Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 5 ώρες πρίν, *Vasoula είπε:

      Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

      Ευχαριστώ πολύ!Τρόμαξα πιο πολύ λόγω του ότι οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και επίσης έχω στο ιστορικό μου και παλινδρομη και βιοχημική,οπότε σε συνδυασμό με το αίμα,λέω πάει..Στην κόρη μου είχα συνέχεια τέτοιους πόνους,απλά δεν είχα καθόλου αίμα,αλλά παρόλα αυτά πήγαινα συχνά στο γιατρό για να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το έντερο.Ευτυχώς όλα καλά🥰

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

ΜαιΚελλυ ευχαριστώ για τα λινκ!

Αντε ρε 12 ευρώ η καρυδόψιχα? Πάντα ακριβά μου φαινόταν αλλά όχι και τόσο!

Αν είχε λίγη σαλτσούλα το φιλετάκι θα ήταν τέλειο κοπελιά!!! Μα πώς το τρώτε έτσι ξερό? κατεβαίνει από το λαιμό? αχ αυτοί οι άντρες μας....

έλα ντε, πως το τρώει, περίεργος σε όλα του, άσε που είναι σουπερ η σάλτσα του και πάνω από το ρύζι, (εγώ έφαγα παστίτσιο :wink: )

Πορτοκαλόπιτα (το πρώτο μου γλυκό μη βαράτε:cool:)

IMGP1067-1-1.jpgIMGP1087-1-1.jpg

- καλή βγήκε, τρώγεται :tongue: Ομως πολύ γλύκα...δε μου αρέσει, εκτός κι αν δεν έπρεπε να βγεί έτσι δεν ξέρω. Νόμιζα κάτι σε στυλ κεικ θα είναι. Αυτό βγήκε σαν γλυκό ταψιού.


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η συνταγή εδώ: http://www.sintagespareas.gr/sintages/portokalopita.html

έβαλα 1 ποτήρι χυμό, 2 νερό.

δεν εβαλα ξύσμα καθόλου, δε μου αρέσει να το βρίσκω στη γλώσσα...

Εψησα σε καλά προθερμασμένο φούρνο κι έγινε πιο γρήγορα, σε 20΄'/

Και τώρα θα γελάσετε, παιδευόμουν 1 ώρα με το σιρόπι. Δεν είχα ιδέα πως το κάνουν, τελικά έδεσε κι έγινε τέλειο, όταν αποφάσισα να δυναμώσω τη φωτιά και να ανακατεύω.

Κακώς δεν προνόησα να το φτιάξω πρώτο, τελικά πάλεψα να κρατήσω ζεστή την πίτα και όταν κρύωσε κάπως το σιρόπι την περιέλουσα. Να και το σιρόπι:

IMGP1060-1.jpg

που μπήκε εδώ

IMGP1064-1.jpg


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

να σας πω και εγω με τη σειρα μου τις σημερινες μου προκοπες:

μαγειρεψα για μερες και ολα λαδερα. θα παω στο χασαπη ξανα την αλλη εβδομαδα. αλλα βιαζομουν πολυ και δεν εβγαολα φωτογραφιες:oops::oops:. λοιπον:

γεμιστα λαδερα με πιπεριες φλωρινης, λαχανο σκετο με σαλτσα ντοματας χωρις κρεας και το εβαλα καταψυξη (λαχανο καπαμα που θα λεγατε οι αθηναιες), σαλατα λαχανο με σελινο, καροτο σαλατα, και ψηνω και φασολια στο φουρνο τα οποια επισης κατα το ημισυ θα πανε καταψυξη.

αυριο θα αλεσω και στο μωρο γεμιστα γιατι εβαλα και πατατουλες για το σκοπο αυτο. εχω και γιουβαρλακια ετοιμα στην καταψυξη αμα χρειαστει να κατεβασω για τα παιδια. αυτα τα ολιγα.

λαχανο καπαμα? Δωσε καλε συνταγή!!! Τα γιουβαρλακια τα εχεις ψημμενα στην καταψυξη? Ωραια φαγακια εκανες! :D

ΥΓ τώρα ειδα το μηνυμα σου, φυσικά με αγγουροντομάτα το σέρβιρα, σκέτο το έφαγε, δεν παίζεται ο σύζηγος! Ευτυχ'ως εμείς φάγαμε παστίτσιο! Μου αρέσει με τη σαλτσούλα του το κοτοπουλίδιο, αλλιώς δε λέει.

Αύριο παλι τι μαγειρυούμε? Καλό ξημερωμα!

ΑΑΑΑΑΑΑαααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είμαι χαζό, την πορτοκαλόπιτα εκτός ψυγείου έτσι? Για πείτε να δω το πρωί να δράσω. Που την φυλάω? Μέχρι να τη μοιράσω.

εινια ευκολο. γενικα εγω προτιμω να τα κανω ελαφρια και πιο απλα. ο αντρας μου δεν θελει τις περιπλοκες γευσεις.

στην κατσαρολα βαζω λαδι ισα να καλυπτεται ο πατος και το χοιρινο σε μεριδες να βγαλει τα υγρα του. το αφηνω με κλειστο καπακι και ανακατευω που και που. μετα ριχνω/ το σβηνω με χυμο λεμονιου και το αφηνω παλι να συνεχισει να μαγειρευεται. εινια ακομα σκληρο. ριχνω λιγη ριγανη να μην πικρισει, αλατι, λιγο πιπερι και νερο περιπου ενα κρασοποτηρο (αναλογα και την ποσοτητα που θα μαγειρεψεις) και το αφηνω με κλειστο καπακι στο χαμηλο να βραζει. το παρακολουθω κιολας και το ανακατευω που και που. το αφηνω μεχρι να εχει ωραιο ζουμακι και να γινει το κρεας λουκουμι. οταν το ακουμπας με την κουταλα να ανοιγει το κομματι. και μετα το σβηνω το ματι.

συνοδευεται πολυ ωραια με πουρε, πατατουλες φουρνου η τηγανιτες η σαν τηγανιτες στο φουρνο (εχει στις συνταγες της παρεας μια τελεια συνταγη), με ρυζι, μακαρονια. και με απλη σαλατα επισης. μακαρι να σας αρεσει η συνταγη.

αύριο θα κάνω αυτό, με μακαρονάδα μάλλον, ή με πατάτες φούρνου. Θα δω. Αλλά θα το κάνω το χοιρινό. πάω να δω και τις άλλες συνταγές, μου αρέσει που είχα πάρει τα υλικά για τα κριτσίνια και κάνω όλααααααα τα άλλα εκτός από κριτσίνια.

Τσάμπα το ηλιέλαιο!


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Πορτοκαλόπιτα (το πρώτο μου γλυκό μη βαράτε:cool:)

IMGP1067-1-1.jpgIMGP1087-1-1.jpg

- καλή βγήκε, τρώγεται :tongue: Ομως πολύ γλύκα...δε μου αρέσει, εκτός κι αν δεν έπρεπε να βγεί έτσι δεν ξέρω. Νόμιζα κάτι σε στυλ κεικ θα είναι. Αυτό βγήκε σαν γλυκό ταψιού.

Ωραία φαίνεται, την πέτυχες. Tην επόμενη φορά δοκίμασε να βάλεις το μισό σιρόπι. Αν και γνώμη μου είναι πως η πορτοκαλόπιτα έτσι πρέπει να είναι, ζουμερή με το σιρόπι της, αλλιώς φτιάξε ένα απλό κέηκ με πορτοκάλι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ωραία φαίνεται, την πέτυχες. Tην επόμενη φορά δοκίμασε να βάλεις το μισό σιρόπι. Αν και γνώμη μου είναι πως η πορτοκαλόπιτα έτσι πρέπει να είναι, ζουμερή με το σιρόπι της, αλλιώς φτιάξε ένα απλό κέηκ με πορτοκάλι.

Συμφωνώ! Αν δεν την θέλετε τόσο γλυκιά, θα μπορούσες να βάλεις λιγότερη ζάχαρη. Πάντως όσο μπορώ να κρίνω από τη φωτογραφία φαίνεται πετυχημένη, έτσι πρέπει να είναι.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα καλησπέρα στα μαγειροκοριτσα!!

Πολύ ωραία όσα φτιαξατε ζηλεύω :-)

Σήμερα αν κ έχει πολύ όμορφη μέρα δεν εχω ιδιαίτερη διάθεση :-(

Και κάνω γενική...μου έμειναν κουζίνα κ μπάνιο κ για αυτό δεν θα φτιάξω τίποτα σκέτα μακαρόνια κ αν προλάβω :-P

Αύριο πάλι δεν θα μαγειρεψω θα μας περιθαλψει η μητέρα μου όπως λέει κ μια ψυχή οπότε ρεπό ευτυχώς γιατί διάθεση γιοκ..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κοριτσια!Εφτιαξα και γω την πορτοκαλόπιτα και μας άρεσε πολύ, για φαγητό έκανα μακαρόνια.Έχω μια βαρεμαρα σημερα άλλο πράγμα και επειδή τα θηριάκια μου τα πηρε η μαμά και ο άντρας μου δουλεύει απόγευμα λέω να με βαρεθεί ο καναπές , πειράζει;:D

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ! Αν δεν την θέλετε τόσο γλυκιά, θα μπορούσες να βάλεις λιγότερη ζάχαρη. Πάντως όσο μπορώ να κρίνω από τη φωτογραφία φαίνεται πετυχημένη, έτσι πρέπει να είναι.

ωραία οπότε μοιράζω άφοβα, δε θα φολάρω κανένα :tongue: Γιατί εγώ να τη φάω μόνη δεν παίζει.

Βέβαια σήμερα δοκίμασα 1 κομματάκι και μου φάνηκε λιγότερο γλυκιά απο χθες που ήταν ζεστή :shock:

Κρύα είναι πιο ωραία, κουφό ε.

Σήμερα πήρα χοιρινά φιλέτα (ο άτιμος μου έβαλε κάτι τεράστια κομμάτια και δεν έχω ιδέα πως κόβουν το κρέας, αφήστε που σιχαίνομαι :?).

Θα τα κάνω στην κατσαρόλα εμπνευσμένη από το kourkoumpini που τα κάνει λεμονάτα, αλλά με αυτή τη συνταγή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/xoirina-filetakia-lemonata-me-rizi.html

μιας που έχω τα υλικά και φαίνεται και νόστιμη.

Θα τα συνοδεψω με μακαρόνια, παίζει να ξαναέρθει η φίλη μου σήμερα και τις αρέσει το χοιρινό, εγώ πάλι δεν έχω ξαναφάει έτσι. Θα δείξει!

Πώς είστε εσείς?

Το Κελλάκι τί κάνει?

Νιουμπι βγάλατε άλλο δοντάκι?

Εχουμε τρελαθεί με το παιδί, χθες που έτυχε και έμεινα ξύπνια μέχρι τις 5 παρατήρησα ότι μέσα σε 4 ώρες ξύπνησε τουλάχιστο 10 φορές.

Με το ντεπόν ευτυχώς κοιμήθηκε μέχρι το πρωί. Αλλά μπορείς κάθε μέρα ντεπόν? :cry:

Νυστάζουμε. Το έχουμε με βάρδυες αλλά πλέον με το υστερικό του κλάμα ξυπνάμε θέλοντας και μη και οι δύο.

Δουλειά δε θα πάω για να έχω το παιδί να κοιμηθεί ο Γ.

Θα σας μπαστακωθώ εδώ:tongue:.

Δώστε μου καμμιά εύκολη συνταγή (χωρίς μίξερ) να πάω να ψωνίσω τα υλικά να την κάνω να περνάνε οι ώρες...:(

peath ο καναπές είναι το καλύτερο! Με ωραία ταινία ειδικά!

Καλαμαράκι τη γλιτώσαμε, δε θα μας ξελιγώσεις άλλο, δηλαδή αρχίζω δίαιτα από απόψε μέχρι? χαχαχαχαχ


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

http://www.sintagespareas.gr/sintages/karidopita-xoris-mikser.html

δεν χρησιμοποιεί μίξερ, και θα συνοδεύει ωραία τον καφέ μου (πίνω και πολλούς με την αυπνία...),

την έχει κάνει κάποια κοπέλα?

Τί εννοεί 2 κούπες καρύδια? Προφανώς τριμμένα, αλλά εννοώ τα μετράει αφού και τα τρίψει ή ολόκληρα?

Πως σας φαίνεται?

Πόση ζάχαρη να βάλω για να μη μου βγεί γλυκιά?

Λέω να κάνω αυτό που λένε στα σχόλια.

Πάω σουπερμαρκετ να ξυπνήσω λίγο


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


http://www.sintagespareas.gr/sintages/karidopita-xoris-mikser.html

δεν χρησιμοποιεί μίξερ, και θα συνοδεύει ωραία τον καφέ μου (πίνω και πολλούς με την αυπνία...),

την έχει κάνει κάποια κοπέλα?

Τί εννοεί 2 κούπες καρύδια? Προφανώς τριμμένα, αλλά εννοώ τα μετράει αφού και τα τρίψει ή ολόκληρα?

Πως σας φαίνεται?

Πόση ζάχαρη να βάλω για να μη μου βγεί γλυκιά?

Λέω να κάνω αυτό που λένε στα σχόλια.

Πάω σουπερμαρκετ να ξυπνήσω λίγο

Στην καρυδόπιτα, βάζω τα καρύδια ελαφρά χτυπημένα στο μουλτι, δεν μου αρέσει να γίνονται πούδρα. Επίσης, ΔΕΝ κρατάω την ποσότητα που δίνει η συνταγή, τα βάζω με το μάτι και πλούσια, οπότε μην αγχώνεσαι, βάλε 2 κούπες χτυπημένα και αν σας αρέσει να έχει αρκετό καρύδι, βάλε και παραπάνω ;)


BOftp3.png PzWNp3.png

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.sintagespareas.gr/sintages/karidopita-xoris-mikser.html

δεν χρησιμοποιεί μίξερ, και θα συνοδεύει ωραία τον καφέ μου (πίνω και πολλούς με την αυπνία...),

την έχει κάνει κάποια κοπέλα?

Τί εννοεί 2 κούπες καρύδια? Προφανώς τριμμένα, αλλά εννοώ τα μετράει αφού και τα τρίψει ή ολόκληρα?

Πως σας φαίνεται?

Πόση ζάχαρη να βάλω για να μη μου βγεί γλυκιά?

Λέω να κάνω αυτό που λένε στα σχόλια.

Πάω σουπερμαρκετ να ξυπνήσω λίγο

είδα και αυτά και...ψήνομαι.:D

http://www.sintagespareas.gr/sintages/chocolate-mud-cake.html

απορία, πως βουτυρώνω-αλευρώνω ένα ταψί?

http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-me-mpananes-karidia-kai-sokolata.html

Εχω κι άλλη απορία (kalamaraki σε κόβω να κουφαίνεσαι και να κάνεις γενικό όλο το σπίτι, ξανά!:cool:)

όταν δε λέει να κοσκινίσουμε αλεύρι και κακάο δεν το κάνουμε?

Απορία κι άλλη:

φαντάζομαι ότι κοσκινίζουμε βάζοντας σε κόσκινο και κουνωντας περα δώθε. Ομως το κόσκινο τί είναι? Μοιάζει με σουρωτήρι ή καμμιά σχέση?:confused: Μη γίνω ρεζίλι καλέ στο σουπερμαρκετ.

Αφήστε που πρέπει να έχω αν μοιάζει με σουρωτήρι, αλλά εγώ το χρησιμοποιώ στις σούπες συνήθως!

Α κι άλλη μια απορία, σας έπριξα το ξέρω αλλά είναι Σάββατο, μέχρι Δευτέρα θα ηρεμήσετε από μένα :P

Οταν λέμε βούτυρο εννούμε κανονικό έτσι? Οχι βιταμ...


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Στην καρυδόπιτα, βάζω τα καρύδια ελαφρά χτυπημένα στο μουλτι, δεν μου αρέσει να γίνονται πούδρα. Επίσης, ΔΕΝ κρατάω την ποσότητα που δίνει η συνταγή, τα βάζω με το μάτι και πλούσια, οπότε μην αγχώνεσαι, βάλε 2 κούπες χτυπημένα και αν σας αρέσει να έχει αρκετό καρύδι, βάλε και παραπάνω ;)

Κατάλαβα σε ευχαριστώ πολύ!

μήπως ξέρεις να μου απαντήσεις και στις υπόλοιπες ερωτήσεις στο νέο ποστ?

Τί να κάνω, δεν ήξερες δε ρώταγες λένε :D


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

αναπληρώτρια φιλόλογος σε γυμνάσιο

μόνο που θέλω μια ώρα να πάω και μια να γυρίσω και επειδή πηγαινοέρχομαι με συνάδελφο την περιμένω και με περιμένει!κοινώς το καθημερινό μας πρόγραμμα είναι να φεύγουμε 7 παρα και να γυρνάμε 3

πάλι καλά πόυ έχουμε κάτι να φάμε!χαχααχα

Σε νιώθω κ εγώ για αυτό μαγειρεύω από βραδύς για να ξεμπερδεύω;)

καλημέρα αν και αργά :-)

ρολάκια γλυκιάς ζύμης με μαρμελάδα ροδάκινο και τριμμένη κουβερτούΛα :tongue:

κάναμε και κάμποσα σταφιδόψωμα με τη ζύμη που περίσσεψε αλλά.... τα φάγαμε και δεν πρόλαβα να βγάλω φωτο :oops::oops:

Πολύυυυυυυυ ωραία τα ρολλάκια σου αλλά να μου επιτρέψεις....:tongue:

Από την μαρμελάδα προτιμώ αυτήν την αμαρτία....

b9108cc9.jpg

Που πέρυσι μια δεν θυμάμαι πια ή η Τζατζίκο ή η Αξες τα ανακάλυψε...κ κοντέψαμε να τα φτιάχνουμε κάθε βδομάδα για κάνα τριμηνο τετράμηνο χαχαχαχα Εγώ λιώνω πεθαίνω για αυτά τα Cinnabon :rolleyes::D:D

Συνταγή εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/cinnabon.html

ΚΑΛΗΜΕΡΑ υπερμαγειρισες τι κανετε? Μερες εχω να γραψω αλλα εχω πηξει στην δουλεια.

Καλα τι υπεροχα πραγματα ειναι αυτα που φτιαχνετε?

Το Σαββατο ειχα κανει πιτσα κ εμεινε ζυμη κ ακουσα την συμβουλη απο δω κ την εβαλα καταψυξη κ χτες το βραδυ μας εσωσε που δεν ειχα φαγητο.Εγινε πιτσα ξανα μπαμ μπαμ! Αλλες φορες την πεταγα η χαζη!! Βαλτε κ αλλα τετοια τιπς που μας κανουν την ζωη μας ευκολη.

Να σας ρωτησω μιας κ ερχονται Χριστουγεννα μηπως να βαζαμε κ δοκιμασμενες κ πετυχημενες Χριστουγεννιατικες συνταγες? Εχω πολυ ωραιες συνταγες για μελομακαρονα-κουραμπιεδες κ βασιλοπιτα κ κεικ κ τσουρεκι.

Για σημερα τρωμε φασολαδα το μεσημερι κ το βραδυ εχει κολλησει το μυαλο μου δεν ξερω τι να κανω.Ελεγα κατι σε γρηγορο κ ευκολο αλλα δεν ξερω να μπορει να φαει κ ο γιος γιατι σκετη σαλατα πχ δεν την θεωρει φαγητο ....

Προχτες εκανα σουπερ τυροπιτακια κουρου συνταγη απο τις συνταγες της παρεας αντρας κ γιος ξετρελαθηκαν.Εκανα αυτη με 1 φαριναπ,1 γιαουρτι, 1 βιταμ κ αλατι .Βγηκαν υπεροχα.Πρωτα εγω εβαζα κ ενα αυγο μεσα αλλα δεν γινοταν τοσο ωραια η ζυμη !! Ξετρελαθηκαμε.

Μεσα στο ΣΚ η την ερχομενη βδομαδα λεω κ εγω να κανω στολιδια με το γιο μου κ θελει κ μπισκοτακια.Κανω τα φανταστικα μπισκοτα σε ξυλακι ( τα κανω κ ανεφ ξυλακιου) απο τις συνταγες της παρεας παλι .Ποτε δεν εχουν αποτυχει κ οπιος τα εχει φαει λεει τα καλυτερα.

My Kelly αυτα τα ρολλακια που εβαλες κ μου τρεξανε τα σαλια, ειναι η συνταγη για cinnabons? τα εχω κανει κ απλα δεν παιζονται αλλα τα εκανα με κανελλα-ζαχαρη κ την κρεμα τυριου ! Τωρα μου εδωσες τρελη ιδεα με την μαρμελαδα !!!! να εισαι καλα!!!

Χυτρα παντος εγω χρησιμοποιω πολυ μιας κ δουλευω κ δεν εχω πολυ χρονο κ πυρεξ επισης !! Θελω κ εγω κενγουν σαν τρελη αλλα ελα που μας τα τρωει η εφορια .... αληθεια απο τι τιμες ξεκινανε βρε κοριτσια ?

Είδες τι καλά που είναι να τις έχεις έτοιμες στην κατάψυξη χε χε

Εγώ βάζω ζύμη πίτσας, πίτες για σουβλάκια, ψωμάκια έτοιμα κτλ ανάλογα τι έχω φτιάξει. Οπως όταν κάνω μούτι την κουζίνα για να φτιάξω μουσακά, παστίτσιο ντολμαδάκια πάντα μα πάντα κάνω κ δευτερο ταψάκι, από τα μιας χρήσης κ το βάζω κατάψυξη οπότε αφού εκανα τον πανικό ας έχω κ ένα έτοιμο φαγάκι για ψήσιμο για μια δύσκολη μέρα που μου λύνει τα χέρια έτσι πάντα ;)

Καταψύχω τα πάντα εκτός τα αμμυλούχα γιατί μετά ειναι νιανιά

Ντολμαδάκια αψητα, παστίτσιο χωρίς την μπεσαμέλ (σιγά υπόθεση 10λεπτών είναι να φτιάξεις μια} κ μουσακά επίσης έτοιμο αψητο χωρίς την μπεσαμέλ ή κ καμιά φορά αν έχω περισσεύματα πχ μακαρόνια τυριά κ ότι αλλο φτιάχνω πρόχειρο ωωω γκρατέν ρίχνω κρέμα γάλακτος τυριά κ βουρ κατάψυξη. Ολα αυτά φροντίζω εντός του μήνα να τα καταναλώσουμε ;)

σημερα...τρουφακια με καρυδι(τριμμενο μεσα)...:D

dsc02757rf.jpg

Πανέμορφα κ παιχνιδιάρικα ωραία ιδέα !!!:D

πολύ όμορφα! Αν και δεν είμαι φαν της τρούφας αυτή μου αρέσει!:-D

Σήμερα είχαμε ρύζι για ριζότο με φρέσκα κρεμμυδάκια & άνηθο, κοτόπουλο φιλέτο με μουσταρδοσως!

Νιουμπι δες, σχεδόν έλιωσαν, σάλτα δεν δημιουργήθηκε γιατί έβγαλα το ζουμί στο τέλος, πρίν πήξει (δεν αρέσει του Γ.):

ΩΩΩΩΩ να χα λίγο κοτοπουλάκι!! Σλουρρρππππ που τελείωσα γενική πριν λίγο κ ούτε μπάνιο δεν έχω κάνει κ βαριεμαιιιιιιιιιιιιιιιιι

Γειας τα χεράκια σου κ το ρυζάκι φίνο κ σπυρωτό

να σας πω και εγω με τη σειρα μου τις σημερινες μου προκοπες:

μαγειρεψα για μερες και ολα λαδερα. θα παω στο χασαπη ξανα την αλλη εβδομαδα. αλλα βιαζομουν πολυ και δεν εβγαολα φωτογραφιες:oops::oops:. λοιπον:

γεμιστα λαδερα με πιπεριες φλωρινης, λαχανο σκετο με σαλτσα ντοματας χωρις κρεας και το εβαλα καταψυξη (λαχανο καπαμα που θα λεγατε οι αθηναιες), σαλατα λαχανο με σελινο, καροτο σαλατα, και ψηνω και φασολια στο φουρνο τα οποια επισης κατα το ημισυ θα πανε καταψυξη.

αυριο θα αλεσω και στο μωρο γεμιστα γιατι εβαλα και πατατουλες για το σκοπο αυτο. εχω και γιουβαρλακια ετοιμα στην καταψυξη αμα χρειαστει να κατεβασω για τα παιδια. αυτα τα ολιγα.

Μπράβο μπράβο!! Για πες για τα γιουβαρλάκια ....με ενδιαφέρει, έτοιμα ζυμωμένα ωμά?

ααααααααααα κ πριν φύγω (ήρθα μια ώρα νωρίτερα στο σχολείο γκρρρρρρρ)

για βάλτε συνταγές βασιλόπιτας να τις δούμε να τις μελετήσουμε, έμεινε ένας μήνας μόνο ντε κ θέλω να οργανωθώ

Δεν θα μας πει καμιά καλεεεεεεεεεεεεεεε????

Link to comment
Share on other sites

είδα και αυτά και...ψήνομαι.:D

http://www.sintagespareas.gr/sintages/chocolate-mud-cake.html

απορία, πως βουτυρώνω-αλευρώνω ένα ταψί?

http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-me-mpananes-karidia-kai-sokolata.html

Εχω κι άλλη απορία (kalamaraki σε κόβω να κουφαίνεσαι και να κάνεις γενικό όλο το σπίτι, ξανά!:cool:)

όταν δε λέει να κοσκινίσουμε αλεύρι και κακάο δεν το κάνουμε?

Απορία κι άλλη:

φαντάζομαι ότι κοσκινίζουμε βάζοντας σε κόσκινο και κουνωντας περα δώθε. Ομως το κόσκινο τί είναι? Μοιάζει με σουρωτήρι ή καμμιά σχέση?:confused: Μη γίνω ρεζίλι καλέ στο σουπερμαρκετ.

Αφήστε που πρέπει να έχω αν μοιάζει με σουρωτήρι, αλλά εγώ το χρησιμοποιώ στις σούπες συνήθως!

Α κι άλλη μια απορία, σας έπριξα το ξέρω αλλά είναι Σάββατο, μέχρι Δευτέρα θα ηρεμήσετε από μένα :P

Οταν λέμε βούτυρο εννούμε κανονικό έτσι? Οχι βιταμ...

Με το κοσκίνισμα εξασφαλίζεις αφενός ότι θα αναμειχθούν καλά τα υλικά σου (πράγμα το οποίο ούτως ή άλλως γίνεται με το μίξερ) και αφετέρου ότι θα παγιδευτεί αέρας στο μείγμα, πράγμα που το βοηθάει να φουσκώσει όταν ψήνεται.

Κόσκινο ή σίτα.

Σπάνια το κάνω βέβαια το κοσκίνισμα για να είμαι ειλικρινής.

Όσο για το βούτυρο, χρησιμοποιώ πάντα φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας, όχι Βιτάμ. Όπως επίσης αντί για σπορέλαια, βάζω πάντα ελαιόλαδο. Είναι θέμα γούστου και επιλογής.


BOftp3.png PzWNp3.png

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...