Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

    • πρίν από 14 λεπτά , MK2012 είπε:

      Καλημέρα κορίτσια μου.

      Παρότι το ΣΚ ήταν πολύ δύσκολο, προσπάθησα να σκεφτώ τα επόμενα βήματα. Πήρα έκλεισα στο Ελενα στο τμήμα αποβολών, πήρα έκλεισα με ανδρολόγο και εναλλακτικά να πάρω μια γνώμη από 2 άλλους εξωσωματιστες. Μετα ήρθα γραφείο αλλά αδυνατώ να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε. Νιώθω εξαντλημένη συναισθηματικά.

      Καλη βδομάδα σε όλες. 

      Μην στεναχωριέσαι για ότι διορθώνετε . Υπάρχουν τόσα πολλά δύσκολα στην ζωή που δεν έχουν πραγματικά λύση ... Οπότε επέλεξε γι'αυτα που έχουν λύση να μην στεναχωριέσαι. Η ζωή έχει πολλές δοκιμασίες μακάρι αυτή να είναι η πιο μεγάλη που περνάς γιατί μετά θα την κοιτάς από μακριά Κ θα την θεωρείς ασήμαντη γιατί υπάρχει η λύση της απλά . 

**{ Στην ΚουΖίνα Ολοταχώς }**


kalamaraki

Recommended Posts

Τσα!

Σκ ήρθε, ήρθα και εγώ...

Σορρυ, αλλά λόγω αρρώστιας και τρεξίματος, δεν πρόλαβα να σας παρακολουθήσω 2 μέρες τώρα...

Το φαί μας για σήμερα, είναι ήδη στον φούρνο και ψήνετε αργά και βασανιστικά...:D

Κοτόπουλο με πατάτες, μουστάρδα και θυμάρι.

Οταν είναι έτοιμο, θα βάλω φωτο.

Τι φτιάχνουμε για αύριο? Γιατί πρέπει να πάω για ψωνια...

Καλώς την :D

Τι τραβάει η όρεξη να προτείνουμε?

Αν μας τα έλεγες και στα ελληνικά....

Και εγώ έχω καταγωγή από πόντο, αλλά ανάθεμα και αν ξέρω λέξη...:rolleyes:

ααααα θα σε μαλώσω....στα αρχαία ελληνικά σας τα λέω κιόλας {έχω κόλλημα....τα ποντιακά είναι γλώσσα με ρίζες αρχαίων ελληνικών παρακαλώ!! :tongue: αυτό για εκείνους που λένε πως είμαστε ρώσσοι....ή τουρκοι :tongue:http://abnet.agrino.org/htmls/D/D006.html }

Διάβασε το άρθρο που έβαλα με τον σορβά κ θα καταλάβεις ;)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα στα μαγειροκοριτσα :wink:

Τελείωσα χτες με την μηλοπιτα μου κ βγήκε άψογη!!

Κομμένη αργότερα θα σας δείξω!

Σήμερα δεν εχω μαγείρεμα μιας κ η μανούλα μου θα μας φτιάξει Σορβα σούπα ποντιακή μιαμ μιαμ πολύ νόστιμη κ θρεπτικη. Φτιάχνεται από πασκιταν κ κορκοτο χε χε κ λίγο ινφο http://www.pontos.gr/default.aspx?pageid=544

βρε καλαμάρι τίποτα δεν καταλαβαίνω η Πελοποννήσια :):confused::(:o

Link to comment
Share on other sites

βρε καλαμάρι τίποτα δεν καταλαβαίνω η Πελοποννήσια :):confused::(:o
Τανωμένος Σορβάς ή Τανοφάι

Υλικά

για 4 άτομα:

- 1 ποτήρι νερού κορκότο (σπασμένο στάρι)

- ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι

- ½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

- λίγο αλάτι

- λίγο ελαιόλαδο

- νερό όσο πάρει

Είναι βέβαια, και κάτι ακόμα: η πατροπαράδοτη σούπα του Πόντου κρύβει πολλή σοφία και επειδή το μυαλό και το στομάχι μας μπουκώνουν με τα πολύπλοκα και εντυπωσιακά, κάνουμε κατά καιρούς εναλλακτική δίαιτα με τα απλά και ταπεινά.

Για να μην ξεχνιόμαστε λοιπόν… τανωμένος σορβάς ή σιρβάς ή τανομένος σουρβάς, τανώσουπα, τανομεζές ή τανοφάι.

Ταν' είναι το αποβουτυρωμένο υγρό που απομένει μετά το χτύπημα του αγελαδινού ή βουβαλίσιου γιαουρτιού. Πασκιτάν' είναι το προϊόν που παίρνουμε όταν βράσουμε το ταν' (σαν κρεμώδες τυρί ή μυζήθρα) και είναι υπόξινο. Ξυγαλένεν είναι το γιαούρτι. Υλιστόν είναι το πλήρες σε λιπαρά στραγγιστό γιαούρτι. Κορκότο είναι το αποφλοιωμένο και χονδροαλεσμένο ή χονδροκοπανισμένο στάρι.

Πασκιτάν και κορκότο βρίσκουμε στα μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα. Αν το σούπερ μάρκετ είναι πιο κοντά, τότε αντικαθιστούμε το πασκιτάν με γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό γιαούρτι.

Η διαδικασία που ακολουθεί είναι απλή: βράζουμε - τανώνουμε - χαρατσώνουμε! Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και χαμηλή προς μέτρια φωτιά το κορκότο μέχρι να χυλώσει. Τανώνουμε, ανακατεύουμε δηλαδή το γιαούρτι μαζί με ζουμί από την κατσαρόλα που ρίχνουμε σιγά-σιγά για να μην κόψει το γιαούρτι. Μόλις γίνουν ένα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Χαρατσώνουμε, που σημαίνει ότι τηγανίζουμε τα αρωματικά μας: το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (και αν μας αρέσει δυόσμο) στο ελαιόλαδο (ή σε φρέσκο βούτυρο) και τα προσθέτουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Το καλοκαίρι ο τανωμένος σορβάς τρώγεται και κρύος.

Καλε....με στάρι σπασμένο είναι κ ξύγαλα {γιαούρτι} χε χε η ποιο εύκολη γρήγορη κ θρεπτική σούπα. Την έτρωγαν για πρωινό ή Τραχανά {ο παππούς μου αν κ δεν πάει πια στα χωράφια ακόμη την τρώει για πρωινό} κ πήγαιναν στα χωράφια ;)

Link to comment
Share on other sites

Η όρεξή μου τραβάει κάτι σε κρεας, σκεφτόμουν αρνί. Ή μοσχάρι..


"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

Link to comment
Share on other sites

Εμείς σήμερα θα φάμε σούπα με μοσχάρι -πατάτα -καρότο- κρεμμύδι-σέλινο

Η συνταγή είναι εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/mosxari-soupa-.html (απλά δεν βάζω ντομάτα πιπεριά και κύβο, αν και κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω και την πιπεριά). Και φυσικά το κάνω στην άγια χύτρα!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ για σήμερα έχω κοτόσουπα, την οποία έφτιαξα από 2 μπούτια και τα απομεινάρια από τούτον το ζωμό http://tastelab3.wordpress.com/category/%CE%B6%CF%89%CE%BC%CE%BF%CE%AF/ καθώς ετοιμάζω για τα γενέθλια της μικρής που θα κάνω αύριο! Η πρώτη πίτσα είναι ήδη ψυγείο, έκανα αυτή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/pitsa-spitiki-eikoli-geistiki.html Οι κρέπες γμτ σκέτη αποτυχία. Θα περιμένω το σύζυξ να τις κάνει εκτός αν με προτείνετε κάτι άλλο. Η αποτυχία είναι στο ότι πάω να τις κάνω στο τηγάνι και κολλάνε...τι φταίει? Εσείς ποια ζύμη κάνετε?

Τις κρέπες θα τις γεμίσω με κοτόπουλο που σκέφτομαι να βράσω με μπαχαρικά, φιλαδέλφεια και καλαμπόκι...Πείτε καμμία ιδέα αν έχετε για το κοτόπουλο που θα βάλω στην κρέπα, πως θα σας άρεζε?

Θα κάνω και μία μπόμπα και χάμπουργκερ. Και για τούρτα την πρόταση της Παλλαντίν : http://www.sintagespareas.gr/sintages/nea-sokolatina.html


Wktmp2.png

qIogp3.png

Link to comment
Share on other sites

Η όρεξή μου τραβάει κάτι σε κρεας, σκεφτόμουν αρνί. Ή μοσχάρι..

Δεν παίρνεις ένα μπουτάκι αρνίσιο να το πετάξεις στη γάστρα κ να τελειώσεις μπαμ μπαμ με πατάτες?

Εμείς σήμερα θα φάμε σούπα με μοσχάρι -πατάτα -καρότο- κρεμμύδι-σέλινο

Η συνταγή είναι εδώ http://www.sintagespareas.gr/sintages/mosxari-soupa-.html (απλά δεν βάζω ντομάτα πιπεριά και κύβο, αν και κάποια στιγμή θέλω να δοκιμάσω και την πιπεριά). Και φυσικά το κάνω στην άγια χύτρα!

χε χε Άγια άγια!!! :D να επιστρέψετε με φώτο κιουρία μου :tongue:

Αλλιώς δεν ξαναπάμε παιδότοπο...:evil::cool:

Εγώ για σήμερα έχω κοτόσουπα, την οποία έφτιαξα από 2 μπούτια και τα απομεινάρια από τούτον το ζωμό http://tastelab3.wordpress.com/category/%CE%B6%CF%89%CE%BC%CE%BF%CE%AF/ καθώς ετοιμάζω για τα γενέθλια της μικρής που θα κάνω αύριο! Η πρώτη πίτσα είναι ήδη ψυγείο, έκανα αυτή: http://www.sintagespareas.gr/sintages/pitsa-spitiki-eikoli-geistiki.html Οι κρέπες γμτ σκέτη αποτυχία. Θα περιμένω το σύζυξ να τις κάνει εκτός αν με προτείνετε κάτι άλλο. Η αποτυχία είναι στο ότι πάω να τις κάνω στο τηγάνι και κολλάνε...τι φταίει? Εσείς ποια ζύμη κάνετε?

Τις κρέπες θα τις γεμίσω με κοτόπουλο που σκέφτομαι να βράσω με μπαχαρικά, φιλαδέλφεια και καλαμπόκι...Πείτε καμμία ιδέα αν έχετε για το κοτόπουλο που θα βάλω στην κρέπα, πως θα σας άρεζε?

Θα κάνω και μία μπόμπα και χάμπουργκερ. Και για τούρτα την πρόταση της Παλλαντίν : http://www.sintagespareas.gr/sintages/nea-sokolatina.html

Ερχομαι τώρα , κάνε καφέ ετοίμασε υλικά για κρέπες σου έχω πολύ ωραία συνταγή κ ευκολη :tongue::tongue:

Link to comment
Share on other sites

εγώ για κρεπες κάνω αυτή τη ζύμη http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimi-gia-krepes.html και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Βέβαια χρησιμοποιώ αντικολλητικό τηγάνι και πριν βάλω την πρώτη κρέπα ρίχνω ελάχιστο λάδι, 1 κουτ. γλυκούς ας πούμε. Μόνο πριν την πρώτη

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια εγω μολις γυρισω απο την δουλεια θα φτιαξω κεφτεδακια, πατατες τηγανητες και σαλατουλα, για αυριο μάλλον καμια μακαροναδα με κιμα με βλεπω γιατι εχω βαρδια παλι και δεν ξερω τι θα προλαβω σημερα αφου μετα πρεπει να παω και σουπερ και να κανω και καμια δουλεια.


wtPtp3.png

hb9ip2.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν παίρνεις ένα μπουτάκι αρνίσιο να το πετάξεις στη γάστρα κ να τελειώσεις μπαμ μπαμ με πατάτες?

Ετσι σκεφτόμουν, αλλά πρέπει να δουλέψει χύτρα, για να φύγουμε κατά τις 10. Εχουμε υποσχεθεί στα κορίτσια βόλτα στην Αχαια Κλαους...


"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κική, μια πολύ ωραία συνταγή που είχα κάνει στην γιορτή τηε κόρης μου που έφτιαξα μεζεδάκια είναι:

πάρε φέτες ψωμί του τοστ μόνο ψίχα.

Πατίκωσέ τες με ένα πλάστη (εγώ το έκανα με το χέρι μου μια χαρά).

Στρώσε σε κάθε μία, μία φέτα τυρί του τοστ, μία φέτα ζαμπόν και τύλιξε ρολό. Πιάστα με οδοντογλυφίδες και βάλτα σε ταψί.

Περιχύνεις από πάνω με κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 αυγά.

Τέλος πασπαλίζεις με τυράκι.

Ψήνει στο φούρνο περίπου κανα δεκάλεπτο.

Πίστεψέ με, άρεσε σε όλους και κανείς δεν κάτάλαβε ότι δεν είναι κρέπες....


"Μόνο 2 πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία.

Και ως προς το σύμπαν, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες..." Αλβέρτος Αινστάιν.

DmXup2.png

Link to comment
Share on other sites

Κική, μια πολύ ωραία συνταγή που είχα κάνει στην γιορτή τηε κόρης μου που έφτιαξα μεζεδάκια είναι:

πάρε φέτες ψωμί του τοστ μόνο ψίχα.

Πατίκωσέ τες με ένα πλάστη (εγώ το έκανα με το χέρι μου μια χαρά).

Στρώσε σε κάθε μία, μία φέτα τυρί του τοστ, μία φέτα ζαμπόν και τύλιξε ρολό. Πιάστα με οδοντογλυφίδες και βάλτα σε ταψί.

Περιχύνεις από πάνω με κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 αυγά.

Τέλος πασπαλίζεις με τυράκι.

Ψήνει στο φούρνο περίπου κανα δεκάλεπτο.

Πίστεψέ με, άρεσε σε όλους και κανείς δεν κάτάλαβε ότι δεν είναι κρέπες....

Πολύ ωραία ιδέα αντί μπόμπας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω!


Wktmp2.png

qIogp3.png

Link to comment
Share on other sites

Κικη αμα την βαλεις την κρεπα σε αντικολλητικο μολις ψηθει θα ξεκολλησει μονη της. Αλλα αφου θα ερθει ο μαστερ σεφ απο εκει μια χαρα θα τα καταφερετε:) Και εγω αυτη που εβαλε η Μαριανθη κανω.

Αλλη ιδεα ειναι και η τορτιγια που εχει ετοιμες στα σουπερ και μονο την ζεσταινεις και βαζεις οτι θελεις.


q1kup2.pngza5op2.png
Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα κορίτσια, χρειάζομαι τη βοήθεια σας!

Ξεπάγωσα μοσχαράκι νουά για το παιδί και είναι πάρα πολύ. (μάλλον δεν θα είχα άλλο πολυμπαγκ όταν το πάγωνα)

Εβγαλα να κάνω του παιδιού σουπίτσα αλλά περισσεύουν 4 καλά κομμάτια νουά και δε θέλω να πάνω χαμμένα.

Κάποια ιδέα τί να τα κάνω? Είναι άλιπο κρέας και ξέρω ότι δεν το προτιμούν στη μαγειρική, αν και είναι πολύ καλή ποιότητα.

Επίσης να πω πως εκτός από ντομάτες κρεμμύδια πατάτες (λίγες από αυτές) μελιτζάνες κολοκύθια και καρότα δεν έχω κάτι άλλο στο σπίτι πρόχειρο & δεν μπορώ να πάω σουπερμαρκετ τώρα. Εχω και ζυμαρικά διάφορα, καμμιά ιδέα? Ευχαριστώ!

α έχω και κρέμα γάλακτος και μανιτάρια από χθες.


-7.5 κιλά :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...