Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • 1 hour ago, Blue Velvet είπε:

      Τι κάνετε κορίτσια? Εγώ πήγα στο γυναικολόγο,επειδή ξύπνησα τη νύχτα με ροζ αίμα,το οποίο μετά έγινε καφέ και είχα έντονους πόνους στην κοιλιά..ήμουν πεπεισμένη πως απεβαλα,έκλαιγα όλη μερα..όμως τελικά το αίμα ήταν από την εμφύτευση και οι πόνοι λόγω της σπαστικής κολίτιδας.Ολα καλά,είμαι 5+3,ο σάκος βρίσκεται ψηλά στη μητρα και θα ξαναπάω τέλος του μήνα για να έχουμε καλύτερη εικόνα😊

      Χαίρομαι κορίτσι μου!!!όλα καλά λοιπόν!!!!είναι συχνά αυτά τα ροζ/καφέ και ξέρω πόσο τρομακτικά είναι...αλλά ορίστε είναι όλα καλά!!!

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Καλημέρα!

Dimmi με αποτελείωσες πρωινιάτικα :lol::lol::lol:

έχω ερώτηση, όχι ακριβώς μαγειρική αλλά σχετική: έχει φτιάξει καμιά σας πραγματάκια με αλατοζύμη? Θέλω να στολίσω το δέντρο ΑΛΛΑ η κόρη μου μπορεί να είναι γλυκούλα και ομορφούλα αλλά πρέπει να έχει κάποια σχέση με τον Μπιν Λάντεν γιατί είναι ΤΑΛΙΜΠΑΝ και δεν το κόβω να μένει όρθιο για πολύ. Σκέφτηκα να φτιάξουμε όλοι μαζί (για να διασκεδάσουμε κιόλας) στολίδια από αλατοζύμη. Θα'ναι "εμφανίσημα"? Είναι εύκολη διαδικασία? Δεν πιστεύω να μαζέψουμε τίποτα μαμούνια μες στο σπίτι να τρώνε τα στολίδια, θα φαρμακωθώ. Αν έχει φτιάξει καμιά σας ας μου δώσει τα φώτα της πληζζζζζζζ για να μην τα κάνω μαντάρα :tongue:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσι, προχθές έκανα στολίδια αλατοζύμης μαζί με την μικρή

1/2 φλ. αλάτι

1,5 φλ. αλεύρι

1/2 φλ. νερό και λιιιιγο ακόμα

Ζυμώνουμε, ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε με κουπ πάτ, ανοίγουμε τρυπούλα για το κορδόνι-κορδέλα. Ψήνουμε στους 100-150 έως να ξεραθούν.

Υποτίθεται πως το αλάτι ως συντηρητικό που είναι, αποτρέπει τα ζουζούνια να κάνουν μαμ τα στολιδάκια.

DSCN1796_640x480.jpg


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Ήρθε και η νονά :rolleyes::tongue::rolleyes::tongue::rolleyes:

Την Τετάρτη ήθελα να φτιάξω κοτόπουλο με μανιτάρια, αλλά χωρίς κρέμα γάλακτος.

Μια λύση ήταν κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα με μανιτάρια αλλά το έχουμε φάει αρκετά και ήθελα μια αλλαγή.

Έκανα λοιπόν αυτή την συνταγή της Νένας Ισμυρνόγλου, που την θεωρώ από τις καλύτερες μαγείρισσες και το συνόδευσα με ρύζι.

Βγήκε εξαιρετικό, να σημειώσω ότι κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται πολύ λάδι και ότι την επόμενη φορά θα βάλω περισσότερη μουστάρδα, περίπου 1,5 φλυτζανάκι του καφέ, ανάμεικτη ντιζόν με πικάντικη.

Chatziko ... απλά εκπληκτική η συνταγή !!!!

Την έκανα κι εγώ χθες και τη συνόδευσα με ρύζι και βγήκε εκπληκτική. Η σαλτσούλα του είναι μούρλια !

Ευχαριστούμε πολύ :P !

Link to comment
Share on other sites

αα και επειδη ειναι φρεσκο το πραγμα και για να μην το ξεχασω εχθες εκανα αυτην την συνταγη

http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-sokolatas.html

πραγματικα ειναι οσα λεει στα σχολια του δλδ υπεροχο αν και εγω εκανα καποια λαθακια:rolleyes:εως πολλα:tongue: οταν πηγα να το φτιαξω δεν ειχα κακαο και ετσι ετριψα σοκολατα και εβαλα στην θεση του οπως και πιστευω οτι εριξα περισσοτερο αλατι απο οσο επρεπε γιατι λιγο το καταλαβαινα και ενω ηθελε μικροτερο ταψι εγω το εβαλα σε ενα μεγαλο και δεν φουσκωσε αρκετα εφτιαξα ομως στο τελος ενα γλασσο και εριξα απο πανω οσο το κεικ ηταν ακομα ζεστο που ξεχασα τα υπολοιπα.....αυτα:tongue:

Ερωτησούλα (μη γελάσετε ...) καθότι, αν και είμαι πολύ καλή στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική είμαι ... σκράπας :rolleyes: !!! Το αλεύρι στη συγκεκριμένη συνταγή είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αυτό που φουσκώνει (farine up) ????

Γιατί πολύ μου άρεσε η συνταγούλα και είπα να κάνω μια καλή αρχή στη ζαχαροπλαστική, μην κάνω όμως και καμμιά "πατάτα" με λάθος αλεύρι :tongue: !!!

Link to comment
Share on other sites

Ερωτησούλα (μη γελάσετε ...) καθότι, αν και είμαι πολύ καλή στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική είμαι ... σκράπας :rolleyes: !!! Το αλεύρι στη συγκεκριμένη συνταγή είναι αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αυτό που φουσκώνει (farine up) ????

Γιατί πολύ μου άρεσε η συνταγούλα και είπα να κάνω μια καλή αρχή στη ζαχαροπλαστική, μην κάνω όμως και καμμιά "πατάτα" με λάθος αλεύρι :tongue: !!!

Μαλλον ειναι απλο αλευρι για ολες τις χρησεις, γιατι στα υλικα αναφερει και baking powder... Παντως φαινεται τελειο! Βλεπω βεβαια στις φωτο οτι το χρησιμοποιουν και για τουρτες, αλλα πως κοβεται εγκαρσια χωρις να διαλυσει?? :confused:


2Uuep2.pngI8Ayp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσι, προχθές έκανα στολίδια αλατοζύμης μαζί με την μικρή

1/2 φλ. αλάτι

1,5 φλ. αλεύρι

1/2 φλ. νερό και λιιιιγο ακόμα

Ζυμώνουμε, ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε με κουπ πάτ, ανοίγουμε τρυπούλα για το κορδόνι-κορδέλα. Ψήνουμε στους 100-150 έως να ξεραθούν.

Υποτίθεται πως το αλάτι ως συντηρητικό που είναι, αποτρέπει τα ζουζούνια να κάνουν μαμ τα στολιδάκια.

DSCN1796_640x480.jpg

Α πολύ ωραία! εγώ βρήκα μια συνταγή από το ίντερνετ που λες, και την έκανα πριν λίγο δοκιμαστικά, τώρα ψήνονται. Νομίζω ότι τα δικά σου έχουν καλύτερη εμφάνιση. Θα βάλω φωτο αργότερα. Με δυσκόλεψε πολύ η ζύμη γιατί ενώ έκοβα με τα κουπ πατ, μετά για να τα μεταφέρω στη λαδόκολλα μου έβγαλαν την πίστη γιατί τέντωναν και χαλούσε το σχήμα. Έκανα και λίγα με χρώμα, αλλά το ίδιο κι αυτά...

Η συνταγή έλεγε 1 κούπα αλάτι, 1 κούπα νερό και 2,5 κούπες αλεύρι. Χαζομάρα έκανα?

Link to comment
Share on other sites

ravT απλά τέλεια!

Μαρή dimmi, τι είν' αυτά που ρωτας; Κόντεψα να πνιγώ με τον καφέ πρωινιάτικα! :lol::lol::lol::lol:

βρε γω σου λέω τον πόνο μου κι συ κοροιδεύεις χαχαχαχ ρε συ πραγματικά και η μάνα μου δεν ψήνει σε αυτά, τα φοβάται, μόλις τη ρώτησα.

Θα σας βγάλω φώτο 1-2 διαφορετικά να μου πείτε.

Όσο για την κουζίνα... εμένα με βολεύει μια πολύ μεγάλη ενιαία σαλοκουζίνα (την έχω) με μια άλλη γυναίκα μέσα να μου μαγειρεύει. Κατά προτίμηση το καλαμαράκι. :tongue:

χαχαχαχαχ εγώ πάλι θα έβαζα όλες τις κοπέλες που γράφουν εδώ, να γίνει της...μαγειρικής! χαχαχαχ

τί να φτουρίσει ένα ταπεινό καλαμάρι μόνο του? (χωρίς παρεξήγηση καλαμάρι μου ;))

Καλημέρα!

Dimmi με αποτελείωσες πρωινιάτικα :lol::lol::lol:

αχ αχ με δουλεύετε πρωτάρα κοπέλα φτου σας!

Μαι Κελλυ σε λίγο θα κάνω την τάρτα σου, έφυγε ο μικρός μου βόλτα με τον μπαμπάκα. Είμαι σίγουρη πως θα γυρίσουν ακριβώς την ώρα που θα βάλω μπρος να τη κάνω :D:rolleyes:

έχω ερώτηση, όχι ακριβώς μαγειρική αλλά σχετική: έχει φτιάξει καμιά σας πραγματάκια με αλατοζύμη? Θέλω να στολίσω το δέντρο ΑΛΛΑ η κόρη μου μπορεί να είναι γλυκούλα και ομορφούλα αλλά πρέπει να έχει κάποια σχέση με τον Μπιν Λάντεν γιατί είναι ΤΑΛΙΜΠΑΝ και δεν το κόβω να μένει όρθιο για πολύ. Σκέφτηκα να φτιάξουμε όλοι μαζί (για να διασκεδάσουμε κιόλας) στολίδια από αλατοζύμη. Θα'ναι "εμφανίσημα"? Είναι εύκολη διαδικασία? Δεν πιστεύω να μαζέψουμε τίποτα μαμούνια μες στο σπίτι να τρώνε τα στολίδια, θα φαρμακωθώ. Αν έχει φτιάξει καμιά σας ας μου δώσει τα φώτα της πληζζζζζζζ για να μην τα κάνω μαντάρα :tongue:

δεν υπάρχεις, ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα κι γω όταν τα είδα. Τελικά έχεις κι συ μια δόση εντομοφοβίας μου φαίνεται :tongue:

Και μου έλεγαν, δεν είσαι μόνη χαχαχαχαχ

Καλημέρα σε όλες, για σήμερα θα πετάξω ένα κοτόπουλο στο φούρνο, ή θα πεταχτεί ο άντρας μου στης πεθεράς να πάρει φαγητό :tongue:

Σίγουρα θα κάνω αυτό της My Kelly http://www.parentscafe.gr/showpost.php?p=1808404&postcount=35

σε απλό στρογγυλό ταψάκι μέχρι να μου κάνετε εξονυχιστική εξέταση στα πυρεξ μου

και αυτό της kalamaraki

http://www.parentscafe.gr/showpost.php?p=1836501&postcount=790

Kalamaraki έχω απορίες για την πορτοκαλόπιτα:

1. Τελικά δεν έχω φύλλο κρούστας αλλά χωριάτικο φύλλο, αν δε βάλω καθόλου φύλλο μέσα θα γίνει χάλια? (εδώ είναι κλειστά τα πάντα λόγω τοπικής εορτής)

2. ένα φακελάκι baking powder πόσα γραμμάρια είναι? Εχω το κουτάκι κι όχι φακελάκια...

Ευχαριστώ πολύ πολύ!

Ερχονται φώτο με τα πυρεξ! Αδεια!Να μου πείτε τί θα τα κάνω! :P Μη γελάτε ντε! Αιντε αιντε! :tongue:


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Α πολύ ωραία! εγώ βρήκα μια συνταγή από το ίντερνετ που λες, και την έκανα πριν λίγο δοκιμαστικά, τώρα ψήνονται. Νομίζω ότι τα δικά σου έχουν καλύτερη εμφάνιση. Θα βάλω φωτο αργότερα. Με δυσκόλεψε πολύ η ζύμη γιατί ενώ έκοβα με τα κουπ πατ, μετά για να τα μεταφέρω στη λαδόκολλα μου έβγαλαν την πίστη γιατί τέντωναν και χαλούσε το σχήμα. Έκανα και λίγα με χρώμα, αλλά το ίδιο κι αυτά...

Η συνταγή έλεγε 1 κούπα αλάτι, 1 κούπα νερό και 2,5 κούπες αλεύρι. Χαζομάρα έκανα?

τώρα ίσως πω βλακεία (το πιθανότερο) αλλά δε παίζει να βάλεις τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα, να κόψεις εκεί με κουπ πατ, και να βγάλεις την ζύμη που περισσεύει να τη ξαναπλάσεις και φτου κι από την αρχή?

Αν δεν παίζει αυτό στη μαγειρική και πρέπει να τα ματεφέρεις τότε μάλλον το μίγμα της ζύμης σου δεν ήταν όπως έπρεπε.


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites

Η αναλογία που σου έγραψα έβγαλε ζυμαράκι πολύ καλό που δεν κόλλαγε ιδιαίτερα. Η συνταγή - μπούσουλας έκανε λόγο για κούπα αλλά επειδή το έκανα δοκιμαστικά, έβαλα φλυτζάνι και πάλι έβγαλα όσα βλέπεις στο ταψί. Δεν ξέρω αν ήταν πολύ το νερό, δεν είμαι και καλή στα μαθηματικά. Δηλαδή σκέψου τα δικά μου ήταν 2 στερεά προς μισό υγρό και τα δικά σου 3,5 προς 1 υγρό. Πιθανότατα ήθελε λίγο αλευράκι ή νισεστέ ακόμα ή στην επιφάνειά σου για να μη κολλάει. Μη σκας, απλά σε ταλαιπώρησε


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Μαλλον ειναι απλο αλευρι για ολες τις χρησεις, γιατι στα υλικα αναφερει και baking powder... Παντως φαινεται τελειο! Βλεπω βεβαια στις φωτο οτι το χρησιμοποιουν και για τουρτες, αλλα πως κοβεται εγκαρσια χωρις να διαλυσει?? :confused:

Λες ε ? Κι εγώ απλό αλεύρι θεωρώ ότι θέλει και όντως φαίνεται τέλειο και πανεύκολο, γι'αυτο λέω να το επιχειρήσω :P. Τώρα αυτό που ρωτάς για την τούρτα ούτε που το σκέφτομαι .... ας ξεκινήσω με το πιο απλό !!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λες ε ? Κι εγώ απλό αλεύρι θεωρώ ότι θέλει και όντως φαίνεται τέλειο και πανεύκολο, γι'αυτο λέω να το επιχειρήσω :P. Τώρα αυτό που ρωτάς για την τούρτα ούτε που το σκέφτομαι .... ας ξεκινήσω με το πιο απλό !!!

Ε, καλα μην φανταστεις οτι αυριο το πρωι θα τη φτιαξω κιολας, λεμε τωρα ;);)

Κι εγω τη συνταγη αλατοζυμης της my Kelly εκανα και ηταν καπως σφιχτη, δεν ειχα και πλαστη, και βγηκαν λιγακι "κακομουτσουνα", αλλα οσο για να ασχοληθει η κορη μου μια χαρα ηταν.. Θα ξανακανω με την συνταγη της ravT αυτην τη φορα και ελπιζω να βγουν πιο εμφανισιμα να τα δωρισουμε και στην δασκαλα μας :D


2Uuep2.pngI8Ayp2.png
Link to comment
Share on other sites

dsc00286co.jpg

Αυτά είναι τα "καλύτερα" :rolleyes::rolleyes::rolleyes: Πάντως από γεύση δεν λένε τίποτα, η Κέλλυ που δάγκωσε ένα αμέσως το έφτυσε :lol::lol::lol:

dsc00285ym.jpg

Μάλλον θα στολίσω με τις πανέμορφες πλαστικές μου μπάλες το δέντρο μας, το πολύ πολύ αν δεν ζήσουν του χρόνου θα αλλάξω decoration...

Link to comment
Share on other sites

Η αναλογία που σου έγραψα έβγαλε ζυμαράκι πολύ καλό που δεν κόλλαγε ιδιαίτερα. Η συνταγή - μπούσουλας έκανε λόγο για κούπα αλλά επειδή το έκανα δοκιμαστικά, έβαλα φλυτζάνι και πάλι έβγαλα όσα βλέπεις στο ταψί. Δεν ξέρω αν ήταν πολύ το νερό, δεν είμαι και καλή στα μαθηματικά. Δηλαδή σκέψου τα δικά μου ήταν 2 στερεά προς μισό υγρό και τα δικά σου 3,5 προς 1 υγρό. Πιθανότατα ήθελε λίγο αλευράκι ή νισεστέ ακόμα ή στην επιφάνειά σου για να μη κολλάει. Μη σκας, απλά σε ταλαιπώρησε

ρε ραααααβββββττττττττ μίλα ρε, εγώ τα άπλωνα σε καθαρό και στεγνό πάγκο, δεν έριξα καθόλου αλεύρι κάτω......

πάντως το ΣΚ θα ξαναδοκιμάσω με τη δική σου συνταγή μπας και βγει κανένα καλύτερο. Anyway, απασχοληθήκαμε με το σπορίδιο για ένα δυωράκι, μια χαρά ήταν μέχρι που έβγαλα τα πινέλα. Εκεί έγινε ένας πόλεμος για να μου τα αρπάξει από τα χέρια, για να πασαλειφτεί κτλ κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Μολις βγηκε απο το φουρνο! ΚEIK ME MANTAPINI!!!!

IMG_0334.jpg

http://www.argiro.gr/recipes/%CF%83%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%8C%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF

χωρις παπαρουνοσπορο (δεν ειμαστε φαν) κ χωρις σιροπι (λιγοτερες θερμιδες χαχαχα)


Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

Link to comment
Share on other sites

Anyway, απασχοληθήκαμε με το σπορίδιο για ένα δυωράκι, μια χαρά ήταν μέχρι που έβγαλα τα πινέλα. Εκεί έγινε ένας πόλεμος για να μου τα αρπάξει από τα χέρια, για να πασαλειφτεί κτλ κτλ.

:D:D:D σπόρο με έλεγε η αδελφή μου :tongue:

Πάντως μια χαρά σου βγήκαν για πρώτη φορά, έτσι νομίζω. Και ειδικά στην φώτο που τα κρέμασες ήταν υπέροχα. Μπορεί απλά να μην είσαι καλή φωτογράφος :tongue:

ΥΓ

Irida το κεικ σου φαίνεται...απολαυστικό! Σε ποιό σκέυος παίρνει τέτοιο σχήμα? Νόμιζα τα κεικ έχουν τρύπα στη μέση?!


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...