Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 7 ώρες πρίν, Lotos είπε:

      Είχα πολύ μεγάλες αιμορραγίες ως τον 5ο μήνα...δεν ξέρω πόσες σερβιετες είχα χαλάσει..όλα πήγαν καλά!με το καλό σου εύχομαι !

      Καλησπέρα και χρόνια πολλά! 🎄❤️

      Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Είχες κάποια αποκόλληση; Πως σου το αιτιολόγησε ο γιατρός σου;

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

kalamaraki, μήπως μπορείς να μου πεις την συνταγή για τα Corn dogs?

Εγώ δοκίμασα μία που βρήκα, αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα....

Πολύ ευχαρίστως η Dimitrab την βρήκε κ μας την έδειξε :wink:

http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/02/on-stick.html?m=1

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα κοριτσια..την πεμπτη γιορταζει ο συζυγος...υπαρχει καμια νοστιμη συνταγη για τουρτα που να την εχετε κανει??:confused::confused::D:D

Καλημέρα :-)

Πρόσφατα την έφτιαξα ως κέικ αλλά στέκεται κ ως τούρτα άνετα. Είναι εύκολη κ γρήγορη κ με λίγα υλικα/διαδικασία. Εγώ σίγουρα θα την κάνω ως τούρτα ξανά!

http://titlisbusykitchen.com/archives/chocolate-fudge-cake έχει κ βιντεακι.

Το μόνο που θα άλλαζα είναι να την σιροπιασω λίγο αλλά λίγο όμως.

Οι άλλες τούρτες που εχω κάνει ήταν δικής μου εμπνεύσεως :wink:

Link to comment
Share on other sites

καλημερα κοριτσια!!!

για πειτε καμια ιδεα, τι να φτιαξω σημερα που ειμαι στην δουλεια κ δεν εχω μαγειρεψει, θελω κατι που να φτιαχνετε εντος 1 ωρας, να μην χρειαζεται ξεπαγωμα κ εκτος απο μακαροναδα!!!

δυσκολα σας βαζω ε?

φιλια πολλα!

Καλώς την κ από εδώ :wink: καλημέρα

Λοιπόν....

Φασολακια. Λαδερο αρακα

Φακες χύτρα

Τηγανια χοιρινη λεμονατη

Μοσχάρι λεμονατο χύτρα

Σπανακορυζο

Γαρίδες σαχανακι με ρύζι ή μύδια σαχανακι

Τι άλλο....κόλλησα :-P

Εντίτ

Ξέχασα κοτόπουλο μπύρας με πουρε ή ρύζι

Link to comment
Share on other sites

Καλώς την κ από εδώ :wink: καλημέρα

Λοιπόν....

Φασολακια. Λαδερο αρακα

Φακες χύτρα

Τηγανια χοιρινη λεμονατη

Μοσχάρι λεμονατο χύτρα

Σπανακορυζο

Γαρίδες σαχανακι με ρύζι ή μύδια σαχανακι

Τι άλλο....κόλλησα :-P

Εντίτ

Ξέχασα κοτόπουλο μπύρας με πουρε ή ρύζι

α ευχαριστω!!! ενα απο τα 2 θα κανω!!! μαλλον τις φακες γιατι εχω κ σελινο κ θα κανω το χοιρινο αυριο με σελινο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Έφτιαξα τη λεμονόπιτα της τεμπέλας που έχετε βάλει και ενώ ήταν νόστιμη δε μου στεκόταν η κρέμα όταν εκοψα τα κομμάτια....μήπως οι έμπειρες μαγείρισσες ξέρετε γιατί;:confused:

Έφτιαξα όμως με μεγάλη επιτυχία τα pancakes - αυτές στο αντικολλητικό τηγανάκι- και ήταν πεντανόστιμες. Θα τις φτιαχνουμε συχνά σίγουρα!

Τέλος έφτιαξα χτες που είχαμε παρέα ένα φανταστικό χοιρινό με κυδώνια και πατάτες.....είχα κάνει προεργασία βέβαια από τη προηγούμενη μέρα αλλά άξιζε το κόπο (και δε κουράστηκα και καθόλου να πω την αλήθεια)...ήταν τόσο εορταστικό φαγάκι που αρχίζει να ξυπνάει σιγά σιγά το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα που έχει πέσει σε χειμερία νάρκη. Τα κυδώνια απλά τέλεια ψημένα στο φούρνο σε συνδυασμό με το χοιρινό, πάνε πολύ παρέα τα δυο τους, δοκιμάστε τα:D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

α ευχαριστω!!! ενα απο τα 2 θα κανω!!! μαλλον τις φακες γιατι εχω κ σελινο κ θα κανω το χοιρινο αυριο με σελινο.

Τιποτις χαρά μου να βοηθήσω :wink:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Έφτιαξα τη λεμονόπιτα της τεμπέλας που έχετε βάλει και ενώ ήταν νόστιμη δε μου στεκόταν η κρέμα όταν εκοψα τα κομμάτια....μήπως οι έμπειρες μαγείρισσες ξέρετε γιατί;:confused:

Έφτιαξα όμως με μεγάλη επιτυχία τα pancakes - αυτές στο αντικολλητικό τηγανάκι- και ήταν πεντανόστιμες. Θα τις φτιαχνουμε συχνά σίγουρα!

Τέλος έφτιαξα χτες που είχαμε παρέα ένα φανταστικό χοιρινό με κυδώνια και πατάτες.....είχα κάνει προεργασία βέβαια από τη προηγούμενη μέρα αλλά άξιζε το κόπο (και δε κουράστηκα και καθόλου να πω την αλήθεια)...ήταν τόσο εορταστικό φαγάκι που αρχίζει να ξυπνάει σιγά σιγά το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα που έχει πέσει σε χειμερία νάρκη. Τα κυδώνια απλά τέλεια ψημένα στο φούρνο σε συνδυασμό με το χοιρινό, πάνε πολύ παρέα τα δυο τους, δοκιμάστε τα:D

Μήπως δεν έβαλες το λεμόνι? Γιατί βοηθάει στο σφίξιμο όπως κ το χτύπημα στο μίξερ εγώ την κάνω συχνά από βράδυ για την επόμενη μέρα για να σφίξει καλά στο ψυγείο.

Είδες τι καλά τα πανκεικς χε χε κ εύκολα :wink:

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα μαγειροκόριτσα!

τι κάνετε;

σήμερα έχουμε φακές εμείς!

για αύριο μάλλον θα κάνω κοτόπουλο σχάρας με μουστάρδα και πατάτες στη λαδόκολλα!δεν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τηγανητές!;)

έχω πάρει κεκάκι μαζί μου στο σχολείο και κούκις!:Pπολύ σπέσιαλ!:P

κάποια στιγμή αν μπορείτε να επαναφέρετε τις συνταγές με τα χριστουγεννιάτικα,μελομακάρονα κλπ!πότε τα φτιάχνετε εσείς;


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καλαμαρακι περαστικα,και αρρωστη και τοσες λιχουδιες τι ναπω μπραβο εγω οταν αρρωσταινω μονο καναπες και κουβερτουλα.

Το κεικ δεν ξερω απο αρωμα αλλα απο εμφανιση σκιζει.

Εκανα την τεμπελοτυροπιτα και τα κριτσινια δεν ειχα ομως ουζο και εβαλα κρασι,εγιναν φανταστικα και τα δυο δεν προλαβα να τα βγαλω φωτο σας βαζω οτι απεμεινε.

IMG112.jpg

IMG111.jpg

Θα βαλω συνταγες για μελομακαρονα και κουραμπιεδες οταν παω σπιτι.


Mx8hp2.png

dv8Yp2.png

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα κοριτσια!!καλαμαρακι περαστικα!κι εγω ιωση!!!αλλα δε μαγειρεψα...

φακες που ευτυχως ειχα φτιαξει απο χτες θα φαμε!μαγειρεψα κ στο μωρο μου το μυξιαρικο κοτοπουλακι κ τελος!!!


3otVp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Το μεσημεριανό μας.

Μοσχαράκι νουά, κοκκινιστό {το λέμε "ΓΚΟΤΖΙΡΑ" γιατί θέλει τον χρόνο του.... :tongue::tongue: } με χειροποίητες {της πεθερουλας} χωριάτικες χυλοπίτες :P

DSC00867.jpg

Υ.Γ. Νιώθω τόσο άσχετη με την κουζίνα μου όταν βλέπω τι ποστάρετε βρε κορίτσια μου!!!!!!!!!!!!1 :shock::shock:


777885dugw57gt25.gif

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλες, δεν είναι η μέρα μου σήμερα. Ημουν πολύ νταουν που λένε.

Ελπίζω να είστε καλά, kalamaraki περαστικά κορίτσι μου, πως στο καλο κόλλησες? Φοβάμαι μην ειν άρρωστο κι εμένα το παιδί γιατί έκανε εμετό.

ωραία κατάλαβα καταγράφονται οι πληροφορίες και θα επεξεργαστούν όταν φορτίσω μπαταρίες, πάντως αν τα κάνω θα τα ονομάσω NTIMκεικς έτσι να σας τη σκάσω :tongue:

μια χαρά είναι τα μπακαμόνια με κιμά (ο ανηψιός μου τα έλεγε έτσι κι έμαθα να τα κάνω χάρη σε εκείνον πρίν λίγα χρόνια...).

Πρίν από αυτό, την πρώτη φορά που τα έκανα, τα είχε φάει ο σύζηγος ωμά, γιατί νόμιζα πως όταν πάρει χρώμα ο κιμάς είναι έτοιμος :rolleyes::P:p:cool:

Ελενίτσα κι γω αυτό έχω καταλάβει, τα ταψιά είναι όλη η δουλειά,

αλλά αυτά θα τα δούμε βλέποντας και κάνοντας σιγά σιγά...

να μου πεις πως είναι ο τραχανάς, να σου ρίξω και συνταγούλα με μανιτάρια να πάθεις πλάκα, από την εκπομπή σεφ στον αέρα. Ολο λέω ότι θα μπω στο σαιτ τους και δεν. Πάντως στιν τιβι ήταν απαιχτη η συνταγή!

:D:D μπιμπερό!!!

κατάλαβα, ο Θεός βοηθός αν ξεχειλίσουν χαχαχαχαχ φαντάζεσαι?:tongue:

ούτε εμείς σε προλαβαίνουμε με τόσα που κάνεις και μας δελεάζεις! Καλά να σε φτάσουμε δεν παίζει, νόμιζα τα πήρες από ζαχαροπλαστείο ;)

Οσο για το γιουβέτσι...αχ πόσο θα ήθελα να το κάνω, αλλά δεν το τρώει ο άντρας μου...

πεθαίνω για γιουβέτσι γμτ, και δεν πρέπει να είναι και σουπερ δύσκολο έτσι?:confused:

και του χρόνου με υγεία να ξαναμυρίσει Χριστούγεννα! Φοβερά τα κουλουράκια σου:D

Σήμερα έκανα γιουβαρλάκια, διπλή δόση, να βάλω κατάψυξη.

Από λάθος έβαλα και διπλή δόση ρύζι, έτσι βγήκαν ρυζοβαρελάκια!!

Αναγκάστικα να τα πλάσω μεγαλύτερα γιατί το ρύζι...έτρεχε μαζί με μείγμα κιμά! Μια ομορφιά σας λέω! Ιδου:

IMGP1176-1.jpg

Επίσης έκανα ρυζογαλάκι κι ευτυχώς μου έπηξε, γιατί την πρώτη φορά που το έκανα πρίν...χρόνια...είχαμε μείνει με τη γλύκα, αφού έμοιαζε με σούπα!

Ελεγε ανακατέψτε να δέσει κι γω το σφυροκοπούσα :lol::lol:

Ορίστε:

IMGP1146-1.jpg

Τέλος έκανα το πρώτο μου κεικ, και χρησιμοποιήσα για πρώτη φορά το μίξερ!

Είμαι ενθουσιασμένη! Εχω βέβαια άπειρες απορίες που θα τις ρίξω αύριο με τον καφέ,

μη σας κουφάνω βραδυάτικο/πρωινιάτικο!

Ορίστε και το κεικ:

IMGP1167-1.jpg

Χθες έκανα με ζύμη πιλσμπουρι ζαμπονοτυρόπιτα, την εξαφανίσαμε, έχω κι εκεί απορίες, αύριο βεβαίως βεβαίως.

Να και πως βγήκε:

IMGP1133-1.jpg

Καλό ξημέρωμα!

dimmi!!!τελειο το κεικ!!ο τραχανας ακυρος...δε μου αρεσε!!αλλα ο μικρος τρελαθηκε!!!!


3otVp2.png
Link to comment
Share on other sites

BOYAΛΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΑΣ

σοκολατενια κ απλα! καλα τα σοκολατενια εξαφανιστηκαν ζεστα χαχαχαχα

κανω καθε χρονο της βεφας τη συνταγη!!!!!!

φετος εκανα μερικες παραλλαγες βεβαια...

αμα θελει καμια να της πω!

τελικα δεν αξιζει να παιρνεις ετοιμα...

γρηγορα κ ευκολα εγιναν! 1 ωρα υποθεση ειναι....

IMG_0371-1.jpg

IMG_0370-1.jpg


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites

πω με ξελιγώσατε πάλι, μπήκα να γράψω απορίες και τις ξέχασα! Οχι δεν αστειεύομαι!

1-2 που θυμάμαι τώρα:

Τα κεικ φουσκώνουν τόσο πολύ? Τα γυρνάμε από την ανάποδη φαντάζομαι ώστε το τμήμα που φούσκωσε να είναι στον πάτο? Και το τμήμα με το "σχεδιο" να είναι πάνω?

Γιατί είχε τρύπες ανεπαίσθητες? Μήπως δεν κάνω κάτι καλά στο χτύπημα? Τί εννούμε να αφρατέψει το βούτυρο με τη ζάχαρη?

Με ποιό εξάρτημα χτυπάω? Δεν έβαλα το πολύ λεπτό το φοβήθηκα, αλλά ούτε και το γάντζο. Το ενδιάμεσο χτυπητήρι. Αν θέλετε το βάζω και φώτο ξανά.

Εσείς αλλάζετε εξάρτημα όταν κάνετε κεικ? με άλλο χτυπάτε αυγά με άλλο τα άλλα πχ?

Την φόρμα σιλικόνης πρέπει να την τοποθετώ σε επίπεδο ταψί χωρίς τοιχώματα για να διαχέεται καλά η θερμότητα? ή μπορώ και σε κανονικό ταψί? Εσείς που την βάζετε?

(μια που πήρα φόρα να ρωτήσω κι άλλα 1-2)

Το ταψί που έβαλα την ζαμπονοτυρόπιτα σε ζεστό φούρνο σηκώνεται μονόπαντα, παίζει ρόλο αυτό στο ότι μου κάηκε μόνο από τη μια πλευρά?

Εχει ο φούρνος ίσιο ταψί αλλά είναι πολύ βαρύ και δεν το προτιμώ.

Τα κεικ μετά ξεφουσκώνουν? Το άφησα σε ένα πιάτο σκεπασμένο με μεμβράνη αλλά μάλλον πήρε υγρασία γιατί ο σύζηγος το άφηνε ξεσκέπαστο (δεν υπάρχει πια το φάγαμε), και συρρικνώθηκε κι έμοιαζε κάπως λασπωμένο.

Που μπορώ να βάζω το κεικ να μη παίρνει υγρασία? (πιθανολογώ ότι αυτό έπαθε γιατί και κουλουράκια όταν αφήνω έξω παπαριάζουν!)

Τέλος τα κεικ τα ψήνω σε αέρα ή χωρίς αέρα? Μάλλον μου άρπαξε, πως σας φαίνεται στην φώτο?

Κάπου είχα διαβάσει ότι βγάζοντας το κεικ/κουλουράκια απότ ο φούρνο πρέπει να ακουμπάμε σε σχάρα για να κυκλοφορεί ο αέρας. Τη φόρμα σιλικόνης που την ακουμπάτε? ισχύει αυτό?

Ποιά η διαφορά φόρμα σιλικόνης και κλασσικής?

Πωπω του έδωσα και κατάλαβε με τις ερωτήσεις και είστε και αρρωστούλες μερικές, δε ρωτάω άλλα (για σήμερα γλιτώσατε), ευχαριστώ πολύ!:D


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ευχαρίστως η Dimitrab την βρήκε κ μας την έδειξε :wink:

http://eri-captaincook.blogspot.gr/2012/02/on-stick.html?m=1

Σε ευχαριστώ...την έχω κάνει την συγκεκριμένη, αλλά κάτι δεν μου έκατσε καλά με το καλαμποκάλευρο να σου πω την αλήθεια....ίσως εγώ να μην την πέτυχα...

Θα την ξαναπροσπαθήσω,γιατί όντως είναι πρωτότυπη.

Επίσης, μου φάνηκε πολύ λίγο το λάδι που βάζει.

Εσύ την έκανες α κ ρ ι β ώ ς όπως την λέει?

Σόρρυ που σε ζαλίζω, αλλά την δοκίμασα 2 φορές.... την δεύτερη έβαλα περισσότερο λάδι και αντί για καλαμποκαλευρο το κλασσικό και βγήκε καλύτερη.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...