Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Xristina96 είπε:

Ακριβώς!!!! Αφού παθιάζονται τόσο . Ας τους αφήσουμε να το απολαύσουν 😂 συνέχισε έτσι ! 

Εντάξει κακομαθαινουν έτσι  Κ μετά άμα το παιδί μεγαλώσει Κ έχει ένα πρόγραμμα δεν βγαίνει άκρη ούτε με σφαίρες !! 

Εκεί να δεις η τρίχα πως σηκώνετε να πρέπει να γίνει μια δουλειά πριν το παιδί πχ γυρίσει απτό σχολείο ή πριν πέσει το παιδί για ύπνο ή πριν το παιδί θέλει να πάει στο μπάνιο... 

• Μου αρέσει 1

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

Anat, καλά αποτελέσματα, πάει κι αυτό!

Nefeli_13, απλά στο μονόκλινο με rooming in μπορείς να είσαι όσο το δυνατόν πιο σίγουρος ότι δε δίνουνε στο μωρό ξένο γάλα ή ζαχαρόνερο ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο... Και επίσης μπορείς να έχεις το μωράκι δίπλα σου χωρίς να φοβάσαι ότι θα κολλήσει καμιά ίωση από τους ανεξέλεγκτους επισκέπτες των άλλων ενοίκων του δωματίου (αν υποτεθεί ότι καταφέρνεις να ελέγξεις τους δικούς σου, βέβαια!) Σε ένα βιβλίο για το θηλασμό διάβασα ότι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις για την υγεία του παιδιού σου είναι το μονόκλινο με rooming in αλλά αναρωτιέμαι μήπως είναι λίγο υπερβολικό αυτό, τελικά.

tt18a28c.aspx

Διαφημίσεις

Διάβασα το άρθρο, το οποίο αρχικά με εκνεύρισε γιατί παρουσιάζει τον τοκετό σα βασανιστήριο και τον αποκλειστικό θηλασμό σαν ποινή φυλάκισης που επιβάλλεται με το ζόρι στις λεχώνες! Συμφωνώ ωστόσο στο ότι υπάρχει πίεση για αποκλειστικό θηλασμό και αυτό ίσως δημιουργεί προβλήματα στην ψυχολογία της λεχώνας αν π.χ. κάποια δε μπορεί εκ φύσεως ή δεν τα καταφέρει τελικά. Εγώ θεωρώ ότι ο θηλασμός είναι μια προσωπική επιλογή που όμως μπορεί να ανατραπεί από απρόοπτα... Σημασία έχει να είμαστε εμείς καλά με τις επιλογές μας και τις πράξεις μας και το αν είμαστε καλές μανούλες ας το κρίνουν τα ίδια μας τα μωράκια και όχι οι "παντογνώστες"!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Millinaki, σε ποιο μαιευτήριο θα γεννήσεις; Όταν επιλέγεις rooming-in, στο ίδιο δωμάτιο βρίσκονται κοπέλες που έχουν κάνει την ίδια επιλογή, δηλαδή όλες θα έχουν τα μωράκια τους μέσα και συνεπώς οι επισκέψεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ!! Όποιος έρθει θα μπορέσει να σε δει μόνο στο σαλόνι, ενώ στο δωμάτιο επιτρέπονται μόνο οι συνοδοί, π.χ. ο μπαμπάς ή οι γονείς σου. Κι εγώ θέλω rooming-in -ακόμα το συζητάμε γιατί έχουν σπαστεί όλοι που δε θα μπορούν να έρθουν επίσκεψη!!!- αλλά μέχρι 2κλινο μπορώ να πληρώσω. Το μονόκλινο θα ήταν τέλειο αλλά το θεωρώ υπερβολικό έξοδο!!!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Νομίζω ότι συμφωνώ με αυτό που λέει ότι "Αν και είναι σωστό η γυναίκα να ξεκινήσει το θηλασμό, είναι λάθος να υπερτονίζεται η σημασία του στην εξέλιξη του παιδιού και στο δήθεν δέσιμο με τη μάνα, έτσι που να δημιουργούνται ενοχές στη γυναίκα που δεν έχει αρκετό γάλα, ταλαιπωρείται αφόρητα από τη διαδικασία ή οι επαγγελματικές της συνθήκες δεν επιτρέπουν τη μετατροπή της σε ζωντανό μπιμπερό." Τα υπόλοιπα είναι θέμα επιλογής και έχεις δίκιο, Νεφέλη, ότι σημασία έχει να είμαστε εμείς καλά με τις επιλογές και με τις πράξεις μας. Απλά αυτό που με απασχολεί για την επιλογή είναι κατά πόσο είναι όντως τόσο ανεκτίμητης σημασίας ο αποκλειστικός θηλασμός τον πρώτο καιρό για την υγεία του παιδιού. Ότι είναι καλός και ωφέλιμος, σύμφωνοι, καμία αμφιβολία. Αλλά εν τέλει πόσο επικίνδυνο είναι στην πραγματικότητα αν τύχει και πιει και λίγο ξένο γάλα παράλληλα με το δικό μας, όσο είναι στο μαιευτήριο, αν αυτό συμβεί εν αγνοία μας και παρά τις οδηγίες μας;

tt18a28c.aspx

Μάλλον στο Ρέα με βλέπω και νομίζω ότι σε κάποιο forum διάβασα ότι την ώρα του επισκεπτηρίου τα παίρνουν τα μωράκια, δεν ξέρω αν όντως ισχύει. Στο Μητέρα, πάντως, που επισκέφθηκα μια ξαδέρφη που γέννησε σχετικά πρόσφατα, το επισκεπτήριο επιτρεπόταν κανονικά και τα μωράκια ήταν μέσα στο δωμάτιο - το ίδιο και στο Έλενα, που είχα πάει πριν από μερικά χρόνια όμως. Εσύ σε ποιο μαιευτήριο θα γεννήσεις, Νεφέλη;

tt18a28c.aspx

Διαφημίσεις

Καθόλου επικίνδυνο!!! Εμάς νομίζεις δε μας έδωσαν ζαχαρόνερο ή ξένο γάλα όσο ήμασταν στο μαιευτήριο; Πάθαμε τίποτα; Νομίζω ότι δεν πρέπει να γινόμαστε υστερικές (αν και μερικές φορές μας κάνουν και εδώ έχει δίκιο το άρθρο) και να προσπαθήσουμε να δώσουμε στο μωράκι μας ότι καλύτερο μπορούμε και όσο μπορούμε...

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Καλό θα ήταν να ρωτήσεις στο Ρέα λοιπόν τι ισχύει σε περίπτωση rooming-in. Εγώ στο Λητώ που θα γεννήσω διάβασα ότι είναι πολύ αυστηροί με το επισκεπτήριο και δεν παίζουν επισκέψεις σε δωμάτιο με rooming-in. Τώρα τι ισχύει τελικά δεν ξέρω...

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Για το Λητώ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια πάντως. Μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση και το site τους και, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είχε και γιόγκα για εγκύους και μαθήματα ανώδυνου τοκετού - φαινόταν πολύ καλά οργανωμένο.

tt18a28c.aspx

Αχ μη μου το θυμίζεις αυτό! Πήρα χθες τηλέφωνο για τα μαθήματα ανώδυνου και μου είπαν 120 ευρώ για 4 ατομικά μαθήματα με μαία!!!!! Και μετά προσπαθούσαν να με πείσουν και για τη yoga! Δε λέω, οι κοπέλες τη δουλειά τους κάνουν αλλά καράφλιασα με τις τιμές! Άσε που μου πέφτει μακριά... Πράγματι έχω ακούσει τα καλύτερα για το μαιευτήριο!

gK3op2.pngr0SLp3.png

HCpVp3.png

Διαφημίσεις

Είναι λίγο τσιμπημένα αλλά από την άλλη αν είναι ατομικά μπορεί και να αξίζει. Εγώ γράφτηκα στη Φαιναρέτη που είναι στη Νέα Σμύρνη για μαθήματα ανώδυνου τοκετού, εκεί είναι δωρεάν αλλά πρέπει να γραφτείς πολύ καιρό πριν γιατί έχει μεγάλη ζήτηση.

tt18a28c.aspx

Τετραμελή γκρουπ, τι λες τώρα, μπράβο ο Δήμος Αιγάλεω! Εμένα μου είπαν για Ιούλιο και ψάχνω τίποτα άλλο να πάω στο ενδιάμεσο. Αν ακούσει καμία για κανένα σεμινάριο ή τίποτα παρόμοιο ας μου πει κι εμένα!

tt18a28c.aspx

Πήγα στο μητρικό θηλασμό (εδώ που τα λέμε, μαζί δεν ήμασταν ή τα έχω μπερδέψει; )

Τα prenatal δεν είναι που συγχωνεύτηκαν με τα orchestra; Αν ναι ρώτησα αν κάνουν μαθήματα στο κατάστημα στο avenue και μου είπαν ότι τώρα με τη συγχώνευση δεν γίνονται προς το παρόν.

tt18a28c.aspx

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...