Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , MK2012 είπε:

Είμαι 33. Μέχρι τώρα μάζευα και έκανα κατάψυξη σε φυσικό κύκλο κ έβαλα 2 στην μια ετ που έκανα. Πραγματικά δε ξέρω τι ισχύει κ γιατί κάποιοι λένε τα μεν κ κάποιοι τα δε για τα φρέσκα στην ετ. Δεν έχω κάτι να χάσω να το δοκιμάσω βέβαια.

Λοιπον SOS βγήκε η καμπύλη και φαίνεται να έχω ζάχαρο. 
      Πριν τη χορήγηση της γλυκόζης οι τιμές είναι νορμαλ δλδ 84 με όριο το 105.
      Μετά όμως στη μία ώρα μετά τη χορήγηση της γλυκόζης ειναι 197 με όριο 180 και στο δίωρο 143 με όριο 120. Τι σημαίνει αυτό ;; Μπορεί να ευθύνεται για την κακή ποιότητα ωαρίων ως τώρα;

Επισης βγήκε και η καμπύλη ινσουλίνης που λέει πως στο λεπτό 0 είμαι στο 8.4 με όριο το 25. Στην πρώτη ώρα 103 και στη δεύτερη 92 αλλά δεν έχει αναφορά στο ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε αυτά.

Φαντάζομαι θα έχεις παράλληλα και τις τιμές της ινσουλίνης. Σε εμένα όταν ανεβαινε υπερβολικά το σάκχαρο, ανεβαινε απότομα και η παραγωγή ινσουλίνης με αποτέλεσμα να κάνω υπογλυκαιμία, ο οργανισμός μου να ζητάει σάκχαρο για να τονωθεί και μετά να έχουμε αυτό το φαύλο κύκλο. Κάποια στιγμή από την υπερβολική παραγωγή ινσουλίνης θα έπρεπε να κάνω ενέσιμη ινσουλίνη λόγω ανεπάρκειας. Δεν ξέρω αν το λέω κατανοητά. Η αντίσταση στην ινσουλίνη θεωρείται προδιαβιτικο στάδιο. Το θετικό είναι ότι υπάρχει το Glucophage ως φάρμακο αλλά και με σωστή διατροφή και άσκηση μπορείς να το αποτρέψεις. Κυρίως να μάθεις να τρως σωστά. Πχ γλυκό ποτέ με άδειο στομάχι. Και εννοείται εμένα η αντίσταση στην ινσουλίνη είχε ενοχοποιηθει για τις αποβολές που είχα αλλά εννοείται πως επηρεάζεται και η ποιότητα των ωαρίων. 

Μανούλες Αυγούστου 2013

liana87

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Μπορώ να το επιβεβαιώσω!!! Το καλοκαίρι όταν έχασα το εμβρυάκι μου κυκλοφορούσα κι εγώ με καυτά σορτσάκια και ήμουν δήθεν ευτυχισμένη στην παραλία αλλά θα έδινα τα πάντα για να γίνω χοντρή και με κυτταρίτιδα αρκεί να υπήρχε ακόμα το μωράκι μου... Σ' ευχαριστώ που μου το θύμισες!!! Μερικές φορές είμαστε αχάριστες τελικά...

αυτο το μηνυμα αρκει για να ειμαι περηφανη κ τρισευτυχισμενη για την περιφερεια κ την κυτταριτιδα μου...

C5ylp2.png

κοριτσια ξερει καμμια σας για το κεντρο ''Φαιναρετη'' στη Νεα Σμυρνη;το βρηκα τυχαια στο internet κ μου φανηκε πολυ ενδιαφερον!κ το βασικοτερο τα μαθηματα ειναι δωρεαν...

C5ylp2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, κορίτσια!

Πω πω, μετά τις απουσίες του σαββατοκύριακου, χαμός γίνεται σήμερα! Πολλά μηνύματα και δε θυμάμαι τι να πρωτοσχολιάσω!

Καλέ, σαν αυτή τη Νάταλι Θάνου εγώ δε νομίζω ότι ήμουνα ούτε πριν από την εγκυμοσύνη... στα χέρια και στα πόδια, εννοώ, στην κοιλιά νομίζω ότι τώρα στον πέμπτο μήνα έχω περίπου την ίδια κοιλιά που έχει αυτή στον ένατο! Δεν ξέρω αν το παθαίνετε κι εσείς, αλλά πολλές φορές βλέπω στην τηλεόραση, στις διαφημίσεις κυρίως πολύ αδύνατες και σούπερ trendy κοπέλες με τολμηρές εμφανίσεις και αυτόματα κάνω τη σκέψη "ναι καλά, αυτό είναι π.π. (προ παιδιού), να τις δω σε μερικά χρονάκια πώς θα 'ναι..." Τέτοια λέω και παρηγοριέμαι!

Dinakim, καλώς ήλθες στην παρέα και όλα να πάνε καλά με το μωράκι σου από εδώ και πέρα! Για το Φαιναρέτη έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια από μια φίλη μου που έγινε πρόσφατα μανούλα και παρακολούθησε τα μαθήματά τους, είπε ότι τη βοήθησαν πάρα πολύ όχι μόνο για τον τοκετό αλλά και γενικότερα για το πώς πρέπει να περιποιείται το μωρό. Σκοπεύω να παρακολουθήσω κι εγώ τα μαθήματα εκεί, έχω πάρει τηλ. και περιμένω να μου κλείσουν ραντεβού (είχα κλείσει ραντεβού πριν από μερικές εβδομάδες αλλά δυστυχώς αναβλήθηκε γιατί είχα κάτι προβληματάκια και εκείνες τις μέρες έπρεπε να είμαι στο κρεββάτι).

Τώρα για τα όνειρα ρίξτε μια ματιά εδώ:http://www.all4mama.gr/archives/16124 . Κι εγώ βλέπω κάτι μυστήρια όνειρα και τα περισσότερα έχουν πράγματι να κάνουν με θάλασσες και ποτάμια, που όπως διάβασα και κάπου αλλού παραπέμπουν στο μωρό που κολυμπάει στο αμνιακό υγρό!!! Εντυπωσιακό, ε; Πάντως, σύμφωνα με το πιο πάνω άρθρο, ο εφιάλτης ότι σε απατά ο άντρας σου αντανακλά την ανασφάλεια λόγω των αλλαγών του σώματος στην εγκυμοσύνη - εμ, βλέπεις τη Νάταλι Θάνου και άντε μετά να μην έχεις εφιάλτες ;)

tt18a28c.aspx

Για τα αγγίγματα στην κοιλιά, θυμήθηκα κάτι που διάβασα πριν λίγες μέρες στο forum και σας το αντιγράφω (είναι απόσπασμα από απάντηση της AthinaP στη σελ. http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=3050&page=2 )

"(...) Αχ κορίτσι μου, λοιπον πέρασες από αυτή τη διαδικασία και δεν έτυχε κανείς να σου πει ότι δεν πιάνουμε την κοιλιά σε κύηση υψηλού κινδύνου...

Δεν είναι τίποτε περίεργο πια...

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν έτυχε να το διαβάσω παρόλο το ψάξιμο. Αν όμως δεν είχε βρεθεί μια μαία, όταν έκανα εισαγωγή στην εγκυμοσύνη των διδύμων με ακατάσχετες συσπάσεις σε ιδιωτικό μαιευτήριο, ανά πεντάλεπτο στις 20 εβδομάδες, (άσχετο το ιδιωτικό και το δημόσιο) και αν δεν με είχε δει σοκαρισμένη μια μαία να χαϊδεύω την κοιλιά μου, πολύ πιθανόν να μην το είχα μάθει και ποτέ και όλα να ήταν αλλιώς... Ήταν και καλοκαίρι και ο γιατρός μου έδινε εντολές από το τηλέφωνο. Όταν του είπα για αυτό που είπε η μαία μου είπε, πώς ναι, δίκιο έχει... αλλά όσο με είχε με συσπάσεις στο σπίτι, δεν είχε αναφέρει αυτή τη λεπτομέρεια! Τι να λέμε τώρα...

Μαχαίρι κόπηκαν οι συσπάσεις, μολις σταμάτησα να αγγίζω την κοιλιά. Άσχετα με τα φάρμακα που έπαιρνα έτσι και αλλιώς, σε κείνο το σημείο.

Κατάλαβα ότι πολύ λίγοι γιατροί γνωρίζουν - το λένε αυτό και γενικά θεωρούν ότι η δουλειά τους είναι να γράφουν φάρμακα... Τι να πει κανείς... Έτσι εκπαιδεύτηκαν, αυτά λένε. (...)"

tt18a28c.aspx

Καλησπέρα, κορίτσια!

Πω πω, μετά τις απουσίες του σαββατοκύριακου, χαμός γίνεται σήμερα! Πολλά μηνύματα και δε θυμάμαι τι να πρωτοσχολιάσω!

Καλέ, σαν αυτή τη Νάταλι Θάνου εγώ δε νομίζω ότι ήμουνα ούτε πριν από την εγκυμοσύνη... στα χέρια και στα πόδια, εννοώ, στην κοιλιά νομίζω ότι τώρα στον πέμπτο μήνα έχω περίπου την ίδια κοιλιά που έχει αυτή στον ένατο! Δεν ξέρω αν το παθαίνετε κι εσείς, αλλά πολλές φορές βλέπω στην τηλεόραση, στις διαφημίσεις κυρίως πολύ αδύνατες και σούπερ trendy κοπέλες με τολμηρές εμφανίσεις και αυτόματα κάνω τη σκέψη "ναι καλά, αυτό είναι π.π. (προ παιδιού), να τις δω σε μερικά χρονάκια πώς θα 'ναι..." Τέτοια λέω και παρηγοριέμαι!

Dinakim, καλώς ήλθες στην παρέα και όλα να πάνε καλά με το μωράκι σου από εδώ και πέρα! Για το Φαιναρέτη έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια από μια φίλη μου που έγινε πρόσφατα μανούλα και παρακολούθησε τα μαθήματά τους, είπε ότι τη βοήθησαν πάρα πολύ όχι μόνο για τον τοκετό αλλά και γενικότερα για το πώς πρέπει να περιποιείται το μωρό. Σκοπεύω να παρακολουθήσω κι εγώ τα μαθήματα εκεί, έχω πάρει τηλ. και περιμένω να μου κλείσουν ραντεβού (είχα κλείσει ραντεβού πριν από μερικές εβδομάδες αλλά δυστυχώς αναβλήθηκε γιατί είχα κάτι προβληματάκια και εκείνες τις μέρες έπρεπε να είμαι στο κρεββάτι).

Τώρα για τα όνειρα ρίξτε μια ματιά εδώ:http://www.all4mama.gr/archives/16124 . Κι εγώ βλέπω κάτι μυστήρια όνειρα και τα περισσότερα έχουν πράγματι να κάνουν με θάλασσες και ποτάμια, που όπως διάβασα και κάπου αλλού παραπέμπουν στο μωρό που κολυμπάει στο αμνιακό υγρό!!! Εντυπωσιακό, ε; Πάντως, σύμφωνα με το πιο πάνω άρθρο, ο εφιάλτης ότι σε απατά ο άντρας σου αντανακλά την ανασφάλεια λόγω των αλλαγών του σώματος στην εγκυμοσύνη - εμ, βλέπεις τη Νάταλι Θάνου και άντε μετά να μην έχεις εφιάλτες ;)

Γεία σου Μιλινάκι μου!!

Κι εγώ το παθαίνω αυτό το π.π.!! Συνέχεια! χιχιχι! Αλλά λέω ότι θα προσέξω πολύ και θα κάνω πολλούς κοιλιακούς αφού γεννήσω γιατί δε θα αντέξω με σακουλιασμένη κοιλιά. Εγώ σα τη Θάνου δεν ημουν ποτέ, αλλά δεν είχα καθόλου κοιλιά. Ήταν το "δυνατό" μου σημείο.

Διάβασα κι αυτό με τα όνειρα που έβαλες... και συγκινήθηκα με τους άντρες μας.. ρε κορίτσια τί άγχη να περνάνε κι αυτοί!! Και δεν ξέρουν τι να κάνουν για να μας βοηθήσουν... πρέπει να είναι πάντα αυτοί που κρατάνε τον έλεγχο, που καθαρίζουν για τα πάντα, που αναλαμβάνουν όταν εμείς παραδώσουμε, γιατί ως έγκυες είμαστε σε πιο ευαίσθητη φάση... Εγώ τον καυμένο τον άντρα μου τον λυπάμαι γιατί με βλέπει συνέχεια κουρασμένη αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά, εκτός από κάποιες δουλειές σπιτιου που κάνει! Βέβαια (και για να αλαφρύνουμε το κλίμα) άλλες φορές θέλω να του κοπανήσω το κεφάλι - αλλά αυτό είναι λόγω ορμονών καθαρά, συνήθως δεν φταίει σε τιποτα σοβαρό :D:D:D Αλλά σκέφτομαι τί άγχη κουβαλάνε και δεν τα εξωτερικεύουν, είτε λόγω της φύσης τους, είτε γιατί βλέπουν εμας και σου λεει τί να πω κι εγώ τώρα, άστο καλύτερα....

Κοριτσακια καλησπερα!!Εμεις ειμαστε μια χαρα και περιμενουμε με αγωνια(οσο περναν οι μερες)τη β επιπεδου..Μαλλον σε ολες μας οι πρωτες σκεψεις ειναι παντα κακες κι οχι μονο σε μενα εεεεε???Αλλα μετα κουναω το κεφαλι και λεω πως ολα θα ναι μια χαρα!!!Εχω δυο θεματακια για τις εμπειρες αλλα και για τις πρωτομανουλες.

1)Οσες εχετε ξαναγεννησει ή και οι υπολοιπες τι εχετε σκεφτει για μαια?Ποσο απαραιτητη ειναι και αν ναι ποτε και πως θα διαλεξεις!!!

2)μαθηματα ανωδυνου τοκετου εχει ξεκινησει καμια ή ειναι ακομη νωρις?Πιστευω πως οντως βοηθανε αλλα θα ηθελα τα φωτα σας!!Ποτε ξεκινανε κλπ!!

3)Οσο για τη Ναταλιτσα...κριμα το κοριτσι...πετσι κ κοκκαλο..ουτε καν στην εγκυμοσυνη δεν θα ευχαριστηθει λιγο φαι!!χιχιιχι!!!

4)Για τη Φαιναρετη που λες μου αρεσε πολυ η ιδεα αλλα ειναι αρκετα μακρια μου.Μενω κοντα στο πορτοραφτη αλλα δεν ξερω αν υπαρχει καπου εδω κοντα κατι αντιστοιχο!!

Ειναι να μην αρχισω να γραφω τλκ...Κατα τα αλλα,κοιλιτσες μου ολα μια χαρα;ετσι?φτου φτου μας

Για τα αγγίγματα στην κοιλιά, θυμήθηκα κάτι που διάβασα πριν λίγες μέρες στο forum και σας το αντιγράφω (είναι απόσπασμα από απάντηση της AthinaP στη σελ. http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=3050&page=2 )

"(...) Αχ κορίτσι μου, λοιπον πέρασες από αυτή τη διαδικασία και δεν έτυχε κανείς να σου πει ότι δεν πιάνουμε την κοιλιά σε κύηση υψηλού κινδύνου...

Δεν είναι τίποτε περίεργο πια...

Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν έτυχε να το διαβάσω παρόλο το ψάξιμο. Αν όμως δεν είχε βρεθεί μια μαία, όταν έκανα εισαγωγή στην εγκυμοσύνη των διδύμων με ακατάσχετες συσπάσεις σε ιδιωτικό μαιευτήριο, ανά πεντάλεπτο στις 20 εβδομάδες, (άσχετο το ιδιωτικό και το δημόσιο) και αν δεν με είχε δει σοκαρισμένη μια μαία να χαϊδεύω την κοιλιά μου, πολύ πιθανόν να μην το είχα μάθει και ποτέ και όλα να ήταν αλλιώς... Ήταν και καλοκαίρι και ο γιατρός μου έδινε εντολές από το τηλέφωνο. Όταν του είπα για αυτό που είπε η μαία μου είπε, πώς ναι, δίκιο έχει... αλλά όσο με είχε με συσπάσεις στο σπίτι, δεν είχε αναφέρει αυτή τη λεπτομέρεια! Τι να λέμε τώρα...

Μαχαίρι κόπηκαν οι συσπάσεις, μολις σταμάτησα να αγγίζω την κοιλιά. Άσχετα με τα φάρμακα που έπαιρνα έτσι και αλλιώς, σε κείνο το σημείο.

Κατάλαβα ότι πολύ λίγοι γιατροί γνωρίζουν - το λένε αυτό και γενικά θεωρούν ότι η δουλειά τους είναι να γράφουν φάρμακα... Τι να πει κανείς... Έτσι εκπαιδεύτηκαν, αυτά λένε. (...)"

Η αληθεια ειναι πως κ εμενα σταματησαν τελειωσ οι πονοι απο τη στιγμη που σταματησα να χα'ι'δευω την κοιλια μου!ομως βρε κοριτσια αισθανομαι λιγες τυψεις που δε μπορω να ''απαντησω'' στο κοριτσακι μου κ να τησ δειξω πως ''ειμαι εδω κ την καταλαβαινω''καθε φορα που κλωτσαει...:(:(τελειωσ χαζομαμαδιστικο ε;:oops:

C5ylp2.png

Διαφημίσεις

Διάβασα κι αυτό με τα όνειρα που έβαλες... και συγκινήθηκα με τους άντρες μας.. ρε κορίτσια τί άγχη να περνάνε κι αυτοί!! Και δεν ξέρουν τι να κάνουν για να μας βοηθήσουν... πρέπει να είναι πάντα αυτοί που κρατάνε τον έλεγχο, που καθαρίζουν για τα πάντα, που αναλαμβάνουν όταν εμείς παραδώσουμε, γιατί ως έγκυες είμαστε σε πιο ευαίσθητη φάση...

Floretta μου, μου αρέσει που το ίδιο άρθρο διαβάσαμε, σε άλλο σημείο σταθήκαμε! Εμένα εκείνο το "Έρευνες δείχνουν ότι το πρώτο τρίμηνο ο άντρας βλέπει όνειρα με σεξουαλικό περιεχόμενο και παρτενέρ διαφορετικές από την γυναίκα του" καθόλου δεν μου άρεσε και καθόλου δε συγκινήθηκα... βέβαια ο άντρας μου το διαψεύδει αλλά σάμπως θα μου το επιβεβαίωνε, στην κατάστασή μου κιόλας:confused:

Η αληθεια ειναι πως κ εμενα σταματησαν τελειωσ οι πονοι απο τη στιγμη που σταματησα να χα'ι'δευω την κοιλια μου!ομως βρε κοριτσια αισθανομαι λιγες τυψεις που δε μπορω να ''απαντησω'' στο κοριτσακι μου κ να τησ δειξω πως ''ειμαι εδω κ την καταλαβαινω''καθε φορα που κλωτσαει...:(:(τελειωσ χαζομαμαδιστικο ε;:oops:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, Dinakim! Δεν είναι όμως ότι δε θες να της "απαντήσεις" και να της προσφέρεις χαδάκια, το κάνεις για να μπορέσεις να της δώσεις όλα τα χαδάκια και την αγάπη σου όταν θα την έχεις στην αγκαλιά σου!

Σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα της Λίνας, ας μας πουν όσες έχουν την εμπειρία γιατί κι εγώ δεν έχω καταλάβει. Μπορούμε να διαλέξουμε όποια μαία θέλουμε ή κάποια που να συνεργάζεται με το γιατρό μας ή το μαιευτήριο; Κάπου διάβασα ότι έτσι κι αλλιώς είναι υποχρεωτικό πλέον να παρίσταται μαία στον τοκετό, οπότε μιλάμε για επιπλέον δικιά μας μαία από αυτή του μαιευτηρίου;

tt18a28c.aspx

μπορείτε να επιλέξετε εσείς όποια μαία θέλετε επί πληρωμή ή αν δεν θέλετε να πληρώσετε πάτε για την γέννα κ σίγουρα θα παρίσταται μαία. το θέμα είναι αν θέλετε την δικιά σας (που είναι συνεργάτης του γιατρού σας) ή μένετε σ'αυτής της βάρδιας του νοσοκομείου. πάντως απ'ότι έχω διαβάσει από άλλες κοπέλες, οι περισσόετρες λένε οτι είναι τζάμπα λεφτά. γιατί κ οι μαίες του νοσοκομείου είναι πολύ καλές.

WeDjp2.png

0hUop3.png

Κάπου διάβασα ότι η μαία είναι αυτή που είναι παρούσα από την αρχή μέχρι το τέλος στο μαιευτήριο, ενώ ο γιατρός έρχεται μόνο για την τελευταία μισή ώρα ή κάτι τέτοιο, ισχύει αυτό;

tt18a28c.aspx

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...