Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 5 ώρες πρίν, *Vasoula είπε:

      Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

      Ευχαριστώ πολύ!Τρόμαξα πιο πολύ λόγω του ότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και επίσης έχω στο ιστορικό μου και παλινδρομη και βιοχημική,οπότε σε συνδυασμό με το αίμα,λέω πάει..Στην κόρη μου είχα συνέχεια τέτοιους πόνους,απλά δεν είχα καθόλου αίμα,αλλά παρόλα αυτά πήγαινα συχνά στο γιατρό για να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το έντερο.Ευτυχώς όλα καλά🥰

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Kalamaraki στο διπλανο χριστουγεννιατικο θέμα η rav αν θυμαμαι καλα ειχε βάλει αυτή τη βασιλόπιτα και έλεγε οτι ειναι πολύ καλή!!

http://www.sintagespareas.gr/sintages/bienneziki-basilopitta.html

Σε ευχαριστώ Χαρά μου :D αλλά δεν με αρεσει....έχει πολλά τσιτσιλα μιντζιλα στη ζύμη κ δε με αρέσουν χε χε

To καλαμάρι, το παρακολουθεί το χριστουγεννιάτικο θέμα, γι αυτό για να μη την τηγανίσω να μην κάνει ότι δεν είδε τις συνταγές!

Όντως αυτή κάνω 5 χρόνια τώρα. Δεν την αλλάζω... Απλά δεν βάζω κάντιτα. Μπλιααααξ!

Για σήμερα μοσχαράκι κοκκινιστό, με σαλάτα για εμάς, με μακαρονάκι ή ρυζάκι για την μικρή. Ότι επιλέξει.

Καλά όρκο μη παίρνεις, το παρακολουθώ αλλά όλο κ κάτι μου ξεφεύγει. :rolleyes:

καλέ γινεται πανικός τρεις σελίδες κάθε μέρα χάνονται όλα :rolleyes::D:tongue:

Για αυτό ειπα μιας κ ειναι μαγειρικό το θέμα μας κ πλησιάζουν χριστούγεννα να μας προτείνετε εδώ οτι έχετε φτιάξει κ ήταν επιτυχημένο. Γιατί κ εδώ όλες δεν παρακολουθούν το χριστουγεννιάτικο θέμα! :tongue:;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τώρα κάνεις σαν τα παιδιά μας... Τι δεν σ αρέσει; Δοκίμασες; Αν δεν δοκιμάσεις, πως δεν σ αρέσει; :-P

Μου την λες μαλάκιο και δεν θα το γλιτώσεις το σεντόνι... ΟΚ, το ετοιμάζω :-P

Και επειδή είσαι στα πολύ down σου... Σμουτς!


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Μπισκότα κάνω τα πανεύκολα

http://www.sintagespareas.gr/sintages/cookies-on-a-stick-se-ksilaki.html

όπως και κάθε φορά που θέλω γευστικά και εύκολα μπισκότα για στόλισμα (γενέθλια-βαπτίσια-Χριστούγεννα κλπ)

Τα περυσινά μου:

DSCN0891_640x480.jpg

Καριόκες κάνω αυτές

http://www.sintagespareas.gr/sintages/kariokes-me-pti-mper.html

αλλά αντι για κονιάκ, βάζω λικέρ μανταρίνι, που επίσης φτιάχνω εγώ και τις απογειώνει!

DSCN0699_640x480_zpsc7d2a2b7.jpg

Μελομακάρονα έκανα του Παρλιάρου που είναι οκ συνταγή για όποια θέλει λίγα υλικά και καλοδιατυπωμένη συνταγή αλλά πέρυσι έφτιαξα αυτά

http://www.sintagespareas.gr/sintages/melomakarona-apo-tin-eidokia.html

βγήκαν εκπληκτικά και αυτά θα κάνω και φέτος και έως ότου βρω πιο συγκινητική γεύση!

DSCN0842_640x480.jpg

Κουραμπιέδες έχω κάνει πολλούς. Και αυτούς

http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-oneiro.html?src=relsinpar

και αυτούς

http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-traganoi.html?src=relsinpar

και τη συνταγή της Σοφίας Τ. απ΄το παλιό θέμα στο πάρεντς (δεν μου βγάζει το λινκ τώρα)

Όλοι καλοί ήταν, απολύτως δεν με ικανοποιεί καμία μα καμία συνταγή.

DSCN0840_640x480.jpg

Τρουφάκια μανταρίνι κάνω αυτά

http://www.sintagespareas.gr/sintages/troufakia-mantarini.html

DSCN0701_640x480.jpg

Βασιλόπιτα, επί 5 χρόνια κάνω αυτή

http://www.sintagespareas.gr/sintages/bienneziki-basilopitta.html

και δεν πρόκειται να την αλλάξω ποτέ! Είναι κα-τα-πλη-κτι-κή! Δεν υπάρχει άνθρωπος να δοκίμασε και να μη θέλει κι άλλη!

401275_2985381116017_764161134_n_640x480.jpg

Αυτααααααααααααααααααααααααα

Εντός των ημερών θα φτιάξω και κουλουράκια πορτοκάλι - κανέλα. Μόλις δοκιμαστούν θα δώκω και συνταγή (αν και νομίζω πως τα χω ξαναφτιάξει)


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Βασιλόπιτα, επί 5 χρόνια κάνω αυτή

http://www.sintagespareas.gr/sintage...silopitta.html

και δεν πρόκειται να την αλλάξω ποτέ! Είναι κα-τα-πλη-κτι-κή! Δεν υπάρχει άνθρωπος να δοκίμασε και να μη θέλει κι άλλη!

Εμένα δε μου τη δείχνουν :(:(

"404 - Το άρθρο δεν βρέθηκε"

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τώρα κάνεις σαν τα παιδιά μας... Τι δεν σ αρέσει; Δοκίμασες; Αν δεν δοκιμάσεις, πως δεν σ αρέσει; :-P

Μου την λες μαλάκιο και δεν θα το γλιτώσεις το σεντόνι... ΟΚ, το ετοιμάζω :-P

Και επειδή είσαι στα πολύ down σου... Σμουτς!

R u talking to me???? :rolleyes::tongue::shock:

Ξέρω πως δεν θα μου αρέσει γιατί πολύ απλά δεν τα τρώω αυτά τα τσίντζιλα που έχει μέσα ρε :tongue:

Μπισκότα κάνω τα πανεύκολα

http://www.sintagespareas.gr/sintages/cookies-on-a-stick-se-ksilaki.html

όπως και κάθε φορά που θέλω γευστικά και εύκολα μπισκότα για στόλισμα (γενέθλια-βαπτίσια-Χριστούγεννα κλπ)

Τα περυσινά μου:

Καριόκες κάνω αυτές

http://www.sintagespareas.gr/sintages/kariokes-me-pti-mper.html

αλλά αντι για κονιάκ, βάζω λικέρ μανταρίνι, που επίσης φτιάχνω εγώ και τις απογειώνει!

Μελομακάρονα έκανα του Παρλιάρου που είναι οκ συνταγή για όποια θέλει λίγα υλικά και καλοδιατυπωμένη συνταγή αλλά πέρυσι έφτιαξα αυτά

http://www.sintagespareas.gr/sintages/melomakarona-apo-tin-eidokia.html

βγήκαν εκπληκτικά και αυτά θα κάνω και φέτος και έως ότου βρω πιο συγκινητική γεύση!

Κουραμπιέδες έχω κάνει πολλούς. Και αυτούς

http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-oneiro.html?src=relsinpar

και αυτούς

http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-traganoi.html?src=relsinpar

και τη συνταγή της Σοφίας Τ. απ΄το παλιό θέμα στο πάρεντς (δεν μου βγάζει το λινκ τώρα)

Όλοι καλοί ήταν, απολύτως δεν με ικανοποιεί καμία μα καμία συνταγή.

Τρουφάκια μανταρίνι κάνω αυτά

http://www.sintagespareas.gr/sintages/troufakia-mantarini.html

Βασιλόπιτα, επί 5 χρόνια κάνω αυτή

και δεν πρόκειται να την αλλάξω ποτέ! Είναι κα-τα-πλη-κτι-κή! Δεν υπάρχει άνθρωπος να δοκίμασε και να μη θέλει κι άλλη!

Αυτααααααααααααααααααααααααα

Εντός των ημερών θα φτιάξω και κουλουράκια πορτοκάλι - κανέλα. Μόλις δοκιμαστούν θα δώκω και συνταγή (αν και νομίζω πως τα χω ξαναφτιάξει)

Και για αυτό σε την λεω.....χε χε για να μας ποστάρεις τα καλούδια σου τα χριστουγεννιάτικα χε χε

Εύγε εύγε τέκνον μου :tongue::tongue:

Το τρουφάκι μανταρινάκι ίσως το κάνω κ εγώ φέτος ;)

{Πάω τώρα να μαγειρέψω για αυριο γιατί γυρίσαμε από την περίθαλψη της μανούλας μου κ το μικρό μου μου ζήτησε ρυόγαλο χε χε χε :rolleyes:}

Link to comment
Share on other sites

Τέλος η κουζίνα για σήμερα (έκανα κ το ρεπό μου δυο μερες χωρίς μαγείρεμα χε χε )

Έτοιμες οι αγκινάρες αλά πολίτα, θα τις αυγοκόψω αύριο πριν φύγω για τη δουλειά

photo-2012-11-25-19-30-39-831_zps42ec0ffe.jpg

Έτοιμο κ το ρυζόγαλο, κρυώνει τώρα στο ψυγείο

photo-2012-11-25-19-31-10-185_zps7d9cba84.jpg

*εγώ κάνω κ ένα κολπάκι που μου έμαθε η μανούλα μου, τη μισή ρύζι της συνταγής το βάζω στο μούλτι λίγο να το "σπάσω" κ μετά το βάζω μαζί με το υπόλοιπο κ ακολουθώ την συνταγή μου. Βοηθάει να χυλώσει το γάλα ποιο καλά κ ποιο γρήγορα, επίσης βάζω μόνο μια κουταλιά του γλυκού κορν φλαουρ ή καστερ πάουντερ ότι έχω εύκαιρο

Link to comment
Share on other sites

Έτοιμες οι αγκινάρες αλά πολίτα, θα τις αυγοκόψω αύριο πριν φύγω για τη δουλειά

Έτοιμο κ το ρυζόγαλο, κρυώνει τώρα στο ψυγείο

*εγώ κάνω κ ένα κολπάκι που μου έμαθε η μανούλα μου, τη μισή ρύζι της συνταγής το βάζω στο μούλτι λίγο να το "σπάσω" κ μετά το βάζω μαζί με το υπόλοιπο κ ακολουθώ την συνταγή μου. Βοηθάει να χυλώσει το γάλα ποιο καλά κ ποιο γρήγορα, επίσης βάζω μόνο μια κουταλιά του γλυκού κορν φλαουρ ή καστερ πάουντερ ότι έχω εύκαιρο

Apisteyto, έχω πάρει τα υλικά για ρυζόγαλο, κι επισης ήθελα να κάνω αγγινάρες αλλά δεν ξέρω να τις καθαρίζω, ούτε καν αν υπάρχουν τώρα. Σκεφτόμουν μπαρμπαστάθη και τελικά αποφάσισα να περιμένω να αγοράσω και να ρωτήσω τη μάνα μου τί και πως. Αλλά τώρα έχω κι εσάς :tongue:

Καλησπέρα δεν είπα,

καλησπέρα σεόλες, λίγο βιαστικά, κοιμάται το παιδί και πάω μήπως κάνω το κεικ ή την καρυδόπιτα.

Λοιπόν απέκτησα μίξερ, ένα από τον γάμο της αδελφής μου 2 δεκαετίς πρίν.

Μοιάζει με αυτόhttp://www.220depot.com/Braun-220-240-Volt-Food-Processor.html , ολόιδιο βασικά, αλλά εμένα λέει Κ1000 κωδικό.

Είναι ελαφρώς βρώμικο αν και αμπαλαρισμένο καλά. Μόλις ξυπνήσει το παιδί θα το πλύνω να σας το δείξω.

Ο κάδος είναι κλειστός, πράγμα θετικό λέει η μητέρα μου.

Επίσης τα εξαρτήματα του κουνιούνται κυκλικά σαν σβούρε, πχ ο αυγοδάρτης. Γενικά είναι κάτι διαφορετικό, ελπίζω να το βολευτώ για γλυκά και ζύμες, δεν είχα και άλλο πρίν οπότε δεν ξεβολεύομαι.

Για να δούμε!

Α το χοιρινό μου είπε η μάνα μου ήταν τόσο καλό που έμοιαζε με μαγείρισσας χρόνων, είμαι πολύ χαρούμενη! Και το έκανα πρώτη φορά! Και με υλικά χωρίς ακρίβεια στη συνταγή...με το μάτι!

Εκανα και τροποποιήσεις κιόλα...!

(τους έκανα ψευτοτραπέζι, μαζζευτήκαμε να φάμε ό,τι μου είχε μείνει από τη βδομάδα και το καταευχαριστήθηκαν!)

Τέλος ravT, ρισπεκτ!


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Και όσο μαγειρεύα τα προηγούμενα είχα βάλει τον αρτοπαρασκευαστη να φτιάχνει ζύμη πίτσας...:wink:

Έκοψα την μίση κοντά 320γρ την απλωσα λίγη σάλτσα λίγες ελιές κ γκούντα απλή κ ωραία.

Το υπόλοιπο ζυμαρακι πάει κατάψυξη άλλη φορά

photo-2012-11-25-21-21-51-469_zpsd81210e8.jpg

Και τώρα φεύγω για σίδερο....γκρρρρρ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


α κορίτσια δεν έχω αυτό στη φωτογραφία, έχω πολυμηχάνημα που έχει ΚΑΙ αυτό της φωτογραφίας!

Είναι μουλτι, κουζινομηχανή αλλά και μιξερ μαζί!

3 αε 1~!!!

Τα 2 εξαρτήματα τα έκρυψα, κράτησα τον κάδο όπου μπαίνουν ένας αυγοδάρτης κι ένα εξάρτημα για ζύμωμα.

Τα άλλα δεν τα χρειάζομαι.

Πάω να το πλύνω, ανυπομονώ να κάνω το πρώτο μου κεικ!!!

Θα βρω συνταγή για μίξερ επιτέλους χαχαχα μόνο που έχω τα υλικά για αυτό:

http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-me-mpananes-karidia-kai-sokolata.html

όλα τα κεικ φαντάζομαι μοιάζουν, θα βρω συνταγή για ένα αντίστοιχο με μίξερ.


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Και όσο μαγειρεύα τα προηγούμενα είχα βάλει τον αρτοπαρασκευαστη να φτιάχνει ζύμη πίτσας...:wink:

Έκοψα την μίση κοντά 320γρ την απλωσα λίγη σάλτσα λίγες ελιές κ γκούντα απλή κ ωραία.

Το υπόλοιπο ζυμαρακι πάει κατάψυξη άλλη φορά

photo-2012-11-25-21-21-51-469_zpsd81210e8.jpg

Και τώρα φεύγω για σίδερο....γκρρρρρ

απλά τέλεια, σύντομα θα κάνω κι γω :D:D:D Ποιός το περίμενε!

Σιδέρωσε και για μένα, πάω να ξαπλώσω, δε θα κοιμηθώ βέβαια αλλά θα ξεκουραστώ. Κι αύριο μέρα είναι.


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα μαγειροκόριτσα!

πήγαμε εκδρομούλα σήμερα!είχε ωραία μέρα!

οπότε φαγητό δεν κάναμε!;)

έκανα το πρωι τα γεμιστά και τα ψήνω τώρα να τα έχουμε αύριο

έβγαλα ζυμάρι που είχε περισσέψει από την προηγούμενη φορά που έκανα τα κριτσίνια και έκανα άλλο ένα ταψάκι

έκανα τη μερέντα,φοβερη!:P

και έκανα και κρεμούλες άνθος αραβοσίτου μπανάνα και βανίλια

τους λουκουμάδες δεν τους έκανα!:(

όσο για χριστουγεννιάτικες συνταγές,κάνω μόνο βασιλόπιτα άντε και κανά τρουφάκι!

μήπως φέτος μαζί σας κάνω και κανένα κουραμπιέ παρέα με κανένα μελομακάρονο;πολύ πιθανό!;)


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια ενα εχω να πω, η ΤΕΜΠΕΛΟΤΥΡΟΠΙΤΑ με εχει σωσει!!!!!!!!!! εμενα κ τη μαμα μου!!!!!!! μιλαμε οτι τη φτιαχνουμε καθε κυριακη!!!! μη σας πω κ καμια φορα στο ενδιαμεσο οπως της βδομαδα που μας περασε... τρελαινονται ολοι μιλαμε κ ζητανε συνταγη! κ εναι του λεπτου ετσι? τρελη επιτυχια....

Σας γραφω πως τη κανουμε ωστε αν τυχον ξεφυγε καμιας να τη κανει παραυτα!!!!!!!!!!!!!!

Βαζω ελαιολαδο λιγο στο ταψι (ισα σχεδον να καλυφθει ο πατος) κ το βαζω στο φουρνο να καψει ωσπου να ανακατεψω τα υπολοιπα υλικα...

Ανακατευω με τον αυγογδαρτη 3 αυγα-2 ποτηρια γαλα-2 ποτηρια αλευρι.

Προσθετω παπρικα μπολικη κ πιπερι. Κ τελος τριμμα φετα περιπου 500γρ.

Ριχνω στο ταψι που καιει κ ψηνω για περιπου 35-45 λεπτα στους 180-200 ή ωσπου να παερι χρωμα καλο απο πανω! βασικα δε το βαζω καπου στανταρ ουτε κραταω ρολοι, μετα το μισαωρο μολις παρει καφετουστικο χρωμα τη βγαζω!


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...