Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 5 ώρες πρίν, *Vasoula είπε:

      Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

      Ευχαριστώ πολύ!Τρόμαξα πιο πολύ λόγω του ότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και επίσης έχω στο ιστορικό μου και παλινδρομη και βιοχημική,οπότε σε συνδυασμό με το αίμα,λέω πάει..Στην κόρη μου είχα συνέχεια τέτοιους πόνους,απλά δεν είχα καθόλου αίμα,αλλά παρόλα αυτά πήγαινα συχνά στο γιατρό για να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το έντερο.Ευτυχώς όλα καλά🥰

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

ΜαιΚελλυ ευχαριστώ για τα λινκ!

Αντε ρε 12 ευρώ η καρυδόψιχα? Πάντα ακριβά μου φαινόταν αλλά όχι και τόσο!

έλα ντε, πως το τρώει, περίεργος σε όλα του, άσε που είναι σουπερ η σάλτσα του και πάνω από το ρύζι, (εγώ έφαγα παστίτσιο :wink: )

Πορτοκαλόπιτα (το πρώτο μου γλυκό μη βαράτε:cool:)

IMGP1067-1-1.jpgIMGP1087-1-1.jpg

- καλή βγήκε, τρώγεται :tongue: Ομως πολύ γλύκα...δε μου αρέσει, εκτός κι αν δεν έπρεπε να βγεί έτσι δεν ξέρω. Νόμιζα κάτι σε στυλ κεικ θα είναι. Αυτό βγήκε σαν γλυκό ταψιού.

Πάρα μα πάρα πολύ ωραία σου βγήκε κ πετυχημένο χρώμα!:D

Και ναι πρέπει να κρυώσει καλά, να ρουφήξει όλο το σιρόπι της για να την κόψεις ;)

Όσο για το σιρόπι, θα ρίχνεις λιγο λιγο με μια κουτάλα ή κουτάλι σε όλο το γλυκό περιμετρικά κ θα περιμένεις να το πίνει. γιατί αν το ρίξεις όλο μαζί {το έχω κάνει κ αυτό χε χε } θα φρακάρει κ δεν θα το ρουφήξει όλο. Οταν θα βλέπεις σε κάθε γλυκό που θέλει σιρόπι οτι κάνει λιμνούλες κ αργεί να το ρουφήξει ειναι μια καλή ένδειξη να σταματήσεις κ μη το βάλεις όλο.

Συμφωνώ! Αν δεν την θέλετε τόσο γλυκιά, θα μπορούσες να βάλεις λιγότερη ζάχαρη. Πάντως όσο μπορώ να κρίνω από τη φωτογραφία φαίνεται πετυχημένη, έτσι πρέπει να είναι.

Και εγώ πάντα διαβάζω αν υπάρχουν σχόλια για την ζάχαρη ή αν μου φαίνεται υπερβολική κόβω μισή ή μια κούπα ;)

Καλησπέρα κοριτσια!Εφτιαξα και γω την πορτοκαλόπιτα και μας άρεσε πολύ, για φαγητό έκανα μακαρόνια.Έχω μια βαρεμαρα σημερα άλλο πράγμα και επειδή τα θηριάκια μου τα πηρε η μαμά και ο άντρας μου δουλεύει απόγευμα λέω να με βαρεθεί ο καναπές , πειράζει;:D

Και καλά θα κάνεις , μια από τα ίδια σήμερα κ χτες....διάθεση υπό το μηδέν για τίποτα :(:rolleyes:

ωραία οπότε μοιράζω άφοβα, δε θα φολάρω κανένα :tongue: Γιατί εγώ να τη φάω μόνη δεν παίζει.

Βέβαια σήμερα δοκίμασα 1 κομματάκι και μου φάνηκε λιγότερο γλυκιά απο χθες που ήταν ζεστή :shock:

Κρύα είναι πιο ωραία, κουφό ε.

Σήμερα πήρα χοιρινά φιλέτα (ο άτιμος μου έβαλε κάτι τεράστια κομμάτια και δεν έχω ιδέα πως κόβουν το κρέας, αφήστε που σιχαίνομαι :?).

Θα τα κάνω στην κατσαρόλα εμπνευσμένη από το kourkoumpini που τα κάνει λεμονάτα, αλλά με αυτή τη συνταγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/xoirina-filetakia-lemonata-me-rizi.html

μιας που έχω τα υλικά και φαίνεται και νόστιμη.

Θα τα συνοδεψω με μακαρόνια, παίζει να ξαναέρθει η φίλη μου σήμερα και τις αρέσει το χοιρινό, εγώ πάλι δεν έχω ξαναφάει έτσι. Θα δείξει!

Καλαμαράκι τη γλιτώσαμε, δε θα μας ξελιγώσεις άλλο, δηλαδή αρχίζω δίαιτα από απόψε μέχρι? χαχαχαχαχ

Λεμονάτο ....σλουρρρρπ εύκολο πεντανόστιμο κ γρηγορότατο στη χύτρα αν είναι μοσχαράκι χε χε

Είπαμε άγια χύτρα , σιγά μη κάθομαι από πάνω να βράζει 3 ώρες ή να περιμένω τις φακές....μπριτζ :rolleyes::tongue:

Την χρησιμοποιώ στις φακές , φασόλια, φασολάδα, μοσχάρι, κοτόσουπα, φασολάκια κτλ

http://www.sintagespareas.gr/sintages/karidopita-xoris-mikser.html

δεν χρησιμοποιεί μίξερ, και θα συνοδεύει ωραία τον καφέ μου (πίνω και πολλούς με την αυπνία...),

την έχει κάνει κάποια κοπέλα?

Τί εννοεί 2 κούπες καρύδια? Προφανώς τριμμένα, αλλά εννοώ τα μετράει αφού και τα τρίψει ή ολόκληρα?

Πως σας φαίνεται?

Πόση ζάχαρη να βάλω για να μη μου βγεί γλυκιά?

Λέω να κάνω αυτό που λένε στα σχόλια.

Πάω σουπερμαρκετ να ξυπνήσω λίγο

Αν δεν έχεις ζυγαριά , θα μετράς πάντα με την ίδια κουπα όλα τα υλικά σου για να έχεις μια σταθερή μονάδα μέτρησης. Εγώ θα έβαζα δυο κούπες τριμμένα.

Ζαχαρη πάει με τα γούστα....εγώ δοκιμάζω συνταγές κ οταν μου κάνουν γλυκιές την επόμενη φορά κόβω ζάχαρη ;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

είδα και αυτά και...ψήνομαι.:D

http://www.sintagespareas.gr/sintages/chocolate-mud-cake.html

απορία, πως βουτυρώνω-αλευρώνω ένα ταψί?

http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-me-mpananes-karidia-kai-sokolata.html

Εχω κι άλλη απορία (kalamaraki σε κόβω να κουφαίνεσαι και να κάνεις γενικό όλο το σπίτι, ξανά!:cool:)

όταν δε λέει να κοσκινίσουμε αλεύρι και κακάο δεν το κάνουμε?

Απορία κι άλλη:

φαντάζομαι ότι κοσκινίζουμε βάζοντας σε κόσκινο και κουνωντας περα δώθε. Ομως το κόσκινο τί είναι? Μοιάζει με σουρωτήρι ή καμμιά σχέση?:confused: Μη γίνω ρεζίλι καλέ στο σουπερμαρκετ.

Αφήστε που πρέπει να έχω αν μοιάζει με σουρωτήρι, αλλά εγώ το χρησιμοποιώ στις σούπες συνήθως!

Α κι άλλη μια απορία, σας έπριξα το ξέρω αλλά είναι Σάββατο, μέχρι Δευτέρα θα ηρεμήσετε από μένα :P

Οταν λέμε βούτυρο εννούμε κανονικό έτσι? Οχι βιταμ...

Δεν γελάω με σένα , αλλά μου θυμίζεις τον ευατό μου δυο χρόνια πριν που ειχα ακριβώς τις ίδιες απορίες αλλά ντρεπόμουν να ρωτήσω χε χε

Λοιπόν

Βουτύρωμα ταψιού , φόρμας κεικ κτλ

Παίρνεις βούτυρο ή βιταμ με το χεράκι κ απλώνεις σε ολη την επιφάνεια, γωνιές τις φόρμας ταψιού σου να πάει παντού. Δεν αφήνεις κομμάτια βουτύρου . Μετά παίρνεις λίγο αλεύρι πχ 2-3κουταλιές τις σούπας κ το βάζεις μέσα στη φόρμα κ με τα χέρια σου σηκώνεις τη φόρμα τη κουνάς δεξιά αριστερά πλαγίως κ καθέτως εως να καλυφθεί όλη η φόρμα ταψί με το αλεύρι σου κ είσαι έτοιμη ;)

Τώρα όσον αφορά το κοσκίνισμα. Εγώ κοσκινίζω πάντα τα αλεύρια μου γιατί κατάλαβα πως το αποτέλεσμα είναι πάντα καλύτερο κ ποιο αφράτο κ αεράτο ότι κ αν είναι αυτό είτε ψωμί, ειτε κεικ κτλ

Και μια χαρά κατάλαβες οτι μοιάζει με σουρωτήρι κ με αυτό πάλι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου :D

Εχω ένα σουρωτήρι/κόσκινο http://www.google.gr/imgres?num=10&hl=el&tbo=d&authuser=0&biw=1366&bih=653&tbm=isch&tbnid=FDOWxYz-71LgWM:&imgrefurl=http://www.koiphen.com/forums/showthread.php%3F128372-sieve-question&docid=rVke3CBjvjMs1M&imgurl=http://www.koiphen.com/forums/attachment.php%253Fattachmentid%253D429732%2526d%253D1328329675&w=842&h=599&ei=Y9mwUJeDJ4zIswbss4DQDA&zoom=1&iact=hc&vpx=621&vpy=353&dur=919&hovh=189&hovw=266&tx=140&ty=148&sig=114209099037432158998&page=1&tbnh=133&tbnw=187&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:21,s:0,i:149 μεγάλο κ έτσι τα κάνω. Αν κ θα ήθελα να αγοράσω κάτι σε σίφτερ τα λένε http://www.google.gr/imgres?hl=el&tbo=d&authuser=0&biw=1366&bih=653&tbm=isch&tbnid=ibV1L7k6hF7A_M:&imgrefurl=http://www.allthingscupcake.com/2009/03/16/winner-of-the-5000-baking-kit-from-sweet-cuppin-cakes-bakery-and-all-things-cupcake/5-cup-flour-sifter/&docid=wDu98OnqPZWotM&imgurl=http://www.allthingscupcake.com/wp-content/uploads/2009/03/5-cup-flour-sifter.jpg&w=300&h=300&ei=sdmwUJXnFMTFtAbXyIGIDg&zoom=1&iact=hc&vpx=428&vpy=140&dur=650&hovh=225&hovw=225&tx=95&ty=132&sig=114209099037432158998&page=1&tbnh=146&tbnw=159&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:3,s:0,i:88 για να γίνεται ποιο καλά η δουλειά μου χωρίς να λερώνω ;)

Τώρα όσο για το βούτυρο, όταν το γράφουν εννοούν το αγελάδος. Όταν λέει βιτάμ είναι βιτάμ. Εγώ πάλι βούτυρο βάζω τώρα τελευταία στα κέικ κ μπισκότα {παλιότερα έβαζα βιτάμ πάλι με επιτυχία, το άλλαξα για την γεύση καθαρά} κ χρησιμοποιώ σπορέλαιο κ ηλιέλαιο όπου απαιτείται από τις συνταγές

Θέμα γούστου κ επιλογής όπως είπε κ το Τζατζίκι :tongue::D

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα αν και αργά :-)

ρολάκια γλυκιάς ζύμης με μαρμελάδα ροδάκινο και τριμμένη κουβερτούΛα :tongue:

κάναμε και κάμποσα σταφιδόψωμα με τη ζύμη που περίσσεψε αλλά.... τα φάγαμε και δεν πρόλαβα να βγάλω φωτο :oops::oops:

dsc00293c.jpg

:shock::shock::shock:

φαινονται τελεια!!!Αν προλαβω θα τα κανω αποψε!!!

Link to comment
Share on other sites

μαγειροκοριτσα γεια σας.

ντιμι μου εμενα η πορτοκαλοπιτα πολυ ωραια μου φαινεται. μιαμ μιαμ. τη λιγουρευομαι κιολας. γενικα του ταψιοιυ τα γλυκα αμα κρυωσουν δεν φαινονται τοσο γλυκα στη γευση. εγω γενικα στα σιροπιαστα δεν βαζω μεσα στο μειγμα ζαχαρη γιατι θεωρω οτι αρκει η ζαχαρη του σιροπιου.

λοιπον το λαχανο καπαμα ας πουμε εινια ενα ωραιο χειμωνιατικο φαγακι. κανονικα ειναι με το χοιρινο αλλα μπορεις να το κανεις και λαδερο. εγω βαζω το λαχανο στην κατσαρολα με το λαδι να βγαλει τα υγρα του και αφου μαλακωσει ριχνω σαλτσα ντοματας, νερο, πιπερια, αλατι, πιπερι κοκινο και μαυρο το καπακωνω και τελος. το αφηνω να βρασει. αμα εχεις και το κρεας βαζεις πρωτα το κρεας να βγαλει τα υγρα του, ριχνεις και το λαχανο να μαραθει και αυτο ελαφρως και ρχνεις μετα ολα τα υπολοιπα.

Link to comment
Share on other sites

Νιουμπι βγάλατε άλλο δοντάκι?

Δύο έχει βγάλει, δεν ξέρω σε ποιο σημείο μας είχες αφήσει. Αλλά είναι φουσκωμένα όλα τα πάνω, ευτυχώς δεν έχουμε πολλή γκρίνια. Μόνο χθες μας ξύπνησε μια φορά το βράδυ.

Σήμερα τηγάνισα κουτσομούρες και ήπιαμε και τσιπουράκι. Αύριο θα έρθουν κάτι φίλοι, θα κάνω σπετζοφάι και θα ψήσουμε και καμιά μπριζόλα. Θα φτιάξω και τη λεμονόπιτα της τεμπέλας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

καλαμαρακι μου τα γιουβαρλακια τα βαζω μαγειρμενα στην καταψυξη. γενικα στην καταψυξη εγω τα βαζω μαγειρεμενα τα φαγητα.

εμενα τα γιουβαρλακια μου αρεσουν με χουμακι και επισης δεν τρωω το αυγολεμονο, το σιχαινομαι και ετσι εινια ωραια σουπιτσα και την τρωνε και τα 2. ο μικρος βεβαια αλεσμενο το γιουβαρλακι και ριχνω και κανενα λαχανικο.

λοιπον βαζω το νερο να βρασει με λαδι, χυμο λεμονιου, καροτο, καμια πατατουλα αν εινια να αλεσω και για το μωρο λιγο πιπερακι και αλατι. οταν χουρχουλαζει ριχνω τα μπαλακια-γιουβαρλακια και το αφηνω να βρασει. τωρα που τρωει και το μωρο δεν βαζω αυγο στον κιμα. αμα δω οτι χρειαζεται μπορει να ριξω και ελαχιστο ρυζακι στο νερο που βραζει.

κραταω οσο θελουμε στο ψυγειο και βαζω και ενα ταπερ στην καταψυξη με μπολικο ζουμακι;);).

Link to comment
Share on other sites

http://www.sintagespareas.gr/sintages/karidopita-xoris-mikser.html

δεν χρησιμοποιεί μίξερ, και θα συνοδεύει ωραία τον καφέ μου (πίνω και πολλούς με την αυπνία...),

την έχει κάνει κάποια κοπέλα?

Τί εννοεί 2 κούπες καρύδια? Προφανώς τριμμένα, αλλά εννοώ τα μετράει αφού και τα τρίψει ή ολόκληρα?

Πως σας φαίνεται?

Πόση ζάχαρη να βάλω για να μη μου βγεί γλυκιά?

Λέω να κάνω αυτό που λένε στα σχόλια.

Πάω σουπερμαρκετ να ξυπνήσω λίγο

αυτή η συνταγή λέει 2 ποτήρια ζάχαρη στο μείγμα και 4 ποτήρια στο σιρόπι. Κατά τα άλλα σου φάνηκε γλυκιά η πορτοκαλόπιτα :lol::lol::lol::lol::lol::lol: :tongue::tongue::tongue:

Link to comment
Share on other sites

Δεν σας προλαβαινω!!!

Επιασε το ματι μου κατι για πορτοκαλοπιτα. Εγω κανω αυτη http://www.sintagespareas.gr/sintages/portokalopita.html

και ειναι πανευκολη και πεντανοστιμη (αν το εχετε βαλει ηδη το λινκ, σχωρατε με, δεν θα το ειδα!)


wcBmp3.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν σας προλαβαινω!!!

Επιασε το ματι μου κατι για πορτοκαλοπιτα. Εγω κανω αυτη http://www.sintagespareas.gr/sintages/portokalopita.html

και ειναι πανευκολη και πεντανοστιμη (αν το εχετε βαλει ηδη το λινκ, σχωρατε με, δεν θα το ειδα!)

χε χε Μινούλα όλες την ίδια κάνουμε μέχρι στιγμής ;)

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λιώνω πεθαίνω για αυτά τα Cinnabon :rolleyes:

Συνταγή εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/cinnabon.html

Δε μαγειρεύεις δε μαγειρεύεις αλλά πάλι μας ξελιγώνεις παιδάκι μου!

Οπως όταν κάνω μούτι την κουζίνα για να φτιάξω μουσακά, παστίτσιο ντολμαδάκια πάντα μα πάντα κάνω κ δευτερο ταψάκι, από τα μιας χρήσης κ το βάζω κατάψυξη οπότε αφού εκανα τον πανικό ας έχω κ ένα έτοιμο φαγάκι για ψήσιμο για μια δύσκολη μέρα που μου λύνει τα χέρια έτσι πάντα

Πολύ έξυπνο αυτό, αλλά σε αυτό το σπίτι δεν μου χωρά ο καταψύκτης...μελλοντικά θα το κάνω! Στην κατάψυξη δεν χωράνε άλλα πράγματα...

Καταψύχω τα πάντα εκτός τα αμμυλούχα γιατί μετά ειναι νιανιά

Αυτό έπρεπε να μου το πείτε νωρίτερα, πρόσφατα πέταξα γεμιστά :(

ΩΩΩΩΩ να χα λίγο κοτοπουλάκι!! Σλουρρρππππ που τελείωσα γενική πριν λίγο κ ούτε μπάνιο δεν έχω κάνει κ βαριεμαιιιιιιιιιιιιιιιιι

Γειας τα χεράκια σου κ το ρυζάκι φίνο κ σπυρωτό

Καλά την πατήσατε όλες με το ρύζι αχαχαχ είναι ρύζι για ριζότο παρακαλώ, το κάνει η μάνα μου και είχαμε πάθει πλάκα (αρέσει τρελά του συζήγου) κι έτσι του κάνω αυτό. Μόνο σπυρωτό δεν είναι!

Με το κοσκίνισμα εξασφαλίζεις αφενός ότι θα αναμειχθούν καλά τα υλικά σου (πράγμα το οποίο ούτως ή άλλως γίνεται με το μίξερ) και αφετέρου ότι θα παγιδευτεί αέρας στο μείγμα, πράγμα που το βοηθάει να φουσκώσει όταν ψήνεται.

Δεν έχω μίξερ καρδιά μου! :D (θυμάστε τη διαφήμιση έτσι?)

Κόσκινο ή σίτα.

Σπάνια το κάνω βέβαια το κοσκίνισμα για να είμαι ειλικρινής.

Πήγα σουπερμαρκετ, σε ένα συνοικιακό μικρό, και δεν βγήκα κόσκινο. Θα τα βάλω στο σουρωτήρι και ό,τι γίνει :-P

Όσο για το βούτυρο, χρησιμοποιώ πάντα φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας, όχι Βιτάμ. Όπως επίσης αντί για σ σε ένα σπορέλαια, βάζω πάντα ελαιόλαδο. Είναι θέμα γούστου και επιλογής.

Πήρα πήρα Κερκύρας! Αν μου αρέσει θα τα κάνω με δικό μας βούτυρο, έχουμε τέλειο ντόπιο!

Πάρα μα πάρα πολύ ωραία σου βγήκε κ πετυχημένο χρώμα!

Θα σου πω σε λίγο, στέλνω τώρα λίγη της μάνας μου ;) Οι φώτο ξεγελάνε μερικές φορές, χειρότερα ή καλύτερα. Πχ εγώ είμαι καρακουκλάρα αλλά... αχαχχαχαχα

Και ναι πρέπει να κρυώσει καλά, να ρουφήξει όλο το σιρόπι της για να την κόψεις

Σε ευχαριστώ, διάβασα τη διαδικασία, κάπως έτσι την έκανα, κάπως, μόνο σε ένα σημείο μου ξέφυγε, όταν έριξα σιρόπι και δεν πήγε κάτω δεν σταμάτησα!

Ημουν σε δίλλημα, λέω η συνταγή λέει τόσο οπότε ή έκανα λάθος το σιρόπι το δέσιμο ή πρέπει να το βάλω όλο και θα το πιει.

Την επόμενη φορά θα τα κάνω όλα πιο ΟΚ.

Να ρωτήσω τελικά βάζουμε κρύο σιρόπι σε ζεστή πίτα ή ζεστό σιρόπι σε κρύα πίτα?

Είχα απογοητευτεί που μου είχε κρυώσει η πίτα, την κράτησα χλιαρή στο φούρνο και το σιρόπι το έριξα χλιαρό. Πως έπρεπε τελικά?

(κάποιες φίλες μου είπαν έτσι όπως το έκανα :shock:)

Όσο για το σιρόπι, θα ρίχνεις λιγο λιγο με μια κουτάλα ή κουτάλι σε όλο το γλυκό περιμετρικά κ θα περιμένεις να το πίνει. γιατί αν το ρίξεις όλο μαζί {το έχω κάνει κ αυτό χε χε } θα φρακάρει κ δεν θα το ρουφήξει όλο. Οταν θα βλέπεις σε κάθε γλυκό που θέλει σιρόπι οτι κάνει λιμνούλες κ αργεί να το ρουφήξει ειναι μια καλή ένδειξη να σταματήσεις κ μη το βάλεις όλο.

ε αυτό έκανα, τρομάρα μου :rolleyes:

Και εγώ πάντα διαβάζω αν υπάρχουν σχόλια για την ζάχαρη ή αν μου φαίνεται υπερβολική κόβω μισή ή μια κούπα

από τη συνταγή της καρυδόπιτας πόση να κόψω? Και πόσο νερό? Αρέσει του άντρα μου πολύ και λέω να τη δοκιμάσω. Αν και θα πρέπει να συναγωνιστώ της πεθεράς, αλλά ο τολμών νικά!

Και καλά θα κάνεις , μια από τα ίδια σήμερα κ χτες....διάθεση υπό το μηδέν για τίποτα :(:rolleyes:

γιατί παιδί μου τί έχεις?

Λεμονάτο ....σλουρρρρπ εύκολο πεντανόστιμο κ γρηγορότατο στη χύτρα αν είναι μοσχαράκι χε χε

Είπαμε άγια χύτρα , σιγά μη κάθομαι από πάνω να βράζει 3 ώρες ή να περιμένω τις φακές....μπριτζ :rolleyes::tongue:

Την χρησιμοποιώ στις φακές , φασόλια, φασολάδα, μοσχάρι, κοτόσουπα, φασολάκια κτλ

Γιατί 3 ώρες? Αντε 1 :tongue:

Αν δεν έχεις ζυγαριά , θα μετράς πάντα με την ίδια κουπα όλα τα υλικά σου για να έχεις μια σταθερή μονάδα μέτρησης. Εγώ θα έβαζα δυο κούπες τριμμένα.

Εχω αλλά δεν χρησιμοποιουν γραμμαρια, αλλά κούπες στο συνταγες παρεας, και δεν ξέρω ποιά κούπα να βάζω. Διάλεξα μια στην τύχη και βάζω με την ίδια πάντα.

Ζαχαρη πάει με τα γούστα....εγώ δοκιμάζω συνταγές κ οταν μου κάνουν γλυκιές την επόμενη φορά κόβω ζάχαρη ;)

όταν κόβεις ζάχαρηκόβεις και νερό έτσι?

Δεν γελάω με σένα , αλλά μου θυμίζεις τον ευατό μου δυο χρόνια πριν που ειχα ακριβώς τις ίδιες απορίες αλλά ντρεπόμουν να ρωτήσω χε χε

σε ευχαριστω πολυ πολυ, ντρεπομαι ξεντρεπομαι πρεπει να τα μαθω...

Λοιπόν

μαγειροκοριτσα γεια σας.

ντιμι μου εμενα η πορτοκαλοπιτα πολυ ωραια μου φαινεται. μιαμ μιαμ. τη λιγουρευομαι κιολας. γενικα του ταψιοιυ τα γλυκα αμα κρυωσουν δεν φαινονται τοσο γλυκα στη γευση. εγω γενικα στα σιροπιαστα δεν βαζω μεσα στο μειγμα ζαχαρη γιατι θεωρω οτι αρκει η ζαχαρη του σιροπιου.

έχεις δίκιο τελικά!!!

λοιπον το λαχανο καπαμα ας πουμε εινια ενα ωραιο χειμωνιατικο φαγακι. κανονικα ειναι με το χοιρινο αλλα μπορεις να το κανεις και λαδερο. εγω βαζω το λαχανο στην κατσαρολα με το λαδι να βγαλει τα υγρα του και αφου μαλακωσει ριχνω σαλτσα ντοματας, νερο, πιπερια, αλατι, πιπερι κοκινο και μαυρο το καπακωνω και τελος. το αφηνω να βρασει. αμα εχεις και το κρεας βαζεις πρωτα το κρεας να βγαλει τα υγρα του, ριχνεις και το λαχανο να μαραθει και αυτο ελαφρως και ρχνεις μετα ολα τα υπολοιπα.

το λάχανο σε τί μορφή? Φύλλο φύλλο?
Δύο έχει βγάλει, δεν ξέρω σε ποιο σημείο μας είχες αφήσει. Αλλά είναι φουσκωμένα όλα τα πάνω, ευτυχώς δεν έχουμε πολλή γκρίνια. Μόνο χθες μας ξύπνησε μια φορά το βράδυ.

Κι εμάς, 1 φορά ανα 1 τέταρτο :tongue: Τα δόντια πάνε αναλογικά? Θα τα βγάλει όλα μαζί εμάς? αχαχαχχαχ Εμένα με θυμάσαι 4 Αυγούστου που άρχισαν οι ανήσυχοι ύπνοι? Ε...τώρα άρχισαν οι αυπνίες! Τί τώρα..πάνε βδομάδες :|

Σήμερα τηγάνισα κουτσομούρες και ήπιαμε και τσιπουράκι. Αύριο θα έρθουν κάτι φίλοι, θα κάνω σπετζοφάι και θα ψήσουμε και καμιά μπριζόλα. Θα φτιάξω και τη λεμονόπιτα της τεμπέλας.

μιαμμμμμμμ δεν ξέρω τί είναι η κυρία κουτσομούρα αλλά αι λαικ ιτ. Και προτιμώ το Ούζο αλλά ΟΚ.

Πω με ξελίγωσες, δεν έχω προλάβει να φάω :| Τώρα κάνω το λεμονάτο.

καλαμαρακι μου τα γιουβαρλακια τα βαζω μαγειρμενα στην καταψυξη. γενικα στην καταψυξη εγω τα βαζω μαγειρεμενα τα φαγητα.

Θα το δοκιμάσω κι γω, δεν τολμούσα.

αυτή η συνταγή λέει 2 ποτήρια ζάχαρη στο μείγμα και 4 ποτήρια στο σιρόπι. Κατά τα άλλα σου φάνηκε γλυκιά η πορτοκαλόπιτα :lol::lol::lol::lol::lol::lol: :tongue::tongue::tongue:

χαχαχαχ ε δεν είναι για μένα αλλά για τον άντρα μου, ο οποίος είπε το κορυφαίο "μου αρέσει μόνο της μάνας μου" και με μπρίζωσε να την κάνω. Θα κάνω πρώτα την εύκολη συνταγή να εντριφίσω και μετά θα πάρω από τη μάνα μου, να σου πω μετά αν θα ξαναφάει της μαμάς του ο κύριος!

(δεν τρώει πια φαγητά της μαμάς του, τυχαίο? Δε νομίζω :tongue:)

Δεν σας προλαβαινω!!!

Επιασε το ματι μου κατι για πορτοκαλοπιτα. Εγω κανω αυτη http://www.sintagespareas.gr/sintages/portokalopita.html

και ειναι πανευκολη και πεντανοστιμη (αν το εχετε βαλει ηδη το λινκ, σχωρατε με, δεν θα το ειδα!)

Τελικά το πρώτο μου γλυκό είναι πολύ διάσημο, γουστάρω :tongue::tongue:


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


καλησπέρα μαγειροκόριτσα!

τι καλούδια βλέπω πάλι!:shock:

εγώ σήμερα έκανα μακαρόνια με κρύα σάλτσα ντομάτα-κολιό

έκανα δουλειές στο σπίτι οπότε δεν είχα χρόνο

όσο και να μαζεύω βρε παιδί μου τον ασυμμάζευτο έχουμε!δε ξέρω αν έχετε κι εσείς την ίδια αίσθηση!

αύριο θα φάμε έξω

θα κάνω όμως γεμιστά για να τα έχω για τη Δευτέρα και φυσικά φαγητο για τη μικρή,λαχανικά με τραχανά

έτσι κι εγώ καλαμαράκι,από την προηγούμενη!;)

εκτός αν είναι κάτι να γίνει σχάρα οπότε το κάνω την ίδια μέρα ή ψαράκι στο φούρνο,γαύρο ή σαρδέλα.

τι να κάνουμε!δεν είμαστε δάσκαλοι και καθηγητές!γυρολόγοι είμαστε!:mad:

θέλω να κάνω και τη μερέντα αυριο το πρωι!

και λουκουμάδες θέλω να κάνω αλλά σκέφτομαι το τηγάνισμα

θέλουν πολύ λάδι;μέχρι που σε κατσαρολάκι;


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κι εμάς, 1 φορά ανα 1 τέταρτο Τα δόντια πάνε αναλογικά? Θα τα βγάλει όλα μαζί εμάς? αχαχαχχαχ Εμένα με θυμάσαι 4 Αυγούστου που άρχισαν οι ανήσυχοι ύπνοι? Ε...τώρα άρχισαν οι αυπνίες! Τί τώρα..πάνε βδομάδες

Kάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Εμάς μας είπανε ότι τα έβγαλε νωρίς τα πρώτα, συνήθως γύρω στον 7ο-8ο μήνα βγάζουν το πρώτο.

μιαμμμμμμμ δεν ξέρω τί είναι η κυρία κουτσομούρα αλλά αι λαικ ιτ. Και προτιμώ το Ούζο αλλά ΟΚ.

Ψάρι είναι καλέ, είναι δυνατόν να μην το ξέρεις; Ζεις και σε νησί, τρομάρα σου! :tongue::tongue::tongue:

kotsomoyres.jpg

Ούζο δεν πίνω, δεν μου αρέσει η γεύση του γλυκάνισου. Και τσιπουράκι πάντα χωρίς.

Link to comment
Share on other sites

ντιμι το λαχανο το κοβεις κομματακια ασυμμετρα με το μαχαιρι.

αχ και εγω αμα ειχα καταψυκτη ταψια ολοκληρα και εγω θα ετοιμαζα καλαμαρακι. αλλα τι να σου κανει η καταψυξη του ψυγειου. φετος και περυσι ουτε σαλτσα δεν εκανα. βαζω τριμμενη ντοματα στην καταψυξη σε σακουλακια. να δω πως θα βγαλουμε το χειμωνα.

Link to comment
Share on other sites

Ψάρι είναι καλέ, είναι δυνατόν να μην το ξέρεις; Ζεις και σε νησί, τρομάρα σου! :tongue::tongue::tongue:

Ούζο δεν πίνω, δεν μου αρέσει η γεύση του γλυκάνισου. Και τσιπουράκι πάντα χωρίς.

δεν ξέρεις που λένε στο σπίτι του ηλεκτρολόγου δεν έχεις λάμπες? :tongue::tongue:

Πάλι καλά που πίνω ούζο δε λες?

Εμείς δε βάζουμε γλυκάνισο στο τσίπουρο έτσι κι αλλιώς, μάλλον έθιμο από εσάς είναι.

Εφαγα βασιλικά! Ορίστε:

χοιρινό λεμονάτο, σβησμένο με κόκκινο κρασί

IMGP1091-1.jpg

και μακαρονάδα με ασούρωτα μακαρόνια και μίλνερ

IMGP1096-1.jpg


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

ντιμι το λαχανο το κοβεις κομματακια ασυμμετρα με το μαχαιρι.

αχ και εγω αμα ειχα καταψυκτη ταψια ολοκληρα και εγω θα ετοιμαζα καλαμαρακι. αλλα τι να σου κανει η καταψυξη του ψυγειου. φετος και περυσι ουτε σαλτσα δεν εκανα. βαζω τριμμενη ντοματα στην καταψυξη σε σακουλακια. να δω πως θα βγαλουμε το χειμωνα.

Οκ θα το δοκιμάσω, έχω ένα λάχανο δικό μας, χωρίς φάρμακα, αν δεν έχει χαλάσει θα το κάνω αύριο. Φυσικά δεν θα το φάει κανείς, μένω εγώ :tongue:

Τον χειμώνα υπάρχει και ο μπαρμπαστάθης και το πουμαρο, είναι εξαιρετικά και δεν έχει και λάτρα :tongue::tongue: αστιεεύομαι βέβαια, σαν τη φρέσκια ντοματούλα δεν έχω τίποτε.

Αλλά το καλοκαίρι που έχουμε άπειρες εγώ δε πολυμαγειρεύω γιατί δουλεύω τρελά.

Τώρα έχουμε εκπληκτικές ντομάτες αλλά λίγες, αλλά τις κάνω σαλάτα, δεν τις χαλαλίζω για το φαγητό.

edit:

Τελικά η πορτοκαλόπιτα γίνεται όλο και πιο τέλεια όσο περνάν οι ώρες, ή εγώ ξεκόλλησα το μυαλό μου και δεν τη βλέπω γλυκιά, τί να πω! Ελάχιστη έμεινε, τη μοίρασα.

Να κι ένα από τε τελευταία ηρωικά κομμάτια (με παγωτό βανίλια βεβαίως βεβαίως) και από αύριο διατροφικό μάζεμα γιατί έχω...πορτοκαλίσει!

IMGP1103-2-1.jpg

Επεξεργάστηκαν by dimmi
edit: ομορφιές με παγωτό!

-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...