Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 10 hours ago, MK2012 said:

Έχω σκοπό να κάτσω μέσα στο Σαββατοκύριακο να βάλω σε μια σειρά τις εξετάσεις. Προσπάθησα τις προηγούμενες μέρες και δεν ήθελα καν να τις βλέπω. Προσπαθώ να σκέφτομαι λίγο πιο αισιόδοξα αλλά ακόμα έχω τις διακυμάνσεις μου. Τουλάχιστον θα δούμε τον γιατρό τη Δευτέρα με τον εμβρυολόγο και έχω απορία για το τι θα πούνε. Εχουμε δρόμο μπροστά μας, νόμιζα Κ ηλπιζα πως είχαμε φτάσει πμ κοντά στο τέλος της ταλαιπωρίας.Το χειρότερο είναι πως περνάω ηλικιακά στη φάση που όπου σταθώ και όπου βρεθώ αυτές τις μέρες μου ανακοινώνουν εγκυμοσύνες. Χαίρομαι πολύ για τον κύκλο μου αλλά παράλληλα είναι τόσο κακό timing για εμένα. Αν ήξερα πως υπάρχει περιθώριο χρόνου, δε θα με ένοιαζε. Θα συνέχιζα να προσπαθώ με υπομονή. Ο παράγοντας του χρόνου σε συνδυασμό με την αμφιβολία για το πόσα αποθέματα έχουν μείνει και για πόσο είναι αυτό που με φρικάρει κυρίως. Υπομονή και δύναμη έχω αλλά δεν αρκούν μόνα τους.

Μην ανησυχείς για την ηλικία να λες πάντα ότι είσαι στην καλύτερη σου φάση για να γίνεις μανούλα (και θα είσαι μια πολύ καλή μανούλα) θα το δεις που θα έρθει η ώρα και θα γίνουν όλα όπως πρέπει. Ξέρω πολλές γυναίκες με μικρό απόθεμα και αρκετά άλλα θεματάκια και στο τελος τα κατάφεραν και μια και δύο φορες! Μην μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι για δότρια ωαρίων. Είναι πολύ πολύ νωρίς! Το έκανα και εγώ αυτό (χωρίς να αναφερθεί λέξη από τους γιατρούς) Είναι μια πολύ καλή  επιλογή αλλά προς το παρόν εσύ δεν έχεις εξαντλησει ολες τις υπολοιπες ! Δώσε χρόνο ! Αν θυμάμαι ήταν η πρώτη προσπάθεια αυτή ; 

Όσον αφορά την ανακοίνωση εγκυμοσύνης από φίλες συγγενείς κλπ όλες όσες δυσκολευτήκαμε-ομαστε νιώσαμε ακριβώς αυτό που νιώθεις εσύ. Χαίρεσαι αλλά την ίδια ώρα λες εγώ γιατί ακόμη;  Προς το παρόν ίσως να μην υπάρχει απάντηση. Να θυμάσαι πάντα ότι δεν είναι δική σου επιλογή δε φταις εσύ σε κάτι και δεν είσαι λιγότερο ικανή από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα! Στην τελική η καθεμιά μας έχει την δική της πορεία. Θα παρεις τις απαντήσεις σου όταν θα έρθει η ώρα..μέχρι τότε υπομονή και αντοχή !

• Μου αρέσει 7

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

καλημερα!!!!!!πως ειστε μανουλες κ μωρακια?αχ εμεις καποιες φορες χορταινει μονο με το στηθος ενω καποιες αλλες φορες θελει κ λιγο συμπληρωμα.αυτο που λες Νεφελη για το ενστικτο της μανας συμφωνω απολυτα.ακουστε μια μερα ηταν εδω η πεθερα μου,εγω μολις ειχα θηλασει τη μικρη,αρχισε το μωρο να κλαιει,λεει η πεθερα το μωρο πειναει κ της λεω αποκλειεται μολις τη θηλασα,οχι μου λεει το μωρο πειναει δεν το καταλαβαινεις?λεω κλαει επειδη εχει πονο οχι μου λεει την ιδια μερα ειχαμε να παμε παιδιατρο της τα λεω κ μου λεει το μωρο κανει κολικους γυρισα σπιτι περνω τηλ την πεθερα κ της το λεω κεκεινη να επιμενει οτι πειναει τοτε νευριασα κ της λεω δε νομιζω να ξερεις το μωρο μου καλυτερα απο μενα που ειμαι ολη μερα μαζι του κ απο τοτε το κλεισε το στομα!!!!!!

pXU3p2.png?EiDCGUBk

empty.gifIA2Ep2.png?qFHIC4kY

Διαφημίσεις

Καλημερα!! Ιωαννα τα ιδια ειχα κι εγω με γονεις και πεθερικα που ολοι επεμεναν οτι "ειναι ολοφανερο οτι το παιδι πειναει"!!! Πως να μην ειμαι σιγουρη μετα οτι δε φτανει το γαλα μου... Απο χθες που εφαρμοσα τη νεα μεθοδο, τρωει καθε δυο ωρες απο ενα τεταρτο και μετα κοιμαται! Κουραστικο μεν αλλα ελπιζω σιγα σιγα να πειναει ολο και πιο αραια! Το μονο προβλημα ειναι οτι το στηθος μου ειναι μονιμα πρησμενο και ποναει!!! Λογικο, αφου τοσο καιρο επαιρνε εντολη να παραγει για ενα λοχο!!! Ελπιζω μονο να μην παθω καμια μαστιτιδα με ολα αυτα....

Ιωαννακι πως καταλαβε η γιατρος οτι ειναι κολικοι;

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

καλημέρες!!!!! Νεφέλη κ εμένα δεν έχει πάρει καθόλου ικανοποιητικό βάρος για τόσες μέρες αλλά η παιδίατρός μου επιμένει στο θηλασμό. μου λέει δεν πειράζει, βάζε τον όποτε θέλει. ακόμα κ στην 1,5 ώρα. εννοείται οτι το ένστικτο της μάνας δεν παίζετε....

βρε κορίτσια κάτι άλλο να ρωτήσω. από εχτές το βράδυ με πονάει στο δεξί στήθος (το καλό μου από θέμα παραγωγής) κάτω από την μασχάλη κ σε όλο το τόξο ο αδένας. πως είναι όταν περιμένετε να αδιαθετήσετε... έτσι. τίθεται θέμα πετρώματος γάλατος??? θηλάζω όποτε να'ναι... δεν το αφήνω δλδ. το πέτρωμα πως το καταλαβαίνω???

WeDjp2.png

0hUop3.png

Νεφελη πιεσε την κοιλιτσα της κ ειπε οτι εχει πολλα αερια απο κει καταλαβε οτι εχει κολικους.απλα τους παιρναμε καπως ελαφρια γιατι η μικρη αεριζεται πολυ συχνα.επισης σφιγγεται πολλες φορες κ κλαιει για δευτερολεπτα βεβαια.παντως το μαραθο την βοηθαει πολυ που πινει

pXU3p2.png?EiDCGUBk

Διαφημίσεις

Ζουνιτσα κανε μασαζ και ζεστες κομπρεσες για να καταβει το γαλα! Κι εγω το ενιωθαετσι το στηθος μου για μερες αλλα δεν εδωσα σημασια μεχρι που πετρωσε γιατι ειχε φραξει ενας πορος. Μην το αφησεις γιατι μετα θα σε ποναει περισσοτερο αν και παλι διορθωνεται.

Ιωαννακι εμεις τωρα ξεκινησαμε το νουμερο 2 αφου κοντευουμε τα 5 κιλα!! Το μαραθο πως τον δινεις; Που βρηκες;

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Kαλημερα!!!

Εχθες ειχαμε και εμεις ενα θεματακι, ηθελε να ειναι όλο στο στηθος!!! Οταν την εβγαζα τσιριζε!!!! Δεν ξερω τι επαθε αλλα εκανε σαν τρελη για το στηθος!!!! Ηταν στο στηθος 4 ωρες και μετα ηπιε και δικο μου 100μλ και παλι ζητουσε να φαει τρελαθηκα..... Παρακαλουσα τον αντρα μουνα φερει ενα κουτι ξενο γαλα αλλα αυτος ελεγε πως απλα θελει να πιπιλαει σιγα μην εχει γαλα το στηθος μετα απο 4 ωρες πιπιλισματος!!!!(ημαστε στο αλλο ακρο) Κοριτσια μου ηρθε να βαλω τα κλάματα!!!!!

Μετα ξεραθηκε στον υπνο!!!! σημερα ειναι σχετικα καλή!!!!

Νεφελη θα προσπαθησω και εγω το προγραμμα σου 2 ωρες χωρις φαει και 30 λεπτα στηθος

YgXXp2.png

wbSJp2.png

το μαραθο το πηρα απ το φαρμακειο εχει κ στο σουπερ μαρκετ ειναι της μιλουπα οπως το κιντερτε η παιδιατρος μου πε μια μεζουρα μαραθο σε 50 ml νερο.

Και εγω αυτο εχω και δινω την ιδια δοσολογεια!!!!

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Μαγδα μη φανταστεις οτι ειναι ευκολο γιατι πολλες φορες μετα το μισαωρο κλαιει ακομα η μπορει να πεινασει και πριν το διωρο... Εκει το χειριζεσαι αναλογως, λιγο αγκαλιτσα, λιγο νανουρισμα κι αν δεις τα σκουρα το ταιζεις στη 1.5 ωρα οχι ομως συχνοτερα! Ετσι μαθαινει να τρωει οσο ειναι στο στηθος και να μην το εχει δεδομενο ολη μερα, τρωει με περισσοτερη ορεξη και κοιμαται πιο ευκολα! Ολα αυτα θεωρητικα γιατι εμεις ειμαστε ακομα στη φαση διαχειρισης του κλαματος... Να παρω μαραθο η χαμομηλι; Ποσες φορες τη μερα τους δινετε;

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Διαφημίσεις

το χαμομηλι ειναι για την δυσκοιλιοτητα.το μαραθο για τους κολικους κ το κιντερτε για να ηρεμουν κ να ξεδιψουν τα μωρα.μια φορα τη μερα ε μη φανταστεις οτι το πινει κ ολο οσο εχει ορεξη

pXU3p2.png?EiDCGUBk

Kαι εγω μια φορα την ημερα και οχι καθε μερα!!! Μονο οταν ειναι ανυσηχη και θελω να καθυστερησω το φαγητο της μιση ωρα!!!! Εμενα το πινει όλο!!!

Για την ακριβεια οτι και να την δωσεις και οσο και να την δωσεις θα το πιει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

YgXXp2.png

wbSJp2.png

Γειά σας κορίτσια μου!!!

χάθηκα, το ξέρω, αλλά τα δίδυμα είναι δύσκολη υπόθεση!!!

Έχουμε φτάσει αισίως τα 5.500 και τα 5.300 κιλά και ο γιατρός είναι πολύ ευχαριστημένος. Κατά τ΄άλλα μεγάλη κούραση για εμάς - να είναι καλά ο άντρας μου κορίτσια, κάνει ακριβώς ό,τι κάνω κι εγώ (αλλάζει πάνες, ταίζει, κάνει μπάνιο τα μωρά, ξενυχτάει), και κάπως έτσι επιβιώνουμε..

το βράδυ κοιμόμαστε πολύ λίγο, και κάποια στιγμή από την κούραση τα παιξα και έφτασα και μέχρι στο ψυχολόγο στα πρόθυρα επιλόχειας κατάθλιψης :? Τώρα είμαι κάπως καλύτερα, ευτυχώς - τα πράγματα φαίνονται πιο αισιόδοξα.

Τα μωρά είναι μια γλύκα, επιτέλους έχω αρχίσει να τα απολαμβάνω... μου κάνουν χαμογελάκια όλη την ώρα.

Ο ένας ο καυμενούλης έχει πολλά προβλήματα με το γάλα, για κάποιον λόγο που δεν καταλαβαίνω καταπίνει πολύ αέρα και έχει αέρια και στο στομάχι του και στα έντερά του.. το αποτέλεσμα; φοβεροί πόνοι στο στομαχάκι όταν τρώει, πολύ μεγάλες γουλιές εως και αναγωγές, και πολλά αέρια από τον ποπό! Δοκιμάσαμε κι άλλα 4 γάλατα, όπως μας είπε ο γιατρός, και τα έκανε όλα εμετο, οπότε είπα ότι θα παραμείνουμε σε αυτό που έχουμε που είναι υποαλλεργικό, παρόλο που δεν είναι και τέλειο. Πάντως πονάει η ψυχή μου για το παιδάκι, όλο σφίγγεται, γίνεται κατακόκκινος και βγάζει κραυγές αγωνίας, ακόμη και στον ύπνο του. Δοκίμασα τα πάντα: άλλα γάλατα, άλλο μπιμπερό, infacolic.. το πρόβλημα παραμένει. Ο γιατρός δε φαίνεται να ανησυχεί, γιατί παίρνει βάρος, αλλά εγώ δεν μπορώ να το βλέπω να υποφέρει έτσι. Αν καμιά από εσάς έχει καμιά λύση εναλλακτική, πολύ θα ήθελα να την ακούσω.

Νεφελάκο κοπέλα μου νομίζω τα κορίτσια στα είπαν καλά... βάζε το μωρό να θηλάσει πρώτα και μετά συμπλήρωνε με το ξένο.. και από φίλες μου που γέννησαν πρόσφατα το ξέρω!

Επειδή όμως ρώτησες γι΄αυτές που δίνουν αποκλειστικά ξένο (εγώ είμαι μια από αυτές), στον έναν δίνω 210ml και στον άλλο 180ml, 5 γεύματα την ημέρα.

Πάντως μη νομίζεις και ότι το ξένο θα σου λύσει όλα τα προβλήματα. Δεν είναι τόσο εύπεπτο όσο το μητρικό, και σε πολλά μωράκια προκαλεί αλλεργίες, δυσκοιλιότητες, αναγωγές... εμείς στον έναν έχουμε δοκιμάσει 5 γάλατα κι ακόμη δε βρήκαμε κάποιο που να μας στρώνει από όλες τις απόψεις. Γι΄αυτό πάλεψέ το με το θηλασμό όσο μπορείς, όσο παίρνει καλό είναι ;)

φιλάκια σε όλες!

Γεια σας κοριτσια.................

Εμεις πλεον πινουμε αποκλειστικα μητρικο και ολα δειχνουν να μπαινουν σε σειρα.............εχθες ηρθε η παιδιατρος και μας ειπε οτι εφοσον πηρε 300 γρ. σε 12 ημερες ειναι καλα και χορταινει οποτε δεν χρειαζεται ξενο και το κλαμα ειναι απο πονακια.............τον ψιλαφησε και τη κοιλιτσα και πραγματι εχχει πονακια ειπε...........μαραθο μας ειπε να πινουμε οταν εχει εντονους πονους και καλυτερα απογευμα-βραδυ οχι συνεχεια κι αν το μωρο κλαιει πανω απο 1 ωρα χωρις να ηρεμει μας εγραψε σταγονες να παρουμε φυτικες που βοηθανε για να του δινουμε...............το ταισμα τωρα μου ειπε να το κανω ενα στηθος καθε φορα για να αδειαζει και να δινει εντολη στον εγκεφαλο να παραγει γαλα αλλα και γιατι μου ειπε οτι στην αρχη το γαλα ειναι πιο αραιο και διαφανο και μετα το 10λεπτο αρχιζει πηχτωνει και εχει τα περισσοτερα θρεπτικα οποτε μου εξηγησε οτι βαζοντας το 10 λεπτα απο το ενα μολις παει να πιει το χορταστικο γαλα εγω το τραβαω και το βαζω στο αλλο που στην αρχη παλι πιο αραιο ειναι οποτε και το μωρο μπορει να μη χορταινει καλα και γαλα δεν παραγεται οσο πρεπει.............ετσι κανω απο εχθες αλλα εχω ενα θεματακι..............δεν ξερω αν ειναι τυχαιο αλλα στο δεξι ειχα κανει εγχειρηση και αφαιρεσα ιναδενωματα παλια και τωρα παρατηρω οτι αυτο το στηθος δεν γεμιζει ουτε γρηγορα ουτε πολυ...............ετσι νιωθω τουλαχιστον............το αλλο σκληραινει και βαραινει κι αυτο θελει κανενα 6ωρο για να το νιωσω ετσι..............τελος παντων δεν με πειραζει αρκει να τρωει και να χορταινει το παιδι...............κατα τ'αλλα ολα καλα μας ειπε..............περισσοτερο εμενα εδωσε συμβουλες που το θηλαζω...........οχι πολυ σοκολατα, ξηρους καρπους (φυστικια και φουντουκια), χυμο πορτοκαλι και γαλα μου ειπε.................

Εγω τωρα σε 4 μερες θα παρω το μισο σαραντισμο γιατι δεν αντεχω αλλο κι επιτελους θα βγαινω και λιγο εξω.................ενα σουπερ, ενα φαρμακειο βρε παιδι μου................εχω να κανω και εξετασεις και τα χαρτια για το επιδομα λοχειας οποτε ανυπομωνω να δω κοσμο!!!!!!!!

UW0Gp2.png

wlX5p3.png

Φλορέτα μια χαρά τα δίδυμα!!!!!! μπράβο!!!!!! υπομονή, δεν ξέρω να σε βοηθήσω εγώ.

Δωράκι μπράβο βρε κορίτσι μου!!!!! είδες όλα πέρνουν τον δρόμο τους.... όσο για το στήθος, να ξέρεις πάντα έχουμε ένα καλό. δλδ κ εμένα το αριστερό μου έχει περισσότερο γάλα από το δεξί. είναι το "καλό" μου... χαχαχαχαα κ για τις βόλτες εννοείται να βγεις. εμείς έχουμε βγει 3 φορές μέχρι τώρα. μην φανταστείς το πολύ μία ωρίτσα γιατί μετά πεινάμε, αλλά έστω κ αυτό. εχτές δε, βγήκαμε κ με την μικρή μου. ή μάλλον την μεγάλη μου...!!!! μια βόλτα στο κέντρο κ πάλι πίσω. μια χαρά ήταν.

λοιπόν εμένα με πιάνει μια απελπισία κατι ώρες με τον θηλασμό... κ εκεί λέω θα τα παρατήσω, μετά λέω θα πάρω θηλαστρο για να δίνω με μπιμπερό, μετά το παλέυω.... κ πάλι από την αρχή... μου κάνει κάτι μαραθώνιους κάθε μεσημέρι από τις 2 περιπου μέχρι τις 5 κ το βράδυ από τις 10 μέχρι τις 12-1.... εκεί δεν την παλέυω. νομίζω οτι δεν έχω γάλα, οτι δεν φτάνει, οτι 'όλα πάνε στραβα.... η Αγγελική θέλει μόνο εμένα να της δώσω το γάλα της, να την βάλω για ύπνο κ συμπίπτουν οι ώρες με το μαραθώνιο του μπέμπη κ εκεί αρχίζω κ πανικοβάλομαι. τι να πω...???? εντωμεταξύ δεν έχει πάρει ικανοποιητικό βάρος ο μικρός κ λέω "τι το κάνω... τζάμπα πάει η ταλαιπωρία" κ μετά το μετανιώνω κ το ξαναπαλεύω. ξέρω έτσι είναι, αλλά γιατί είναι τόοοοοοοοοοοοσο δύσκολο αυτό που είναι τόοοοοσο ωραίο κ καλό???!!!!!

αυτά είχα να καταθέσω κ ίσως πάω για ύπνο τώρα. φιλιά σε όλες κ όλους

WeDjp2.png

0hUop3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...