Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• dimu.tra Σε ευχαριστώ για την απάντηση...Ναι γνωρίζω την ανακατοσουρα του δημοσίου αλλά και τα λεφτά για τις ιδιωτικές κλινικές πολλά..Εννοεις να πάω επίσκεψη στο ιατρείο του γυναικολόγου κ να του πω αν μπορεί να μου κάνει λαπαροσκόπηση σε δημόσιο κ πόσα θέλει αν καταβαινω σωστά Ε;

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

Στην αρχή και μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός το αλλάζεις με την αλλαγή στήθους. Δηλ. Θηλάζεις από το ένα, το αλλάζεις για να ξυπνήσει και το πας στο άλλο στήθος να πιει και από εκεί λίγο.

Μετά.......δεν θυμάμαι καθόλου, το πιστεύεις; Πραγματικά δεν θυμάμαι τι έκανα μετά...Περιμένω και εγώ κάποια μανούλα να πει, μπας και θυμηθώ.....

Καλησπέρα και από εμένα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανόνας, εγώ πάντως δεν αλλάζω 2 φορές πάνα κατά τον θηλασμό. Μια φορά και αυτή συνήθως στο τέλος. Ετσι μπορεί και να τον βοηθήσει να ρευτεί αν δεν έχει ήδη ρευτεί.

Thanoula μετά δε νομίζω ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή πάνας σε κάθε θηλασμό, αν το μωράκι δεν κάνει κάτι. Μεγαλώνοντας κάνουν κακά τους περίπου 3-4 φορές την ημέρα και τσίσα τους όχι απαραίτητα σε κάθε θηλασμό, οπότε δεν είναι απαραίτητο.

Εγώ τουλάχιστον αυτά θυμάμαι.

Διαφημίσεις

νά'μαι κ εγώ..... λοιπόν δεν ξέρω να σας βοηθήσω.....

λοιπόν τα νέα μας, 3280 φτάσαμε κ το άλο σάββατο θα μπω για την καισαρική. υπάρχει ένα πολύ μικρό ενδεχόμενο για πέμπτη, αλλά ως σίγουρο έχουμε το σάββατο. αυτά.... κατά τα υπόλοιπα μια χαρά. θα μου διορθώσει κ την τομή γιατί όπως είχα πει παλιά, είναι χάλια λόγω (μάλλον) βιασύνης της κατάστασης τότε.

Σε αφήνουν μέχρι τότε; Μπράβο!!!! Εδώ το σύνηθες από ότι έχω ακούσει είναι η καισαρική να γίνεται μόλις κλείσεις τις 38 εβδομάδες, και αυτό αν είσαι τυχερός. Εμένα την κόρη μου χωρίς κανέναν λόγο, από την 35η βδομάδα μου έκλεισε ραντεβού για καισαρική στις 37 εβδ. και κάτι μέρες!! Και ας ήταν μικρό μωρό, δηλαδή φαινόταν ότι θα γεννηθεί περίπου 2,5 κιλά τότε που μου έκλεισε ραντεβού, και ακριβώς έτσι έγινε, 2,550 γεννήθηκε. Για τώρα δεν ξέρω, τη Δευτέρα έχω ραντεβού και θα δούμε. Ελπίζω να μην κλείσουμε ραντεβού, αλλά να με παρακολουθεί και με τα πρώτα σημάδια τοκετού, τότε να πάμε για καισαρική...

Καλησπέρα και από εμένα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανόνας, εγώ πάντως δεν αλλάζω 2 φορές πάνα κατά τον θηλασμό. Μια φορά και αυτή συνήθως στο τέλος. Ετσι μπορεί και να τον βοηθήσει να ρευτεί αν δεν έχει ήδη ρευτεί.

Thanoula μετά δε νομίζω ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή πάνας σε κάθε θηλασμό, αν το μωράκι δεν κάνει κάτι. Μεγαλώνοντας κάνουν κακά τους περίπου 3-4 φορές την ημέρα και τσίσα τους όχι απαραίτητα σε κάθε θηλασμό, οπότε δεν είναι απαραίτητο.

Εγώ τουλάχιστον αυτά θυμάμαι.

Αχ, έτσι φάνηκε; Δεν εννοούσα αυτό, γιατί να το αλλάξεις το μωρό δύο φορές; Εννοούσα ότι μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός και επειδή αυτό το παίρνει ο ύπνος ρουφώντας γάλα αλλά εσύ πρέπει να δώσεις ερέθισμα και στο άλλο στήθος για να κατεβάσει και εκείνο γάλα, η τακτική που ακολούθησα εγώ ήταν: αφού πιει από το ένα στήθος και γλαρώσει, το αλλάζω πάνα, ειδικά το βράδυ, ψιλοξυπνάει αυτό, το βάζω και στο άλλο στήθος, ρουφάει λίγο και από εκεί και ξαναγλαρώνει, το βάζω στον ώμο να ρεφτεί και μετά αυτό ήταν, στο κρεβάτι του για ύπνο μέχρι τον επόμενο θηλασμό. Αυτό θυμάμαι το έκανα περίπου 20 μέρες, μετά έτρεχε γάλα ασύστολα από παντού όποτε θήλαζα και θεώρησα ότι δεν χρειάζεται άλλο πια να το αλλάζω στήθος.

Με το μετά εννοούσα όταν εδραιώθηκε ο θηλασμός και μετά, δεν θυμάμαι αν το άλλαζα πάνα μετά από κάθε θηλασμό ή μόνο όταν την έπιανα βαριά ή είχε κάνει κακά του. Δηλαδή στην ηλικία που είστε εσείς τώρα, δεν θυμάμαι τι έκανα...

Αχ, τελείως λάθος εντύπωση έδωσα, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις δύο φορές το μωράκι και να το ταλαιπωρείς.........

as1cJLP0g410000MDAwOGQ0fDAwMDMxODhkfEVpc2FpIG1hemkgbWFz.gif

as1cONE0g410000MDA4NDczZHwwMDAxMjM1ZHxZb3UgYXJlIHdpdGggdXM.gif

καλημερα θανουλα τι ερημιες είναι αυτες; πωπω! μηπως να ρωτουσες και κανεναν αλλο γιατρο; γιατι να στο παρει αρον αρον θα κανετε καισαρικη να την κανετε και προωρα;

καλημερα θανουλα τι ερημιες είναι αυτες; πωπω! μηπως να ρωτουσες και κανεναν αλλο γιατρο; γιατι να στο παρει αρον αρον θα κανετε καισαρικη να την κανετε και προωρα;

Αυτό έγινε στο πρώτο μου παιδί, και τότε νόμιζα ότι έτσι πρέπει να γίνει. Τώρα ξέρω παραπάνω πράγματα, θα περιμένω να δω τι θα μου πει τη Δευτέρα και αναλόγως θα πράξω. Πάντως η τωρινή μου γιατρός έχει τη φήμη ότι δεν βιάζεται να τα πάρει τα μωρά, τα αφήνει όσο γίνεται...

Αν και νομίζω ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το ότι γεννάω σε Δημόσιο Νοσοκομείο, οπότε πρέπει να γεννήσεις τη μέρα που έχει βάρδια ο γιατρός που θέλεις, αλλοιώς σε αναλαμβάνει όποιος έχει βάρδια...

as1cJLP0g410000MDAwOGQ0fDAwMDMxODhkfEVpc2FpIG1hemkgbWFz.gif

as1cONE0g410000MDA4NDczZHwwMDAxMjM1ZHxZb3UgYXJlIHdpdGggdXM.gif

εμενα δε ρευεται παντα μετα το θηλασμο η παιδιατρος ειπε οτι τα παιδακια που θηλαζουν συνηθως δεν ρευονται εγω την κραταω κανα τεταρτο στον κ μετα τη βαζω κατω.Μαγδα το γαλα που βγαζεις το βαζεις σε μπιμπερο κ μετα στο ψυγειο?κ οταν θες να το δωσεις πως το ζεσταινεις?

pXU3p2.png?EiDCGUBk

empty.gifIA2Ep2.png?qFHIC4kY

Διαφημίσεις

Θανούλα΄μου είχε πει την προηγούμενη φορά, οτι στις 38,5 εβδομάδες θα κάνουμε την καισαρική. επειδή όμως κ εγώ σε δημόσιο θα πάω κ πέμπτη δεν κάνουν καισαρικές, θα την κάνουμε σάββατο. 39 εβδομάδες. αφού είναι όλα καλά, δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος βιασύνης. από αμνιακό είμαι πάρα πολύ καλά, αφού κάνει κάτι κωλοτούμπες.... άστα. κ από κιλά θα είναι 3500 οπότε μια χαρά.

όσο για τον θηλασμό κ ρέψιμο, δεν ρουφάει αέρα στο στήθος, οπότε δεν έχει κ να βγάλει. γιατί το ρέψιμο αέρας ειναι. γι'αυτό λένε οτι τα μωράκια που θηλάζουν περνάνε πιο αναλαφρα τους κολικούς.

όσο για το άλλαγμα, συμφωνώ στο όταν έχει λερωθεί. δεν υπάρχει λόγος να χαλάς πάνες για να το αλλάζεις έτσι απλά.

WeDjp2.png

0hUop3.png

Κορίτσια μου γλυκά... έχω καιρό να μπω γιατί δεν προλαβαίνω καθόλου μιλάμε...

συγχαρητήρια σε όσες έγιναν μανούλες!

τα νέα μας είναι πάρα πολύ καλά!! Τα μωρούλια πηγαίνουν περίφημα, είναι υγειέστατα και παίρνουν βάρος πολύ καλά!

επίσης να σας πω ότι ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ! Με τη σκληρή δουλειά της μανούλας και του μπαμπάκα, κόψαμε το μεταμεσονύχτιο τάισμα των 4:00, και από χτες κοιμηθήκαμε σερί 6 ώρες!! Δηλαδή ΓΟΥΑΟΥΥΥ!!!! Ο γιατρός είπε ότι αφού πιάσαμε τα 4,5 κιλά μας επιτρέπει να το κάνουμε, αρκεί να μην τα βασανίσουμε... οπότε από την περασμένη Κυριακή χωρίσαμε τα μωρά, και ο μπαμπάς κοιμάται με τον έναν στο κρεββάτι μας κι εγώ με τον άλλον στο παιδικό... κάθε μέρα που ξυπνούσαν για φαγητό προσπαθούσαμε να τους κρατήσουμε λιγάκι παραπάνω χωρίς φαί - με πιπίλα και αγκαλίτσα (κλάματα δεν είχαμε σχεδόν καθόλου!). Την Κυριακή έφαγαν στις 4:30, τη Δευτέρα στις 5:00, την Τρίτη στις 5:30 (στο σημείο αυτό ο ένας έχασε κάθε ενδιαφέρον και έτρωγε μόνο 30ml), την Τετάρτη στις 7:00 και σήμερα.. η μαγική μέρα!!! Ξύπνησαν 1-2 φορές στη μέση της νύχτας, γκρίνιαξαν για 2-3 λεπτά αλλά εμείς δεν τα σηκώσαμε, οπότε ξανακοιμήθηκαν μόνα τους icon_eek.gif και τελικά ο ένας εφαγε στις 7:30 και ο άλλος στις 8:00!!!! Είμαι τρομερά ενθουσιασμένη! Βέβαια θα το συνεχίσουμε έτσι για καμιά εβδομάδα ακόμη για να σιγουρέψουμε ότι το εδραιώσαμε, αλλά το σύστημα δουλεύει κορίτσια! Εμείς εξοντωθήκαμε τις πρώτες μέρες (το πρώτο βράδυ κρατούσα μέσα στα σκοτάδια την πιπίλα στο στόμα του ενός καθώς ήταν μισοκοιμισμένος στο κρεββατάκι του για 2 ώρες, για να μην κλάψει!) αλλά τελικά άξιζε τον κόπο!

Ioannaki28 τα δικά μου στο 90% των περιπτώσεων ρεύονται. Όμως υπάρχουν μερικές φορές που έχουν ρευτεί ενδιάμεσα όταν τα σηκώνω, οπότε στο τέλος δε ρεύονται. Πάντως όσο μεγαλώνουν, τόσο πιο εύκολα ρεύονται!

Ξεκινήσαμε να δίνουμε λίγο Infacolic γιατί τα μωρά είχαν προδιάθεση για κολικούς και ήταν νευρικά, και από τότε ρεύονται ακόμη καλύτερα! Κι επίσης κοιμούνται πολύ καλύτερα, γιατί έχουν λιγότερα πονάκια :)

Milinaki εγώ αλλάζω πάνα πρίν το φαγητό, για να γλαρώσουν με το φαγητό και να μην τα ξυπνήσω μετά... η μόνη εξαίρεση είναι το απόγευμα, που θέλω να τα κρατήσω λίγο ξύπνια για να κουραστούν και να κοιμηθούν καλύτερα το βράδυ! Επίσης πολλές φορές κάνουν κακάκια την ώρα που τρώνε (φαίνεται χαλαρώνουν!) οπότε σταματάω το τάισμα τη μέση αφότου σιγουρευτώ ότι τελείωσαν με τα κακάκια και τους αλλάζω, έτσι ώστε πάλι να έχει μείνει γαλατάκι να τους δώσω για να γλαρώσουν ;)

Καλημερα κορίτσια μου και καλο μηνα! Επιτελους,φθινόπωρο! Με το καλο να ερθουν κ τα τελευταια μ ρακια του καφε μας! Ζουνιτσα,ποσες κ σημερα? Φλορετα μου μπραβο για το προγραμμα που βαλατε στα μωρακια σας κ ελπιζω να το κρατησουν,να ξεκουρασυειτε κ εσεις επιτελους! Κ εμεις εχουμε ξεκινησει ινφακολικ το οποιο ειναι κ σε ελλειψη κ ψαχναμε τρεις ωρες τις γυρω περιοχες να βρουμε φαρμακειο που να το εχει :-( Πολλά φιλια σε όλες!

kK3bp2.png

dKVVp3.png

01/08/04 Και συνεχίζουμε..

Όντως καλό Φθινόπωρο σε όλες τις μανούλες και όλα τα μωράκια! Εμείς πλέον χάσαμε και επίσημα την ευκαιρία να είμαστε μωράκι Αυγούστου και περιμένουμε να δούμε πόσες μέρες από το Σεπτέμβριο θα πάρει ο μπεμπάκος για να κάνει την εμφάνισή του. Μπορεί να περιμένει τη δροσούλα για να μας έρθει, για να δούμε!

Floreta, μπράβο που τα καταφέρατε και βάλατε σε νυχτερινό πρόγραμμα τα μωράκια! Άντε, εύχομαι σύντομα να κοιμόσαστε και οκτάωρο!

Αλήθεια, το infacolic τι ακριβώς είναι; Φάρμακο κατά των κολικών;

Μπερδεύτηκα, η zounitsa χτες μπήκε για την καισαρική ή είναι για το άλλο Σάββατο; Όπως και να 'χει, εύχομαι όλα να πάνε καλά!

tt18a28c.aspx

Διαφημίσεις

Καλο φθινοπωρο! Με το καλο και τα υπολοιπα μπεμπακια της παρεας! Εμεις βασανιζομαστε λιγο.... Προσπαθω να θηλασω χωρις ψευδοθηλες και ποναω πολυ, ο μικρος τρωει ανα μιση ωρα επι μιση ωρα και στο ενδιαμεσο γκρινιαζει. Η παιδιατρος μας ειπε να δωσουμε συμπληρωμα γιατι δεν παιρνει πολυ βαρος. Ειμαι πελαγωμενη και λιγο στενοχωρημενη...

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Φλώρα μπράβο που΄μπήκατε τόσο νωρίς σε πρόγραμμα. σύντομα θα εδραιωθεί το πρόγραμμά σας!!!!!!

Μαράκι 5+απόψε....... "πέντε μέρες μείνανε μάτια μου γλυκά..." που λέει κ το άσμα.... χαχαχαχα

Μιλινάκι, εδώ είμαι, το Σάββατο που μας έρχεται μπαίνω.... ευχαριστώ κ ανταποδίδω!!!!!!

Νεφελάκι υπομονή!!!!! τι άλλο να σου πω....!!!!

καλό σας βράδυ!!!!!

WeDjp2.png

0hUop3.png

το Σάββατο που μας έρχεται μπαίνω....

με το καλό Ζουνίτσα μου, με το καλό!!!

Όντως καλό Φθινόπωρο σε όλες τις μανούλες και όλα τα μωράκια! Εμείς πλέον χάσαμε και επίσημα την ευκαιρία να είμαστε μωράκι Αυγούστου και περιμένουμε να δούμε πόσες μέρες από το Σεπτέμβριο θα πάρει ο μπεμπάκος για να κάνει την εμφάνισή του. Μπορεί να περιμένει τη δροσούλα για να μας έρθει, για να δούμε!

Floreta, μπράβο που τα καταφέρατε και βάλατε σε νυχτερινό πρόγραμμα τα μωράκια! Άντε, εύχομαι σύντομα να κοιμόσαστε και οκτάωρο!

Αλήθεια, το infacolic τι ακριβώς είναι; Φάρμακο κατά των κολικών;

Μπερδεύτηκα, η zounitsa χτες μπήκε για την καισαρική ή είναι για το άλλο Σάββατο; Όπως και να 'χει, εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Ναι! Τα Infacolic είναι φαρμακάκι για τους κολικούς! Βασικά είναι αντιόξινο (σαν το simeco) και δεν απορροφάται από τον οργανισμό οπότε θεωρείται πολύ ασφαλές για τα μωρά! Σωθήκαμε, είναι η αλήθεια :-D

Το αστείο ήταν ότι δεν είχαμε καταλάβει ότι είχαμε πρόβλημα μέχρι που το λύσαμε.. γιατί ενώ μεν τα μωρά ήταν απλώς νευρικά και κλαψιάρικα, δεν είχαμε αυτό που λένε κλασικά για τους κολικούς ότι κλαίνε με τις ώρες.. με το που τους άρχισα το Infacolic μετατράπηκαν σε πολύ πιο ήρεμα μωρά και τότε κατάλαβα ότι η προηγούμενη κατάσταση δεν ήταν φυσιολογική!

Κ εμεις εχουμε ξεκινησει ινφακολικ το οποιο ειναι κ σε ελλειψη κ ψαχναμε τρεις ωρες τις γυρω περιοχες να βρουμε φαρμακειο που να το εχει :-( Πολλά φιλια σε όλες!

Αστα κι εμείς το ψάχνουμε παντού πάνω κάτω... έχω μισό μπουκαλάκι ακόμη και τρέμω τι θα γίνει όταν τελειώσει γιατί το καταναλώνουμε και με διπλάσια ταχύτητα, αφού έχουμε 2 πεινάλες :rolleyes:. Τελικά παρήγγειλα 5 μπουκαλάκια από Αγγλία!

Καλημερα κοριτσια.............

Για μενα μαλλον ξεκινησαν τα προεορτια................ετσι μου ειπε η μαια της κλινικης που πηγα εχθες..............

Ειχα πονακια γενικα αλλα εχθες ενιωσα διαφορετικα απο το πρωι ετσι πηρα το απογευμα το γιατρο και μου ειπε να παω να με δουν οι μαιες...............πηγα λοιπον με συνδεσαν στο καρδιοτ., με ειδε κι απο κατω και ειχα διαστολη 1 και συσπασεις αλλα ακαθοριστες ακομα..............ηταν μεν συχνες αλλα αλλες κρατουσαν πολυ κι αλλες οχι, αλλες πονουσαν κι αλλες οχι.............με οδηγιες του γιατρου μου που επικοινωνησαν μου εβαλε 2 υποθετα για να μαλακωσει ο τραχηλος και μου ειπε να παω σπιτι για να μη ταλαιπωρουμε εκει γιατι θελει ωρες η διαδικασια κι οταν νιωσω πιο εντονες ρυθμικες τις συσπασεις ή σπασουν τα νερα να παω..............τη ρωτησα βεβαια υπαρχει περιπτωση να μεινουμε σ'αυτη τη κατασταση καμια εβδομαδα? κι εκεινη μου ειπε οχι οχι, αρχιζει και 1-2 μερες υποθεση ειναι.............τωρα λοιπον η διαφορα που νιωθω ειναι μονο οτι οι συσπασεις εγιναν λιγο πιο συχνες απο πριν ΄η νιωθω περισσοτερες απο πριν αλλα σε ενταση ιδιες..............λετε να μη κανει τελικα 1-2 μερες και να με παει ετσι και 1 εβδομαδα? Τελος παντων οποτε θελει ο μικρος θα βγει................Αυτα τα νεα μου.............

Ζουνιτσα και Μιλινακι κι εσεις ακομα ε? Αντε, οι τελευταιες των μοικανων μειναμε!!!!!!!!!

Μανουλες Σεπτεμβριου αλλα δεν πειραζει!

Φιλια σε ολες τις μανουλες Αυγουστου!!!!!!!!!(και Ιουλιου μερικες νομιζω ε?)

UW0Gp2.png

wlX5p3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...