Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 5 ώρες πρίν, *Vasoula είπε:

      Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

      Ευχαριστώ πολύ!Τρόμαξα πιο πολύ λόγω του ότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και επίσης έχω στο ιστορικό μου και παλινδρομη και βιοχημική,οπότε σε συνδυασμό με το αίμα,λέω πάει..Στην κόρη μου είχα συνέχεια τέτοιους πόνους,απλά δεν είχα καθόλου αίμα,αλλά παρόλα αυτά πήγαινα συχνά στο γιατρό για να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το έντερο.Ευτυχώς όλα καλά🥰

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

photo-2012-12-05-22-38-58-255_zpsc58b5708.jpg

Κανελονια με σπανάκι κ ρικοτα γεμιση για αύριο

Ενθουσιαστηκα από τη γεύση της δεν το περίμενα!

Συνταγή κ τα υπόλοιπα που έφτιαξα σήμερα μετά :wink:

Link to comment
Share on other sites

Dimmi, υποσχέθηκα να απαντήσω και θα το κάνω ;)

πω με ξελιγώσατε πάλι, μπήκα να γράψω απορίες και τις ξέχασα! Οχι δεν αστειεύομαι!

1-2 που θυμάμαι τώρα:

Τα κεικ φουσκώνουν τόσο πολύ? ναι

Τα γυρνάμε από την ανάποδη φαντάζομαι ώστε το τμήμα που φούσκωσε να είναι στον πάτο? ναι, για αισθητικούς λόγους

Και το τμήμα με το "σχεδιο" να είναι πάνω? ναι ντεεεεε

Γιατί είχε τρύπες ανεπαίσθητες? γιατί με το χτύπημα εγκλωβίστηκε αέρας. Δεν είναι κάτι κακό

Μήπως δεν κάνω κάτι καλά στο χτύπημα? καλά το κάνεις

Τί εννούμε να αφρατέψει το βούτυρο με τη ζάχαρη? εννοούμε να χτυπηθούν αρκετά έτσι ώστε να ασπρίσει το χρώμα και να είναι αφράτο το μείγμα

Με ποιό εξάρτημα χτυπάω? Δεν έβαλα το πολύ λεπτό το φοβήθηκα, αλλά ούτε και το γάντζο. Το ενδιάμεσο χτυπητήρι. Αν θέλετε το βάζω και φώτο ξανά. χτυπάς με το μεσαίο. Το πολύ λεπτό δεν ξέρω για τι είναι αλλά ο γάντζος είναι για ζύμωμα.

Εσείς αλλάζετε εξάρτημα όταν κάνετε κεικ? με άλλο χτυπάτε αυγά με άλλο τα άλλα πχ? όχι, με το ίδιο εξάρτημα τα χτυπάω όλα

Την φόρμα σιλικόνης πρέπει να την τοποθετώ σε επίπεδο ταψί χωρίς τοιχώματα για να διαχέεται καλά η θερμότητα? ή μπορώ και σε κανονικό ταψί? Εσείς που την βάζετε? νομίζω σε μεγάλο ρηχό ταψί είναι καλύτερα, αλλά δεν θα πάθει και τίποτα τραγικό σε βαθύ.

(μια που πήρα φόρα να ρωτήσω κι άλλα 1-2)

Το ταψί που έβαλα την ζαμπονοτυρόπιτα σε ζεστό φούρνο σηκώνεται μονόπαντα, παίζει ρόλο αυτό στο ότι μου κάηκε μόνο από τη μια πλευρά?

Εχει ο φούρνος ίσιο ταψί αλλά είναι πολύ βαρύ και δεν το προτιμώ. Οι φούρνοι με αέρα έχουν τον ανεμιστήρα που βγάζει τον θερμό αέρα στην πλάτη, στο πίσω μέρος δηλαδή. Είναι φυσιολογικό εκεί να "παίρνει" πιο πολύ χρώμα γιατί είναι περισσότερη η ζέστη. Εγώ μερικές φορές βγάζω το ταψί και το βάζω ξανά από την άλλη πλευρά για να το "ισορροπήσω" λίγο. Αλλά εγώ προτιμώ τα ταψιά της κουζίνας πάντως.

Τα κεικ μετά ξεφουσκώνουν? όχι

Το άφησα σε ένα πιάτο σκεπασμένο με μεμβράνη αλλά μάλλον πήρε υγρασία γιατί ο σύζηγος το άφηνε ξεσκέπαστο (δεν υπάρχει πια το φάγαμε), και συρρικνώθηκε κι έμοιαζε κάπως λασπωμένο. Ρε κορίτσι από πού να πάρει υγρασία? αν έμενε ξεσκέπαστο θα ξεραινόταν, δεν θα έπαιρνε υγρασία. Στο μπάνιο το είχατε? Αν έμοιαζε λασπωμένο ίσως να ήθελε λίγο ψησιματάκι ακόμα.

Που μπορώ να βάζω το κεικ να μη παίρνει υγρασία? (πιθανολογώ ότι αυτό έπαθε γιατί και κουλουράκια όταν αφήνω έξω παπαριάζουν!) Να πάρεις μια πιατέλα που έχει από πάνω πλαστικό σκέπασμα ειδική για κέικ και γλυκά. Όχι για την υγρασία (δεν παίζει αυτό) αλλά για πιο εύκολη και "εμφανίσημη" αποθήκευση

Τέλος τα κεικ τα ψήνω σε αέρα ή χωρίς αέρα? Μάλλον μου άρπαξε, πως σας φαίνεται στην φώτο? Με αέρα τα κάνω εγώ, αλλά εγώ ψήνω τα περισσότερα στον αέρα. Να ακολουθείς τη συνταγή, συνήθως το αναφέρει.

Κάπου είχα διαβάσει ότι βγάζοντας το κεικ/κουλουράκια απότ ο φούρνο πρέπει να ακουμπάμε σε σχάρα για να κυκλοφορεί ο αέρας. Τη φόρμα σιλικόνης που την ακουμπάτε? ισχύει αυτό? Τα ακουμπάς σε σχάρα για να κρυώσουν πιο γρήγορα. Το ίδιο κάνεις και με τη φόρμα σιλικόνης

Ποιά η διαφορά φόρμα σιλικόνης και κλασσικής? Δεν ξέρω, πραγματικά. Εγώ δεν έχω καμία φόρμα σιλικόνης.

Πωπω του έδωσα και κατάλαβε με τις ερωτήσεις και είστε και αρρωστούλες μερικές, δε ρωτάω άλλα (για σήμερα γλιτώσατε), ευχαριστώ πολύ!:D

Εντάξει κυρία μου???? :tongue::tongue:

Link to comment
Share on other sites

τι σας εχω τι σας εχω!!!!!!!!!!!

με επιασε μια λιγουρα το απογευμα κ βουαλα...... http://www.funkycook.gr/cupcakes-sokolatas-me-glaso-sokolatas-me-pral/

και βιντεο εδω

img0373am.jpg

img0374w.jpg

μαφινς σοκολατενια (με γλασο ή χωρις)

σημειωσεις:

*η "ζυμη" ειναι του λεπτου πραγματικα, δε θελει μιξερ κ χωραει ακριβως σε 12 φορμακια,ψηνεται γρηγορα σε 20' με αερα στους 180!!!!

*το γλασο επισης πανευκολο αλλα εγω εκανα ganache (αχτι την ειχα) δηλαδη ενω το γλασο της συνταγης λεει κουβερτουρα-μερεντα-κρ γαλακτος, εγω εβαλα μονο κουβερτουρα-κρ γαλακτος ιση ποσοτητα-1 κσ μελι

το αποτελεσμα.....εχμ εχμ οχι για διαιτα! απιστευτα σοκολατενιο!!!!

ΥΓ το www.imageshack.us τρομερα πανευκολο για ανεβασμα φωτο κ σε καλο μεγεθος!!!! μια κινηση μιλαμε!!!!!! καμια σχεση με το φωτοκουβα!!!!!!!


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια :wink:

Χτες έπεσα για νάνι γιατί ήμουν ψόφια χε χε

Τα υπόλοιπα που έφτιαξα χτες ήταν

Μια κολοκυθοπιτα χωρίς φύλλο πολύ εύκολη κ γρήγορη

photo-2012-12-06-08-41-06-311_zps639daefb.jpg

Και ένα κέικ λεμονιού πολύ αρωματικό κ χωρίς μίξερ :wink: με γλασο λεμονιού

photo-2012-12-06-08-41-44-253_zpsfe08db3c.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το χουμε βάλει αλλά μιας και με πέτυχες στις καλές μου, ιδου

http://www.sintagespareas.gr/sintages/troufakia-mantarini.html

:wink:

καλημερα.μα τι υπεροχες δημιουργιες!!!

σορυ που ρωταω αλλα οταν λεμε φλουδες μανταρινι , εννοουμε το εξω εξω το πορτοκαλι???μου φαινεται καπως αλλα ειπα να ρωτησω!!!

Link to comment
Share on other sites

βρήκα αυτήν εδώ τη συνταγή για βάφλα εύκολη και ελαφριά!;)

βέβαια εγώ την έχω συνδυάσει με παγωτό!αλλά και με μερέντα καλή δε θαναι;:P:p:tongue:

Mε ότι κ να την συνδυάσεις .....μούρλια θα ειναι χε χε !

Χαιρομαι που δεν την πολυχρησιμοποιειτε, βασικα ειδα το ονομα αρκετες φορες και δεν προσεξα αν ειναι απο τα ιδια ατομα. Βασικα καλυτερο και πιο υγειινο οτιδηποτε ΜΗ κατεψυγμενο. Αλλα επειδη κατανταω βαρετη μπλαμπλαδουρα για βιολογικα δεν συνεχιζω....;)

Δεν μπορω κορες να συμμετεχω με φωτο γιατι δεν παλευω το βγαλε, ανεβασε σε χοστ, ανεβασε φορουμ κλπ. Εγω δεν πολυειμαι της μαγειρικης. Βασικα οκ κατι κανω αλλα δεν ειναι χομπι περ σε. Γιαυτο και ειμαι εδω να σας κατακλεβω.....;)

Να πω εγώ τα κάνω με το κινητό όλα κ δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα ;)

Απο συνταγες αν κανω κατι περιπλοκο ή ποπιουλαρ στον κυκλο μου και ξερω οτι τρωγεται σαν τρελλο ευχαριστως να μπω να σας ανεβασω συνταγη γραμμενη ;).

Φανουροπιτα Θειας μου.....(το ψωμακι της Θειας που λεει και το παιδι) τρωγεται ως παλαβο ακομα και απο τους πιο δυσκολους.

1 πακετο αλευρι που φουσκωνει μονο του

1 ποτηρι ζαχαρη (200mg) Βασικα εγω εχω μια κουπα καφε που ξερω οτι τοσο βγαζει αναλογια και ετσι μετραω.

1 ποτηρι καλαμποκελαιο (οτι αλλο πεφτει βαρυ και στην πιτα και στο στομαχι)

1/4 κουταλακι κανελλα, 1/4 γαρυφαλλο (ΜΑΖΙ να βγαζουν μισο κουταλι)

Ξυσμα πορτοκαλι

3 στιμμενα πορτοκαλια.

μια χουφτα σταφιδες

μια χουφτα καρυδια

Εκτελεση

Σε μιξερ (εγω εχω το κενγουντ το πολυμηχανημα και δεν πολυασχολουμαι βασικα) ζαχρη και καλαμποκελαιο να γινουν ενα μειγμα να αφρατεψουν (να΄ναι καλα η κενγουντ). Μετα προσθετουμε ξυσμα, κανελα, γαρυφαλλο και πορτοκαλι χυμο και τα αφηνουμε λιγακι, και μετα ριχνουμε καρυδια σταφυδες και δωστε του να δουλεψει να ανακετευτουν οι γευσεις καλα. Μετα ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι σε χαμηλες στροφες μεχρι να αδειασει το πακετο. Θα δειτε το μειγμα θα στεκεται στο αναδευτηρι οταν σηκωνετε το μιξερ, δεν θα τρεχει. Σε βουτυρομενη φορμα αδειαζετε και θελει μαξ 30 λεπτα σε φουρνο με αερα 160 βαθμους.

Σε αυτο το σπιτι το τσακιζουμε αυτο...ειναι ελαφρι...

Αντε καλη συνεχεια.

ΥΓ: Για δημητριακα εγω παιρνω αυτα http://www.fytro.com.gr/8/el/

Μεχρι να ανακαλυψω οτι και αυτα τα χαλασαν και αρχισω να φτιαχνω μονη μου στο τελος :P

Καλά έκανες κ μας τα είπες, τα φύτρο τα έχει ο μπακάλης στη γειτονιά μου κ παίρνω τη καστανή ζάχαρη του αλλά θα δοκιμάσω κ τα κορν φλεικς με το μέλι που έχει ;)

Να έρχεσαι ποιο συχνά.....όχι σα τα χιόνια! Δεν δαγκώνουμε :tongue:

ευχαριστω για τα περαστικα μαγειρουλες!

εμεις σημερα θα φαμε μπιφτεκια με πατατες απο χτες...απο αυριο βλεπουμε!!καλημερουδια!

Καιρό έχω να κάνω μμμμμμ ;)

καλημερα κοριτσακια τι κανετε?

Περαστικα στα αρρωστουλικα κ γρηγορα μαλιστα.Χριστουγεννα ερχονται εχουμε δουλεις με φουντες χαχαχα

Χτες που λετε εφτιαξα κ εγω στολιδια με αλατοζυμη καλα γινανε μονο που σημερα σκασανε λιγο απο πανω δεν ξερω γιατι .....( ασχετο)

Ειδα πως θελετε συνταγη για μιλφειγ, σας γραφω αυτη που φτιαχνω κ εχει μεγαλη επιτυχια

ΜΙΛΦΕΙΓ

Δεν έχω φτιάξει ποτέ γιατί δεν πολυτρελαίνομαι για το μιλφείγ :rolleyes:

Να συμπληρώσω και τα καλούδια που έφτιαξα προχτες ...

Παστίτσιο παραδοσιακό

Το παρακάτω.... χάλιααααααα μαύρα!!!! ούτε μέχρι τη μέση δεν το φτάσαμε τη μέρα που το έφτιαξα... :tongue::tongue:

Χάλια....χάλια σου λέω δεν τρώγονται ρε συ....μήπως να έφτιαχνες κάτι άλλο για σήμερα??? χαχαχαχαχα :tongue::tongue:

καλησπέρα μαγειροκόριτσα!

εμείς σήμερα έχουμε σαρδέλα παντρεμένη,χωρισμένη δε ξέρω πως τη λένε!:P

με ντομάτα πάντως είναι,κρεμμυδάκι,σκορδάκι και πάπρικα γλυκειά

επίσης,έκανα και γαύρο λεμονάτο

οπότε κι απο τα δυο σήμερα κι ό,τι μείνει αύριο

έχω και χορταράκια βραστά

τελικά τη φώτο μου με τα κούκις την είδατε;να ξανανεβάσω καμία ή όχι;:P

Να ανεβάσεις γιατί εγώ δεν κατάφερα να τα δω όσες φορές κ αν έκανα ριφρες τη σελίδα είτε στο κινητό ειτε στο λαπιτοπι!

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα τελικά έκανα φακές γιατί με τη μικρή άρρωστη δεν βγήκα για ψώνια.

Έκανα και τα λατρεμένα μανταρινο τρουφάκια μου τα οποία αύριο, βαριά μεθαύριο δεν θα υπάρχουν...

Γεια σας και από εμένα. Μπαίνω σπανια να γράψω, αλλά σας διαβάζω ενελλιπώς, σας θαυμάζω και με ιντριγκάρετε κι εμένα να ασχοληθώ λιγάκι παραπάνω.

Θέλω να επιβεβαιώσω ότι τα τρουφάκια μανταρίνι είναι τέλεια !!!!!! Τα έφτιαξα προχθές και δεν έμεινε ούτε ένα. Δυστυχώς, δεν έχω φωτογραφία να σας βάλω.

Να πω ότι πρόσθεσα 3 κουταλιές της σούπας λικέρ περγαμόντο. Νομίζω ότι τα απογείωσε. Μοσχοβόλαγε όλο το σπίτι. Τέλεια. Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε και για τη γιορτη της κόρης μου.

Αμαν ρε κορίτσια......εκεί που έλεγα θα κάνω τα κλασικά....με δελεάζεται να τα φτιάξω....:tongue::rolleyes:

Γειά σας και χαράσας!

Αστράφτει και βροντάει, έχω αργήσει για τη δουλειά γιατί περιμένω να ξυπνησει το παιδί να του αλέσω, να το ταίσει ο άντρας μου.

Μέχρι να φύγω λοιπόν πάρτε φώτο, και νέες απορίες :tongue::tongue:

έκανα το κεικ δεύτερη φορά, την ίδια συνταγή, όμως έβαλα βιταμ αντί για βούτυρο (δεν μου αρέσει η γεύση του βουτύρου και πολύ...)

Πειράζει? Νομίζω έγινε το ίδιο, μη σας πω ωραιότερο!

Ομως παρατηρείστε στην φώτο (μπορώ να βάλω και την παλιά δίπλα να παίξετε το"βρείτε τις διαφορές" :tongue::tongue:), παρατηρείστε λοιπόν ότι στο κάτω μέρος του σα να έσπασε.

Δηλαδή τί σαν, πήγα να το κόψω κι έφυγε ένα κομμάτι από το κάτω μέρος.

Επίσης να πω ότι αυτή τη φορά έψησα την ίδια ώρα αλλά σε φούρνο 10 βαθμούς πιο κρύο, με αέρα.

Τα έχουμε τσακίσει τα κεικ και μάλλον θα αργήσω να ξανακάνω γιατί δεν έχει πάει ακόμη για την εξέταση χοληστετίνης του...

Το σημερινό μας φαγάκι (χθες φάγαμε γιουβαρλάκια-κοτρώνες :tongue::tongue:)

είναι η φασολάδα Πηλίου από την συνταγοπαρέα! Η καλύτερη φασολάδα που έφαγα/έφτιαξα ποτέ μου! Δυστηχως δεν πρόλαβα να την τραβήξω πρίν φάω να τη δείτε στημένη στο πιάτο!

Εμενα μια χαρά μου φαίνεται το κεικ σου, δεν δίνω σημασία στο σπάσιμο βρε

Θα θυμάσαι όμως όταν σε μια συνταγή λέει 180 βαθμούς χωρίς να αναφέρει κάτι εννοεί πάντα 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω κ όταν εμείς έχουμε αέρα βάζουμε ΠΑΝΤΑ μείον 20 βαθμούς κάτω. Δηλαδή θα βάλεις εσύ 160 βαθμούς αέρα αντιστάσεις πάνω κάτω γιατί ο αέρας διαχέει την θερμοκρασία καλύτερα σε όλο το φούρνο κ έτσι χρειάζεται λιγότερους βαθμούς για να μην το κάψεις. Όχι δεν έχω με αέρα αλλά το ξέρω καλά το έχω μελετήσει από το φούρνο της μαμάκας μου χε χε

Και η φασολάδα μια χαρά ωραία!!! :D:D

Μερσι ΡαβΤ ειδικα απο εσενα το εκτιμω!! ;)

:rolleyes:;););)

τι σας εχω τι σας εχω!!!!!!!!!!!

με επιασε μια λιγουρα το απογευμα κ βουαλα...... http://www.funkycook.gr/cupcakes-sokolatas-me-glaso-sokolatas-me-pral/

και βιντεο εδω

μαφινς σοκολατενια (με γλασο ή χωρις)

σημειωσεις:

*η "ζυμη" ειναι του λεπτου πραγματικα, δε θελει μιξερ κ χωραει ακριβως σε 12 φορμακια,ψηνεται γρηγορα σε 20' με αερα στους 180!!!!

*το γλασο επισης πανευκολο αλλα εγω εκανα ganache (αχτι την ειχα) δηλαδη ενω το γλασο της συνταγης λεει κουβερτουρα-μερεντα-κρ γαλακτος, εγω εβαλα μονο κουβερτουρα-κρ γαλακτος ιση ποσοτητα-1 κσ μελι

το αποτελεσμα.....εχμ εχμ οχι για διαιτα! απιστευτα σοκολατενιο!!!!

ΥΓ το www.imageshack.us τρομερα πανευκολο για ανεβασμα φωτο κ σε καλο μεγεθος!!!! μια κινηση μιλαμε!!!!!! καμια σχεση με το φωτοκουβα!!!!!!!

ωχχχχχχχχχ παναγία μου....αυτή η γκανάς με στοιχειώνει!!! Ομορφότατα!

Link to comment
Share on other sites

καλημερα.μα τι υπεροχες δημιουργιες!!!

σορυ που ρωταω αλλα οταν λεμε φλουδες μανταρινι , εννοουμε το εξω εξω το πορτοκαλι???μου φαινεται καπως αλλα ειπα να ρωτησω!!!

Ναι βρε οι φλούδες ειναι από 4 μανταρίνια λεει η συνταγή.;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


img0374w.jpg

Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι jaw-dropping.gifdrool.gif , γκτνουπ! faint.gif

Ε, με κόλασες πρωινιάτικα βρε Ιριδα!!!! Απαπααααα, χάλια φαίνονται κι αυτά, Δε θα τα φτιάξω stirthepot.gif χεχεχ.... :rolleyes:


ImnOp3.png p7gjp3.png

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι.

Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Link to comment
Share on other sites

Ναι βρε οι φλούδες ειναι από 4 μανταρίνια λεει η συνταγή.;)

Αυτη τη συνταγη ψηνομαι να τι κανω και εγω αλλα πρεπει να παω να παρω απο τα βιολογικα μανταρινια...


q1kup2.pngza5op2.png
Link to comment
Share on other sites

Γεια σαςςςςςςςςς

Λοιπον... θα κανω τα μανταρινοτετοια το σκ να τα παω στη δουλεια :D

Εκανα σημερα τα μπισκοτακια βουτυρου αυτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/cookies-on-a-stick-se-ksilaki.html

τα οποια λατρευω!! και θα τα στολισω κιολας, εκτος αν προλαβουμε και τα φαμε!!

Εκανα και αυτο το λικερ, σε ενα μηνα τα αποτελεσματα... http://www.sintagespareas.gr/sintages/liker-portokali.html

Εκανα και αυτο το ροφημα το οποιο το δοκιμασα ζεστο και μαρεσε πολυ...

http://www.sintagespareas.gr/sintages/xristougenniatiko-rofima.html

Δεν ξερω να ανεβαζω φωτο.... Αν μαθω, θα σας δειξω και τα δικα μου :D


wcBmp3.png

Link to comment
Share on other sites

Κανελονια με σπανάκι κ ρικοτα γεμιση για αύριο

Ενθουσιαστηκα από τη γεύση της δεν το περίμενα!

Συνταγή κ τα υπόλοιπα που έφτιαξα σήμερα μετά :wink:

τι σας εχω τι σας εχω!!!!!!!!!!!

με επιασε μια λιγουρα το απογευμα κ βουαλα...... http://www.funkycook.gr/cupcakes-sokolatas-me-glaso-sokolatas-me-pral/

και βιντεο εδω

μαφινς σοκολατενια (με γλασο ή χωρις)

σημειωσεις:

*η "ζυμη" ειναι του λεπτου πραγματικα, δε θελει μιξερ κ χωραει ακριβως σε 12 φορμακια,ψηνεται γρηγορα σε 20' με αερα στους 180!!!!

*το γλασο επισης πανευκολο αλλα εγω εκανα ganache (αχτι την ειχα) δηλαδη ενω το γλασο της συνταγης λεει κουβερτουρα-μερεντα-κρ γαλακτος, εγω εβαλα μονο κουβερτουρα-κρ γαλακτος ιση ποσοτητα-1 κσ μελι

το αποτελεσμα.....εχμ εχμ οχι για διαιτα! απιστευτα σοκολατενιο!!!!

ΥΓ το www.imageshack.us τρομερα πανευκολο για ανεβασμα φωτο κ σε καλο μεγεθος!!!! μια κινηση μιλαμε!!!!!! καμια σχεση με το φωτοκουβα!!!!!!!

ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ γιατί βρε κοπελιές δεν ντρέπεστε ???:tongue::tongue::tongue:

Dimmi γράφεις

Το άφησα σε ένα πιάτο σκεπασμένο με μεμβράνη αλλά μάλλον πήρε υγρασία γιατί ο σύζηγος το άφηνε ξεσκέπαστο (δεν υπάρχει πια το φάγαμε), και συρρικνώθηκε κι έμοιαζε κάπως λασπωμένο.

εκτός απο τον λόγο που σου γράφει η my Kelly υπάρχει και άλλος τρόπος για να σου λασπώσει το κείκ αν δεν το άφησες να κρυώσει εντελώς πρίν το σκεπάσεις με την μεμβράνη

η σωστή διαδικασία είναι

τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί με την μέθοδο του μαχαιριού, βγάζουμε το κείκ από τον φούρνο, το αφήνουμε 3-5 λεπτά να κρυώσει λίγο, το αφαιρούμε από την φόρμα του και το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς και μετά το τοποθετούμε προς φύλαξη

Ποιά η διαφορά φόρμα σιλικόνης και κλασσικής? η διαφορά τους είναι ότι στην φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται να την βουτυρώσεις (αν η φόρμα είναι καλής ποιότητας) και πιάνει λιγότερο αποθηκευτικό χώρο

φώτο από τα τσουρεκάκια μου

P9150209.jpg

και η πρασόπιτα με κιμά της my Kelly ΟΝΕΙΡΟ :D:D

PC050001.jpg

την πείραξα λίγο μια και μου φάνηκε ότι η γεύση της θα ήταν λίγο φλατ οπότε πρόσθεσα γάλα προς το τέλος της βράσης και λίγο τριμμένο τυρί συνήθως βάζω παρμεζάνα αυτή την φορά δεν είχα και έβαλα ότι βρήκα στο ψυγείο όπως επίσης και δυόσμο φρέσκο

Σήμερα λέω να κάνω μία δόση από κουραμπιέδες η συνταγή είναι παλιά της μαμάς μου αν τα καταφέρω θα ανεβάσω φώτο :D


KbLyp3.png 4AByp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...