Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 11 λεπτά , linaa είπε:

Νομίζω κάνεις δεν τα καταφέρνει μόνος του. Αλλά εντάξει δύσκολο να γίνονται Κ οι δουλειές σε δικό τους χρόνο όταν υπάρχει ένα παιδι. Κ ειδικά αν το παιδί έχει πρόγραμμα οπότε εκεί θα χαθεί το κάνε την δουλειά σου όση ώρα θες . Εκεί θα μπει έχεις μισή ώρα Κ μετά πρέπει να γίνει κάτι άλλο.....

Συμφωνώ ! 

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλη την παρέα!

Τι κάνετε, όλες καλά; Ξέρω ότι έχω πάρει πολλές αδικαιολόγητες απουσίες τον τελευταίο καιρό αλλά σας έχω πολλά νέα μαζεμένα!

Κατ' αρχήν, δυο βδομάδες τώρα πάω στα μαθήματα για εγκύους στον ΕΟΠΥΥ της Νέας Ιωνίας που εντόπισε η zuzu και είναι πάρα πολύ καλά. Όποια έχει χρόνο και διάθεση να πάει, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα! Το αστείο είναι ότι στην τελευταία συνάντηση η μαία μας έδειξε κάποιες ασκήσεις γυμναστικής - γιόγκα να κάνουμε κάθε μέρα και σήμερα που είπα να τις κάνω το πρωί, κάθε φορά που σήκωνα το ποδαράκι μου ο γατούλης μου εξαπέλυε επίθεση και ορμούσε στον αστράγαλο να τον δαγκώσει, τελικά δε με άφησε να τις κάνω!

Παρεμπιπτόντως, για το περπάτημα που ρώτησε κάποια κοπέλα, η μαία μας είπε ότι πρέπει από τώρα να κάνουμε γρήγορο περπάτημα με αθλητικά παπούτσια, σε ίσιωμα (όχι πολλές ανηφόρες - κατηφόρες) και συνοδευόμενες για μισή ώρα τρεις φορές την εβδομάδα (προφανώς όχι όταν είναι ντάλα ο ήλιος) και από την 35η εβδομάδα και μετά το ίδιο πράγμα καθημερινά.

Επίσης επισκεφθήκαμε τον υποψήφιο παιδίατρο που είναι στη γειτονιά μας και ευτυχώς μας φάνηκε πολύ καλός και πολύ ενημερωμένος. Επίσης, μας άρεσε ότι σε πολλά θέματα δεν ήταν δογματικός, το οποίο ταιριάζει στη γενική φιλοσοφία που έχουμε με τον άντρα μου. Π.χ. για το θηλασμό είναι υπέρ του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού αλλά όχι δογματικά, π.χ. αν το μωρό δεν παίρνει το βάρος που πρέπει και έχουν αποτύχει οι προσπάθειες ενίσχυσης του θηλασμού, π.χ. από σύμβουλο θηλασμού, είναι υπέρ και των συμπληρωμάτων. Ή στο θέμα πότε το μωρό πρέπει να πάει στο δικό του δωμάτιο, μας είπε όταν νοιώσετε έτοιμοι εσείς. Ευτυχώς που τον βρήκαμε και πάει αυτό το άγχος.

Κατά τα λοιπά παρέλαβα ένα βιβλίο που είχα παραγγείλει από την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία (το εντόπισα από ένα link της Ακαδημίας αυτής που μας είχε βάλει η Floreta, αν θυμάμαι καλά, παλιότερα), το "Heading home with your newborn", έχω ξεκινήσει να το διαβάζω και το βρίσκω πάρα πολύ καλό. Είναι συνοπτικό (καμία σχέση με το κλασικό "Τι να περιμένεις τον πρώτο χρόνο του παιδιού σου" που είναι πολύ καλό αλλά ντουβάρι σκέτο) και δίνει πολύ σαφείς οδηγίες σχεδόν για όλα τα πρακτικά θέματα, πού πρέπει να κοιμάται το παιδί, σε τι στάση, πώς το κάνουμε μπάνιο κ.α.

Τέλος, μάλλον καταλήξαμε στο λίκνο που θα πάρουμε, μια φίλη μας πρότεινε αυτό, http://www.babybay.de/en/babybay/variationen.html το οποίο κολλάει στο κρεββάτι τον πρώτο καιρό για να μη σηκώνεσαι όλη την ώρα (πρέπει να είναι πολύ πρακτικό ιδίως σε περίπτωση καισαρικής) και μετά γίνεται ξεχωριστή κουνίτσα και αργότερα μπορείς να το κάνεις γραφειάκι, παγκάκι κ.α. Το κακό είναι ότι στη Γερμανία πρέπει να κοστίζει σχεδόν τα μισά λεφτά απ' ό,τι εδώ και έχουμε βγάλει τα μάτια μας με το google.translate για να καταφέρουμε να κάνουμε παραγγελία από το γερμανικό amazon - ελπίζω να καταφέρουμε να παραγγείλουμε το σωστό και να μη μας έρθει τίποτα άσχετο!

tt18a28c.aspx

Διαφημίσεις

Νεφέλη, για πες πιο αναλυτικά τις εντυπώσεις σου από το Ρέα - εμείς ακόμα δεν έχουμε αξιωθεί να πάμε.

Για φαρμακεία στο internet φίλες μου μου έχουν προτείνει το www.parapharmacie.gr και το www.ikeapharm.gr αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει, οπότε δεν έχω προσωπική άποψη. Πάντως τις προάλλες πήγα στο φαρμακείο της γειτονιάς μου και πήρα ένα πακέτο οδοντιατρικές οδοντογλυφίδες 6,50 ευρώ και έπαθα πλάκα - φαρμακείο δε λες τίποτα!

tt18a28c.aspx

Φεγγαρένια, δεν έχω κάποια συγκεκριμένη απορία. Περισσότερο ρωτάω για τις γενικότερες εντυπώσεις. Γενικά κι εγώ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά έχω θέλω να πάω να το δω κι από κοντά.

tt18a28c.aspx

Διαφημίσεις

και πανω από όλα οταν λεν οτι είναι όλα μεσα στην τιμη το εννουν Α και είναι το μοναδικο μαιευτηριο που σου βγαζει αμκα μεσα και κανει τις εξετασεις νεογνου μεσω βιβλιαριου για να μην τις πληρωσεις ενω στα αλλα πρεπει να βγαλεις όποτε βγαλεις να πληρωσεις κανα 300 για τις εξετασεις και στα επιστρεφουν μετα

Διαφημίσεις

Οι τιμές περιλαμβάνουν τα έξοδα του χειρουργείου, την γενική νάρκωση ή την επισκληρίδιο αναισθησία (εφόσον πραγματοποιηθεί), την αμοιβή του αναισθησιολόγου, τις εξετάσεις της μητέρας που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο, τα απαραίτητα φάρμακα που θα λάβει κατά τη νοσηλεία της και το υγειονομικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί. Δεν περιλαμβάνουν την αμοιβή του ιατρού, της προσωπικής μαίας και τυχόν έκτακτες πρόσθετες χρεώσεις που μπορεί να προκύψουν.

Για να βγει η ληξιαρχική πράξη γέννησης του νεογνού, χρειάζεται να προσκομίσετε πρόσφατη ληξιαρχική πράξη γάμου ή/και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, με ημερομηνία έκδοσης εντός εξαμήνου. Συνήθως η παραλαβή της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του νεογνού γίνεται αυθημερόν. Αν η διαδικασία έκδοσης του ΑΜΚΑ του νεογνού ολοκληρωθεί πριν από την έξοδο της μητέρας από το νοσοκομείο, τότε το κόστος των υποχρεωτικών εξετάσεων του νεογνού, δεν επιβαρύνει τους γονείς.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...