Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, *Vasoula είπε:

Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

Ευχαριστώ πολύ!Τρόμαξα πιο πολύ λόγω του ότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και επίσης έχω στο ιστορικό μου και παλινδρομη και βιοχημική,οπότε σε συνδυασμό με το αίμα,λέω πάει..Στην κόρη μου είχα συνέχεια τέτοιους πόνους,απλά δεν είχα καθόλου αίμα,αλλά παρόλα αυτά πήγαινα συχνά στο γιατρό για να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το έντερο.Ευτυχώς όλα καλά🥰

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**

kalamaraki

Recommended Posts

Καλημερα σας

εγω δεν ειμαι σε μαγειρικο οιστρο αυτες τις μερες καθως μ'εχει απορροφησει η γενικη.Μονο χθες εκανα λουκουμαδες εβγαλα και φωτο θα σας τη βαλω αργοτερα.

Βασιλοπιτα περσι εκανα αυτη και βγηκε παρα πολυ ωραια με αρωματα Χριστουγεννων και πολυ πολυ αφρατη.Αν σας αρεσουν οι τυπου κεικ βασιλοπιτες δοκιμαστε την.

http://www.argiro.gr/%CE%93%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC/recipes/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-2012

Mx8hp2.png

dv8Yp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια μπραβο σας. τελεια ολα τα φαγητα σας...

και εμεις χθες βραδυ πιτσα καναμε, ο συζυγος δηλαδη την αναλαμβανει παντα.

αλλα μαλλον πρεπει να βαλω τη φωτογραφικη μηχανη στην κουζινα:rolleyes:.

Εγώ το έχω μόνιμα το κινητό στην κουζίνα χε χε χε :tongue::D

Κοριτσάκι 4 χρονών, φτιάχνουμε διάφορα πραγματάκια μαζί, κέικ, τούρτες γεννεθλίων, μάφιν, μπισκοτάκια, και φαγητά κάποιες φορές, ανάλογα το χρόνο και την όρεξή της να βοηθήσει :tongue:

αλλά στη δοκιμή δεν τα πάμε καλά, είναι δύσκολη και δεν δοκιμάζει με τπτ, αμα πει "όχι" τέλειωσε... :cry:

ηπειρώτικο κεφάλι λέμεεεεεε :tongue::rolleyes:

Παρεπιμπτόντως, δεν τρελαίνεται καθόλου για γλυκα... τρώει μόνο μερέντα, τηγανίτες και κάτι ζελεδάκια.., άντε και κανά παγωτό στο τσακίρ κέφι

Ε καλά τότε....έχει να κάνει με το κάθε παιδί, αφού δεν είναι γλυκατζού....μην ελπίζεις χαχαχ εμένα χτες εκείνη μου το ζήτησε το ρυΌγαλο χαχα γιατί δεν της αγόρασα σοκολάτα που μου ζήτησε όταν είμασταν έξω

Σας αφήνω κ καλά μαγειρέματα

Φευγωωω έχω μάθημα ;):D

καλημέρα μαγειροκόριτσα!!!

χτες που πήγαμε εκδρομη Κόνιτσα,οι ντόπιες ξέρουν;),μας κέρασαν τη λεγόμενη πατσαβουρόπιτα και μου άρεσε πάρα πολύ οπότε ζήτησα συνταγή

ο άντρας μου μου είπε ότι είναι Κονιτσιώτικη αλλά την έχω ξαναφάει και στη Θεσ/νίκη οπότε δε ξέρω ποιος έχει τα πρωτεία

δεν κρατάω τη συνταγή,είμαι στο σχολείο,θα προσπαθήσω να θυμηθώ κι ας βοηθήσουν οι Ηπειρώτισες;)

Πατσαβουρόπιτα

τι θα χρειαστεις

ένα πακέτο φύλλο κρούστας

1 γιαούρτι

γάλα

βιτάμ(προαιρετικά)

καλαμποκέλαιο

ζάχαρη

αυγά

τι κάνεις

ανακατεύεις όλα τα υλικά(δε θυμάμαι ποσότητες)

τοποθετείς σε βουτυρωμένο ταψί ένα φύλλο

ραντίζεις με το μείγμα

μαζεύεις το φύλλο στο πάνω μέρος από το ταψί

κοινώς το πατσαβουριάζεις!:P

ακολουθείς την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα

στο τέλος μπορείς να ραντίσεις με λιωμένο βιτάμ ή βούτυρο

γίνεται τέλεια!!!

όταν κρυώσεις σιροπιάζεις

επίσης,πολύ ωραίο γλυκό,χτες το φάγαμε κι αυτό,το κάνω κι εγώ

αυτό με τα μπισκότα πτι μπερ και την κρέμα γιώτης είτε σοκολάτα είτε βανίλια,'ο,τι γεύση θέλετε

βρέχεις τα μπισκότα

τα τοποθετείς στον πάτο ενός μπωλ

απο πάνω βάζεις κρέμα και μπισκότα πάλι αν θέλεις κλπ

τοποθετείς στο ψυγείο για καμια΄ώρα

γρήγορο κι έυκολο γλυκό

όσο για τη βασιλόπιτα,κι εμένα τύπου κεικ μου αρέσει χωρίς καρύδια και τέτοια μέσα,με πολύ χυμό από πορτοκάλι

απο πάνω μπορείτε να βάλετε και τη μερέντα

ή άχνη

για σήμερα έχουμε γεμιστά!:P

εγώ καλαμαράκι πίνω καφέ στο σχολείο!αφού έχω πιει έναν στο δρόμο!χαχααχ

εσύ πως και πας τέτοια ώρα;πουλάκι μου!;)

σε λίγο θα φύγω για 2ο σχολείο!

EvgLp2.png

Εγώ για πατσαβουρόπιτα δεν μπορώ να βοηθήσω, όντως είναι πίτα απ τα χωριά της Κόνιτσας και εγώ δεν είμαι εκεί.

Σήμερα δεν μαγειρεύω καθότι γιορτάζει το κουνιαδάκι και το βράδυ θα μασαμπουκώσουμε αρκούντως και για το μεσημέρι.

Φτιάχνω όμως Chocolate cherry trifle να το πάω δώρο στον εορταζόμενο και θα μου φάει όλο το πρωινό. Έναν τον έχω, δε βαριέσαι; :-P

YqE6p2.png

IqItp3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα τι κανετε?

μμμμ τι καλουδια φτιαξατε παλι ? το ενα καλυτερο απο το αλλο!!

Ντιμι η πορτοκαλοπιτα σου πετυχε παρα πολυ μην αγχωνεσαι καθολου!!

Αλλα κ η πιτσα σου καλαμαρακι μπουκια κ συγχωριο πρεπει να εγινε.Ειδα κ τα ταψακια σου απο το αμαζον αχ αχ αχ μου αναψες φωτιες ... ολα τα θελω.... κ ΚΕΝ επισης ....

Βασιλοποτα εγω κανω κεικ πορτοκαλι κ γινετε πολυ αφρατο κ μυρωδικο κ απο πανω βαζω αχνη.

1 πακετο βουτυρο φρεσκο ( η αν θελετε βιταμ)

6 αυγα

2 κουπες ζαχαρη

1 ποτηρι νερου χυμο πορτοκαλι

ξυσμα απο 2-3 πορτοκαλια

1 φαριναπ η 500 γρ αλευρι με μπεικιν η σοδα

Φτιαχνεται με την γνωστη διαδικασια κεικ κ ψηνω σε πανω κατω αντιστασεις στην πρωτη σχαρα απο κατω για μια ωρα στους 180 βαθμους.

Το Σαββατο μαγειρεψα μοσχαρι κοκκινιστο με πατατες τηγανιτες κ μακαρονοσαλατα κ εφτιαξα κ ενα αναμεικτο κεικ βανιλια σοκολατα με ξυσμα λεμονι.Τελειο εγινε μονο που η σοκολατα εγινε λιγη σαν μια γραμμη? εσεις πως το κανετε?

Χτες εφτιαξα κοκορα κρασατο χωριατικο απο το μπαμπα με χυλοπιτες μαμας κ για σημερα κατσι κεφτεδακια που ειχα ετοιμα πλασμενα στην καταψυξη τα εκαν αγιουβετσι με κριθαρακι κ εβρασα μπροκολο.Τωρα θα παω σπιτι κ θα κανω γι ααυριο κουνουπιδι με πατατες γιαχνι που εχω καιρο να κανω.

Καλο απογευμα

Καλησπέρα σας!

Καλαμάρι ωραία πίτσα μου αρέσει που δεν έχει αλλαντικά:wink:

Rav πολύ ωραίο φαίνεται!!! Σίγουρα έχει αλκοόλ μεσα? Τουλάχιστον έτσι φαντάζομαι τη γεύση του σλουρπ!!!! Τυχεροί οι δοκιμαστες!

Αυτη τη πατσαβουροπιτα την κάνει η μαμά μοΥ. Δεν ξέρω δοσολογίες , θυμάμαι που το έκανε πάντως λόγω ευκολίας.

Και εγώ έκανα μια τυρόπιτα. Και θα τολμήσΩ καλαμάρι να βάλω φωτο πρώτη φορά μέσω κινητού :wink:θυμάσαι τι λέγαμε.Ελπίζω να μην βγει τεράστια. Αν ειναι μετά θα κάνω τις αλλαγες

DSC_0002.jpg

q1kup2.pngza5op2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!

Καλαμάρι ωραία πίτσα μου αρέσει που δεν έχει αλλαντικά:wink:

Rav πολύ ωραίο φαίνεται!!! Σίγουρα έχει αλκοόλ μεσα? Τουλάχιστον έτσι φαντάζομαι τη γεύση του σλουρπ!!!! Τυχεροί οι δοκιμαστες!

Αυτη τη πατσαβουροπιτα την κάνει η μαμά μοΥ. Δεν ξέρω δοσολογίες , θυμάμαι που το έκανε πάντως λόγω ευκολίας.

Και εγώ έκανα μια τυρόπιτα. Και θα τολμήσΩ καλαμάρι να βάλω φωτο πρώτη φορά μέσω κινητού :wink:θυμάσαι τι λέγαμε.Ελπίζω να μην βγει τεράστια. Αν ειναι μετά θα κάνω τις αλλαγες

DSC_0002.jpg

ωωωωωωωωω μιαμμμμμμ!!! :shock::D:D

Ωραιοτάτη σας βγήκε η τερόπιτα σας χε χε

Μια χαρά την ανέβασες την φώτο σου άξια μαθήτρια ;):tongue:

υγ ακόμη περιμένω εκείνη τη συνταγή για την μηλόπιτα.....το παιδί μου τη ζήτησε ως "αυτή που φάγαμε στον παιδότοπο" :tongue:;)

καλησπερα τι κανετε?

μμμμ τι καλουδια φτιαξατε παλι ? το ενα καλυτερο απο το αλλο!!

Ντιμι η πορτοκαλοπιτα σου πετυχε παρα πολυ μην αγχωνεσαι καθολου!!

Αλλα κ η πιτσα σου καλαμαρακι μπουκια κ συγχωριο πρεπει να εγινε.Ειδα κ τα ταψακια σου απο το αμαζον αχ αχ αχ μου αναψες φωτιες ... ολα τα θελω.... κ ΚΕΝ επισης ....

Βασιλοποτα εγω κανω κεικ πορτοκαλι κ γινετε πολυ αφρατο κ μυρωδικο κ απο πανω βαζω αχνη.

1 πακετο βουτυρο φρεσκο ( η αν θελετε βιταμ)

6 αυγα

2 κουπες ζαχαρη

1 ποτηρι νερου χυμο πορτοκαλι

ξυσμα απο 2-3 πορτοκαλια

1 φαριναπ η 500 γρ αλευρι με μπεικιν η σοδα

Φτιαχνεται με την γνωστη διαδικασια κεικ κ ψηνω σε πανω κατω αντιστασεις στην πρωτη σχαρα απο κατω για μια ωρα στους 180 βαθμους.

Στα υπόψη κ αυτή η βασιλόπιτα ;) Ε τι να κάνω....με ειπατε δείξε κ έδειξα :tongue: πάντως όποια δεν τα βιάζεται ας κάνει υπομονή πέφτουν ανά διαστήματα αρκετά οι τιμές τους στις 5 -4.5λιρες κ συμφέρει πολύ ;)

Χτες έκανα αυτή τη ζύμη για πίτσα κ πάλι βγήκε εξαιρετική, τη μια δόση μου βγάζει δυο ταψάκια των 30εκ για λεπτή όμως πίτσα ;)

Έτοιμο!

και το κεικ που περίσσεψε

Να μουνα κουτάλι.............να κάνω μια βουτιάαααααααααααα

Ωραιότατο κ σλουρππππππ :D:D:D

Δεν έχω φτιάξει ποτέ κ το Τζατζίκι μου λεει πως είναι εύκολο να το φτιάξεις.

καλημέρα σας διαβάζω, δοκιμάζω αυτά που κάνετε αλλά δεν προλαβαίνω να γράψω. θα σας τα πω μία μέρα των ημερών.

Σε περιμένουμε :tongue:

όσο για τη βασιλόπιτα,κι εμένα τύπου κεικ μου αρέσει χωρίς καρύδια και τέτοια μέσα,με πολύ χυμό από πορτοκάλι

απο πάνω μπορείτε να βάλετε και τη μερέντα

ή άχνη

για σήμερα έχουμε γεμιστά!:P

εγώ καλαμαράκι πίνω καφέ στο σχολείο!αφού έχω πιει έναν στο δρόμο!χαχααχ

εσύ πως και πας τέτοια ώρα;πουλάκι μου!;)

σε λίγο θα φύγω για 2ο σχολείο!

Και μένα βασικά....αυτά τα φρουί γλασέ κ καρύδια μύδια δε με αρέσουν μέσα , εδώ καρυδόπιτα δεν τρώω.....απεχθάνομαι :oops::rolleyes:

Στο σχολείο πάω μετά τις 10 πάντα, οι ειδικότητες δεν μπαίνουν το πρώτο 3ωρο...;):D

Και εγώ τώρα ξεκινάω να ετοιμάζω γεμιστά με κιμά -οι αγκινάρες εξαφανίστηκαν :tongue::D

καλησπέρα κόρες !!!

ωραία τα καλούδια που μαγειρέψατε όλες :-)

Ραβακι ψάχνω συνταγή και δεν βλέπω τς τς τς :tongue:

dimitrab. ωραία η πιτούλα σας

μαρί καλαμάρ τι μου κάνεις τώρα δεν προλαβαίνω το σουπερ μαρκετ ανοιχτό λέμεεεεεε

εμείς σήμερα επειδή η μικρή παραπονιόταν για την κοιλιά της και χθές μου ήταν λίγο αρρωστούλα είχαμε κοτόσουπα με μπρόκολο και διάφορα λαχανικά και τραχανά αντί για ρύζι

μόλις έβγαλα και αυτό http://www.sintagespareas.gr/sintages/to-tiropsomo-tis-ligouras.html

δεν είναι κακό έκανα και μερικές αλλαγούλες βάζοντας μέσα ελιές και λιαστές ντομάτες

PB260001.jpg

PB260005.jpg

η γενική αίσθηση είναι ότι θέλει παραπάνω υλικά από αυτά που έβαλα οπότε θα ξαναδοκιμάσω με διπλάσιες ποσότητες τυριού ελιών και λιαστές ντομάτες :D

KbLyp3.png 4AByp3.png

Εύκολο είναι απλά χρειάζεσαι χρόνο για να το φτιάξεις. Βέβαια υπάρχει πάντα η δυνατότητα να το φτιάξεις με κρέμες ζαχαροπλαστικής Γιώτης που και νόστιμες είναι και σου λύνουν τα χέρια για γρήγορο γλυκό.

Ας πούμε, το κεικ που περίσσεψε θα το βάλω κατάψυξη. Αν έρθει κόσμος και το μάθω τελευταία στιγμή, σουπερ μάρκετ, κρέμες και βύσσινα και έτοιμο σε 1 ώρα!

ΕΝΤΙΤ: Ευάκι, http://www.youtube.com/watch?v=zGkVbK5d_iE

YqE6p2.png

IqItp3.png

Έτοιμα τα γεμιστα με κιμα :wink:

photo-2012-11-26-19-57-47-01_zpsdaebca23.jpg

Είχα βάλει κ ελαιοψωμο να γίνεται το μεσημέρι

photo-2012-11-26-19-57-11-141_zps7ee80243.jpg

Και ετοίμασα ζυμωσα τον κιμα αλά Παλαντιν (χωρίς δυόσμο αλλά με κύμινο μπόλικο κ κριθαρινα κουλούρια) για σουτζουκακια που θα φτιάξω αύριο το βράδυ :-)

photo-2012-11-26-19-58-19-710_zps17f2dc52.jpg

Η κουζίνα έκλεισε για σήμερα άντε κανα τοστ να φάμε αργότερα :wink::-P

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...