Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 4 λεπτά , MK2012 είπε:

Εξετάζω όλα τα ενδεχόμενα για να μην απογοητευτώ κ να είμαι προετοιμασμένη. Με ΑΜΗ 0,4 μετρημένη πριν από ένα χρόνο πολύ πιθανό να μας πουν για δότρια κάποιοι γιατροί. Το θέμα είναι τωρα να δούμε γιατί δε προχωράνε σε καλής ποιότητας βλαστοκύστες. 
      Επισης, μετά από αποτυχημένη ετ, γνωρίζει καμμία κοπέλα αν υπάρχει πιθανότητα να γίνεται ωορρηξία κανονικά σε αυτό τον κύκλο μετά απο τόσα φάρμακα; Τόσους μήνες δε προσπαθούσαμε φυσικά με κάποιο σκοπό, γιατί έδινα όλα τα ωάρια μου σε ωοληψιες. Είναι καιρός που αφηνω κύκλο χωρίς ωοληψια. 

Κορίτσι μου καλησπέρα, είναι ανάλογα τον οργανισμό, άλλες κάνουν κανονικά άλλες όχι..  εσύ εννοείτε προσπάθησε δεν χάνεις κάτι 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

Ευχαριστουμε! Μακαρι να φτιαξουν τα πραγματα! Λοιπον, γοπ εχουν ολα τα μωρα, καποια βγαζουν γουλιτσες καποια αλλα οχι, καποια τα ενοχλει η ξυνιλα ενω αλλα οχι. Ειναι στο παιδι δηλαδη! Ο δικος μας εβγαζε γουλιτσες μονο τις τελευταιες μερες αλλα νωριτερα ηταν γενικα πολυ ανησυχος, δεν κοιμοταν μεσα στη μερα, εβηχε σα να πνιγεται και ρευοταν ακομα και δυο ωρες μετα το φαγητο. Με ολα αυτα υποψιαστηκε η παιδιατρος και βεβαιωθηκε οταν τον ειδε που ετρωγε λαιμαργα και σταματαγε αποτομα σα να πονουσε. Με τη μαια που μιλησα μου ειπε να τον θηλαζω το πολυ μιση ωρα καθε δυο ωρες σε θεση ημικαθιστη και σε καθε δεκαλεπτο να τον ρευω. Η παιδιατρος επεμεινε παρα πολυ στο θεμα του ρεψιματος και στο να μενει σε ημικαθιστη η ορθια θεση τουλαχιστον μιση ωρα μετα το φαγητο. Παραλληλα παιρνει το φαρμακο τρεις φορες τη μερα κι εγω δεν τρωω οσπρια, μπροκολο, κουνουπιδι, λαχανο, καφε, κοκακολα, σοκολατα, αγελαδινο γαλα και με μετρο φρουτα οξινα, λαχανικα και γαλακτοκομικα. Επισης μου ειπε να τρωω πολλα λιπαρα και σουπες για να κατεβαινει γαλα και το απογευματακι να του δινω λιγο χαμομηλι.

Αυτο συμβαινει και σε εμας, γουλιτσες σπανια βγαζει αλλα βηχει ή ξινιζετε σαν να την εννοχλει κατι στο λαιμο και δεν ρευεται ευκολα μπορει να ρευτει μετα απο 2 ωρες οταν θα ξυπνισει για να ξαναφαει!!!!

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλο το παρεάκι!

Κορίτσια μου, από το κλάμα του μωρού μπορείτε να καταλάβετε αν κλαίει από πείνα ή αν έχει πονάκια. Το κλάμα των κολικών είναι ξαφνικό (όχι κλιμακωτό), εκεί που είναι ήσυχο δλδ το μωρό αρχίζει ξαφνικά δυνατό κλάμα σαν να το τσίμπησε μέλισσα και ταυτόχρονα τεντώνει - μαζεύει τα ποδαράκια του νευρικά. Επίσης αερίζεται κατά τη διάρκεια πράγμα που το ανακουφίζει στιγμιαία.

Η δικιά μου δεν τον πίνει τον μάραθο με τίποτα οπότε μου είπε η γιατρός να πίνω εγώ και να το παίρνει η μικρή από μένα. Επίσης της δίνω 1 φορά τη μέρα σταγονίτσες infacolic όμως δεν βλέπω να έχουμε θεαματικά αποτελέσματα. Υπομονή λέω ένα μήνα ακόμα και θα περάσουν.

Ζουνίτσα, πάλεψέ το κοπέλα μου όσο μπορείς με το θηλασμό και θα αποζημιωθείς με το παραπάνω. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ότι είναι καλό για το μωρό αλλά και στη δική σου ευκολία (επειδή έχουμε και άλλο παιδάκι με ανάγκες). Σε 2-3 βδομαδούλες λογικά στρώσει η κατάσταση. Ακόμα και 1 μπουκάλι ξένο να δίνεις θέλεις αποστειρώσεις-συντηρήσεις-ζέσταμα-κρύωμα και τα συναφή. Στο λέω μόνο και μόνο επειδή βλέπω μεγάλη διαφορά στην καθημερινότητά μου σε σχέση με τον πρώτο μου που του έδινα και συμπλήρωμα. Τώρα...πείναει? Τσιτσί έξω...5 λεπτά ρούφηγμα...άντε και άλλα 5 να αδειάσει στα σίγουρα...ρέψιμο...τέλος!!!

Ιωαννάκι, εμείς φοράμε το Νο 2 εδώ και αρκετό καιρό. Στο Νο 1 καμιά φορά μας έβγαιναν απ' έξω τα κακάκια οπότε το αλλάξαμε.

Πάντως για τον αποκλειστικό θηλασμό ή όχι έχω να πω το εξής. Και 1-2 γεύματα να τρώει από σας το μωρό, τα αντισώματα τα παίρνει. Απλά δεν το χορταίνετε.

Πολύ χαρακτηριστικο όντως!!!!

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Ιωαννακι μου καλημερα!μη πανικοβαλλεσαι!ετσι ειναι τα μωρακια σ αυτη την ηλικια!κι εμενα ο δικος μου ειναι στις ιδιες μερες με τη δικη σου και πανω κατω ειναι τα ιδια!δε νομιζω να την κακομαθε ο αντρας σου!αλλωστε εχει παρελθει η αποψη πως κακομαθαινουν σ αυτη την ηλικια!απλως εχει αναγκη την αγκαλιτσα σου!ισως γιατι εχει ανασφαλεια εκεινη τη μερα ή οτιδηποτε αλλο!τις πρωτες μερες κι εγω ειχα φρικαρει οταν ο αντρας μου πηγε για δουλεια,το σπιτι ηταν σαν βομβαρδισμενο κι εγω στα πατωματα!σιγα σιγα καταλαβα πως δεν ειναι καθε μερα ετσι!με εχει βοηθησει καμποσο κ το ρηλαξ(την βαζεις;)!κι αυτα μωρε πιανονται στο κρεβατακι τους!οταν τον βαζω στο ρηλαξ(να ναι ηρεμος)καθεται κ χαζευει κ επεξεργαζεται γυρω γυρω συνηθως το πρωι μπας κι αρχσει να ξεχωριζει ετσι μερα με νυχτα,αν κι ειναι μικρα ακομη!παντως κανε υπομονη και δινε του αγκαλια οποτε το ζηταει γιατι το χει αναγκη!το ιδιο μου πε κι η παιδιατρος και μου εξηγησε πως μετα τους 3-4 μηνες μπορει να κακομαθουν!!φιλακια πολλα συν παθουσα!!

Συμφωνω απολυτα!!!!

Ειχα διαβασει ενα αρθρο και ελεγε πως τους πρωτους 3 μηνες δεν κακομαθενουν εχουν αναγκη την αγκαλια!!! αυτο κανω και εγω!!!!

Φεγγαρενια εγω χρησιμοποιω για την ωρα πουκαμισα!!!

YgXXp2.png

wbSJp2.png

καλημέερς κορίτσια κ ζουζούνια!!!!

μωρέ το ξέρω οτι με το θηλασμό έχεις λύσει πολλά θεματα που δεν έχεις με την αποστείρωση κλπ, απλά ζορίζομαι..... θα μου πείτε δεν είσαι η μόνη... πε΄ριμένω να σαραντίσουμε, μπας κ δω καμιά άλλαγή.

όσο αφορά τις αγκαλιές, κ εγώ τις περισσότερες ώρες αγκαλιά τον έχω. κάτι φορές κάθεται μόνος του, κάτι άλλες με τπτ. τη νύχτα, κοιμάτε επάνω μου. σπάνια θα κοιμηθεί μόνος του κάτω. τωρα αν θα συνεχιστεί κ αργότερα... τι να πω???!!!! πάντως κ εγώ πιστεύω πως είναι ανασφάλεια τώρα. πιστευω όταν αρχίσουν να τρώνε καλύτερα κ πιο γρήγορα, θα μάθουν να κάθονται μόνα τους κάτω.

WeDjp2.png

0hUop3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι από μας!

Νεφέλη μου, ναι έχουμε κολικούς από 20 ημερών. Νιώθω πως έχει περάσει ένας αιώνας που βασανίζεται το μικρό μου και εγώ μαζί. Έχουμε όμως πλέον βρει τους ρυθμούς μας. Ίσως και να μας βγήκε σε καλό στο θέμα του ύπνου. Και τι εννοώ : Επειδή οι κολικοί μας δεν είναι μόνο βραδινοί αλλά την πιάνουν καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας και επειδή ο μόνος τρόπος να την ανακουφίσω είναι να ζαλιστεί και να κοιμηθεί με γρήγορο περπάτημα κοντά στον απορροφητήρα, τώρα πια έμαθε να κοιμάται και την ημέρα. Ανάμεσα στα γεύματα δλδ συνήθως ή κοιμάται ή μου χαμογελάει (όταν δεν πονάει φυσικά). Τρώει πλέον σχετικά σταθερά κάθε 2 ώρες αλλά έχει το ίδιο πρόγραμμα και τη νύχτα.

Ένα κόλπο που σε μένα πιάνει πάντα για να κοιμηθεί είναι το εξής : Βάλτε το καρότσι (αν έχετε μέσα στο σπίτι) ή το λίκνο κοντά στον απορροφητήρα, ξαπλώστε το μωρό στο πλάι αφού έχει φάει, φτιάξτε του μια ωραία φωλίτσα εκεί μέσα με μαξιλαράκια να το ακουμπάνε σε όλο του το σωματάκι ακόμα και στο κεφάλι και στο πρόσωπο (να μπορεί να αναπνέει όμως) και με ένα σεντονάκι σκεπάστε του λίγο και τα ματάκια. Κουνήστε το λίγο και Ζζζζζζζζζζζζζζ.......................

Ελπίζω να πιάσει και σε σας. Εγώ έχω βρει την υγειά μου!!!!!!!!

Άσχετο αλλά επειδή λέτε για ρηλάξ, εμένα η παιδίατρος μου το απαγόρευσε μέχρι και τον 3ο μήνα και μετά όχι για πολλή ώρα. Απ' ό,τι κατάλαβα επειδή στο ρηλάξ το μωράκι είναι σχεδόν σε καθιστή στάση πράγμα που δεν είναι καλό σ'αυτή τη φάση. Βέβαια προσπάθησα να βάλω μαξιλαράκι ώστε το μωρό να είναι ξαπλωτό όμως με το κούνα κούνα η μπουμπού γλιστρούσε προς τα κάτω και έτσι το άφησα. Πάντως είναι πρακτικό γιατί κουνάει το μωρό μόνο του, παίζει μουσικούλα και αν θέλεις κάνει και ένα τρέμουλο για να το ζαλίζει....

FQzVp3.png

92nJp3.png

Μαγδα αυτο που εχουν τα μωρακια μας ειναι πολυ συνηθισμενο απλα ο δικος μου ειχε φτασει στο σημειο να κλαιει ολη μερα και να μην κοιμαται παρα μονο τη νυχτα γι' αυτο επρεπε να κανουμε κατι αμεσα! Αν η δικια σου δεν ενοχλειται τοσο δεν υπαρχει λογος να μπλεξεις με φαρμακα.

Ζουνιτσα υπομονη... Ειναι δυσκολος ο θηλασμος αλλα αξιζει! Θα το δεις μολις στρωσει λιγο στα ωραρια.

Χαρα πολυ ωραιο το κολπο με τον απορροφητηρα! Κι ο δικος μας ηρεμει για λιγο ομως... Χθες που εκλαιγε το απογευμα τον βουτηξαμε στη μπανιερα και τον πιτσιλουσαμε με το νερο μεχρι που αρχισε τα χαμογελα!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

κοριτσια τι κανετε?αχ φετος ηταν το πρωτο καλοκαιρι που δεν εκανα μπανια στη θαλασσα κ κρυωσα τρεχει η μυτη κ με πονα πολυ ο λαιμος.κ επιπλεον εχει κ υπηρεσια ο αντρας μου σημερα κ ειμαστε μονες με τη μπεμπα!!!!!!!!!αγχωνομαι κ με την γειτονισσα η οποια πηγε για τεχνητους πονους μια κ εχει βγει απ τις μερες της!!!!!μακαρι να πανε ολα καλα!!!!!!!!!

pXU3p2.png?EiDCGUBk

empty.gifIA2Ep2.png?qFHIC4kY

Μανουλες επιτελους βρηκα χρονο να μπω.Ειχαμε παει σ/κ στο χωριο και χτες το πρωι η μικρη ξυπνησε συναχομενη.Τον μικρο τον απομακρυνα στο δωματιο και μονο αλλα τωρα το βραδακι αρχησε και αυτος συναχι.Ο αντρας μου επισης ειναι χαλια με το λαιμο του,αφηστε μεγαλη γκαντεμια!!!Θα παρω αυριο το παιδιατρο να δω τι θα μου πει για το μικρο.Με τη μικρη τα εχουμε ξαναπερασει....

Απο χτες τρεχω απο δωματιο σε δωματιο για να ειναι χωρια και τελικα κολλησε και το μωρο.Εχω ψιλοαγχωθει και δεν εχω και καμια βοηθεια!!!Ποσο θα ηθελα να ηταν η μανουλα μου εδω.....

Xr0Qp3.png

7yzup3.png

Διαφημίσεις

καλημέρες!!!!!!

βρε Ιωαννα περαστικά σας!!!!! εμένα όταν αρρώστησε η μικρή, την έδιωξα από το σπίτι. βέβαια εσύ δεν μπορείς οπότε αναγκαστικά θα το περάσετε. είναι ιωσεις κ κρυώματα της εποχής... υπομονή!!!!

Ιωαννάκι μια από τα ίδια κ εσύ!!! υπομονή!!!!

τα νεύρα μου!!!!!!!!!!!...................

WeDjp2.png

0hUop3.png

Ιωαννα περαστικα σας!

Ιωαννακι κουπονια εχει στο www.epithimies.gr

Ζουνιτσα γιατι εχεις νευρα;

Αντιγραφω απο το διπλα καφε... Εμεις ειμαστε περιπου καλα! Ο μικρος εχει ενα σχετικο προγραμμα και κοιμαται αρκετα αλλα εγω ειμαι συνεχεια σε υπερενταση και μαλλον του το μεταδιδω! Αυτες τις μερες ερχεται η πεθερα μου για βοηθεια, μαγειρευει, σιδερωνει και μετα περιμενει ποτε θα της τον δωσω να τον κρατησει!! Κι οταν τον παιρνει του τραγουδαει, τον χορευει κι αντε μετα εγω να τον ηρεμησω.... Τον κραταω ολη την ωρα αγκαλια με αποτελεσμα να μη μπορω να κοιμηθω και οταν τον βαζω στην κουνια του πρεπει να προλαβω να φαω, να κανω μπανιο και να συμμαζεψω το σπιτι γιατι εχουμε εντελως διαφορετικη αντιληψη για την ταξη και την καθαριοτητα! Να μην πω για τα σχολια που μου κανει συνεχεια και εμμεσα μου λεει τι να κανω!!! Πριν το μωρο τα πηγαιναμε μια χαρα αλλα τωρα μου τη δινει στα νευρα η συνυπαρξη τοσες ωρες... Δε λεω τιποτα αλλα ειναι στιγμες που θελω να βαλω τα κλαματα! Απο την αλλη εγω δεν προλαβαινω ουτε να μαγειρευω ουτε να σιδερωνω ουτε να καθαριζω και χρειαζομαι βοηθεια! Σας πρηζω αλλα δεν εχω που να πω τον πονο μου...

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Μαγδα αυτο που εχουν τα μωρακια μας ειναι πολυ συνηθισμενο απλα ο δικος μου ειχε φτασει στο σημειο να κλαιει ολη μερα και να μην κοιμαται παρα μονο τη νυχτα γι' αυτο επρεπε να κανουμε κατι αμεσα! Αν η δικια σου δεν ενοχλειται τοσο δεν υπαρχει λογος να μπλεξεις με φαρμακα.

Ζουνιτσα υπομονη... Ειναι δυσκολος ο θηλασμος αλλα αξιζει! Θα το δεις μολις στρωσει λιγο στα ωραρια.

Χαρα πολυ ωραιο το κολπο με τον απορροφητηρα! Κι ο δικος μας ηρεμει για λιγο ομως... Χθες που εκλαιγε το απογευμα τον βουτηξαμε στη μπανιερα και τον πιτσιλουσαμε με το νερο μεχρι που αρχισε τα χαμογελα!

Οχι η μικρη ειναι πολύ καλή μονο μερικες φορες της ανεβαινει το γαλατακι ξυνιζετε και κλαιει και θελει αγκαλια για να κατεβει και να χωνεψει!!!

κοριτσια τι κανετε?αχ φετος ηταν το πρωτο καλοκαιρι που δεν εκανα μπανια στη θαλασσα κ κρυωσα τρεχει η μυτη κ με πονα πολυ ο λαιμος.κ επιπλεον εχει κ υπηρεσια ο αντρας μου σημερα κ ειμαστε μονες με τη μπεμπα!!!!!!!!!αγχωνομαι κ με την γειτονισσα η οποια πηγε για τεχνητους πονους μια κ εχει βγει απ τις μερες της!!!!!μακαρι να πανε ολα καλα!!!!!!!!!

Ιωαννακι πως τα πηγατε μοναχουλες???

Μανουλες επιτελους βρηκα χρονο να μπω.Ειχαμε παει σ/κ στο χωριο και χτες το πρωι η μικρη ξυπνησε συναχομενη.Τον μικρο τον απομακρυνα στο δωματιο και μονο αλλα τωρα το βραδακι αρχησε και αυτος συναχι.Ο αντρας μου επισης ειναι χαλια με το λαιμο του,αφηστε μεγαλη γκαντεμια!!!Θα παρω αυριο το παιδιατρο να δω τι θα μου πει για το μικρο.Με τη μικρη τα εχουμε ξαναπερασει....

Απο χτες τρεχω απο δωματιο σε δωματιο για να ειναι χωρια και τελικα κολλησε και το μωρο.Εχω ψιλοαγχωθει και δεν εχω και καμια βοηθεια!!!Ποσο θα ηθελα να ηταν η μανουλα μου εδω.....

Και εμεις απο εχθες το βραδυ εχουμε πολύ μπουκομα και το καμενο βασανιζετε δεν μπορει να αναπνευσει καλά!!

καλημερα κοριτσια!!!!!που μπορω να βρω εκπτωτικα κουπονια για παμπερς

?

Στις επιθυμίες

YgXXp2.png

wbSJp2.png

καλημερα καλημερα

τι κανετε κοριτσακια μου?Εμεις εδω καλα τα ιδια πανω κατω χωρις ιδιαιτερες ανατροπες!

Τα αγορια αγριμια ευτυχως που υπαρχει και ο ΑΓΙΟΣ παιδικος την μιση μερα και η μπουμπου μου μια γλυκα! Εχουμε και εμεις λιγη ΓΟΠ και λιγους κολικους αλλα σε πολυ ηπια μορφη οποτε το παλευουμε......

[IMG]http://lbyf.lilypie.com/6QhFp3.png?TWzLZ8D5[/IMG]
[IMG]http://lpmf.lilypie.com/K4Sgp2.png?UYTvmZAf[/IMG]
[IMG]http://lb3f.lilypie.com/Qk1Hp3.png?V2xKCBPp[/IMG]

Ιωαννα περαστικα σας!

Ιωαννακι κουπονια εχει στο www.epithimies.gr

Ζουνιτσα γιατι εχεις νευρα;

Αντιγραφω απο το διπλα καφε... Εμεις ειμαστε περιπου καλα! Ο μικρος εχει ενα σχετικο προγραμμα και κοιμαται αρκετα αλλα εγω ειμαι συνεχεια σε υπερενταση και μαλλον του το μεταδιδω! Αυτες τις μερες ερχεται η πεθερα μου για βοηθεια, μαγειρευει, σιδερωνει και μετα περιμενει ποτε θα της τον δωσω να τον κρατησει!! Κι οταν τον παιρνει του τραγουδαει, τον χορευει κι αντε μετα εγω να τον ηρεμησω.... Τον κραταω ολη την ωρα αγκαλια με αποτελεσμα να μη μπορω να κοιμηθω και οταν τον βαζω στην κουνια του πρεπει να προλαβω να φαω, να κανω μπανιο και να συμμαζεψω το σπιτι γιατι εχουμε εντελως διαφορετικη αντιληψη για την ταξη και την καθαριοτητα! Να μην πω για τα σχολια που μου κανει συνεχεια και εμμεσα μου λεει τι να κανω!!! Πριν το μωρο τα πηγαιναμε μια χαρα αλλα τωρα μου τη δινει στα νευρα η συνυπαρξη τοσες ωρες... Δε λεω τιποτα αλλα ειναι στιγμες που θελω να βαλω τα κλαματα! Απο την αλλη εγω δεν προλαβαινω ουτε να μαγειρευω ουτε να σιδερωνω ουτε να καθαριζω και χρειαζομαι βοηθεια! Σας πρηζω αλλα δεν εχω που να πω τον πονο μου...

Νεφελη εγω θα σου πω την προσωπικη μου αποψη και αυτο που εχω εγω εφαρμοσει απο την αρχη αλλα μεχρι και τωρα που εχω τρια πλεον παιδια. Μοναχος σου χορευε και οσο θελεις πηδα!!Μεταφραση: απο την αρχη και μεχρι σημερα εχω ζητησει τις ελαχιστοτατες βοηθειες και αυτες μονο απο τη μανα μου.Υπαρχουν στιγμες που τρελαινομαι που επικρατει στο σπιτι ενα αλαλουμ που δεν υπαρχει προσωπικος χρονος καθολου που δεν εχουμε να φαμε που για να παμε και ενα σουπερ μαρκετ πηγαινουμε και οι 5 αλλα εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.Μεγαλωνουμε τα παιδια μας με τον τροπο που μας αρεσει κανουμε οτι θελουμε μεσα στο σπιτι μας και φυσικα ειμαστε ρεταλια απο την κουραση!

Ξαναλεω προσωπικη μου αποψη παντα..........

[IMG]http://lbyf.lilypie.com/6QhFp3.png?TWzLZ8D5[/IMG]
[IMG]http://lpmf.lilypie.com/K4Sgp2.png?UYTvmZAf[/IMG]
[IMG]http://lb3f.lilypie.com/Qk1Hp3.png?V2xKCBPp[/IMG]

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...