Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 3 λεπτά , Blue Velvet είπε:

Τι κάνετε κορίτσια? Εγώ πήγα στο γυναικολόγο,επειδή ξύπνησα τη νύχτα με ροζ αίμα,το οποίο μετά έγινε καφέ και είχα έντονους πόνους στην κοιλιά..ήμουν πεπεισμένη πως απεβαλα,έκλαιγα όλη μερα..όμως τελικά το αίμα ήταν από την εμφύτευση και οι πόνοι λόγω της σπαστικής κολίτιδας.Ολα καλά,είμαι 5+3,ο σάκος βρίσκεται ψηλά στη μητρα και θα ξαναπάω τέλος του μήνα για να έχουμε καλύτερη εικόνα😊

Δόξα το Θεό κορίτσι μου μπράβο που είναι όλα καλά τώρα!!! 

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**

kalamaraki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλαμαρακιιιιιιιιιιιι κανω αποχη μανα μου να με πεθανεις θες??:tongue::tongue::tongue:

Euuop3.pngXBLUp3.png

''Αν και ο θηλασμός μπορεί να μη φαίνεται η σωστή επιλογή για κάθε μητέρα, εντούτοις είναι πάντα η σωστή επιλογή για κάθε μωρό!"

MY KELLY σε παρακαλω πολυ μηπως ειναι ευκολο να μου πεις που θα βρω τη συνταγη σου για πρασσοπιττα μιας και μου εφερε η πεθερουλα μου νοστιμα πρασσα απο τον κηπο της?Ευχαριστω.

Αχ καλαμαρακι, τι τουρτα ειναι αυτη :shock::shock:

Θα κανω μια ηλιθια ερωτηση :oops::oops:.., Εχω ενα τετοιο σκευος, το οποιο δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε www.vicko.gr/viewproduct.jsp?prdId=105-56821&extLang=.. Αυτο ειναι γαστρα ετσι?? Δεν εχω μαγειρεψει ποτε σε γαστρα και μαλιστα ηθελα να παρω κιολας και μετα το θυμηθηκα οτι ειναι καταχωνιασμενο στο μπουφε :rolleyes::rolleyes:

Επισης θυμηθηκα οτι η μαμα μου εχει μια κεραμικη γαστρα που μας την ειχαν φερει δωρο απο το Σιφνο (που φημιζεται για τα κεραμικα της) και δεν την εχει χρησιμποιησει ποτε... Μου φαινεται θα της την παρω :tongue:

2Uuep2.pngI8Ayp2.png

Διαφημίσεις

Θα κανω μια ηλιθια ερωτηση :oops::oops:.., Εχω ενα τετοιο σκευος, το οποιο δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε www.vicko.gr/viewproduct.jsp?prdId=105-56821&extLang=.. Αυτο ειναι γαστρα ετσι?? Δεν εχω μαγειρεψει ποτε σε γαστρα και μαλιστα ηθελα να παρω κιολας και μετα το θυμηθηκα οτι ειναι καταχωνιασμενο στο μπουφε :rolleyes::rolleyes:

Επισης θυμηθηκα οτι η μαμα μου εχει μια κεραμικη γαστρα που μας την ειχαν φερει δωρο απο το Σιφνο (που φημιζεται για τα κεραμικα της) και δεν την εχει χρησιμποιησει ποτε... Μου φαινεται θα της την παρω :tongue:

Στη γάστρα γίνονται τα καλύτερα φαγητά. Δεν ξέρεις τι χάνεις τόσο καιρό!

MY KELLY σε παρακαλω πολυ μηπως ειναι ευκολο να μου πεις που θα βρω τη συνταγη σου για πρασσοπιττα μιας και μου εφερε η πεθερουλα μου νοστιμα πρασσα απο τον κηπο της?Ευχαριστω.

Ορίστε κυρία μου. Και καλή επιτυχία :P

Πρασόπιτα με κιμά

Υλικά

6 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες

1 ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια

λίγο λάδι

1 κουταλιά πελτέ

300 γρ κιμάς μοσχαρίσιος

πακέτο φύλλο κρούστας

1 αυγό και λίγο γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με 3-4 κουταλιές λάδι. Προσθέτουμε το πράσο και αλατίζουμε. Το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του για 5 λεπτά. Όταν μαλακώσει το πράσο προσθέτουμε τον κιμά και τα αφήνουμε να ψηθούν αρκετά έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθόλου υγρά. Προσθέτουμε τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Η όλη διαδικασία ψησίματος της γέμισης στο τηγάνι παίρνει 20 λεπτά.

Αλοίφουμε με λάδι ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο για πίτες. Ξαναλαδώνουμε και στρώνουμε άλλο ένα. Έπειτα στρώνουμε ένα τρίτο χωρίς να το λαδώσουμε και απλώνουμε τη μισή γέμιση. Καλύπτουμε με ένα φύλλο ακόμα το οποίο και λαδώνουμε. Άλλο ένα χωρίς να το λαδώσουμε, την υπόλοιπη ζύμη και έπειτα τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι το τελευταίο(συνήθως τα πακέτα έχουν 7). Μόλις απλωθεί το τελευταίο φύλλο γυρνάμε τα πλαϊνά περισεύματα προς τα μέσα και το κάνουμε σαν πακετάκι για να μην χυθεί η ζύμη. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τα κομμάτια. Για να πάρει ωραίο χρώμα, χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και ρίχνουμε εδώ κι εκεί πάνω στην πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 50'.

Αυτές που έβαλες είναι κ για μόστρα στο τραπέζι κ για ψήσιμο απλά χωράνε λίγο φαγητό. Ξεκίνα με αυτην κ αν σε βολεύει παίρνεις βαθύτερη κ μεγαλύτερη :wink:

Στη γάστρα γίνονται τα καλύτερα φαγητά. Δεν ξέρεις τι χάνεις τόσο καιρό!

Θα τη δοκιμασω παραυτα :P:p

Επισης αλλη μια απορια, βρε κοριτσια, τωρα που σας βρηκα :P... Θελω να κανω ζυμη για πιτσα και να την αποθηκευσω για καμια πιτσα τις καθημερινες, γιατι λογω εργασιας δεν εχω την πολυτελεια να περιμενω να φουσκωσει το ζυμαρι κλπ... Μια συνταγη που χρησιμοποιω δεν γινεται σαν ζυμαρι που το πλαθεις, αλλα πιο αραιη και την απλωνω στο ταψι.. Αυτο αποθηκευεται η πρεπει να ειναι σαν ζυμαρι για να το βαλω σε σακουλακι / ταπερ??

Πειτε και μια καλη ζυμη που χρησιμοποιειτε εσεις για πιτσα, θελω να κανω το μεγαλο ταψι του φουρνου, αλλιως δεν φτανει ουτε για πλακα...

2Uuep2.pngI8Ayp2.png

Καλαμαράκι, θα λιποθυμήσω!!!! :shock:
Καλαμαρακιιιιιιιιιιιι κανω αποχη μανα μου να με πεθανεις θες??:tongue::tongue::tongue:
.............................................................. RavT down! Σέκος!

Όταν την έκανα νομίζω τον προηγούμενο μήνα ανυπομονουσα να γυρίσω από τη δουλειά να φάω μεσημεριανό για να φάω ένα κομμάτι τούρτα χα χα χα χα χα

Είναι καταπληκτική :wink:

Διαφημίσεις

Θα τη δοκιμασω παραυτα :P:p

Επισης αλλη μια απορια, βρε κοριτσια, τωρα που σας βρηκα :P... Θελω να κανω ζυμη για πιτσα και να την αποθηκευσω για καμια πιτσα τις καθημερινες, γιατι λογω εργασιας δεν εχω την πολυτελεια να περιμενω να φουσκωσει το ζυμαρι κλπ... Μια συνταγη που χρησιμοποιω δεν γινεται σαν ζυμαρι που το πλαθεις, αλλα πιο αραιη και την απλωνω στο ταψι.. Αυτο αποθηκευεται η πρεπει να ειναι σαν ζυμαρι για να το βαλω σε σακουλακι / ταπερ??

Πειτε και μια καλη ζυμη που χρησιμοποιειτε εσεις για πιτσα, θελω να κανω το μεγαλο ταψι του φουρνου, αλλιως δεν φτανει ουτε για πλακα...

http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimi-gia-afrati-pitsa-san-tis-pizza-hut.html

Όλη η δόση βγάζει δύο ταψια φούρνου

τι τέλεια βρε κορίτσια!

μου τρέχουνε τα σάλια πάλι!

η σοκολάτα καλαμαράκι από πάνω είναι υγείας;

δε μουπατε για τα κριτσίνια μου γιατι θρυμματίζονται ενώ είναι πεντανόστιμα!

EvgLp2.png

Eγώ φτιάχνω αυτήν:

500 γρ. αλεύρι

1,5 ποτήρι χλιαρό νερό

1 φακελάκι μαγιά σκόνη

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Είναι για 2 ταψιά κουζίνας, αν την θες λεπτή και τραγανή. Αν σου αρέσει ψωμωμένη, βάλτην όλη σε ένα ταψί. Εγώ την χωρίζω στη μέση και το ένα μέρος το τυλίγω με μεμβράνη κουζίνας και το βάζω στην κατάψυξη. Όταν το χρειαστώ, το ξεπαγώνω τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν.

Eγώ φτιάχνω αυτήν:

500 γρ. αλεύρι

1,5 ποτήρι χλιαρό νερό

1 φακελάκι μαγιά σκόνη

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Είναι για 2 ταψιά κουζίνας, αν την θες λεπτή και τραγανή. Αν σου αρέσει ψωμωμένη, βάλτην όλη σε ένα ταψί. Εγώ την χωρίζω στη μέση και το ένα μέρος το τυλίγω με μεμβράνη κουζίνας και το βάζω στην κατάψυξη. Όταν το χρειαστώ, το ξεπαγώνω τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν.

Εγώ όσες φορές έκανα την απλή δεν μου άρεσε ποτέ .

Κ όντως η σπραιτ κάνει την διαφορά στη ζύμη της αφρατη κ ελαστικη όχι σαν ψωμί

Βέβαια αυτα γούστα είναι :wink:

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...