολύ κόσμος με σοβαρή έλλειψη γούστου η εγώ έχω πρόβλημα:rolleyes::rolleyes: Διαμερίσματα νεόδμητα 2012 με τραγικές στιλιστικές παρεμβάσεις και από χρώματα στους τοίχους γ@μ@τ@(sorry για τα γαλλικά)!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...