Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 44 λεπτά , Makelen είπε:

Κοριτσι η 3ΑΒ ειναι καλυτερη απο την 4ΒΒ!

Σου βαζουν τις πιο καλες πρωτα! Εσυ επιλεγεις μονο αν θα ειναι μια ή δυο. Για παραπανω, αν το επιτεπει ο νομος, με βαση την ηλικια, το συζητας με τον γιατρο.

Στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα, πριν απο εξετασεις κτλ, θα ηταν να μιλησω με αλλον εξωσωματιστη. Να ξερει και τι λεει.. και πως να σε κατευθυνει. Εχει κανει πολλα φαουλ μεχρι στιγμης. 

Ισχυει αυτο που λες! Αλλα θελει ψαξιμο και καλο γιατρο για να σε κατευθυνει ως προς το τι σου ταιριαζει..

Ετσι κ αλλιως θα πάω να πάρω μια ακόμα γνώμη από κάπου. Είχα πάει και σε άλλους γιατρούς πριν καταλήξω με ποιον θα προσπαθήσω. Απλα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία για μια ετ. Εχει πάρα πολύ καλό όνομα ο εν λόγω γιατρός απλά νομίζω πως ίσως δε μπορεί να μου προσφέρει κάτι άλλο πλέον.

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

φλορετα καλημερα από ποτε αρχισατε λαχανικα; εμεις τρωμε φρουτα είναι 5 μηνων και 3 εβδομαδων κανονικα μας είπε ο γιτρος να αρχισουμε ρυζαλευρο το απόγευμα αλλα ο μαγκας αργει τις κενωσεις του κι εγω φοβαμαι να του δωσω λες πως θα μπορουσαμε να περασουμε κατευθειαν στα λαχανικα και να παρακαμψουμε τις κρεμες; επισης το ρυζαλευρο της χολ βοηθαει στην δυσκιλιοτητα λες ε; τη βρωμη την αρχισες παραλληλα με το ρυζαλευρο;

Τα λαχανικά τα αρχίσαμε 5,5 μηνών (ο γιατρός μας το είπε), δηλαδή όσο είστε τώρα. Ευτυχώς, γιατί σωθήκαμε από τη δυσκοιλιότητα... νομίζω ότι μπορείς να δώσεις κάποιο ήπιο λαχανικό! Μια φίλη μου που το μωρό της έχει δυσανεξία στη λακτόξη δεν έδωσε καθόλου ρυζάλευρο, έδωσε κατευθείαν λαχανικά και φρούτα από 5 μηνών. Εγώ δοκίμασα διάφορα, αλλά αυτά που είχαν μεγάλη επιτυχία ήταν τα μπιζέλια και το μπρόκολο-αβοκάντο. Τα βράζεις καλά να γίνουν μαλακά και βάζεις και λίγο ελαιόλαδο μέσα. Μπορείς επίσης να δώσεις πατάτα, γλυκοπατάτα, φασολάκια, κολοκύθα...

Διαφημίσεις

Γενικά μιλώντας με φίλες μου έχουν μωρά διαπίστωσα ότι το ρυζάλευρο θεωρείται από πολλούς γιατρούς "κενή" τροφή, ότι δηλαδή είναι όλο θερμίδες αλλά όχι τόσο θρεπτικό όσο τα φρούτα και τα λαχανικά και γι΄αυτό κάποιοι δε δίνουν καθόλου ρυζάλευρο. Εγώ απλά θεωρώ ότι είναι μια εύκολη μετάβαση προς τις στερεές γιατί είναι ήπιο και έχει γαλατένια γεύση...

Εγω δεν εδωσα ποτε ρυζαλευρο η κρεμα! Ξεκινησαμε με φρουτα 4 μηνων και λιγο πριν τους 5 βαλαμε πατατα με λιγο γαλα και τωρα πλεον πατατα-καροτο με λιγο λαδακι. Θελω να του βαλω κι αλλα λαχανικα γιατι μολις κλεισουμε τους 6 θα μπει και το κοτοπουλο!

Μαγδα μαλλον ειναι η ηλικια που αλλαζει το προγραμμα τους... Εμας τεσσερις μερες ξυπναγε τη νυχτα και εμενε δυο ωρες ξυπνιος με γκρινια κι απο τοτε ξυπναει πιο νωρις το πρωι και κοιμαται με το ζορι μια ωρα μεσα στη μερα και μετα το μεσημερι παλι! Μπορει να ξεκινανε και δοντακια γι αυτο να ειναι ανησυχη... Εγω θα ελεγα να μη τη θηλαζεις τη νυχτα γιατι μετα θα πρεπει παλι να κοβεις νυχτερινα γευματα. Στερεες τροφες ποτε θα ξεκινησετε; Αν ειναι λογω πεινας θα βελτιωθει λιγο με τις στερεες αλλα μην περιμενεις θαυματα!

Ζουνιτσα καλα εκανες και νοικιασες θηλαστρο! Γιατι ομως δεν τρωει; Μηπως γλυκαθηκε με την κρεμα; Παντως οσο κι αν μας ταλαιπωρουν τα ζουζουνια ειναι μια γλυκα!!!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Αχ νεφελακι πρεπει να πατησω ποδι ο μαγκας είναι ετοιμος για πιτογυρα κι εγω θα το ταιζω κρεμες; λοιπόν θα περιμενω να μπει ο εκτος και στο επόμενο εμβολιο θα πω στο γιατρο να βαλουμε λαχανικα κι ανα του αρεσει ωχου πια θελω το παιδι μου να τρωει φαι σαν κι εμας οχι βιομηχανικα σκευασματα!

Τώρα του δίνεις μόνο φρουτόκρεμα το πρωί; Αν θες να περιμένεις οκ, αλλά μπορείς να πάρεις ένα τηλ και να του πεις ότι σκέφτεσαι να βάλεις λαχανικά. Δε νομίζω να σου πει όχι γιατί είναι ήδη μεγάλο παιδάκι... Για τη δυσκοιλιότητα μπορείς να βάζεις πιο πολύ αχλάδι στη φρουτόκρεμα!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Διαφημίσεις

Νεφελάκι μπορεί να φάει 5 λεπτά κ να χορτάσει. κ αυτό μόνο από το ένα στήθος. δεν ξέρω έχω μπερδευτεί πολύ. όπως κ να έχει, θα κάνω κανά 2 αντλήσεις την ημέρα, όποτε δεν τρώει καλά κ το απογευματινό που θα αντικατασταθεί με την κρέμα. όσο μπορέσω, γιατί είναι κ λίγο μανίκι (λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μου). κ το σημαντικότερο είναι να το έχω όποτε νιώθω τούμπανο, να ξεφορτώνω λίγο γαιτί εχτές δεν μπορούσα να κάτσω στο πλευρό για να κοιμηθώ...

φιλάκια!!!!!

WeDjp2.png

0hUop3.png

καλημερα κοριτσακια τι κανετε?

εμεις τωρα τρωμε κρεμα βανιλια της νουνου κ μου χε πει οταν θα παμε(εχουμε εμβολιο την δευτερα)θα μας βαλει φρουτα κ το καθαρο ρυζαλευρο το οποιο ειναι μπλιαξ κ μονο θερμιδες οπως ειπε κ μια κοπελα οποτε θα της πω οτι δεν θελω!!!!αυτες οι κρεμες χολ ειναι καλες ε?

εγω παντως θα ηθελα να της δινω μονο τροφιμα καθολου κρεμες,οπως κανει το ΝΕΦΕΛΑΚΙ !!!!!!

βρε κοριτσια μια απορια την δευτερα εχουμε να κανουμε το εμβολιο το ποσιμο+pentavac+neisvac-C+prevenar13 πολλα μαζι δεν ειναι εσεις ποια ειχατε κανει στο μηνα που ειμαστε εμεις?

pXU3p2.png?EiDCGUBk

empty.gifIA2Ep2.png?qFHIC4kY

join the club ιωαννακι! ουτε εγω θελω εκανα τοσο αγωνα με το θηλασμο για να του δινω τωρα βλακειες; εγω θα το τραβηξω ως τον εκτο και στο επόμενο εμβολιο θα του πω για λαχανικα. Οτι δε μ αρεσει εμενα δε μπορω να το δωσω στο παιδι μου γιατι ετσι... Ασε νεφελακι του το χω πει οχι αυτος ηθελε ρυζαλευρο με ξενο γαλα παρακαλω! θηλαζω εδω και εξι μηνες για να του δωσω γαλα σκονη στον εκτο!!! καλος καλος αλλα στο θεμα της διατροφης αν συνεχισει ετσι θα τα χαλασουμε και θα κανω του κεφαλιου μου και για τα φρουτα μαχη εδωσα μας είπε ρυζαλευρο του είπα οχι μας είπε καλα τοτε φρουτα κι αν ειναι ξυνα λίγη ζαχαριτσα μου σηκωνονται οι τριχες! μου λεει τοτε φρουτοκρεμα σκονη! να σου πω γιατρε το παιδι θα φαει φαι καλα ενα μηλο ενα πορτοκαλι κι ενα αχλαδι και σε μια βδομαδα ξαναπάρε με τον ξαναπαιρνω το απόγεμα να του δωσετε ρυζαλευρο η κρεμα βανιλια... ελπίζω να συνενοηθουμε καποια στιγμη!

καλημερα!!!

Συμφωνω με αυτα που λετε, ουτε εγω θελω να δωσω ρυζαλευρο, δεν το εχω μιλησει με το γιατρο αλλα εγω θελω να δωσω φρουτα το πρωι λαχανικα μετα και βρωμη το απογευμα ή δημητριακα βιολογικα χωρις ζαχαρη!!! Ελπιζω μονο να τα τρωει...

Εσεις που ειστε απο Αθηνα μου φερανε ενα φορεματακι απο τα monsoon και δεν μπορω να αποφασισω εαν μου αρεσει θα ανεβασω φωτο να πειτε την γνωμη σας!!!

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσάκια μου καλημέρα!

Απ΄ότι κατάλαβα κάθε γιατρός λέει τα δικά του σχετικά με το ρυζάλευρο, τα φρούτα και τα λαχανικά. Οπότε νομίζω ότι εμείς και μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να αποφασίσουμε τι θα δώσουμε στα μωρά μας! Τώρα μισός μήνας πάνω, μισός μήνας κάτω, δεν έχει διαφορά κατά την άποψή μου. Δοκιμάστε και δείτε τί τους αρέσει και τι χωνεύουν εύκολα. Εγώ χαίρομαι που ξεμπέρδεψα με τα ρυζάλευρα πάντως. Μόνο βρώμη της Holle δίνω καμιά φορά γιατί είναι θρεπτική και βοηθάει τα κακάκια!

floreta για βρωμη της χολ το σκεφτομαι κι εγω! αν βοηθαει κιολας τοσο το καλυτερο! από ποσο μηνων τους εδωσες πρωτη φορα λες αμα δωσω κατευθειαν βρωμη χωρις να προηγηθει αλλο δημητριακο να τον πειραξει; τη βρωμη με νερο την κανεις ή με γαλα;

floreta για βρωμη της χολ το σκεφτομαι κι εγω! αν βοηθαει κιολας τοσο το καλυτερο! από ποσο μηνων τους εδωσες πρωτη φορα λες αμα δωσω κατευθειαν βρωμη χωρις να προηγηθει αλλο δημητριακο να τον πειραξει; τη βρωμη με νερο την κανεις ή με γαλα;

οχι δεν νομίζω ότι πειράζει καθόλου! Ίσα ίσα που πάνω στο κουτί λέει ότι είναι από 4 μηνών. Εγώ την έδωσα μαζί με το ρυζάλευρο, όταν μπήκαμε στον 5ο. Την κάνεις με γάλα, αν θέλεις δικό σου ή αν θέλεις ξένο. Μπορείς επίσης να κάνεις καποιον συνδυασμό, π.χ. να βάλεις μέσα αλεσμένο αχλάδι. Εγώ μουλιάζω ξερά βερύκοκα, τα αλέθω και τα βάζω μέσα, κάνουν ωραία γεύση!

α, τα βερύκοκα μπορείς να τα βράσεις και για 2-3 λεπτά σε λίγο νεράκι και μαλακώνουν πολύ!

επίσης αν δεν το φάνε την πρώτη μέρα μην απογοητεύεστε! Τους είναι καινούργιες γεύσεις και περνει λίγες μέρες να συνηθίσουν. Τα δικά μου μωρά από την 2η-3η μέρα που τους δίνω το ίδιο φαγητό παίρνουν μπρος :tongue:

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...