Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Ορίστε, έτοιμο το μεσημεριανό μας που σας έλεγα.

Βέβαια, τα μπουτάκια τα έχω βγάλει να παγώσουν για να φάνε οι μικρές που δεν κρατιούνται. ετσι το ανεβάζω μισο...

dsc0368gs.jpg


"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χυμό πορτοκάλι ε?

Χμμμ, εννοείτε πως θα το δοκιμάσω next time. Μερσι!


"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ με τα σουφλέ ρε παιδί μου.....λες κ είμαι μαλωμένη ένα πράγμα...ενώ προσπαθώ δεν μου κάθονται. Τα τρώω σε σπίτια φίλων κ μου αρέσουν...κ μετά τα κάνω...κ δεν μου αρέσουν ...δε μου βγαίνουν τόσο λιπαρά γεμάτα σε γεύση κ υφή...γκρρρρρρ

Συμφωνώ με το καλαμαράκι, γενικά με την κρέμα γάλακτος έχω ένα θέμα, ίσως επειδή για αρκετά χρόνια υπερτιμήθηκε και την βάζαμε παντού και συχνά.

Αυτό που αποκαλούμε σουφλέ, δεν είναι ;) είναι au gratin, το σουφλέ είναι διαφορετική συνταγή. Τα γκρατινέ φαγητά είναι πιάτα της cusina povera, ήτοι απομεινάρια φαγητών ενισχυμένα με κάποιον υδατάνθρακα, συνήθως πάστα, για να φτουρήσουν τα οποία χρειάζονται μια κρέμα/σάλτσα για να ομογενοποιηθούν.

Καλαμαράκι, όταν βρείς κάτι ενημέρωσε;)

βρε καλαμάρι τίποτα δεν καταλαβαίνω η Πελοποννήσια :):confused::(:o

:P:p:p

...Τις κρέπες θα τις γεμίσω με κοτόπουλο που σκέφτομαι να βράσω με μπαχαρικά, φιλαδέλφεια και καλαμπόκι...Πείτε καμμία ιδέα αν έχετε για το κοτόπουλο που θα βάλω στην κρέπα, πως θα σας άρεζε?

Στις κρέπες έχω διατριβή. Κοτόπουλο με καλαμπόκι και τυρί, γαρίδες με ροκφόρ και μαγιονέζα, λαχανικά κομμένα julienne και σωταρισμένα με τυρί και λίγη κρέμα (ιδανικά αν υπάρχει sour cream). Πες τι άλλο υλικό θέλεις να βάλεις να σου πω.

rkt φαίνεται πεντανόστιμο, έτσι το κάνω κι εγώ, αλλά προσθέτω και χυμό πορτοκάλι, δοκίμασέ το!

Και εγώ, χυμό πορτοκάλι, χυμό λεμόνι, δεντρολίβανο και μια κουταλιά μέλι διαλυμένο σε ενα ποτηράκι του καφέ χλιαρό νερό.


BOftp3.png PzWNp3.png

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Συμφωνώ με το καλαμαράκι, γενικά με την κρέμα γάλακτος έχω ένα θέμα, ίσως επειδή για αρκετά χρόνια υπερτιμήθηκε και την βάζαμε παντού και συχνά.

Αυτό που αποκαλούμε σουφλέ, δεν είναι ;) είναι au gratin, το σουφλέ είναι διαφορετική συνταγή. Τα γκρατινέ φαγητά είναι πιάτα της cusina povera, ήτοι απομεινάρια φαγητών ενισχυμένα με κάποιον υδατάνθρακα, συνήθως πάστα, για να φτουρήσουν τα οποία χρειάζονται μια κρέμα/σάλτσα για να ομογενοποιηθούν.

Καλαμαράκι, όταν βρείς κάτι ενημέρωσε;)

:P:p:p

Στις κρέπες έχω διατριβή. Κοτόπουλο με καλαμπόκι και τυρί, γαρίδες με ροκφόρ και μαγιονέζα, λαχανικά κομμένα julienne και σωταρισμένα με τυρί και λίγη κρέμα (ιδανικά αν υπάρχει sour cream). Πες τι άλλο υλικό θέλεις να βάλεις να σου πω.

Και εγώ, χυμό πορτοκάλι, χυμό λεμόνι, δεντρολίβανο και μια κουταλιά μέλι διαλυμένο σε ενα ποτηράκι του καφέ χλιαρό νερό.

Τζατζίκι με κοτόπουλο, φιλαδέλφεια και καλαμπόκι έλεγα κι εγώ! Το κοτόπουλο το έβρασα και το καλαμάρι είπε αύριο να το τηγανίσω λίγο να πάρει χρώμα με τα μπαχάρια του. Το καλαμπόκι θα το βράσω απλά. Τι λες?


Wktmp2.png

qIogp3.png

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας!!

Εκανα μια υπεροχη τυροπιτα, πανευκολη, δεν ξερω να ανεβαζω φωτο :(.

Επισης μαζι με το πορτοκαλι- λεμονι- μελι (χατζικο βαζω και γω!!) μπορειτε να βαλετε και μουσταρδα απαλη, οσο θελετε και λιγο λαδακι, χτυπημα, και πανω απο πατατες και κοτοπουλο το κανει λουκουμι!!!


wcBmp3.png

Link to comment
Share on other sites

Τζατζίκι με κοτόπουλο, φιλαδέλφεια και καλαμπόκι έλεγα κι εγώ! Το κοτόπουλο το έβρασα και το καλαμάρι είπε αύριο να το τηγανίσω λίγο να πάρει χρώμα με τα μπαχάρια του. Το καλαμπόκι θα το βράσω απλά. Τι λες?

Το κοτόπουλο να το σωτάρεις και να ρίξεις προς το τέλος το καλαμπόκι εκεί, για να ενωθούν οι γεύσεις. Καλή ιδέα το φιλαδέλφεια αλλά θα έλεγα να βάλεις και λίγο κίτρινο τυρί και να ενωθούν όλα όπως λιώνει.

Γεια σας!!

Εκανα μια υπεροχη τυροπιτα, πανευκολη, δεν ξερω να ανεβαζω φωτο :(.

Επισης μαζι με το πορτοκαλι- λεμονι- μελι (χατζικο βαζω και γω!!) μπορειτε να βαλετε και μουσταρδα απαλη, οσο θελετε και λιγο λαδακι, χτυπημα, και πανω απο πατατες και κοτοπουλο το κανει λουκουμι!!!

Τι μαγείρισσες έμπειρες είμαστε όλες !!!!;);););)


BOftp3.png PzWNp3.png

 

Link to comment
Share on other sites

εγώ για κρεπες κάνω αυτή τη ζύμη http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimi-gia-krepes.html και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Βέβαια χρησιμοποιώ αντικολλητικό τηγάνι και πριν βάλω την πρώτη κρέπα ρίχνω ελάχιστο λάδι, 1 κουτ. γλυκούς ας πούμε. Μόνο πριν την πρώτη

Εγώ πάλι την ξέρετε την λόξα μου με τα αυγά που μου μυρίζουν...χε χε κ για αυτό κάνω αυτή τη συνταγή κρέπες χωρίς αυγό βγαίνουν άριστες κ δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά. Επίσης εγώ βάζω με χαρτοπετσέτα λίγο βούτυρο κ όχι ελαιόλαδο.

κοριτσια εγω μολις γυρισω απο την δουλεια θα φτιαξω κεφτεδακια, πατατες τηγανητες και σαλατουλα, για αυριο μάλλον καμια μακαροναδα με κιμα με βλεπω γιατι εχω βαρδια παλι και δεν ξερω τι θα προλαβω σημερα αφου μετα πρεπει να παω και σουπερ και να κανω και καμια δουλεια.

Μια χαρά ωραιότατο φαγάκι θα κάνεις ζηλευωωωωω κεφτεδάκια :D

Ετσι σκεφτόμουν, αλλά πρέπει να δουλέψει χύτρα, για να φύγουμε κατά τις 10. Εχουμε υποσχεθεί στα κορίτσια βόλτα στην Αχαια Κλαους...

χμ....ε τότες πάρε λίγο μοσχάρι κ κάντο μπυράτο στη χύτρα

http://www.sintagespareas.gr/sintages/methismeno-mosxari.html

http://www.sintagespareas.gr/sintages/mosxari-stin-gastra-me-laxanika-kai-mpira.html

Κική, μια πολύ ωραία συνταγή που είχα κάνει στην γιορτή τηε κόρης μου που έφτιαξα μεζεδάκια είναι:

πάρε φέτες ψωμί του τοστ μόνο ψίχα.

Πατίκωσέ τες με ένα πλάστη (εγώ το έκανα με το χέρι μου μια χαρά).

Στρώσε σε κάθε μία, μία φέτα τυρί του τοστ, μία φέτα ζαμπόν και τύλιξε ρολό. Πιάστα με οδοντογλυφίδες και βάλτα σε ταψί.

Περιχύνεις από πάνω με κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 αυγά.

Τέλος πασπαλίζεις με τυράκι.

Ψήνει στο φούρνο περίπου κανα δεκάλεπτο.

Πίστεψέ με, άρεσε σε όλους και κανείς δεν κάτάλαβε ότι δεν είναι κρέπες....

Πήγα στις Κικής για καφεδάκι {είμαι μόνη μου από το πρωί κ το απολαμβάνω χε χε} κ μόλις μου ειπε τη της πρότεινες μου ήρθε αυτό στο μυαλό γιατί το σκεφτόμουν ένα φεγγάρι για δοκιμή

Κική εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/oi-ponires-krepes.html

Κικη αμα την βαλεις την κρεπα σε αντικολλητικο μολις ψηθει θα ξεκολλησει μονη της. Αλλα αφου θα ερθει ο μαστερ σεφ απο εκει μια χαρα θα τα καταφερετε:) Και εγω αυτη που εβαλε η Μαριανθη κανω.

Αλλη ιδεα ειναι και η τορτιγια που εχει ετοιμες στα σουπερ και μονο την ζεσταινεις και βαζεις οτι θελεις.

Χε χε άντε ρε με δουλεύετε! :tongue:

Μια χαρά τις έκανε κ μόνη της μόλις της έδειξα πως, αστέρι :D;) σιγά μη πάρουμε έτοιμες :tongue:

Kαλημέρα κορίτσια, χρειάζομαι τη βοήθεια σας!

Ξεπάγωσα μοσχαράκι νουά για το παιδί και είναι πάρα πολύ. (μάλλον δεν θα είχα άλλο πολυμπαγκ όταν το πάγωνα)

Εβγαλα να κάνω του παιδιού σουπίτσα αλλά περισσεύουν 4 καλά κομμάτια νουά και δε θέλω να πάνω χαμμένα.

Κάποια ιδέα τί να τα κάνω? Είναι άλιπο κρέας και ξέρω ότι δεν το προτιμούν στη μαγειρική, αν και είναι πολύ καλή ποιότητα.

Επίσης να πω πως εκτός από ντομάτες κρεμμύδια πατάτες (λίγες από αυτές) μελιτζάνες κολοκύθια και καρότα δεν έχω κάτι άλλο στο σπίτι πρόχειρο & δεν μπορώ να πάω σουπερμαρκετ τώρα. Εχω και ζυμαρικά διάφορα, καμμιά ιδέα? Ευχαριστώ!

α έχω και κρέμα γάλακτος και μανιτάρια από χθες.

Μπορείς να το κάνεις με ουίσκι....την έχω κάνει κ είναι τέλεια!!Και ας μην έχεις μανιτάρια δεν έγινε τίποτα. ;)

http://www.sintagespareas.gr/sintages/mosxari-me-manitaria-kai-ouiski.html

Τζατζίκι με κοτόπουλο, φιλαδέλφεια και καλαμπόκι έλεγα κι εγώ! Το κοτόπουλο το έβρασα και το καλαμάρι είπε αύριο να το τηγανίσω λίγο να πάρει χρώμα με τα μπαχάρια του. Το καλαμπόκι θα το βράσω απλά. Τι λες?

Το καλαμάρι ΔΕΝ σε ειπε να τηγανίσεις το κοτόπουλο.....

Το καλαμάρι σε ειπε να το βάλεις με λιγο ελαιόλαδο αύριο στο τηγάνι ή κατσαρόλα οπως ειναι βραστό να πετάξεις τα μπαχάρια σου κ να το αφήσεις να πάρει χρώμα :tongue:

Link to comment
Share on other sites

DSC_0276.jpg

Οριστε και τα κριτσινακια μου:)

Τέλεια κ με ωραίο χρώμα! Είμαι σίγουρη πως θα τα ξαναφτιάξεις χε χε :tongue:

Ορίστε, έτοιμο το μεσημεριανό μας που σας έλεγα.

Βέβαια, τα μπουτάκια τα έχω βγάλει να παγώσουν για να φάνε οι μικρές που δεν κρατιούνται. ετσι το ανεβάζω μισο...

Ρκτ μου.....παναγία μου!! Κ έχει κάνει μια ωραία πετσούλα..μιαμ μιαμμμμμ

rkt φαίνεται πεντανόστιμο, έτσι το κάνω κι εγώ, αλλά προσθέτω και χυμό πορτοκάλι, δοκίμασέ το!
Γεια σας!!

Εκανα μια υπεροχη τυροπιτα, πανευκολη, δεν ξερω να ανεβαζω φωτο :(.

Επισης μαζι με το πορτοκαλι- λεμονι- μελι (χατζικο βαζω και γω!!) μπορειτε να βαλετε και μουσταρδα απαλη, οσο θελετε και λιγο λαδακι, χτυπημα, και πανω απο πατατες και κοτοπουλο το κανει λουκουμι!!!

Τι μαγείρισσες έμπειρες είμαστε όλες !!!!;);););)

Και εγώ κ εγώ έτσι όπως η Μινούλα κ την ιδέα μου την είχε δώσει προ διετίας κοντά η Παλαντίν ;):D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Συμφωνώ με το καλαμαράκι, γενικά με την κρέμα γάλακτος έχω ένα θέμα, ίσως επειδή για αρκετά χρόνια υπερτιμήθηκε και την βάζαμε παντού και συχνά.

Αυτό που αποκαλούμε σουφλέ, δεν είναι ;) είναι au gratin, το σουφλέ είναι διαφορετική συνταγή. Τα γκρατινέ φαγητά είναι πιάτα της cusina povera, ήτοι απομεινάρια φαγητών ενισχυμένα με κάποιον υδατάνθρακα, συνήθως πάστα, για να φτουρήσουν τα οποία χρειάζονται μια κρέμα/σάλτσα για να ομογενοποιηθούν.

Καλαμαράκι, όταν βρείς κάτι ενημέρωσε;)

:P:p:p

Στις κρέπες έχω διατριβή. Κοτόπουλο με καλαμπόκι και τυρί, γαρίδες με ροκφόρ και μαγιονέζα, λαχανικά κομμένα julienne και σωταρισμένα με τυρί και λίγη κρέμα (ιδανικά αν υπάρχει sour cream). Πες τι άλλο υλικό θέλεις να βάλεις να σου πω.

Και εγώ, χυμό πορτοκάλι, χυμό λεμόνι, δεντρολίβανο και μια κουταλιά μέλι διαλυμένο σε ενα ποτηράκι του καφέ χλιαρό νερό.

Εμμμμ για αυτό λέω...άλλο το γκρατινέ κ άλλο το σουφλέ ;)

Πω πω....τι είπες τώρα για τις κρέπες....κρατώ σημειώσεις για νεξτ ταίμ!!

Αυτό με τις γαρίδες μου το είχες πει κ την άλλη φορά....αχχχχχχχχχχχ

Link to comment
Share on other sites

Λεπόν εμείς φάγαμε και πάλι κοτόπουλο ψητό με ρυζάκι βρασμένο στο ζουμάκι του κοτόπουλου, τα χω ξαναπεί βέβαια, εγώ βάζω το κοτόπουλο στο ταψί και σε σέικερ χτυπάω ελαιόλαδο, λεμόνι, πουρέ σκόρδου, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μουστάρδα και περιχύνω το πουλί. Προσθέτω ζωμό κότας και νεράκι και ψήνω. Λουκουμάκι γίνεται.

Μετά σουρώνω το ζουμάκι για τυχόν κοκκαλάκια και το βάζω σε κατσαρόλα μαζί με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο λεμόνι και λίγη μουστάρδα και εκεί βράζω το πιλαφάκι μας.

Συνόδευσα με σαλάτα λάχανο - καρότο.

Επίσης έφτιαξα τυροπιτάκια με τη ζύμη αυτή http://www.sintagespareas.gr/sintages/loukanikopitakia-afrata-me-giaourti.html#rr_message_link

και τα έβαλα κατάψυξη για τις απογευματινές λιγούρες της κόρης μου και κριτσινάκια καρότου, αλλά όχι τη συνταγή με το ούζο, αλλά αυτή

http://www.sintagespareas.gr/sintages/koulourakia-karotou-almira.html

Ιδού DSCN1794_640x480.jpg

Σε κάποια έβαλα σουσαμάκι αλλά τελικά τα προτιμώ σκέτα!


YqE6p2.png

IqItp3.png
 
 
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα !!!!Πολύ παίζει η σούπα σήμερα :P

Εμεις είχαμε

"σουφλέ " 3 τυρια κ μπέικον με πέννες

"τη τυρόπιτα χωρις φύλλο που κάνανε κι άλλες κοπέλες, πρόσθεσα γκούντα, παρμεζάνα κ δυοσμο, αλλά εκανα τη μιση δόση

σαλάτα ρόκα, μαρουλι, σαλάτα, καρότο,λάχανο, άνιθο, παρμεζάνα κ μπαλσάμικο

20121117123105.th.jpg

20121117121256.th.jpg

20121116131442.th.jpg

η παρμεζάνα δεν φαίνεται, γιατι δεν την ειχα βάλει όταν έβγαλα φωτό :rolleyes::rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ετοιμα κ τα δικά μου χε χε

Έκατσα να φάω γιατί η οικογένεια ακόμη λειπει στην εκδρομή κ να ο Σορβάς της μανουλίτσας μου

photo-2012-11-17-16-24-57-828_zps4d1bf662.jpg

Πήγα λαική κ κλασσικά έβρασα καλαμπόκια για σνακ για τη μικρή

photo-2012-11-17-16-25-31-273_zps34dd21d7.jpg

Εφτιαξα για τη μικρή τραχανά γιατί δεν το βλέπω να τρώει το σορβά λόγο του πασκιταν -τον τραχανά μας τον φτιάχνει η γιαγιά μου κ μας προμηθεύει κάθε χρονιά-

photo-2012-11-17-16-26-27-932_zps1aa51486.jpg

Ζύμωσε κ το ψωμάκι μου ο άγιος Αρτοπαρασκευαστής χε χε με πράσινες ελιές σήμερα τώρα ψήνεται

photo-2012-11-17-16-23-47-507_zpsa64f2261.jpg

Και τέλος.....τσίμπησα κ ένα κομμάτι μηλόπιτα χεχε {τα υπόλοιπα πήγαν στην εκδρομή }

photo-2012-11-17-16-28-16-213_zpsd712fa30.jpg

photo-2012-11-17-16-27-23-463_zps85e0f1eb.jpg

Link to comment
Share on other sites

και κριτσινάκια καρότου, αλλά όχι τη συνταγή με το ούζο, αλλά αυτή

http://www.sintagespareas.gr/sintages/koulourakia-karotou-almira.html

[/img]

Σε κάποια έβαλα σουσαμάκι αλλά τελικά τα προτιμώ σκέτα!

Επειδή έχω εμπιστοσύνη στο μαγειρικό σου γούστο {Μόνο σε αυτό όμως μη παίρνεις θάρρος χε χε :mrgreen::mrgreen:} θα τα δοκιμάσω αύριο μιας κ τα δικά μας με το ούζο έχουν μεινει 5-6 μόνο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...