Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 5 ώρες πρίν, *Vasoula είπε:

      Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

      Ευχαριστώ πολύ!Τρόμαξα πιο πολύ λόγω του ότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και επίσης έχω στο ιστορικό μου και παλινδρομη και βιοχημική,οπότε σε συνδυασμό με το αίμα,λέω πάει..Στην κόρη μου είχα συνέχεια τέτοιους πόνους,απλά δεν είχα καθόλου αίμα,αλλά παρόλα αυτά πήγαινα συχνά στο γιατρό για να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το έντερο.Ευτυχώς όλα καλά🥰

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Σήμερις έχουμε το χθεσινό κανελόνια με σπανάκι κ ρικότα κ μια σαλάτα που έφτιαξα χτες βράδυ

Κόκκινο λάχανο με γιαουρτομαγιονέζα

photo-2012-12-07-10-23-19-159_zps5099e8f2.jpg

Η συνταγή λέει μόνο μαγιονέζα αλλά αντικατέστησα με γιαούρτι 2 μέρη κ ένα μέρος μαγιονέζα αλάτι κ πιπέρι.

Θα συμφωνήσω δεν έχουν δύναμη πολύ κ θέλει πολύ μεγάλη ποσότητα για να γίνει το χρώμα έντονο. Καλό είναι να αγοράσεις χρώμα σε μορφή πάστας που σου πρότεινε κ η Δημητρα ;)

θέλουμε συνταγη για τα κανελόνια!

όσο για τη σαλάτα φαίνεται τέλεια!


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερουδια!!!!εγω σημερα λεω να φτιαξω ομελετα φουρνου (θα ψαχτω για συνταγη αλλα ριξτε καμια ιδεα-γενικως μου αρεσουν οι ομελετες χωρις πολλα μεσα) κ απο διπλα χωριατικα λουκανικα τηγανητα!


3otVp2.png
Link to comment
Share on other sites

καλημερουδια!!!!εγω σημερα λεω να φτιαξω ομελετα φουρνου (θα ψαχτω για συνταγη αλλα ριξτε καμια ιδεα-γενικως μου αρεσουν οι ομελετες χωρις πολλα μεσα) κ απο διπλα χωριατικα λουκανικα τηγανητα!

αχ Ελενίτσα Ελενίτσα:shock::shock:!!!!!!! έχω παστίτσιο στο φούρνο αλλά ξελιγώθηκα μ'αυτό που είπες

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημεα κοριτσακια μου...σας διαβαζω και λιωνω..προσπαθω να κανω και λιγο διαιτα αλλα δεν...σημερα λεω να κανω τα τελεια σοκολατακια της RAVT???φαινονται τελεια!!!!!!!!!!!!! Επισης για τις γιορτες θα κανω και τις καριοκες και την Βιενεζικη βασιλοπιττα που την ιδια μου ειπε και μια φιλη μου κανει και δεν την αλλαζει.

Φιλια κοριτσια μου, σας διαβαζω αλλα δεν προλαβαινω να γραφω συχνα.


as1cJRN0g410000MzAwNDlkfDAwNzMwNWR8T3VyIGxpdHRsZSBmYWlyeSBpcw.gif
Link to comment
Share on other sites

Θελω συνταγη για τα τσουρεκακιααα πω πω ονειρο φαινονται.

MARGIO εδώ είναι η συνταγή http://www.sintagespareas.gr/sintages/tsoureki-me-tin-boitheia-tou-artoparaskeiasti.html εγώ το κάνω στον αρτοπαρασκευαστή γιατί είμαι τεμπέλα :D:D η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με τον παραδοσιακό τρόπο :

Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τ' αυγά.

Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1- 1 1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί.

από εκεί και πέρα συνεχίζεις από το βήμα 6 και μετά και αντί για 2 κορδόνια την χωρίζει σε 10 περίπου ;)

το σημερινό μας φαγάκι :

φάβα με τηγανιτό χταπόδι

PC070003.jpg

και τάρτα με χειροποίητη ζύμη, μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι :D:D

PC070006.jpg


KbLyp3.png 4AByp3.png
Link to comment
Share on other sites

θέλουμε συνταγη για τα κανελόνια!

όσο για τη σαλάτα φαίνεται τέλεια!

Μιλ μερσί :D;)

Τσάκω συνταγή

Κανελόνια με σπανάκι κ ρικότα

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό σπανάκι φρέσκο/κατεψυγμένο

1 κουτί κανελόνια

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

400-500γρ τυρί Ρικότα

400γρ ντομάτα ψιλοκομμένη ή δυο κονσέρβες ντοματάκι ψιλοκομμένο

100γρ γραβιέρα/κεφαλοτύρι/παρμεζάνα για το μείγμα

80-100γρ γκούντα/ενταμ/μοτσαρέλα για πάνω από τα κανελόνια

Ρίγανη

Αλάτι,πιπέρι

λίγη ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Σερβίρει

4-5

Πως το κάνουμε:

Αρχίζουμε πρώτα με την σάλτσα.

Βάζουμε τις ντομάτες/κονσέρβες με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι κ πιπέρι κ μια πρέζα ζάχαρη να βράσουν 15 λεπτά ίσα να δέσει λίγο η σάλτσα.

Εντωμεταξύ σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο σε λίγο λάδι κ ρίχνουμε το σπανάκι μας να μειωθεί ο όγκος του κ να φύγουν τα ζουμιά του.Προσθέτουμε πολύ λίγο αλάτι κ πιπέρι κ περιμένουμε. Όταν φύγουν τα υγρά του κ μειωθεί ο όγκος του το κατεβάζω από το μάτι κ το κόβω λίγο για να μπορώ να γεμίσω τα κανελόνια κ περιμένω 3-5 λεπτά λίγο να κρυώσει.

Στην κατσαρόλα με το σπανάκι προσθέτω το τυρί ρικότα κ την γραβιέρα κ ανακατεύω να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Δεν προσθέτω αλάτι καθώς η γραβιέρα είναι αλμυρή κ δεν θέλω να επισκιάσει την κρεμώδη γεύση κ υφή του τυριού ρικότα.

Παίρνω το πυρέξ/ταψί μου κ στρώνω κάτω τη μισή σάλτσα, γεμίζω τα κανελόνια κ τα βάζω στο ταψί. Περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα κ αν δεν είναι ίσα ίσα καλυμμένα τα κανελόνια προσθέτω λίγο νεράκι έως να έρθουν τα υγρά έως την επιφάνεια των κανελονιών χωρίς να τα υπερκαλύψει. Πασπαλίζω από πάνω με το τυρί μου κ βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω για τουλάχιστον 35 λεπτά ή έως να πιει όλα τα ζουμιά κ να είναι μαλακό το κανελόνια.

Στα 30 λεπτά το ελέγχω κ αν είναι έτοιμο ανεβάζω τους βαθμούς στους 200 για να πάρουν χρώμα κ το αφήνω άλλο ένα 5-10 λεπτά αναλόγως το φούρνο σας.

Καλή επιτυχία

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έφτιαξα μισό κουτί κανελόνια (είμαστε 2μιση άνθρωποι χε χε )κ έβαλα μισό κιλό σπανάκι κ 250γρ ρικότα. Στα τυριά μπορείτε να προσθέσετε ότι αλμυρό θέλετε είναι θέμα γούστου, εγώ είχα γραβιέρα κ γκούντα. Αλλά σίγουρα του ταιριάζει κ η παρμεζάνα κ η μοτσαρέλλα. Αν δεν έχετε καθόλου θα πρόσθετα λίγη φέτα στη γέμιση κ θα πασπάλιζα με λίγη φρυγανιά πάνω για να μη καούν.

αχ Ελενίτσα Ελενίτσα:shock::shock:!!!!!!! έχω παστίτσιο στο φούρνο αλλά ξελιγώθηκα μ'αυτό που είπες

αχμ..........μην ακούσεις εσύ για λουκάνικα....:rolleyes::mrgreen::mrgreen:

:twisted::twisted:

Καλημεα κοριτσακια μου...σας διαβαζω και λιωνω..προσπαθω να κανω και λιγο διαιτα αλλα δεν...σημερα λεω να κανω τα τελεια σοκολατακια της RAVT???φαινονται τελεια!!!!!!!!!!!!! Επισης για τις γιορτες θα κανω και τις καριοκες και την Βιενεζικη βασιλοπιττα που την ιδια μου ειπε και μια φιλη μου κανει και δεν την αλλαζει.

Φιλια κοριτσια μου, σας διαβαζω αλλα δεν προλαβαινω να γραφω συχνα.

Καλώς την, να μας γράφεις ποιο συχνά!

το σημερινό μας φαγάκι :

φάβα με τηγανιτό χταπόδι

και τάρτα με χειροποίητη ζύμη, μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι :D:D

PC070006.jpg

ωωωωωωωωω μαναμ......τι μου κάνεις κ είμαι θεονήστικη!!! :tongue::tongue::rolleyes:

ξέχασα.....από τα σάλια μου γλίστρησα κ δεν ρώτησα συνταγή.....ΤΩΡΑ!!!!

Link to comment
Share on other sites

ωωωωωωωωω μαναμ......τι μου κάνεις κ είμαι θεονήστικη!!! :tongue::tongue::rolleyes:

ξέχασα.....από τα σάλια μου γλίστρησα κ δεν ρώτησα συνταγή.....ΤΩΡΑ!!!!

:tongue::tongue::tongue: αφού ξέρεις ότι τις πειράζω όλες τις συνταγές, είναι μίξη 3 διαφορετικών :tongue::tongue::tongue: θα κάτσω όμως το βράδυ να στην γράψω :D:D


KbLyp3.png 4AByp3.png
Link to comment
Share on other sites

πω πω πω πω

τι δημιουργήσατε πάλι;;;;

εγώ έκανα το ζυγούρι κοκκινιστό με χυλοπίτες!βγήκε πεντανόστιμο!

και έκανα και μια πίτσα!αλλά!μου ξεχείλισε αρκετό τυρί!:cry:

την έβαλα στο ταψί της κουζίνας το ρηχό όχι για το βαθύ!

μήπως έπρεπε να τη βάλω στο βαθύ;

μήπως έβαλα πολύ τυρί;

πάντως είναι μούρλια!!!!!!

έκανα το ζυμάρι με τη σπράιτ!

ευχαριστώ μαγειροκόριτσα!:)


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κοπέλες καλησπέρα, δεν προλαβαίνω να διαβάσω πολλά, πήρε το μάτι μου κατεψυγμένο σπανάκι στα κανελόνια αποκάτω οπότε θα τα κάνω κι γω

(ναι ναι δεν ξέρω να καθαρίζω σπανάκι κοροιδέψτε ελεύθερα :? - και όλο λέω στη μάνα μου δείξε μου ρε μάνα...

σπανάκι και χόρτα θέλω να μάθω:cry:).

Αλλά για άλλο μπήκα, στα γρήγορα 2 ερωτήσεις γιατί φεύγω από δουλειά για παιδίατρο:

1. έχω πάρει από τη δεύτερα μπεικον φετες για την κις λορεν της ΜαιΚελλυ, χαλάει αυτό?

2. απόψε θα κάνω κουρκουτόψωμο για αν δώσω στα ανήψια μου, πόση φέτα βάζω είπαμε? kalamaraki νομίζω 400 γρ. μου είχες πεί?

3. το κουρκουτόψωμο που το φυλάνε αύριο? ψυγείο? :confused:

Ευχαριστωωωωωωωωωωωωωω σας φιλώ κι επανέρχομαι μετά.

ΥΓ 3 ερωτήσεις ΟΚ!!!!


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

αχ Ελενίτσα Ελενίτσα:shock::shock:!!!!!!! έχω παστίτσιο στο φούρνο αλλά ξελιγώθηκα μ'αυτό που είπες
πάλι νηστικούς τους άφησες τστστσ ακαμάτρα!

και τάρτα με χειροποίητη ζύμη, μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι :D:D

PC070006.jpg

Δώσε συνταγή στο λαό!!!Απλά θεικό! (πρώτα θα κάνω της ΜαιΚελλακυ, μη ξεχνιόμαστε!)


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια εχω μερες να σας γραψω. ειναι ολα τελεια αυτα πο φτιαξατε. αξες πολυ ωραια η φουσκωτη σου ταρτα.

καλαμαρακι τοειδα το λεμονατο κεικ. θα το επιχειρησω σιγουρα μεσα στις γιορτες.

ντιμι ειδες τι ωραιο και ευκολο το κριθαρακι; εμενα το τρωνε ολοι. μαλιστα το εκανα αναλατο ακι αλεσα και στον μικρο.;)

λοιπον, εγω εκανα το μπυρατο κοτοπουλο με ρυζι. δεν προλαβα να βγαλώ φωτογραφια. και το αναφαγο το δικο μου εφαγε μιση μεριδα ενηλικου.:D:D γιουπι.

εκανα ομως διαφορα αλλα επισης, τοσες μερες που εχω να μπω:oops::oops:

ντιμι ρυζογαλο που το ζηλεψα απο εσενα

001hty.jpg

Uploaded with ImageShack.us

οι φακες δεν βγηκαν καΛΑ

αυγοφετες

006jay.jpg

Uploaded with ImageShack.us

μπακαλιαρακια και γαυρος τηγανιτος

008qkz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

πιτσα

015bp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

χαλβας σιμιγδαλενιος

009igp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

γλυκο πορτοκαλι

007teh.jpg

Uploaded with ImageShack.us

βγηκε πολυ ωραιο αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας κυρίες μου! Χθες στόλισα τα μπισκοτάκια μου. Δυστυχώς δεν έκανα ότι μπορούσα γιατί κρύωσα αλλά επειδή τα βλέπω να μειώνονται επικίνδυνα, σίγουρα θα έχω την ευκαιρία να κάνω πιο όμορφα μπισκοτάκια στην επόμενη δόση!

DSCN0098_640x480.jpg

Για σήμερα σνίτσελ κοτόπουλο με πατατούλες για τη μικρή, με σαλάτα για εμάς. Και πολύ μας είναι σήμερα


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...