Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • Καλησπέρα κορίτσια !!! Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία στα σπίτια σας!!! Και σύντομα να γεμίσουν οι αγκαλιές μας!!! 
      Σημερα είχαμε κάποια πολύ ενθαρρυντικά νέα όχι τέλεια αλλά βλέπω λίγο φως στο τούνελ !!!

      πήραμε αποτελέσματα σπέρματος και επιτέλους η καλλιέργεια ειναι αρνητική και το dfi έπεσε απο 66% στο 38% ( το ξέρω ειναι ακόμα πολύ ανεβασμένο αλλά θεωρώ καλό σημάδι πως έπεσε αρκετά σε δυο μήνες άρα όντως οφειλόταν ο πυρετός ) και έπισης ανέβηκε ο αριθμός σπερματοζωαρίων από 1,5 εκ στα 15εκ!!

      Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε επειδή ακόμα το ποσοστό ποιοσφαιριων είναι αρκετά ανεβασμένο αλλά η καλιεργια αρνητική υπάρχει περίπτωση να υποδηλώνει ουρεοπλασμα μυκόλασμα ή χλαμύδια ; (Τα οποία δεν φαίνονται στην καλιεργια και χρειάζονται άλλη εξέταση ) 

      • Μου αρέσει 2
      • Λουλούδια 1

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τι κανεις Κριστι μου? Ολα καλα?

Εμενα το αντιθετο ο συζυγος!!!!!!!! Σουπα να ναι κ οτι να ναι! Αν τα κανω βελουτε φωναζει δε τα θελει..... Ετσι του βγαζω ενα πιατο κ τα κανω μετα αφου σε εμας αρεσουν ετσι χαχαχαχα

Αλλα α σου πω δε ειμαι φαν του αυγολεμονου.... κ γενικα του ψιλο-ωμου αυγο... κατι με πιανει στην ιδεα!

Ολα καλα, να χαιρεσαι και το δευτερο ζουζουνακι σου! :P

kikilefteris οχι ενταξει παστιτσιο εχω κανει καμποσες φορες, μαλιστα εχω εξελιχθει κιολας, με εμαθε η μαμα μου σπιτικη μπεσαμελ:tongue::tongue:


2Uuep2.pngI8Ayp2.png
Link to comment
Share on other sites

Newbbie που να δείς την φώτο βρε, έτσι θηρίο που ήταν!

Η' μάλλον την βλέπει κανείς αλλά δεν την παρατηρεί. Ευτυχώς βρήκα πως μικραίνει δε λες :?

Οσο για γρήγορο φαγάκι:

ιδέα για κοτόπουλο φιλετο, στρώνεις 4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο χωρίς πέτσα στο τεφαλ, βάζεις νεράκι, μόλις αρχίσει να βράζει αλατοπιπερώνεις,γυρίζεις κι από την άλλη μεριά μετά και κάνεις το ίδιο. Μόλις δεις ότι κοντεύουν να βράσουν ρίχνεις αποπάνω τους μίγμα μουστάρδας, λεμονιού, ρίγανης, σε ποσότητες κατά προτίμηση.

Οταν θα έχουν ρουφήξει όλα τα νερά θα τσιτσιρίσουν και θα πάρουν τέλειο χρώμα, και το μίγμα θα μετατραπεί σε σως.

Συμπλήρωμα για το κοτόπουλο΅:

βράζεις ρύζι για ρυζότο, σουρώνεις, τσιγαρίζεις με ελάχιστο λάδι φρέσκα κρεμμυδάκια, ρίχνεις μέσα το ρύζι, ανακατεύεις, στολίζεις με ψιλοκομμένο άνηθο.

Α σημείωση, στα κοτοπουλίδια μπορείς να βάλεις και λαδι αν θες φυσικά (στο μουσταρδομίγμα).

Καλά... δεν σκληραίνει το κοτόπουλο αν το βράσεις εξ αρχής έτσι σκέτο; Δεν το σωτάρεις λίγο σε ελαιόλαδο πρώτα; Μου φαίνεται πως αν βράσω στήθος θα γίνει σαν σόλα. :?

Άσε που δε με πρόλαβες, πήγα ήδη σούπερ μάρκετ, πήρα συκώτι. Ποια ήταν που είχε βάλει συκώτι μαριναρισμένο σε ξύδι; Δλδ απλά το βάζεις στο ξύδι πριν το τηγανίσεις ή κάνεις κάτι άλλο;

Καλημέρα, γιατί από απόσταση?

Η αρχική συνταγή είναι εδώ και είναι για τάρτα: http://www.parentscafe.gr/showpost.php?p=1808404&postcount=35

Ασχετα που αυτό που έκανα εγώ μοιάζει με ομελέτα εμφανισιακά :P

Μοιράσου κι συ τις ιδέες σου μαζί μας, κι εμείς δοκιμάζουμε, αποτυγχάνουμε αλλά δε πτοούμαστε, επανάληψη μητηρ πασης μαθήσεως :-P

(έμεινε μόνο ένα κομμάτι από την τάρτα, κι αυτό με το ζόρι για να δοκιμάσει λίγο μια φίλη που θα έρθει)

Ομολογώ πως όταν είδα τη φωτό της my_kelly στο λινκ νόμιζα πως μπερδεύτηκα κι άνοιξα άλλη συνταγή. Καμία σχέση! :tongue: Ε ναι, έτσι όπως το έκανες έγινε σαν ομελέτα φούρνου και τσάμπα άνοιξες και ζύμη κιόλας.

my_kelly, πώς έχει πάρει τόσο ωραία κρούστα απο πάνω αυτό; Μη σου πω ότι μοιάζει με καραμελωμένο γλυκό! Αχ μου τρέχουν τα σάλια κι είμαι με ένα κουλούρι από το πρωί.

Μου φερε ο αντρας μου 2 βαζα φυστικοβουτυρο κ δε ξερω τι να τα κανω... Ετσι σκετο δε μου πολυαρεσε... σε ψωμι δλδ... πολυ λιγωτικο! καμια ιδεα???

ΣΤΕΙΛ' ΤΟ ΣΕ ΜΈΝΑ! :D

Link to comment
Share on other sites

Ολα καλα, να χαιρεσαι και το δευτερο ζουζουνακι σου! :P

kikilefteris οχι ενταξει παστιτσιο εχω κανει καμποσες φορες, μαλιστα εχω εξελιχθει κιολας, με εμαθε η μαμα μου σπιτικη μπεσαμελ:tongue::tongue:

ευχαριστω πολυ!

εμενα η μαμα μου με εμαθε τη μπεσαμελ ΓΙΩΤΗΣ!!!!!!!!!! χαχαχαχαχαχα


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ!

εμενα η μαμα μου με εμαθε τη μπεσαμελ ΓΙΩΤΗΣ!!!!!!!!!! χαχαχαχαχαχα

Κι εγω την μπεσαμελ Γιωτης χρησιμοποιουσα αλλα η κορη μου παραπονιοταν οτι το πατσιτσιο της βρωμαγε :rolleyes::rolleyes: Αντε βγαλε ακρη εσυ :confused:


2Uuep2.pngI8Ayp2.png
Link to comment
Share on other sites

my_kelly, πώς έχει πάρει τόσο ωραία κρούστα απο πάνω αυτό; Μη σου πω ότι μοιάζει με καραμελωμένο γλυκό! Αχ μου τρέχουν τα σάλια κι είμαι με ένα κουλούρι από το πρωί.

Για το ψάρι λες ε? Ρε κορίτσια έχω πάθει πλάκα, είναι πεντανόστιμο (και δεν είμαι φαν του ψαριού γενικά). Μόνο λεμόνι και λάδι έβαλα, τίποτε άλλο. Αλλά προφανώς είναι λόγω της γάστρας.

Link to comment
Share on other sites

Για το ψάρι λες ε? Ρε κορίτσια έχω πάθει πλάκα, είναι πεντανόστιμο (και δεν είμαι φαν του ψαριού γενικά). Μόνο λεμόνι και λάδι έβαλα, τίποτε άλλο. Αλλά προφανώς είναι λόγω της γάστρας.

Όχι, για την Κις Λορέν, το ψάρι ούτε που να το φτύσω. :tongue: Για να μην παρεξηγηθώ, ψάρια τρώω μόνο ψητά στη σχάρα ή κάνα ψιλό τηγανητό.

Link to comment
Share on other sites

Όχι, για την Κις Λορέν, το ψάρι ούτε που να το φτύσω. :tongue: Για να μην παρεξηγηθώ, ψάρια τρώω μόνο ψητά στη σχάρα ή κάνα ψιλό τηγανητό.

Άντε ρεεεεεεεεεε κι εγώ νόμισα εκτίμησες τη μαγειρική μου..........!

Βασικά κι εγώ έτσι είμαι με τα ψάρια αλλά αυτό το σημερινό έγινε πολύ καλό. Τέλος πάντων, η κρούστα στο Κις γίνεται μόνη της σούπερ ;)

Link to comment
Share on other sites

Μου φερε ο αντρας μου 2 βαζα φυστικοβουτυρο κ δε ξερω τι να τα κανω... Ετσι σκετο δε μου πολυαρεσε... σε ψωμι δλδ... πολυ λιγωτικο! καμια ιδεα???

βρηκα αυτη τη συνταγη http://www.sintagespareas.gr/sintages/muffins-me-zimi-brioche-me-fistikoboutiro-kai-nutella.html

Εχω κάνει αυτα κ βγήκαν πολύ καλά αν σκεφτείς ότι ούτε εμένα μου άρεσε το φυστικοβουτηυρο

http://m.joyofbaking.com/cookierecipes/PeanutButterCookies.html

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μου φερε ο αντρας μου 2 βαζα φυστικοβουτυρο κ δε ξερω τι να τα κανω... Ετσι σκετο δε μου πολυαρεσε... σε ψωμι δλδ... πολυ λιγωτικο! καμια ιδεα???

βρηκα αυτη τη συνταγη http://www.sintagespareas.gr/sintages/muffins-me-zimi-brioche-me-fistikoboutiro-kai-nutella.html

αχ τα εφτιαξα αυτα το Σ/Κ με μερεντα και σε μερικα εβαλα τριμμενο μηλο με κανελα, αλλά η ζυμη δε βγηκε ωραια. Ενω τα εψησα περισσοτερη ωρα μεσα ηταν σαν αψητα...και γενικως σαν ψωμι ενα πρσγμα:?

αν τα φτιαξεις να πεις τι εκανα λαθος!

Κοριτσια εγω σας παρακολουθω απο αποσταση! Δεν εχω και καθολου χρονο για πειραματα!

Να πω επισης οτι στολιδια αλατοζυμης ειχα κανει πριν 3 χρονια κ τα εχω ακομα! Βγηκαν πολύ ωραια! Δεν μουχλιαζουν (το αλατι το εμποδιζει αυτο). Ομως αν βρεθουν σε υγρασια καπως μαλακωνουν.


SV6vp3.png

LWoFp3.png

Link to comment
Share on other sites

για την φίλη (σμουτς):rolleyes: που μου ζήτησε την συνταγή για σπιτικό ψωμί του τόστ

με βάση την συνταγή αυτή http://www.sintagespareas.gr/sintages/teleia-spitika-psomakia.html

με μερικές διαφορές στις αναλογίες έκανα αυτό

PB170294.jpg

PB220304.jpg

και μερικά ελιόψωμα που έφτιαξα την δεύτερη φορά με την ίδια ζύμη

PB190299.jpg

300γρ νερό χλιαρό (25°C)

33γρ γάλα χλιαρό (25°C)

2 κ.σ. ζάχαρη

40γρ βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι

667γρ αλεύρι εκ των οποίων τα 267 γρ σκληρό αλεύρι και τα υπόλοιπα 400 γρ αλεύρι για όλα

1 φακελάκι ξερή μαγιά

τα πετάς όλα στον αρτοπαρασκευαστή με την σειρά που τα γράφω και βάζεις το πρόγραμμα που είναι μόνο για ζύμωμα / φούσκωμα

το άφησα μόνο να ζυμώσει και μετά μοίρασα την ζύμη στα 2 τα έπλασα λίγο για να πάρουν το σωστό σχήμα και τα έβαλα σε ορθογώνια φόρμα για κέικ /ψωμί (από τα λιντλ τα είχα πάρει) αντί να λαδώσω την φόρμα έβαλα μέσα λαδόκολα :D

το άφησα στον φούρνο στους 30 να φουσκώσει (με το γνωστό μπολάκι βραστου νερού μέσα) για καμιά ώρα και το έψησα στους 180-200 (αφού έβγαλα το μπολάκι:tongue::tongue:)


KbLyp3.png 4AByp3.png
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα μαγειροκόριτσα!

σήμερα ειδικά δεν κάνω τίποτα!

έχω φακές από προχτές για αύριο

τα κούκις ευτυχώς δεν τα φάγαμε ακόμη όλα!

ούτε τα κριτσίνια,αν και γιαυτα εχω κρατησει ζύμη απο την προηγούμενη φορά στην κατάψυξη

πείτε ιδέα πώς να κάνω το ψάρι σκουμπρί;

το ψωμι της μαιμούς φαίνεται πολύ νόστιμο;

είναι δύσκολο;


EvgLp2.png

Link to comment
Share on other sites

Να και το σημερινό μας. Ψάρι (ρίνα μεγάλη) στη γάστρα με πατάτες, καρότα, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπόλικο λεμόνι. Από μπαχαρικά έβαλα μόνο αλατοπίπερο.

Θεικό φαίνεται, να σε δώ όταν θα τρίβεις τη γάστρα όμως :tongue: Φαίνεται και μεγάλη!

Μπελαλίδικο φαίνεται (αν και ξελιγωτικό) &δεν μπορώ τις ψαρίλες.

Βασικά κατά βάθος σε ζηλεύω που το τρώνε οι δικοί σου, εμένα ούτε να τα δέι δε θέλει τα ψάρια, άντε κανένα ψητό ή τηγανιτό.

Ολες οι ελπίδες μου στο παιδί μου πέφτουν :-P:tongue:

βουαλα τα γιουβαρλακια μας!!!

ααα θα το καθιερωσω φετος το χειμωνα αντι για απλη λαχανοσουπα....

πολύ νόστιμα, και μια εκδοχή που δεν είχα σκεφτεί. Βέβαια σιγά μη τα φάει ο άντρας μου, άμα δεί λαχανικά να κολυμπάνε κάηκα, όλα από μούλτι τα περνάω.

Αυτά θέλω να κάνω σήμερα...αλλά με βλέπω να προλαβαίνω παστίτσιο και μπισκότα, αυτά : http://www.sintagespareas.gr/sintages/glika-paksimadakia-amigdalou.html

Και τουμόροου κέηκ, σκορδόψωμα (τα έχω βάλει στο μάτι λέμε!) και ελπίζω να περισσέψει παστίτσιο για αύριο!

Πως πάνε οι μαγειρικές? Αμα σου πετύχει το παστίτσιο ρίξε συνταγή, κι γω δεν έχω ξανακάνει ποτέ και κάποτε πρέπει.

Βρε κοριτσια ποσα φαγητα μαγειρευετε καθε μερα?? :shock:.. Μαλλον δεν ανηκω στο συγκεκριμενο θεματακι τελικα :rolleyes:

Εγω τα γιουβαρλακια δεν τα κανω σουπα γιατι - τι πρωτοτυπο :rolleyes::rolleyes: - δεν τα τρωει ετσι ο συζυγος.. Τα θελει σκετα χωρις ζουμι σαν κεφτεδες και με το ζωμο κανω μια σαλτσα βελουτε αυγολεμονο και τα περιχυνω στο πιατο... Αυτα ειχε το μενου χτες και προχθες αλλα φωτο δεν σκεφτηκα να βαλω..

ωραίο ακούγεται, αν θες να σου πω τρόπο να τα αυγοκόβεις μες την κατσαρόλα. Δηλαδή να τα μαγειρεύεις με ζουμί που θα γίνει σαν σάλτσα.

Χρησιμοποιώ την Σκούρα, που είχε και η μάνα μου, και έχει τον τρόπο που σου λέω, δεν ήξερα ότι υπάρχει κι άλλος!

Εχει και κόκκινα γιουβαρλάκια για όποια μπορεί να θέλει.

Για το ψάρι λες ε? Ρε κορίτσια έχω πάθει πλάκα, είναι πεντανόστιμο (και δεν είμαι φαν του ψαριού γενικά). Μόνο λεμόνι και λάδι έβαλα, τίποτε άλλο. Αλλά προφανώς είναι λόγω της γάστρας.

Εμένα μου αρέσει το ψάρι, σχεδόν όλα, πλήν του κολιού.

Τα πάντα όλα. Αλλά ο σύζηγος...οπότε με το ψαρά δεν έχω πολλά πάρε δώσε, έχω με τη μάνα μου που έχει με το ψαρά :tongue: γιατί να ψήσεις για 1 άτομο είναι...βαρετό...και μπελαλίδικο!

Εμείς φάγαμε αυτό το επεισοδιακό φαγητόIMGP1041-1.jpg ,

μόνο τα ΜΑΤ έλειπαν. Αποφάσισα να αδειάσω αρκετό κολλημένο αλάτι από τη βάση της αλατιέρας μέσα στη κατσαρόλα, αντί για τον κάδο απορριμάτων.

Ετσι πρόσθεσα νερό και πέταξα μέσα και μια πατάτα. Κάπως το έσωσα. Ευτυχώς το σέρβιρα στη φιλενάδα με πολύ αλμυρά συνοδευτικά, ούτε γάτα ούτε ζημιά ;)

Ο άντρας μου ακόμα γελάει, υποκρίθηκε πως δεν ήταν αλμυρή και ότι ήθελε επιτόπου να τη φάει. Θα σας πω το βράδυ αν θα φάει τελικά χαχαχαχ

Α έρχεται φύλλο κρούστας και θα κάνω την πορτοκαλόπιτα αργά το βράδυ, εύχομαι να πηγαίνει με καφέ. Μόνη θα την τιμήσω, κι αν βγεί καλή θα μοιράσω.

ΥΓ έχετε κάνει κάποιο από αυτά? Εχω μια υπογλυκαιμία, μια στεναχώρια, μίξερ όμως δεν έχω, ακόμα.

Ιδού: http://www.sintagespareas.gr/sintages/sokolatenia-mpretseln-brezeln.html και http://www.sintagespareas.gr/sintages/droseri-sokolatenia-apoplanisi.html


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κοριτσια!Είμαι καινούρια εδώ και το θέμα σας μου αρέσει πολύ αν και δεν με λες και Λωξάντρα το παλεύω.Το μόνο προβλημα μου είναι ο αντρας μου που είναι πολύ μίζερος με το φαγητο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...