Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Makelen είπε:

Ναι ναι εχεις δικιο.. για κυστες κυριως κοιτανε! Πωπω.. τα εχω ξεχασει! Σ ευχαριστω πολυ κοριτσι!

Ε τελικα οντως ο καθε γιατρος κανει τα δικα του. Εμενα αιματος δε ζηταει. Τι να πουμε..!

Αλλες κανουν υπερηχο.. αλλες ορμονολογικες.. και παει λεγοντας. Διαφορετικα ο καθε γιατρος..! 

Εμείς κάναμε και υπέρηχο στην 2η μέρα του κύκλου και ορμονολογικές εξετάσεις και συνεχίσαμε έτσι μέχρι το τέλος με υπέρηχο και ορμονολογικές και τα φάρμακα δηλαδή. 

Cafe Ιουλίου 2013

crochetmania

Recommended Posts

twinomama... den eixa skeftei katholou ta almira pou k auta theloun na kopoun... exthes to apogeuma pou eipa na faw kati... k o antras m arxise... oxi auto den kanei... oxi ekeino den kanei ... e neuriasa kai egw kai ta evala mazi tou... telika thn evgala me ntomatoula k tiraki(h opos lete k eseis ..feta...) :-P polu duskolo m fenete ...kai oso skeftomai oti tha einai extra exoda h giatros h diatrofh k ta psonia pou tha xreiastoun... mou erxete na paw sta afentika tou antra m kai na tous petaxw tis apodixeis sta moutra... :evil: gia pes mou kammia kalh idea gia geumatakia vradina... exeis skeftei kati???

Μην νομίζεις κι εγώ δεν έχω παει ακόμα γιατρό θα πάω την αλλη εβδομαδα γιατί αυτός που μου σύστησε ο gyn μου θα λείπει μια εβδομαδα. Απ ότι έχω διαβάσει κι εγώ ουσιαστικα δεν απαγορεύεται τίποτα απλα πρεπει να τρώμε πολύ μικρές ποσότητες. Και επίσης νομιζω αυτό που προτείνουν όλοι είναι ψητό σαλάτα πράσινη. Διάβασα οτι αν τρως σε κάθε γεύμα σου πράσινη σαλατα καθυστερεί, αποτρέπει(???) την απορροφηση της γλυκόζης του γεύματος. Εγώ πάντως έχω πήξει στο μαρούλι.

Απο εβδομαδα που θα πάμε στους δοκτορες να ανταλλαξουμε απόψεις...

0SB8p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

twinomama... den eixa skeftei katholou ta almira pou k auta theloun na kopoun... exthes to apogeuma pou eipa na faw kati... k o antras m arxise... oxi auto den kanei... oxi ekeino den kanei ... e neuriasa kai egw kai ta evala mazi tou... telika thn evgala me ntomatoula k tiraki(h opos lete k eseis ..feta...) :-P polu duskolo m fenete ...kai oso skeftomai oti tha einai extra exoda h giatros h diatrofh k ta psonia pou tha xreiastoun... mou erxete na paw sta afentika tou antra m kai na tous petaxw tis apodixeis sta moutra... :evil: gia pes mou kammia kalh idea gia geumatakia vradina... exeis skeftei kati???

Βρήκα μια διατροφή και κάποιες πληροφορίες..θα τις βάλω εδώ μπορεί να σε ενδιαφέρει

δίαιτα για διαβήτη κύησης (1800 θερμίδες)

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ (1800 kcal εγκυμοσύνη)

Πρωινό: 1 φλυτζάνι γάλα πλήρες (1 ισοδύναμο γάλακτος)

2 μικρές φρυγανιές (1 ισοδύναμο δημητριακών)

Πρόγευμα: 30 γραμμάρια τυρί* ή 1 αυγό (1 ισοδύναμο κρέατος)

1 λεπτή φέτα ψωμί (1 ισοδύναμο δημητριακών)

1 μικρό πορτοκάλι (1 ισοδύναμο φρούτων)

*Να αποφεύγετε μαλακά, άσπρα τυριά.

Γεύμα: 90 γραμμάρια κοτόπουλο ψητό (3 ισοδύναμα κρέατος)

1 φλυτζάνι σαλάτα επόχης (2 ισοδύναμα λαχανικών)

½ φλυτζάνι μακαρόνια + 1 φέτα ψωμί (2 ισοδύναμα δημητριακών )

3 κουταλιές του γλυκού λάδι (3 ισοδύναμα λίπους)

1 μικρό αχλάδι (1 ισοδύναμο φρούτων)

Απογευματινό: 1 φλυτζάνι γιαούρτι άπαχο (1 ισοδύναμα γάλακτος)

½ ροδάκινο (1 ισοδύναμο φρούτων)

Δείπνο: 90 γραμμάρια ψάρι σχάρας (3 ισοδύναμα κρέατος)

1 φλυτζάνι χόρτα (2 ισοδύναμα λαχανικών)

2 μικρές πατάτες (2 ισοδύναμα δημητριακών)

3 κουταλιές του γλυκού λάδι (3 ισοδύναμα λίπους)

1 μικρό μήλο (1 ισοδύναμο φρούτων)

Προ ύπνου: 1 φλυτζάνι γιαούρτι ή γάλα ελαφρύ (1 ισοδύναμο γάλακτος)

2 μικρές φρυγανιές (1 ισοδύναμο δημητριακών)

1 ισοδύναμο = 1 «μερίδα» ή 1 «επιλογή» από την ομάδα τροφίμων που αναφέρεται. Για να βρείτε τα ισοδύναμα των διαφόρων ομάδων τροφίμων και για να τα χρησιμοποιείτε στις αλλαγές των τροφίμων στα γεύματα, δείτε τις λίστες που ακολούθουν. ΟΜΑΔΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1 ισοδύναμο γάλακτος (12 γραμμάρια υδατανθράκων) αντιστοιχεί σε:

1 φλυτζάνι τσαγιού (240 γραμμάρια) γάλα ή γιαούρτι

½ φλυτζάνι τσαγιού ρυζόγαλο ή κρέμα άγλυκη (120 γραμμάρια γάλα+10 γραμμάρια κορν φλάουρ ή ρύζι)

Να χρησιμοποιείτε προϊόντα άπαχα ή με πολύ λίγα λιπαρά εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στο υπόδειγμα δίαιτας.

(Το τυρί βρίσκεται στην ομάδα κρέατος. ) ΟΜΑΔΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

1 ισοδύναμο φρούτων (15 γραμμάρια υδατανθράκων) αντιστοιχεί γενικά σε 1 μικρό φρούτο ή ½ φλυτζάνι χυμό χωρίς ζάχαρη. Πιο συγκεκριμένα:

ακτινίδιο 1 (100 γραμμάρια)

ανανάς φρέσκος ¾ φλυτζανιού

ανανάς κομπόστα ½ φλυτζάνι (125 γραμμάρια)

αχλάδι 1 μικρό (115 γραμμάρια)

αχλάδι κομπόστα ½ φλυτζάνι (125 γραμμάρια)

βερύκοκα 4 μικρά (155 γραμμάρια)

βερύκοκα κομπόστα ½ φλυτζάνι (125 γραμμάρια)

βερύκοκα αποξηραμένα 4

γιαρμάς 1 μικρός (170 γραμμάρια)

γκρέιπφρουτ ½ μεγάλο

δαμάσκηνα 2 μικρά (150 γραμμάρια)

δαμάσκηνα αποξηραμένα 3

καρπούζι 1 ¼ φλυτζάνι (180 γραμμάρια)

κεράσια 12 (85 γραμμάρια)

μανταρίνια 2 μικρά (225 γραμμάρια)

μήλο 1 μικρό (115 γραμμάρια)

μούρα ¾ φλυτζανιού

μπανάνα 1 μικρή (70 γραμμάρια καθαρισμένη)

νεκταρίνι 1 μικρό (140 γραμμάρια)

πεπόνι 1 φλυτζάνι (180 γραμμάρια)

πορτοκάλι 1 μικρό (185 γραμμάρια)

ροδάκινο 1 μικρό (170 γραμμάρια)

ροδάκινο κομπόστα ½ φλυτζάνι (125 γραμμάρια)

σταφύλια 17 μικρές ρόγες

σταφίδες 2 κουταλιές της σούπας

σύκα φρέσκα 2 μικρά

σύκα αποξηραμένα 1 ½

φράουλες 1 ¼ φλυτζάνι (180 γραμμάρια)

χουρμάδες 3

Το βάρος που αναφέρεται αφορά ολόκληρο το φρούτο με φλούδα (εκτός της μπανάνας) και κουκούτσια. Οι κομπόστες είναι πάντα άγλυκες –συσκευασμένες σε νερό ή χυμό, όχι σε σιρόπι.

ΧΥΜΟΙ ΦΡΟΥΤΩΝ: 1 ισοδύναμο φρούτων αντιστοιχεί σε:

½ φλυτζάνι τσαγιού χυμό ανανά, γκρέϊπφρουτ, μήλου, πορτοκαλιού, δαμασκήνου,σταφυλιού ή

ποσότητα οποιουδήποτε χυμού που αντιστοιχεί σε 15 γραμμάρια υδατανθράκων σύμφωνα με την ετικέτα.

ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ-ΑΜΥΛΟΥΧΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

1 ισοδύναμο δημητριακών (15 γραμμάρια υδατανθράκων) αντιστοιχεί σε:

ΨΩΜΙ: 1 λεπτή φέτα (30 γραμμάρια) ψωμί οποιουδήποτε είδους (να προτιμάτε το «μαύρο»).

ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ: 2 μικρά κομμάτια (20 γραμμάρια) φρυγανιές, παξιμαδάκια ή κριτσίνια.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΥΠΟΥ: ½ φλυτζάνι ή 20 γραμμάρια κορν φλέικς ή πιτυρούχα δημητριακά ή κουάκερ, ¼ φλυτζάνι muesli, 3 φλυτζάνια ή 20 γραμμάρια ποπ κορν.

ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ: (Αναφέρεται σε μαγειρευμένες ποσότητες).

Αλεύρι ή κορν φλάουρ 3 κουταλιές σούπας (20 γραμμάρια)

Ζυμαρικά ½ φλυτζάνι (70 γραμμάρια)

Ρύζι 1/3 φλυτζάνι (65 γραμμάρια)

Τραχανάς ½ φλυτζάνι

Κριθάρι, σιτάρι, κτλ. ½ φλυτζάνι

Ρυζόγαλο ή κρέμα άγλυκη ½ φλυτζάνι

ΑΜΥΛΟΥΧΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:

Πατάτα 1 μικρή (85 γραμμάρια)

Πατάτα πουρέ ½ φλυτζάνι

Κολοκύθα ή γλυκοπατάτα ½ φλυτζάνι

Καλαμπόκι ½ φλυτζάνι (80 γραμμάρια)

Καλαμπόκι ψητό 1 μικρό τεμάχιο (140 γραμμάρια)

Αρακάς ½ φλυτζάνι (100 γραμμάρια)

ΟΣΠΡΙΑ: (μαγειρευμένα-αποστραγγισμένα)

Φακές,φασόλια,ρεβύθια ½ φλυτζάνι (80 γραμμάρια)

Τα όσπρια βρίσκονται και στη λίστα κρέατος. ΟΜΑΔΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

1 ισοδύναμο λαχανικών (5 γραμμάρια υδατανθράκων) αντιστοιχεί σε:

½ φλυτζάνι τσαγιού (100 γραμμάρια) βρασμένα ή ψιλοκομμένα λαχανικά ή χυμό ή 1 φλυτζάνι (100 γραμμάρια) ωμά λαχανικά.

Αγγούρι, αγκινάρα, αντίδια, γογγύλια, καρότα, κολοκυθάκια, κουνουπίδι, κρεμμύδι, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, λάπαθα, μανιτάρια, μαρούλι, μελιτζάνα, μπάμιες, μπρόκολα, ντομάτα, ντοματοχυμός, πατζάρια, πιπεριές, πράσσα, ραδίκια, ραπανάκια, σέλινο, σπανάκι, σπαράγγια, φασολάκια.

Ελεύθερα μπορεί να καταναλωθούν: μαρούλι, άνιθος και μαϊντανός καθώς και μέχρι 100 γραμμάρια επιπλέον σε οποιοδήποτε γεύμα αγγούρι, σέλινο, αντίδια, ραδίκια, άγρια χόρτα.

Λαχανικά με πολύ άμυλο (αρακάς,καλαμπόκι, κολοκύθα, πατάτα) βρίσκονται στη λίστα των δημητριακών.

ΟΜΑΔΑ ΛΙΠΟΥΣ

1 ισοδύναμο αντιστοιχεί σε:

ΜΟΝΟΑΚΟΡΕΣΤΑ: Ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού, λάδι φυστικιού 1 κουταλάκι του γλυκού, ελιές 8 μικρές, αμύγδαλα 6, φυστίκια 10, σουσάμι 2 κουταλιές της σούπας, ταχίνι 2 κουταλάκια του γλυκού, φυστικοβούτυρο 2 κουταλάκια του γλυκού, αβοκάντο 2 κουταλιές της σούπας.

ΠΟΛΥΑΚΟΡΕΣΤΑ: καλαμποκέλαιο 1 κουταλάκι του γλυκού, ηλιέλαιο 1 κουταλάκι του γλυκού, σογιέλαιο 1 κουταλάκι του γλυκού, μαγιονέζα 1 κουταλάκι του γλυκού, μαγιονέζα λάιτ 2 κουταλάκια του γλυκού, μαργαρίνη 1 κουταλάκι του γλυκού, μαργαρίνη λάιτ 2 κουταλάκια του γλυκού, καρύδια 2, κολοκυθόσποροι 2 κουταλιές της σούπας, ηλιόσποροι 2 κουταλιές της σούπας.

ΚΕΚΟΡΕΣΜΕΝΑ: βούτυρο 1κουταλάκι του γλυκού, καρύδα Ινδιών 2 κουταλιές της σούπας, κρέμα γάλακτος 1 κουταλιά της σούπας, μπέικον 1 φέτα, τυρί Φιλαδέλφεια 1 κουταλιά της σούπας, φοινικέλαιο 1 κουταλάκι του γλυκού.

(1κουταλάκι του γλυκού =5 γραμμάρια)

(1 κουταλιά της σούπας = 3 κουταλάκια του γλυκού = 15 γραμμάρια )

Να προτιμάτε τα μονοακόρεστα (ειδικά το ωμό ελαιόλαδο), λιγότερο τα πολυακόρεστα και να αποφεύγετε τα κεκορεσμένα λίπη. ΟΜΑΔΑ ΚΡΕΑΤΟΣ

1 ισοδύναμο κρέατος αντιστοιχεί γενικά σε:

30 γραμμάρια (καθαρό, μαγειρεμένο βάρος χωρίς φανερό λίπος, δέρμα ή κόκαλα) οποιουδήποτε είδους άπαχου κρέατος, πουλερικών, ψαριών ή θαλασσινών.

Ακόμα, 1 ισοδύναμο κρέατος αντιστοιχεί σε:

1 αυγό ολόκληρο (μέχρι 3 την εβδομάδα)

2 ασπράδια αυγού

30 γραμμάρια αλλαντικών χωρίς λιπαρά (λάιτ) π.χ. γαλοπούλα βραστή.

30 γραμμάρια τυρί με λίγα λιπαρά (π. χ. άπαχη-άναλη μυζήθρα)

Προσοχή: να αποφεύγονται τα κίτρινα τυριά, όπως κασέρι, γκούντα , ένταμ, τσένταρ που είναι πλούσια σε λιπαρά.

Γενικά: να διαλέγετε πάντα άπαχα κρέατα, να αποφεύγονται αλλαντικά, εντόσθια, κονσερβοποιημένα κρέατα με πολλά λιπαρά και φαστ φουντ, να προτιμάτε το απλό μαγείρεμα, και σε μικτά φαγητά να μην ξεχνάτε να υπολογίζετε όλα τα υλικά που χρησιμοποιείτε. ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Καφές, τσάι, υποκατάστατα ζάχαρης όπως Nutrisweet, Candarel, Slim Line κλπ., αναψυκτικά λάιτ (χωρίς ζάχαρη –χωρίς θερμίδες), σόδα, μεταλλικό νερό, διάφορα μπαχαρικά και καρυκεύματα, ξίδι, μουστάρδα, χυμό λεμονιού, κέτσαπ μία κουταλιά σούπας, σκόνη κακάο μία κουταλιά σούπας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Να τρώτε τόσα γεύματα, όσα ορίζονται από το διαιτολόγιό σας.

Να κρατάτε σταθερές τις ώρες των γευμάτων.

Να μην παραλείπετε γεύμα, ούτε να μεταφέρετε τροφές από ένα γεύμα σε άλλο.

Μπορείτε να τρώτε απʼόλα, αρκεί να είναι σωστά υπολογισμένα σύμφωνα με το διαιτολόγιό σας.

Να μάθετε να χρησιμοποιήτε τις λίστες των ισοδυνάμων των τροφίμων, για να μπορείτε εύκολα να κάνετε αλλαγές στις τροφές.

Να μάθετε να ζυγίζετε και να μετράτε τις τροφές με όσο το δυνατόν πιο πολύ ακρίβεια, ώστε να μπορείτε να υπολογίζετε σωστά τις μερίδες, τόσο για απλές τροφές όσο και για διάφορα μικτά φαγητά.

Να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέττες σε συσκευασμένες τροφές για να ξέρετε τι ακριβώς περιέχουν.

Για την πιο υγιεινή διατροφή: να υπάρχει πάντα ποικιλία στις επιλογές σας, να προτιμάτε μη-ραφιναρισμένα («μαύρα») δημητριακά προϊόντα, να τρώτε όσπρια 1-2 φορές την εβδομάδα, να προτιμάτε το ψάρι (3-5 φορές την εβδομάδα) και το άσπρο κρέας των πουλερικών (χωρίς δέρμα), να τρώτε ποικιλία φρούτων και λαχανικών, να προτιμάτε ως λίπος στη μαγειρική και στη σαλάτα το ελαιόλαδο, να αποφεύγετε γενικά λιπαρές τροφές και τηγανιτά, τροφές που περιέχουν ζάχαρη, το πολύ αλάτι και τα οινοπνευματώδη ποτά.

Να αυξάνετε τη φυσική σας δραστηριότητα.

c9C7p3.png

IkE6p3.png

r9Kgp2.png

Πραγματικά δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Είναι τόσος καιρός που δεν έχω μπει να σας πω ένα γεια. Αυτή η κρίση μου τα έχει κάνει τσουρέκια γενικώς. Είναι κανά δίωρο που διαβάζω τις απαντήσεις σας και τους προβληματισμούς σας. Εύχομαι να είστε όλες καλά και τα εμβρυάκια σας ακόμα καλύτερα. Θα προσπαθήσω να καλύψω τα κενά λοιπόν.

- Έχω ΠΗΤ 4 Ιουλίου και είναι ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ και υποτίθεται θα γεννήσω στο Αλεξάνδρα

- 4 απριλίου μπαίνω στον 7ο και έχω πάρει 10 κιλά μέχρι τώρα

- Είμαι 39 χρονών, 1,74, ξεκίνησα στα 92 και σήμερα είμαι 102

- Στον προχθεσινό υπέρηχο ζύγιζε η μπέμπα 968 γραμμάρια

- Έκανα χθες καμπύλη ζαχάρου 75γρμ 0-60-120 και θα πάρω τις απαντήσεις την επόμενη εβδομάδα.

- Στο f/b θα με βρείτε Γκέλη Σιμιντζή

- Δεν έχω ψωνίσει τίποτα απολύτως γιατί δεν υπάρχει σάλιο. Όμως έχοντας μπει στο xariseto.gr και νιώθοντας πλέον ότι έχω βρει μία μεγάλη οικογένεια και πολλούς φίλους, έχω μαζέψει όλα όσα χρειάζομαι προς το παρόν για την μπουμπού. Ρουχαλάκια, ζιπουνάκια, σελτεδάκια, πάνες αγκαλιάς, σεντονάκια, κουνουπιέρα, διάφορα καλλυντικά για το μωρό, ρούχα για μένα, καθισματάκι αυτοκινήτου, ριλάξ και η λίστα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ξέρουν να χαρίζουν με την προϋπόθεση να χαρίσω κι εγώ ό,τι σε μένα φαίνεται δεδομένο αλλά σε άλλους είναι ανάγκη.

Έχω έναν νέο μεγάλο προβληματισμό και θα ήθελα να τον μοιραστώ μαζί σας να μου πείτε την γνώμη σας. Προχθές που πήγα στον γιατρό μου, μου λέει. Πού είπαμε γεννάμε? Αλεξάνδρα του λέω γιατρέ. Είμαι ασφαλισμένη στην πρόνοια... που αλλού θα μπορούσα να γεννήσω? Αααα μου λέει εγώ είμαι και στο Μητέρα και στο Λητώ, δεν ξέρω εσύ που θέλεις. Απλά να ξέρεις ότι η αμοιβή μου είναι 1200 και μόνο στα ιδιωτικά μπορώ να σου κόψω απόδειξη. Στο Αλεξάνδρας δεν θα σου κόψω ... για να μην έχουμε παρεξηγήσεις σου το λέω.

Εκείνη την στιγμή το μυαλό μου το είχα στον υπέρηχο και δεν του απάντησα. Αλλά φεύγοντας και επιστρέφοντας στην Χαλκίδα (από Αθήνα), μου είχε ανέβει η πίεση. Όταν σου λέω είμαι στην ΠΡΟΝΟΙΑ ... τι καταλαβαίνεις? Ότι έχω να σου δώσω 1200? Εγώ ζητάω να μου χαρίσουν σερβιέτες για το νοσοκομείο και ρούχα για το παιδί και πιστεύεις ότι έχω 1200? Δεν έχω κούνια ακόμα και καρότσι και δεν ξέρω πότε, αν και πού θα βρω ... και μου λες στην ψύχρα ότι θέλεις 1200 χωρίς απόδειξη? Στο δημόσιο νοσοκομείο? Που θα γεννήσω παρέα με τις γύφτισσες και θα ανησυχώ αν θα μου κλέψει καμία το παιδί? Και πείτε μου τώρα. Εσείς πόσα θα δώσετε στον γιατρό σας, πόσα στο νοσοκομείο? Πόσα ξοδεύετε για τα πράγματα του μωρού? Καλά να είναι το παιδάκι μου ... αλλά πλέον σκέφτομαι να πάω στην Πάτρα που είναι οι γονείς μου να γεννήσω στο πανεπιστημιακό του Ρίο. Ξέρει καμία για Πάτρα να με συμβουλεύσει? Ή να πάω στο Έλενα ή δεν ξέρω πια τι να κάνω !!! Έχω πελαγώσει.

Σας στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου μανούλες !!!

Καταρχάς συγχαρητήρια για τα ευχάριστα κ το ότι η μπέμπα μεγαλώνει φυσιολογικά!Όσο για πραγματάκια κ εδώ μέσα χαρίζονται πολλά κ στο parents αν θυμάμαι καλά!Ίσως να βρεις κάτι που σου λείπει!

Όσο για τον γιατρό είναι επιεικώς απαράδεκτος γιατί κ μόνο που ανέφερες Πρόνοια θα έπρεπε να κόψει το "φακελάκι" του.Κ εγώ στο Αλεξάνδρας γεννάω κ ο γιατρός μου θα πάρεις 1000 μαζί με τον αναισθησιολόγο κ το νοσοκομείο το καλύπτει το ΙΚΑ,αν θυμάμαι καλά είχα δώσει μόνο 99 ευρώ γτ έκανα καισαρική.Κ άσχετο αλλά επειδή το ανέφερες...ποιος σου είπε ότι θα είσαι με τις γύφτισσες?Κ ότι θα σου κλέψουν το μωρό?Δεν ξέρω αν έχεις επισκεφτεί τώρα τελευταία τα δημόσια αλλά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα του '80.Έχω την οικονομική δυνατότητα να πάω σε ιδιωτικό αλλά επειδή δουλεύω μέσα σε αυτά επιλέγω χίλιες φορές δημόσιο!!!Κ τις γύφτισσες όπως λες είναι λίγο πιο αυστηρά τα πράγματα κ δεν αφήνουν όλο το σόι να κάνει ντου.

Τεσπα αυτό ήταν μια μικρή παρένθεση.Θα σου συνιστούσα κ εγώ να συζητήσεις με τον γιατρό σου για την αμοιβή του κ να του τονίσεις ότι ΔΕΝ έχεις λεφτά κ αν συνεχίζει το ίδιο τροπάριο τότε άλλαξε γιατρό!Ή πήγαινε στην Πάτρα όπως λες!Αααα κ πλέον με τις συγχωνεύσεις Αλεξάνδρα κ Έλενα είναι το ίδιο,αν κ παραμένουν όπως έχουν τα νοσοκομεία.

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:αυτόν που δείχνει,αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει

feQKp2.png

4okhp3.png

Σήμερα οι ορμόνες μου δεν είναι και στα καλύτερά του...κ ο μικρός δεν βοηθάει είναι μες την γκρίνια.Νιώθω μια δυσφορία σαν να ζεσταίνομαι συνέχεια.Αν άρχισαν από τώρα τα φουντώματα τι θα κάνω το καλοκαίρι με την κοιλιά στο στόμα?

Καθένας έχει τρεις χαρακτήρες:αυτόν που δείχνει,αυτόν που έχει κι αυτόν που νομίζει ότι έχει

feQKp2.png

4okhp3.png

Διαφημίσεις

Εχω να κάνω την καμπύλη ζαχαρου και ο γιατρος μου ειπε ότι 3 μέρες πρωτου παω να την κανω να φάω κανονικα και επιπλέον να φάω συν 3 φέτες ψωμι απο αυτο που τρωω,την αλλη μερα να φαω συν μια κουπα ρύζι και την αλλη μέρα ένα πιατο μακαρόνια.Δηλαδή να αυξησω την προσληψη υδατανθρακον αν θυμαμαι καλά.

Μου φάνηκε περίεργο γιατί δεν ηξερα ότι πρέπει να κανω κατι απο αυτα..

Εσάς σας είπαν τιποτα τέτοιο????

c9C7p3.png

IkE6p3.png

r9Kgp2.png

Εχω να κάνω την καμπύλη ζαχαρου και ο γιατρος μου ειπε ότι 3 μέρες πρωτου παω να την κανω να φάω κανονικα και επιπλέον να φάω συν 3 φέτες ψωμι απο αυτο που τρωω,την αλλη μερα να φαω συν μια κουπα ρύζι και την αλλη μέρα ένα πιατο μακαρόνια.Δηλαδή να αυξησω την προσληψη υδατανθρακον αν θυμαμαι καλά.

Σε μένα πάντως είχε ορίσει 3ήμερη δίαιτα υδατανθράκων πριν την κάνω.

Σε γενικές γραμμές το θέμα είναι "να έχετε μια ισορροπημένη δίαιτα που να περιέχει τουλάχιστον 150 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα για 3 ημέρες πριν την εξέταση. Φρούτα, ψωμιά, δημητριακά, crackers και αμυλούχα λαχανικά, όπως πατάτες, φασόλια και καλαμπόκι, είναι καλή πηγή υδατανθράκων." (παραθέτω από ιστοσελίδα, γιατί και σε μένα αυτα είχε πει η γιατρός).

7M7zp2.png

Εγώ πάλι έχω μία δική μου φιλοσοφία όσον αφορά στις εξετάσεις αίματος και ούρων. Αν κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνω κάθε μέρα νομίζω ότι δεν δείχνει την πραγματικότητα στις εξετάσεις μου και προτιμώ να μην ακολουθώ καμία δίαιτα ή ειδική διατροφή πριν από αυτές. Τι σημασία έχει να μην τρώω πχ μακαρόνια και φασόλια και γλυκά σε όλη την εγκυμοσύνη και να φάω υποχρεωτικά 3 μέρες πριν? Ή τι σημασία έχει να μην φάω κρέας και χοληστερινούχα για μερικές μέρες , ώστε την ώρα της εξέτασης χοληστερίνης να μου βρεθούν χαμηλοί οι δείκτες? Αν η διατροφή μου κάθε μέρα είναι γεμάτη γλυκά και κρέατα ... αυτά θα φάω και την ημέρα πριν τις εξετάσεις για να δω πραγματικά πόσο κακό κάνω στον εαυτό μου και στο παιδί, ώστε οι απαντήσεις να με ΣΟΚΑΡΟΥΝ και όχι να με ΧΑΪΔΕΨΟΥΝ. Ο δικός μου γιατρός πχ στις οδηγίες για την καμπύλη έγραφε ... φάτε ένα σοκολατάκι το προηγούμενο πρωί όταν ξυπνήσετε και καθόλου γλυκό την υπόλοιπη μέρα. Μετά το βραδινό σας πιείτε μόνο νερό και πάρτε μαζί σας χυμό λεμόνι να ανακατέψετε με την γλυκόζη για να μην πάθετε ναυτία. Όταν ρώτησα στο νοσοκομείο γιατί έπρεπε να φάω ένα σοκολατάκι 24 ώρες νωρίτερα που θα το είχα μεταβολήσει 40 φορές μέχρι το επόμενο πρωινό δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Ούτε συμφώνησε κανείς για το στιμμένο λεμόνι, αφού κάποιοι θεώρησαν ότι δεν κάνει να αναμιχθεί η γλυκόζη με τίποτα και ειδικά με λεμόνι που αραιώνει το αίμα. Τελικά καταλήγω ότι όλα είναι σχετικά και ότι κάθε γιατρός έχει την δική του φαεινή ιδέα που σε κάνει να τρέχεις και να μην φτάνεις από απορίες και ανησυχίες για το αν κάνεις αυτό που πρέπει ή όχι. Νομίζω ότι πρέπει πού και πού να ακούμε και λίγο το σώμα μας και να σκεφτόμαστε λογικά κάποια πράγματα χωρίς φόβο και υπέρμετρη ανησυχία. Σίγουρα δεν είμαστε γιατροί και πρέπει να ακολουθούμε αυτά που μας λένε οι ειδικοί αλλά καλό θα ήταν να ρωτάμε για τις απορίες μας τους ίδιους τους γιατρούς και αν δεν μας καλύπτουν οι απαντήσεις τους να έχουμε το θάρρος να αμφιβάλλουμε για την αξιοπιστία της εγκυρότητας των οδηγιών τους.

Εγώ πάλι έχω μία δική μου φιλοσοφία όσον αφορά στις εξετάσεις αίματος και ούρων. Αν κάνω κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνω κάθε μέρα νομίζω ότι δεν δείχνει την πραγματικότητα στις εξετάσεις μου και προτιμώ να μην ακολουθώ καμία δίαιτα ή ειδική διατροφή πριν από αυτές. Τι σημασία έχει να μην τρώω πχ μακαρόνια και φασόλια και γλυκά σε όλη την εγκυμοσύνη και να φάω υποχρεωτικά 3 μέρες πριν? Ή τι σημασία έχει να μην φάω κρέας και χοληστερινούχα για μερικές μέρες , ώστε την ώρα της εξέτασης χοληστερίνης να μου βρεθούν χαμηλοί οι δείκτες? Αν η διατροφή μου κάθε μέρα είναι γεμάτη γλυκά και κρέατα ... αυτά θα φάω και την ημέρα πριν τις εξετάσεις για να δω πραγματικά πόσο κακό κάνω στον εαυτό μου και στο παιδί, ώστε οι απαντήσεις να με ΣΟΚΑΡΟΥΝ και όχι να με ΧΑΪΔΕΨΟΥΝ. Ο δικός μου γιατρός πχ στις οδηγίες για την καμπύλη έγραφε ... φάτε ένα σοκολατάκι το προηγούμενο πρωί όταν ξυπνήσετε και καθόλου γλυκό την υπόλοιπη μέρα. Μετά το βραδινό σας πιείτε μόνο νερό και πάρτε μαζί σας χυμό λεμόνι να ανακατέψετε με την γλυκόζη για να μην πάθετε ναυτία. Όταν ρώτησα στο νοσοκομείο γιατί έπρεπε να φάω ένα σοκολατάκι 24 ώρες νωρίτερα που θα το είχα μεταβολήσει 40 φορές μέχρι το επόμενο πρωινό δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Ούτε συμφώνησε κανείς για το στιμμένο λεμόνι, αφού κάποιοι θεώρησαν ότι δεν κάνει να αναμιχθεί η γλυκόζη με τίποτα και ειδικά με λεμόνι που αραιώνει το αίμα. Τελικά καταλήγω ότι όλα είναι σχετικά και ότι κάθε γιατρός έχει την δική του φαεινή ιδέα που σε κάνει να τρέχεις και να μην φτάνεις από απορίες και ανησυχίες για το αν κάνεις αυτό που πρέπει ή όχι. Νομίζω ότι πρέπει πού και πού να ακούμε και λίγο το σώμα μας και να σκεφτόμαστε λογικά κάποια πράγματα χωρίς φόβο και υπέρμετρη ανησυχία. Σίγουρα δεν είμαστε γιατροί και πρέπει να ακολουθούμε αυτά που μας λένε οι ειδικοί αλλά καλό θα ήταν να ρωτάμε για τις απορίες μας τους ίδιους τους γιατρούς και αν δεν μας καλύπτουν οι απαντήσεις τους να έχουμε το θάρρος να αμφιβάλλουμε για την αξιοπιστία της εγκυρότητας των οδηγιών τους.

Συμφωνώ με αυτά που λες. Εμένα ο γιατρός που είχα πριν με είχε βάλει να κάνω καμπύλη σαν προγεννητικο και μου είχε πει 3ημερη φόρτιση με υδατάνθρακες. Ο γιατρός μου τώρα μου είπε οτι θέλει να φάω κανονικά όπως τρώω κάθε πέρα πριν την εξέταση. Ο καθένας έχει τα δικά του!!! Και κάνουμε οτι μας λένε!!!

0SB8p3.png

Διαφημίσεις

Νιώθω μια δυσφορία σαν να ζεσταίνομαι συνέχεια.Αν άρχισαν από τώρα τα φουντώματα τι θα κάνω το καλοκαίρι με την κοιλιά στο στόμα?

Άκουσα οτι φέτος θα είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι!!!! Βοήθεια μας με τα βρέφη!!!!;)

0SB8p3.png

Άκουσα οτι φέτος θα είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι!!!! Βοήθεια μας με τα βρέφη!!!!;)

egw koritsia den skeftomai katholou thn zesth... tha valw thn mikrh katw apo ton platano pou exei sinexeia skia kai drosia ...tha exw olh mera ta parathira anoixta gia na kanei reuma... e kai sthn anagi k enan anemisthra (oxi panw sto mwro ...ston xoro...) mporeite na mou peite omws ti tha kanoume me ta kounoupia??? pou tha einai lexoudakia kai den tha mporoume oute farmako na valoume oute tipota??? kai h theia mou pou douleuei ston dhmo mas, mou eipe oti tous hrthe xarti pou leei ...oti logo oikonomikhs krishs den exoun lefta na psekasoun gia ta kounoupia k auto isxuei pan elladika...

XKqxiAb.jpgXKqxp2.png

29TYp2.png

egw koritsia den skeftomai katholou thn zesth... tha valw thn mikrh katw apo ton platano pou exei sinexeia skia kai drosia ...tha exw olh mera ta parathira anoixta gia na kanei reuma... e kai sthn anagi k enan anemisthra (oxi panw sto mwro ...ston xoro...) mporeite na mou peite omws ti tha kanoume me ta kounoupia??? pou tha einai lexoudakia kai den tha mporoume oute farmako na valoume oute tipota??? kai h theia mou pou douleuei ston dhmo mas, mou eipe oti tous hrthe xarti pou leei ...oti logo oikonomikhs krishs den exoun lefta na psekasoun gia ta kounoupia k auto isxuei pan elladika...

νομιζω οτι επιτρεπετε το υγρο ( παντα με ανοιχτο παραθυρο),δεν κανει ταμπλετα για κουνουπια εξαλλου γιαυτο υπαρχουν και οι κουνουπιερες ;);)

Οταν ερθει η ωρα απλα ρωτα την παιδιατρο..

79o6p3.png

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλες τις κοιλίτσες!!!

Εγώ είμαι στο διαγνωστικό, μόλις ήπια την γλυκόζη κ περιμένω να περάσει η ώρα να μου ξαναπάρουν αίμα. Ούτε εμένα μου είπε τίποτα ο γιατρός για ειδική διατροφή πριν την εξέταση. Ούτε κ στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου το είχε πει η τότε γιατρός μου. Ο κάθε γιατρός έχει την άποψή του κ σ΄αυτό όπως φαίνεται.

Τα κουνούπια πράγματι είναι πολύ επικίνδυνα για τα μικρούλια. Πέρσυ δεν είχαν ψεκάσει κ γινόταν χαμός. Το καλύτερο είναι σίτες σε όλα τα παραθυρα κ πόρτες του σπιτιού. Εγώ είμαι εναντίον ταμπλετών κ υγρών κ αγόραζα κάτι αυτοκολλητάκια φυσικά- που τώρα δεν θυμάμαι πώς τα λένε... Τα βάζεις στο καροτσάκι ή πάνω στα ρουχαλάκια- αν κ αφήνουν κόλλα στα ρουχαλάκια. Δεν κάνουν τέλεια δουλειά αλλά είναι φυσικά κ σε συνδυασμό με σίτες ή κουνουπιέρα κάτι γίνεται.

Φιλάκια σε όλες!!!

ZYoVp3.png

60gdp3.png

όντως ο κάθε γιατρός έχει τον δικό του τρόπο σκεψεις και τεχνικής πάνω στην ειδικότητα του.

Πιστεύω ότι μου είπε να τρώω αυτές τις τρεις μέρες περισσότερους υδατανθρακες για να δει κατά πόσο ο οργανισμός μου μπορεί να διασπάσει αυτές τις τροφές τωρα στην κύηση.Τι να πω δεν μπορώ να το δικαιολογήσω αλλιώς..

c9C7p3.png

IkE6p3.png

r9Kgp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...