Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 ώρα πρίν, dimi.tra είπε:

Απ ότι κατάλαβα ναι πάλι πρέπει να περάσεις επιτροπή γιατί εγώ επέμεινα λίγο και μου είχε πει αυτό σαν κόλλημα. Τυχερή είσαι που έχει μικρούς κύκλους εγώ πρέπει να περιμένω 35-40 μέρες. 
      Όλα καλά θα πάνε! Ξεκουράσου, να περάσουν οι γιορτές με τον άντρα σου ήρεμα, κάντε σεξ, απολαύστε την ηρεμία σας και σας εύχομαι του χρόνου τα Χριστούγεννα να μην έχετε ηρεμία αλλά ένα μικροσκοπικό πλασματάκι να σκούζει και να σας γεμίζει χαμόγελα 😂

Κορίτσια μου ερώτηση, 10 Ιανουαρίου έχω ραντεβού για να δούμε τ επόμενα βήματα για την επόμενη εμβρυομεταφορα  μιας και αυτήν δεν προχώρησε, έχω 4ββ 3αβ 2αβ βλαστοκυστες 5 ημερών που περιμένουν, μπορώ να επιλέξω ποια θα βάλω ή όχι???έχετε κάποιο τίπ να προτείνετε ή κάποια ερώτηση που μπορώ να κάνω στον γιατρό?

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

ο δικος μου δε κοιμηθηκε ποτε 11 ωρες σερι ουτε περιμενω κατι τετοιο το οχταωρο μου αρκει λοιπόν κοιμαται 11 ωστε να ξυπναει 6 και ακομα κι αν δεν κοιμηθει να μπορω κι εγω να σταθω στα πόδια μου με εχει βολεψει ετσι τι να πω για τις ποσοτητες μας της είπε ο παιδιατρος αλλα ο μικρος με το φρουτο δε ζοριζεται καθόλου με το λαχανικο του φτανει 160 προς το παρον ας το φτιαξει κι αυτο οπως θελει δε με πιεζει τιποτα...

Διαφημίσεις

Αφού σε βολεύει μη μιλάς καθόλου!! Βέβαια ο δικός σου από πολύ μωρό δεν είχε θέμα με τον ύπνο οπότε είσαι πάρα πολύ τυχερή!! Για τις ποσότητες τώρα τι να σου πω... Εμείς το απόγευμα έχουμε γιατρό και θα ξαναρωτήσω, αλλά πριν ένα μήνα μου είχε πει να μην του δίνω πάνω από 150ml στα δυο γεύματα στερεές που έτρωγε τότε. Κάνε ότι σου λέει ο παιδίατρος και παρατήρησε το μάγκα πώς συμπεριφέρεται. Σ' αυτό σίγουρα πρέπει να ακολουθήσει το δικό του πρόγραμμα γιατί αυτός ξέρει πόσο χωράει το στομάχι του και πόσο πεινάει κάθε φορά!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

μαγδα μην αγχωνεσαι ετσι ειναι στην αρχη μην τον πιεσεις για κανενα λογο μεχρι να πας 6 μηνων απλα του μαθαινεις να τρωει... δε περιμενεις να χορτασει με αυτο εμενα ακομα και τωρα μετα από 250μλ φρουτα καποιες φορες ζηταει γαλα εστω και λίγο.

Φεγγαρενια η μπεμπα ειναι εξι μηνων γεννηθηκε την ιδια μερα με της Νεφελης:) Ουτε σημερα φαγαμε πολύ, αλλα δεν την πιεζω θα δουμε και αυριο και την Παρασκευη θα βαλω μπανανα

μαγδα πες στον αντρα σου πως αν ρωτουσατε το γιατρο στην αρχη θα σας εδινε γαλα σκονη γιατι δεν το κανατε; και λεω μη δωσεις ρυζαλευρο τα παιδια μεχρι εξι μηνων τους αρκει το μητρικο γαλα! κι ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας ξερει καλυτερα από τον θεο-παιδιατρο πες του!

Νεφελακι μηπως να τον κοιμιζες λίγο πιο αργα; μηπως είναι πολλλες οι ωρες; εμενα κοιμαται 10-6 συνεχομενα στις 6 τρωει και μετα ξανακοιμαται 2-3ωριτσες οπου ξυπναει κατα τις 8-9 και τρωει φρουτακια

καλημερα κοπελιες!

Η αληθεια ειναι πως ο γιατρος ειναι του αποκλειστικου θηλασμου εως εξι μηνων γι'αυτο δεν ηθελε να δωσουμε τπτ άλλο μεχρι που κλεισαμε τον εκτο μηνα!!! μου κανει ομως εντυπωση πως απο τον αποκλειστικο θηλασμο που επεμενε πηγαμε στο ρυζαλευρο -βανιλια!!!

Μάγδα έτσι κάνουν στην αρχή! Λίγες κουταλίτσες και θηλασμός, αλλά θα δεις ότι κάθε μέρα θα τρώει όλο και περισσότερο. Σε μια βδομάδα το πολύ θα τρώει όλη τη φρουτόκρεμα και δε θα χρειάζεται να τη θηλάσεις. Το απόγευμα που τρώμε τη βρώμη μια χαρά χορταίνει και του δίνω πάλι γάλα μετά από 3 ώρες, πριν κοιμηθεί. Δοκίμασέ το και θα δεις πώς της αρέσει...

Φεγγαρένια δε μπορώ να τον κοιμήσω αργότερα γιατί ήδη από τις 7.30 κουτουλάει. Στο βιβλίο που διάβασα λέει ότι πρέπει τη νύχτα να κοιμούνται 11-12 ώρες σερί και το αργότερο 8.30 το βράδυ να πέφτουν για ύπνο. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο γιατί και όταν επιστρέψω στη δουλειά θα πρέπει να ξυπνάμε στις 7! Αν δουλέψει το πρόγραμμα έτσι θα είμαι τρισευτυχισμένη!!!

Πόσες ώρες μένουν ξύπνια τα δικά σας; Εγώ τώρα τον έβαλα για ύπνο στις 3 ώρες περίπου, ήταν λίγο κουρασμένος αλλά δεν γκρίνιαζε και κοιμήθηκε αμέσως!

Θα δοκιμασω να δωσω το ρυζαλευρο που αγορασα οπως δινεις την βρωμη και μετα θα παρω τηλ τον γιατρο για να δωσω την βρωμη με τον ιδιο τροπο!!! Εαν εχω γαλα θα βγαλω με θηλαστρο για να δωσω το ρυζαλευρο και με δικο μου γαλα(αν και το θεωρω κουραστικο)

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Μάγδα με τη μπανάνα μπορεί να το τρώει πιο εύκολα γιατί είναι γλυκιά και τους αρέσει! Και πάλι όμως αν δεν περάσει βδομάδα μην περιμένεις να φαει πολύ...

Τα νέα μας από το γιατρό... Είμαστε 8.200 και 71,5 πόντους, πήρε μόνο 300 γραμμάρια αυτό το μήνα και μου είπε να του βάλω ένα μίνι-θηλασμό ακόμα μέσα στη μέρα και λίγο περισσότερο λάδι στο μεσημεριανό. Ξεκινάμε και κοτοπουλάκι από αύριο και μετά από μια εβδομάδα θα βάλουμε και μοσχάρι. Εγώ λέω να του βάζω στη βρώμη γάλα αντί για νερό για να πάρει πιο πολύ βάρος. Μου είπε επίσης να επιμείνω ακόμα περισσότερο στο θέμα του νερού, πρέπει να πίνει τουλάχιστον 100ml τη μέρα ενώ αυτός δεν πίνει ούτε 30!!! Να δω πώς θα του το δίνω που δεν παίρνει ούτε μπιμπερό ούτε με το κυπελάκι πίνει... Λέω να δοκιμάσω με τη σύριγγα που δίνουμε τα φάρμακα κι αν δεν πιάσει θα του δίνω το έξτρα γάλα με νερό από το μπιμπερό μπας και το πιει... Έχω αγχωθεί πάρα πολύ με το θέμα του βάρους γιατί και τον προηγούμενο μήνα δεν πήρε όσο έπρεπε... Από την άλλη έχει ένα θέμα και με το ματάκι του, σα να αλλοιθωρίζει λίγο και θα πάμε σε οφθαλμίατρο να τον δει μήπως πρεπει να του κάνουμε ασκήσεις για να στρώσει κι αυτό. Τέλος, είναι πρησμένοι οι λεμφαδένες του στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Η γιατρός δεν ανησυχεί αλλά ο άντρας μου έχει κατεβάσει κάτι μούτρα από εκείνη την ώρα λες και ήρθε το τέλος του κόσμου... Πρέπει να τον πάμε για υπέρηχο να μας φύγει κι αυτή η έννοια... Ούφ! Πολλά πέσανε μαζί...

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Διαφημίσεις

Kαλημέρα!!!

Νεφελη μια χαρα ειναι ο μικρος, γιατι λεει οτι πηρε λιγο και εμενα η μικρη που ειναι πιο μινιον πηρε 400γρ και ο γιατρος ηταν ικανοποιημένος!!!

οσο για το νερο αφου θηλαζει μην ανυσηχεις και εμενα μου ειπε να δωσω νερακι αλλα απο εβδομαδα λεω να την δωσω και οσο πινει δεν με απασχολει, λογικα δεν πινει γιατι δεν διψαει.

Για το ματακι νομιζω όλα τα παιδακια λιγο αλλοιθωριζουν αλλα παντε στο γιατρο να σας φυγει, για τους λεμφαδενες δεν ξερω να σου πω.

Εαν κανεις βρωμη με το γαλατακι σου πες μας πως εγινε και πως το εκανες, εχει συνταγες στο parents αλλα αλλιως ειναι στην πραξη

YgXXp2.png

wbSJp2.png

καλημερα!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΑΓΔΑ εμεις οταν ξεκινησαμε τα φρουτα της εδωσε για αρχη σκετο μηλο κ αναγουλιαζε συνεχεια!!!!!!ζητημα να τρωγε 4 κουταλιες μετα που προσθεσαμε αχλαδι λιγο καλυτερα με την μπανανα ακομα καλυτερα!!!!!!!απο χτες προσθεσαμε κ πορτοκαλι !!!!!!!!!!!!νερακι στην αρχη δεν επινε με τιποτα ξινιζε τα μουτρα της της εδινα χαμομηλι μετα ομως σιγα σιγα το συνηθισε το νερακι!!!!!!!!μετα κοριτσια τι αλλο φρουτο βαλατε?

ΝΕΦΕΛΑΚΙ μια χαρα ο γιοκας σου!!!!!!!αχ κοριτσακι ασε κ εγω εχω κουραστει παρα πολυ κ μαλωνουμε με τον αντρα μου!!!!!!!!!!!θα μεγαλωσουν τα μωρακια κα ολα θα φτιαξουν κ ειδικα τωρα που ειναι κ χειμωνας κ εχουμε κλειστει μεσα λογω καιρου ακομα χειιροτερα!!!!!!!οποτε στο επομενο πρωτα θεος θα ηθελα να γεννησω μαρτη με απριλη για να μπορουμε να βγαινουμε εξω!!!!χαχαχαχαχαχ

αληθεια θα τα ντυσετε τα μικρα σας τις αποκριες?

pXU3p2.png?EiDCGUBk

empty.gifIA2Ep2.png?qFHIC4kY

μαγδα εγω λεω να μην ταλαιπωρεις το στηθος σου χωρις λογο δως του βρωμη με μπανανα κι αν θες από πανω θηλασε το. το μητρικο γαλα δεν κανει να το ζεστανεις πολυ γιατι καταστρεφετε οποτε μονο που θα ταλαιπωρεις το στηθος σου! καλημερα κοριτσαρες

Φεγγαρενια το διαβασα οτι θελει ζεσταμα σε μπεν μαρι, θα το δoκιμασω απο περιεργεια αλλα μαλλον δεν θα το συνεχισω γιατι νιωθω αρκετα κουρασμενη με τα ξενυχτια.

Σημερα η μπεμπα εφαγε 80 μλ:):) Αυριο παμε για τα 120-150:)

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Μάγδα τι να σου πω... Ίσως επειδή και τον προηγούμενο μήνα πήρε λίγο βάρος... Ξέρω ότι με το που ξεκινάνε οι στερεές τροφές πέφτει ο ρυθμός ανάπτυξης αλλά η παιδίατρος μου είπε να αυξήσω τους θηλασμούς! Από εκεί που έλεγα να κόψω το βραδινό όχι μόνο πρέπει να το συνεχίσω αλλά να χωρέσω έναν ακόμα θηλασμό μέσα στη μέρα!!! Πάντως για το νερό μου είπε ότι σε αυτή την ηλικία δεν το θέλουν αλλά πρέπει να επιμείνω! Με τις ποσότητες που τρώει στερεά τροφή (150ml φρουτόκρεμα, 180ml κρέας με λαχανικά και 150ml βρώμη με μπανάνα) θα πρέπει να πίνει πάνω από 100ml τη μέρα!! Με τη σύριγγα τελικά τζίφος... Παλεύω με το ποτηράκι αλλά όλο μου το σπρώχνει και μετά πνίγεται!! Έχω αγχωθεί πάρα πολύ και με το βάρος και με το νερό!!! Από την άλλη βλέπω το μικρούλη μια χαρά! Δε δείχνει να πεινάει... Στις καμπύλες που κοίταξα σχεδόν ακολουθεί την καμπύλη του αν και με καθοδική πορεία αλλά δεν έχει αλλάξει καμπύλη προς τα κάτω, παρόλο που δεν πήρε όσο βάρος έπρεπε τους τελευταίους δυο μήνες! Δεν ξέρω τι να κάνω...

Οφθαλμίατρο πήγαμε και μας είπε ότι έχει ψευδοστραβισμό. Δηλαδή είναι μια χαρά απλά επειδή είναι πλατιά η βάση της μύτης του φαίνεται σαν να αλλοιθωρίζει. Όσο μεγαλώνει το πρόσωπό του θα λεπταίνει η μυτούλα του και θα φαίνονται μια χαρά τα ματάκια του!!! Ο μικρούλης ήταν τόσο ήσυχος που του έκανε όλες τις εξετάσεις που κάνουν στα παιδάκια και έτσι είμαστε 100% σίγουροι ότι είναι όλα καλά! Μου είπε θα τον δει πάλι όταν γίνει 2 χρονών, εκτός αν στην πορεία δω κάτι ανησυχητικό. Το απόγευμα θα πάμε και για τον υπέρηχο. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να ησυχάσουμε και με αυτό γιατί έχω τόσα πολλά να λύσω με το φαγητό και τον ύπνο του....

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Διαφημίσεις

βρε Νεφελάκι πολύ άγχος για το τιποτα...... μια χαρά είναι το βάρος του παιδιού!!!!! κ εμένα ο μικρός πήρε 200γρμ μόνο με θηλασμό. είναι λογικό να χάνουν βάρος με τις τροφές γιατί στην αρχή δεν τρώνε ούτε μπορούν να θηλάσουν γιατί τους πέφτει βαρύ το φαγητό. οκ δεν πήρε κ την κάτω βόλτα το παιδί. κ με το νερό πολύ αυστηρή επίσης... εφόσον θηλάζει κιόλας, δεν πρόκειτε να πιει τόσο νερό.... πολύ μου ακούγονται τα 100μλ. επίσης αν το βράζεις κιόλας το νερό (αποστείρωση δλδ) είναι και χάλια.... όταν θα του δώσεις κανονικό νεράκι, θα το πιει πιο εύκολα. αλλά πάντα η μετάβαση πρέπει να είναι ομαλή. κ εγώ του δίνω νερό αλλά δεν μετράω αν πίνει, πόσο, και πποτε. μου το είπε κ η γιατρός. δεν πρόκειτε να πιει, αλλά δώστου να συνηθίζει. μήπως είναι λίγο υπερβολικό/ή ο γιατρός σας?? εσύ πως το βλέπεις??

WeDjp2.png

0hUop3.png

καλημερα!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΑΓΔΑ εμεις οταν ξεκινησαμε τα φρουτα της εδωσε για αρχη σκετο μηλο κ αναγουλιαζε συνεχεια!!!!!!ζητημα να τρωγε 4 κουταλιες μετα που προσθεσαμε αχλαδι λιγο καλυτερα με την μπανανα ακομα καλυτερα!!!!!!!απο χτες προσθεσαμε κ πορτοκαλι !!!!!!!!!!!!νερακι στην αρχη δεν επινε με τιποτα ξινιζε τα μουτρα της της εδινα χαμομηλι μετα ομως σιγα σιγα το συνηθισε το νερακι!!!!!!!!μετα κοριτσια τι αλλο φρουτο βαλατε?

ΝΕΦΕΛΑΚΙ μια χαρα ο γιοκας σου!!!!!!!αχ κοριτσακι ασε κ εγω εχω κουραστει παρα πολυ κ μαλωνουμε με τον αντρα μου!!!!!!!!!!!θα μεγαλωσουν τα μωρακια κα ολα θα φτιαξουν κ ειδικα τωρα που ειναι κ χειμωνας κ εχουμε κλειστει μεσα λογω καιρου ακομα χειιροτερα!!!!!!!οποτε στο επομενο πρωτα θεος θα ηθελα να γεννησω μαρτη με απριλη για να μπορουμε να βγαινουμε εξω!!!!χαχαχαχαχαχ

αληθεια θα τα ντυσετε τα μικρα σας τις αποκριες?

Δεν το σκεφτηκα εαν την ντυσουμε, τωρα που ειπες θα το σκεφτω:)

Αληθεια το πορτοκαλι το στιβεις και το βαζεις ή το αλεθεις μαζι με τα υπόλοιπα?

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Πήγαμε στο Μητέρα και κάναμε τον υπέρηχο για το γρομπαλάκι στον αυχένα. Είναι λέει λεμφαδενάκι που θα ξεπρηστεί σιγά σιγά όπως έγινε και με ένα άλλο που είχε την άλλη πλευρά. Πάντως ότι μας είπε η παιδίατρος τα ίδια μας είπε και η οφθαλμίατρος και η ακτινολόγος, κακώς ανησυχήσαμε αλλά τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ότι όλα είναι καλά! Μας στοίχισε βέβαια 160 ευρώ σε δυο μέρες αλλά χαλάλι!!

Ζουνίτσα η παιδίατρος γενικά δεν είναι υπερβολική και την εμπιστεύομαι γιατί δεν είναι απόλυτη σε τίποτα και πάντα συμφωνούμε από κοινού τι θα κάνουμε με τη διατροφή του μικρού. Η αλήθεια είναι ότι δεν επέμεινε πολύ η γυναίκα, απλά μου είπε να του βάλω ένα θηλασμό ακόμα των 5 λεπτών δηλαδή και να προσθέσω λάδι στο μεσημεριανό. Δε μου είπε ότι είναι ανησυχητικό απλά εγώ το πήρα βαριά γιατί εκεί που ήλπιζα να κόψουμε το νυχτερινό γεύμα στην ουσία μου είπε ότι είναι απαραίτητο! Για το νερό μου είπε απλά να επιμείνω, αν δηλαδή βλέπω ότι δεν πίνει καθόλου να μην τα παρατάω και να του δίνω λίγες γουλιές κάθε φορά. Να σου πω την αλήθεια δεν το αποστειρώνω, κατευθείαν από τη βρύση του το δίνω! Λέω να δοκιμάσω να του βάζω στο νερό και λίγο κιντερτε για να έχει λίγη γεύση μήπως και το πίνει από το μπιμπερό για να μάθει λίγο και σε αυτό...

Μάγδα εγώ το πορτοκάλι στην αρχή το έβαζα ολόκληρο, δυο φετούλες δηλαδή, αλλά είδα ότι έβγαζε πολλές γουλίτσες με κομματάκια πορτοκάλι μέσα οπότε άρχισα να του βάζω περίπου μισό πορτοκάλι στυμένο. Έχω όμως την εντυπώση ότι του κάθεται βαρύ... Σήμερα που τον θήλασα 2 ώρες μετά τη φρουτόκρεμα πάλι έβγαλε γουλίτσα, σαν εμετό και είχε μέσα κομματάκια πορτοκάλι. Μήπως να μην του βάζω πορτοκάλι και να προτιμήσω ακτινίδιο ή μπρόκολο για τη βιταμίνη C; Τι λέτε;

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Γειά σας κορίτσια!!

Τα πάμε πολύ καλά με το φαγητό, σας το λέω για να μην ανησυχείτε. Αν θυμάστε καλά, τα δικά μου μωρά επειδή γεννήθηκαν λίγο νωρίτερα από τα δικά σας άρχισαν και τις κρέμες νωρίτερα. Τώρα πια τρώμε και κρεατάκι και φρούτα και λαχανικά και πολλά άλλα καλούδια χωρίς πρόβλημα :D Κι εγώ είχα άγχος όταν ξεκινήσαμε αλλά πέρασαν ακριβώς 2 μήνες από τότε που ξεκινήσαμε τις στερεές και τώρα τρώμε μια χαρά.

Σχετικά με το ρυζάλευρο, εγώ πιστεύω ότι κάθε μαμά πρέπει να κάνει αυτό που θεωρεί η ίδια καλύτερο για το παιδάκι της! Ειλικρινά πιστεύω ότι κανείς δεν ξέρει καλύτερα τα μωρά μας από εμάς τις ίδιες. Οι γιατροί έχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις, καλύτερα να τις ακούμε και μετά να πράττουμε όπως εμείς πιστεύουμε. Εγώ ρυζάλευρο έδωσα μόνο στο ξεκίνημα για 2 εβδομάδες μέχρι να αρχίσουν τα μωρά να καταλαβαίνουν τι σημαίνει φαί, και μετά το σταμάτησα επειδή τους προκαλούσε δυσκοιλιότητα. Η διατροφή τους τώρα είναι τόσο πλούσια -γάλα, φρούτα, λαχανικά, κρέας, όσπρια- που νομίζω είναι εντελώς άσκοπο να δώσω ρυζάλευρο.

Από ύπνο εμείς κοιμόμαστε 8:15 με 7:30 το πρωί. Συχνά ξυπνάνε τα μωρά από τις 7 αλλά κάθονται ήσυχα στο κρεββάτι τους μέχρι τις 7:30 που τα σηκώνουμε.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...