Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**

kalamaraki

Recommended Posts

καλησπερα κοριτσια. καλα τη μερεντα θα τη δοκιμασω οπωσδηποτε.

εμεις σημερα ειχαμε χοιρινο λεμονατο στην κατσαρολα με πενες ολικης για συνοδεια.

αυριο ομως σκεφτομαι τι να μαγειρεψω.

εχω κιμα και μελιτζανες στην καταψυξη. αμα προλαβω ισως κανω εναν μουσακα. βεβαια πρεπει να με αφησουν και τα μικρα μου ζουουνακια. αλλιως βλεπουμε...;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πώς το κάνεις το χοιρινό λεμονάτο kourkoumpini? Ωραία ιδέα να αλλάξουμε λίγο κι εμείς, όλο μοσχάρι-κοτόπουλο.

Κουρκουμπίνια έχεις κάνει ποτέ?

Κάναμε με μια Πατρινή μου φίλη, μας είχαν βγεί αρκετά βαρυά, έφαγα και άπειρα (και ήμουν και αδύνατη τότε) και από τότε δεν θέλω να τα ξαναδώ :D:D

Αύριο θα κάνω φακούλες, συνήθως τρώμε έξω τις Κυριακές και μου φαίνεται περίεργο. Ομως θέλω να μείνω σπίτι.

Θα κάνω και την μελιτζανοσαλάτα και τα κριτσίνια. Θέλω να τα πάω στης μαμάς μου πηγαίνοντας για δουλειά. Μακάρι να της αρέσουν.

Kalamaraki & ravT αν δε της αρέσουν εσείς θα φταίτε, αν της αρέσουν θα πάρω τα εύσημα :tongue:;) αχαχχαχα

-7.5 κιλά :D

εινια ευκολο. γενικα εγω προτιμω να τα κανω ελαφρια και πιο απλα. ο αντρας μου δεν θελει τις περιπλοκες γευσεις.

στην κατσαρολα βαζω λαδι ισα να καλυπτεται ο πατος και το χοιρινο σε μεριδες να βγαλει τα υγρα του. το αφηνω με κλειστο καπακι και ανακατευω που και που. μετα ριχνω/ το σβηνω με χυμο λεμονιου και το αφηνω παλι να συνεχισει να μαγειρευεται. εινια ακομα σκληρο. ριχνω λιγη ριγανη να μην πικρισει, αλατι, λιγο πιπερι και νερο περιπου ενα κρασοποτηρο (αναλογα και την ποσοτητα που θα μαγειρεψεις) και το αφηνω με κλειστο καπακι στο χαμηλο να βραζει. το παρακολουθω κιολας και το ανακατευω που και που. το αφηνω μεχρι να εχει ωραιο ζουμακι και να γινει το κρεας λουκουμι. οταν το ακουμπας με την κουταλα να ανοιγει το κομματι. και μετα το σβηνω το ματι.

συνοδευεται πολυ ωραια με πουρε, πατατουλες φουρνου η τηγανιτες η σαν τηγανιτες στο φουρνο (εχει στις συνταγες της παρεας μια τελεια συνταγη), με ρυζι, μακαρονια. και με απλη σαλατα επισης. μακαρι να σας αρεσει η συνταγη.

μπα, εχουν πολυ τηγανισμα τα κουρκουμπινια. προς το παρον αμα παρουμε παιρνουμε ετοιμα.

αλλα οταν γραφτηκα στο φορουμ (στο παρεντς) ειχαμε παρει κουρκουμπινια και τα τρωγαμε. ετσι βγηκε το ονομα μου. και ηταν δυσευρετα γιατι μεναμε αθηνα τοτε:D:D.

εινια ευκολο. γενικα εγω προτιμω να τα κανω ελαφρια και πιο απλα. ο αντρας μου δεν θελει τις περιπλοκες γευσεις.Μια από τα ίδια, να σου πω την αμαρτία μου ούτε κι γω.

στην κατσαρολα βαζω λαδι ισα να καλυπτεται ο πατος και το χοιρινο σε μεριδες να βγαλει τα υγρα του. το αφηνω με κλειστο καπακι και ανακατευω που και που. μετα ριχνω/ το σβηνω με χυμο λεμονιου και το αφηνω παλι να συνεχισει να μαγειρευεται. εινια ακομα σκληρο. ριχνω λιγη ριγανη να μην πικρισει, αλατι, λιγο πιπερι και νερο περιπου ενα κρασοποτηρο (αναλογα και την ποσοτητα που θα μαγειρεψεις) και το αφηνω με κλειστο καπακι στο χαμηλο να βραζει. το παρακολουθω κιολας και το ανακατευω που και που. το αφηνω μεχρι να εχει ωραιο ζουμακι και να γινει το κρεας λουκουμι. οταν το ακουμπας με την κουταλα να ανοιγει το κομματι. και μετα το σβηνω το ματι.

Κατάλαβα, θα το κάνω, αύριο κιόλα, γιατί δεν είμαι σε φάση να φάω φακές αύριο, αλλά τις θέλει ο άντρας μου, οι υπόλοιπες κατάψυξη και θα έχω για 2 μέρες μελλοντικά, μια χαρά.

Θα κάνω και μια μακαρονάδα μαζί με το χοιρινό, σκέτη που του αρέσει. Ισως τσιμπήσει και κρέας. Νομίζω θα του αρέσει πολύ. Οσο πιο σκέτο κάτι τόσο του αρέσει.

συνοδευεται πολυ ωραια με πουρε, πατατουλες φουρνου η τηγανιτες η σαν τηγανιτες στο φουρνο (εχει στις συνταγες της παρεας μια τελεια συνταγη), με ρυζι, μακαρονια. και με απλη σαλατα επισης. μακαρι να σας αρεσει η συνταγη.

μακαρονάδα για αύριο γιατί έχω πολλές μαγειρικές, και βλέπουμε μετά.

Πώς ακριβώς το παραγγέλνω το κρέας? Φέτες χοιρινό? αν πω του χασάπη ότι το θέλω για κατσαρόλα νομίζω θα καταλάβει, έτσι?:confused:

μπα, εχουν πολυ τηγανισμα τα κουρκουμπινια. προς το παρον αμα παρουμε παιρνουμε ετοιμα.

πολύ δε λες τίποτε!

αλλα οταν γραφτηκα στο φορουμ (στο παρεντς) ειχαμε παρει κουρκουμπινια και τα τρωγαμε. ετσι βγηκε το ονομα μου. και ηταν δυσευρετα γιατι μεναμε αθηνα τοτε:D:D.

χαχαχαχαχ κατάλαβα

Πω πω μου έρχεται η λαδίλα στο λαιμό λες και τα έφαγα χθες (δεν τα είχαμε κάνει και πολύ καλά όπως καταλαβαίνεις :oops:)

Καλό ξημέρωμα :)

Διαφημίσεις

kalamaraki πολυ ωραίο το θεματακι που ανοιξες!

Κοριτσια σας διαβασω καθε μερα και εχω κανει αρχειο με τις συνταγες που δινεται. Εκανα ηδη μερικες απο αυτες.

Θελω να αγορασω γαστρα εχετε να μου προτεινετε κατι και απο που να την παρω καθως ειμαι τελειως ασχετη με το θεμα.

Ευχαριστω πολύ!

καλημερα κοριτσια. επηρεαστηκα και εγω απο τις φακες αλλα τελικα εκανα βραστο. μοσχαρακι σουπα με πατατα, καροτο, σελινο και λεμονακι.

φακες μαλλον μεθαυριο τωρα;). τις τρωει και ο μικρος πολυ:D:D.

αμα πεις χοιρινο για κατσαρολα, η λεμονατο θα σου δωσει. γενικα να μην εχει πολυ λιπος και να μην εχει κοκκαλο. συνηθως εινια μπουτι το κομματι που δινουν. εγω το κανω συχνα. μακαρι να σας αρεσει. χθες παντως εφαγε και ο μικρος μια χαρα. ειναι δυσκολος στο φαι.

kalamaraki πολυ ωραίο το θεματακι που ανοιξες!

Κοριτσια σας διαβασω καθε μερα και εχω κανει αρχειο με τις συνταγες που δινεται. Εκανα ηδη μερικες απο αυτες.

Θελω να αγορασω γαστρα εχετε να μου προτεινετε κατι και απο που να την παρω καθως ειμαι τελειως ασχετη με το θεμα.

Ευχαριστω πολύ!

λοιπον για γαστρα τι να σου πω. εξαρταται και ποσα θες να διαθεσεις. εμας μας ειχαν κανει δωρο τα πεθερικα μου μια του λιντλ. ειχαν αγορασει για αυτους και πηραν και μια για μας εξτρα. κρατησε 3-4 χρονια. το ταψι καλο ειναι, πολυ καλο και βαθυ. εκανα εκει ωραια φαγητα, χαλασε το καπακι. δεν εκανα πολυ συχνη χρηση στην αρχη αλλα τον τελευταιο χρονο εκανα. μεχρι ακι γεμιστα εκανα εκει, το ρολο σιγουρα, κρεας στο φουρνο κτλ. τωρα εχω το ταψι και το σκεπαζω με αλουμινοχαρτο καλα καλα.

εγω ομως αν επαιρνα γαστρα προσωπικα θα επαιρνα σε στυλ πυρεξ η πυριμαχο και οχι σε μεταλλο. πιο πολυ αγαπω αυτα τα σκευη.

θα σου προτεινα να παρεις μια μικρη οικονομικη, ισως απο το βικο ας πουμε, και να δεις αν σε βολευει για το μαγειρεμα και μετα ψαχνεις να βρεις μια μεγαλυτερη και ακριβοτερη. να δεις αν σε βολευει και στο πλυσιμο γιατι εμενα δεν με βολευε καθολου στο πλυσιμο και στην αποθηκευση της στο παλιο το σπιτι και γιαυτο και δεν τη χρησιμοποιουσα συχνα.

μακαρονάδα για αύριο γιατί έχω πολλές μαγειρικές, και βλέπουμε μετά.

Πώς ακριβώς το παραγγέλνω το κρέας? Φέτες χοιρινό? αν πω του χασάπη ότι το θέλω για κατσαρόλα νομίζω θα καταλάβει, έτσι?:confused:

χαχαχαχαχ κατάλαβα

Πω πω μου έρχεται η λαδίλα στο λαιμό λες και τα έφαγα χθες (δεν τα είχαμε κάνει και πολύ καλά όπως καταλαβαίνεις :oops:)

:D:D:D:D. ελα βρε σιγα. μεταξυ μας ειμαστε;). ποιος θα σε παρεξηγησει;

να σου πω κατι; μερικες συνταγες δεν πετυχιανουν βρε παιδι μου ευκολα οσο καλη και να εισαι. εγω ας πουμε ενω πιανει το χερι μου γενικα δεν πετυχαινω τα μελομακαρονα, με τιποτα. εχω δοκιμασει αρκετες συνταγες αλλα τιποτα. ενω πετυχαινω παρα πολυ καλα ολα τα τυπου κεικς και σε απειρες παραλλαγες και σε διαφορα σκευη. πετυχιανω πολλα , αλλα τα μελομακαρονα που σιγα τη μαγειρικη δεν τα πετυχιανω με τιποτα.

Καλό ξημέρωμα :)

σε φετες δεν ξερω αν βολευει η αν κοβεται. επειδη συνηθως οπως σου ειπα δινουν μπουτι, πες του για κατσαρολα κομμενο σε μεριδες.

Λοιπόν, είχα οίστρο. Ξεκινάω:

Για πρωινό βάφλες με ζάχαρη άχνη:

dsc0368bk.jpg

Μεσημεριανό:

Αρνάκι λαδορίγανη με πατατούλες:

dsc0424bn.jpg

Και αρνάκι φρικασέ με πράσα και αντίδια:

dsc0422rj.jpg

Τέλος μπρόκολο στον ατμό (ότι απέμεινε. Το τσάκισαν πριν προλάβω να το φωτογραφίσω...)

dsc0423sf.jpg

Νομίζω φτάνουν. :-P

Το απόγευμα θα μαγειρέψω για αύριο...

"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

Διαφημίσεις

kourkoumpini σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

Σε πυρεξ έχω με καπακι και αρκετα μεγαλο αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομη απλα φανταζομουν οτι στη γαστρα ειναι διαφορετικο το ψησιμο. Θα το δοκιμασώ σίγουρα!

Να χαιρεσαι τα παιδακια σου! (ο μεγαλος σου εχει περίπου την ηλικία του δικού μου).

Καλημέρα, αν και δε κοιμηθήκαμε οπότε...

Αγαπητό κουρκουμπίνι τελικά, προς το παρόν, δε θα μαγειρέψω τίποτε για μεσημεριανό, έτσι δεν έκανα το φαγάκι σου, ακόμη.

Θα το ζητήσω όπως μου είπες το κρεατάκι σε ευχαριστώ πολύ!

Θα φάμε μπακαλιάρο με πατάτες από τη πεθερά μου, καθότι άυπνοι. Το παιδί κοιμήθηκε 7 το πρωί κι εμείς σερνόμαστε.

Χαρα καλωσήρθες!

Μόλις ξυπνήσει το βλαστάρι μου θα σου βγάλω φώτο 2 από τις γάστρες μου, διαφορετικό υλικό κάθεμια. Μάλλον είναι το πυρίμαχο και το μεταλλικό που είπε το κουρκουμπίνι.

Η μια είναι πανάλαφρη, πλένεται πανεύκολα, η άλλη βαρυά ασήκωτη.

Στην πρώτη το φαγητό ίσως και να κολλήσει, στη δεύτερη δεν παίζει να κολλήσει ακόμη κι αν...το κάψεις.

Με έχουν βολέψει και τα δύο υλικά.

Πυρίμαχο (αν λέγεται έτσι) σκεύος με καπάκι έχω, γυάλινο μάλιστα, το χρησιμοποιώ σπάνια. Δεν μπορείς να το βάλεις σε προθερμασμένο φούρνο.

Ερχονται φώτο.

Επίσης έρχονται φώτο μελιτζανοσαλάτας, κριτσίνια το βράδυ, και αν.

Είμαι τόσο κουρασμένη, και κυρίως στεναχωρημένη που πονάει το παιδί, και δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτε.:|

rkt φοβερό το φρικασέ σου, ρίξε μας και καμμιά συνταγή όταν έχεις χρόνο (δοκιμασμένη βέβαια!)

Αρνάκι φρικασέ με αντίδια και πράσα.

Τσιγαρίζω το αρνάκι, το σβήνω με λεμόνι,

προσθέτω αλάτι πιπέρι νερό και το αφήνω να βράσει.

Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζω το πράσσο κομμένο ροδέλες και

φρέσκο κρεμμυδάκι και μόλις τσιγαριστούν ρίχνω τα αντίδια κομμένα (οχι ψιλοκκομμένα όμως).

Προσθέτω αλάτι και νερό και τα φήνω να βράσουν.

Οταν είναι έτοιμα, και το αρνί κοντεύει και αυτό να γίνει,

τα ρίχνω όλα στην κατσαρόλα με το αρνί και βράζω 5-10 λεπτά να ανακατευθούν τα υλικά και οι γεύσεις.

Αυγοκόβω (2 αυγά, 1-2 λεμόνια ανάλογα πόσο ξινό σας αρέσει) και το σβήνω.

Αυτά.

Α, εξίσου ωραίο γίνετε και με χοιρινό.

"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

Καλησπέρα μαγειροπαρέα!

Μετά από μια εβδομάδα απουσίας από την κουζίνα μου (αλλάξαμε παιδικό κι είναι στο πατρικό μου δίπλα και διημερεύουμε στης μαμάς μου :tongue:), έφτιαξα ένα φαγητάκι κι εγώ επιτέλους σήμερα...

Η συνταγή είναι από το βιβλιαράκι της χύτρας SEB και λέγεται γκούλας. Μοσχαράκι κοκκινιστό και κρέμα γάλακτος. Ιδού:

PB180104.jpg

Και συνοδευτικό πουρές (κατεψυγμένες προβρασμένες πατάτες) και δίπλα το μοσχαράκι με λαχανικά για τη μπουμπού.

PB180105.jpg

ImnOp3.png p7gjp3.png

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι.

Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Το χαρακτηριστικό της συνταγής νομίζω είναι ότι έχει αρκετή πάπρικα.

Εντυπώσεις: Ο σύζυξ αδιάφορος, έως ότι δεν του άρεσε (δύσκολος συνδαιτημόνας, τρώει συγκεκριμένα φαγητά με καλύτερο το εξής ένα: τα καμμένα/καρβουνιασμένα :tongue::?). Η μικρή ήθελε να βγάλουμε τη σαλτσούλα...:rolleyes:, είσης δύσκολη στο φαΐ, και δεν πολυτρώει ντομάτα ούτε μαγειρευτή...:(, πήρε από τον μπαμπά. Εμένα πάλι μου άρεσε, αν και το είχα λίγο αλμυρό για τα δεδομένα μου :D .

Ο σύζυξ μου θυμίζει το ανέκδοτο με το χήρο που ξαναπαντρεύτηκε κι η 2η γυναίκα ενώω του ετοίμαζε νόστιμα φαγητά, αυτός όλο έλεγε ότι σαν της συχωρεμένης δεν ήταν. Μόλις η 2η γυναίκα νευριασμένη του σέρβιρε καμμένο φαγητό, αγαλλλίασε η ψυχή του και φώναζε χαρούμενος "αχ, σαν της συχωρεμένης ήταν " :shock::lol::lol:

ImnOp3.png p7gjp3.png

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι.

Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...