Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 44 λεπτά , Makelen είπε:

Κοριτσι η 3ΑΒ ειναι καλυτερη απο την 4ΒΒ!

Σου βαζουν τις πιο καλες πρωτα! Εσυ επιλεγεις μονο αν θα ειναι μια ή δυο. Για παραπανω, αν το επιτεπει ο νομος, με βαση την ηλικια, το συζητας με τον γιατρο.

Στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα, πριν απο εξετασεις κτλ, θα ηταν να μιλησω με αλλον εξωσωματιστη. Να ξερει και τι λεει.. και πως να σε κατευθυνει. Εχει κανει πολλα φαουλ μεχρι στιγμης. 

Ισχυει αυτο που λες! Αλλα θελει ψαξιμο και καλο γιατρο για να σε κατευθυνει ως προς το τι σου ταιριαζει..

Ετσι κ αλλιως θα πάω να πάρω μια ακόμα γνώμη από κάπου. Είχα πάει και σε άλλους γιατρούς πριν καταλήξω με ποιον θα προσπαθήσω. Απλα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία για μια ετ. Εχει πάρα πολύ καλό όνομα ο εν λόγω γιατρός απλά νομίζω πως ίσως δε μπορεί να μου προσφέρει κάτι άλλο πλέον.

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

καλημέρα κοριτσάρες-μανούλες!!!!!!

πως είστε??? σας διαβάζω κάθε μερα απλά, δεν έχω κ πολλά να σας γράψω και επίσης δεν έχω κ πολύ χρόνο. με το φαγητό μας σχετικά καλά πάμε, σιγά-σιγά βέβαια, με την κρέμα ψιλοκαλά. από αύριο θα ξεκινήσουμε κ φρούτα με αχλάδι πρώτα. όσο αφορά τις κρέμες εγώ δίνω εμπορίου για 2 λόγους. 1ον) έχουν μέσα ουσίες όπως σίδηρο, βιταμίνες κ λοιπά που πρέπει να τα πάρει και 2ον) (σημαντικότερο) δεν προλαβαίνω.... τρώνε απογευματινό κ τα 2 παιδιά σχεδόν ταυτόχρονα οπότε δεν παίζει..... Τώρα θα μου πείτε η μεγάλη δεν τρωει μόνη της??? όχι επειδή ζηλεύει... αρα πρέπει να την ταϊσω εγώ. κ επειδή ο μπέμπης αργεί αρκετά να φάει περνάει η ώρα....

όμως όπως είπε κ Βιβή, είναι άποψη κάθε μάνας. όλες για το καλό των παιδιών μας τα κάνουμε!!!!!

κατά τα υπόλοιπα, πάλι άρρωστες είμαστε (εγώ κ η Αγγελική)... δεν έχουμε σηκώσει κεφάλι από τα χριστούγεννα κ μετά... πήρα κάτι φυτικά σιρόπια τώρα γιατί δεν γίνεται να πέρνουμε όλο φάρμακα. όχι οτι της δίνω φάρμακα, αλλά τουλάχιστον ας πάρει φυτικά. κ εγώ επίσης λόγω θηλασμού. αυτά....

WeDjp2.png

0hUop3.png

Διαφημίσεις

Zoυνιτσα περαστικα σας. Στο τελος ολες του εμποριου θα καταληξουμε λόγω χρονου, αμα ξεκινησω και την δουλεια!!!

Νεφελη πηρα ενα κουτι της hipp που λεει συστατικα μονο νιφαδες βιολογικου ρυζιου και βιταμινη Β1 τιποτα αλλο, αυτο που λεει η γιατρος για τα προσθετα και εγω το σκεφτηκα. το ρυζαλευρο απο οτι διαβασα γινετε με σκετο νερακι (οπως εκανες την βρωμη) αλλιως με γαλα ή δικο μου ή εμπορίου!!! Θα δωσω αυτο το κουτι να δω πως θα το παρει και μετα σκεφτομαι να ξαναρωτησω για την βρωμη που μου αρεσει και εμενα!!!

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Ζουνίτσα, Βιβή νομίζω ότι εγώ στο επόμενο (αν υπάρξει δηλαδή γιατί βλέπω να το διαλύουμε πριν χρονίσει ο μικρός....) θα είμαι πολύ πιο ελαστική όσον αφορά το φαγητό! Και ξένο γάλα θα πιεί για να μαθαίνει στο μπιμπερό και κρεμούλα με συντηρητικά και ζάχαρη θα φάει!! Απλά τώρα όσο έχω ακόμα χρόνο και αντοχές προσπάθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ, αλλά ξέρω ότι δε θα κρατήσει για πολύ αυτό... Μάγδα, δοκίμασε και θα δεις... Η βρώμη πάντως -ειδικά με τη μπανάνα που βάζω- έχει πολύ πιο ωραία γεύση από το ρυζάλευρο!! Μέχρι κι εγώ τρώω αυτό που περισσεύει, αν περισσέψει δηλαδή...

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Ει κοριτσια βγηκα να σβουριξω μερα που είναι σημερα ποσα γραψατε λοιπόν μαγδουλα και εμενα με είχε στριμωξει με το ρυζαλευρο ο γιατρος αλλα τελικα πηρα μια συμβουλο θηλασμου τηλ και με ξεμπερδεψε να ναι καλα λοιπόν μεχρι να γινει 6 μηνων τρωγαμε μονο φρουτακι πορτοκαλι μηλο αχλαδι στις 10 αμα θελει όσο θελει και ο θηλασμος κανονικα οταν μπηκαμε στον εκτο βαλαμε όλα τα φρουτακια εποχης και το απόγεμα μας είπε φαριν λακτε του είπα οχι κρεμα βανιλια οχι και τα σχετικα του είπα βρωμη μου λεει θα προτιμουσα οχι ακομα του είπα πως θηλαζω και μου είπε αν ειναι ετσι βαλε πατατα καροτο σελινο ενα θηλασμο μετα τα φρουτα. και ετσι τωρα εχουμε δυο γευματα το τριτο θα ναι μπανανα βρωμη σαν της νεφελης

Νεφελακι τη βρωμη τη μουλιαζεις μονο δεν τη βραζεις και μετα φουσκωνει και την ανακατευεις με μπανανα τι αναλογια εχω παρει της χολ!

Νεφέλη ψυχραιμία!!!!!!! κ εγώ το πέρασα πολύ άσχημα με το πρώτο παιδί κ τώρα στο 2ο λιγάκι (λιγάκι όμως) πιο ελαφρά..... θα περάσει ο καιρός, θα μεγαλώσει το μικρούλι κ θα τα ξαναβρείτε όπως πριν..... είναι περίεργη φάση!!!!!! αν θες να μιλήσουμε με πμ είμαι στη διάθεσή σου......

WeDjp2.png

0hUop3.png

Διαφημίσεις

Φεγγαρένια τη βρώμη δεν τη βράζω γιατί είναι νιφάδες έτοιμες, αυτές που τρώμε κι εμείς με γάλα. Εγώ βάζω 10 κουταλάκια βρώμη, 50ml νερό και 2/3 μπανάνα και βγαίνει περίπου 150ml κρέμα. Τώρα της Holle δεν ξέρω πώς φτιάχνεται... Δε γράφει η συσκευασία;

Ζουνίτσα σ' ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση! Δε θέλω να σας φορτώνω με τα δικά μου, απλά τα γράφω εδώ για να μην τρελαθώ... Πολύ δύσκολα τα πράγματα πάντως....

Σήμερα συνειδητοποίησα ότι ο μικρούλης μου μεγαλώνει και ποτέ δε θα είναι το μωράκι που κρατούσα στην αγκαλιά μου... Το μεσημέρι μπήκα για μπάνιο και τον πήρα μαζί μου, δεμένο στο καρότσι με τα παιχνίδια του όπως πάντα. Μέσα σε ένα λεπτό είχε τραβήξει και είχε ρίξει στο πάτωμα τα ρούχα που είχα αφήσει στην άκρη του νιπτήρα, πιάστηκε από το νιπτήρα, άνοιξε το συρτάρι και μασουλούσε την άκρη του!! Το απόγευμα τον έβαλα στο πάτωμα στο γυμναστήριο ανάσκελα και μέχρι να πάω να πάρω το κινητό μου -στα δυο μέτρα- είχε γυρίσει μπρούμητα, μπουσούλησε ή μάλλον σύρθηκε μέχρι το τζάκι, πιάστηκε από τα πυρότουβλα και προσπαθούσε να σηκωθεί όρθιος!! Να μη συζητήσω για τον ύπνο που παρόλο που του σφηνώνω τον υπνόσακο για να μη μπορεί να μετακινηθεί αυτός σέρνεται μέχρι την άκρη της κούνιας, τρίβεται το κεφάλι του στην πάντα, ξυπνάει γιατί δεν έχει πού αλλού να πάει κι αν δεν πάω να τον τραβήξω πάλι κάτω πιάνεται από το κάγκελα, τα δαγκώνει και κοπανάει με τα χέρια του το στρώμα!!! Πέρσυ έλεγα ότι θέλω να κάνουμε τρια παιδάκια, αλλά τώρα το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για το αν πρέπει να κάνουμε έστω και δεύτερο... Κατά τα άλλα είναι αξιολάτρευτος, ειδικά όταν με κοιτάει με αυτά τα ματάκια, με αναγνωρίζει, γελάει με όλη του την ψυχή, απλώνει τα χεράκια του και φωνάει "αααα"!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

νεφέλη μου εδώ είμσατε όχι για να λέμε τι τρώνε τα παιδιά, πως μεγλώνουν και τέτοια. είμαστε εδώ για να λέμε και τα της μαμάς!!!! κ πόσο μάλλον τόσο σοβαρά.... αν δεν θες να το συζητήσεις δημόσια αλλά θες να ξεσπάσεις στείλε μηνυμα κ πες...... το έχω περάσει κ εγώ κ πολλ΄ς άλλες μαμαδες!!!!!!! είναι σύνηθες φαινόμενο!!!!!!! εγώ εδώ είμαι να σου πω τα δικά μου κ να κρίνεις!!!!!!! και φυσικά απόλαυσε το μωρό σου, γιατί δεν ξαναγυρνάει πίσω κάθε ημέρα.....

WeDjp2.png

0hUop3.png

Καλημέρα μανούλες!!! Εμείς σήμερα ξυπνήσαμε από τις 7.30!! Του είχα αφήσει λίγο ανοιχτό το πατζούρι ώστε να ξυπνήσει με το φως της μέρας. Θέλω να μάθει ότι όταν ξυπνάει και είναι σκοτάδι ξανακοιμόμαστε ενώ όταν έχει φως έρχεται η μαμά για γάλα και μπορούμε να παίξουμε. Λέτε να το καταλάβει;; Ελπίζω κάποια στιγμή να κοιμάται 20.30-7.30 και να θηλάζει μόνο το πρωί! Το απόγευμα θα πάμε στην παιδίατρο και θα συζητήσουμε για το νυχτερινό θηλασμό κι ελπίζω να μου δώσει μια λύση... Το "κόλπο" να τον σηκώνω στον ύπνο του για να τον θηλάσω λίγο δεν πιάνει γιατί ξυπνάει κανονικότατα και θέλει ολόκληρο γεύμα. Δε μπορώ λοιπόν να τον θηλάσω για 2 ή 3 λεπτά οπότε προς το παρόν τον θηλάζω τη νύχτα ότι ώρα ξυπνήσει (3.30-4.00) αλλά όχι περισσότερο από 7' και το πρωί μόλις ξυπνήσει όση ώρα θέλει. Έχει δοκιμάσει καμία να δώσει χαμομήλι ή νερό τη νύχτα; Είχε αποτέλεσμα;

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Νεφελη μπορει να πιασει!!! Εαν πιασει πες μου γιατι εχω το ιδιο προβλημμα, περιμενω να δω πως θα παει με τις στερεες τροφες και να προσπαθησω να βαλω ενα προγραμμα:)

Νεφελη μου οτισε προβληματιζει ελπιζω να φυγει γρηγορα, τωρα που φτιαχνει και ο καιρος αλλαζει και η διαθεση:) Καθε αρχη και δυσκολη

Αληθεια την βρωμη μονο με νερακι την κανεις? μετα τον θηλαζεις? γιατι το ρυζαλευρο που θα κανω απο εβδομαδα λεει ή μονο με νερακι και φρουτακι ή με γαλα. Δεν πειραζει δηλαδ εαν δεν εχει γαλα? θα χορτασει?

Ο αντρας μου δεν συμφωνει που δεν θα δωσω ρυζαλευρο βανιλια που ειπε ο γιατρο, μου λεει οτι οταν θα παμε στον γιατρο να δει τι θα μου πει!!

Νεφελη ο μικρος σκαδαλιάρης εεε???

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Οσο για την φρουτοκρεμμα δεν ειχαμε μεγαλη επιτυχια, πιο πολύ φοβηθηκαμε και ξυνιζομασταν:rolleyes::rolleyes: Το πολύ 2-3 κουταλιτσες να εφαγε και μετα θηλασα!!!

Αντε να δουμε σημερα....στοχος μου η 6 κουταλιτσες!!!

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Διαφημίσεις

μαγδα πες στον αντρα σου πως αν ρωτουσατε το γιατρο στην αρχη θα σας εδινε γαλα σκονη γιατι δεν το κανατε; και λεω μη δωσεις ρυζαλευρο τα παιδια μεχρι εξι μηνων τους αρκει το μητρικο γαλα! κι ο παγκοσμιος οργανισμος υγειας ξερει καλυτερα από τον θεο-παιδιατρο πες του!

Νεφελακι μηπως να τον κοιμιζες λίγο πιο αργα; μηπως είναι πολλλες οι ωρες; εμενα κοιμαται 10-6 συνεχομενα στις 6 τρωει και μετα ξανακοιμαται 2-3ωριτσες οπου ξυπναει κατα τις 8-9 και τρωει φρουτακια

καλημερα κοπελιες!

μαγδα μην αγχωνεσαι ετσι ειναι στην αρχη μην τον πιεσεις για κανενα λογο μεχρι να πας 6 μηνων απλα του μαθαινεις να τρωει... δε περιμενεις να χορτασει με αυτο εμενα ακομα και τωρα μετα από 250μλ φρουτα καποιες φορες ζηταει γαλα εστω και λίγο.

Μάγδα έτσι κάνουν στην αρχή! Λίγες κουταλίτσες και θηλασμός, αλλά θα δεις ότι κάθε μέρα θα τρώει όλο και περισσότερο. Σε μια βδομάδα το πολύ θα τρώει όλη τη φρουτόκρεμα και δε θα χρειάζεται να τη θηλάσεις. Το απόγευμα που τρώμε τη βρώμη μια χαρά χορταίνει και του δίνω πάλι γάλα μετά από 3 ώρες, πριν κοιμηθεί. Δοκίμασέ το και θα δεις πώς της αρέσει...

Φεγγαρένια δε μπορώ να τον κοιμήσω αργότερα γιατί ήδη από τις 7.30 κουτουλάει. Στο βιβλίο που διάβασα λέει ότι πρέπει τη νύχτα να κοιμούνται 11-12 ώρες σερί και το αργότερο 8.30 το βράδυ να πέφτουν για ύπνο. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο γιατί και όταν επιστρέψω στη δουλειά θα πρέπει να ξυπνάμε στις 7! Αν δουλέψει το πρόγραμμα έτσι θα είμαι τρισευτυχισμένη!!!

Πόσες ώρες μένουν ξύπνια τα δικά σας; Εγώ τώρα τον έβαλα για ύπνο στις 3 ώρες περίπου, ήταν λίγο κουρασμένος αλλά δεν γκρίνιαζε και κοιμήθηκε αμέσως!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Εμενα το βραδυ 8 ωρες και μες στη μερα αλλες 4 περιπου... αλλα οχι στανταρ μπορει και περισσοτερο και λιγοτερο παντως δεν ειμαι σε θεση να συμβουλεψω γιατι δεν ακολουθω κανονες τον αφηνω να φτιαξει το προγραμμα του μονος του. νεφελακι και μενα νιφαδες είναι λες να το δοκιμασω με κρυο; προς το παρον ειμαστε σταθερα στα 160 μλ λαχανικα οποτε φτασει τα διακοσια θα του βαλω κρεατακι κι όποτε φτασει τα 250 θα αρχισουμε βρωμη

Εμένα κοιμάται περίπου 11 ώρες τη νύχτα, 7 σερί κι άλλες 4 μετά και μέσα στη μέρα 3-3,5 συνολικά 14 ώρες τη μέρα!! Το ημερήσιο πρόγραμμά του είναι άψογο!! Κι εκείνος ξεκουράζεται κι εγώ προλαβαίνω να κάνω καμιά δουλειά το πρωί και να κοιμηθώ λιγο το μεσημέρι. Απλά τη νύχτα θέλω να κοιμάται 11 ώρες σερί! Για το φαγητό που λες, δεν είναι ανάγκη να τρώει από όλα 250ml! Εξαρτάται από τη σύσταση και την απόσταση των γευμάτων! Τα φρούτα για παράδειγμα είναι πιο ελαφριά οπότε μπορεί να φάει περισσότερο ενώ το μεσημεριανό με κρέας και λαχανικά μπορεί να χορταίνει και με λιγότερο! Βάλε και τη βρώμη σιγά σιγά και θα αυξάνονται οι πόσοτητες όσο μεγαλώνει. Πάντως αν κάνει 5 γεύματα τη μέρα, 3 στερεές τροφές και 2 θηλασμούς, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ 250ml κάθε φορά... Θα το δεις όμως στην πράξη με πόσο χορταίνει τελικά.

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...