Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 12 ώρες πρίν, linaa είπε:

      Είναι δύσκολος ο φυσικός κύκλος θέλει υπομονή. Ξέρω κοπέλα που μάζευε επί 5 χρόνια γιατί εκτός απτήν χαμηλή αμη υπήρχε Κ κληρονομικό νόσημα οπότε έπρεπε να μαζέψει παραπάνω από 10 βλαστοκυστες ώστε να εξασφαλίσει Κ τον προεμφυτικο να βρεθεί υγιές έμβρυο. Κύκλο χωρίς φάρμακα δεν είχε καθόλου .

      Θέλει υπομονή Κ επιμονή. Κ φυσικά να δοκιμάσεις ότι μπορείς . Κάθε εξέταση που κάνεις πλησιάζεις όλο Κ πιο κοντά. Αυτά δεν χρειάζετε να τα πολύ ρωτάς απλά κάνεις την εξέταση Κ αποκλείσεις πιθανότητες . 

      Επίσης γενικά σαν συμβουλή εμβρυομεταφορες κάνε πιο κοντά στο καλοκαίρι ο οργανισμός γενικά είναι πιο διαθέσιμος είναι η πιο φυσική επιλογή αναπαραγωγής . Δεν ταλαιπώρησε από ιώσεις ο οργανισμός είναι σε καλύτερη κατάσταση Κ υπάρχει Κ καλύτερη ψυχολογία . 

      Συγνώμη αυτο για το καλοκαιρι ισχυει γενικα ή ειναι δικό σας συμπέρασμα βασει εμπειριων; Προσωπικα τις χειροτερες περιοδους αγχους τις περναω τα καλοκαιρια (και μενω και σε νησι), φετος το καλοκαιρι οσες εγκυουλες ηξερα ειχαν περασει ολες γαστρεντεριτιδα οπως και ο κορωνοιος θέριζε... Επισης λογω ζεστης σε κλειστους χώρους με ερ κοντισιον ανοιχτο, παλι τα μικροβια δινουν και παιρνουν.. ασε που τον χειμώνα προσωπικα μπορω πολυ πιο ευκολα να αποφυγω φιλια, αγκαλιές και συνευρεσεις με συνωστισμο γιατι εχω έτοιμη τη δικαιολογια οτι κρυωσα!! Χαχα Οχι τπτ αλλα ακομα και θαλασσα μας απαγορεύουν να παμε.. οποτε θα διαφωνησω σε αυτο, κυριως γιατι το εζησα και ξερω..

      11 ώρες πρίν, MK2012 είπε:

      Καπνίζει αρκετά η αλήθεια είναι. Και εγώ κάπνιζα μέχρι που το μείωσα και σχεδόν το έκοψα ένα διάστημα πριν την ετ. Βέβαια καπνίζω iqos, όχι πως κάνει κάποια διαφορά.

      Πρέπει ίσως να αρχίσω να σκέφτομαι πιο ενεργά την δωρεά.

      Όσον αφορά το κουράγιο, γενικά έχω απίστευτη επιμονή. Προφανώς αυτό έχει κόστος στη ψυχολογία μου ως τώρα.

      Λυπαμαι πολυ.. ολα σου φαίνονται βουνό και χάος αυτη τη στιγμη, το ξερω, ολες το ξέρουμε αλλα να ξέρεις θα περασει αυτο το συναίσθημα... Μερα με τη μερα θα εισαι καλυτερα, πιο δυνατη να συνεχισεις τον αγωνα σου  ! Η ηλικια σου ειναι σιγουρα συμμαχος σου και μη σκεφτεσαι ακομα τη δωρεα.. γνωμη μου! Μιλα με τους γιατρους σου, παρε και 2η γνωμη αν μφιβαλλεις και προχωρα! Σίγουρα υπάρχει ενα υγιες εμβρυο για εσας! Το τσιγαρο καλα εκανες και το εκοψες,  iqos έκανα και εγω και το εκοψα  απο την πρωτη ετ, συνολο 7μηνο και δεν μου λειπει.. θα δεις και διάφορα στο πορτοφόλι σου! Παρε τον χρονο σου τωρα να ηρεμησεις και με το νεο  ετος θα πανε ολα καλύτερα... Ευχομαι για ολες μας ... Στελνω νοερη αγκαλια ... Το ξερω, το περασα προσφατα,  ειναι δυσκολο, ποναει,αλλα θα εισαι καλυτερα μερα με τη μερα.. στο υποσχομαι!!!

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Ntemiiii κ εμείς ξεκινήσαμε 8-9μηνών τα φαγητό αλλά αναλατα εντελώς κ στην αρχή τακτοποιημένα για ένα μήνα κ μετά μικρα κομμάτια γιατί ήδη είχε 9 μηνών 6 δοντακια χε χε έβγαλε τα πρώτα δύο τεσσάρων μηνών!!

Μπορείς να κάνεις τροχανά πεπονακι κτλ σε σουπιτσα με λιιιιγη φέτα

Εμάς το πρώτο κρεατακι ήταν αρνί. Ο παιδίατρος μας είπε αρνί/κατσίκη κ μοσχάρι. Χοιρινό μετά τους. 18 μηνες.

Κι εμάς η δεύτερη παιδίατρος μας είχε πει να βάλουμε κ αρνί στη διατροφή μας, ενώ ο πρώτος μας είχε με μοσχαρι-κοτόπουλο για τον 1ο χρόνο.

Εμείς σήμερα έχουμε μπιφτέκια γίνονται πολύ νόστιμα κ μαλακά,ακόμα κ όταν κρυωσουν... τα μυρωδικά μπορείτε να τα παραλείψετε, ανάλογα με τα γούστα σας.

Να σας βάλω κ μια συνταγη που φτιάχνω συχνά λόγω καταγωγής του άντρα μου!

http://www.sintagespareas.gr/sintages/gamopilafo.html

Αυτη είναι η αυθεντική συνταγή,εγώ την κάνω με παραλλαγές:

Αντι για νυχάκι βάζω καρολίνα κ αντί για τσακοβούτυρο φυτίνη..

Επίσης αν δεν εχω ζυγούρι το φτιάχνω κ με κότα μόνο...

Καλή όρεξη!:P:p:p

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ τις φακές άργησα να τις πετύχω αλλά τα κατάφερα (μαγειρεύω απ τα 13 οπότε το "άργησα" είναι και πάλι κάτι χρονάκια πίσω χεχε). Πλέον επειδή χρησιμοποιώ χύτρα κάνω τα εξής : Καθάρισμα, καλό πλύσιμο, μια βράση, σούρωμα, νερό, φακές, ελαιόλαδο, πελτέ, κρεμμύδι, σκόρδο και καρότο τριμμένα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δάφνη. Βράζω για 20 λεπτά με κλειστή χύτρα και έπειτα αποτελειώνω με ανοιχτό καπάκι έως ότου πιει τα περιττά υγρά και χυλώσει αρκετά. Ξύδι βάζει ο καθένας στα πιάτα του. Ενώ στο πατρικό μου έβαζα πάντα ξύδι, τώρα γίνονται τόσο νόστιμες που πολλές φορές δεν χρειάζομαι τη γεύση του! Και σήμερα φακές θα κάνω! Και εγώ παίρνω 4 κιλά απ όλα τα όσπρια που τρώμε, από παραγωγούς τον Σεπτέμβρη και έτσι έχω για όλο τον χρόνο. Μόνο ρεβύθια παίρνω 3Α γιατί θέλουμε τα αποφλοιωμένα που είναι εξαιρετικά βραστερά.


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Κρέμα γάλακτος

1 κούπα = 235 γραμμάρια

3/4 κούπας = 175 γραμμάρια

2/3 κούπας = 155 γραμμάρια

1/2 κούπα = 115 γραμμάρια

1/3 κούπας = 80 γραμμάρια

1/4 κούπας = 60 γραμμάρια

1 κουταλιά της σούπας = 15 γραμμάρια

Γάλα Φρέσκο

1 κούπα = 245 γραμμάρια

1/4 κούπας = 70 γραμμάρια

1/2 κούπα = 120 γραμμάρια

2/3 κούπας = 165 γραμμάρια

3/4 κούπας = 180 γραμμάρια

Γάλα ζαχαρούχο

1 κούπα = 305 γραμμάρια

1/4 κούπας = 70 γραμμάρια

1/2 κούπα = 150 γραμμάρια

2/3 κούπας = 200 γραμμάρια

3/4 κούπας = 210 γραμμάρια

Βούτυρο

1 κούπα βούτυρο = 227 γραμμάρια

1/4 κούπα βούτυρο = 57 γραμμάρια

1/3 κούπα βούτυρο = 76 γραμμάρια

1/2 κούπα βούτυρο = 113 γραμμάρια

Κακάο

1 κούπα = 125 γραμμάρια

1/4 κούπας = 30 γραμμάρια

1/2 κούπα = 60 γραμμάρια

2/3 κούπας = 80 γραμμάρια

3/4 κούπας = 95 γραμμάρια

Αλεύρι Αχνη ζάχαρη

1/8 κούπας = 2 κουταλιές της σούπας

1/4 κούπας = 32 γραμμάρια

1/3 κούπας = 43 γραμμάρια

1/2 κούπας = 64 γραμμάρια

2/3 κούπας = 85 γραμμάρια

3/4 κούπας = 96 γραμμάρια

1 κούπα = 128 γραμμάρια

Νιφάδες Βρώμης και Δημητριακά

1/4 κούπας = 21 γραμμάρια

1/3 κούπας = 28 γραμμάρια

1/2 κούπα 43 γραμμάρια

1 κούπα 85 γραμμάρια

Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας = 25 γραμμάρια

1/4 φλιτζανιού = 50 γραμμάρια

1/3 φλιτζανιού = 67 γραμμάρια

1/2 φλιτζάνι = 100 γραμμάρια

2/3 φλιτζάνι = 134 γραμμάρια

3/4 φλιτζανιού = 150 γραμμάρια

1 φλιτζάνι = 201 γραμμάρια

Καστανή ζάχαρη για γλυκά

1/4 κούπας = 55 γραμμάρια

1/3 κούπας = 73 γραμμάρια

1/2 κούπας = 110 γραμμάρια

1 κούπα = 220 γραμμάρια

Μέλι, μελάσα και σιρόπι

2 κουταλιές της σούπας = 43 γραμμάρια

1/4 κούπας = 85 γραμμμάρια

1/3 κούπας = 113 γραμμάρια

1/2 κούπα = 170 γραμμάρια

2/3 κούπας = 227 γραμμάρια

3/4 κούπας = 255 γραμμάρια

1 κούπα = 340 γραμμάρια

Μετατροπή από φλιτζάνι σε κουταλίες

1/8 φλυτζάνι = 2 κουταλιές της σούπας

1/4 φλυτζάνι = 4 κουταλιές της σούπας

1/3 φλιτζανιού = 5 κουταλιές της σούπας

3/8 φλυτζάνι= 1/4 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας

1/2 φλιτζάνι = 8 κουταλιές της σούπας

2/3 φλυτζάνι = 10 + 2 κουταλάκια του γλυκού

5/8 φλυτζάνι = 1/2 φλιτζάνι + 2 κουταλιές της σούπας

7/8 φλυτζάνι = 3/4 φλιτζανιού + 2 κουταλιές της σούπας

1 φλιτζάνι = 16 κουταλιές της σούπας ή 1/2 ποτήρι

Μέτατροπή κουταλάκια γλυκού / σούπας

1/2 κουταλάκι του γλυκού = 30 σταγόνες

1 κουταλάκι του γλυκού = 1/3 κουταλιά ή 60 σταγόνες

3 κουταλάκια του γλυκού = 1 κουταλιά της σούπας

1/2 κουταλιά της σούπας = 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού

1 κουταλιά της σούπας = 3 κουταλάκια του γλυκού

2 κουταλιές της σούπας = 1/8 φλυτζάνι

4 κουταλιές της σούπας = 1/4 φλιτζάνι

5 1/3 κουταλιές της σούπας = 1/3 φλιτζάνι ή 5 κουταλιές της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού

8 κουταλιές = 1/2 φλιτζάνι

12 κουταλιές της σούπας = 3/4 φλυτζάνι

16 κουταλιές της σούπας = 1 φλυτζάνι

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=423528414361414&set=a.408085855905670.82911.258292907551633&type=1


qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κορίτσια! Καλορίζικο το θέμα - πολύ ωραία ιδέα! Ήδη εκτίμησα το πώς λες ότι φυλάς τις ζύμες στην κατάψυξη. Ψάχνω καιρό τώρα να βρώ ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος, ειδικά όταν φτιάχνω μπαγκετούλες! πριν τις ψήσω, αφού τις ψήσω, πριν φουσκώσουν αφού φουσκώσουν κ.τ.λ.

μου αρέσει τόοοοοοσο να μαγειρεύω! Δεν προλαβαίνω όσο θα ήθελα, αλλά ε, προσπαθώ! Έχω και ερώτηση, άν έχετε όρεξη να απαντήσετε! Υπάρχει κανένας τρόπος να καταλάβω αν οι μελιτζάνες θέλουν ξεπίκρισμα ή όχι; και ποιός είναι κατά τη γνώμη σας ο καλύτερος τρόπος να ξεπικρίσουν νερό και αλάτι, σκέτο αλάτι σε σουρωτήρι και ξέπλυμα. και πως είμαι σίγουρη ότι ξεπίκρισαν, έφτιαξα παπουτσάκια έγιναν τέλεια και μία ήταν πολύ πικρή - χάλια. Αυτά!!!!! Πολλά φιλιά και ευτυχισμένα μαγειρέματα.


HqoOp2.png?jSqtntKdSnqjp2.png?wUGyCEeq
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κορίτσια! Καλορίζικο το θέμα - πολύ ωραία ιδέα! Ήδη εκτίμησα το πώς λες ότι φυλάς τις ζύμες στην κατάψυξη. Ψάχνω καιρό τώρα να βρώ ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος, ειδικά όταν φτιάχνω μπαγκετούλες! πριν τις ψήσω, αφού τις ψήσω, πριν φουσκώσουν αφού φουσκώσουν κ.τ.λ.

μου αρέσει τόοοοοοσο να μαγειρεύω! Δεν προλαβαίνω όσο θα ήθελα, αλλά ε, προσπαθώ! Έχω και ερώτηση, άν έχετε όρεξη να απαντήσετε! Υπάρχει κανένας τρόπος να καταλάβω αν οι μελιτζάνες θέλουν ξεπίκρισμα ή όχι; και ποιός είναι κατά τη γνώμη σας ο καλύτερος τρόπος να ξεπικρίσουν νερό και αλάτι, σκέτο αλάτι σε σουρωτήρι και ξέπλυμα. και πως είμαι σίγουρη ότι ξεπίκρισαν, έφτιαξα παπουτσάκια έγιναν τέλεια και μία ήταν πολύ πικρή - χάλια. Αυτά!!!!! Πολλά φιλιά και ευτυχισμένα μαγειρέματα.

Εγώ τις ξεπικρίζω όλες!

Τις βάζω σε νερό κι αλάτι κι όταν μαυρίσει το νερό τις βγάζω κ τις στιβω..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια, τι μου εχετε κανει? Λατρευω τη μαγειρικη,ποιο απο ολα τα θεματα θα παρακολουθω τωρα?Θα χασω τη δουλεια μου στο τελος....

Για την κοπελα με την τουρτα να πω οτι η τουρτα με δυο στρωσεις ειναι πιο ωραια 3 παντεσπανια δηλαδη,μπορεις να κανεις και με δυο βεβαια αλλα αφου μπαινεις που μπαινεις στον κοπο γιατι να μην ειναι τελεια?

Τις μελιτζανες τις ξεπικριζω ολες.Αυτα θα σας παρακολουθω ανελλιπως.


Mx8hp2.png

dv8Yp2.png

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κοριτσια, τι μου εχετε κανει? Λατρευω τη μαγειρικη,ποιο απο ολα τα θεματα θα παρακολουθω τωρα?Θα χασω τη δουλεια μου στο τελος....

Για την κοπελα με την τουρτα να πω οτι η τουρτα με δυο στρωσεις ειναι πιο ωραια 3 παντεσπανια δηλαδη,μπορεις να κανεις και με δυο βεβαια αλλα αφου μπαινεις που μπαινεις στον κοπο γιατι να μην ειναι τελεια?

Τις μελιτζανες τις ξεπικριζω ολες.Αυτα θα σας παρακολουθω ανελλιπως.

Δλδ 3 παντεσπάνια 2 στρώσεις? Και μήπως έχεις καμμία συνταγή για στρώση κρέμα?και στο τέλος πριν το σχέδιο θα τελειώσω με παντεσπάνι?


Wktmp2.png

qIogp3.png

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κανένας τρόπος να καταλάβω αν οι μελιτζάνες θέλουν ξεπίκρισμα ή όχι; και ποιός είναι κατά τη γνώμη σας ο καλύτερος τρόπος να ξεπικρίσουν νερό και αλάτι, σκέτο αλάτι σε σουρωτήρι και ξέπλυμα. και πως είμαι σίγουρη ότι ξεπίκρισαν,

ενδιαφέρουσα ερώτηση, είναι χάλια η μελιτζάνα αν πικρίζει! κι γω όπως τις κάνεις τις ξεπίκριζα αλλά μου άρεσε η απάντηση που σου δόθηκε και θα δοκιμάσω έτσι:

Εγώ τις ξεπικρίζω όλες!

Τις βάζω σε νερό κι αλάτι κι όταν μαυρίσει το νερό τις βγάζω κ τις στιβω..

Στο εξής θα το κάνω, ακούγεται και πιο εύκολο:wink:

Κορίτσια έχω τέλεια νέα, τουλάχιστο μπορώ να μαγειρεύω στο φούρνο της κουζίνας μου, γιατί μάλλον θα κάνει πολύ καιρό να μου την κολλήσει -σηκώθηκαν οι κεραμικές εστίες, το τζάμι :shock: σε λίγων ετών κουζίνα siemens...- και πρέπει να παραγγείλει μαύρη σιλικόνη γιατί έχει μόνο κόκκινη και θα φαίνεται :|

Αυτό σημαίνει πως μόλις επιστρέψει ο σύζηγος από δουλειά θα πάω σουπερμαρκετ μια που δε δουλεύω να εφοδιαστώ υλικά για το γαλακτομπούρικο!!!!

Θα το κάνω μια φορά απόψε δοκιμαστικά! Ναι δοκιμαστικά! Μη γελάτε :oops:

Είμαι λίγο τελειομανής και θα είναι το πρώτο μου γλυκό.

Την Πέμπτη θα μαζευτούμε όλοι μαζί οι εορτάζοντες της οικογένειας μου και θέλω να τους πάω κάτι για το καλό.

Κι ας είναι να το κάνω σε ξεκολλημένη κουζίνα!

Θα βάλω μια βαρυά γάστρα με νερό να βαστάει κάτω το τζάμι των εστιών από την πλευρά που σηκώνεται, και στα μπροστινά μάτια θα κάνω την κρέμα του γαλακτομπουρικου.

Μόνο να ρωτήσω κάτι, είναι χρονοβόρο αυτό?:confused: Το να γίνει η κρέμα.

Επίσης πετάγεται? Να ξέρω να προσέχω μη πάει στην χαλασμένη πλευρά της εστίας...

Ευχαριστώ!!! Είμαι τόσο χαρούμενηηηηηηηη θα κάνω το πρώτο μου γλυκό!:D

Ερχονται και φώτο, θα σας βγάλω και την εστία να γελάσετε, είναι σα να έχει..."σηκωθεί" :oops:αχαχχαχαχα


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

κορίτσια,με έχετε επηρεάσει τρελλά!

τώρα ψήνω τις μελιτζάνες για να κάνω μελιτζανοσαλάτα!

πάει άραγε με τα τρικολόρε;χαχαχ

αρέσει πολύ του άντρα μου αυτή αλλά δεν είχα αξιωθεί μέχρι σήμερα!

καλά μη βλέπετε αυτές τις μέρες που δε δουλεύω και έχω όρεξη!

από βδομάδα να δω!

και δε δουλεύω πολλές ώρες ούτε μπορώ να πω πως η δουλειά μου με κουράζει,την αγαπω πολύ!

αλλά ξυπνάω πολύ νωρίς(6 παρά) να θηλάσω και να ετοιμάσω τη μικρή και φεύγω 7 παρά και γυρνάω στις 3!

κάνω και 2 ώρες δρόμο 1 να πάω και 1 να γυρίσω!

που όρεξη μετά!ενω αγαπώ πολύ τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική!

συνταγή:

κοτόπιτα

θα χρειαστείς:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

2-3 φιλέτα κοτόπουλο

τυρί τριμμένο

μπεικον

κρέμα γάλακτος

μανιτάρια

σκόρδο κρεμμύδι

λάδι

βιτάμ

τι κάνεις:

βράζεις σε ένα κατσαρολάκι τα φιλέτα

αφού κρυώσουν τα κόβεις μπουκίτσες

σοτάρεις σκόρδο κρεμμύδι

προσθέτεις μπουκίτσες

μπεικον

μανιτάρια

κρέμα γάλακτος

λιώνεις το βούτυρο

στρώνεις το ένα φύλλο σφολιάτα σε ένα ταψί

ρίχνεις βούτυρο και μισό τυρί

ρίχνεις τη γέμιση και από πάνω το υπόλοιπο τυρί

κλείνεις με το άλλο φύλλο

ψήνεις στους 180 για 1 περίπου ώρα

καλή όρεξη!:-P


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


φακή παίρνω βιολογική από το χωριό μου.

τις κάνω στη χύτρα, σε 10-15 λεπτά είναι έτοιμες.

πρώτα τις πλένω, μετά τις βράζω με λαδάκι, κρεμμυδάκι κ ντομάτα περασμένα στο μούλτι ,σκόρδο, αλάτι, πιπέρι κ δάφνη! ξύδι βάζω αφού ανοίξω καπάκι κ αφήσω να χυλώσουν.σε αυτό το φαγητό το υλικό που "ακούγεται" είναι το σκόρδο κ η δάφνη!

ρε κορίτσια η μπουγάτσα με απογοήτευσε. είχα καλομάθει με το γαλακτομπούρεκο του παρλιάρου κ την κλασική γαλατόπιτα της μάνας μου κ την ιμιτασιόν τη δική μου με έτοιμο φύλλο. ο άντρας μου όμως έφαγε ήδη το μισό ταψί χθες!

αυτά! φιλάκια!

Link to comment
Share on other sites

φακή παίρνω βιολογική από το χωριό μου.

τις κάνω στη χύτρα, σε 10-15 λεπτά είναι έτοιμες.

πρώτα τις πλένω, μετά τις βράζω με λαδάκι, κρεμμυδάκι κ ντομάτα περασμένα στο μούλτι ,σκόρδο, αλάτι, πιπέρι κ δάφνη! ξύδι βάζω αφού ανοίξω καπάκι κ αφήσω να χυλώσουν.σε αυτό το φαγητό το υλικό που "ακούγεται" είναι το σκόρδο κ η δάφνη!

ρε κορίτσια η μπουγάτσα με απογοήτευσε. είχα καλομάθει με το γαλακτομπούρεκο του παρλιάρου κ την κλασική γαλατόπιτα της μάνας μου κ την ιμιτασιόν τη δική μου με έτοιμο φύλλο. ο άντρας μου όμως έφαγε ήδη το μισό ταψί χθες!

αυτά! φιλάκια!

Κι γω σε απογοήtευση έπεσε κι ας μη πρόλαβα να την κάνω, ούτε το γαλακτομπουρικο.

ποιό είναι το γαλακτομπουρικο του Παρλιάρου?

Κι εμένα ο άντρας μου όλα τα "πετυχημένα" λιωμένα κτλ γλυκά τρώει, για αυτό πιστεύω θα φάει το δικό μου πρώτο γλυκό :tongue:

Γιατί σε απογοήτευσε η μπουγάτσα?

Ποιά μπουγάτσα? Της NewbbieG? ΑΑαααχ και ήταν η επόμενη μου επιλογή για τη γιορτή επειδή θέλει μόνο φούρνο, γιατί στα μάτια της κουζίνας δε με αφήνει ο άντρας μου να κάνω στην κουζίνα τόσα πράγματα στην κατάσταση που είναι.

Κάτι ξέρει σαν ηλεκτρολόγος υποθέτω.

Αμα φτιάξω την κουζίνα με το καλό.

Με γείωσες τώρα με τη μπουγάτσα, δηλαδή παιδάκια πχ δεν θα τη φάνε? Σε ευχαριστώ!

Οσο για τις φακές είναι το αγαπημένο μας φαγητό από τότε που άρχισα να τις μαγειρεύω (πρίς ο άντρας μου δεν τις έτρωγε).

Σας δίνω λοιπόν τη συνταγή μήπως καταφέρετε κι εσείς κάποιον δικό σας να τις τιμήσει ;)

Φακές σούπα:

παίρνω πάντα τις 3Α,

δεν τις καθαρίζω (φωνάζει η μάνα μου :tongue:),

τις βράζω σε κατσαρόλα (όχι χύτρα) για λίγο και τις σουρώνω.

Τις ξαναβάζω στην κατσαρόλα με ζεστό νερό,

προσθέτω δάφνη και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Τέλος βγάζω τη δάφνη,

ρίχνω 3-4 ντομάτες περασμένες στο μούλτι (αποφλοιωμένες),

2 σκελίδες σκόρδο,

1 μεγάλο κρεμμύδι (μούλτι),

καρότο κομμένο σε ροδέλες, αλατοπίπερο,

και σιγοβράζω (μάτι στο 3-4).

Προς το τέλος ρίχνω το ελαιόλαδο, το πολύ μισό ποτήρι.

Χυλώνουν και γίνονται υπέροχες!

Τις συνδιάζω πάντα με τυρί φέτα κομμένο σε φέτες, πασπαλισμένο με ρίγανη και ελαιόλαδο!

Φυσικά και ψωμί με ελίτσες!:-P

Καλή σας όρεξη!:D


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

κοριτσάρες ευχαριστώ για τις μελιτζανοσυμβουλές! μου αρέσουν πολύ σε όλες τους τις εκδοχές.

όσο για την τούρτα... ναι ναι ψηφίζω τρίπατη... θα είναι πιο εντυπωσιακή! είχε κάνει και ο παρλιάρος μία με χρωματιστά παντεσπάνια. http://www.megatv.com/glykesalximies/default.asp?catid=21930&subid=2&pubid=28200600

φιλάκια!


HqoOp2.png?jSqtntKdSnqjp2.png?wUGyCEeq
Link to comment
Share on other sites

Γιατί σε απογοήτευσε η μπουγάτσα?

Ποιά μπουγάτσα? Της NewbbieG?

Δεν είναι δική μου η συνταγή καλέ! Απλά επειδή δεν μπορώ τα τετράδια και τα τεφτέρια, αντί να τις έχω σε χαρτί τις συνταγές, τις έχω σε blog, να τις βρίσκω πιο εύκολα. Κ άμα μου τις ζητάνε, να τους δίνω λινκ.

Με γείωσες τώρα με τη μπουγάτσα, δηλαδή παιδάκια πχ δεν θα τη φάνε? Σε ευχαριστώ!

Τα παιδάκια ειδικά θα την τσακίσουνε. Εκτός κι αν θέλουν γλυκό με σοκολάτα.

Για γλυκο εύκολο και γρήγορα έχω να σου προτείνω μιφλέιγ ή μιλφέιγ ροζ (με βύσσινα), καθώς και τιραμισού (τούρτα ή ατομικό σε μπολάκια), ψάξε στο μπλογκ θα τα βρεις.

Link to comment
Share on other sites

Να και το φαγάκι απο τη συνταγη της demiii σουφλε κοχύλια. Τα έβρασα λίγο πριν τα βάλω στο φούρνο για να μαλακώσουν και πρόσθεσα απο πάνω τριμμένη φρυγανιά.

img1796fk.jpg

Uploaded with ImageShack.us

και το πιατάκι. Ταράτσα την έκανα, ακόμα προσπαθώ να χωνέψω :D:D

img1801s.jpg

Uploaded with ImageShack.us


qTHtp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...