Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 2 ώρες πρίν, Νικολέττα 88 είπε:

      Χρόνια πολλά ! Καλά Χριστούγεννα!! Ήθελα να σας γράψω και εγω την ιστορία μου ..και να ακουσω την γνώμη - συμβουλή σας!! Εχω διαγνωστεί απο τα 18 με πρόωρη ωοθυκική ανεπάρκεια και μου ειχαν  αποκλέισει το κομματι του να αποκτησω παιδί απο μόνη μου ( μόνο με δωρεά). Έτσι, το τελευταιο έτος προσπάθω να γίνω και εγώ μαμά! Βρίσκομαι στην τρίτη προσπάθεια! Στις 2 προηγουμενες  εμβρυομεταφορες ειχα 0 χοριακη  ( 1 η προσπάθεια ειχα φλεγμωνη με σταφυλοκοκκο, χαμηλους γαλακτοβακκυλους και 2 βλαστοκυστες 5BC - 5CC. /2η προσπαθεια ημουν καθαρη αλλα δεν έιχα καλή δότρια μόνο 2 μορίδια 4ης μέρας ). Τώρα βρισκομαι στην 3η προσπάθεια που εκανα εμβρυομεταφορα με 2  αριστες βλαστοκυστες αλλά δυστυχως φοβάμαι παρα πολυ για το αποτελεσμα...Νομίζω οτι με καταλαβαινετε!! Εχετε περάσει πολυ δυσκολα και εσεις  ( που διαβάζω τις ιστορίες σας). Ευχομαι η νέα χρονιά να μας φερει πολλά μωρά και ευτυχία!!!

      ****Στο ενδιαμεσο 1ης και 2ης εμβρυομεταφορας εχω κάνει σαλπιγγογραφία ( εχουν αποκλειστει υδροσαλπιγγες) και υστεροσκοπηση με era test και ngs.

      Νικολέτα χρόνια  πολλά  για τις μέρες!! Είμαστε κ ίσα.. και εγώ του 88.. και εμένα  η πρώτη δοτρια δεν ήταν καλή..  είσαι με άλλες συνθήκες  τώρα..   με το καλό η χοριακη  σου!!

      Ότι θέλεις  στείλε μου..

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλα τα μαγειροκόριτσα :D

Apisteyto, έχω πάρει τα υλικά για ρυζόγαλο, κι επισης ήθελα να κάνω αγγινάρες αλλά δεν ξέρω να τις καθαρίζω, ούτε καν αν υπάρχουν τώρα. Σκεφτόμουν μπαρμπαστάθη και τελικά αποφάσισα να περιμένω να αγοράσω και να ρωτήσω τη μάνα μου τί και πως. Αλλά τώρα έχω κι εσάς :tongue:

Καλησπέρα δεν είπα,

καλησπέρα σεόλες, λίγο βιαστικά, κοιμάται το παιδί και πάω μήπως κάνω το κεικ ή την καρυδόπιτα.

Λοιπόν απέκτησα μίξερ, ένα από τον γάμο της αδελφής μου 2 δεκαετίς πρίν.

Μοιάζει με αυτόhttp://www.220depot.com/Braun-220-240-Volt-Food-Processor.html , ολόιδιο βασικά, αλλά εμένα λέει Κ1000 κωδικό.

Είναι ελαφρώς βρώμικο αν και αμπαλαρισμένο καλά. Μόλις ξυπνήσει το παιδί θα το πλύνω να σας το δείξω.

Ο κάδος είναι κλειστός, πράγμα θετικό λέει η μητέρα μου.

Επίσης τα εξαρτήματα του κουνιούνται κυκλικά σαν σβούρε, πχ ο αυγοδάρτης. Γενικά είναι κάτι διαφορετικό, ελπίζω να το βολευτώ για γλυκά και ζύμες, δεν είχα και άλλο πρίν οπότε δεν ξεβολεύομαι.

Για να δούμε!

Α το χοιρινό μου είπε η μάνα μου ήταν τόσο καλό που έμοιαζε με μαγείρισσας χρόνων, είμαι πολύ χαρούμενη! Και το έκανα πρώτη φορά! Και με υλικά χωρίς ακρίβεια στη συνταγή...με το μάτι!

Εκανα και τροποποιήσεις κιόλα...!

(τους έκανα ψευτοτραπέζι, μαζζευτήκαμε να φάμε ό,τι μου είχε μείνει από τη βδομάδα και το καταευχαριστήθηκαν!)

Τέλος ravT, ρισπεκτ!

Πως μου ξέφυγε το πόστ αυτό??

Μπράβο στα χεράκια σου για τα κοπλιμάν που πήρες :D

Μια χαρά φαίνεται το μιξερ αυτού του τύπου κ θα μπορείς να κάνεις κ ζύμες ανάλογα πόσο αλεύρι σηκώνει η συσκευή. Θα το δεις στις οδηγίες ;)

Τις αγκινάρες.....μια φορά μου έδειξε η μαμά μου να τις καθαρίζω....μια φορά το έκανα....κ έκτοτε...έτοιμες κατεψυγμένες, να ζήσει κ ο μπαρμπαστάθης!!:tongue:

καλησπέρα μαγειροκόριτσα!

έβγαλα ζυμάρι που είχε περισσέψει από την προηγούμενη φορά που έκανα τα κριτσίνια και έκανα άλλο ένα ταψάκι

έκανα τη μερέντα,φοβερη!:P

αχχχχχχχχχχχ αυτή η μερέντα.....δεν ξέρω αν θα επιζήσει να κάνω κρουασάν που ήθελα...........:rolleyes::rolleyes::rolleyes::tongue:

κοριτσια ενα εχω να πω, η ΤΕΜΠΕΛΟΤΥΡΟΠΙΤΑ με εχει σωσει!!!!!!!!!! εμενα κ τη μαμα μου!!!!!!! μιλαμε οτι τη φτιαχνουμε καθε κυριακη!!!! μη σας πω κ καμια φορα στο ενδιαμεσο οπως της βδομαδα που μας περασε... τρελαινονται ολοι μιλαμε κ ζητανε συνταγη! κ εναι του λεπτου ετσι? τρελη επιτυχια....

Σας γραφω πως τη κανουμε ωστε αν τυχον ξεφυγε καμιας να τη κανει παραυτα!!!!!!!!!!!!!!

Βαζω ελαιολαδο λιγο στο ταψι (ισα σχεδον να καλυφθει ο πατος) κ το βαζω στο φουρνο να καψει ωσπου να ανακατεψω τα υπολοιπα υλικα...

Ανακατευω με τον αυγογδαρτη 3 αυγα-2 ποτηρια γαλα-2 ποτηρια αλευρι.

Προσθετω παπρικα μπολικη κ πιπερι. Κ τελος τριμμα φετα περιπου 500γρ.

Ριχνω στο ταψι που καιει κ ψηνω για περιπου 35-45 λεπτα στους 180-200 ή ωσπου να παερι χρωμα καλο απο πανω! βασικα δε το βαζω καπου στανταρ ουτε κραταω ρολοι, μετα το μισαωρο μολις παρει καφετουστικο χρωμα τη βγαζω!

Αυτό με το ταψί να κάψει με το λάδι το κάνω κ εγώ ;) το είχα διαβάσει σαν τιπ μέσα στις συνταγές κ όντως κάνει δουλειά καλή.

Μόνο που αφού βάλω το μείγμα στο καυτό ταψί , βάζω την πίτα μου στο τελευταίο ράφι κάτω για 20 λεπτά κ μετά το ανεβάζω πάνω να πάρει κ λίγο χρώμα από πάνω. ;):D

αααα ξεχασα! αυριο θα φτιαξω τα μπισκοτα φυστικοβουτυρου!!!!!!! με choco chips μεσα...

άντε ντε που έίναι???

Ωραία φαίνεται, αλλά αυτό με την πούλπα δεν έιναι μπερδεμα; Και το μαχλέπι μου θυμίζει τσουρέκι... Έτσι μυρίζει; Μαστιχέλαιο πού βρίσκουμε; :confused:

Οχι ρε γιατί μπέρδεμα?? Βρασμένο πορτοκάλι είναι :tongue:

Οσο για το μαστιχέλαιο, εγώ έβαλα μαστίχα σκόνη ;) κ ελάαααααχιστο μαχλέπι ;)

Καλημερα σας

εγω δεν ειμαι σε μαγειρικο οιστρο αυτες τις μερες καθως μ'εχει απορροφησει η γενικη.Μονο χθες εκανα λουκουμαδες εβγαλα και φωτο θα σας τη βαλω αργοτερα.

Βασιλοπιτα περσι εκανα αυτη και βγηκε παρα πολυ ωραια με αρωματα Χριστουγεννων και πολυ πολυ αφρατη.Αν σας αρεσουν οι τυπου κεικ βασιλοπιτες δοκιμαστε την.

http://www.argiro.gr/%CE%93%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC/recipes/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-2012

Καλώς την :D

Στα υπόψη κ αυτή ;)

καλησπέρα κόρες !!!

ωραία τα καλούδια που μαγειρέψατε όλες :-)

Ραβακι ψάχνω συνταγή και δεν βλέπω τς τς τς :tongue:

dimitrab. ωραία η πιτούλα σας

μαρί καλαμάρ τι μου κάνεις τώρα δεν προλαβαίνω το σουπερ μαρκετ ανοιχτό λέμεεεεεε

εμείς σήμερα επειδή η μικρή παραπονιόταν για την κοιλιά της και χθές μου ήταν λίγο αρρωστούλα είχαμε κοτόσουπα με μπρόκολο και διάφορα λαχανικά και τραχανά αντί για ρύζι

μόλις έβγαλα και αυτό http://www.sintagespareas.gr/sintages/to-tiropsomo-tis-ligouras.html

δεν είναι κακό έκανα και μερικές αλλαγούλες βάζοντας μέσα ελιές και λιαστές ντομάτες

η γενική αίσθηση είναι ότι θέλει παραπάνω υλικά από αυτά που έβαλα οπότε θα ξαναδοκιμάσω με διπλάσιες ποσότητες τυριού ελιών και λιαστές ντομάτες :D

Αχμ....από την κούραση χτες της μερέντας....δεν το είδα χαχαχαχα

Ωραιότατο φαίνεται κ τέλειο χρώμα πήρε γειας τα χέρια σου ;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα!!!

Πωπω χαλια φαινεται αυτη η μερεντα δεν θα τρωγεται... κ το γλυκο επισης!! πωπω τα σαλια μου μαζευω!! Ραβ οποτε μπορεσεις συνταγουλα πλιζζζζ!!!

Εγω σημερα εφτιαξα το κουνουπιδι γιαχνι που σας ελεγα κ για αυριο εχω βγαλει κιμα να κανω μπιφτεκακια με πατατουλες στο φουρνο.μαλλον θα τα κανω εγμιστα με λιγο γραβιερα κ πιπεριες χρωματιστες.

Να δωσω κ χριστουγεννιατικες συνταγες για μελομακαρονα κ κουραμπιεδες ( μανουλας συνταγες)

Κ απο τις δυο συνταγες εγω κανω την μιση δοση

Μελομακαρονα

2 κουπες λαδι

2 κουπες φυτινη η βουτυρο φρεσκο

1 ποτηρι νερου χυμο πορτοκαλι

ξυσμα πορτοκαλι

1 ποτηρακι κρασιου κονιακ

2 αυγα

6 κουταλιες σουπας ζαχαρη

1 κουταλια σουπας μπεικιν παουντερ

1 κουταλια σουπας σοδα

κανελλα -γαρυφαλλο

αλευρι οσο παρει να ειναι η ζυμη μαλακη

Σιροπι

2 κουπες ζαχαρη

2 κουπες νερο

2 κουπες μελι

Καρυδι για το στολισμα

Στο σιροπιασμα ενα ζεστο ενα κρυο.Ψησιμο γυρω στα 20 λεπτα σε αντιστασεις πανω κατω.

Η μαμα μου οταν βγαινει καθε ταψι τα σιριπιταζει ως εξης.Παιρνει λιγα μελομακαρονα κ τα ριχνει στο σιροι.Τα αφηνει λιγο κ μετα τα βγαζει με την τρυπητη κουταλα.Εγω τα αφηνω στο ταψι κ ριχνω μεσα το σιροπι.με την μιση δοση που κανω μου βγαινουν 2 λαμαρινες φουρνου αν θυμαμια καλα.

Κουραμπιεδες

800 γρ φρεσκο βουτυρο ( αν δες σας αρεσει φυτινη)

160 γρ αχνη

1 ποτηρακι κρασιου ουζο η κονιακ( εμεις βαζουμε ουζο )

ξυσμα λεμονι

1 σφηνακι ανθονερο για μεσα στην ζυμη κ λιγο για να τα βρεξεται αφου βγουν απο το φουρνο

αμυγδαλο καβουρδισμενο αν σας αρεσει

αλευρι οσο παρει να γινει η ζυμη μαλακη.

αχνη για επικαλυψη

Θελει πολυ καλο χτυπημα το βουτυρο με την ζαχαρη να γινουν κρεμα!! Ειναι κ οι δυο συνταγες πολυ καλες!

Εφυγα σε συναντηση θα επανερθω σε κανα 2ωρο

Link to comment
Share on other sites

Πως μου ξέφυγε το πόστ αυτό??

Μπράβο στα χεράκια σου για τα κοπλιμάν που πήρες :D

Μια χαρά φαίνεται το μιξερ αυτού του τύπου κ θα μπορείς να κάνεις κ ζύμες ανάλογα πόσο αλεύρι σηκώνει η συσκευή. Θα το δεις στις οδηγίες ;)

Τις αγκινάρες.....μια φορά μου έδειξε η μαμά μου να τις καθαρίζω....μια φορά το έκανα....κ έκτοτε...έτοιμες κατεψυγμένες, να ζήσει κ ο μπαρμπαστάθης!!:tongue:

Ναι θα σε μαστιγώσουμε αλύπητα που σου διέφυγε ένα ποστ!! :)

Οσο για τις αγγινάρες τοσο καλά ε, ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά τόσο πολύ?

Καλημέρα σε όλες, πάλι ξελιγωτικές συνταγές κάνατε και μου σπάτε...τη μύτη μέσα από...την οθόνη!

dimitrab ενδιαφέρομαι για τυρόπιτα, πρέπει να μάθω να κάνω και κανονική, η δικιά σου φαίνεται νόστιμη, απλή και λιτή. Εχεις πρόχεριη συνταγούλα? (κάπως αναλυτικά γιατί δεν έχω ξανακάνει :oops:)

Χθες φάγαμε παστίτσιο από την πεθερούλα,

σήμερα θα φτιάξω ένα κεικ, να δοκιμάσω και το μιξερ μου,

επίσης μπριζόλες μοσχαρίσιες στη γάστρα, ψάχνω τώρα συνταγή στην...παρέα.

Παράλληλα άρχισα και δίαιτα, αν και τα προβλήματα αυτό τον καιρό που μας βαραίνουν είναι μεγάλα και πολλά,

και δεν θέλω να πιεστώ και στο φαγητό. Λαου λαου λοιπόν!

Ερχονται φωτο από το μιξερ, και πάω να ψάξω την χωρητικότητα του κάδου. Φαίνεται μεγάλος αν και δεν είμαι και η πιο σχετική ε.

Σε λίγες μέρες επιστρέφω στη δουλειά για τα καλά και θα έχω πιο περιορισμένο χρόνο για μαγείρεμα, ελπίζω όχι και διάθεση. Παράλληλα θα λείπει και η μανούλα μου και θα πρέπει να μαγειρεύω έτσι κι αλλιώς.


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό μήνυμα απο irida85 viewpost.gif

.... ΤΕΜΠΕΛΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ....

Ανακατευω με τον αυγογδαρτη 3 αυγα-2 ποτηρια γαλα-2 ποτηρια αλευρι.

Προσθετω παπρικα μπολικη κ πιπερι. Κ τελος τριμμα φετα περιπου 500γρ.

Ριχνω στο ταψι που καιει κ ψηνω για περιπου 35-45 λεπτα στους 180-200 ή ωσπου να παερι χρωμα καλο απο πανω! βασικα δε το βαζω καπου στανταρ ουτε κραταω ρολοι, μετα το μισαωρο μολις παρει καφετουστικο χρωμα τη βγαζω!

Να ρωτήσω εγώ η καινούργια η άσχετη κάτι. Τι ποτήρια εννοείς? Έχω τρία διαφορετικά μεγέθη ποτήρια του νερού. Θα μπορούσες να μου γράψεις τα ποτήρια σου τι χωρητικότητα έχουν σε νερό σε ml?


snp1p3.png

dNJRp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις το ίδιο ποτήρι για να μετρήσεις τα υλικά σου

Σίγουρα αυτό. Αφού όμως δεν είναι όλα τα υλικά σε ποτήρι, έχει διαφορά. Μπορώ να το πάω ψάχνοντας βέβαια για τα αυγά και τη φέτα. Αντι για 3 αυγά να βάλω 2 και αν μου φανούν λίγα την άλλη φορά να προσθέσω. Το ίδιο και για τη φέτα. Με το μάτι. Έλεγα απλώς να πάω στο δοκιμασμένο. Ευχαριστώ πάντως. Θα δοκιμάσω έτσι κι αλλιώς :-P:razz:


snp1p3.png

dNJRp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ποτήρια νερού είναι πάνω κάτω όλα ίδιας χωρητικότητας. Νορμάλ, regular που λένε στο χωριό μου. Τα μεγαλύτερα είναι αναψυκτικού. Τα υλικά που ενδεχομένως σου δημιουργήσουν θέμα, είναι σε ποτήρια. Τα υπόλοιπα είναι έτσι κι αλλιώς θέμα γούστου


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

IMGP1104-1.jpg

IMGP1109-1.jpg

stis οδηγίες λέει:

για το εξαρτημα ζυμωματος, μεγιστη ποσοτητα σε αλευρι:

για ζυμη μαγια 2 κιλα

για ζυμη και κεικ με φρουτα κτλ 1.5 κιλο

για ζυμαρικά 1

για παντεσπανι 750 γρ.

για το εξαρτημα χτυπηματος που βοηθα στο χτυπημα ανακατεμα και στο συμωμα ζυμης για μπισκοτα

γι αναακατεμα κρεμας βουτυρου πουρε μεγιστη ποσοτητα 1 κιλο αλευρι

(συνεχιζω σε λίγο το παιδί κλαιει)


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Ποτήρια νερού είναι πάνω κάτω όλα ίδιας χωρητικότητας. Νορμάλ, regular που λένε στο χωριό μου. Τα μεγαλύτερα είναι αναψυκτικού. Τα υλικά που ενδεχομένως σου δημιουργήσουν θέμα, είναι σε ποτήρια. Τα υπόλοιπα είναι έτσι κι αλλιώς θέμα γούστου

ΟΚ. Θα δοκιμάσω με τα μεσαία μου ποτήρια και θα δω. Καλή μου επιτυχία και ευχαριστώ.


snp1p3.png

dNJRp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλημερα κοριτσια...

εκανα κατι cupcakes που εχουν και μπανανα μεσα...και ενω στην οψη ειναι οκ...απο γευση χαλια....και μυρωδια χαλια!τα χει κανει καμια σας??ετσι μυριζει η μπαμπανα η κατι εκανα λαθος??:(:(:confused::confused:


zPebKet.jpgW5KDp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ραβ το ειδα το βιντεο στο youtube κ για να ειμαι ειλικρινης δε καταλαωα ακριβως τα υλικα.Αν σου ειναι ευκολο οποτε μπορεσεις αν θες γραψε μας τα υλικα κ την διαδικασια γιατι μοθ αρεσε κ ελεγα να το κανω την αλλη βδομαδα που γιρταζει γι απρωτη φορα το παιδακι μου. χιλια ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα κοριτσια!!! εγω ακομα να μαγειρεψω λογω απορροφητηρα!!το ενα σκελος επισσκευαστηκε με μονο 150 ευρω!!!ακομα υπογλωσσια παιρνω!!:evil:.

σημερα ειπαμε ομως να δουλεψουμε το φουρνο που δε βγαζει πολυ ατμο! οποτε εφτιαξε η μανουλα περκα πλακι με πατατουλες!καταπληκτικη συνταγη απο την κρητη κατευθειαν!!!φωτο ακομα φυσικα δεν ξερω να ανεβασω!!!θα το φωτογραφησω ομως!!ετσι να το εχω!!!!:D


3otVp2.png
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ. Θα δοκιμάσω με τα μεσαία μου ποτήρια και θα δω. Καλή μου επιτυχία και ευχαριστώ.

Καλή επιτυχία :wink:

καλημερα κοριτσια...

εκανα κατι cupcakes που εχουν και μπανανα μεσα...και ενω στην οψη ειναι οκ...απο γευση χαλια....και μυρωδια χαλια!τα χει κανει καμια σας??ετσι μυριζει η μπαμπανα η κατι εκανα λαθος??:(:(:confused::confused:

Ποια έκανες βρε ???

Link to comment
Share on other sites

Ραβ το ειδα το βιντεο στο youtube κ για να ειμαι ειλικρινης δε καταλαωα ακριβως τα υλικα.Αν σου ειναι ευκολο οποτε μπορεσεις αν θες γραψε μας τα υλικα κ την διαδικασια γιατι μοθ αρεσε κ ελεγα να το κανω την αλλη βδομαδα που γιρταζει γι απρωτη φορα το παιδακι μου.

Για δες τα εδώ :wink:

Εντίτ

Εδώ καλύτερα

http://www.nigella.com/recipes/view/chocolate-cherry-trifle-4544

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...