Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**

kalamaraki

Recommended Posts

πολύ ωραίο καλαμαράκι!

τις πατάτες πώς τις κάνεις;τηγάνι ή φριτέζα;τις κόβεις μικρές ή έτσι φαίνονται;έχεις βάλει και τυρί από πάνω;πω πω!

σας στέλνω και 3 μπιφτέκια κι έδεσε!:P

καλή όρεξη!

Στο τηγάνι βρε αφού το ειπα! Κοίτα αγοράζω μικρές πατάτες οχι τα άλλα γομάρια για να υπολογίζω ποιο σωστά πόσες θέλω ανά μερίδα για αυτό τις βλέπεις μικρές. Τυρί οχι δεν έβαλα από πάνω.

Τηγάνισα τις πατάτες τις έβγαλα , έριξα το λάδι κ άφησα πολύ λίγο, ξαναέβαλα τις πατάτες μέσα κ άνοιξα τα αυγά από πάνω τους κ λιγο λιγο έριχνα λαδάκι ίσα να ψηθούν σε 5 λεπτά έτοιμα. Μας το έφτιαχνε γιαγιά κ μαμά έτσι...αχχχ αλλά οκ βαρύ...του χρόνου πάλι! ;)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!

ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ!

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!

το αυγό πώς το σπας? στην γωνία του νεροχύτη ή τα τσουγκράς αναμεταξύ τους?

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Να σας πω.................εσάς τις δύο......

:tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue:

:mrgreen::mrgreen:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

pb160617.jpg

φαγητο παρασκευης: μπιφτεκια με πουρέ. Τα μπιφτέκια μου απογειώθηκαν από όταν εφάρμοσα το κόλπο της Palladin με τα μουσκεμένα παξιμάδια! Επίσης ο πουρές είναι με λάδι και λεμόνι, όπως τον κάνει η rkt, και από εδώ και πέρα έτσι θα τον κάνω, μας άρεσε πιο πολύ.

pb180620.jpg

Αυτό είναι το χτεσινό, χοιρινό με μπαλσάμικο, μουστάρδα και μέλι, συνοδεία υπόλοιπου πουρέ και όρυζα.

Το Σάββατο ο καλός μπαμπάς έφτιαξε ομελέτα με μπέικον και φέτα για μεσημερι και το βραδυ σπανακοτυρόπιτα! Θέλει λίγο δουλειά το φύλλο (έτοιμο εννοείται!), αλλά από γεύση φοβερή. με σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνιθο, δυόσμο και φέτα.

pb180621.jpg

Εχω φάει από τα χεράκια της Παλαντιν μπιφτέκι με κριθάρι....κ απλά δεν υπάρχει!! Ηταν πεντανόστιμο, ζουμερό τρυφερό κ ενώ είχε κρυώσει ακόμα τρωγόταν ευχάριστα!!!

χμ....αυτό θα το κάνω με τον πουρέ!!

τώρα φτιάχνω potato-leek chowder* χωρίς το κουνουπίδι και το μπέικον, έριξα όμως μέσα το χοιρινό που περίσσεψε από χτες.

*chowder γενικά είναι οι σούπες που βράζουν με γάλα, πολύ γνωστό εδώ είναι το clam chowder, ψάξτε το οι φαν των θαλασσινών

you may have oysters, but you'll never find a pearl

bh45qekil.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια

βλεπω υπέροχες φωτό με φαγητά! γεια στα χέρια σας, δίνετε και φοβερές ιδέες, όπως γι΄αυτην την κοτόπιτα που βλεπετε στις φωτό...ειναι απο συνταγη που πήρα απο την ntemiii νομίζω....και ειναι η πρωτη φορά που φτιάχνω οποιαδήποτε πίτα ακομα και με έτοιμο φύλλο. ΦΟΒΕΡΗ!!!!τίποτ΄άλλο δε λέω!!!!

Α! ενημερωστε με παρακαλώ, τι ειναι ο κόλπο με τα βρεμμενα παξιμάδια, γιατι εχω θέμα με τα μπιφτέκια....!

img1857xo.jpg

Uploaded with ImageShack.us

img1859wg.jpg

qTHtp2.png

ναι καλε ξαναπειτε για τα παξιμαδια στα μπιφτεκια γιατι καπου το εχασα κ εγω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλαμαριον μη ξαναβαλεις τετοιες σοκολατοτουρτες γιατι μας τρεχουν τα σαλια!!!!!!!! για μη σου πω θα σε αναγκασουμε να αυτο-μπαναριστεις!!!!!!!! χαχαχαχα

πλακα πλακα πλησιαζουν τα γενεθλια του αντρα μου... ειναι πολυυυυ δυσκολη αυτη η τουρτα? κανει για γενεθλια ε????

ελεγα να κανω κατι σαν αυτο που εβαλες (εβαλες συνταγη αληθεια? ή σαν αυτο http://www.nigella.com/recipes/view/honey-chocolate-cake-136 για πες εσυ που ξερεις.... εχω ενα μηνα μπροστα μου! κατι θα καταφερω χαχαχαχαχα

εντιτ: οκ εβαλες τη συνταγη! απλα προσπερασα γρηγορα το ποστ σου για να μη ξελιγωθω!!!!!!!

Having a place to go is home, having someone to love is family, having both is a blessing...

NU1vp2.pngoz0Tp2.png

ναι καλε ξαναπειτε για τα παξιμαδια στα μπιφτεκια γιατι καπου το εχασα κ εγω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλαμαριον μη ξαναβαλεις τετοιες σοκολατοτουρτες γιατι μας τρεχουν τα σαλια!!!!!!!! για μη σου πω θα σε αναγκασουμε να αυτο-μπαναριστεις!!!!!!!! χαχαχαχα

πλακα πλακα πλησιαζουν τα γενεθλια του αντρα μου... ειναι πολυυυυ δυσκολη αυτη η τουρτα? κανει για γενεθλια ε????

ελεγα να κανω κατι σαν αυτο που εβαλες (εβαλες συνταγη αληθεια? ή σαν αυτο http://www.nigella.com/recipes/view/honey-chocolate-cake-136 για πες εσυ που ξερεις.... εχω ενα μηνα μπροστα μου! κατι θα καταφερω χαχαχαχαχα

Άσε irida έχω πάθει ζημιά μ΄αυτή την τούρτα...

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

εντιτ: οκ εβαλες τη συνταγη! απλα προσπερασα γρηγορα το ποστ σου για να μη ξελιγωθω!!!!!!!

Ναι ναι εγώ που ξέρω να είμαι τοπ δοκιμαστής χε χε

Αφού έχεις ένα μήνα μπροστά σου, μπορείς να κάνεις τη μισή δόση κ από τις δύο ανά μια βδομάδα ή μόνο από τη μια για να καταλήξεις.

Δεν είναι καθόλου δύσκολη. Η δική μου σκέψου πως είναι δυο παντεσπάνια/κέικ σοκολατένια με στρώνεις το ένα κάτω {εγώ έβαλα κ λίγη από τη σοκολάτα στη βάση τη λευκή για να μη γλυστράει πέρα δώθε} βάζεις από την σοκολατένια επικάλυψη στρώμα κ βάζεις κ το επόμενο κεικ από πάνω κ μετά καλύπτεις με την σοκολάτα. Εγώ χρειάστηκε να την βάλω κ 15λεπτά στην ψύξη για να σφίξει αρκετά κ να μην είναι ρευστή. Ανάλογα τι ψυγείο έχεις. Αν δεις το βιντεάκι θα το καταλάβεις τα λέει τρομερά απλά όλα.

Αν κ δική μου συμβουλή, βγαίνει πεντανόστιμο μεν απλά εγώ ίσως την επόμενη φορά σιροπιάσω ελάχιστα όμως λίγο τα κεικ ελάχιστα όμως.

Κατά τα άλλα μου φαίνονται στην ίδια λογική κ οι δυο συνταγές. Εύκολες!!

Καλή επιτυχία!! :D

Καλησπέρα κορίτσια

βλεπω υπέροχες φωτό με φαγητά! γεια στα χέρια σας, δίνετε και φοβερές ιδέες, όπως γι΄αυτην την κοτόπιτα που βλεπετε στις φωτό...ειναι απο συνταγη που πήρα απο την ntemiii νομίζω....και ειναι η πρωτη φορά που φτιάχνω οποιαδήποτε πίτα ακομα και με έτοιμο φύλλο. ΦΟΒΕΡΗ!!!!τίποτ΄άλλο δε λέω!!!!

Α! ενημερωστε με παρακαλώ, τι ειναι ο κόλπο με τα βρεμμενα παξιμάδια, γιατι εχω θέμα με τα μπιφτέκια....!

img1857xo.jpg

img1859wg.jpg

Πολύυυυυυ ωραία φαίνεται γειας τα χέρια σου! :D

Εγώ ψήνω τώρα τα κριτσίνια/κουλούρια χωρίς ούζο για δοκιμή κ φτιάχνω ρεβυθόσουπα για αύριο :D

Διαφημίσεις

εγώ ζητάω μία επανάληψη για την μηλόπιτα αυτή την σκεπαστή που βλέπω στις φωτογραφίες κ αυτό που λέτε για τα παξιμάδια στα μπιφτέκια. ευχαριστώ

Αν εννοείς την δική μου μηλόπιτα είναι αυτή

http://www.sintagespareas.gr/sintages/milopita.html

για τα μπιφτέκια , τα έχω φάει μόνο από τα χεράκια της μου ειπε την αναλογία αλλά καλυτερα να τα γράψει η Παλαντιν εγώ τα ξεχνάω πάντα χε χε ;)

Στη γάστρα γίνονται τα καλύτερα φαγητά. Δεν ξέρεις τι χάνεις τόσο καιρό!
δες από κάτω:

Επισης θυμηθηκα οτι η μαμα μου εχει μια κεραμικη γαστρα που μας την ειχαν φερει δωρο απο το Σιφνο (που φημιζεται για τα κεραμικα της) και δεν την εχει χρησιμποιησει ποτε... Μου φαινεται θα της την παρω :tongue:

νομίζω αυτές που είναι σε στυλ πύλινο λέει η Κριστυ. Ε να σας πληροφορήσω ότι μια που μας έφεραν δώρο την έχουμε αφήσει για το εξοχικό που έχουμε ξυλόφουρνο, αλλιώς στο σπίτι θα γκρεμίσει το φούρνο. Είναι ασήκωτη. Πόσο μάλλον να τη πλένεις για καθημερινό φαγητό :shock:
Καλαμαρακιιιιιιιιιιιι κανω αποχη μανα μου να με πεθανεις θες??:tongue::tongue::tongue:

βρε τζοτζομπακι υπομονή κοριτσάρα μου :|

όντως το καλαμάρι θα μας πεθάνει, κι εμάς που μασαμπουκιάζουμε :D,

γιατί όσο κι αν φας δεν προλαβαίνεις να τα μαγειρέψεις ΟΛΑ. Οπότε μια λιγούρα σου μένει :tongue:

Πεντανόστιμο φαινεται κ μια χαρά !! Εγώ δεν κολλάω στις συνταγές με το κομμάτι του μοσχαριού αρκει να ξέρω πως βράζει ή ψήνεται . Δεν έχω αποτύχει μέχρι στιγμής :D

το νουά ήταν όντως μάπα, τουλάχιστο όπως το έκανα εγώ. Γενικά δε μου αρέσει το κρέας, αλλά ειδικά αυτό...

Μου αρέσει που φαινεται το φουντούκι πάντως ;)

:tongue::tongue:ατσααααα σας την έσκασα ;) δεν ήταν το φουντουκι αυτό αλλά ο παγιδευμένος αέρας! (ανακάτευα με οίστρο με τον αυγοδάρτη :cool:)

Το φουντούκι το είχα πολτοποιήσει σε στυλ "φρυγανιά τριμμένη" :tongue::tongue:

Πάντως εξαφανίστηκε το ταπεράκι, σύντομα θα κάνω και τη κανονική μερέντα και θα τη βάλω σε βάζο, αφού την τρώει ο αντρούλης μου να είναι περιποιημένη!

ναι ναι....να της πεις ένα παλιοκαλαμάρι φταίει για όλα χαχαχαχα

πάντα! :D

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ!

ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ!

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!

το αυγό πώς το σπας? στην γωνία του νεροχύτη ή τα τσουγκράς αναμεταξύ τους?

xaxaxaxxaxaxaxax πασχαλινά είναι, καλά δεν βλέπεις? Εχουν πουλάκι μέσα!!! :P :P

Αρνάκι φρικασέ με αντίδια και πράσα.

Τσιγαρίζω το αρνάκι, το σβήνω με λεμόνι,

προσθέτω αλάτι πιπέρι νερό και το αφήνω να βράσει.

Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζω το πράσσο κομμένο ροδέλες και

φρέσκο κρεμμυδάκι και μόλις τσιγαριστούν ρίχνω τα αντίδια κομμένα (οχι ψιλοκκομμένα όμως).

Προσθέτω αλάτι και νερό και τα φήνω να βράσουν.

Οταν είναι έτοιμα, και το αρνί κοντεύει και αυτό να γίνει,

τα ρίχνω όλα στην κατσαρόλα με το αρνί και βράζω 5-10 λεπτά να ανακατευθούν τα υλικά και οι γεύσεις.

Αυγοκόβω (2 αυγά, 1-2 λεμόνια ανάλογα πόσο ξινό σας αρέσει) και το σβήνω.

Αυτά.

Α, εξίσου ωραίο γίνετε και με χοιρινό.

σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Ναι με χοιρινό θα το δοκιμάσω ;);)

Κορίτσια είμαι χώμα, καλησπέρα να πω, και ότι μόλις ξυπνήσει το παιδί και το τακτοποιήσω έρχεται φώτο της μελιτζανοσαλάτας και των γαστρών.

Στρωσαμε χαλιά και τα ξέχασα :?

Σήμερα έκανα μια γρήγορη μακαρονάδα αλα κρεμ, ο σύζηγος έγλυφε τα δάχτυλα του, κι ας έφαγε στα όρθια με τις δουλειές.

Αυτη τη φορά πέτυχε ολοκληρωτικά, dimmi - κρέμες γάλακτος = 1-1

ΥΓ όλες οι συνταγές σας είναι σουπερ ντουπερ, αλλά δεν γίνεταινα τα φτιάξω/φάμε όλα μαζί, έτσι ακολουθούν τα κριτσίνια που εκκρεμούν, η κισ λορεν της My Kelly και το χοιρινό λεμονάτο της κkoyrkoympini ή με πράσα της rkt!

Αν και μου άρεσε και της kinkajoujou τώρα που το είδα με μπασλάμικο... χμχμμχμχ

ΥΓ2

ντιμι μου περαστικα σας. να σου πω το καλυτερο κανατε που φαγατε ετοιμο φαγακι.

βρε δεν χαθηκαν οι μερες για το χοιρινο:wink:.

εμεις παντως τελικα αυριο θα φαμε σιγουρα φακες. τις μαγειρευω.

σε ευχαριστούμε, αχ φακούλες, να δω πότε θα τις κάνω. Κάνω όλα τα υγιεινά τώρα χαχαχαχα :)

Exω και συνοδευτικά που πήρε ο σύζηγος και θα χαλάσουν στο τέλος έτσι που πάω!

-7.5 κιλά :D

νομίζω αυτές που είναι σε στυλ πύλινο λέει η Κριστυ. Ε να σας πληροφορήσω ότι μια που μας έφεραν δώρο την έχουμε αφήσει για το εξοχικό που έχουμε ξυλόφουρνο, αλλιώς στο σπίτι θα γκρεμίσει το φούρνο. Είναι ασήκωτη. Πόσο μάλλον να τη πλένεις για καθημερινό φαγητό :shock:

Πάρε μια μικρή βρε κορίτσι κι εσύ! Εγώ έχω κεραμική σε μέγεθος κατσαρόλας για το καθημερινό φαγητό, αλλά χωράει αρκετό πράμα μέσα. Την έχω χρησιμοποιήσει και για τραπέζι. Δες την εδώ:

DSCN2252.jpg

DSCN5374.jpg

* Πήλινο τρομάρα μου...

Anyway Σούπερ φαίνεται η γάστρα σου, απλά ξέρεις τί παίζει, έχω άπειρα σκεύη, ειδικά πυρεξ. Απομεινάρια του γάμου, κι αυτό γιατί δεν μας τα άλλαζαν (άλλη ιστορία αυτό).

Εχω πχ μια κατσαρόλα σαν τη γάστρα που έβαλες, με καπάκι, του jammie oliver, και πραγματικά είναι βαρυά, αν και μικρή.

Το θέμα είναι, γιατί ξέφυγα, πως δεν έχω χώρο για άλλα σκεύη, εκτός κι αν είναι απαραίτητα (πχ δεν εχω ταρτιέρα και ταψί για πίτες).

Επίσης έχω κι άλλο θέμα, υπάρχουν σκεύη που δεν ξέρω πως να τα εκμεταλευτώ. Νομίζω 1-2 κάνου για ταρτιέρες σαν σχήμα αλλά δεν είμαι και η πιο σχετική!

Ετσι χρησιμοποιώ όσα είμαι σίγουρη δηλ. όλο τα ίδια και τα ίδια.

Τα υπόλοιπα είναι στο πατάρι.

Μάλλον εκεί θα καταλήξουν και οι χύτρες.

Τεσπα, από όλα αυτά το point μου είναι πως δεν θα αγοράσω κανένα νέο σκεύος αν δεν ειμαι σίγουρη ότι το χρειάζομαι.

Ετσι πχ θα δοκιμάσω την τάρτα της My Kelly που την έχω στη μπούκα :tongue: Αλλά σε άλλο σκεύος, και μετά βλέπω!

-7.5 κιλά :D

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...