Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

ει ζουζου για πες μου για τον καρδιοτοκογραφο τι σου είπε πρεπει να μεινεις καθηλωμενη εκει για να ακουει το μωρο;

ναι, δεν ήταν πολύ συνεργάσιμος, είπε ότι δεν θέλει mobile παρακολούθηση αλλά να είμαι συνδεδεμένη... Και εγώ προσπάθησα να του πω για την ελευθερία, ότι κάνει καλό να κουνιέμαι και γενικώς οι στάσεις που αξιοποιούν τη βαρύτητα μπλα μπλα... Είπε ότι από 3 cm και πάνω δεν θέλει να κάνω βόλτες, επίσης το ίδιο αν μου σπάσουν τα νερά. Με την ύπτια θέση κατά τη διάρκεια των συσπάσεων είπε ότι δεν θα με αναγκάζει αλλά στις εξωθήσεις δεν το συζητάει. Στην ερώτησή μου για την έξοδο του πλακούντα είπε ότι ΟΚ, δεν θα μου κάνει την ειδική ένεση. Και εγώ μάλλον με βλέπω να πάω πολύ αργά στο μαιευτήριο... Θυμάμαι και εσύ είχες τους ίδιους προβληματισμούς...

UaT6p3.png

Διαφημίσεις

ναι ναι εγω θα του τα πω την πεμπτη αν αρνηθει με βλεπω να το αργω πολυ πολυ τωρα για το πως θα γεννησω εξωθησεις δεν με νοιζει ιδιαιτερα το ολο θεμα είναι να μη βιαζεται στο κατω κατω εγω γενναω όχι αυτος τι τον νοιαζει αυτος ποναει τοσα φραγκα θα παρει να περιμενει α και για τον πλακουντα να περιμενει και για τον λώρο αν θελει εξπρες να παει να ξεγεννησει καμμια κατσικα οχι εμενα ε πια συγχιζομαι πολλα νευρα εχω σημερα...

να και για να μου φυγει η τσαντιλα εφτιαξα τη λιστα για τη βαλιτσα οποια νομιζει ας συμπληρωσει στην ιδια να εχουμε πανω κατω κατι συνολικο

ΜΠΕΜΠΗΣ

2 πανες αγκαλιας

3-4 γουλοπανα,

2 φορμακια

,παπουτσακια αγκαλιας,

ΜΑΜΑ ΤΟΥ:

σερβιετες λοχειας

σερβιετες κανονικες περιοδου για νυχτα,

ματηλακια αντισηπτικα χεριων,

επιθεματα στηθους,

2 σετ σαγιοναρες(μια για το ντουζ,μια για εξω)

σετ πετσετες,

1 νυχτικακι

2 σετ πυτζαμες,

εσωρουχα

2 σουτιεν θηλασμου,

νεσεσερ με

οδοντοκρεμα,

οδοντοβουρτσα,

δειγματακια απο κρεμες για στηθος,ραγαδες,

αφρολουτρο χωρις αρωμα

λαστιχακι για μαλλια

ξυραφακι

φορτιστης κινητου

χαρτομαντηλα

μωρομαντηλα

μασκα υπνου

σακουλες

φουστανακι για εξω

και φακελο με απαραιτητα χαρτια,βιβλιαρια,ταυτοτητες.

Ωτοασπίδες

Σφουγγαρι

Καλτσες

Ιστορικο παιδιου

ναι ναι εγω θα του τα πω την πεμπτη αν αρνηθει με βλεπω να το αργω πολυ πολυ τωρα για το πως θα γεννησω εξωθησεις δεν με νοιζει ιδιαιτερα το ολο θεμα είναι να μη βιαζεται στο κατω κατω εγω γενναω όχι αυτος τι τον νοιαζει αυτος ποναει τοσα φραγκα θα παρει να περιμενει α και για τον πλακουντα να περιμενει και για τον λώρο αν θελει εξπρες να παει να ξεγεννησει καμμια κατσικα οχι εμενα ε πια συγχιζομαι πολλα νευρα εχω σημερα...

:?... πόσο σε καταλαβαίνω! Δεν ξέρω αν έχεις δει επεισόδια στο youtube από τη σειρά one born every minute. Εκεί πώς είναι δυνατόν; Δες, παράδειγμα, αυτό http://www.youtube.com/watch?gl=GR&hl=en&client=mv-google&v=q2h50NTTspc&nomobile=1

UaT6p3.png

κοπελια όλα είναι δυνατα απλά εδω βαριουνται και βιαζονται να ξεμπερδευουν καλα εγω τον εχω στριμωξει αρκετα κατα τη διαρκεια και μου το χει πει κι ο ίδιος οτι πιο ενημερωμενη εγγυο δεν εχει δει λοιπόν εγω δε θα του παω κοντρα θα του τα εξηγησω επιστημονικα δε μορει να μου πει όχι

Διαφημίσεις

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

sangreluna εμενα μου το ξεκαθάρισε σχεδόν απο την αρχή (Φεβρουαριος) "10 αυγουστου φεύγω, δεν το διαπραγματεύομαι γιατι έχω χρόνια να κάνω διακοπές, αν θες να φύγεις απο εμένα και να πας σε άλλο συνάδελφο, θα σου προτείνω αν θέλεις, και με εμένα όλα οκ" Εμένα τότε μου φάνηκε λογικό το να το θέτει έτσι και επειδή όπως είπα πιθανολογούσαμε το να γίνει νωρίτερα η γέννα δεν ασχολήθηκα παραπανω...

Τώρα βεβαια μου τη δίνει. Και βέβαια δεν περιμένω να γυρίσει πίσω τον δεκαπενταυγουστο εκτακτως για εμενα...

και βέβαια αυτό που με απασχολεί πιο πολύ απο την ώρα που προέκυψε το θέμα είναι οτι απο οτι φαίνεται πααααρα πολλοι γιατροί θα σου πουν μέχρι τελευταία στιγμή "ναι ναι το ένα θα το κάνουμε έτσι και το άλλο αλλιώς" κια τελικά το ίδιο θα κάνουν όλοι -καισαρική με κάποιο πρόσχημα στο τέλος και έξω απο την πόρτα! Αρα πρόκληση/καισαρική με την γιατρό μου που την ξέρω και με ξέρει ή αναμονή ΦΤ με γιατρό που δεν με ξέρει και για να μην πάρει το ρίσκο θα καταλήξει σε καισαρική??? Σαν το αυγό και την κότα!

και φίλη zuzu ευτυχώς που ο γιατρός σου έχει δεσμευτεί να μείνει και να κλείσεις τις 40... Όσο για τις συμφωνίες με τον γιατρό μπορεί να αλλάξουν επιτόπου επειδή πραγματικά χρειάζεται ή για διευκόλυνση τους...

Από ότι έχω διαβάσει στο internet απο εμπειρίες άλλων τοκετών, πολλές φορές παρεκλίνουν του σχεδίου τοκετού είτε απο ανάγκη είτε επειδή -τις περισσότερες- κάνουν όλοι τα πράγματα με την ίδια σειρά κάθε φορά (ορός κλπ), και αυτό τους βοηθάει να μην κάνουν λάθος οπότε αισθάνονται πιο ασφαλείς σαν ομάδα να μην παρεκλίνουν πολύ ανεξάρτητα του τι έχεις ζητήσει εσυ...

Εχουμε και λεμε

1 δεν θα κανω κλεισμα λογω χρονιας σπαστικης κολιτιδας και δε με νοιαζει αν αφοδευσω κατα τη διαδικασια αν κανω θα χω πολυ μεγαλύτερα προβληματα

2 δε θελω ορο με οξυτοκινη παυσιπονα και νερο νερο μπορω να πιω δε βιαζομαι να γεννησω και οι πονοι είναι φυσιολογικοτατοι και θελω να τους νιωσω για να συνομιλω με το σωμα μου

3 δε μπορω να κατσω ανασκελα δεμενη σε ενα κρεβατι με τον καρδιοτοκογραφο αυτο περναει ακτινοβολια στο εμβρυο κι εγω θα υποφερω από τους πόνους σε αυτη τη σταση οποτε θα οδηγηθω με μαθηματικη ακριβεια στην επισκληρηδιο

4 Δε θελω επισκληρηδιο γιατι οι πονοι είναι φυσιολογικοι θα μου ριξει την ήδη πεσμενη πιεση και θα με αποσυντονησει στις εξωθησεις

5 Η περινεοτομη να γινει μονο εφοσον είναι απαραιτητη οχι για ευκολια και ταχυτητα

6 θελω να ενημερωνομαι για το καθε τι που γινεται

7 δε θελω καμια επεμβαση επιταχυνσης του τοκετου οπως πχ επισπευση διανοιγματος του τραχηλου

8 Δε θελω επισπευση της αποβολης του πλακουντα με κανενα μεσο η βιαιο τραβηγμα

9 μετα την εξοδο του βρεφους να τοποθετηθει επανω μου και ο λωρος να κοπει με καθυστερηση λιγων λεπτων ωστε να παρει οσα θρεπτικα χρειαζεται

10 μετα τα απαραιτητα το βρεφος να επιστρεψει για θηλασμο σε λιγοτερο από ωρα

ουπς φυγατε όλες μεχρι να τα γραψω; καλα ας τα δειτε αν καποια διαφωνει η καποια εχει να προσθεσει κατι ας το κανει.

Appleby καλυτερα να βρεις τωρα καποιον άλλον και να σε παει μεχρι τελος για να προλαβεις να του ξεκαθαρισεις καποια πραματα τωαρ ο δικος μου αν μου πει αλλα τελευταια στιγμη θα δει κι απο μενα άλλη αμοιβη και δε θα του αρεσει...

Καλησπέρα, κορίτσια!

Μεγάλη κουβέντα ανοίξατε, για τα πλάνα τοκετού... βρε παιδιά, αυτά γίνονται στην Ελλάδα ή όχι; Τα πλάνα, εννοώ. Δεν έχουμε συζητήσει με το γιατρό για τα θέματα αυτά, κάθε φορά που του έλεγα κάτι περί τοκετού μου έλεγε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα και τώρα δεν ξέρω πώς να το θέσω. Έχω κι εγώ την ανησυχία, όπως είπε και η appleby ότι ό,τι και να πω εγώ, δε θα είμαι σε θέση εκείνη την ώρα να το "επιβάλλω" στο γιατρό αν αυτός θέλει να κάνει τα δικά του. Θέλω να πω, άμα είσαι στην αίθουσα τοκετού και σε έχουν πιάσει οι πόνοι και ο γιατρός σου πει π.χ. ότι πρέπει να κάνεις επείγουσα καισαρική για οποιοδήποτε λόγο, είναι δυνατόν να κάτσεις να το διαπραγματευτείς, άμα δεν είσαι γιατρός ή ίδια; Σάμπως θα με ρωτήσουν ή θα το καταλάβω κιόλας άμα είναι να μου βάλουν κανένα φάρμακο στον ορό; Θέλω πάρα πολύ να έχω κατά το δυνατόν κάποιον έλεγχο στην όλη διαδικασία αλλά μ' αυτά που έχω ακούσει να γίνονται δεν ξέρω κατά πόσο γίνονται σεβαστές οι επιθυμίες μας στη χώρα που ζούμε... εδώ έχω ακουστά για μια κοπέλα που ήθελε να γεννήσει φυσιολογικά, τα είχε συζητήσει όλα με το γιατρό και τα 'χαν συμφωνήσει, στη θεωρία όλα μια χαρά και εν τέλει κατέληξε με πρόωρη καισαρική. Η ίδια υποψιάζεται ότι ο γιατρός της προκάλεσε, με βίαιες κινήσεις κατά τη διάρκεια κολπικής εξέτασης, πρόωρη ρήξη και κατέληξε στο μαιευτήριο να γεννάει ταυτόχρονα με άλλες τρεις πελάτισες του ίδιου γιατρού (!!!!) σε χρόνο εξπρές και με συνοπτικές διαδικασίες. Την επόμενη μέρα ο γιατρός της έφυγε για συνέδριο στο εξωτερικό! Τυχαίο; Δε νομίζω... Ελπίζω ο συγκεκριμένος "γιατρός" να είναι η εξαίρεση αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν μπορούμε να "επιβάλλουμε" την άποψή μας αν ο γιατρός έχει δική του άποψη - είτε γιατί όντως υποστηρίζει επιστημονικά κάποια πράγματα είτε γιατί απλώς έχει συνηθίσει κάποιες πρακτικές.

tt18a28c.aspx

Sangreluna, θα συμπλήρωνα πάντως σε αυτά που έγραψες για το δικό σου πλάνο τοκετού (που πραγματικά εύχομαι να γίνει σεβαστό) να μην κοπεί ο ομφάλιος λώρος προτού σταματήσει να πάλλεται, δηλαδή μετά από μερικά λεπτά - διάβασα ότι είναι πολύ σημαντικό για να αποφευχθεί μελλοντική αναιμία του εμβρύου. Επίσης, για τη λίστα με τα πράγματα για το μαιευτήριο, η μαία στα μαθήματα που πηγαίνω μας είπε να αποφύγουμε τα σουτιέν θηλασμού και να προτιμήσουμε αθλητικά σουτιέν που ανοίγουν από μπροστά γιατί τα σουτιέν θηλασμού έχουν κάποιες ραφές που δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις έχουν προκαλέσει φράξιμο στους γαλακτοφόρους αδένες (ή πόρους, δε θυμάμαι πώς ονομάζονται). Επίσης να πάρουμε αποσμητικό με κρύσταλλο που δεν έχει άρωμα και λοσιόν σώματος επίσης χωρίς άρωμα και ότι αντί λοσιόν είναι πολύ καλό το αμυγδαλέλαιο. Μας είπε ότι πολύ χρήσιμα είναι και τα εσώρουχα μίας χρήσης και το νυχτικό μας να ανοίγει από μπροστά από πάνω μέχρι κάτω για να διευκολύνεται ο θηλασμός.

Επίσης αναρωτιέμαι αν χρειάζονται παπουτσάκια για το μωρό - κάπου διάβασα ότι δεν χρειάζονται προτού αρχίσει το μωρό να πατάει κάτω και θα έχει και ζέστη έτσι κι αλλιώς. Κάποια κοπέλα ρώτησε αν χρειάζεται το μωρό να τυλιχτεί σε κουβερτούλα για να βγει απ' το μαιευτήριο, η μαία μας είπε να το τυλίξουμε σε σεντονάκι τώρα που είναι πολύ ζεστός ο καιρός.

tt18a28c.aspx

Διαφημίσεις

Ιδού και η δική μου λίστα με πράγματα για το μαιευτήριο (στην οποία έχω καταλήξει μέχρι στιγμής με βάση αυτά που μας είπε η μαία αλλά και συζητώντας με φίλες που γέννησαν πρόσφατα):

· 2-3 νυχτικά ή πυτζαμάκια με άνοιγμα από μπροστά (από πάνω μέχρι κάτω) για να διευκολύνεται ο θηλασμός.

· Ρόμπα ή ζακέτα (κάτι για να ρίχνουμε πάνω απ' το νυχτικό και να μην κρυώνουμε)

· 2 ζευγάρια παντόφλες / σαγιονάρες: 1 για το λουτρό και 1 για το δωμάτιο.

· 2 αθλητικά σουτιέν

· Κρέμα θηλασμού

· Μαξιλάρι θηλασμού

· 2 πακέτα εσώρουχα μίας χρήσης

· Σερβιέτες tena λοχείας ή για πολύ αυξημένη ροή – στο σπίτι να υπάρχουν σερβιέτες κλασικές

· Νεσεσέρ με καλλυντικά και άλλα προσωπικά είδη (βούρτσα μαλλιών, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, αφρόλουτρο, μαλακτικό, αμυγδαλέλαιο, αποσμητικό με κρύσταλλο κ.α. – ΟΧΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ)

· CD player, βιβλία -περιοδικά κ.α.

· Φωτογραφική μηχανή / κάμερα

· Βιβλιάριο ΕΟΠΠΥ, αστυνομικές ταυτότητες γονέων και φωτοτυπίες τους, πρόσφατη ληξιαρχική πράξη γάμου, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο που είναι η μερίδα του συζύγου, αν δεν είναι κοινή.

· Κινητό, φορτιστής κινητού

· Σακκούλες για άπλυτα

· Θηλές (σημείωση - αυτό μου το πρότεινε μία φίλη γιατί μου είπε ότι όταν γέννησε και ξεκίνησε το θηλασμό οι θηλές της πονούσαν πάρα πολύ τον πρώτο καιρό και θα είχε σταματήσει το θηλασμό αν δεν έβαζε τις ειδικές θηλές. Οπότε λέω να έχω μαζί και αχρείαστες να'ναι).

· Εξοπλισμός για συλλογή βλαστοκυττάρων (για όποιον σκοπεύει να τα δωρήσει)

· Αλλαξιά μωρού για την πρώτη του έξοδο (ζιπουνάκι χωρίς μανίκι, φορμάκι βαμβακερό με κοντό μανίκι – ποδαράκια, σεντονάκι ή πικέ κουβέρτα)

· Κάθισμα αυτοκινήτου

tt18a28c.aspx

Κ εγώ πήγα με ενα υπερπλήρες πλάνο την τελευταια φορα, κ δεν το κοιταξε καν, μου πε οτι το πλανο θα το αποφασισει το παιδι την ωρα που θα βγει, αλλα λογια ν αγαπιομαστε δλδ. Οταν πηγα σε αυτον πρωτη φορα στον 7ο μηνα μου το παιζε μουρη οτι ηταν κ στην ημεριδα για το σεβασμο για τη γεννα , σιγα που ηταν περασε εκατσε λιγο κ εφυγε, αυτα που ηταν ν ακουσει δεν τ ακουσε. Ειναι στο νοσοκομειο κ φανταστηκα οτι θα εχω εναν τοκετο πολυ κοντα σε αυτο που φανταζομαι αλλα οσο πλησιαζει ο καιρος αλλα βλεπω, τεσπα τι να κανουμε, με τοσα που μου χουν συμβει προεχει να παρω το παιδι μου γερο στην αγκαλια μου, αλλα μου τη δινει η τακτικη τους. Φυσικα ειχα σκεφτει ενα γενναιο φακελακι αλλα θα μου δει το γκιωνη αν με ξεπεταξει.

b5vNp2.png

6SMBp2.png

μιλινακι πανω κατω τα ιδια λεμε για το λωρο το γραφω στο 9για τα αθλητικα σουτιεν εννοεις μπουστακια μπορεις να βρεις καποια φωτο να τα δω; κοιτα να δεις αν ο γιατρος δεν τα κανει δε θα πληρωθει εχω ρωτησει τους λόγους καισαρικης και μου εχουν πει πως είναι να είναι ψηλα το βρεφος η να πεσουν οι παλμοι του είναι λιγο σπανιο τελευταια στιγμη καλα θα είναι να ναι μεσα ενας δικος σου ανθρωπος πιο ψυχραιμος που να μπορει να διαπραγματευτει γνωριζοντας το πλανο τοκετου σου

καλα νεφελακι όλοι τα ιδια λενε το θεμα είναι πως τις προαλλες στο ντομπλερ ενα συναδελφος τον πειραζε οτι σου ρχεται με πολλες αποριες και είπε ερχεται απίστευτα μεθοδικη και οργανομενη τι να πω εγω παντως θα προσπαθησω

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...