Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 20 λεπτά , Nima21 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ!! Χαιρομαι που το ακούω και χαιρομαι που συμφωνούν κατα βαση, γιατι οκ μας τα λενε εκεινοι, αλλα οταν περνας αποτυχιες, αναρωτιέσαι  αν στα λενε για να σου χρυσωσουν το χαπι ή αν οντως τα εννοούν! Και ειναι σημαντικο να το τονιζουμε αυτο για τις βαθμολογιες για να το βλεπουμε και να παιρνουμε ολες καποια ελπίδα.. προσωπικα εμενα μου έδωσαν θαρρος αυτα τα λογια... Και φυσικα ψαχνεις και τα γύρω γυρω  παραλληλα να εισαι καλυμμενη!  

Ναι κορίτσι μου αλήθεια αυτό μ είπαν ,το μόνο που μ είπε είναι ότι προτιμάνε των 5 6 ημερών γιατί βλέπουν καλύτερα κάτι δεν θυμάμαι πως το είπε, επίσης μια φίλη μου πέρσι πέτυχε εγκυμοσύνη με 2ββ βλαστοκυστη και 6.5 ενδομητριο ... όλα είναι ίσως το σωστό timing 

• Λουλούδια 1

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

Καλημέρα, κορίτσια, και καλή εβδομάδα!

Μαριάννα13 το είχες ξανακαταλάβει το μωρό ή ήταν η πρώτη φορά; Πώς ήταν; Έχω διαβάσει ότι άλλες φορές είναι σαν ένα φτερούγισμα και άλλες "σαν ένα ποπ κορν που σκάει" και έχω μεγάλη περιέργεια - αναρωτιέμαι αν θα το καταλάβω όταν έρθει η ώρα!

Μαράκι8 πολύ ζηλεύω που πήγατε στο πάρτυ μασκέ... εγώ έχασα δύο πάρτυ αυτό το σαββατοκύριακο και μάλιστα στο ένα ήταν και όλες οι φίλες μου με τα παιδάκια τους, μιας και είπαμε να μην το διακινδυνεύσω... αλλά όπως είπε και η ΓωγώΖ, τα καλά κόποις κτώνται!

Floreta έκανα πολλή έρευνα στο internet για τους διάφορους τύπους του πρόδρομου πλακούντα (ένας εκ των οποίων είναι και ο χαμηλός, αν κατάλαβα καλά, αν και ευτυχώς η λιγότερο σοβαρή περίπτωση) και σε ένα site (συγκεκριμένα στο www.placentaprevia.org , προς το τέλος της σελίδας έχει ένα link που λέει "Why Do Doctors Ask Women with Placenta Previa to Avoid Sexual Intercourse") έλεγε ότι η επίδοση στο γνωστό ...σπορ μπορεί να αποβεί απειλητική ακόμα και για τη ζωή και του μωρού και της μάνας! Δεν θέλω να σε πανικοβάλλω, μπορεί αυτή να μην είναι η δική σου περίπτωση και άλλωστε το site αυτό μπορεί και να μην είναι αξιόπιστο, δεν ξέρω καν αν αυτός που τα γράφει είναι γιατρός ή κάποιος άσχετος, αλλά δεν ρωτάς τη γιατρό σου γιατί σας είπε να το αποφεύγετε; Όπως λέει κι η παροιμία, better safe than sorry σ' αυτές τις περιπτώσεις!

Όσο για το μέτρημα σε μήνες / εβδομάδες, στην αυχενική διαφάνεια ο γιατρός που έκανε τον υπέρηχο μας είπε ότι το μωρό φαίνεται να είναι κατά μία εβδομάδα μεγαλύτερο αλλά παρ' όλα αυτά η μαία μας είπε ότι το μέτρημα πρέπει να εξακολουθούμε να το κάνουμε βάσει της τελευταίας περιόδου, γιατί τα μωρά μέσα στη μήτρα άλλοτε μεγαλώνουν με ταχύτερους και άλλοτε με βραδύτερους ρυθμούς και δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα με βάση το υπερηχογράφημα - ξέρετε κάτι γι' αυτό το θέμα; Τότε σε τι χρησιμεύει η "υπερηχογραφική" ηλικία;

Και ένα τελευταίο ερώτημα - μιας και είμαι σπίτι με πολυυυυυύ ελεύθερο χρόνο, λέω να το ρίξω στο διάβασμα. Έχετε κανένα καλό βιβλίο να μου προτείνετε για την εγκυμοσύνη / προετοιμασία για το παιδάκι; Μέχρι στιγμής έχω πάρει το "τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος" και ένα άλλο "η εγκυμοσύνη σας μέρα με τη μέρα" που δείχνει εικόνες από υπερήχους για κάθε μέρα της εγκυμοσύνης αλλά αν έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε, που να είναι κατατοπιστικό και ευχάριστα γραμμένο, ευπρόσδεκτο!

tt18a28c.aspx

Διαφημίσεις

χαχαααα βρε κορίτσια,

Ειρήνη ημίν :-P

Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθούμε άλλο με τους μηνες, γιατί δεν είμαστε και ειδήμονες :tongue::tongue: Ούτε κι εγώ ξέρω ποιά είναι η σωστή απάντηση, αλλά δεν με ενδιαφέρει και τόσο να μάθω. Θέλω να πω, τι σημασία έχει αν είμαι 4,8 ή 5 μηνών; Οι εβδομάδες είναι που μετράνε, και σίγουρα είμαι στην 17η.

Αυτό που έχει σημασία εδώ για εμάς είναι ότι έχουμε όλες ΠΗΤ τον Αύγουστο οπότε είμαστε πάνω-κάτω στα ίδια.

Και την ιστόρια, για το τικεράκι μου που έκανε παρατήρηση μια κοπέλα είναι ρυθμισμένο βάση της ΠΗΤ οπότε είναι σίγουρα σωστό (η εφαρμογή στο site με τα τικεράκια το έβγαλε, ούτε εγώ ούτε ο γυναικολόγος :tongue:)

Επίσης και στην εξωσωματική η έναρξη της κύησης μετριέται από την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου και φυσικά όχι από την ημερομηνία της σύλληψης. Είναι όπως και σε όλες τις υπόλοιπες κοπέλες!

Milinaki μου κι εσάς σας είπε να κόψετε τις επαφές;

:cry::cry:

Για βιβλίο δεν έχω κάτι καλό να προτείνω, η αλήθεια είναι αγόρασα ένα από τον Ιανό όταν πρωτοεμεινα έγκυος, αλλά στην πορεία ανακάλυψα ότι μπορώ να βρω πολύ περισσότερα στο ίντερνετ...

πχ είναι ένα εγγλέζικο site, το babycenter.com το οποίο έχει πάρα πολύ πληροφορία μέσα!

Νομίζω ότι αν αγόραζα τώρα ένα βιβλίο δε θα ήταν για εγκυμοσύνη αλλά για τους πρώτους μήνες/χρόνια ζωής του μωρου!

Floreta, εννοείται μας είπε πλήρη αποχή :( Αλλά εμάς είναι και βαρειά περίπτωση, οπότε μπορεί να μην είναι το ίδιο επικίνδυνο για σας! Απλά ρώτα τη γιατρό, καλύτερα να είσαι σίγουρη!

Όσο για βιβλία εγώ ήδη παρήγγειλα το "τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο του μωρού σου" - μάλλον προτρέχω αλλά τι να κάνω, τα άλλα δύο τα διάβασα γρήγορα και τώρα έχω μείνει χωρίς υλικό για διάβασμα!

tt18a28c.aspx

Διαφημίσεις

Έχω διαβάσει καλές κριτικές για το "Κοιμήσου, Παιδί μου" του Εδουάρδ Εστιβίλ και ίσως το πάρω. Βέβαια έχει πάρει αμφιλεγόμενες κριτικές, γιατί κάποιοι γονείς το θεωρούν βάρβαρο για τα παιδιά τους...

Επίσης μια φίλη μου σύστησε τα βιβλία της Gina Ford. Αλλά και αυτά έχουν πάρει αμφιλεγόμενες κριτικές. Η φίλη μου λεει πάντως ότι τη βοήθησε πάρα πολύ.

Και μιας κι απ' ό,τι βλέπω έχουμε περάσει από την εγκυμοσύνη στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού μας :D έχετε αρχίσει να ετοιμάζετε τα παιδικά δωμάτια; Εγώ διαβάζοντας όλα αυτά για τον πρόδρομο πλακούντα συνειδητοποίησα ότι αν το μωράκι γεννηθεί πρόωρα, δεν έχουμε και παααάρα πολύ καιρό μπροστά μας για να ετοιμάσουμε το δωμάτιό του! Και όχι τίποτ' άλλο αλλά δεν έχουμε ιδέα τι εξοπλισμό χρειάζεται ένα μωρό... Από την άλλη ξέρω ότι πολύς κόσμος το θεωρεί γρουσουζιά να ψωνίζεις για το μωρό προτού γεννηθεί! Βλακείες, βέβαια, αλλά δε θέλω και να σχολιάζουν γνωστοί και συγγενείς ότι γρουσουζεύουμε το μωρό... Από πότε λέτε είναι καλά κανείς να αρχίσει τις ετοιμασίες;

tt18a28c.aspx

Floreta, ευχαριστώ για τις προτάσεις! Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής ονειρεύομαι μόνο παιδικό δωμάτιο και ωραία ρουχαλάκια για ένα ήσυχο μπεμπέ - αγγελούδι. Το (απόλυτα ρεαλιστικό) ενδεχόμενο το μπεμπέ να μας βγει διαβολάκι και να μας έχει στο ξενύχτι κάθε βράδυ δεν το έχω και τόσο στο μυαλό μου! Αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για παν ενδεχόμενο!

tt18a28c.aspx

Floreta έκανα πολλή έρευνα στο internet για τους διάφορους τύπους του πρόδρομου πλακούντα (ένας εκ των οποίων είναι και ο χαμηλός, αν κατάλαβα καλά, αν και ευτυχώς η λιγότερο σοβαρή περίπτωση) και σε ένα site (συγκεκριμένα στο www.placentaprevia.org , προς το τέλος της σελίδας έχει ένα link που λέει "Why Do Doctors Ask Women with Placenta Previa to Avoid Sexual Intercourse") έλεγε ότι η επίδοση στο γνωστό ...σπορ μπορεί να αποβεί απειλητική ακόμα και για τη ζωή και του μωρού και της μάνας! Δεν θέλω να σε πανικοβάλλω, μπορεί αυτή να μην είναι η δική σου περίπτωση και άλλωστε το site αυτό μπορεί και να μην είναι αξιόπιστο, δεν ξέρω καν αν αυτός που τα γράφει είναι γιατρός ή κάποιος άσχετος, αλλά δεν ρωτάς τη γιατρό σου γιατί σας είπε να το αποφεύγετε; Όπως λέει κι η παροιμία, better safe than sorry σ' αυτές τις περιπτώσεις!

όντως αυτό το site λεει πολλά πράγματα, αλλά δε μου φάνηκε και πολύ επιστημονικό.. η γλώσσα του σίγουρα δεν είναι επιστημονική!!

"Indulging in sexual intercourse when a woman has been diagnosed with Placenta Previa condition can kill her and her baby" - εντάξει, αυτό ποτέ δε θα το έλεγε έτσι ένας γιατρός!

"only God knows if she will come out of it alive" - εδώ το παρατράβηξε εντελώς, σίγουρα δεν είναι επιστημονικό αυτό!!

Νομίζω ότι αυτό τα λέει κάπως καλύτερα http://www.babycenter.com/0_placenta-previa_830.bc?page=1

αν και εδώ μιλά για μεγάλους κινδύνους επίσης!

Καλημερα! 14/2 πρωτη φορα ενιωσα το φτερουγισμα που λενε και το Σαββατο οπως ημουν ξαπλα στον καναπε και χαιδευα την κοιλια μου ενιωσα μια μικροσκοπικη κλωτσια, εβαλε το χερι ο καλος μου αλλα δεν ξανα κλωτσισε.Την Κυριακη ενιωθα παλι το ιδιο αλλα πιο εντονο και ετυχε να ειναι διπλα μου η μαμα μου και της ειπα τρεξε!! Το ενιωσε και εκεινη!! Φυσικα ετρεξα στο σπιτι μου (το οποιο ειναι κατω απο των γονειων μου) για να το νιωσει και ο καλος μου!! Μας εκανε την χαρη και εδωσε την πιο δυνατη κλωτσια!! Ειχε τρελο γελιο γιατι εβλεπε ποδοσφαιρο και ταυτοχρονα μπηκε και γκολ!! χαχαχαχαχα!!!!:D:D

Και εγω φοβομουν μηπως δεν το καταλαβω... θα ερθει η ωρα που θα το καταλαβεις και θα εισαι σιγουρη οτι ειναι το μωρακι σου!!!

eNortjKzUjIyNLWwMFOyBlwwFaIC2w,,91.png

eNortjKzUjIyMjI1MVGyBlwwFXIC0A,,79.png

Διαφημίσεις

Floreta κι εγώ είχα αμφιβολίες για το πόσο αξιόπιστο είναι το συγκεκριμένο site, γι΄αυτό και είπα να ρωτήσεις τη γιατρό σου πάνω απ' όλα. Σε ένα άλλο site (δε θυμάμαι ποιο) έλεγε ότι ο κίνδυνος είναι ότι αν εμφανιστεί αιμορραγία ο γιατρός επειδή δε θα ξέρει αν οφείλεται στον πλακούντα ή στην επαφή μπορεί να αντιδράσει υπερβολικά. Τι να σου πω, ελπίζω όλα να πάνε καλά και να μη μας απασχολήσουν καθόλου όλα αυτά!

Μαριάννα13, κάτι μου λέει ότι όταν γεννηθεί το μωράκι σας, ο καλός σου θα το έχει πάντα δίπλα του στους αγώνες για γούρι! Ξέρετε αν είναι αγοράκι ή κοριτσάκι ο μικρός αθλητής / αθλήτρια;

tt18a28c.aspx

Και μιας κι απ' ό,τι βλέπω έχουμε περάσει από την εγκυμοσύνη στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού μας :D έχετε αρχίσει να ετοιμάζετε τα παιδικά δωμάτια; Εγώ διαβάζοντας όλα αυτά για τον πρόδρομο πλακούντα συνειδητοποίησα ότι αν το μωράκι γεννηθεί πρόωρα, δεν έχουμε και παααάρα πολύ καιρό μπροστά μας για να ετοιμάσουμε το δωμάτιό του! Και όχι τίποτ' άλλο αλλά δεν έχουμε ιδέα τι εξοπλισμό χρειάζεται ένα μωρό... Από την άλλη ξέρω ότι πολύς κόσμος το θεωρεί γρουσουζιά να ψωνίζεις για το μωρό προτού γεννηθεί! Βλακείες, βέβαια, αλλά δε θέλω και να σχολιάζουν γνωστοί και συγγενείς ότι γρουσουζεύουμε το μωρό... Από πότε λέτε είναι καλά κανείς να αρχίσει τις ετοιμασίες;

Καλημέρα!!!Εμείς θα ξεκινησουμε τα ψωνια(ρουχαλάκια κτλ) αργότερα, κατά το Πάσχα πιστεύω κ σίγουρα πριν το καλοκαιράκι γιατί θα χω πάλι εξεταστική κα θα τρέχω.. Όσο για καρότσακι οταν πλέον κοντεύω να γεννήσω .. Στον γιο μου το παιδικό δωμάτιο το φτιάξαμε όταν τον βγάλαμε από το δωμάτιο μας δηλ περίπου στους 6 μήνες αν θυμάμαι καλά..

kK3bp2.png

dKVVp3.png

01/08/04 Και συνεχίζουμε..

Καλημέρα!!!Εμείς θα ξεκινησουμε τα ψωνια(ρουχαλάκια κτλ) αργότερα, κατά το Πάσχα πιστεύω κ σίγουρα πριν το καλοκαιράκι γιατί θα χω πάλι εξεταστική κα θα τρέχω.. Όσο για καρότσακι οταν πλέον κοντεύω να γεννήσω .. Στον γιο μου το παιδικό δωμάτιο το φτιάξαμε όταν τον βγάλαμε από το δωμάτιο μας δηλ περίπου στους 6 μήνες αν θυμάμαι καλά..

Ααα, εσείς αργήσατε πολύ! Όταν γεννήθηκε ο γιος σας είχατε χρόνο να ψάχνετε για έπιπλα κλπ; Ή τα είχατε εντοπίσει από πριν και περάσατε στην εφαρμογή αφού γεννήθηκε το μωράκι;

tt18a28c.aspx

Είχαμε παραγγειλει το κρεβατάκι όταν μπήκα στο μήνα μου, κ μας το έφεραν σπίτι όταν γεννησα.. Και καροτσάκι όταν γέννησα!! Μαζί με το σπόρο πήγαμε..!!!

kK3bp2.png

dKVVp3.png

01/08/04 Και συνεχίζουμε..

Είχαμε παραγγειλει το κρεβατάκι όταν μπήκα στο μήνα μου, κ μας το έφεραν σπίτι όταν γεννησα.. Και καροτσάκι όταν γέννησα!! Μαζί με το σπόρο πήγαμε..!!!

Χε χε χε!!! Να υποθέσω ότι ο σπόρος εκδήλωσε και τις προτιμήσεις του ως προς το καρότσι;

tt18a28c.aspx

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...